Mainos

Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 553 289
  • 12 095

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ihan vain varmistaisin, että haluatko nyt korostaa demareiden hyvin hoitamaa talouspolitiikkaa tuon kuviosi avulla?

Kato! Maltillinen keskustaoikeistolainen on taas hehkuttamassa suosikkipuoluettaan. Luulenpa että syy miksi yrität väheksyä puolueiden eroja on se että voisit hyvällä omatunnolla kutsua itseäsi porvariksi vaikka äänestä demareita.

Edellisen verotulojen notkahduksen 2000-2003 jälkeen nousu alkoi vuodesta 2003, kun kokoomus jäi oppositioon ja demarit laskivat veroja. Eikö niin?

Pysyn edelleen väitteessäni siitä, että puolueiden välillä harrastettavassa talouspolitiikassa ei ole niin suuria eroja, kuin täällä tietyt kirjoittajat kovasti yrittävät väittää. Olen valmis muuttamaan kantaani, jos jotain konkreettisia eroja esitetään.

Et sinä mitään kantaasi muuta, sinä olet pesunkestävä demari joka yrittää epätoivoisesti tunkea puolueita samaan muottiin. Esimerkkinä käytät demareiden veronalennuksia joita demarit itse vastustivat vaalikampajanssaan mutta valtaan päästyään he ottivat talousoppinsa Kokoomuksen vaaliohjelmasta.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vertaat suomen terveydenhoitomenoja kansantuotteeseen ja toteat sen olevan "hävettävän pieni" verrattuna muihin pohjoismaihin. Mitä tämä kertoo mielestäsi muiden pohjoismaiden terveydenhuollon tehokkuudesta? Onko se lainkaan sopiva mittari mittaamaan terveydenhuollon tilaa. Varsinkin epäilen sitä kun johtopäätöksesi on "julkinen terveydenhuolto on kriisissä". Siitäkin olisi kiva kuulla faktaa. Miten tämä kriisi on todettu ja missä huomaan sen? Voisiko kriisi johtua tehottomasta järjestelmästä?

Väität, että KELA korvaukset asettavat kansalaiset eriarvoiseen asemaan. Voisitko hieman tarkentaa? Miten tämä eriarvoisuus on havaittavissa? Ketkä on suljettu tämän korvauksen ulkopuolelle?

En ymmärrä myöskään väitettä, että terveydenhoitokulut (ilmeisesti siis valtion) eivät ole kasvaneet, mutta hoidon kustannukset ovat. Miten tämä tästä väkisin syntyvä alijäämä on korvattu. Vai kuluttaako terveydenhoito rahaa mitä heillä ei ole?

Vastaukseksi voisi riittää, että lukisit aiemmin ketjuun kirjoittamani viestit. Väännetään rautalangasta (taas kerran). Suomen terveydenhuollon osuus bruttokansantuotteesta on EU-maiden pienimpiä. Meidän järjestelmämme toimii kuitenkin jo nyt erittäin tehokkaasti tehokkaasti, minkä vuoksi pelkkä BKT-osuus ei kerrokaan koko totuutta.

Kysytään näin, että oletko kuullut muiden Pohjoismaiden terveydenhuoltokriisistä, paljonko edes tiedät niiden terveydenhuollon toimivuudesta? Fakta on se, että Ruotsin ja muiden Pohjoismaiden panostus terveydenhuoltoon on euromääräisesti selkeästi suurempi. Ja jos katsotaan Suomen terveydenhuollon pääongelmia, ne eivät ole tehokkuudessa vaan esimerkiksi henkilökunnan määrissä, aivan liian pitkissä leikkausjonoissa. Alijäämä syntyy juuri tästä, joudutaan antamaan huonompaa hoitoa, kun parempaan ei ole resursseja.

Kela-korvaukset asettavat kansalaiset eriarvoiseen asemaan, koska köyhillä väestönryhmillä ei ole varaa käyttää yksityisiä palveluja korvauksienkaan kanssa. Valtio tukee silti suoraan niiden käyntejä, joilla yksityiseen on varaa. Tätä perustellaan julkisten leikkausjonojen supistumisella, kun varakkaammat pystyvät käymään yksityisellä. Näin toki on. Jos kuitenkin katsotaan kokonaisuutena, ei eriarvoistava tilanne voi olla kestävä. Miksei yksityiselle puolelle annettavia tukiaisia, laiteta suoraan julkiseen terveydenhuoltoon?

Hyvinvointivaltion perusta ovat kaikille varallisuudesta riippumatta tarjottavat julkiset palvelut, joita ihmiset yhdessä puolustavat. Siinä ei ole loppuen lopuksi kysymys ahtaasta yhden ryhmän etujen puolustamisesta.

Mutta nyt menen kyllä nauttimaan aurinkoisesta päivästä.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Kato! Maltillinen keskustaoikeistolainen on taas hehkuttamassa suosikkipuoluettaan. Luulenpa että syy miksi yrität väheksyä puolueiden eroja on se että voisit hyvällä omatunnolla kutsua itseäsi porvariksi vaikka äänestä demareita.

Arvelinkin, että et ole vielä saanut lukutaitoasi kuntoon.

Et sinä mitään kantaasi muuta, sinä olet pesunkestävä demari joka yrittää epätoivoisesti tunkea puolueita samaan muottiin. Esimerkkinä käytät demareiden veronalennuksia joita demarit itse vastustivat vaalikampajanssaan mutta valtaan päästyään he ottivat talousoppinsa Kokoomuksen vaaliohjelmasta.

Arvelinkin, että et pysty kirjoittamaan mitään konkreettista.

Edit: eikös tuo, että demarit toimivat samoin kuin kokoomus, todista, että puolueet ovat samanlaisia? Toisekseen onko kokoomuksella jokin yksinoikeus veronalennuksiin? Jos on, niin arvaan, että yksinoikeus lunastettiin Holkerin hallituksen kotiin postittamalla "verotus kevenee"-lehdykällä. Silloinhan tosin kokoomuskin toimi toisin kuin lupasi...Vai?
 
Viimeksi muokattu:

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja jos katsotaan Suomen terveydenhuollon pääongelmia, ne eivät ole tehokkuudessa vaan esimerkiksi henkilökunnan määrissä, aivan liian pitkissä leikkausjonoissa. Alijäämä syntyy juuri tästä, joudutaan antamaan huonompaa hoitoa, kun parempaan ei ole resursseja.
En tiedä, mikä on pääongelma Suomen terveydenhuollossa, mutta tehottomuus on ainakin helvetin suuri ongelma. Leikkausjonoja lyhennetään juurikin siten, että keskitetään isoimmat samat leikkaukset samaan sairaalaan. Kaikki lonkkaleikkaukset vaikkapa Tampereelle liukuhihnalle. Lääkäreiden oppimiskäyrä on jyrkin, kaikki ihmiset saavat Suomen parhaan ammattitaidon mukaisen leikkauksen ja asetusajat minimoituu. Ihmiset jaksavat kyllä matkustaa siihen yhteen elämänsä isoon leikkaukseen pidemmältäkin. Kuten Paul Lillrankkikin, niin itsekin haluaisin olla liukuhihnapotilas leikkauksessa. Yksilöllisemmät hoidot voidaan säästää asumissairaaloihin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Urpilainen on SDP:ltä mielenkiintoinen ja rohkea veto. Kokemus ei päätä huimaa, mutta potentiaalia on hurjasti.
Potentiaalia on näköjään ollut ainakin sen verran, että demarileirissä päädyttiin tällaiseen ratkaisuun. Näin ulkoa päin näyttää siltä, että suurin osa potentiaalista kulminoituu sukupuoleen ja ikään, mutta katsotaan ensin mitä tulee tuutista pihalle.

Poliittisen uran alkuun Urpilaisen on siivittänyt sukutausta. Sukunimen myötävaikutuksella onkin lampsittu Arkadianmäelle monet kerrat ja monesta puolueesta. Ottamatta kantaa esimerkiksi Maija Perhon, Katri Komin, Heli Paasion, Erkki Tuomiojan, Pekka Vennamon jne. lahjoihin politiikassa, sopivalla sukunimellä ehdokaslistoille pääseminen on vähän kuin toinen jalka olisi jo oven välissä.
 

Viljuri

Jäsen
Ihmettelin kovasti, kun Uutispäivä Hesari kaiveli Ahtisaaren vaalikampanjan ja Riihi-säätiön kytköksiä. Luulisi, ettei demari demarin silmää noki? Vai onko se Mara lainkaan oikea demari?

Tähän pitää sen verran tarttua, että käytännössähän Helsingin Sanomat ja muu erkkolainen media (YLE) erotutti Ahtisaaren, "laastaroitu läskivalas"-tason lööpeillään. Toisinaan asiat eivät todellakaan ole niin kuin miltä ne näyttävät, sillä kaunaisen ja alatyylisen uutisoinnin perussyy ei ollut Ahtisaaren tavoissa (diplomaattina Ahtisaari osasi ja osaa käyttäytyä paljon paremmin kuin huomattava valtaosa poliitikoista ja väestöstä), vaan ilmeisesti siinä, että Ahtisaari tuli valtaapitävien "hyvä toveri"-piirien ulkopuolelta.

Ahtisaari tunsi ja osasi substanssin, eikä linjaa koskevista erimielisyyksistäkään voi pohjimmiltaan olla kysymys (nykyinen kiukkuinen makrillihan on aivan eri linjoilla lähes kaikkien muiden kuin Ekin kanssa), mutta anteeksiantamaton ja korvaamaton perisynti oli voittaa toveri Kalevi Sorsa puolueen esivaalissa.

Tästäkin syystä demareissa ei enää koskaan järjestetä kaikille tai edes puolueen jäsenille avoimia suoria vaaleja tai esivaaleja, ei ainakaan puoluejohtajaa koskien.

Eli vastaus on, että Helsingin Sanomien toimituksellisen linjan ja SDP:n puoluekoneiston ja -aktiivien mielestä kysymyksessä ei sitten loppujen lopuksi ollut oikea toveri.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Arvelinkin, että et pysty kirjoittamaan mitään konkreettista.

Niin kauan kuin lukemisen ymmärtämisesi on noin surkeata et tule mitään konkretiaa koskaan löytämään.

Edit: eikös tuo, että demarit toimivat samoin kuin kokoomus, todista, että puolueet ovat samanlaisia?

Minkä syyttäjän/tuomarin maailma menettää sinussa, voi luoja sentään.

Ei, se todistaa vain sen että demareiden vaalikampanioihin ei kannata luottaa edes sitä vähääkään mitä vaalilupauksiin yleensä.

Omalla kannattajoukollee, sille Tyhmälle Kansanosalle, puhutaan silmät pyöreinä paskaa jotta nämä katkerat ja kateelliset ihmiset äänestäisivät heitä.

Toisekseen onko kokoomuksella jokin yksinoikeus veronalennuksiin? Jos on, niin arvaan, että yksinoikeus lunastettiin Holkerin hallituksen kotiin postittamalla "verotus kevenee"-lehdykällä. Silloinhan tosin kokoomuskin toimi toisin kuin lupasi...Vai?

Ei todellakaan ole mikään yksinoikeus, demareiden retoriikan mukaan veronalennukset vain romahduttavat hyvinvointiyhteiskunnan. Ottaen huomioon kuinka tyhmiä keskimääräiset demariäänestäjät ovat, he eivät voi muutakaan sanoa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Olisi muuten mielenkiintoista ottaa kunnon otos demareita älykkyystestiin. Paljonkohan jäisivät alle sadan :-)

Ei mut tuo olisi kyllä mielenkiintoista. Mietitääs oikeen kaikki yhdessä tätä asiaa. Ja tähänkin hassu hymiö.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olisi muuten mielenkiintoista ottaa kunnon otos demareita älykkyystestiin. Paljonkohan jäisivät alle sadan :-)

Näistä tämän ketjun oikeistolaiskirjoittajista välillä tulee mieleen sama asia, outoa. Haluaisikos muuten joku vielä tarkentaa kansandemokratioiden ja sosiaalidemokratian välistä yhteyttä? Notta mitäs poijaat sosiaalidemokraateille tehtiin, kun perustettiin kansandemokratia? Tietäisikö kukaan? Jos äly on sitä, että tietää ja tunnustaa ilmeiset historialliset tosiseikat niin näköjään ei ole kauheasti kauhalla jaettu... Nämä politiikka-ketjut alkavat jo "korkeatasoisuudessaan" muistuttaa maajoukkueketjuja. Samanmielisessä joukossa tietysti tyhmyys tiivistyy, täytyy aina välillä muistuttaa itselleen, että konservatismi ja oikeistolaisuus ovat itse asiassa vakavasti otettavia maailmankatsomuksia. Ei tietenkään mikään ihme että se täällä unohtuu, kun joku scholl edustaa täällä lähinnä maltillista keskustaa...
 

Viljuri

Jäsen
Vaikka sivistykselliset aspektit ovatkin tärkeämmässä roolissa esimerkiksi kokoomuksessa kuin pelkästään sosiaaliseen tasapäistämiseen tai aluepolitiikkaan huomionsa keskittävissä suuntauksissa, niin siltikin yksilön, tämän lähipiirin tai yhteisön sivistyksellisen voima ei ole yksi yhteen älykkyysosamäärän kanssa, mitattiin sitä nyt miten tahansa.

Voi vain ajatella sellaista yhteisöä tai yhteiskuntaa, jossa kaikki muistuttaisivat enemmän tai vähemmän Erkki Tuomiojaa. Mitähän siitäkin tulisi suuren riidan lisäksi?

Korkeakaan mitattu älykkyysosamäärä ei aina korreloi edes tieteellisten tai muiden akateemisten huippusaavutusten kanssa, puhumattakaan alkeellisistakaan käytöstavoista.
 

Salama44

Jäsen
Korkeakaan mitattu älykkyysosamäärä ei aina korreloi edes tieteellisten tai muiden akateemisten huippusaavutusten kanssa, puhumattakaan alkeellisistakaan käytöstavoista.
Tämä pitää täysin paikkaansa. Olen itse törmännyt kotikunnassani kokoomuksen korkeammin koulutettuihin kannattajiin jotka eivät osaa laskea edes sitä nouseeko vai lakeeko oman puolueen kannatus jos puolue saa yhden lisäpaikan, mutta samalla valtuustopaikkojen kokonaismäärä kasvaa edellisistä vaaleista kahdeksalla. Osataan vain laskea se että yksi lisäpaikka on +1, mutta kun sama asia muutetaan kannatusprosenttien muutokseksi vertaamalla edellisissä vaaleissa saavutettuja paikkoja nykyisiin paikkoihin ja huomioidaan jaossa olleiden paikkojen määrä niin saadaankin kannatuksen laskuksi n. -3,5 prosenttia.
 

Salama44

Jäsen
Poliittisen uran alkuun Urpilaisen on siivittänyt sukutausta. Sukunimen myötävaikutuksella onkin lampsittu Arkadianmäelle monet kerrat ja monesta puolueesta.
Naisten edellytyksiä menestyä poliittisissa johtotehtävissä epäillään selvästi enemmän kuin miesten ja naisilta tunnutaan vaadittavan enemmän kokemusta kuin joiltakin entisiltä miespoliitikoilta. Kokemuksen merkityskin on yksilöllistä. Toinen pystyy kasvamaan tehtävien mukana ja toiselle ei riitä laajakaan kokemus. Useat kokeneet miespoliitikot ja eräs naisministeri ovat töpänneet pahasti ja joutuneet jopa eroamaan vaikka heillä on ollut laaja kokemus. Toiset ovat taas menestyneet erinomaisesti vähemmälläkin kokemuksella.
 

Viljuri

Jäsen
Mitä tulee kielellisen ilmaisun tasoon, joka käsittääkseni korreloi aika hyvin loogisen ja sosiaalisen - joskaan ei välttämättä matemaattisen - älykkyyden kanssa, näyttää Jatkoajan mustapaitaenemmistö ainakin olevan keskimäärin huomattavasti lahjattomampaa kuin liberaalimmat ja/tai vasemmalle kallellaan olevat kiistakumppaninsa.

Ilmeisen kieli keskellä suuta muotoiltu?

Puolueaktiiveista melkein kaikki puhuvat vaikka paikatkin suusta, eli suurien puolueiden välillä tässä asiassa ei ole mielestäni eroa, mutta kuten implisiittisesti jo annatkin ymmärtää, perinteisillä ns. "käsienheilutteluun" perustuvilla aloilla vasemmistolla on nähty olevan tiettyä etulyöntiasemaa.

