Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Kaikilla on puolensa mutta enemmän näen tässä hyvää kuin huonoa. Tämä pakottaa seurat tehostamaan toimintaansa ja läpimädätfarmit poistuu sarjasta pitkällä juoksulla. Tällöin sarjaan tulee uusia ja raikkaita jengejä jolla on oma identiteetti ja kannattajakunta.

  Mahdollisuus on myös siihen että joudutaan tuomaan omaa junnutuotantoa alempiin ketjuihin ja sieltä aina joku nostaa päätään kovempien joukossa.
   
 2. rasperi75 Jäsen

  Lainaus:
  Tämä olisi kertakaikkiaan hyvä uutinen! Lisää omaisarvoa sarjalle! Huoraamista kuriin kausi kaudelta niin eteenpäin mennään. Jokaisella Mestis-seuralla on oma A-joukkue josta voi jo nyt paremmin nostaa lupauksia miesten peleihin eikä maksa mitään + kilpailu A junnuissa parhaassa tapauksessa kasvaa.
   
  Jango tykkää tästä.
 3. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  @juhahujanen edellä esittää ihan ihan hyviä kysymyksiä joiden kanssa itsekin joutuu vähän käymään mielenpainia. Kenenkään etu ei ole taloudellisesti rapakunnossa olevat Mestisseurat, jota tosin about kaikki taitaa ollakin.
  Tosiasiassahan useammallakin seuralla oli jo tällä kaudella niin suuret rosterit että niillä piti pystyä kausi pelaamaan.

  Ja toisaalta on nuo lainapelaajien määrät on edelleen niin suuret että ei tuolla vielä farmitoimintaa alas ajeta. Jos koko pelaajien liikenne kahden sarjan välillä loppuu niin se tarkoittaa paljon lopettavia jääkiekkoilijoita A-iän jälkeen, eikä sekään ole suomikiekon kantilta ajatellen hyvä asia. Se kuitenkin pistää pelaajia punnitsemaan, onko riittävän hyvä Liigan, onko halu mennä Mestikseen vai lopettaako. Riskinä tässä on myös se, että Mestiksessä ei ole niitä kiikunkaakun Liigapelaajia eli joukkueiden taso ei ole silloin yhtä hyvä ja kehittävä sarja ei olekaan niin kehittävä.
  Hankala kysymys, en missään määrin pidä farmisarjasta, mutta tiedostan sen hyödyt Suomikiekolle.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2019 klo 15.18
 4. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Niin....Vielähän tuo on helpoo kiertää niin, että pelaajat on Mestis-seuran sopimuksen alla, mutta käyvät tarvittaessa lainalla Liigan puolella. Eikös tästä jo joku huhukin liikkunut joniin seuran tai seurojen osalta? Tätä ei äkkiseltään vilkaistuna ole rajoitettu.
   
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Peliitathan tätä osittain tällä kaudella harrasti, ei nyt kuitenkaan mitenkään räikeästi.

  Itse pidän uudesta linjauksesta. Vaikka siinä on haittapuoliakin, jotka on ylhäällä esitetty, niin sarjana Mestikselle tämä on voittoa. Tämä sääntöhän ei rajoita 1999 tai myöhemmin syntyneitä, joten ei tämä mitään kehitystä tapa. Taas jotkut mikkolaineet ja niklassalot eivät kuulu kyllä lainapelaajiksi, joten ihan hyvä, että sitä rajoitetaan.
   
