Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Share Ilves

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana Noma, 11.06.2010 klo 18.47.

 1. hammerhead Jäsen

  Lainaus:
  Tämä nyt on täysin selvää.

  Muutos tuli kun rahat oikeasti loppui ja konkka oli muutoksen ainoa vaihtoehto. Jos joku sponssi olisi miljoonalla tekohengittänyt Talous-Esan läpimätää touhua niin muutos olisi taas lykkääntynyt vuodella.
   
 2. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  En ole koskaan ymmärtänyt kaikin keinoin pelkän yhden (oman) totuuden nimeen vannovaa toimintaa. Toivottavasti ihan jokaikinen pystyisi nyt unohtamaan nuo vanhat ristiriidat/näkemyserot ja osaisi katsoa uusin, avoimin silmin pelkästään eteenpäin. Ilveksen tulevaisuuden suurin uhka on se, että nämä vanhat kaivelemaan jääneet katkeruudet tupsahtavat edelleen tasaisin väliajoin esiin ja aiheuttavat eripuraa. Suunta nyt vaan ihan pelkästään sinne tulevaisuuteen kiitos! Yhtenäisenä joukkona!
   
 3. puuntakaa Jäsen

  Lainaus:
  Pari markkaakin on perseaukisille paljon...
   
 4. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuota lukiessani tuli mieleen erään lapsenomaisesti ajattelevan kirjoittajan jutut näillä palstoilla. Ehkä siksi arvostankin tuota temppua hemmetin kovasti.
   
 5. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves alkoi kiinnostamaan
  Väärin kannatettu. Anteeksi kaikille.
   
 6. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Jos lähdetään 2000-luvulta eteenpäin. Ja lyhyesti. Ensiksi oli Vincent Manngardin johtama Ilves, joka teki jatkuvia virheratkaisuja henkilövalinnoissaan ja strategioissaan. Huonot ratkaisut johtivat huonoon suorittamiseen muun muassa siinä, kuinka varmistetaan Ilveksen erinomaisen juniorityön hedelmät pitkäjänteisesti ja menestyksellisesti.
  Alkoi luisuminen. Jalon potkut, Honkalehdon palkkaaminen, Sykoran lähtö, Elorannan toisen kauden apuvalmentajan valinta, yhteyden katkeaminen juniorivalmennuksen, Sakke Pietilä, Heikki Mälkiä paluu. Alkaa tulla toistuvia isoja tappioita. Honkalehdon lähtö, Lyhyitä toimitusjohtajapestejä, epäselviä aikoja, isoja tappioita. Honkalehdon paluu ja vielä isompia tappioita, Sponsvision.
  Saman aikaisesti vähitellen osa kannattajista ja tukijoista kaikkoavat kotikatsomoihin/katkaisevat tukirahoituksensa. Manngardille ja kumppaneille käy vähitellen selväksi, että Ilvesyhteisön tuki on mennyt. Sjöblom kariutui, koska sisäpiiri esti kaupat. Tappiot kumuloituivat edelleen: kaupat oli tehtävä. Riippakivestä oli päästävä eroon.

  Tässä tilanteessa Esa ja Hege löytävät toisensa. Minä en näe tätä minään historiallisena kompromissina vaan vääjäämättömänä kehityksenä, jossa myyjän oli pakko myydä ja Hege oli auttamassa ostajien etsimisessä. Prosessi meni varmaankin siistimmin näin kuin olisi mennyt konkurssin kautta. Hyvä näin.
  Jos Jalo ilmoittaa viikon kuluttua, mitä kaikki toivomme hänen kertovan, niin voidaan unohtaa tuo paha uni ja mennä eteenpäin.
   
 7. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Tapahtumaketju kronologisessa järjestyksessä:

  1) Tappara voittaa mestaruuden. Share Ilves ry:n aktiivi A soittaa samaisen yhdistyksen aktiiville B. "Jotain varmaan tarttis tehdä". Mukaan retkueeseen liittyy aktiivi C.
  2) Aktiivi B alkaa muodostaa mallia Uudesta Ilveksestä. Kantavana teemana on säätiö. Säätiö sopii hyvin yhdistyksen arvoihin.
  3) Aktiivi A lähestyy herraa #13 ja ehdottaa tapaamista. Share Ilves ry:llä on malli, jolla Ilves-Hockey Oy voitaisiin saada uuteen nousuun. Herra #13 suostuu tapaamiseen.
  4) Aktiivit A, B ja C esittelevät mallin herralle #13. Herra #13 varovaisesti kiinnostuu.
  5) Saadun varovaisen positiivisen signaalin innoittamana kukin aktiivi tahollaan lähestyy sellaisia Ilves-henkisiä ihmisiä, jotka ovat joskus olleet kiinnostuneita Ilveksen ostamisesta.
  6) Kun kiinnostuneita alkaa olla riittävästi, lähestyvät aktiivit Vincent Manngardia. Manngard saa sähköpostitse mallin Uudesta Ilveksestä.
  7) Manngard lähettää kyseisen mallin Esa Honkalehdolle. Esa Honkalehto soittaa aktiiville A ja ehdottaa tapaamista.
  8) Tapaamisessa aktiiville A selviää, ettei myynti ole Manngardilla juuri nyt se ajankohtaisin asia. Tekemisen pääpaino on toiminnan tervehdyttämisessä. Myydä ehtii sen jälkeenkin. Esa Honkalehto kuitenkin lupaa viedä asiaa tahollaan eteenpäin.
  9) Järjestyy uusi tapaaminen, jossa ovat paikalla Honkalehto, Manngard, Vesa Kainulainen sekä aktiivit A ja C. Tässä tapaamisessa Manngard tuo esille, että prosessia voidaan hänen puolestaan viedä eteenpäin.

  Tähän kaikkeen meni aikaa noin kolme kuukautta.

  Se, että kirjoitit minun ja Honkalehdon löytäneen toisensa on tietysti totta. Sitä ennen piti kuitenkin kartoittaa ostohaluja ja sen jälkeen saada vielä Manngard kiinnostuneeksi myynnistä. Siinä oli herroilla Honkalehto ja Kainulainen merkittävä rooli.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017 klo 12.29
 8. Ist0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ripan kiska, Jets, Leki
  Lainaus:
  Rahat loppu keneltä? Viniltä? Omaisuuden arvo yhdeksän numeroinen ja siihen vielä pennit päälle.

  Hegen viestin luettuani pakko myöntää, että olihan tuo sharelta saatanan kova temppu. Määrätietoista etenemistä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017 klo 11.56
 9. Optimisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Ei muuten ole Vinnie kerännyt omaisuuttaan jakelemalla sitä kassakriisissä taisteleviin jääkiekkofirmoihin. Joillakin ei raha polttele taskussa, ja yleensä siksi heillä on sitä enemmän kuin muilla.
   
 10. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei ole, mutta siitäkin huolimatta hän on sitä omaisuutta aika mukavasti kerännyt, että on toiminut näin vuosikausia ja vielä lähtiäislahjaksikin melkoisen nipun antoi. Ei hänen rahansa tuollaiseen tukemiseen olis elinaikanaan loppunut, joten konkurssijutut on täyttä huttua.
   
 11. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kukaan ei kerää omaisuutta jakelemalla rahaa pois, ja jos joku on sellaista väittänyt, hän on idiootti. Toisaalta jos omaisuutta ja tuloja on riittävästi, sitä voi pienessä määrin jaella myös kannattamattomiin kohteisiin ilman, että se omaisuuden määrässä juuri mitenkään näkyisi. Ja tätä jälkimmäistähän Manngard on käsittääkseni nimenomaan harrastanut.

  Vaikuttaa muuten siltä, että osa kirjoittajista ei tiedä, mitä boikotti tarkoittaa, ja siksi kuvittelee sellaisen olleen jotenkin merkittävässä roolissa viime aikojen tapahtumissa. Ei suuri yleisö ole erityisen kiinnostunut siitä, kuka on omistajana tai toimitusjohtajana, vaan urheilullisen menestyksen merkitys on aivan eri luokkaa. Näitä palstoja lukiessa asia helposti hämärtyy, koska olemme tässä suhteessa kuitenkin kiinnostuksemme suhteen varsin valikoitunutta joukkoa.

  Voisikohan muuten nimimerkki @Moderaattorit siirtää tämän keskustelun johonkin sopivampaan ketjuun? Share Ilvekseen tämä ei suoranaisesti liity mitenkään.
   
 12. Optimisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Yritin kommentoida mahdollisimman lyhyesti, mutta pointti lensi viuhahtaen ohi. Pahoitteluni siitä. Jatkan osaltani tätä keskustelua kauden jälkeen ja tosiaan mielellään aiheen mukaisessa ketjussa.
   
 13. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Sinun pointeilla on viimeaikoina ollut tuollainen tapa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017 klo 14.51
 14. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Etkös sinä puhunut moneen kertaan positiivisesta asenteesta? Sinällään tällaiset kuittailut, nyt kun voisi tosiaan keskittyä niihin kaukalon tapahtumiin, on aika erikoista. Kaikille lienee selvää, ettei menneellä tavalla olisi voitu jatkaa, akuutti kassakriisi, hävinneet tukijat, tyhjät hallit liigan sakot jne jne. Nyt on saatu uusi alku, ja nyt keskitytään vittuiluun toisilleen.

  Tää on mun Ilves. Mielenkiintoista, että nyt vaikuttaisi Facebookissa olevan ne kaikkein yhdistyneimmät fanit, vaikka siellä on tapeltu vuosikaudet. Täällä työnnetään tikaria toisten selkään ikään kuin oltaisiin eri puolilla. *meininki hjuva*
   
 15. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Nyt kun ollaan saatu vihdoin tämä uusi, upea mahdollisuus (kiitos muun muassa Sharen nokkahahmojen hienon toiminnan) niin jos osaa ajatella ihan puhtaasti pelkästään sitä Ilveksen etua niin nyt pitäisi olla yksi hailee mitä kukin on tehnyt tai jättänyt tekemättä ennen muutosta. Ainoa asia mikä on olennaista on se, mitä kukin tekee tästä eteenpäin! Jos nyt alkaa tekemään asioita, jotka hyödyttävät Ilvestä (käymään matseissa, ostamaan fanituotteita, unohtamaan vanhat ristiriidat, luomaan positiivista henkeä jne.) niin pitäisi olla se ja sama mitä menneisyydessä on tapahtunut. Kun kerran organisaatiotasolta vaaditaan uudistumista ja pöydän puhdistamista niin jokainen kannattaja/tukija voisi tehdä omalta osaltaan sen saman. Katsotaan eteenpäin eikä taaksepäin vanhoja kaivellen.
   
 16. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olen ja siksi minua edelleen jatkuva vanhojen kaivelu nyppiikin. Ok, myönnän ettei kannattaisi kaikkia edes lukea ja kommentoida.
   
 17. Beast Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Bruins, Barca, ManCity, Sharks
  Nyt vaan rauha maahan ja eteenpäin. Nyt ja tässä! Nyt tuetaan! Nyt positiivista ilmapiiriä! Nyt kannustetaan! Nyt ollaan samassa veneessä ja yhteisen Ilveksen hyväksi! Uusi Ilves forever!
   
 18. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Näin, saatana!
   
 19. JPL Jäsen

  Ei voi ulkopuolisena kuin ihmetellä, kuinka pienillä teoilla positiivinen kierre saadaan monen kohdalla kääntymään päälaelleen. Omasta mielestä melko pikkumaista lähteä moderoimaan omista poikkeavia mielipiteitä pois keskustelupalstalta. Varsinkin, kun mielipide oli asiallisesti kirjoitettu.

  Kyllähän tätä samanlaista touhua harrastetaan mm. Venäjällä ja P-Koreassa, mutta kovinkaan länsimainen ajattelutapa tuo ei ole. Voihan se myös olla, että ajatusmalli on Trumpistinen, että ohjataan keskustelu omilla teoilla ja sanomisilla niin jyrkästi eri raiteille, ettei kukaan enää keskity siihen alkuperäiseen asiaan, vaan kaikki keskittyy jumalakaikkivaltiaan tekemiseen tai sanomiseen ja itse asia jää sitten sivulauseeseen.

  Joka tapauksessa itse näkisin, että arvon HeGe ottaa lusikan kauniiseen käteen ja pyytää anteeksi mielipiteen moderointiaan ja antaa jatkossa kaikkien olla sitä mieltä kuin on. Vastaan saa sanoa, mutta toista ei tarvitse yrittää hiljentää. Toki tämä on vain minun oma mielipiteeni ja moderaattorit voi poistaa viestin, jos ovat eri mieltä (sarkasmikorttia väläytetty)...

  Itse asiaan liittyen - itse uskon, että boikotoijien tekemisillä oli vaikutusta, eikä se ollut kaupantekoa hidastava. Ei se varmasti ollut tärkein triggeri kaupalle, mutta edesauttoi asiaa, koska se aiheutti sitä negatiivista "pöhinää" seuran ympärillä. Jos joka paikassa olisi vain levitelty ruusunlehtiä seurajohdon tielle cheerleadereiden pyllistellessä vieressä ja hallissa olisi käynyt hyvin väkeä, niin miksi kauppoja oltaisi edes mietitty?
   
 20. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Hienosti hoidettu tilanteen kääntäminen ja prosessin nopeuttaminen. Siitä iso kiitos Sharen aktiiveille A, B ja C ja tietenkin jäsenelle #13
   
 21. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Tein virheen. Virheen tein siinä kohtaa, kun jätin epähuomiossa poistamatta yhden boikotoijia arvostelleen viestin. Eräs nimimerkki kirjoitti viestin, jossa korostettiin boikotoijien merkitystä muutokseen. Tähän tuli kolme vastausta, joissa vastaavasti boikotoijia arvosteltiin. Tein päätöksen poistaa kaikki nämä viestit. Ajattelin, että tässä keskustelussa ei ole voittajia. Valitettavasti yksi boikotoijille suunnattu negatiivissävytteinen viesti jäi ketjuun. Tuon asian tajusin vasta tänään.

  Ymmärrän nyt täysin miksi nimimerkki @Optimisti poltti sulakkeensa.

  Lainaus:
  Meinaatko siis, että maksavat asiakkaat eivät aiheuttaneet sitä negatiivista pöhinää? Voi kuule.

  Lainaus:
  Miksi kauppoja olisi edes tarvittu? Tuohan olisi tarkoittanut sitä, että homma toimii ja peitto heiluu. Ei sillä ole merkitystä kuka omistaa, vaan sillä mitä omistaja saa aikaiseksi. Jos Manngard olisi kyennyt tuomaan kultaa ja kunniaa, ei mitään muutosta olisi tarvinnut haikailla.
   
 22. JPL Jäsen

  Lainaus:
  (Tarkennus: Tästä siis olemme ~ samalla linjalla)
  Harvoin tällaisissa väännöissä on voittajia. Aika absurdi ajatus edes ajatella, että mielipiteistä väitellessä voi kukaan voittaa. Eikä sitä voittajaa löydy myöskään maton alle lakaisemalla - päinvastoin. Se aiheuttaa ennemmin suuttumista ja mielipiteiden kärjistymistä.

  En väittänyt, ettei muut kuin boikotoijat voisi aiheuttaa "negatiivista" pöhinää. Minä näkisin, että kaikki tavat ovat olleet siinä edesauttamassa lopputulemaa. Kukin tavallaan ja oleellista on ollut tavoite. Myöskään julkisuuden arvoa ei kärsi aliarvioida. Ja huonointa (parasta) julkisuutta tulee negaatioista. Ei se mukavaa ole, mutta niin se nykyään tuntuu olevan.

  Viimeisessä kohdassa alleviivaatkin mielestäni hyvin oman näkökulmasi tähän. Käsittääkseni aika iso osa porukasta on kuitenkin kanssasi eri mieltä ja muutosta olisi haluttu, vaikka talous olisi ollutkin paremmalla tolalla. Tämän takia myös erilaiset toimet tavoitteen saavuttamiseksi on ihan yhtä oikeita kuin teidänkin.

  Tuo leiriytyminen ja omista poteroista toisten syyttely Ilveksen tuohon jamaan saattoi, niin ehkä kannattaisi pyrkiä siitä pois. Sinäkin olet peräänkuuluttanut avoimuutta, niin aika huonosti siihen pääsee hiljentämällä muita. Olkoonkin, että lopputuloksena avoimuudelle olisi lapsellinen vänkäys keskustelijoiden välillä. Parempi sekin on, kuin leikkiminen olevansa muita fiksumpi ja paremmalla moraalilla varustettu.

  (En ala kännyllä värkkään quoteja - yhdistele asiat oikeisiin kappaleisiin)
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017 klo 21.24
 23. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kuten aikaisemmin täällä todettiin, niin omistajavaihdoksessa ei ole yhtä totuutta, eikä myöskään yhtä vaikuttavaa tekijää vaan muutos (toivottavasti toteutuu onnistuneesti) on ollut monien asioiden summa. Vaikuttavina tekijöinä ovat olleet lähes kaikki Ilveksen sidosryhmät. Näkyvimmin esillä ovat olleet luonnollisesti Vinnie, Jalo kera rahoittajien, Meskanen ja Share Ilves. Mutta kauppaan ovat vaikuttaneet myös Media, Liiga, sponsorit (erityisesti heidän puute), Ilves ry, muut osakkeenomistajat, kannattajat, boikotoijat ja konkurssimieliset.

  Oman näkemykseni mukaan suurin vaikuttava tekijä omistajuuden muutoksen oli se, että Vinnie ajautui umpikujaan Ilveksen kanssa. Vinniellä ja hänen valitsemallaan johdolla ei ollut enää toimintaedellytyksiä jatkaa Ilveksen kanssa Liigassa. Oli varmaan jonkinlainen Liigan ennätys se, että tämä ryhmä ajautui hankaluuksiin niin monen sidosryhmän kanssa samanaikaisesti. Merkittävä osa katsojista oli jäänyt pois ja jatkaessaan kato olisi lisääntynyt. Merkittävä määrä yhteistyökumppaneita oli vetäynyt ja vetäytyminen olisi lisääntynyt. IH kävi erittäin typerää sotaa mediaa vastaan vaikeuttaen toimintaansa. IH oli myös pidempään ollut Liigan tarkkailulistalla mm. velkojensa suhteen. Ja velkojien joukossa oli myös Verottaja, jota IH oli kerennyt syyttämään. Välit olivat tulehtuneet myös Ilves ry:n suuntaan. Miten voikin onnistua polttamaan sillat näin moneen suuntaan?

  Toimintaa olisi voitu jatkaa vain sillä, että Vinnie olisi avannut lompakkonsa kunnolla, mutta sekään ei olisi tuonut yritykseen ammattimaisuutta ja poltettujen siltojen rakentaminen olisi kestänyt vuosia. Vinnie tuskin olisi luopunut omistuksestaan, mikäli IH Oy olisi ollut menestyvä yritys, niin kentällä kuin taloudessa. Hän oli kesän 2016 jälkeen ilmoittanut, että hän ei enää rahoita toimintaa. Aikaisemmilla myyntikerroilla (mm. 2010) Vinnie oli ylihinnoitellut Ilveksen Liigan kalleimpien seurojen joukkoon. Hänellä ei ollut tuolloin käsitystä IH Oy:n arvosta. Nyt tällä kertaa Vinniellä oli jo näkemystä yrityksen arvosta ja tämän vuoksi hän halusi yhden voitollisen tilikauden alle, jotta hän saisi yritykselle lisää arvoa ja tätä kautta itselleenkin jotain takaisin. Avainsanana oli Ulkojäät. Itse näen, että kaupat vauhdittuivat lopuksi sillä, että Vinnielle selvisi karulla tavalla kuinka huonoon tilanteeseen Esa ja Vesa olivat lopulta vienyt yrityksen. Kuluva tilikausi ei ollutkaan tuottamassa voittoa, vaan edettiin kohti ties kuinka monetta katastrofia. Kassa oli tyhjä, edessä palkanmaksut ja Ulkojäistä aiheutuneet ALV-maksut. Vinnien oli joko avattava lompakko vasten periaatepäätöstään tai hakea vaihtoehtoinen ratkaisu. Vinnien silmiä aukaisi lopulta Jouni Jääskeläinen, joka vuoden vaihteen jälkeen ojensi Honkalehtoa talouden pidosta. Kansaa oli viilattu silmään ja yrityksen tilanne ilmoitettua paljon huonompi. Tästä kiitoksia siis Jääskeläisen suuntaan. Ehkä Vinniekään ei enää pidä Honkalehtoa parhaana toimarinaan.

  Ist0 tuossa mainitsee, että Vinnien omaisuus on sata/satoja miljoonia. Jos näin, niin tämä laittaa ihmettelemään vielä enemmän hänen toimiaan ja moraaliaan. Miten kehtaa olla pääomistajana yrityksessä, joka on vuositolkulla velkaa moneen suuntaan. Miksi olla velkaa verottajan suuntaan? Miksi antaa maineensa mennä siinä, että yritys, jonka kasvona hän on toiminut, on riitaantunut niin moneen suuntaan? Miksi suvaita omassa yrityksessään eturistiriitoja ja amatöörejä? Plus kymmeniä muita kysymyksiä. Ei voi ymmärtää. Tosin Vinnien omaisuudesta liikkuu niin monta juttua. Itselläni ei ole satoja miljoonia, mutta yrittäjänä minua otti pattiin viikkotolkulla, jos yrityksemme oli unohtanut maksaa laskun ja vastaanotimme karhukirjeen.

  Share Ilveksen panoksesta on paljon puhuttukin ja itse toistan, että heidän suuntaan nousee hattu korkealle. HeGe on saanut paljon kuraa niskaansa muutoksen aikoihin ja suuri osa tästä on tullut tietämättömyydestä. Muutoksissa ihmisillä on rooleja/tehtäviä, jotka pitää vastoinkäymisistä huolimatta hoitaa, jotta lopputuloksesta tulee myönteinen. Hänen panoksestaan homma ei ainakaan jäänyt kiinni. Sharen puolelta oli mukana erittäin aktiivisesti muitakin ja te itse tiedätte, kenestä puhun. Kiitos teille.

  Yksittäisistä ihmisistä pitää nostaa esiin myös Hannu Meskanen. Omistussuhteessa mitattuna Meskanen aikoinaan rahoitti Ilveksen toimintaa moninkertaisesti Vinnieen nähden. Tuossa kohtaan kiitokset hänen suuntaan olivat Ilveksen pääomistajan suunnalta karut. Hän voi täällä itse oikaista, mutta käsitykseni mukaan Vinnien myötämielinen suhtautuminen velkojen anteeksiantamiseen kumpusi Hannun vastaavasta teosta. Tai ainakin epäilen, että Vinnien olisi ollut huomattavasti vaikeampaa tehdä omaa liikettään ilman Hannun vastaavaa. Toivottavasti "uuden" Ilveksen myötä Hannukin saa arvostusta.

  Kiittää pitää myös muita osakkeenomistajia. He kantoivat firman kassaan rahaa vaikeina hetkinä. Heidän osansa oli pitkälti melko karu. Toivottavasti he jaksavat vielä palata ja toimia uuden Ilveksen kanssa. Ja erityisen suuri kiitos pitkämielisille velkojille.

  Käymättä on myös Ilves ry:n rooli. Oman käsitykseni mukaan Ilves ry ei heltynyt sopimukseen IH Oyn kanssa tuotemerkistä. Jatkaessaan IH Oy olisi ollut pakotettu isoihin muutoksiin, jotka olisivat edelleen karkoittaneet yleisöä ja yhteistyökumppaneita.

  Luonnollisesti kiitosta saavat matkan varrella ja taukoamatta mukana kulkeneet kannattajat. Mutta valehtelisin, jos vähättelisin konkurssimielisten, boikotoijien tai poisjääneiden merkitystä. Tietenkin nimitykset antavat liiankin negatiivisen kuvan. Konkurssimieliset näkivät tilanteen mieluummin niin, että on parempi, että Ilves menee konkurssiin kuin toiminnan jatkuminen entisellä mallilla. Hyvin harva varmaan ajatteli asian niin, että konkurssi olisi ollut parempi vaihtoehto kuin tällä hetkellä toteutuva malli. Sanottakoon vielä, että uuden Ilveksen takana on henkilöitä, jotka olivat näitä konkurssimielisiä. Mikä on sitten boikotoijan ja poisjääneen ero? Tiedän kymmeniä, jotka ovat kantaneet todella merkittäviä rahasummia Ilveksen kassaan vuosikymmenien ajan, mutta jäivät viime vuosina pois. Joillekin mitta tuli täyteen häviöistä ja siitä, että pelit aiheuttivat vain huonoa fiilistä. Iso osa jäi pois siinä vaiheessa, kun Vinnie toi Honkalehdon takaisin. Se oli usean mielestä moraaliton siirto. Joka tapauksessa mikäli boikotoijia tai kelkasta hypänneitä ei olisi ollut niin runsaasti katsojien tai yhteistyökumppaneiden suunnalta, niin eiköhän homma olisi jatkunut vanhaan malliin.

  Konkurssi ei ollut Vinnielle vaihtoehtona. Konkurssissa velkojat olisivat penkoneet kirjanpidon ylösalaisin ja tällöin eturistiriidat (mm. Sponsvisionin asiat) oltaisiin revitty auki. Jossakin vaiheessa oli ajatuksia, että Vinnie saisi konkassa enemmän euroja itselleen. Itse en tuohon usko, sillä Esan ja Vesan jäljiltä talous oli todella huonossa jamassa ja konkurssissa myös Vinnie olisi joutunut seuraamaan lakituvan toimia liian läheltä, vaikka olikin hallitusvastuussa vasta lopussa.

  Vinnie olisi siis omaisuutensa ansiosta (mikä sitten onkin totuus) pystynyt välttämään konkurssin, mutta miten toimintaa oltaisiin enää voitu jatkaa, kun välit joka suuntaan alkoivat olemaan poikki? Vinnie varmasti tunnisti useammasta suunnasta paineen hakea vaihtoehtoisen ratkaisun. Tammikuun yhtiökokouksen jälkeen hän totesikin, että hän on väsynyt mies ja, että hänen olisi pitänyt tehdä tämä jo vuosia aikaisemmin. Ehkä hän tarkoittikin tällä kertaa mitä sanoi suustaan.

  Myös toimivalle johdolle vapautus oli helpottava, sillä heille tulonlähteenä erittäin tärkeä Ulkojäät oli jo takanapäin. Sponsorimyynnistä johdetut palkkiot olisivat jatkossa pienentyneet huomattavasti.

  Itselleni tämä toteutuva muutos on helpottava. Vuosia sitten kirjoitin, että Vinnie saisi luopua omistuksestaan eurolla ja toivoin tuolloin, että uuden Ilveksen takana olisi Risto Jalo. Tuossa yhteydessä kirjoitin, että ensimmäinen tehtävä on Ilvesläisten yhdistäminen. Se ei ole aivan helppoa, mutta haluan uskoa, että se onnistuu. Hallissa on näkynyt henkilöitä, jotka ovat sieltä pitkään pysyneet poissa. Heistä ei voi missään nimessä käyttää nimitystä gloryhunter, sillä he kantoivat läpi surkeiden vuosikymmenten rahaa Ilveksen kassaan. Syystä tai toisesta he jäivät matkan varrella pois.

  Olen kirjoittanut kriittisesti vuosien ajan. En luovu tuosta tavasta nytkään, vaikka olen äärimmäisen tyytyväinen siitä kuinka palaset loksahtelevat nyt paikalleen. Työ on vasta alussa. Mikään tapahtunut ei vielä itsessään takaa menestystä. Nyt tarvitaan paljon työtä, ammattimaisuutta ja rahaa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017 klo 22.26
 24. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Tämähän ei oikeastaan ole mielipidekysymys. Joko jokin asia vaikuttaa tapahtumaketjuun tai ei vaikuta tapahtumaketjuun. Kuuluuko juustosiivu sämpylässä kinkun alle vai päälle? Se on mielipidekysymys.

  Lainaus:
  Ryhmän A tarkoitus on ajaa Ilves-Hockey Oy taloudelliseen ahdinkoon ja näin saada muutos parempaan ja ryhmän B tavoite on tukea Ilves-Hockey Oy:tä rahallisesti ja näin saada muutos parempaan. Jos ajatellaan, että Manngard oli ajettu taloudelliseen ahdinkoon ja siksi hänen oli aivan pakko myydä, niin millä ihmeen järjellä ryhmä B on edesauttanut lopputulemaa?

  Lainaus:
  Kirjoitit, että levitellään ruusun terälehtiä ja väkeä käy hallissa. Ilmeisesti tuote olisi siis ollut suht säädyllisessä kunnossa. Tokkopa siinä kohtaa mahdotonta painetta muutokselle olisi ollut.

  Lainaus:
  Hehe, juuri siksi yritin jättää Ilvesfoorumin boikottikeskustelun ulkopuolelle. Olin aikaisemmin havainnut, että kyseessä on riitaisa aihe, jossa on vain häviäjiä. Siinä häviävät uskolliset asiakkaat, siinä häviävät Ilveksen uudelleen löytäneet asiakkaat. Niin vain se aihe tuolla pomppaa tasaisesti esille.

  Lainaus:
  En ihan ymmärrä mitä tällä haetaan, mutta selvähän se.

  Loppukevennykset vuoden takaa:

  Lainaus:
  Lainaus:
  Vankkaa boikottimielialaa!
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2017 klo 22.51
 25. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kiitos Kunto!

  Loistava analyysi menneistä vuosista. Olipa mukava lukea tuo aamukahvin avecina. Ja on myös helpottava kuulla, että tuo analyysi ei jää viimeiseksi, vaan että toiminnan tarkkailu ja analysointi jatkuu. Totuudenmukaisen kuvan välittämisellä ja monien pienien yksityiskohtien yhdistämisellä isompiin yhteyksiin ja tarinaksi, oli uuden Ilveksen tulemisessa valtavan iso merkitys. Iso kiitos kuuluu myös sinulle.