Ymmärsinkö oikein, että mielestäsi hän maksaa tällöin veroja liian paljon? Vaadit kuitenkin samalla laajaa yhteiskunnan tukiverkostoa.
Joo ja ei. Mielestäni joko palkkamisen sivukuluja tulisi laskea tai palkansaajan tulisi saada enemmän lapaseen kevyemmän tuloverotuksen turvin. Tällä hetkellä kannatan kevyempää tuloverotusta, etenkin matalammissa palkkaluokissa. Saman aikaisesti progressiota tulisi lisätä ketjun yläpäässä, mutta maltillisesti sillä työnteon tulee olla kannattavaa. Valitettavasti en osaa antaa mitään tarkkoja lukuja, joten pahoittelen sitä.
Julkisella sektorilla voisi myös pohtia miten järjestää palveluita uudelleen, entistä tehokkaammin. Tähän asti, jos julkisella sektorilla on kiire, tarkoittaa se automaattisesti sitä, että työntekijät ovat tehokkaita. Asiahan ei ole näin. Vaan byrokratia esimerkiksi toimeentulotuen ympärille on turhan suuri. Tähän ollaan kuitenkin puututtu jo, sillä perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan.
Samaan aikaan myös vastikkeettoman tuen jakamista tulisi mielestäni rajoittaa. Jos ihminen haluaa elää tukien varassa, niin se on mahdollista, mutta tällöin hänen rahansa tulisi riittää vain välttämättömiin kustannuksiin. 480,20 eurolla (käteen jäävä osuus) kuukaudessa pärjää vallan mainiosti ja sen pitää loppua. Jos ihminen on valmis tekemään elintasonsa parantamiseksi jotain, niin yhteiskunta tulee ehdottomasti vastaan. Mutta jos vaikuttaa siltä, että ihminen tyytyy perustoimeentulotukeen, niin sitten vain lähdetään pudottelemaan perusosaa. Sen ei pitäisi riittää, että työnhaku on voimassa, vaan ihmisen pitäisi myös mielestäni toimia oman elintasonsa parantamiseksi. "
Jokaisella ihmisellä on velvollisuus elättää itseään kykyjensä mukaisesti."
Jos olet valmis suomaan keskiluokalle oikeuden tukea lastensa opiskeluja, tämä antaa keskiluokan lapsille etulyöntiaseman syrjäytyneiden lapsiin nähden. Tämä etulyöntiasema taas vaikuttaa sen syrjäytyneiden muksun elämänvalintoihin. Kuten lontooksi on tapana sanoa, kakkua ei voi sekä syödä että säästää.
Etulyöntiasema on silmissäni eri, kuin pakon sanelema päätös. Tällä hetkellä Suomessa on perheitä, joissa ainoat työtätekevät ovat nuoret. Nämä nuoret joutuvat kantamaan kohtuuttoman kovan vastuun kantaessaan koko perheen toimeentuloa harteillaan. Samalla olisi myös kiva suunnitella omaa elämää tai jopa laittaa rahaa säästöön. On selvää, että tässä tilanteessa opinnot jäävät sillä kuten meillä on Itä-Helsingissä tapana sanoa "jotain on tänäänkin syötävä".
Jos saa vaikkapa yhdestä työstä 1500 euroa lapaan ja toisesta 500, kyllä se toinen työ silloin näkyy tiliotteella. 2000 euroa on huomattavasti enemmän kuin 1500. Miten valtion mielestäsi pitäisi tukea ihmistä, joka on valmis tekemään paljon matalapalkkatyötä? Monissa matalapalkkaduuneissa (kuten omassani) saa ihan mukavia ylityölisiä.
Työntekoon tulisi kannustaa ja mikä sen parempi, jos ihmiset ovat valmiita uhraamaan vapaa-aikaansa työntekoon niidenkin edestä, jotka eivät halua työllistyä tai eivät syystä taikka toisesta ole työmarkkinoiden käytettävissä. Sivutulon verokortin prosentit huitelevat aivan käsittämättömissä lukemissa ja se, että jos osa-aikasesta työstä menee n. 40 prosenttia veroihin on mielestäni aika käsittämätön tilanne. Kannattaako uhrata omaa vapaa-aikaansa toiselle työnantajalle, kun bruttona saa sen 500 euroa, ja käteen jää 300 euroa. Ei tuo ainakaan minua houkuta. Tuloverotuksesta tuloluokkien alapäässä oli jo mainittuna tässä viestissä aiemmin.
Pystythän sinä keskustelemaan. Hienoa.