 6. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  Lainaus:
  Miksi Niklas Salo esim. ei kuuluisi lainapelaajaksi?
  https://www.eliteprospects.com/player/43499/niklas-salo
  12 peliä Pelsuissa pienellä roolilla tehoin 0+2. Loukkaantumisten takia liigaseura tarvitsee tällaisia täytepelaajia rosteriin, jottei pelejä tarvitse vajaalla kokoonpanolla vetää. Olisiko se oikeasti niin hienoa, ettei tämmöinen pelaaja saisi lainalle tulla Mestikseen, ettei vaan sotke meidän sarjan voimasuhteita. Se on varmaan sitten teidän mielestä jääkiekon voitto, että Salo olisi menny vaikka suomi-sarjaan, kun mestiksen ahtaat säännöt kieltää lainaamisen.
  Tämä on ihan idioottimaista ajattelua ja minusta osoittaa vain, että kokemus jääkiekosta tämmöisiä aivopieruja heittävällä rajoittuu lähinnä fanipuolelle. Seuratyön, pejaajan henkilökohtaisen kehittymisen ja ennen kaikkea suomalaisen kiekkoilun kannalta tämä on kaikkea muuta kuin hienoa.
   
 7. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Höllää nyt hyvä mies hattuasi. Kukaan ei ole kieltämässä niklassalojen käymistä Mestiksen puolella. Ensi kaudesta lähtien joukkueessa saa olla vain kolme niklassaloa aiemman viiden sijaan, mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia.
   
 8. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Salo teki ihanteellisen tempun, kun sai purettua sopimuksensa ja siirtyi SaPKoon. Joku voi tietysti ajatella, että Mestiksen ainoa rooli on olla Liigalle mielenkielin. Mestis on kasvatussarja, kyllä, mutta Mestis on myös kilpasarja. Mua ainakin ärsyttää se, että Imatran Ketterä tai Savonlinnan Pallokerho tekee hirveitä satsauksia omaan joukkueeseensa, mutta silti joku heinolanpeliitat (tässä voisi olla jokin toinenkin joukkue) jyrää niiden ohi sillä, että "isimaksaa" aka Pelicans.

  Ei ole tietenkään kenenkään etu, jos Liiga-seurat joutuisivat vetämään vajaalla rosterilla kokoonpanosääntöjen vuoksi. Mutta onko se kenenkään etu, että 25-vuotiaat "reservipelaajat" pelaa joka toisen pelin Heinolassa ja sitten taas Lahdessa? Nostaisivat A-junioreista niitä korvaavia pelaajia, jos siellä sattuu möttönen neloskentästä loukkaantumaan.

  Se pieni fanikunta, joka Mestis-joukkueilla on, ja maksaa tästä lystistä ison osan, ei jaksa tuota katsoa pitkään. Etenkin siksi, että tämä sarja tarvitsee uutta yleisöä (nykyinenhän lähentelee eläkeikää), eikä sitä uutta yleisöä kosiskella sillä, että meillä on paljon vaihtuvuutta joukkueessa kesken kauden.

  Tarkennan vielä tuohon Niklas Salo vertaukseen vielä sen verran, että tuollaiset yhteistyöpelaajat ovat ihan ok, mutta on todella hyvä asia, että niitä voi olla maksimissaan kolme joukkueessa.
   
 9. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Sinällään harmillista, että lainapelaajien määrää joudutaan rajoittamaan säännöillä. Kertoo jotain siitä, mihin Mestiksessä on jouduttu. Lisäksi säännöt tuntuvat joka vuosi hirveän sekavilta ja myös porsaanreikäisiltä. Mutta hyvä joka tapauksessa, että jotain tehdään.

  Lainaus:
  Voi olla. Mutta itse toivoisin, että satsaisivat ennemmin omiin A-junnuihin ja nostaisivat sitten sieltä tarvittaessa täydennystä. Tästä voisi siis hyötyä sellaiset seurat, jotka pyrkivät tekemään "perinteistä urheiluseuratyötä". Ja sinällään pelaajapalkkiothan ovat Mestiksessä nykyään jossain olemattoman ja naurettavan välillä, että eipä esim. jossain LeKissä taida olla kovinkaan paljon merkitystä sillä onko omia sopimuspelaajia 15 vai 20.

  Jonkunlaisen käsityksen pelaajapalkkioista (tai niiden puutteesta) saa jo siitä, että TuTon on kerrottu operoineen tällä kaudella 140.000 euron pelaajabudjetilla. Matt Nickerson ja Lassi Kokkala lienevät ainakin ihan ammattijääkiekkoilijoita, myös Jere Rouhiainen, Mäkisen veljekset ja ainakin puolenkymmentä muuta pelaajaa saanee edes jonkunlaista palkkaa pelaamisestaan. Tämä porukka lohkaisee pelaajabudjetista ihan väkisinkin noin 100.000-120.000 euron siivun. Lopuille jää siis jaettavaksi pelkkiä karkkirahoja, eli maksimissaan joitain satasia / kk.
   
 10. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  @Knap viiden lainapelaajan maksimi ja toi yhteislainojen maksimikatto olisi ajanut ihan saman asian.
  Totuus on, että ei näillä lyhytaikaisilla lainoilla isoa merkitystä isossa kuvassa ole.
  Tämä pahimmillaan heikentää suomalaisen kiekkoilun kilpailukykyä ja ajaa pelaajia varmemman peliajan takia esim. Ulkomaille.
  Onko todella teille urheilun ja jääkiekon voitto, jos mestiksessä onnistunut Niklas Salo ei olisi uskaltanut lähteä kokeilemaan liigassa siipiään, kun liigassa peliaika ei olisi ollut varmaa ja tiukat lainasäännöt estäisi mahdollisesti myös mestiksessä pelaamisen?
  Sitten on näitä Alasia, jotka ovat ”ipk:n” sopimuspelaajia, mutta ajavat Tapparan leasingautolla. Aidon oikeasti hei! Kumman seuran pelaaja tosiasiassa kyseessä?
  Ihan samalla tavalla se tällä logiikalla vääristäisi kilpailua, jos jollakin liiga-seuralla on varaa laittaa vaikka 10 pelaajaa Mestis seuraan hakemaan kokemusta miesten peleistä muka mestis-seuran sopimuspelaajina, mutta maksaa itse lähes koko palkka...
   
 11. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Lainaus:
  Eihän tässä olla näitä Saloja estämässä vaan rajoittamassa tässä Salojen määrä kolmeen, aiemman viiden sijaan. Ja nuoriso saa enemmän näyttöpaikkoja, oli sitten laina tai oman seuran juniori. Tämä haastaa Lekin kaltaisten seurojen tehostamaan toimintaa kun menestyminen vaatii nyt omien sopimuspelaajien lisäämistä eikä odottamaan valmiita pelaaja Liiga tai KHL seuralta.

  Jos näitä rajoitteita ei olisi niin tämähän mahdollistaisi vaikka Pietarin SKA:n jolla on 7 ketjua pelaajia niin viemään ne 3 ketjua vaikka Lieksan Hurttiin. Puolella miljoonalla Lieksalaiset pelaisi täyden Mestis kauden SKAn pelaajilla kun siihen lisätään ketjullinein omia miehiä. Kaukaa haettua mutta toisi tälläisellä rahasampolle mahdollisuuden kasvattaa omia pelaajiaan Suomessa.

  On mukava nähdä että Mestiksen johto vie pitkästä aikaa toimintaa ammattimaisempaan suuntaan eikä kohti täydellistä farmitouhua.
   
 12. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Niinköhän se Lekin tarina loppuu kun kapteeni jo ilmoitti laittavansa hokkarit naulaan jo 27-vuotiaana?!

  Onhan nämä surullisia uutisia aina mutta jos nyt jo tiedetään ettei pelit jatku Mestiksessä niin ilmoittasivat ja uusi jengi pääsisi kasaamaan joukkuetta.
   
 13. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Eiköhän siellä ainakin yritetä, toinen juttu sitten se myöntääkö Mestis lisenssiä. En usko.
   
 14. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Ei varmasti myönnä, ennenkuin mm.verovelat on hoidettu. (YTJ näyttää, että verovelkaa on vähintään 10k€. Oikeaa summaa voidaan vain arvailla)
   
 15. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Muistaakseni tuota verovelkaakin on ollut jo aika kauan (tai ainakin monesti) että konkurssi ilmoituskin voi tulla milloin tahansa lähiaikoina. Toki viimevuosina tainnut monesti riittää että on juurikin hoidettu nuo verovelat ja muut kriitisit maksut esim. palkat niin saattaa se lisenssi tulla joten ei pidä sanoa tarua lopuksi ennenkuin ovi lopullisesti suljetaan.

  Tietenkin myös mestiksen siirtosäänöt ilmeisesti ensikaudella tiukentuu joten vaikka toiminnan saisi pidettyä käynnissä ja lisenssin saa niin edellytykset toimia vaikenee.
   
 16. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Jos Tappara oikein nätisti pyytää, niin voihan liitto vielä LeKin mukaan kelpuuttaakin... Omin voimin vaikea uskoa, että lisenssiin vaadittavat edellytykset saisi täytettyä.

  Verottajan lisäksi mm. Lempäälän Kisa Edustusjääkiekko Ry on velkojana: https://www.protestilista.com/yritys/2475322-6
   
 17. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toki jos sieltä esim. siirtosäänöt sarjojen välillä vielä tiukentuu niin ei Tapparallakaan varmaan hirveä hinku ole avustaa muutaman pelajaan takia,. Tietenkin kyllähän se varmaan pystyy tarjoamaan omien yhteistyökumppanien kanssa ehkä välineisiin, pelimatkoihin, treenipaikkoihin, mainostamiseen ja vastaaviin apua, mutta jostain ne päärahat kuitenkin toiminnan jatkamiseen pitäisi löytyä. Ainakin ulospäin näyttäisi Lekin tilanne pikkuhiljaa riistäytyvän niin että todennäköisesti millään pelkällä verovelan maksamisilla ja pienellä rahan pumppauksella selviäisi kovin pitkälle.
   
 18. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Miksi Tappara moista pyytäisi, sillä vahvojen huhujen mukaan tamperelaiset hyppäävät ensi kaudeksi KeuPan kanssa symbioosiin, jolloin LeKille ei ole enää mitään käyttöä.
   
 19. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Jos LeKin taru Mestiksessä loppuu, niin tarjotaanko paikkaa jollekin Suomi-sarjan kärkijoukkueelle ?
   
 20. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Kyllä ainakin tähän mennessä on tarjottu.
   
 21. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ok, tämmöinen huhu ei ollutkaan minun korviini kantautunut. Jos LeKi vielä menettää Tapparan avun (eikä myöskään saa Tapparan tilalle ketään muuta yhteistyökumppania liigasta), niin silloin peli on kyllä taatusti selvä.
   
 22. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Saman huhun olen kuullut, että JYPin kanssa hieman sakannut yhteistyö loppuisi ja Tappara olisi tuleva kumppani. Tiedä sitten asian todenperäisyyttä?
   
 23. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Hokillehan se LeKiltä mitä suurimmalla todennäköisyydellä vapaaksi jäävä paikka on pedattu ja hyvä niin. Kajaanilaisseura on resurssiensa yms. puolesta ”hieman” liian suuri Suomi-sarjaan ja mielestäni ansaitsee paikan sarjaporrasta ylempänä.
   
  Hanson tykkää tästä.
 24. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ainakin tuntui että hieman rakoili välillä tuo yhteistyö JYP ja Keupa välillä ja en tiedä oliko myös jossain kohti esim. rahan kanssa riitaa tai ongelmia kun välillä pelaajia ei ollutkaan kokoonpanossa vaikka KeuPalla vielä oli ongelmia loukkaantumisien ja täyden kokoonpanon kanssa ja muutama pelaaja lähti muihin joukkueisin ja Likola taisi lopettaa uran. Voisi myös kuvitella että Lekillä saattaa olla jotain maksettavaa Tapparalle tai sen pelaajille niin helposti yhteistyötä aletaan heti katsomaan muualta oli jatkoa tulossa tai ei.
   
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP