Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Se kai lienee tosiasia, että hallitus siirtelee verotusta tasaveroina kansalaisille ja runttaa ne siis köyhimpien niskoille.
.
Mielipiteitä saa ja pitääkin olla, mutta jos nyt tämä jauhanta tästä aiheesta saisi faktoja pöytään.
Meillä suurin osa veroista maksetaan KUNNALISverona. Se on TASAVERO, on ollut since from beginning. Tätä tasaveroa on muutettu PROGRESIIVISEMMASKI tämän hallituksen aikana nostamalla kunnallisverotuksen vähennys rajaa.
Ja sitten… Veroista eniten tuottavat Arvonlisävero ja tulovero. Jos halutaan paikata valtiontalouden alijäämää, kumpaa sinä lähtisit nostamaan? Sori, vastaus ei ole, ”en kumpaakaan”, sillä 8 miljardin vajetta ei paikata pelkillä muiden verojen nostolla.
Ja asian vierestä puhumista on energiaverojenkin kohdistuminen pienituloisin, tai ylipäätään palkansaajiin.. Demarit käyttää argumentttia "tavallisen omakotiasujan kustannukset nousee 250 euroa" "Tavallinen pienituloinen maksaa enemmän energiastaan". Näillä siis vedotaan siihen keskituloisten ryhmään (kuka pienituloinen omakotitalossa asuu?). Demarit rinnastavat että Kela maksun poisto oli pois yritysten verotuksesta ja maksumiehenä on ”tavallinen kansa” vaikka siis energiasta tämä ”tavallinen kansa” käyttää vain 25% (teollisuus 51%, julkisensektori 24%). Eli toki, tulonsiirtoa tehdään yrittäjiltä palkansaajille, mutta aika marginaalisesti (yrittäjät kuuluvat kotitalouksina myös tähän ”tavalliseen kansaan”) ja tarkoitushan oli elvyttää, pitää työpaikat olemassa.
sitä paitsi, ihmiset ovat energiaverojen noston kanalla aika voimakkaasti.
” Kolme viidestä suomalaisesta hyväksyy sen, että asumiskustannuksiin vaikuttaa lämmittämiseen käytetyn energiamuodon ympäristöystävällisyys.”
http://www.hs.fi/politiikka/artikke...+maksamaan+energian+vihreydestä/1135260123903