Ainoastaan jos kiista ajautuu oikeuteen, ja Karalahti voittaisi jutun, olisi hänen päätelmä väärä. Jos- sana tarkoittaa nimenomaan, että oikeudenkäynti ei ole mitenkään varma, eikä usko sen tarpeellisuuteen.
- - -
Äkkiä ajatellen voisi jopa luulla sinun olevan asianajaja, ja minähän en niiden kusetettavaksi enää ala, kerta riitti. Yhden kerran vielä rautalankaa, ja sitten annan asian olla:
"Helsingin yliopiston työoikeuden professori Kari-Pekka Tiitinen uskoo, että jos kiista Karalahden pelikiellosta ajautuisi oikeusasteisiin asti, olisi SM-liigan asettama pelikielto vahvoilla."
Tiitinen siis antaa oman mielipiteensä, eli uskoo. Suomessa on satoja tai tuhansia lakimiehiä jotka voivat uskoa vaikka ufoihin jos haluavat.
Sitten tulee ensimmäinen jos. Eli hän arvelee tilanteen olevan sellainen että ei voi käyttää sanaa kun, vaan jos.
Toinen ehdollistaminen tulee siinä ajautuisi-sanassa. Ei vieläkään minkäänlaista käsitystä hänellä siitä, että voiko asia ajautua toimittajan hänelle esittämään tilanteeseen.
Oikeassa hän, ja varmaan sinäkin, olette siinä että JOS kaikki olettamukset täyttyvät, niin SM-liigan asettama pelikielto on vahvoilla. Ei kuitenkaan satavarma sekään.
Nyt kun sanojen selittely voi puolestani päättyä, siirryn lillukanvarsista varsinaiseen pointtiini, joka nippelitiedon mestarina sinulta ehkä jäi huomaamatta: Minnuu vituttaa kaiken maailman ääliöt, oli sitten mitä professereita tai dosentteja hyvänsä, jotka menevät antamaan julkisuuteen lausuntoja asioista, joista eivät paljon muuta tiedä kuin mitä heille toimittaja kertoo tai jotka muuten olettavat asioita puutteellisilla tiedoilla. Tässäkin asiassa pelikielto voisi olla oikeutettu, jos edes syyteharkinta olisi tehty.