Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
. . Matti Vanhasen ja Tarja Cronbergin tahdon mukaisesti.
Suomen hallituksen kantahan oli peruja Vanhas I:n ajoilta, ja Gronberg ei voinut muuttaa tätä kantaa komission suuntaan ilman, että se olisi katsottu jo valmistellun ja sovitun asian vesittämiseksi. suomen hallituksen luotettavuus neuvottelijana ja sopijaosapuolena olisi vaarantunut, jos Gronberg olisi lähtenyt vastustamaan tätä ministerinä. Gronberghan on sanonut, että meppinä olisi myös äänestänyt esitystä vastaan, ministerinä ei voinut sellaista tehdä
tuolla EU vaaliketjussa jo nämä linkit laitoinkin, jos haluaa tuota ryhmien ja meppien käyttäytymistä tarkastella
Tässä pari tyäkalua, jos haluaa tarkistaa miten eri mepit ja ryhmät on äänestänyt missäkin asioissa
Riippumattomalla ja puolueettomalla Vote Watch -sivulta (http://votewatch.eu/index.php) löytyy helposti englanninkieliset yhteenvedot jokaisen europarlamentaarikon toimista ja äänestyksistä viimeisen viisivuotiskauden ajalta. Samalla sivulla arvioidaan eri maiden meppien yhtenäisyyttä ja sitä, kuinka hyvin he ovat toimineet ryhmänsä linjan mukaisesti. Sivulta löytää myös sen tiedon, kuinka ahkerasti mepit ovat olleet läsnä istunnoissa.
Euroopan Vihreät ovat laatineet osana eurovaalikampanjaansa European Parliament Vote Tracker -nettiohjelman (http://greens-efa-service.org/votetracker/). Sen avulla voi tarkistaa, miten eri poliittiset ryhmät ovat äänestäneet europarlamentissa viimeisen kauden aikana. Tulokset näkee niin maakohtaisesti kuin ryhmäkohtaisestikin.