Sinipaidat hallitsivat älyllistä debattia 1970-luvulla äänekkyydellään, minkä tulkittiin samalla merkitsevän myös muita suurempaa älykkyyttä, ainakin tiedostamisen merkityksessä. Samaan aikaan myös muut vasemmiston ryhmittymät keräsivät samasta ns. "akateemisesta" suunnasta uutta, korostetun älylliseksi nähtyä porukkaa, vaikka päämäärä ei ehkä näillä kaikilla ollutkaan ihan yhtä pitkällä, esimerkiksi mitä tulee pankkien ja vakuutuslaitosten sosialisointiin ja muihin sellaisiin, aikalaisia käytännössä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Internetin aikakaudella debatin säännöt ovat sitten taas kerran muuttuneet, ja auditorioita riittää erinäköisille ja eritasoisille kirjoittajille ja ajattelijoille vaikka valittavaksi asti. Tästä syntyvän kakofonian hallinta on selkeästi osoittautumassa hierarkiaan ja massojen alimpiin yhteisiin nimittäjiin erilaisuuden ja yksilöllisyyden edessä turvaavalle vasemmistolle haasteelliseksi, koska perinteiset keskusjohtoiset ja suppeaan puolue- ja mediaeliittiin pohjaavat keinot eivät enää riitä keskustelun ohjaamiseen "turvallisille alueille", ainakaan yhtä tehokkaasti kuin vielä muutama vuosikymmen sitten.

Varsinkaan kun samalla perinteistäkin perinteisempi Ay-liikkeen suorittama ohjaus on menettämässä merkitystään teollisuusliittojen merkityksen ja jäsenmäärien vähentyessä.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Niin kauan kuin lukemisen ymmärtämisesi on noin surkeata et tule mitään konkretiaa koskaan löytämään.

Sinähän se oletkin oikea henkilö kuittailemaan luetun ymmärtämisestä. Vastaapa tämän perusteella oikein kysymykseen: mitä puolueita kyseinen henkilö on äänestänyt?
Vaihtoehdot:
a) kokoomus, demarit, vihreät
b) kokoomus, rkp, demarit

Minkä syyttäjän/tuomarin maailma menettää sinussa, voi luoja sentään.

PerusDaespoo eli ei mitään asiaa, mutta provoilua kylläkin. Kun argumentit ei riitä.

Ei, se todistaa vain sen että demareiden vaalikampanioihin ei kannata luottaa edes sitä vähääkään mitä vaalilupauksiin yleensä.

Omalla kannattajoukollee, sille Tyhmälle Kansanosalle, puhutaan silmät pyöreinä paskaa jotta nämä katkerat ja kateelliset ihmiset äänestäisivät heitä.

Ei todellakaan ole mikään yksinoikeus, demareiden retoriikan mukaan veronalennukset vain romahduttavat hyvinvointiyhteiskunnan. Ottaen huomioon kuinka tyhmiä keskimääräiset demariäänestäjät ovat, he eivät voi muutakaan sanoa.

Ja tämä "totuus" on nyt löydetty kokoomuksen mainostoimistossa. Siksi kokoomuskin puhuu demarikieltä ja tekee demaripolitiikkaa. Surullista, että tavallinen kansakin saa äänestää, koska kokoomuskin joutuu lähtemään tällaiseen mukaan:
Keskive r tosuomalaisela menee hyvin, olemme saaneet
kuulla. Me kokoomuksessa päätimme kuunnella ihmisiä
ja tiedätkö mitä: me emme löytäneet keskiv e rtosuomalaista.
Me löysimme ihmisiä, joilla menee hyvin ja ihmisiä, joilla ei
mene lainkaan hyvin. Löysimme ihmisiä, joilla on mielenkiintoinen
työ ja ihmisiä, jotka ovat melkein jo menettäneet toivon
työn saamisesta.
Me löysimme lapsia, joilla on tasapainoinen ja onnellinen
koti, mutta löysimme myös syrjäytyneitä nuoria, jotka kaipasivat
aikuista; isää tai äitiä. Me löysimme eläkeläisiä, jotka
tulevat hyvin toimeen ja heitä, jotka ovat köyhiä ja yksin.
Löysimme elämäänsä tyytyväisiä yrittäjiä, rakennusmiehiä,
optiomiljonäärejä ja lastentarhanopettajia.
Mutta me löysimme myös niitä, jotka tarvitsisivat hoitoa
mutta ovat juuttuneet jonoon. Löysimme erilaisia ihmisiä erilaisissa
elämäntilanteissa. Keskivertosuomalaista me emme
löytäneet...

...Puolueista Kokoomus tuntee markkinatalouden ylivoimaisesti
parhaiten. Kokoomus on uskaltanut kannattaa sitä
myös silloin, kun se ei ole ollut muodikasta. Markkinatalous
ei ole päämäärä eikä arvo.
Se on työkalu, jolla hyvinvointi saadaan aikaan. Se on hyvä
renki, mutta huono isäntä. Taitamattomasti ohjattuna se johtaa
ongelmiin: vääränlaiseen tehokkuusajatteluun ja tilanteeseen,
jossa heikoimmat jäävä jalkoihin. Tätä ei saa hyväksyä.
Tarvitaan vastuullisuutta. Yhteisen turvaverkon on aina huolehdittava
heikommista. On katsottava, että ympäristö kestää
talouskasvun paineessa.


p.s. lainauksen kirjoitusvirheet ovat alkuperäistekstistä. Lähde kokoomuksen nettisivut
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Omalla kannattajoukollee, sille Tyhmälle Kansanosalle, puhutaan silmät pyöreinä paskaa jotta nämä katkerat ja kateelliset ihmiset äänestäisivät heitä.

Ystävä- ja tuttavapiirissäni on ihmisiä jokaisesta puolueesta, enkä ainakaan tällä otoksella näe demareita muita katkerampina ja kateellisempina (oikeastaan otannassani ainoa selkeä puoluekantoihin liittyvä ero on se, että RKP:tä kannattavat suomenruotsalaiset ystäväni ovat välillä raivostuttavan ylisosiaalisia, mutta sekin lienee kulttuuri-, ei maailmankatsomuskysymys). Tyhmiksikään en oikein kehtaa tuntemiani demareita väittää, koska he voivat kuitenkin aina vedota esimerkiksi saavuttamiinsa akateemisiin oppiarvoihin, ja siihen on paha argumentoida vastaan ("Joo, väittelithän sä tohtoriks Jenkeissä, mut oot sä silti tyhmä".) Kenelle/keille demarit ovat katkeria ja kateellisia?
 

Fordél

Jäsen
Miten ihmeessä kukaan vakavasti otettava puoluejohtaja voi esittää pääministeriksi puolueen edellisiä puheenjohtajia? Tällainen toiminta on kaikkea muuta kuin uskottavaa. Nyt kun sitä valtaa edes periaatteellisella tasolla tarjottaisiin Urpilaiselle, toteaa tämä olevansa valmis pääministeriksi, mutta pitää myös Lipposta ja Heinaluomaakin mahdollisina ehdokkaina. Kataisella oli sama tilanne aikanaan, mutta Jyrkiboy sentään tajusi koko ajan, että nyt on se paikka ja nyt se valta on otettava tai uskottavuus menee. Jyrki otti vallan ja toitotti koko eduskuntavaalikampanjankin ajan, että hän johtaa puoluetta ja hän on Kokoomuksen pääministeriehdokas.

Urpilaisen on ehdottoamasti terävöitettävä linjaansa, otettava asioihin selkeästi kantaa ja oltava valmis ottamaan se valta muuallakin kuin vain demarien johdossa mikäli tällainen tulisi ajankohtaiseksi. Muuten hänestä tulee vain uusi Heinäluoma tai ehkä paremminkin vielä Itälä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
SDP:n uuden puheenjohtajiston valinta kertoo sen, että SDP oli monumentaalisten puheenjohtajiensa tien päässä. Erkki Tuomiojan valinta uudeksi puheenjohtajaksi olisi ollut jatkumo Väinö Tannerin, Rafael Paasion, Kalevi Sorsan ja Paavo Lipposen viitoittamille SDP:n linjauksille.

Tuntematon luokanopettaja Jutta Urpilainen puheenjohtajana ja vähintään yhtä yllättävät, toimittaja Maria Guzenina-Richardson ja teologian tohtori Ilkka Kantola varapuheenjohtajina, eivät vakuuta poliittisella kokeneisuudellaan. Kolmas varapuheenjohtaja hallintotieteiden maisteri Pia Viitanen on sentään jo kokeneempi poliitikko.
Aika näyttää, miten Urpilaisen poliittista keskustaa, kansalaisjärjestöjä ja kirkkoa yhteistyöhön kutsuva sosialidemokratia puree perinteisiin työläiskannattajiin. Tässä vaiheessa minusta tuntuu, että Urpilainen kokee Pertti Paasion, Ulf Sundqvistin ja Eero Heinäluoman lyhyen puheenjohtajakauden, koska poliittisessa keskustassa on jo ahdasta ilman perinteisen vasemmistopuolueen sinne pyrkyä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
poliittisessa keskustassa on jo ahdasta ilman perinteisen vasemmistopuolueen sinne pyrkyä.

Ketäs siellä sitten faktisesti enää on? Ei, sillä, että pitäskö demujen sinne tunkea.

Aikahan ton näyttää, kuinka onnistunut veto Urpilainen oikeen on, vaan oppositiossahan on vielä aikaa opiskella hommaansa ja hioa kuvioita jonkin aikaa, ellei tuo savijaloilla seisova norsu (hallitus) mene ja kupsahda kriiseihinsä ennen aikojaan, heikossa hapessa tuo ainakin on.

Tavallisen tallaajan silmin kyllä pitäs muuttua koko paletissa (suomen politiikan korruptiokulttuurissa) valtavia muutoksia että asia juurikaan jaksais kiinnostaa tai muutos edes näyttäisi mahdolliselta.

Pitäis nyt alkuun unohtaa sen kultasen vasikan palvonta, lienee helpommin sanottu, kuin totta.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paula Risikko kommentoi Urpiaisen populistista tavoitetta ilmaisesta päivähoidosta ja kyselee rahojen perään. Tällä rahalla palkataan 30000 ihmistä sosiaalipuolen hommiin.

Normi demarimeininkiä, lupauksia ilman mitään käsitystä realiteeteista.

Ai niin, verojahan voi korotaa aina. Mutta toisaalta, demartihan on laskeneet niitä viimeaikoina. Onkohan tähän linjaan tulossa muutos, vai puhutaanko vaan paskaa tuulipuvuille.

Eli uusi puheenjohtaja, mutta ei mitään uutta. Tosin pätevyysvaatimuksenahan oli uudelle PJ:lle ikä ja tissit, molemmat ovat ilmeisen sopivat.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Olisi muuten mielenkiintoista ottaa kunnon otos demareita älykkyystestiin. Paljonkohan jäisivät alle sadan :-)

Jooh, ja sit voitas vaiks kattoo paljonks RKP:ssä on tyhmiihomoja. Palljonks Vihreissä on tyhmiisivarihomoja. Paljonks Kokoomukses on tyhmiijuppihomoja ja paljonks Keskustas on lestamenohomoja!! Nii ja ne on tyhmii!

NIIN ja tähän tiätty hymiö! Hihih!
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Paula Risikko kommentoi Urpiaisen populistista tavoitetta ilmaisesta päivähoidosta ja kyselee rahojen perään. Tällä rahalla palkataan 30000 ihmistä sosiaalipuolen hommiin.

Normi demarimeininkiä, lupauksia ilman mitään käsitystä realiteeteista.

Kyllä, todellista demarimeininkiä. Luvataan ummet ja lammet mutta rahoituksesta ei mitään tietoa.

Tässä taas yksi konkreettinen ero demareiden ja Kokoomuksen välillä, demarit ovat jakamassa kakkua innokkaasti mutta rahoituksesta ei mitään tietoa.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Kyllä, todellista demarimeininkiä. Luvataan ummet ja lammet mutta rahoituksesta ei mitään tietoa.

Tässä taas yksi konkreettinen ero demareiden ja Kokoomuksen välillä, demarit ovat jakamassa kakkua innokkaasti mutta rahoituksesta ei mitään tietoa.

No löytyihän sitä konkretiaakin. Hyvä.

