"Väärinymmärryksen" riski toki aina kasvaa, jos toinen on alaikäinen. Etenkin jos tämä alaikäinen ihailee tätä groomaajaa tms. Itsekin tosiaan tuossa kerroin esimerkin muusikosta, joka viestitteli juuri ehkä suojaikärajan ylittää eille faneilleen. Jotain noita viestejä näin kun kaverini sai ja se viestiketju alkoi "Hei, olen ***, *** bändin laulaja". Tosiaan kaverini tuolloin oli hyvinkin imarreltu asiasta, mutta tuskin on enää. Etenkin kun kyseisestä "miehestä" tuli paljon samankaltaista juttua tuon #punktoo-asiab yhteydessä kun alettiin puhua myös rock/metalliyhteisöistä.Länsimaissa ja demokratian maissa tämä lienee yksi asia, joka tulee lopullisestikin muuttumaan, kunhan vaan tapauksia viedään eteenpäin. Oli muuten erittäin tärkeää, että esimerkiksi Rydmanin tapauksessa vakavan häirinnän kohteeksi kertoivat HS:ssa konkreettisiakin esimerkkejä tapahtumista. Se oli tarpeellista siksi, koska muuten asiat olisivat jääneet vähän mysteereiksi. Kun näitä on tarpeeksi tuotu esille ja niihin puutaan tiedonannon jälkeen, niin lopulta ei tarvita mitään mediaa näihin ollenkaan, vaan voidaan sisäisesti hoitaa kokonaan. Nyt median rooli on vielä tuoda esille näitä.
Mutta se pitää myös muistaa yleisellä tasolla ja esim. yrityksissä, että näissä (jos missä) on valtavat riskit myös kaikenlaisiin väärinkäsityksiin ja väärinymmärryksiin.
Luulen että Rydmanib tilanteessa hänen asemansa siellä nuorisojärjestössä on aika samanlainen kuin muusikolla hänen faneihinsa. Ja todellakin ne rajat on muistettava erityisen hyvin tuollaisessa asemassa.