Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Sportin talous

Viestiketju osiossa 'Sport' , aloittajana siffa, 05.12.2008 klo 08.13.

 1. siffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Liiganousun realistisuus on riippuvainen ympärillä olevan yhteiskunnan kehittymisestä. Jääkiekon pelaaminen Mestis-ja SM-liigatasoilla on mahdollista vain jääkiekkoon sponsorointirahoja käyttävien yritysten ja yksityishenkilöiden tuella. Jäähalliolosuhteet ja katsojamäärät ovat Vaasassa riittävät.

  Milloin, Isaskar, Vaasassa SM-liigaan pyrkiminen olisi sinun mielestäsi realistisempi kuin juuri tällä kaudella? Nyt on tarkasteltava sitä potentiaalia, mikä Vaasan seudun, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yritysten jääkiekkosponsoroinnille Sportiin on olemassa. Sportin tulevaisuus on kiinni siitä, miten sen tärkeimmät yhteistyöyritykset menestyvät nyt ja alkaneen taloudellisen taantuman aikana. Suomessa on perinteisesti metsäteollisuus ja sen laaja alihankintayritystoiminta pystynyt tukemaan urheiluseuroja, myös monia SM-liiga- ja Mestisseuroja. Se tiedetään, että metsäteollisuudella on jo ollut ja edessäkin päin on tehtaiden lakkauttamisia. Sportia tukevat suurimmat yritykset toimivat taajuusmuuttaja-, sähkömoottori-, polttomoottori-, energia- yms aloilla. Sportin kannalta on olennaista, miten sen yhteistyökumppaneilla menee omissa yritystoiminnoissaan nyt ja lähivuosina. Energiansäästöön ja vaihtoehtoisiin energiamuotoihin (mm. tuulivoima) satsaavat yritykset ovat käsittääkseni lähitulevaisuudessa kasvuyrityksiä. Jääkiekkoseurojan, kuten Sportin, kannattaa tehdä yhteistyötä näiden kasvu- ja menestysyritysten kanssa. Sportin hallituksen kokoonpano osoittaa, että jääkiekko mielenkiintoisena pelinä on saatu markkinoitua näille tärkeille yhteistyökumppaneille. Siinä Sportin toimiva johto on ollut hereillä viime vuosina.

  Näin siis kirjoittelen taustalta ja hieman sivusta (Seinäjoelta) katsoen vajaa vuoden Sportin kannattajana olleena omia ajatuksiani. Pelillisesti Sportin syksy ei ole mennyt niin hyvin kuin mitä odotin. Kuitenkin luottamus siihen, että keväällä ollaan SM-liigakarsinnoissa, on luja. Toivottavasti katsojat käyvät edelleen runsaslukuisasti Sportin peleissä kuten tähänkin mennessä, vaikka pahoja kotitappioita on tullut.
   
 2. Tepe#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport/Real Madrid
  Lainaus:
  Sport tosiaan omaa tukijoita aika pitkälti noilta aloilta. Switch on tuulivoimaloita valmistava ja myyvä yritys joka lähtenyt vaasalaiseen urheiluun ryminällä mukaan ja se on hyvä. Wärtsilällä menee edelleen kovaa, taitavat myydä moottoreita vuodelle 2010 tai 2011 eli taantuman ohi. Vacon tekee bisnestä ja ei ainakaan vielä ole näkynyt YT-neuvottelu ilmoituksia. ABB:llä on mennyt hitusen paremmin edellis vuosiin verrattuna ja tuulivoimalla generaattorit ovat myyvää kamaa. Siinä ne isommat.

  Joka tapauksessa Vaasaan on tulossa uusia "isoja" yrityksiä joista saattaa löytyä uusia sponsoreja sekä tietysti lähialueen isot yritykset eivät vielä ole lähtenyt täysillä mukaan. Myös pieniä yrityksiä tarvitaan lisää tukemaan kiekkoa ja niissä vaihtelu on isointa (sponsoroiko vai eikö sponsoroi ensi kaudella).
   
 3. Jasse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go on... Narrit...
  Lainaus:
  Ihan vaan vinkkinä tuolta talouden puolelta että se ei ole tae että menisi hyvin vaikka olisi kauppoja sovittu ensi vuosituhannelle, tästä on jo nyt esimerkkejä että yritykset joutuvat laittamaan lapun luukulle vaikka kauppoja kesken, sillä tuppaa nuo pankkien nyörit olemaan aikasta tiukoilla, varsinkin ulkomaan kauppa jossa tarvitaan takuita ovat aikasta jumissa jo nyt. Ja milläs rakennat ja mitä rakennat jos ei pankista saa valuuttaa, taitaa olla aika harvassa ne yritykset joilla on säästössä laittaa miljoonia valmistukseen ja takuihin?
   
 4. mendieta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
  Lainaus:
  Nyt mennään ketjun aiheesta kauas. Linkissä Taloussanomien juttu vuoden talousjohtajasta Raimo Lindistä, joka on siis Wärtsilän talousjohtaja. Hän kertoo näkemyksiään maailmantaloudesta suhteessa Wärtsilään.

  Itse tietenkin toivon - vaasalaisena, entisenä wärtsiläläisenä ja Wärtsilä-diggarina - että yhtiön vahva meno jatkuu. En kylläkään näe sillä suurta kiinnitystä Sportiin. Wärtsilä toimii globaaleilla markkinoilla ja sillä ei ole samaa nuoraa Vaasaan kuin mitä esim. Vaconilla on.

  Mutta se linkki: http://www.talouselama.fi/uutiset/article191570.ece?s=r&wtm=talouselama/-28112008
   
 5. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Koska tää ketju meni taas jo reisille, niin jatketaan sen verran, että Vacon valmistaa tamuja. ABB valmistaa myös mm. tamuja, moottoreita jne. ABB on markkinajohtajana tajuusmuuttajien Nokia. Tamujen menekki ei ole kiinni siitä, onko lama vai ei. Niitä myydään anyway, mutta on todennäköistä, että myynti alkaa kiihtymään, kun taantuma pukkaa päälle. Näin siksi, että kaikki yritykset haluavat tuottaa tehokkaammin ja säästä energiaa.

  Että tältä pohjalta....
   
 6. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Piti oikeen elvyttää tämä talousketjukin, kun tuossa juuri katselin Timo Rajalan haastattelua Ylen Urheiluruudusta, koskien taantuman aiheuttamaa suurta huolta kiekkoilun näkökulmasta. Samaisessa haastattelussa spekuloitiin sponsorirahojen tippuvan vähintään 15%.
  Rajala oli myös sitä mieltä, että liput ovat aivan liian kalliita, pelaajapalkkioita tulisi laskea, liikaa panostetaan pelkkään yrityssponsorointituloihin sekä että valtaa pitää saada seuroilta liigalle. Olen jokaisessa asiassa täysin samaa mieltä.

  Sport tai Mestis yleensäkään ei tietenkään poikkea liigajoukkueista.
  No panokset ovat onneksi pienemmät, eli aivan yhtä korkealta ei tiputa.

  Silti, kun näitä uhkakuvia kuuntelee ja samaan huutoon lisätään Malmön tämänpäiväinen konkurssihakemus, alkaa jotenkin huolettaa omankin seuran tulevaisuus.

  Olen siis ehdottomasti kääntymässä sille kannalle, että koska meillä alkaa olemaan erittäin omavarainen seura Mestistasolle pelaajien suhteen, otettaisiin aikalisä organisaatiossa. Olen itse asiassa ollut haistelevinanikin jo pientä aikalisän hajua, kun rosteriin ei yltiöpäisesti olla haalittu lisävahvistuksia. Hyvä niin, sillä nyt, jos koskaan saattaa olla juuri oikea aika laittaa rahaa sivuun ja maksella velkoja pois.

  Sport kiinnostaa alueella aivan varmasti seuraavinakin vuosin, kunhan turhat liigapuheet lopetetaan ja pelataan voittavaa kiekkoa divaritasolla. Kun aika ja omavaraisuus on tarpeeksi kypsiä, voitaisiin ottaa oikeasti ja todellisestikin step 2 ja kokeilla rahkeita liigaan ja liigassa. Nyt, jos noustaisiin vahingossa ja makseltaisiin hirveät, paskanmakuiset, perseestäolevat ja keksimällä keksityt lisenssimaksut, palkattaisiin väh. tuplahintaiset pelaajat ja kasvatettaisiin muutenkin kuluja, voisi loppudilemma olla aivan sama, kuin Malmöllä. Hyi helvetti.

  Kun seuran talous on kunnossa ja pelaajarinki omavarainen, on huomattavasti helpompi siirtyä askelta korkeammalle sarjatasolle.

  Miksi nyt sitten näin? No siksi, että meidän A- sekä B-junnut kypsyttävät juuri nyt tulevaisuutta seuralle. Hyviä pelaajia alkaa kehittymään ja kohta saadaan lisää Kivimäkiä ja Nabbeja seuraan. Lisäksi esim. tänä keväänä olisi maailmanluokan aika takoa seuran talous oikeaan suuntaan. Ensin Mestiksen voitto ja sitten veilä karsinnat päälle. Lippu- ja oheistulot todella hyvät. Kaikki velanmaksuun ja tervehdyttämiseen sekä ensivuonna Mestistä vähän kevyemmällä rahalla. Kun kiikutaan pienemmällä pelaajabudjetilla ja isommalla voitolla hetki mestiksen kärjessä ja samaan aikaan liigajoukkueet tappaa itse itseään, on vaan ajan kysymys, koska naurettavista lisenssimaksuista luovutaan ja pieni piiri ei enää pyörikään. Silloin on Sportin aika lyödä lyötyä. Paras nauraa viimeisenä ja voittaja ei luovuta koskaan, eikä luovuttaja voita koskaan. Näinhän se menee.

  Tulipa taas raamattu. Saas nähä, lukeeko tätä kukaan muu, kuin itse oikoluvussa sekä jäsen siffa.
   
 7. siffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Erinomainen kirjoitus jälleen Pat LaFontainelta. Itse olen kuitenkin eri mieltä, sillä nyt jos koskaan on "Suden hetki" Sportin iskeä. Parempaa tilaisuutta ei tule lähivuosina. Perusteluina teollisuuden rakenne Pohjanmaalla ja yleisön suuri kiinnostus Vaasassa ja muualla Pohjanmaalla jääkiekkoa kohtaan. Tammisella on riittävä kokemus viedä Sport SM-liigaan. Ei anneta periksi, koska kaikki on mahdollista.
   
 8. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Elvytän taas tämän ketjun, kun katsoin Maikkarin tulosruudun erikoislähetystä.
  Viisi joukkuetta lähdössä liigasta Maikkarin mukaan, joista TPS:llä saa pyyhkiä persettä. Tai no, ehkä he lähtee, mutta suunta ei ole ulkomaat, vaan alasarjat.


  Mutta itse pointtiin. Nyt, jos koskaan Sportin pitää välttää liiganousua. Näin siksi, että jo ehkä ensi syksynä saadaan vetää liigan pienipiiripyörii lisenssillä autonikkunasta kuraa. Sitä ei vaan tule, jos Narrit ja kumppanit jättää suomiliigan taakseen (turha muuten tulla sitten itkeen housut kintuissa, jos paska valuu lahkeessa), mutta kyllä mm. Sport ja KooKoo saa kävelllä liigaan kauden, kahden perästä jos ja kun tuo uhka toteutuu.

  Liiga on tappanut itse itseään nyt tarpeeksi kauan. Kohta puhaltaa uudet tuulet ja silloin veljet, silloin on meidän vuoro.

  Eli asiani. Odotetaan kärsivällisesti ja kypsytetään organisaatiota kuntoon. Maksetaan ne loputkin velat ja ollaan omavaraisia pelaajien suhteen. Palkinto odottaa lähempänä, kuin osaamme odottaakkaan. Kohta on meidän vuoro ja silloin ollaan iskussa, oi veljet!
   
 9. siffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
  Olisiko Moottori tämä sopivampi ketju keskustella Sportin taloustilanteesta? Olet välttänyt täällä aiemmin kirjoittelua siitä, mutta kävit KooKoon keskustelussa väittämässä, että KooKoon tilanne on parempi kuin Sportin. Lupasit antaa väittämästäsi täällä selvityksen.
   
 10. Viikatemies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Hifk
  Lainaus:
  On, tämä on huomattavasti parempi ketju tähän asiaan.
  En luvannut antaa mitään selvitystä täällä, sanoin palaavani asiaan kauden jälkeen.

  Kommentoin KooKoon ketjussa taloutta vain siitä syystä, että siellä suunnassa todennäköisesti pelataan mestistä ensi kaudellakin. Olkoonkin, että KooKoon kausi meni lopulta penkin alle, asia joka ei minua liikuta suuntaan eikä toiseen, ja siellä pelätään tulevia taloudellisia tappioita. Kuitenkin olen ymmärtänyt, että tulevista tappioista huolimatta Kouvolassa matka jatkuu kohti ensi kautta.

  Siinä siis syy kommenttiini KooKoon ketjussa.

  Maanantaina alkavissa välierissä on panoksena todella paljon.
  En lähde tässä vaiheessa spekuloimaan sen suuremmin Sportin taloutta. Nämä asiat tulevat esille kauden jälkeen, nyt on mielestäni väärä hetki.
  Keskitytään nyt tuleviin välieriin, palataan talouteen kun viiri on katossa.

  Toivon todella Sportin menestystä, niin välierissä, kuin mahdollisissa finaaleissakin.
   
 11. siffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kirjoitit "KooKoo liigaan 2009"-keskusteluun: "Päät pystyyn, asiat siellä suunnalla kuitenkin paremmin kuin täällä." Tähän kiinnitin pitkäaikaisena KooKoo-, mutta nykyisin Sport-kannattajana huomioni.

  KooKoo putosi heti puolivälierissä jatkosta, mutta Sport meni puhtaasti 3-0 voitoin jatkoon. Urheilullinen tulos on siis Sportilla jo nyt parempi kuin KooKoolla, joten sinun täytyi vertailla seurojen talouksia. Väittämäsi mukaan KooKoon talous on paremmalla tolalla kuin Sportin talous. Kun näin väität, on sinun tunnettava niin KooKoon kuin Sportinkin taloustilanteet. Sportilla on matka vielä toivottavasti pahasti kesken, joten lopullinen taloustilanne selviää vasta sitten, kun viimeinen peli tältä kaudelta on pelattu.

  Palataan minunkin puolestani tähän keskusteluun sitten, kun Sport on pelinsä pelannut. Sitä ennen saattaa Kouvolasta jo kuulua KooKoon menneen kauden talousuutisia.
   
 12. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Heh heh..vai että taloushuhut ovat heti liikkeellä myös Sportin osalta, kun kauden päävastustaja KooKoon kausi loppui.

  On aika pelleä mennä edes epäsuorasti väittämään, että Sport tulee luopumaan ensi vuoden mestispaikastaan, vaikka viiri saataisiin kattoon. Eihän Sport Oy toki mikään rahasampo ole, kaikki menee mikä tulee, sehän on selvä. Mutta velaksi elämisen aika vaasalaisessa jääkiekossa on ohi. Täällä pelataan vähintään mestistä tämän kauden jälkeenkin. Voitollinen tulos edellyttää varmasti vähintään finaalipelejä. Välierissä tippuminen merkitsee max 5-numeroista miinusta.

  Vaikka Sport on tänäkin vuonna omassa luokassaan joukkueen hintalapun suhteen, on Vaasan talousalue kuitenkin yhtenä ainoana sellainen, missä on mahdollisuus lähes miljoonan euron pelaajabudjetteihin Mestiksessä. Tietysti on sanottava että jos nyt ei nousta, voi säästökuuri taantuman keskellä olla edessä - se on realiteetti.
   
 13. A-piste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
  Voi voi, kamalaahan tämä on ääneen sanoa, mutta Sportin taloustilanteen suhteen moottori taitaa olla oikeassa ja magnum37 väärässä. Kauden kliimaksin lähestyessä ei tästä huvita nyt kirjoitella tämän enempää.
   
 14. Shearer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Onko kenelläkään tänään tähän ketjuun kirjoittaneella oikeasti jotain tietoa asioista suuntaan tai toiseen, vai onko nämä näitä: "kaverin kaveri kertoi, että oli kuullut..."

  Yleensä kun Sportin kohdalla joku sanoo taloudesta jotain negatiivista, niin se uskotaan heti. Itse kuulun yleensä tähän samaan porukkaan joka uskoo, koska historia on mitä on.

  Nyt vaan tuntuu siltä, että kaipaisin lähteitä. Viestihistoriasta nimittäin pystyy kaivamaan toistakymmentä viestiä, joissa on varmana asiana kerrottu Sportin vaikeuksista ja sitten on tullut nollatulos tai jopa voittoa.
   
 15. Sanotaan heti kärkeen, että minulla ei ole minkäänlaista kontaktia sisäpiiriin. Mutta sama pelko kuin muutama vuosi sitten Kalpan noustessa kummittelee takaraivossa. Eli sanoin silloinkin talvella, että toivottavasti ei pelata peliä nimeltä "kaikki tai ei mitään". Eli varmistetaan jatko myös ilman nousua.

  Vaikka omissakin päiväunissa Sport pelaa liigaa ensi kaudella, niin pitäisi muistaa pari asiaa sitä ennen.
  1. Pitäisi voittaa se Mestis ensin
  2. Onko talous aikuisten oikeasti siinä kunnossa, että ensi kaudella on mahdollista pelata Mestistä tai liigaa?
  Näiden kahden jälkeen voidaan alkaa miettiä, kuinka kaadetaan karsinnoissa liigajoukkue.

  Kommentti "Liigalisenssin lunastaminen ei ole ongelma" on suorastaan pelottava lause. Tuon voisi rinnastaa tilanteeseen jossa joukkueen hallitus ilmoittaa "Päävalmentajalla on täysi luottamus". Tuosta yleensä seuraa kenkää viikossa.

  Kovapalkkaiset "pelimiehet" ja tusina onnistuneita ulkomaalaishankintoja ei voi olla rasittamatta taloutta.
   
 16. Focker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
  Palkkaturvahakemuksia vuonna 2008

  Oulun Edustusjalkapallo, 5 hakemusta
  FC Oulun Pallo
  Atlantis FC Edustus ry, 5 hakemusta
  FC Viikingit ry
  Oulun Palloseura
  Vaasan Kiisto ry
  Pussihukat PUHU Ry, 11 hakemusta
  Lappeenrannan NMKY, 4 hakemusta
  Muuramen Lentopallo ry
  Joensuun Prihat, 5 hakemusta
  Joensuun Kiekko ry, 3 hakemusta
  HC Kirkkonummen Salamat Oy, 24 hakemusta
  Hermes Hockey Team (konkurssissa)
  Jyväskylän Kiri, 2 hakemusta
  Oulun Lippo


  Ei näy Sporttia listassa joten tod.näköisesti huhut ei pidä paikkaansa. Mutta esim.Joensuun Kiekko ry.llä 3 hakemusta.
   
 17. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Eikö nämä ole Jokipoikien hakemukset tulleet viime kauden osalta? Joten olisikohan listakin.
   
 18. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Kyllä, viimekautisia rästejä ovat ainakin Jokipoikien osalta, joten varmaan muidenkin.

  Harmihan se on tuollakin listalla edustaa, mutta onneksi tällä kaudella asiat ovat jo toisin.
   
 19. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Ettei vaan ole pikemminkin sieltä Vepsun anti-Sport tietotoimistosta nämä huhut lähtöisin. Nimimerkki moottorikaan ei tällä areenalla yleensä mitään kirjoittele, joten ettei vaan jääkiekon sijaan ole Vepsun miehiä? Siitä mulla on omassa kokemuspiirissä faktaa, että Sportin suurimmat kritisoijat ovat henkeen ja vereen Vepsun miehiä. Eräskin tuttava on heti haaskalla kun Sport häviää yhdenkin pelin jne, koska hänen oma poikansa on lupaava futari. Ajoituskin sopii oikein hyvin mustamaalaamiseen, kun Sportilla on edessään ne tärkeimmät pelit.

  Yleisöbudjetissa tulee turpaan tavotteisin nähden, sitä ei kukaan voi kiistää, mutta niin tulee monilla muillakin. Juha Saari on aikaisemmin todennut, että mikäli tällä kaudella ei nousta, joudutaan ensi kauden pelaajabudjetti laskemaan 300-400 000 euroon. Kysykää Saarelta vaikka. Tämä on lähtötilanne.

  Todetaan vielä että Vaasassa futis on kuin RKP. Sillä on kaupungissa tukeva asema ja vahvat perinteet. Sportin liiganousu uhkaa sitä todella, koska tulee lisää kilpailua harrastajista junioripuolella ja tietenkin kilpa jatkuvasti kiristyvistä sponsorirahoista tiivistyy. VPS:lle ei ole mikään etu että Sport nousee SM-liigaan. Tänä keväänä siihen on Sportin osalta realistisimmat mahdollisuudet kuin koskaan aikaisemmin. Palikka on osunut ja koira älähtänyt.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2009 klo 16.46
 20. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  2800 taisi olla tavoite, ja jotakin 2650 tasolla taidetaan olla. Ja kun budjettiin aika rohkeasti laskettiin mukaan 23 runkosarjapeliä + 2 pudotuspeliä (!!) niin kaikki tästä eteenpäin on plussaa. Ja harjoituskaudella taidettiin olla yleisötavoitteessa jo kolmannen ottelun myötä, eli sieltä tuli muutaman ottelun verran tuottoa ylimääräistä. Veikkaisin että yleisötuotto on aika lähellä oikeaa tai vähän alle. Jos siellä treenipeleissä oli vaikka 2000 katsojaa enemmän kuin budjetoitiin, niin se näille 25 ottelulle jyvitettynä tuo kokonaismäärän lähelle 2800:aa.
   
 21. Focker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
  Lainaus:
  Tuossa oli v.2008 listaa. Mutta esim. Hermeksen tilanne lienee v.2008 loppua ja Jokipoikien pari hakemusta v.2008 alkua.
   
 22. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Itse muistin että budjetointi kattoi myös 2 välieräpeliä, mutta ehkä se oli noin sitten. Parempi niin. Joka tapauksessa aika lähellä sitä nollatulosrajaa keikutaan tällä hetkellä. Huomenna kilisee taas 50.000+ euroa kassaan.

  Ja mitä Collinsin tapauksessa menetettiin niin muistetaan myös että Nikoskelaisessa säästettiin.

  Tämä ei ole tietoa, mutta väitän myös, että 200.000 euron lisäbudjetti pelaajiin jäi käyttämättä. Tuo joukkue ei missään nimessä ole 600 000 euroa kalliimpi, hyvä jos niinkään kallis. Lieneekö budjetoitu liigaosakkeen ostamiseen? Joka tapauksessa nämä Sportin varainhankintatempaukset liittyvät siihen, että jotain olisi heti sukan varressa, jos nousu tapahtuu.

  Edit. Miksi yleensä muuten Sport tai mikä muu tahansa sarjanousua tavoitteleva seura jättäisi palkat maksamatta, ja mitä ovat ne muut niin yllättävät kulut, etteikö pelaajabudjettiin varatut palkkarahat riittäisi? Jos tässä oikeasti nyt suuria ongelmia olisi, niin siellä jätettäisiin maksamatta ne halluvuokrat ja verot kauan ennen pelaajien palkkoja. Eli jotain rajaa noihin juttuihin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2009 klo 17.20
 23. Sarjassamme typeriä kysymyksiä:

  Miten kiekkoilijan palkka sopimuksessa sanotaan. Euroa/kk vai euroa/kausi? Tämä lähinnä sillä että jos per kuukausi, niin millaisia eroja on sopimuksen kestolla? Onko kausi jossakin määritelty 8kk ja jossakin 10kk.

  Eräs vielä viime kaudella Mestistä pelannut pelaaja muistaakseni aikoinaan ihmetteli sopimuksien pituuksia, joita Vaasassa tehdään. Eli tuleeko samaa kk-palkkaa nostava pelaaja Vaasassa kalliimmaksi kuin vaikka Mikkelissä?
   
 24. Viikatemies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Hifk
  Lainaus:
  Jotain rajaa noihin arvailuihin. Kehtaisin kyllä kertoa, jos olisin vepsun kannattaja. Itselleni on aivan se ja sama, onko koko potkupalloseuraa olemassakaan, joten se siitä.

  Toivon sydämestäni, että Sport voittaisi mestiksen, voittaisi karsinnat ja nousisi liigaan. Minun toiveillani ei vain ole suurtakaan merkitystä siihen, miten näissä peleissä lopulta käy.

  Toivon myös, että pelaamme ensi kaudellakin edes mestistä.

  Nyt nokka kohti huomista, todella odotettua ensimmäistä välieräottelua.
  Näistä talouteen liittyvistä asioista jatketaan kauden jälkeen.
   
 25. mendieta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
  Lainaus:
  Yllä olevassa uskon, että olet pahasti väärässä. Tietojeni mukaan Sportin joukkue on paljon kalliimpi kuin 600k euroa.

  Olisi mielenkiintoista tietää mihin se kesken kauden kerätty 100k meni? Operatiiviseen toimintaa on oma veikkaukseni.