Tuo ajatus ilmaisesta päivähoidosta on kyllä ihan sitä itseään. Täysin vailla totuuspohjaa ja realistista toteuttamista. Kummallista, että uusi puheenjohtaja päästelee moista suustaan. Saattaa törmätä siihen vielä moneen kertaan tulevaisuudessa. Jos uutisoinnista oikein muistan lukeneeni, niin kyseinen idea syntyi puoluekokouksessa Ilkka Taipaleen puheenvuorosta. Siis yksi puheenvuoro, joka sitten imettiin oikein puolueen tavoitteeksi. Voi voi...

Toisaalta takaporttinahan on se, että kyseessä on pitkän aikavälin tavoite. Ei siis lupaus. Ja kun vielä määritellään sopivan pitkäksi tuo aikaväli, vaikkapa parisataa vuotta, niin sillähän moisesta selviää.

Jaa, että mistäkö rahat? Kataisen kassasta sitä ei voi ottaa, koska se on tyhjä. Siitä ei riittänyt lapsilisien sitomiseen indeksiin, vaikka asia tosiaan oli kynnyskysymys kokoomukselle. Lasketaan siis lisää veroja, sehän tuo aina valtion kassaan lisää tuloja. Tai sitten otetaan sieltä samasta rahaläjästä, mistä mm. Hyssälän lupaama 500€uron korotus kansaneläkkeisiin ja monet muut tyhjät puheet tullaan "maksamaan".

Toisekseen ihmettelen Urpilaisen pokkaa vaalirahajupakkaan liittyen. Edelleen hannataan Vanhasen ja kepun suuntaan, vaikka oma puolue on ihan samassa suossa. Urpilaisen aloitus ei lupaa hyvää demarien tulevaisuudelle.
 

Viljuri

Jäsen
(snips) Toisekseen ihmettelen Urpilaisen pokkaa vaalirahajupakkaan liittyen. Edelleen hannataan Vanhasen ja kepun suuntaan, vaikka oma puolue on ihan samassa suossa. Urpilaisen aloitus ei lupaa hyvää demarien tulevaisuudelle.

Tässä pätee Mauno Koiviston esittämä vanha viisaus, että kansan politiikan harrastusta ei tule yliarvioida. Koivisto itsehän omasi omintakeisen supliikin ja hassun hiustupsun, millä perusteella hän olikin sitten kansan mielestä päätä pidempi kaikkia muita aikalaisiaan, sekä konkreettisesti että vertauskuvallisesti. (Ja tämä aivan riippumatta siitä, että mitkä hänen muut, substanssiin liittyvät ominaisuutensa olivat.)

Suurinta osaa kansasta ei voisi vähempää kiinnostaa, että mistä SDP ottaa vaalirahansa, jos se saa lööppijulkisuudessa toimittajien avustamana syytettyä muita. Tähän on Urpilaisen hyvä iskeä.

Toisaalta SDP:n sisällä usein vallitsee käsitys siitä, että SDP on aina välttämättä oikeassa, hieman kauniimman sukupuolen stereotyyppisten edustajien malliin, eli pakkohan jostakin kepulipelistä pitää olla kysymys, kun kansa ei SAK:n TV-mainoksista huolimatta tajunnut äänestää demareita päähallituspuolueeksi.

Se, että etelän rakennusyhtiöiden ja aluerakentamisen osalta kokoomus ja SDP olisivat takuuvarmasti vielä enemmän ongelmissa kuin maalaisserkkujen keskusta, ei tietysti kiinnosta edes lehdistöä. Havukka-ahon ajattelijoiden huutaminen asiaan liittyen ei toisaalta kiinnosta edes kiviä, hyvästä syystä. Tai että oikeasti paikallisten osuuskauppojen ja osuusliikkeen harjoittama painostus ja voitelu maakunnissa on aivan eri tasolla kuin mistä nämä surkeat tunarit KMS:n puitteissa osaavat edes haaveilla.

Ei tämä sitä tarkoita, etteikö keskustan tulisi suorittaa katumusharjoituksia, mutta tekopyhyydessä on tietysti se vaara, että saattaa jäädä Musta Pekka käteen.

No valtalehdistön linjan tunnistaen ja arvaten tästä ei ole pelkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös