Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 419 583
  • 11 257

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olipa Urpilaiselta melkoisen nolo moka. Ei voi kuin kuvitella kuinka Juttaa mahtaa vituttaa. Kuka mahtaa saada puoluetoimistolla sapiskaa? Käytännössä tässä tapahtui jonkinmoinen kasvojen menetys Jutan kohdalla. Mielenkiintoista seurata kuinka tuosta noustaan tai ei.

Pahimmillaan tuo kämmi saattoi olla jopa alkusysäys demarijohdon vaihtumiselle. En tosin usko, että sen paremmin Kokoomus- kuin Keskustapuoluekaan tätä toivoo. Päinvastoin, nykyinen demarikärki sopinee hallituspuolueille aivan mainiosti.
 

Fordél

Jäsen
Ei tota Urpilaisen mokaa ole missään nähtävissä?

Onhan tuo nolo lipsahdus puoluejohtajalta, joka taas sivaltaa pikkasen pois Urpilaisen uskottavuudesta. Eipä sillä varmasti mitään suuria vaikutuksia ole, mutta uskottavuus kärsii pikkasen ja nyt on taas vähän työläämpää saada sitä takaisin. Kaiken kaikkiaan näyttää nyt siltä (demareiden politiikka, maan talous jne.), että demareista ei ole Kokoomuksen haastajaksi ensi vaaleissa vaan sen pääkilpailija on Keskusta. Eli Jykä vääntää vaaleista voiton ja hänen takanaan kaksi naista yrittää kilpailla kumpi pääsee Jykän kyytiin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hupaisaa tämä suhtautumisero kahteen samanlaiseen aivopieruun perustuvaan mokaan. Toiselle keksitään jos minkälaisia puolusteluja ja toista ollaan ristiinnaulitsemassa. Asiana lopulta täysin merkityksettömiä pikkudetaljeja, jotka kiusallisella tavalla paljastavat politiikka-mafiaan kuuluvienkin olevan ilmeisesti ihmisiä. Toki tarkoitushakuisesti liudentavat todelliset asiat pois keskustelun keskiöstä.

Suhtautumiseroja osaltaan selittää sukupuolirasismi, mutta eikös ajattelevien pitäisi näistä kahdesta mielissään todeta, ettei inhimillisyys ole kuitenkaan heidän edustamastaan mädännäisyydestäkään kadonnut?
 

kovalev

Jäsen
Tämä surullinen kokeilu päättyy huhtikuussa 2011. Eero palaa puikkoihin (kaikesta näkee, että syyhy olisi jo kova eikä vain miehellä itsellään).
Surkeassa tilassa on suomalainen politiikka ja sen tekijät tällä hetkellä: rikollisia ja lisää rikollisia; täydellistä ammattitaidottomuutta niin ulko- kuin sisäpolitiikassakin. Tuloerot kasvaa ja populismi rehottaa yli puoluoerajojen.
Ruotsiinkaan ei voi muuttaa, kun sielläkin jyrää porvarikoalitio.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Nykäs mattikin alkaa jo tuntua viisaalta Jutan juttuihin nähden.

No ehkä ihmisille alkaa paljastua ketä taaskin tuli äänestettyä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Hupaisaa tämä suhtautumisero kahteen samanlaiseen aivopieruun perustuvaan mokaan. Toiselle keksitään jos minkälaisia puolusteluja ja toista ollaan ristiinnaulitsemassa. Asiana lopulta täysin merkityksettömiä pikkudetaljeja, jotka kiusallisella tavalla paljastavat politiikka-mafiaan kuuluvienkin olevan ilmeisesti ihmisiä.
Erhe on tietysti aina erhe, vaikka niiden välillä voi olla huomattaviakin laadullisia ja määrällisiä eroavuuksia.

Koeta nyt kuitenkin ihan objektiivisesti verrata, kumpi näistä kahdesta tapauksesta koski Juttaa:

- Muistin Yksityiskohdan Väärin Mutta Esittämäni Asian Ydin Pitää Tästä Huolimatta Paikkansa -lipsahdus
- Ymmärsin Koko Skeidan Perustavalla Tavalla Väärin Ja Osoitin Kaikelle Kansalle Sekä Huonon Perehtyneisyyteni Sekä Kyvyttömyyteni Käsitellä Arkipäiväisiä Talousasioita -moka
 

Fordél

Jäsen

Tattista! Yritin ettiä, mutta en löytänyt Areenasta, mutta siellähän se oli.

Tosiaan Jykä olisi voinut tossa lytätä Urpilaista pahastikin, mutta veti vastauksen kylmän ammattimaisesti, hyvä niin. Jutasta taas näki kuinka sisällä alkoi kiehumaan kun ymmärsi moanneensa. Pieni moka, mutta toisaalta aika suurikin, koska tuo tosiaan vain vahvistaa vaikutelmaa, että Jutta ei ole ihan kärryllä kaikesta. Ja tosiaan tuollainen mokahan se oli eli Jutta ymmärsi koko asian väärin eikä kyse ollut mistään pilkkuvirheestä yms. No ei se homma tohon kaadu, mutta ei se tosta yhtään helpotukaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hupaisaa tämä suhtautumisero kahteen samanlaiseen aivopieruun perustuvaan mokaan. Toiselle keksitään jos minkälaisia puolusteluja ja toista ollaan ristiinnaulitsemassa

Olet jälleen kerran täysin väärässä.

Kataisella oli asiavirhe joka ei muuttanut hänen viestinsä pointtia millään tavalla, Urpilaisen virhe ampui hänen oman argumenttinsa totaalisesti alas.

Jos sinä kutsut näitä virheitä samanlaisiksi aivopieruiksi niin se kertoo enemmän sinusta kuin itse virheistä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Olet jälleen kerran täysin väärässä.

Kataisella oli asiavirhe joka ei muuttanut hänen viestinsä pointtia millään tavalla .

Koko viestin pointti oli päätön. Puoluepolitiikan tekeminen ulkopolitiikalla edellyttää tiedon lisäksi taitoa. Pahimmillaan tuo olisi saattanut tehdä kaikenlaista (myös taloudellista) vahinkoa suomelle, joten yhden blondin sekoilu vuosissa ja kuukausissa ei ihan vierelle nouse kuin huvittavuudessa.

Enpä ollut tälläkään kertaa väärässä, mahtaa siellä vituttaa :-))
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Koko viestin pointti oli päätön. Puoluepolitiikan tekeminen ulkopolitiikalla edellyttää tiedon lisäksi taitoa. Pahimmillaan tuo olisi saattanut tehdä kaikenlaista (myös taloudellista) vahinkoa suomelle, joten yhden blondin sekoilu vuosissa ja kuukausissa ei ihan vierelle nouse kuin huvittavuudessa.
Mitä mitä? Sehän oli juuri Energia-Jutta, joka vasta heinäkuussa vaati hallitukselta tiukempaa asennetta Venäjään. Urppis totesi, että "Venäjä on tärkeä naapuri ja kauppakumppani, mutta hyvään naapuruuteen kuuluu se, että asioista voidaan puhua suoraan".

Kun Suomen valtiovarainministeri heti perään toteaa, ettei Venäjä ole kaikilla kriteereillä mitattuna suurvalta, niin näin ei sitten olisikaan saanut sanoa. Te olette JypFabu ja Energia-Jutta jämähtäneet jonnekin 70-luvun alkupuolelle avoimuutenne kanssa.

Avoimuus koskee nähtävästi vain mm. Venäjän loistavan jääkiekkomaajoukkueen saavutusten kehumista ja pressankanslian ovien avoimuutta naapurin lapsiasiavaltuutetulle.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kelpo raina jokaisen kansalaisen katsottavaksi. Näillä lahjoilla pyritään pääministeriksi!

Meinaako Urpilainen itkeä tuolla lopussa? Otti ilmeisen koville, ikään kuin Jutta olisi selannut kännykän ruudulta kadonnutta poliittista tulevaisuuttaan.
 

Viljuri

Jäsen
Kokoomuksen verkkouutiset.fi kertoo, että Urpilainen ei tulekaan A-talk ohjelmaan, jossa hän olisi saanut keskustella Kataisen kanssa energiaverosta. Nyt sitten koko ohjelman aihe on muutettu toiseksi. Ymmärrettävää, että paletti on hajonnut tuolta osin.

Säälittävää median toimintaa. Koko korppikotkalauma oli jonkun toimittajan mielikuvituksessaan keksimän "skuupin" perässä, mutta varsin "toverilliseksi" suhtautuminen muuttuu siinä vaiheessa, jos kokonainen politiikka-alue tai ainakin siitä kansalaisia varten luodut mielikuvat osoittautuvat perustuvan karkeisiin asiavirheisiin ja vääristelyihin.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Veikkaan, että Jutalla ei ole enää muuta reittiä pinnalle kuin pikainen syvähaastattelu, johonkin naistenlehteen, jossa pääpaino on työn uuvuttavuudella ja sillä, että pojat kiusaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Lainaamasi pätee edelleenkin suolloksesi jälkeen. Vaikka nikkini ja energia-juttarainen kuinka oltaisiin jämähdetty vaikka kivikaudelle, tosiasiat pysyy. Ajattele niin ei tarvitse kysellä.
Jälleen kerran kommentointia nimimerkki JypFabulta ilman mitään kunnollisia perusteluita. Kehotan nimimerkkiä kuitenkin ajattelemaan itse, millä tavalla valtiovarainministeri Kataisen avoin kommentointi Venäjän suurvalta-aseman kriteerien täyttymisen vajavaisuudesta voisi vaarantaa Suomen ja Venäjän suhteet, tai samojen maiden keskinäisen kaupankäynnin? Onko tällaisesta ollut merkkejä ilmassa? Ajattelen itse ja vastaan ettei ole, kun sinulta ei kuulemma kannata mitään kysellä.

Tosiasiat pysyvät kyllä, olettaen että niistä myöskin puhutaan. Jykä puhui virheen tehdessäänkin faktaa, mutta Urppiksen koko argumentti vajosi suohon kun tosiasiat vedettiin eteen. Jykän osaamista on viimeksi kiitelty Venäjän suunnasta, joten sillä suunnalla ei näytä olevan roskia silmässä. Millä foorumilla Urpilaisen poliittisia taitoja ja suvereenia substanssin hallintaa kiitellään? Ajattelen itse ja vastaan ettei missään, kun sinulta ei kuulemma kannata mitään kysellä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Kehotan nimimerkkiä kuitenkin ajattelemaan itse, millä tavalla valtiovarainministeri Kataisen avoin kommentointi Venäjän suurvalta-aseman kriteerien täyttymisen vajavaisuudesta voisi vaarantaa Suomen ja Venäjän suhteet, tai samojen maiden keskinäisen kaupankäynnin?

Aivan. Ainoan ongelman meinasi (yritti) aiheuttaa vasemmistolainen toimittaja Eerola puhuessaan venäläisille tahallaan paskaa Kataisen lausunnoista.

Onneksi nyky-Ylessä on jo edes sen verran ryhtiä, että ko. toimittajan työsuhdetta ei jatkettu.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jälleen kerran kommentointia nimimerkki JypFabulta ilman mitään kunnollisia perusteluita.

Ja mitähän helvettiä mun pitäisi perustella? Taisin verrata yhden puoluenilkin virhettä toiseen ja päästä tulemaan, että blondibimbon sekoilu ei ole yhtään sen kummallisempaa, kuin "rehellisen" käskyttäjän toheloinnitkaan. Asia on näin vaikka kuinka siellä itku simmuun tunkeekin.

Sukupuoli taitaa verrokkien erilaisessa kohtelussa eniten painaa, sillä ei kai tälläiseen asiaan näennäisiä puolueideologioita vakavissaan kukaan sekoita, eihän?
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sukupuoli taitaa verrokkien erilaisessa kohtelussa eniten painaa, sillä ei kai tälläiseen asiaan näennäisiä puolueideologioita vakavissaan kukaan sekoita, eihän?

Siis yksi varteenotettava pääministeriehdokas ei ymmärrä, nostaako energiavero omakotitalon lämmityslaskua 20 vai 250 euroa kuukaudessa, taikka vaihtoehtoisesti nouseeko kansaneläke 8-14 vai 100-170 euroa kuukaudessa? Miten kuvittelet ko. henkilön voivan olla mitenkään perillä koko maan talous- taikka muistakaan asioista?

Tuollainen virhe kertoo vain siitä, että Jutta on todellakin aivan hasardi, jolla ei ole mitään käsitystä talosuasioista taikka muistakaan realiteeteista. En ymmärrä miten kukaan voi nähdä tätä minään sukupuoliasiana.

Lisäksi tämä kertoo omalta osaltaan myös SDP:n harjoittamasta politiikasta. Sinänsä itse asiasta ei ole edes alkeellisinta käsitystä, mutta kun mukamas on löydetty joku epäkohta, pitää siitä alkaa räksyttämään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
mutta kun mukamas on löydetty joku epäkohta, pitää siitä alkaa räksyttämään.

Tästä tulee lähinnä mieleen, että pata kattilaa soimaa. Kuinka Alfred E. Neumanin kaksoisolento olis politiikan taidoissaan yhtään kummempi, eli ei tuosta millekään perusteita saa, kaikkihan mokaa.

Se, että juttaraista täällä ristiinnaulitaan ja yhtä pikkusieluista kokkarinilkkiä halitaan mokailuistaan hengiltä, kertoo joko matalaotsaisesta politikoinnista tai sukupuolirasismista, pane reilusti rasti oikean vaihtoehdon kohdalle ja rastin saa laittaa molempiinkin, jos niin todeksi kokee.

Se kai lienee tosiasia, että hallitus siirtelee verotusta tasaveroina kansalaisille ja runttaa ne siis köyhimpien niskoille. Lopulta ihan sama tämän rinnalla, kompuroiko juttarainen vuosiin, viikkoihin vai päiviin.

Ne asiat, eikä sivuseikat, vaikka bimbo palveluksen huijareille tekikin, siirtämällä huomion asioista turhuuksiin.

Ihan kaneettina vielä: tämän hetken suomessa ei ole ainuttakaan broileria, jolle uskaltaisi tarjota minkäänlaista valta-, taikka vastuu asemaa, jos on järjissään, eikä sellaista ole edes näköpiirissäkään.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sukupuoli taitaa verrokkien erilaisessa kohtelussa eniten painaa, sillä ei kai tälläiseen asiaan näennäisiä puolueideologioita vakavissaan kukaan sekoita, eihän?
Vielä kerran: Kataisen taannoinen lapsus oli detsku, itse esitettyyn asiaan tällä ei ollut vaikutusta. Urpilaisen moka taas oli perustavaa laatua oleva väärinymmärrys, joka romutti koko paatoksella rakennetun argumentin.

Kyllä tässä ihan asiat painavat vaakakuppeja eri tavalla, ilman mitään sukupuolikertoimia. Täyttä spedeilyä edes keksiä heitellä jotain naisensortoläppää sekaan, muka viemään huomio pois siitä faktasta ettei Urppis ole tehtäviensä tasalla. Tai on Jutta ehkä viiteryhmäänsä eli demarikansanedustajiin nähden kynä penaalissa siinä kuin muutkin. Ison puolueen puheenjohtajan (lue: pääministeriksi tyrkyllä olevan henkilön) moinen kompurointi ei aiheuta muissa leireissä oikein enää vahingoniloakaan, korkeintaan myötähäpeää.

Ihan kaneettina vielä: tämän hetken suomessa ei ole ainuttakaan broileria, jolle uskaltaisi tarjota minkäänlaista valta-, taikka vastuu asemaa, jos on järjissään, eikä sellaista ole edes näköpiirissäkään.
Siis vasemmistossa voi olla lahjakkuudet vähissä, vaikka ihan asiallistakin väkeä pyörii välillä porukoissa. Muualta löytyy kyllä staroja. Älä nyt taas vajoa nihilistiseen epätoivoon kaiken mitättömyydestä. Ihme menoa sulla. Mikään puolue ei muistaakseni kelpaa eikä "kukkaa oo mikkää". Vähän optimismia hei, sähkölaskutkaan eivät nouse veronkorotusten takia kuin 1/12 siitä mitä oppositio pelkäsi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
JypFabun taktiikka on täysin selvä; hänelle on valaistunut että vasemmisto on täysin alamaissa, siellä ei ole juuri yhtään vakavasti otettavaa poliitikkoa jonka vuoksi yritetään vetää koko poliittinen systeemi alas puolueesta riippumatta. Muuta selitystä tähän ei ole, se että tästä tehdään jokin sukupuolikysymys kertookin sitten jo suuremmasta epätoivosta.
 

julle-jr

Jäsen
Minustakin on kummallista, jos ei näe eroa tämän Urpilaisen tekemän asiavirheen ja taannoin Kataisen tekemän asiavirheen välillä. Onhan se nyt hieman eri asia hyökätä hallituksen kimppuun argumentilla, joka on täysin järjetön. Siis kyseisellä argumentilla Urpilainen yritti osoittaa, että energiaveropaketti ja budjetti oli väärin laadittu ja eläkeläisten kannalta todella epäreilu. Urpilaisen olisi siis pitänyt kaiken järjen mukaan pystyä esittämään parempi veroratkaisu ja sitä kautta tasapainoisempi ja eläkeläisiä kohtaan reilumpi budjetti. Kun kuitenkin koko väite oli rakennettu virheelliselle pohjalle, on selvää, että Urpilaisen tarkoitus oli vain heittää lokaa hallituksen päälle, mikä jo sinänsä on naurettavaa. Urpilaisella ei siis ole parempaa ehdotusta havaitsemaansa virheeseen, kun koko virhettä ei edes ole. Minusta on naurettavaa hyökätä toisten ihmisten aikaansaannosta vastaan vain pelkästä hyökkäämisen ilosta. Rakentavan kritiikin tai jonkinlaisen kysyvän lähestymistavan ymmärrän kyllä. Tuollaista oikein en.

Katainenkin joo teki asiavirheen, mutta kyse ei ollut mistään hyökkäyksestä, eikä Kataiselta odotettu ongelmaan, eli Venäjän talouden kokoon, parempaa ratkaisua, kuten minusta Urpilaisen tapauksessa oli asian laita. Urpilaisen mielestä budjetti ja veroehdotus oli huonosti laadittu, joten minusta on luonnollista olettaa, että hänellä olisi ollut paremmat ehdotukset pöytään lyötäväksi.

Sanottakoon nyt vielä, että minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään syytä puolustella Kataista sen enempää kuin Urpilaistakaan, kumpikaan ihminen ei minulle merkitse enempää tai vähempää kuin kuka tahansa tuntematon ihminen. Myöskään SDP tai Kokoomus eivät minulle sen kummemmin mitään merkitse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös