Sijoitusvinkkejä?

  • 1 099 974
  • 6 099

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Mitä mieltä porukka on, kannattaako Intian rahasto-osuudet myydä pois ja etsiä joku uusi "eksoottinen" kohde? Mulla ei mene yöunet tämän takia, mutta kiinnostaisi silti hakea tilalle jotain muuta. Tosiaan olen pelannut rahastoilla ihan nappikauppaa, lähinnä harrastus-/tutustumismielessä. Mutta nyt saisi vielä omansa pois Intiasta, joten toisaalta ei kiinnostaisi odottaa, kuinka alas se oikein vajoaa?
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Huerzo kirjoitti:
Tätä laskua pahentaa vielä outo taloustilanne: yleensä, kun osakkeet ovat olleet korkealla, ovat raaka-aineiden hinnat olleet alempana. Mutta nyt on koettu ehkä ensimmäistä kertaa (en ole varma) outo yhdistelmä, kun sekä raaka-aineet että osakkeet laskettelevat samaan aikaan alas huippukursseistaan.

Tämä on kyllä outo tilanne, mutta toisaalta osoittaa, että missä se kupla tällä kertaa on ollut - nimen omaan raaka-aineissa ja niiden korkeista hinnoista hyötyvissä yrityksissä. Outoa on tosin myös se, että vaikka raaka-aineiden hinnat tuntuvat nyt laskevan jyrkästi, niin se ei tunnu silti vaikuttavan positiivisella tavalla inflaatio- ja korkopelkoihin, kuten yleensä tapahtuu. Ja lisäksi, jos tästä raaka-aineet laskevat vielä roimasti, niin tiettyjen alojen yritysten osarit voivat kertoa aika mukavia tulosuutisia. Esim. näissä kevään osareissahan monet yritykset valittivat, että raaka-aineiden korkea hinta pienentää tuottoa. On kyllä mielenkiintoinen loppuvuosi tulossa. Jotenkin tuntuu siltä, että kaikesta huolimatta markkinoilla ylireagoidaan nyt vahvasti ja myydään vaan silmät kiinni sellaisiakin osakkeita, joita ei ehkä kannattaisi myydä.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ohmi kirjoitti:
...paitsi Intiassa, jossa meren rannat on suljettu poliisivoimin, ettei sijoittaja"gurut" pääse tekemään itsemurhia.
Vanha sanontahan menee, että laita rahaa osakkeisiin, kun veri virtaa kadulla. Vedestä ei puhuttu mitään.
Ohmi kirjoitti:
Saapa nähdä nouseeko nämä rahastot koskaan takaisin omalle huipputasolleen takaisin, vai käykö niin kuin teknologiaosakkeille, joista yksikään ei ole tainnut enää nousta vuoden 2001 tasolle. Elämme mielenkiintoisia aikoja - maailmanlopun aikoja?
Noh, maailmanloppu on kunkin sijoittajan mielessä. Ehkä USA:n tilanne voisi kuitenkin olla sijoittajan maailmanloppu - yllättävän kauan sitä kuplaa on jaksettu puhaltaakin. Mietin Yhdysvalloissa sikäläistä asuntovelallista, joka ei varmasti ilahdu koronnostouutisista. Jenkkilässä on paljon piensijoittajia ja jos sekä velaksi ostetun asunnon että osakkeiden hinnat laskevat korkojen noustessa, niin osakemarkkinoiden lasku voi olla pitkäkin. Tosin tätäkin on povattu jo ties kuinka kauan...

Venäjä tulee nousemaan varmasti takaisin, sillä oletteko kuulleet, että Kiinassa (tai missään muuallakaan) olisi lopetettu autojen tankkaaminen? Ei. Tosin vieläkin venäläisillä osakkeilla on "öljylisää" liikaa, joten halvoiksi niitä ei voi sanoa. Mutta oikea taso alkaa olla jo lähellä - kun uutiset vielä toitottavat lisää paniikkia piensijoittajiin, niin...Samoin Intiakin tulee nousemaan, mutta ehkä rahastojen keulakuvaksi siitä ei enää ole. IT on jo nykyisin lähellä perusteollisuutta, että toimialana siitä ei ole huippunousijaksi, tietenkin yksittäiset kovat nousijat ovat jopa todennäköisiä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kaikkein suurin kupla on todellakin jenkeissä joka on jo pitkään rahoittanut kasvunsa velkarahalla. Kiinteistöjen hinnat ovat järkyttävällä tasolla ilman mitään varsinaisia reaalisia perusteita, kuplaa on pukannut ihmisten hölmö usko 'ikuiseen talouskasvuun' jonka varjolla on haettu isompia ja isompia lainoja siinä toivossa että asuntojen arvon kasvu tekee sijoituksesta kannattavan.

Jenkkien velkapohjaisen kasvun on rahoittanut pitkälti ulkomaalaiset ja tarkemmin ottaen aasialaiset sijoittajat, USA:n vaihtotase on ollut jo pitkään todella raskaasti miinuksella joka kertoo siitä että maa elää yli varojensa. Jos aasialaiset päättävät vetää fyrkkansa pois, tulee massiivinen romahdus.
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaksi ilmaista vinkkiä vasemmistolaiselta:

1) Älä ikinä ota pankkilainaa ostaaksesi osakkeita
2) Älä osta nyt asuntoa velkarahalla. Ja kun nyt kuitenkin ostat, niin tee se heti ja ota iso osa lainasta kiinteällä korolla
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Crapbag kirjoitti:
Mitä mieltä porukka on, kannattaako Intian rahasto-osuudet myydä pois

Itse vähensin 2vko sitten Intian osuutta. Olisi pitänyt vähentää enemmän.
Tosin taviksen (minun) summilla ei nyt suuria menetyksiä/menestyksiä tule.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rosoh kirjoitti:
Itse vähensin 2vko sitten Intian osuutta. Olisi pitänyt vähentää enemmän.
Tosin taviksen (minun) summilla ei nyt suuria menetyksiä/menestyksiä tule.

Eikä niitä välttämättä tule yhtään. Tällä hetkellä Intian pörssi on 3,25 % plussan puolella, joten pahin lasku taitaa olla takana päin. Toivottavasti kovin moni intialainen ei ehtinyt tekemään itsemurhaa. Toisaalta, kyllä niittää riittää vaikka muutama olisi tehnytkin...
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Ohmi kirjoitti:
Tällä hetkellä Intian pörssi on 3,25 % plussan puolella, .

Ok. Itse ei tule seurattua kuin krt viikossa OP:n katsauksissa miten on mennyt ja suurimmat(verisimmät) otsikot.

Jos 100 meklaria on vetänyt itsensä jojoon/haiden ruuaksi niin eiköhän niitä ole 1000 ensi viikolla kärkkymässä paikkoja.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Daespoo kirjoitti:
Jos aasialaiset päättävät vetää fyrkkansa pois, tulee massiivinen romahdus.

Mutta sehän on uhka kansalliselle turvallisuudelle ja sitten USA aloittaa....
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Ohmi kirjoitti:
Eikä niitä välttämättä tule yhtään. Tällä hetkellä Intian pörssi on 3,25 % plussan puolella, joten pahin lasku taitaa olla takana päin.

Näin on. Toivotaan, että käänne on kohtuullisen pysyvää sorttia. Itse olen käynyt osakerahastosijoitusteni kanssa henkistä painia puolitoista viikkoa, mutta en ole realisoinut tai siirtänyt esim. korkorahastoihin.

Sijoitusneuvojani varoitti n. kuukausi sitten Intiasta ja pudotinkin onneksi sen osuutta puoleen. Onhan nuo tosin muutkin osakerahastot pudonneet. Omalla kohdallani on puolessatoista viikossa tullut takkiin yhteensä vajaa 4000 €. Silti ollaan vielä selkeästi plussan puolella siihen nähden mitä on tullut sijoitettua.

Sijoitukseni on tarkoitettu pitkäaikaisiksi ja elän vakaasti siinä uskossa, että ennen pitkää mennään taas reippaasti ylöspäin.
 

Tobias

Jäsen
Tobias kirjoitti:
No minähän se calleja ostin. Tobiaksen callekelkka syöksynyt sellaista rinnettä alas että heikompaa hirvittää. No tällaista se veivaaminen on, välillä tulee huolella turskaa. Tosin nyt meni täysin oman tyhmyyden ja hyväuskoisuuden piikkiin, tyhmyydestä sakotetaan ja tämän ansaitsin, hyvä näin. Toki harmittaa, pelipossa laihtunut tänään sellainen 5000 euroa hetken humauksessa. No katotaan miten tää tästä kehittyy. Warreveivausta jatkan joka tapauksessa, vituttaa vaan että nyt on niin hektistä töissä että ei pääse seuraamaan minuuttitasoja (MACD).
Tankataan huomenna rohkeasti putteria jos niikseen tulee, tarttee kattoa miten toi joela nyt menee.

Lainaan itseäni, koska tämä päivä taas osoitti, kuinka uskomattoman mielenkiintoista sijoittaminen on. Tuosta edellisestä viestistäni on vajaa vuorokausi. Onneksi en myynyt callejani ja realisoinut valtavaa läjää turskaa, vaan päätin odottaa. Voisiko tämän parempaa päivää ollakaan Nessin callettajille? Kuittasin koko 5000 tappion tänään takaisin ja kipurahoja 1250 euroa päälle. Nyt vetäydyin hetkeksi pois kokonaan, sen verran kumman volatiiliä on että suunnasta ei ole kyllä tietoa. No mikäs siinä, warranttipelureille tällainen vola on juhlaa. Huomenna jatketaan taas.
Kuuluisi melkein onnellisuusketjuun, vaikka ei nyt hurjista summista puhutakaan.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Aika korkealla tuo Nokia kävi (ja indeksi) kunnes taas rysähti. Olikohän tässä se dead cat bounce -kyseessä. Eli alamäki jatkuu...

Tässä loistava kuvaus kehittyvien markkinoiden rahastoista, poimittu toiselta foorumilta.

Bullerojenkka:

Ensin Isot Pojat aloittaa jenkan ja vetää sitä kiihtyvään tahtiin usean vuoden ajan.

Bullerot (tm) seuraavat jenkkaa sivusta, koko ajan innostuen enemmän ja enemmän.

Kun musiikki on kaikkein kiihkeimmillään, pyytävät Isot Pojat bullerot mukaan jenkkaan ja tottahan toki siihen lähdetään sankoin joukoin.

Tässä vaiheessa Isot Pojat siirtyvät pois letkasta kannustamaan jenkkaavia bulleroita hurjempaan ja hurjempaan tahtiin.

Juuri kun tahti on kiihkeimmillään ja viimeisetkin kynnellekykenevät bullerot ovat asettuneet jonoon, loppuu soitto kuin seinään.

Ja kuten kunnon jenkkatyyliin kuuluu, jatkavat bullerot vielä hetkenaikaa jenkkaamista vaikka musiikki on jo loppu.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
IT-alan ihmisenä miettii, että kuinka paljon yritysten toimintatavoissa olisi vielä kiristämisen varaa. Raaemmin sanottuna: montako ihmistä tietojärjestelmät voivat korvata lähitulevaisuudessa ja kuinka nopeasti. Kaikki tietävät oppimiskäyrän, ja sen laadun. Eli alku mataa hitaana ja matalana, mutta sen jälkeen vauhti kiihtyy nopeasti. Tuli vain mieleen, että jos yritykset oppivat käyttämään tietotekniikkaa nykyistä tehokkaammin (kun nyt on saatu vihdoin esimakua ERP-järjestelmine kaikkineen), niin välttämättä yritysten tuottavuushuippu ei ole tässä, vaikka pörssikurssit menisivätkin alamäkeen. YT-neuvottelut eivät välttämättä tarkoita sitä, että firmalla menee huonosti, vaan tekniikka korvaa ihmisiä sieltä & täältä.

Suomalaiset firmat ovat tietojärjestelmien suhteen (mutu) kansainvälisesti hyvällä tasolla, joten luultavasti etujen kasautuessa ja kokemuksen lisääntyessä tuottavuus saattaa tehostua jatkossa hyvinkin nopeasti. Kun yleisesti pelotellaan työvoiman riittävyydellä, niin on kuitenkin huomattava, että lähivuosina IT-puolen kehittäminen vapauttaa/potkaisee pellolle työntekijöitä muihin tehtäviin. Etenkin suuret firmat saavat tästä etua, kun hallintoa voidaan ohentaa.

Tietenkin pitää huomioida, mitä Valkoisen talon ympäristössä tapahtuu, sillä kun jenkkimarkkinoilla on nuha, niin Euroopassa on kaikilla lintuinfluenssa. Mutta liiallinen pessimismi on pahasta. Pitäisin ainakin Nokiaa nykytasolla hyvänä hankintana.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Liittyy hämärästi sijoittamiseen, joten kirjoittelen tähän. Voisi mennä ehkä nigerialaiskirjeiden puolelle...

Meille soitti tänään töihin ulkomaalainen englantia puhuva nainen (jälkeenpäin mietin, että aksentti viittasi johonkin Intiaan tai Pakistaniin, puhui jokatapauksessa erittäin hyvää englantia), jonka puhelu ohjautui minulle. Hän tiedusteli onko paikalla general manageria, ja kuultuaan että general manager on lomalla, kyseli useampaan otteeseen eri johtajanimikkeillä (marketing manager, sales manager, financial manager) onko johtajaa paikalla. Itsehän totesin vain lakonisesti olevani tällä hetkellä se ainoa paikalla oleva manager. Kuuntelin näin pitkälle, koska oletin, että kyseessä on jotenkin vientikauppaamme liittyvä asia, ei ollut.

Sitten alkoi selitys. Hän soitti jostain sijoituspalveluja kauppaavasta firmasta, joka käyttää hyödykseen jotain yhdysvaltain arvopaperimarkkinalaissa olevaa sääntöä (section xx, paragraph, yy etc.), joka koskee ulkomaalaisia sijoittajia. Hän tiukkasi minulta olenko Suomen kansalainen, mihin vastasin myöntävästi.

Hän ei itse halunnut esitellä heidän tuotteitaan, hän vain selitti, että heillä on tapa, jossa yhdysvaltain osakemarkkinoilla, paino sanalla osake, hän sanoi erikseen, että tämä ei koska johdannaisia, pystyy tätä jotain sääntöä hyödyntämällä tienaamaan omaisuuksia.

Tämän naisen tarkoituksena oli luoda minusta sijoittajaprofiili, jonka pohjalta heidän analyytikkonsa ottaisivat puhelimitse parin päivän päästä yhteyttä (sopisiko paremmin aamu- vai iltapäivä?) ja suosittelisivat juuri minun tyylilleni sopivia sijoituskohteita.

Sanoin, että sijoitan tällä hetkellä suoriin osakesijoituksiin ainoastaan Suomessa osana riskienhallintaani, ja hän oli erittäin närkästynyt, koska en halunnut kaksin- tai jopa kolminkertaistaa sijoitettavaa pääomaani maailman parhaiten yksityistä sijoittajaa palvelevilla yhdysvaltain arvopaperimarkkinoilla.

Tätä jankkaamista kesti joku 5-6 minuuttia, kunnes keskeytin ja sanoin, että jos ei kauniisti, niin sitten rumasti, että ei kiinnosta ja suljen nyt puhelimen. Hän pahoitteli häiriötä ja toivotteli hyvät päivänjatkot.

Juttelin sitten myöhemmin general managerin kanssa (perheyrityksessä isäni) ja hän sanoi, että tuollaisia puheluita tulee 2-3 kertaa vuodessa ja hän ei yleensä enää jaksa edes näin pitkälle kuin minä, vaan lyö tylysti luurin korvaan.

Onko joku muu törmännyt vastaavanlaiseen kaupusteluun? Itseäni jäi lähinnä ihmetyttämään se mistä he ovat meidän yhteystietomme saaneet? Internetsivumme ovat ainoastaan suomeksi ja vientikauppakin keskittyy ainoastaan itänaapuriin...
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Kehittyvillä markkinoilla taisi olla vain dead cat bounce. Intia ainakin jatkaa kivaa lasketteluaan:

http://finance.yahoo.com/q/bc?s=^BSESN&t=3m&l=on&z=m&q=l&c=

Muuallakin aika mollivoittoista:

"Intian eli Mumbain indeksi on laskenut yli neljä prosenttia, kuten myös Taipei. Tokio Nikkei jäi 3,1 prosenttia alas 14 633,03 pisteeseen koukattuaan aiemmin iltapäivällä vielä alempaa.

Kaiken takana on Yhdysvaltain keskuspankki, joka jarruttaa maan valtoimenaan laukkaavaa taloutta. Tämä on tulkittu huonoksi asiaksi aasialaisten vientiyhtiöiden kannalta.

Oman koronnostoyllätyksensä järjesti tänään voimakkaan kasvun Etelä-Korea, joka nosti omaa korkoaan tänään 0,25 prosenttiyksikköä 4,25 prosenttiin, korkeimmilleen sitten toukokuun 2003. Soulin osakeindeksi on laskenut tänään 3,5 prosenttia.

Osakkeita hakattiin eilen myös Latinalaisessa Amerikassa eli kaikkialla kehittyvillä markkinoilla on nyt surkeaa. Bovespa-indeksi heikkeni kolmatta päivää peräkkäin, tällä kertaa 3,5 prosenttia."

AP

Kovat on liikkeet osakemarkkinoilla. Jos vain olisi kanttia, niin warranteilla tekisi kovaa tiliä, kun arvaisi liikkeet oikein. Toisaalta aika pitkään tässä on menty jo siten, että puteilla olisi tienannut kun vaan jaksaa katsoa pienet rekyylitkin eikä hötkyile.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Rodion kirjoitti:
Jos vain olisi kanttia, niin warranteilla tekisi kovaa tiliä, kun arvaisi liikkeet oikein.

Ja jos arvaisi väärin, niin katkeaisi.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
dude kirjoitti:
Juttelin sitten myöhemmin general managerin kanssa (perheyrityksessä isäni) ja hän sanoi, että tuollaisia puheluita tulee 2-3 kertaa vuodessa ja hän ei yleensä enää jaksa edes näin pitkälle kuin minä, vaan lyö tylysti luurin korvaan.

Onko joku muu törmännyt vastaavanlaiseen kaupusteluun? Itseäni jäi lähinnä ihmetyttämään se mistä he ovat meidän yhteystietomme saaneet? Internetsivumme ovat ainoastaan suomeksi ja vientikauppakin keskittyy ainoastaan itänaapuriin...

Minulle tulee näitä puheluita 2-3 viikossa. En tiedä mistä minun tai yritykseni tiedot on poimittu, mutta solkenaan noita tulee ja on tullut jo vuosien ajan.

Nykyään jaksan kuunnella korkeintaan n. minuutin. Kun ensimmäisen kerran kuuluu sanat "profit", "stock" tai "share" ilmoitan, että en ole kiinnostunut. Yleensä tätä ei uskota, joten pälätys jatkuu. Toistan, että en ole kiinnostunut. Ei mene soittajalle vieläkään jakeluun, joten lyön luurin kiinni.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hurjaa menoa pitää pörssissä tällä hetkellä. Onneksi tuli reilut kolme viikkoa sitten lyötyä sitä paniikkinappulaa vaikka verottaja siitä vähän hyötyikin. Tätä menoa kun jatketaan, niin alkaa olla kohta venäjän ja muiden kehittyvien markkinoiden viime vuosien voitot syöty.

0,2 prosenttia kuukaudessa kasvava rahavuori tuntuu tällä hetkellä pirun hyvältä...
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Ohmi kirjoitti:
0,2 prosenttia kuukaudessa kasvava rahavuori tuntuu tällä hetkellä pirun hyvältä...

Joo, ois melkein kannattanut. Maksanut niilläkin rahoilla esim asuntolainaa pois.
Siinäkin ois säästänyt korkokuluissa.

No nyt on niin lähellä ettei enää kannata myydä. Jatkaa vaan kuukausittaista rahastoimista (halvempia osuuksia) ja odottaa seuraavaa lihavaa vuotta.
 

Viljuri

Jäsen
dude kirjoitti:
Liittyy hämärästi sijoittamiseen, joten kirjoittelen tähän. Voisi mennä ehkä nigerialaiskirjeiden puolelle...

Meille soitti tänään töihin ulkomaalainen englantia puhuva nainen (jälkeenpäin mietin, että aksentti viittasi johonkin Intiaan tai Pakistaniin, puhui jokatapauksessa erittäin hyvää englantia), jonka puhelu ohjautui minulle. Hän tiedusteli onko paikalla general manageria, ja kuultuaan että general manager on lomalla, kyseli useampaan otteeseen eri johtajanimikkeillä (marketing manager, sales manager, financial manager) onko johtajaa paikalla. Itsehän totesin vain lakonisesti olevani tällä hetkellä se ainoa paikalla oleva manager. Kuuntelin näin pitkälle, koska oletin, että kyseessä on jotenkin vientikauppaamme liittyvä asia, ei ollut.

Sitten alkoi selitys. Hän soitti jostain sijoituspalveluja kauppaavasta firmasta, joka käyttää hyödykseen jotain yhdysvaltain arvopaperimarkkinalaissa olevaa sääntöä (section xx, paragraph, yy etc.), joka koskee ulkomaalaisia sijoittajia. Hän tiukkasi minulta olenko Suomen kansalainen, mihin vastasin myöntävästi.

Hän ei itse halunnut esitellä heidän tuotteitaan, hän vain selitti, että heillä on tapa, jossa yhdysvaltain osakemarkkinoilla, paino sanalla osake, hän sanoi erikseen, että tämä ei koska johdannaisia, pystyy tätä jotain sääntöä hyödyntämällä tienaamaan omaisuuksia.

Tämän naisen tarkoituksena oli luoda minusta sijoittajaprofiili, jonka pohjalta heidän analyytikkonsa ottaisivat puhelimitse parin päivän päästä yhteyttä (sopisiko paremmin aamu- vai iltapäivä?) ja suosittelisivat juuri minun tyylilleni sopivia sijoituskohteita.

Sanoin, että sijoitan tällä hetkellä suoriin osakesijoituksiin ainoastaan Suomessa osana riskienhallintaani, ja hän oli erittäin närkästynyt, koska en halunnut kaksin- tai jopa kolminkertaistaa sijoitettavaa pääomaani maailman parhaiten yksityistä sijoittajaa palvelevilla yhdysvaltain arvopaperimarkkinoilla.

Tätä jankkaamista kesti joku 5-6 minuuttia, kunnes keskeytin ja sanoin, että jos ei kauniisti, niin sitten rumasti, että ei kiinnosta ja suljen nyt puhelimen. Hän pahoitteli häiriötä ja toivotteli hyvät päivänjatkot.

Juttelin sitten myöhemmin general managerin kanssa (perheyrityksessä isäni) ja hän sanoi, että tuollaisia puheluita tulee 2-3 kertaa vuodessa ja hän ei yleensä enää jaksa edes näin pitkälle kuin minä, vaan lyö tylysti luurin korvaan.

Onko joku muu törmännyt vastaavanlaiseen kaupusteluun? Itseäni jäi lähinnä ihmetyttämään se mistä he ovat meidän yhteystietomme saaneet? Internetsivumme ovat ainoastaan suomeksi ja vientikauppakin keskittyy ainoastaan itänaapuriin...

Vaikka siitä hieman lisätyötä aiheutuisikin, niin em. puheluista kannattaisi vinkata poliisille.

Eihän siitä vielä mitään esitutkintapyyntöä voi tehdä, ja eihän tuosta synny edes papereitakaan, mutta ainakin minulle tuo kuullosti uudentyyppiseltä "huijaus"yritykseltä kertomuksesi perusteella.

Jos siis esimerkiksi tulee sähköposteja tms., niin eikun vain poliisille toimittamaan.

"Kabotaasit" sikseen, oli sitten kysymys valuutoista tai osakkeista.
 

Riz

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
dude kirjoitti:
Liittyy hämärästi sijoittamiseen, joten kirjoittelen tähän. Voisi mennä ehkä nigerialaiskirjeiden puolelle...

Meille soitti tänään töihin ulkomaalainen englantia puhuva nainen (jälkeenpäin mietin, että aksentti viittasi johonkin Intiaan tai Pakistaniin......

Onko joku muu törmännyt vastaavanlaiseen kaupusteluun? Itseäni jäi lähinnä ihmetyttämään se mistä he ovat meidän yhteystietomme saaneet? Internetsivumme ovat ainoastaan suomeksi ja vientikauppakin keskittyy ainoastaan itänaapuriin...

Juuri asken soi kannykka ja samanlaista puhetta sielta alettiin tarjoamaan englantia vahan murtaen puhuneen naishenkilon toimesta. Ilmeisesti joku uusi trendi ?
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Riz kirjoitti:
Juuri asken soi kannykka ja samanlaista puhetta sielta alettiin tarjoamaan englantia vahan murtaen puhuneen naishenkilon toimesta. Ilmeisesti joku uusi trendi ?

Meidän firmalle näitä on tullut jo muutaman vuoden ajan, joka kuukausi tulee 2-3 puhelua ja aina kysytään General Manageria. Nyt linja on jo se, että tätä kysyttäessä sanotaan, että hän puhu englantia, siihen loppuu yritykset. Vaaraa siitä, että mitään tärkeää menettäisiin on olematon.

Asiasta sen verran, että itse piensijoittajana olen ollut vielä rauhallisena. Vajaa vuosi sitten sijoitin muutaman tonnin pariin eri osakerahastoon. Voiton puolella ollaan edelleen, vaikkakin kaukana maaliskuun lukemista. En aio tässä vaiheessa rahojani kotiuttaa, tavoitteena on, että rahastoissa olisi 3-4 vuoden päästä hieman pahan päivän varaa, turha siis hätiköidä. Jossain vaiheessa nousu taas alkaa, minä mittaan näitä vuosissa, en viikoissa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuukausi mennyt ja kehittyviltä markkinoilta ja esim. Venäjältä neljäsosa hävinnyt markkina-arvosta. Joko olisi aika ostaa vai jatkuuko lasku vielä pitkään? Mielipiteitä kiitos, tietoa kun ei tunnu olevan kenelläkään...
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Ohmi kirjoitti:
Joko olisi aika ostaa vai jatkuuko lasku vielä pitkään? Mielipiteitä kiitos, tietoa kun ei tunnu olevan kenelläkään...

Käyn tänään kuuntelemassa Finanssimarket X:n mainospuheen joten huomenna tulee vinkkiä vasemmalta ja oikealta.


Edit: Rahastokauppiaasta ei irronnut [yllättäen] mitään eikä niitä leivänmurusia isojen poikien pöydiltä tippunut. Hajauta, hajauta, hajauta...
 
Viimeksi muokattu:

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ohmi kirjoitti:
Kuukausi mennyt ja kehittyviltä markkinoilta ja esim. Venäjältä neljäsosa hävinnyt markkina-arvosta. Joko olisi aika ostaa vai jatkuuko lasku vielä pitkään? Mielipiteitä kiitos, tietoa kun ei tunnu olevan kenelläkään...

Mielipiteenä suositus harrastaa ajallista hajautusta, eli osta vähän tässä kuussa, vähän ensi kuussa, vähän sitä seuraavassa kuussa jne... Varsinkaan kehittyvien markkinoiden osalta, kun volaa on niin että hirvittää ja nousut/laskut perustuvat milloin mihinkin, ajoitusta on mahdoton saada kerralla nappiin. Toki arvostustasoja (esim. p/e) kannattaa väijyä jonkin verran, mutta ainakaan globaalilla tasolla viimeisen kuukauden rommaus on otettu lähinnä korjausliikkeenä ennemminkin kuin pysyvämmän trendin alkuna (näin oli puhetta esim. tämän päivän TalSassa). Katseet on viime aikoina ollut enemmän inflaatio- ja korkouutisissa, ja nyt kun tämän kuun aikana varmistuu FEDin seuraava korkopäätös, katseet kääntyvät enemmän siihen mitä uutisia tippuu yritysten suunnalta. Ja näissä ei "asiantuntijoiden" mukaan vielä ole nähtävissä oleellista heikennystä.

Just my few cents,

G
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös