Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus
 1. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Eikös joskus 2015-2016 pitänyt tulla täysin "tasapuolinen" markkinapaikka jenkkeihin johonkin? Kaikki kaupat viivästetty yms. En muista tuosta tarkemmin mitään, enkä pikaisella googletuksella asiasta löytänyt mitään.

  Mutta jonkin tutkimuksen mukaan HFT:sta on ollut ainakin yksi hyöty, bid-ask spread on pienentynyt, varsinkin hiemankin isommissa yrityksissä. Sitten yksi "hyöty" joka oli myös, on se että kaupankäyntivolyymi on noussut. Tosin ihmettelen että millä tavalla tuo on hyötyä, kun periaatteessa on kauppoihin (instikat ostaa ostaa isoja mällejä) tulee yksi välikäsi lisää.
   
 2. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Kirjassa oli tämä kerrottu eli IEX on markkinapaikka, jonka kirjan päähenkilöt perustivat 2012. 2013 se alkoi toimimaan pörssin ulkopuolisena kauppapaikkana ja 2016 sai luvan toimia pörssi-markkinapaikkana. Markkinaosuus on nyt 3%.
  About | IEX

  Minun käsittääkseni (ja ehkä kirjankin) HFT ei ole voinut tuota sprediä pienentää muuta kuin ehkä laskennallisesti, sillä he eivät positiota ota ja riskiä kanna minkä pitäisi olla edellytys tuolla. Volyymiä he kasvattavat, mutta sekin on samalla tavalla turhaa volyymiä eli yhden kaupan sijasta niitä syntyy kaksi, mutta lopputulos on täysin sama (pl. että loiset syövät osansa)
   
 3. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  On toki vanha viesti mutta vastataan silti.

  Itse ostin tuollaisen 930 turbon noin 12+vuotta sitten - hinta ei ollut erikoinen. Auton historia sen sijaan oli ja - ei siitä tässä enempää. Olen ajanut autolla noin 6k km 12+ vuoden aikana ja nyt kysymys on se, että tuon kanssa ei oikein enää voikaan ajaa - kun on niin vähän ajettu - mittarissa on reilusti alle 40k. Ei niin, että olisi ajettu aiemminkaan kovin paljoa.

  Auto mennee sitten joskus lapsille ihmeteltäväksi - mitä ikinä siitä sitten joskus mahtaakaan saada.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2018 klo 22.18
 4. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Mä en oo automies, eikä autot saa heppiä väpättämään. Mutta onhan tuo 911 kaunein auto mitä maa päällään kantaa. Siitäkin kaikenlaisia versioita, mutta se "klassinen".
   
 5. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Minä olen automies. Tunnustan - ehkä hieman häpeillenkin.

  Tuon auton juliste oli pikkupoikana seinällä. Nyt sellainen on tallissa. Enkä tarkoita julistetta.
   
 6. regularflex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Finanssivalvonta on määrännyt Aalto-pankkiiriliikkeelle 20.000€ seuraamusmaksun useista laiminlyönneistä. Erityisesti seuraava kohta: "Lisäksi Aalto Pankkiiriliike ei ole säilyttänyt tietoja asiakkaille tarjotusta sijoitusneuvontapalvelusta niin, että tietojen avulla voitaisiin jälkikäteen todeta tapahtumien kulku." pistää vihaksi. En ihan usko, että inhimillinen unohdus olisi tuohon syynä. Muutenkin varsin mitättömän suuruinen rapsu tälle koijarifirmalle, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Alla linkki Kauppalehden uutiseen asiasta.

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...eelle-julkisen-varoituksen-ja-rapsut/r8k9PJ5d
   
 7. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Nämä Alexandriat steroideilla varustettuna ovat alan syöpä.

  Toki koska näille asiakaskuntaan valikoituu lähinnä keskiluokkaisia asiakkaita, edellyttää useimmiten pärjääminen täydellisesti asiakkaan edun vastaista toimimista, jossa rahaston merkkaus- ja hallinnointipalkkio merkitsee paljon enemmän kuin sen soveltuvuus asiakkaalle.

  Ala kaipaisi kunnon puhdistusta näistä jäteyhtiöistä kuten Aalto, Skandia ja Alexandria.
   
 8. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild
  Tätä ketjua tulee välillä seurattua ja suhteellisen asiantuntevaa porukkaa palstalta löytyy, ainakin kun vertaa omaan sijoitusosaamiseeni, joka on lähes olematon. Rahastoihin on tullut siirrettyä joka palkasta aina pieni siivu kasvamaan korkoa, mutta mitään osaamista tai asiantuntijuutta en myönnä itseltäni löytyvän.

  Nyt kysynkin opintojen alkaessa, kun tuota opintolainaa saa viiden vuoden aikana nostettua todella ison siivun ja mitään käyttötarvetta ei suurimmalle osalle siitä ole ja laskeskelinkin, että 3000€ / vuosi voisin siitä sijoittaa, jos jotain voittoa on vain mahdollista saada. Kannattaako olemattomalla asiantuntemuksella moiseen ryhtyä ja jos/kun kannattaa niin minkälaista sijoittamista suosittelette? Kovin valtavaa riskiä ei kuitenkaan halua ottaa, kun lainat pitää takaisinkin joskus maksaa :)
   
 9. regularflex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kannattaa nostaa erityisesti silloin, jos uskot että opinnot tulevat ajoissa valmiiksi. Jos valmistut aikataulussa, niin Kelahan maksaa 40% 2.500€ ylittävästä osasta sinun puolestasi. Tällöin hyvin yksinkertaisella matikalla:

  - Nostat lainaa 9kk * 650€/kk * 5vuotta = 29 250€ opintojen aikana
  - Kykenet sijoittamaan/säästämään tuosta lainasta 3000€/vuosi, jolloin elämiseen kuluu 2850€/vuosi
  - Saat sijoituksillesi esim. 5% vuosituottoa (oletus, voi mennä pieleen, sijoita indekseihin), jolloin viiden vuoden kuluttua tuo 3000€/vuosi = 15.000€, 5 vuodessa on kasvanut summaan 16.576€

  -> Valmistut aikataulussa

  - Olet saanut korkoa korolle ilmiön myötä tuottoa 1 576€
  - Kela maksaa pois 40% 2.500€ ylittävästä lainamäärästä eli Kela hyvittää 10.700€
  - Alkuperäisestä 29 250€ lainamäärästä on jäljellä 18.550€ (plus korkojen pääomitukset)

  Tällöin olet saanut Kelan hyvityksen sekä korkojen pääomituksen myötä n. 12 276€ "ylimääräistä opintotukea" valtiolta opintolainahyvityksen ja korkoa korolle ilmiön myötä verrattuna siihen, mitä tukesi olisi ollut ilman opintolainaa.

  Huomioi kuitenkin se, että sinulle jää yhä maksettavaksi tuo 18 550€ velka. Tosin sinulla on säästössä/sijoituksina 16 576€ nostamiasi opintolainoja, jotka voit käyttää lainan lyhentämiseen. Kela alkaa periä lainaa takaisin vasta kahden vuoden kuluessa valmistumisesta, joten jos maltat antaa säästöjesi kasvaa korkoa tuon 5% vielä pari vuotta, niin kykenet kuittaamaan tuon jäljelle jääneen velkaosuuden periaatteessa 1:1 säästöilläsi.

  Tilanne luonnollisesti muuttuu, jos et kykene valmistumaan aikataulussa. Tällöin koko velka jää sinun maksettavaksesi ja ainoa hyöty, jonka saat, on korkoa korolle ilmiön tuotot. Siinäkin puhutaan kuitenkin lähes 2.000€ summasta, joka on varsin huomattava. Lisäksi opintolaina on todella halpaa rahaa.
   
 10. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  IS:n lähteet: Kokoomus ja siniset vääntäneet budjettiriihessä erityisesti sijoitussäästötilistä Voisi Kokoomus jo luovuttaa tuon kanssa. Ei palvele kenenkään tarkoituksia enää. Kaikki sijoittajat hylkäävät paskana, mutta vasemmisto kuvittelee, että tuossa rikkaat saa jotain veroetua. Ensinnäkin tuossa puhutaan taas vain myyntivoittojen verotuksen lykkääntymisestä, eli osingot suoraan verolle. Hauskaa toki sitten kikkailla, kun pitää myydä päivää ennen osingon irtoamista ja ostaa irtoamisen jälkeen takaisin(välittäjät kiittää). Tämän lisäksi pitkäjänteinen eläkesäästäjä joutuu kuitenkin keksimään jotain uutta, kun raja paukkuu yli jossain välissä melkein väkisin. Onneksi toki kasvurahastoilla on paremmat veroedut, eikä mitään kattoja. Seuraavaksi sitten varmaan mietitään voiko noita tilejä perustaa useampia. Siinä se sitten onkin, kun suomalaisilla on 10 sijoitustiliä, joissa jokaisessa 10k€, että olisi varaa kasvaa ennenkuin joutuu verolle ja kaikilla muistutukset, että Nokian osinko irtoaa huomenna, joten muista myydä tänään. Eiköhän Kela vielä kaiken päälle totea, että tilin sisällä saadut myyntivoitot kuitenkin vaikuttavat tulorajoihin, niin opiskelijat ei vieläkään voi sijoitella mitenkään aktiivisesti. Kirsikkana kakun päällä voisin lyödä vetoa, että tuonne ei tosiaankaan saa nykyisiä omistuksia verovelkaa realisoimatta, mikä varmaan ajaa loputkin kauas tästä tekeleestä. Poliittinen riski myös suhteellisen merkittävä. Noh, onneksi Suomessa voi vielä hoitaa sijoituksensa sijoitusyhtiön kautta, mikä korjaa merkittävän osan ongelmista. Köyhille toki tuo ei sovellu, mutta kukapa niiden vaurastumista olisi ikinä ajanutkaan.

  Lainaus:
  Jos meinaa ajoissa valmistua, niin yksi vaihtoehto on ihan se BN-tili, jonka korko 1,75%, mikä opintolainan korkoa suurempi. Tuotto tulisi kuitenkin lähinnä Kelan hyvityksestä, kun valmistuu ajoissa. Kasvurahastot toinen hyvä vaihtoehto, jos pystyy pitämään vaan reilusti pidempään kuin sen opiskelun ajan. Suorat osakkeet on jo ihan osinkojen takia ongelmallisia, jos töitä tekee yhtään. Jos sattuu sitä yleistä asumistukea vielä nostamaan, niin saa tienata merkittävästi vähemmän kuin aikaisempien rajojen alla.
   
 11. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Jos pelkää riskiä, mutta tietyt ehdot täyttyvät, niin ASP-tili on myös järkevä vaihtoehto. Käytännössä riskiä ei ole jos tarkoituksena on asunto ostaa ja muut ehdot täyttyvät. Itse en tuota käyttänyt, pohdin kyllä, mutta moni on käyttänyt ja suosittelen tuotakin harkitsemaan.
   
 12. jokerit67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, #13
  En oikein pysty innostumaan yhdestäkään Suomen poliitikkojen väsäämästä ”sijoituspalvelusta”, kun tietää että niiden pitkäjänteisyydestä ei ole mitään takeita. Ja vaikka alkuun vähän vahingossa innostuisi, niin viimeistään lain reunaehdot palauttavat nopeasti maan pinnalle, kuten palstakolleega yllä hienosti selitti.
   
 13. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild
  Lainaus:
  Kiitos laskelmassa! Pakko oikoa kuitenkin sen verran, että Kela huomioi opintolainahyvityksessä nostetun lainamäärän vain 18 000 euroon asti eli maksimihyvitys ajallaan valmistuessa on 6200 euroa.

  Siksi mietinki, että nostaisinko lainaa vain kolmelta ensimmäiseltä vuodelta eli yhteensä 17 550 euroa, josta saisi lähes tuon maksimihyvityksen eli 6020 euroa. Voiko @regularflex tehdä saman laskelman näillä tiedoilla ja paljonko koron korkoa ehtisi tulla 7 vuoden aikana eli ennen kuin täytyisi maksaa alkaa takaisinmaksun? :)

  Lainaus:
  Tätä suosittelen kyllä kaikille kuulemani ja kokemuksien perusteella. Itseltäni asp-asunto löytyykin jo.
   
 14. MarkoPalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Manchester United
  Lainaus:
  Sijoitussäästötilihän sitten toteutuu. Tosin vasta vuonna 2020, mutta kuitenkin. Sisältäen tällä tietoa osinkojen verovapauden luovutusvoittoverovapauden lisäksi mikä on kyllä positiivista. Erikoista on kyllä tuo max 50k€ katto, mitä enempää ei voi sijoitustilille rahaa laittaa. Mitä tarkoitusta tuo palvelee? Perustellaan ettei valtion verotulot kohtuuttomasti laskisi, mutta pitkässä juoksussa väestön vaurastuessa lyhyen aikavälin verotuottojen kapeneminen tulisi kyllä korkoineen kompensoiduksi. Asiaanvihkiytymättömien populistipoliitikkojen (Siniset) lehmänkauppojen tulos tämä katto.

  Anyway, tervetullut avaus. Kyllähän tuohon voisi pitkäaikaisen vakaiden osingonmaksajien salkun kerätä. Tosin tuon tilin aloitusajankohta osunee pitkän nousuputken päähän, niin uskoisin, että maltillisesti ja pienin summin tulisi lähteä liikkeelle, ei missään tapauksessa millään ”all in” -meiningillä. Toki pessimisti ei pety, ensi kevään vaalien jälkeen todennäköisesti tuleva puna-viher-pölvästi -hallitus saattaa muuttaa tämän tilin pelisääntöjä kannattamattomaan suuntaan jo alkumetreillä. Nähtäväksi jää....
   
 15. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Niinhän tuo tuli. Oli paljon parempi kuin osasin odottaa. Jotenkin tuntui oudolta, kun ensin puhuttiin vain, että myyntivoittoja ei suoraan veroteta ja sitten ohimennen mainitaan, että pieniä osinkojakaan ei veroteta. Osinkojen verotus oli yksi tärkeimmistä asioista, joten olisi kiva tietää verotetaanko niitä ollenkaan tuon sisällä vai onko niissäkin joku raja. Toisekseen Orpokin puhui jatkuvasti tuon katon yhteydestä arvosta, vaikka nyt taas puhutaan, että se 50k€ katto olisi maksimimäärä minkä sinne saisi rahaa laittaa, mutta arvonnousu ei vaikuttaisi. Jos katto noin toimii, niin tuo on jopa ihan hyvä piensijoittajille. Melkein ainoa merkittävä ongelma olisi tosiaan poliittinen riski ja muutama kysymys jäänyt ilman vastausta. En toki suuremmin odota, että tuonne saisi vanhoja sijoituksia laitettua ilman veroseuraamuksia. Järkevästi jätetty tuo voimaantulo seuraavalle hallituskaudelle, niin vasemmistolla on sitten mahdollisuus purkaa tuo ennenkuin tulee voimaan. Poliittisen riskin pitäisi siis realisoitua ennenkuin kukaan tuonne rahojaan laittaa, jos se nyt on realisoituakseen. Pessimistinä toki epäilen, että tili jää, mutta kun rikkaille on nyt annettu sirkushuveja huikeiden veroetujen puitteissa, niin vasemmisto hyvillä mielin nostaa pääomatuloverotusta, vaikka tuo osakesäästötili ei edes alenna verotusta, eikä tosiaankaan edes sovellu rikkaiden käyttöön.

  Hallitukselta sinäänsä aika lyhytnäköistä toimintaa, koska kattoa perusteltiin verotuloilla. Jos kattoa ei olisi ja tuonne voisi laittaa vain rahaa, niin varmaan aika moni myisi omistuksensa ja samalla siis realisoisi verovelkansa, että saisi varansa tilin sisään. Nythän tuota ei kannata tehdä, joten vaikutus on enemmän tai vähemmän päinvastainen.
   
 16. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Voisko joku ihan pähkinänkuoressa parilla lauseella selittää mitä hyötyä tuosta on piensijoittajalle. Ainoastaan se, että veroja ei kerry maksettavaksi "voittohetkellä", vaan vasta sitten kun rahat ottaa pois sijoitussäästötililtä? Eli verojen maksua voi siirtää tulevaisuuteen?
   
 17. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jep. Nykyisin kun myyn osakkeita, joudun maksamaan veron myyntivoitosta. Tulevaisuudessa voin uudelleen sijoittaa osakkeiden tuoton (sekä myyntivoiton että osingon) uusiin osakkeisiin. Verotus tapahtuu vasta kun rahat poistuvat sijoitustililtä.
   
 18. regularflex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tämä veronmaksun siirtäminen on erittäin merkittävä etu. Se mahdollistaa korkoa korolle ilmiön hyödyntämisen. Alla yksinkertainen laskelma:

  -Oletetaan, että sijoitustililläsi on instrumenttejä, joiden arvo ei muutu, mutta sinulle maksetaan aina osinkoja 10% vuodessa. (Ts. vuosituotto on 10% ja koostuu vain osingoista)
  - Oletetaan, että osinkoja verotettaisiin 30%
  - Oletetaan, että laitat ensimmäisenä vuonna 1000€ sijoitussäästötilille, jonka jälkeen et laita lisää rahaa sinne.
  - Oletetaan, että pidät rahoja tilillä 40 vuotta.

  Skenaario 1: Verot maksetaan kumulatiivisesta tuotosta 30% mukaan vasta kun rahat otetaan pois sijoitussäästötililtä (40 vuoden kuluttua)
  Tilillä rahaa Vuosi 1: 1000€*1,10 = 1100€
  Tilillä rahaa Vuosi 2: 1100€*1,10 = 1210€
  ...
  Tilillä rahaa Vuosi 40: 37404€*1,10 = 41 144,78€

  Verojen maksu osingoista vuonna 40: (41.144,78€-1.000€)*0,3 =12 043,43€

  Tililtä nostettavissa verojen jälkeen: 41 144,78€ - 12 043,43€ = 29 101,34€

  Skenaario 2: Verot osingoista maksetaan joka vuosi 30% mukaan.
  Tilillä rahaa Vuosi 1: 1000€*1,07 = 1070€
  Tilillä rahaa Vuosi 2: 1070€*1,07 = 1144,79€
  ...
  Tilillä rahaa (ja nostettavissa) Vuosi 40: 13079,27€*1,07 = 13994,82€

  Yksityishenkilön lisäksi myös valtio hyötyy tästä, sillä Skenaario 1:ssä valtio saa vuonna 40 verotuloja 12 043,43€, kun taas Skenaario 2:ssa valtio saa yhteensä vuosina 1-40 verotuloja vain 5569,21€.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2018 klo 09.28
 19. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Kiitos @heavy ja @regularflex

  Tämähän vaikuttaa hyvältä ja selkeämmältä. Oletettavasti Nordnetin tili vaihtuu tällaiseksi sitten joskus 2020..?
   
 20. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Pettymys SAK:lle oli myös hallituksen päätös sijoitussäästötileistä, kun SAK haluaisi verottaa varallisuutta nykyistä enemmän. Kaukorannan mukaan perustettavista tileistä ei saada ”mainittavia hyötyjä”.

  ”Hallituksen päätös sijoitussäästötileistä on askel väärään suuntaan. Se käytännössä keventää pääomaverotusta ja vähentää valtion verotuloja. Nyt pitäisi vahvistaa julkista taloutta, eikä luoda uusia verohelpotuksia sijoittajille”, hän sanoi aiemmin tiedotteessa.

  Jälleen ay-liike osoittaa avoimesti ettei sitä kiinnosta paskaakaan pieni- ja keskituloiset peruspullaiset, kuin vain oma valta. Kansankapitalismi ja ihmisten kannustaminen sijoittamaan ja olemaan osa ”omistajaluokkaa” on pakollinen ja keskeinen keino tulevaisuudessa välttää täydellinen varallisuuden keskittyminen ja taloudellinen segregaatio. Piensijoittajalle osakkeiden verotus on suhteellisen suurta, joten tämänkaltainen uudistus on loistava, jos toteutuu. Yläasteella pitäisi myös olla pakollisia taloustieteiden oppiaineita johon kuuluu sijoittaminen. Ongelmana on, että iso osa ihmisistä kuvittelee osakesijoittamisen olevan jotain rakettitiedettä, mitä se ei missään nimessä ole.

  Epäilen kyllä edelleen tämän koko homman käytännön toteutusta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2018 klo 10.44
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Juurikin näin. Jos katsotaan vasemmiston ohjelmia, siellä hyväksytään ihmisten sijoittavan omaan asuntoon, joka sitten myydään kahden vuoden päästä ilman veroja, mutta osakesäästämisen tukeminen on sitten väärin. Hyväksytään siksi, että oman asunnon myyntivoitosta ei ole "äkkimulgasulla" sanaakaan esimerkiksi Vasemmistoliiton uudessa verotusta käsittelevässä ohjelmassa. Osin verosyistä asuntosijoittaminen (valtasosalla vain se oma-asunto) on Suomessa ollut keino rikastua. Yhteiskunnan ja myös piensijoittajan kannalta parempi olisi kuitenkin kannustaa osake- tai vastaavaa sijoittamista tarjoamalla porkkanoita siihen. Vassarit ovat tämän suhteen aivan hukassa, vaikka en sinänsä epäile lainkaan heidän kykyään tehdä tiliä ostamalla asunto ja myymällä se verotta pois. Tässä myös ehkä yksi syy vasemmiston haluttomuudelle tasavertaistaa sijoitusmuotoja valtion toimesta.
   
 22. MarkoPalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Manchester United
  Lisäksi erittäin räikeää ja oksettavaa on tuo jeesustelu veronkevennyksistä sijoittajille, kun itse AY -liike nauttii suuria verovapaita osinko- ja muita pääomatuloja. Usein vieläpä ”automaatin” luomina, kun maksatetaan alati paisuvia asumistukia, joilla sitten maksetaan alati kallistuvia vuokria esim. hyvin pitkälti AY -liikkeiden omistamiin ja hallinnoimiin yhtiöihin (Kojamo). Näistä tuotoista sitten isot verottomat osingot omiin taskuihin. Toisin sanoen, veronmaksajien rahat kiertävät AY -koneiston kautta verottomina itselle. Siihen sitten kitinät päälle. AY -liikkeet on monessa mielessä modernin yhteiskunnan pahin loinen, suoranainen syöpä.
   
 23. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei pitäisi vaihtua, vaan tuo pitää aloittaa 0€:sta. Sinne ei pysty siirtämään ilmeisesti osakkeita, vaan ainoastaan rahaa. Eli joutuisit myymään osakkeet, maksamaan mahdolliset verot ja siirtämään rahat sitten tuonne.

  Lisäksi tuossa on aivan järkyttävän suuri poliittinen riski, sitä ei kannata aliarvioida. En ihmettelisi vaikka seuraava hallitus, yleishaitallisen yhteisön painostuksesta joka nauttii itse verovapaista osingoista, asettaisi tuolle jonkun vuotuisen veron. Esimerkiksi 1% koko sijoitussäästötilin arvosta. Tai siirtäisi osingot sieltä ulos yms.

  Tilillä menettää jollain tasolla myös hyödyn vähennyksistä.
   
 24. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Aiai. No pitää miettiä sitä sitten ja laskeskella vähän kuluja. Eipä tässä nyt montaa osaketta omista ja Nordnetin superrahastoissa ei myynti- tai hankintakuluja ole muutenkaan, joten kulujen puolesta varmaan kannattaa jos tuo joskus toteutuu. Kiitos hyvistä vastauksista.
   
 25. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Eikä tuonne saa muuten ilmeisesti mitään muuta kuin pörssilistattuja suomi-osakkeita (en tiedä saako esim. Teliaa, joka on vain rinnakkaislistattu täällä). Eikä tuollaisia olisi järkevä edes ottaa. Ainoastaan niitä joissa emopaikka on Suomi eikä siis lähdeveroja ole.