Noh meillä on jo 4 toimivaa ydinvoimalaa jotka tuottaa sitä jätettä eli näillä tulevilla päätöksillä on sinänsä aika vähän merkitystä.
Tämä on totta. Jäteongelma on ratkaistava joka tapauksessa, joen se ei ole syy vastustaa lisäydinvoimaa, sen sijaan ihmisten sumuttaminen tällä on:
Ja jos halutaan pienentää CO2 päästöjä, lopettaa sähköntuonti Venäjältä, varautua sähköautoiluun ja korvata vanhat ydinvoimalat niin mielestäni luvat voi antaa kaikille 3:lle hakijalle.
...
Co2 päästöt eivät juuri vähene ydinvoiman lisärakentamisella, koska co2 päästö suomessa tulevat pääosin CHP laitoksista. Ne kun tuottavat 38% sähköstä JA 56% lämmöstä. Kas Suomi lämpiää kaukolämmöllä, ja nuo voimalat puksuttavat, on meillä 1 tai 100 ydinvoimalaa.
siksipä voimalateollisuus puhuu aina hiilidioksidi tonneista, ei prosenteista, jotta ihmiset hämmästelisivät isoja lukuja
Sähköautoilun ideahan nimenomaan olisi hajautettu energiantuotanto ja älykäs sähkönjakeluverkko (kuten Shell rakentaa jenkkilässä). Ja Lähempänä on tekninen läpimurto polttokennon katalyytin vaihtamisessa pois platinasta kuin akkuteknologian isossa harppauksessa (joka siis vaaditaan sähköautojen toimintasäteen kasvattamiseen ja tankkaus/akunvaihto infran rakentumiseen). Polttokennoauto kuljettaa energian mukanaan ja on käytettävissä samasta infrasta kuin bensa-auto (asemat ja jakelu), joten siksipä autoteollisuus panosta hybrideihin ja polttokennoihin, ei niinkään puhtaisiin sähköautoihin (paitsi pienissä kaupunki ja jakeluautoissa)
Venäjältä sähköntuonnin vähentämien onnistuu millä tahansa oman tuotannon lisäämisellä. Suomi voi VTT:n tukituksen mukaan huoletta tuottaa 20% sähköstään pelkällä tuulella, sillä tuuliatlaksen mukaan koko rannikolle hajautettu järjestelmä olisi aina tuotantokykyinen (eri asia on onko se taloudellisesti tällä hetkellä järkevää)
OL3 päätöksen yhteydessä vaankielessä olevia edustajia höynäytettiin ”risupaketilla”, mutta käytäntö ositti, että ison yksikön (OL3) rakentaminen torppaa kaiken pienen ja keskisuuren teollisuuden innovaatiopotentiaalin alalla (ei synny kotimarkkinoita). Ollaan jo tiputtu eniten kasvaman teollisuusmarkkinan kyydistä , ja pahasti.
Demarit haluavat ydinvoimaa siksi, että sitä haluaa SAK, joka haluaa sitä siksi, että sitä haluaa paperi (kulutta yksin 33% koko suomen sähkönkulutuksesta, vrt kotitaloudet 24%) ja metalliteollisuus, joiden lopputuotteessa sähkön hinta on oleellinen.