Marker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Jääkiekkomaajoukkue, Mestis
Olihan siitä tälläkin palstalla juttua jo nyt päättyneen kauden alkupuolella useaankin otteeseen, että istumokatsomo tulee ja lisää seisomokatsomo tilaa myös. Lämmitysjärjestemä myös rakennetaan, että hallin sisällä lämpötila vaadittavissa lukemissa.
Ja enpä tiedä onko Keuruun iglun kessuttelupaikka sen eksoottisempi, kuin Imatran tupruttelupaikka. Yleensäkin turha jupista muiden seurojen olosuhteista, jos kerran lisenssin on seurat saaneet. Niin silloin ne täyttää kiekkoliiton ehdot ja thats it! Odotellaan vaan seuraavaa kautta ja mielenkiintoista sarjaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: J_L_

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT
Mitäs sinne on suunnitelmissa? Tuli toisessa finaalissa käytyä, mutta sattuneista syistä ei kamalasti muistikuvia hallista ole kuin kaljakioskin ja melko eksoottisen tupakkapaikan osalta, sekä päädyn vieras”katsomosta”.
Laitetaanpa, kun on mustaa valkoisella nenän edessä.

- Jäähallin saneraus käynnistynyt kaupungin myöntämän avustuksen turvin kauden loputtua huhtikuussa 2019. Suurin ja kallein operaatio on saada hallin ilmanvaihto ja lämmitys nykypäivän tasolle, joka hyödyttää myös kaikkia muita hallin käyttäjiä, niin junioreita kuin taitoluistelijoitakin sekä mahdollistaa myös paremmin hallin kesäkäytön. Laitteisto on myöhemmin myös hyödynnettävissä uuteen halliin.

Muutos tuo katsomoon istumapaikkoja n. 500 sekä kellotaulun puoleiseen päätyyn rakennetaan seisomakatsomo, lisäksi tavoitteena on saada 2 wc:tä yläkertaan.
Juniorijoukkueille on valmistunut varusteiden kuivaustilat.
 
Tuskimpa siellä tässä ajassa mitään ole tehty hallin parantamisen suhteen. Erikoista on se että Keuruun ladosta on tehty jo yleinen vitsi, vaikka se pitäisi jo olla syy evätä koko paikka Mestikseen sillä se rikkoo lisenssiehtoja melko räikeästi.
Koville näyttää ottavan vieläkin Kokkolassa tuo putoaminen Keupalle! Kannattaisi ensin vähän selvittää taustoja ennen kuin huutelee vieraisiin pöytiin. Keuruulla on päätös olemassa halliremontista ja siksi lisenssi on myönnetty! Kannattaisi teidänkin keskittyä siellä Kokkolassa oman pesän tutkiskeluun ja siivoamiseen. Luotettavalla taholta kuultujen kommenttien perusteella eräskin seuranne johtohenkilöistä oli ilmoittanut joukkueelle etteivät pelaajat ansaitse mitään juomia päätössaunaan kun pelasivat niin paskan kauden. Runkosarjan voitto suvereenilla esityksellä ja hyvä play off sarja Keupa vastaan niin olihan se ihan paska kausi kun viime kaudella olitte karsinnoissa, eikö? Kannattaa hommata sinne helvetin iso peili hallille jonka edessä jokainen voi käydä kyselemässä itseltään miten meni noin niinkuin omasta mielestä. Kummastuttaa sellainen asia että mikä mahtaa olla taustalla kun kaikki kärkipelaajat haluavat pois Kokkolasta tällaisen kauden jälkeen. Kuuleman mukaan myös jopa sopimuksella olevat pelaajatkin haluavat pois sieltä. Mikä siellä oikein mättää?
Tarkennuksena laitan etten ole Keupan kannattaja sen enempää kuin kenenkään muunkaan kannattaja. Tykkään seurata mestistä tasapuolisesti ja ehkä enemmän jopa mielenkiintoisten pelaajien vuoksi. Toivottavasti saatte siellä Kokkolassa asiat järjestykseen. Hermes on hieno perinteinen Mestis seura.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Talouteen perustuvien lisenssikeskustelujen innoittamana tein hivenen tutkiskelua Mestis-seurojen taloudellisesta tilanteesta. Ja koska tiettyjen perusehtojen ja olosuhteiden jälkeen se tulevasta kaudesta selviytyminen lienee se juttu jonka perusteella lisenssi joko myönnetään tai evätään, laitoin seurat omavaraisuusasteen mukaan järjestykseen tässä tutkiskelussa.

Omavaraisuusaste mittaa yrityksen vakavaraisuutta, tappion sietokykyä sekä kykyä selviytyä sitoumuksista pitkällä tähtäimellä. Tunnusluvun arvo kertoo, kuinka suuri osuus yhtiön varallisuudesta on rahoitettu omalla pääomalla. Mitä korkeampi yrityksen omavaraisuusaste on, sitä vakaammalle pohjalle yrityksen liiketoiminta rakentuu. Omavaraisuusasteen määritelmissä välttävä on 15-25%. Yksi Mestis-seura oli tasoltaan tällä mittarilla nipin napin välttävä, eli KOOVEE. Tosin tässä vaikuttaa yrityksen ikä, ensimmäisenä vuonna 90%, toisena 38% ja nyt kolmantena vuonna 16% joten ensi vuonna lienee jo normaalit Mestis-joukkueen lukemat eli pakkasen puolella. Toinen omavaraisuudessaan edes plussalla ollu Jokipojat on tiputtanut sen vuodessa 38%:sta 6%:iin. Muiden seurojen lukemat ovatkin sitten kaikki pakkasella, huippuna TUTO omavaraisuusasteellaan -947%. LeKi omavaraisuusaste oli seuroista kolmanneksi paras, -89%. IPK ja Hermeksen tietoja ei ollut saatavilla koska pyörivät vielä yhdistyspohjalla. Ja Ketterän yhtiö on vielä sen verran nuori ettei siitä lukuja vielä näkynyt.

Urheiluseurojen liiketoiminta toki on toisenlaista, ainakaan Mestis-tasolla ei lienee yhtään omistajaa ole joka edes haaveilisi koskaan yrityksen tuottavan voittoa. Eli tässä mielessä poikkeavat merkittävästi yrityksistä yleensä. Ja sen mukaisia ovat talousluvutkin. Ilman jatkuvaa lisärahan pumppausta ja uskomatonta velkojien ja yhteistyökumppanien pitkämielisyyttä meillä tuskin olisi yhtään Mestis-seuraa pystyssä. En usko että Hermeksen ja IPK:n yhdistysten tulokset kovin radikaalisti parempia ovat. Ketterän voi näin alussa ollakin varsinkin hienosti hoidettujen pleijareiden jälkeen.

Lähinnä tämän kirjoituksen tarkoituksena oli tuoda sitä esille että LeKi ei suinkaan ollut läheskään ainoa talousongelmista ja huonosta yrityksen hoidosta kärsivä joukkue, päinvastoin parhaasta päästä ainakin omavaraisuusasteella mitattuna koko porukasta. Eikä näistä luvuista kyllä voi juurikaan nähdä sitä että yhtiöittämiset olisivat parantaneet seurojen taloudenpitoa. Tai sitten se on yhdistysaikana ollut aivan käsittämättömän huonoa kun se vieläkin on keskimäärin umpisurkeaa.

Liitteenä pylväsmuodossa Mestis-seurojen omavaraisuudet, liikevaihdot ja tulokset sen mukaan mikä oli viimeisin julkaistu tieto. Seurasta riippuen se oli joko 2017 tai 2018 tieto.
 

Liitteet

Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
https://www.jatkoaika.com/Kolumni/Näkemys-Farmien-täystuho-ja-Hokin-paluu-Mestikseen-−-onko-parempaa/211334

Olipahan harvinaisen hyvä artikkeli, täyttä asiaa. Iso kiitos jatkoajalle! Olisi mielenkiintoista kuulla onko eriäviä mielipiteitä lainkaan?

Vielä kun saataisiin Kiekko-Espoo nousemaan nopeasti mestikseen, niin se olisi makeaa!
Joo ja parastahan mestikselle tuossa on että talousvaikeuksissa olevia seuroja lähti muutama sarjasta pois ja yksi melko iso organisaatio tilalle.

Kyllähän liiga edelleen seuraavina kausina mestistä tulee farmina pitämään että mikään ei muutu, Lekin poistuminen jopa hieman lisää sitä ehkä muihin seuroihin , mutta se mikä sarjalle on hyvä että siirtosääntöjä on kausi kaudelta tiukennettu joten ihan vapaasti pelaajat ei liiku enää. Se on yhä enemmän vain muutamaa pelaaja kerralla ja pitempiä lainoja. Juuri sopivasti mestis jatkossa saa edelleen farmina olemisen hyödyt, mutta se ei ole jatkossa enää niin näkyvää ja räikeää.

Espoo kyllä olisi oiva lisä sarjalle, se toisi näkyvyyttä kun Pääkaupunkiseudun joukkue mukana ja helpottaisi esim. TV-sopimuksien tekoa, mutta vielä ei taideta halliasioiden takia olla niin ajankohtaista muutamaan kauteen. Taidettaisiin olla kuitenkin aika lähellä optimia ketä joukkueita sarjassa mukaan jos Espoo tuonne vielä nousun tekisi. Se alkaa sitten olemaan aika lähellä sitä maksimia mitä sarja voi tehdä kun liiga suljettuna.
 
Hockeyarena.net

Lieminen

Jäsen
Asiahan ei ole suinkaan näin mustavalkoinen kuin kirjoitetaan. Hokin mukaantulo kasvattaa matkakuluja suurimmalla osalla joukkueista. Sarjaorganisaatio on vienyt palkkiorahat ja palkannut tilalle halvalla tehtyä some-näkyvyyttä. Tästä on vielä pitkä matka esim. Siihen YLEllä näkymiseen, joka toisi sarjan jälleen valtakunnalliseen valokeilaan.

Talousluvut taitavat tosiaan olla surkeat lähestulkoon joka seuralla. Sponsoreita ei kasva puussa ja sarjan junnaaminen Liigan varjossa ei alkuhuuman jälkeen houkuta jatkamaan joukkueiden tukena.

Lainasäännöt ovat pieni askel oikeaan suuntaan. Lainoja on jatkossakin, mutta suunta muuttuu pidemmän aikavälin suuntaan ja se on oikein urheilulliselta kannalta.

Ylipäätään, Liigan avaaminen ja aitojen karsintojen pelaaminen ylös- ja alaspäin on sitä mitä sarjakiekkoilu kaipaa Suomessa. Urheilullisten arvojen esilletuominen tuo mukanaan median. Media tuo mukanaan sponsorit ja niin edelleen. Positiivinen kierre on valmis.

Muovisilla, pelkän talousalueen perusteella nostettavilla Espoon joukkueilla ei ole tähän annettavaa. Tämä on nähty jo ja virheistä on helppo ottaa opiksi. Pelaamalla nämä joukkueet ovat oikein tervetulleita mukaan, näin syntyy tähdenlentojen sijaan kestäviä tarinoita ja sarjan trendi osoittaa oikeaan suuntaan.
 
Mitäs tähän?
Tulevalle kaudelle Mestiksen tulee palkintorahat takaisin, mutta summat ja jakoperusteet ovat uudet. Rahaa jaetaan vähemmän. Cupin voittajalle seitsemän tonnia ja kakkoselle kolme. Cupin loppuottelu pelataan Hartwall-areenalla.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

Knap

Jäsen
Tulevalle kaudelle Mestiksen tulee palkintorahat takaisin, mutta summat ja jakoperusteet ovat uudet. Rahaa jaetaan vähemmän. Cupin voittajalle seitsemän tonnia ja kakkoselle kolme. Cupin loppuottelu pelataan Hartwall-areenalla.
Cupissahan oli viimekin kaudella palkintopotti. Vai tuleeko rahaa myös oikean sarjan voittajille?
 
KalPa, Brad Marchand #63
Oikean sarjan voittajalle. Laitoin nuo Cupin tiedot vain mukaan, kun oli uutisessa. Tarkkaa tietoa ei ole miten rahat jakaantuvat sarjassa menestyksen mukaan.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Asiahan ei ole suinkaan näin mustavalkoinen kuin kirjoitetaan. Hokin mukaantulo kasvattaa matkakuluja suurimmalla osalla joukkueista. Sarjaorganisaatio on vienyt palkkiorahat ja palkannut tilalle halvalla tehtyä some-näkyvyyttä. Tästä on vielä pitkä matka esim. Siihen YLEllä näkymiseen, joka toisi sarjan jälleen valtakunnalliseen valokeilaan.
Toisaalta korkeamman profiilin joukkueen avulla seurojen on taas hieman helpompi myydä lippuja matseihin ja ehkäpä edes aavistuksen sarja pystyisi nostamaan myös suosiota. Eihän tietenkään tässä nyt mitään supernousua sarja tai joukkueet Hokkin avulla tee, mutta eteenpäin helpompi mennä. Sanotaan näin että sarjalla on viimevuosina ollut niin paljon alamäkeä kuitenkin että jos tässä edes suuntaa saa vaihdettua ylemmäksi niin se on jo alku.

Tulevalle kaudelle Mestiksen tulee palkintorahat takaisin, mutta summat ja jakoperusteet ovat uudet. Rahaa jaetaan vähemmän. Cupin voittajalle seitsemän tonnia ja kakkoselle kolme. Cupin loppuottelu pelataan Hartwall-areenalla.
Hyvältä kuulostaa vaikka hieman tuommoiselta "kompromissi" ratkaisulta vaikuttaa. Jos liigalta tulee jatkossakin rahaa niin kyllä niistä pitäisi isompi osuus suoraan seuroille jos halutaan joukkueiden toimintaa saada ylläpidettyä ja toimintaa kehitettyä. Jos seurat saa toimintaa ylöspäin näkyy kyllä se sarjankin suosiossa, ei sitä muutamalla somekirjoittelulla nosteta. Ainakin viimekauden osalta näytti että hirveästi ei kuitenkaan tuo palkattu lisähenkilökunta ainakaan näkyvästi saanut mitään tehtyä, tuntui jopa että hyviä aihiota joita oli Suomen CUP finaali ja Finaalien eka ottelu kummastakaan ei taidettu edes saada uutisiin aiheutta saati että olisi jopa ilmaiskanavilta tai edes netin välityksellä jostain muualtakin kun Elisalta.
 
Hockeyarena.net

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Minä en löydä mistään uutista, että rahapalkinnot palasivat itse Mestikseen. Tuolla finhockeyn sivustolla mainitaan vaan tuosta Cup puolen rahapalkinnoista.
Löytyykö siis joku linkki, missä tuo maininta rahapalkinnoista Mestikseen mainitaan ?
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Knap

Jäsen
Peliitat ilmoitti olevansa valmis hyökkääjien osalta, elokuussa saattaa tulla vielä tiedotetta. Ei nyt oikein heinolalaisryhmä vakuuta, kun tuloksentekijät puuttuvat täysin. Kouvalainen, Heino ja Hämäläinen taitavat olla ainoat, ketkä 30 pinnaa voisi rikkoa.

Jeskanen, Antinaho, Kouvalainen, Heino, Haveri ja Hämäläinen muodostanee TOP-6. Sitten jää sellaisia suuruuksia kuin Matias Mustonen, Joona Lankinen, Oskari Lemetyinen, Samu Kaasinen, Eetu Tervala ja Olli Rönkkö. Toivottavasti saa Peliitat jotain tekijämiehiä lainojen lisäksi tuonne joukkoon, muuten ei hyvältä näytä.
 
KalPa, Brad Marchand #63

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Peliitat ilmoitti olevansa valmis hyökkääjien osalta, elokuussa saattaa tulla vielä tiedotetta. Ei nyt oikein heinolalaisryhmä vakuuta, kun tuloksentekijät puuttuvat täysin. Kouvalainen, Heino ja Hämäläinen taitavat olla ainoat, ketkä 30 pinnaa voisi rikkoa.

Jeskanen, Antinaho, Kouvalainen, Heino, Haveri ja Hämäläinen muodostanee TOP-6. Sitten jää sellaisia suuruuksia kuin Matias Mustonen, Joona Lankinen, Oskari Lemetyinen, Samu Kaasinen, Eetu Tervala ja Olli Rönkkö. Toivottavasti saa Peliitat jotain tekijämiehiä lainojen lisäksi tuonne joukkoon, muuten ei hyvältä näytä.
Eipähän se Suomen majukaan NHL miehiä tarvinnu mestaruuteen. Paperilla Peliittojen hyökkäys on nimetön ja mauton. Mutta paljon on potentiaalia tuossa sakissa, ja läpimurtoja tulee varmasti. Ei kannata tuomita ennen kuin on peliäkään pelattu. Petäjä on vol 2. Jukka Jalosesta, vink vink.
 

Knap

Jäsen
Eipähän se Suomen majukaan NHL miehiä tarvinnu mestaruuteen. Paperilla Peliittojen hyökkäys on nimetön ja mauton. Mutta paljon on potentiaalia tuossa sakissa, ja läpimurtoja tulee varmasti. Ei kannata tuomita ennen kuin on peliäkään pelattu. Petäjä on vol 2. Jukka Jalosesta, vink vink.
No toki ihmeitä voi tapahtua, nyt kuitenkin kyse pitkästä kaudesta, eli tuommoinen hetken kuntopiikki ei sinne riitä (kuten IPK ja Peliitat osoitti viime kaudella), vaan se vaatii tasaista suorittamista. Nojuu, miten potentiaalin luokittelee, kai kaikilla A-junioreilla sitä on, mutta ei noista nyt mitään eliittiä ole kuin Sakke Hämäläinen. Mutta uskon kyllä myös siihen, että joku ei-niin-odotettu-nimi breikkaa ainakin jossain määrin.
 
KalPa, Brad Marchand #63

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
27.9 pistetään homma taas käyntiin täydellä kierroksella.
On se lauantaikin täysi kierros. SaPKon osalta tuli ne tärkeimmät katsottua eli Tampereen pelit ja mahdolliset joulun ajan kotipelit. KooVee kohdataan Tampereella molemmilla kerroilla lauantaina, kun edeltävänä päivänä on ollut kotipeli. Toisella kerralla KooVee jopa joutuu lähtemään lauantain otteluun ilman perjantain ottelun tuomaa pelituntuma etua. Joulun välipäivinä on ilmeisesti jokin revanssiviikonlopun uudelleen herättely tms, kun samat joukkueet pelaavat back to backit keskenään. Huomioin myös sunnuntaipelien lisääntymisen, jolle voi yksi selitys olla televisionti, mutta varmaksi en voi sanoa.
 
Jokerit: "Ne, jotka eivät asioista tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta - heille vain hymyilen"
11.12.2011 Taurun mielipide Jokereista Jokerit - Saipa pelissä tilanteessä 5-2:
"Jokerit on kovanluokan jengi. Siellä ei pienipalkkaisia kentälle päästetäkään"

J_L_

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT, Tappara
Jääköhän nyt farmi huutelut sikseen tästä edes? KeuPa pyrkii itsenäisemmäksi ja muut tekee päinvastoin..
Eiköhän se rupea kaikille valkeamaan kuinka vaikeaa on tehdä tulosta Mestiksessä ilman yhteistyötä Liiga joukkueen kanssa jossakin muodossa. Vai oliko se sitä farmi toimintaa sittenkin?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jääköhän nyt farmi huutelut sikseen tästä edes? KeuPa pyrkii itsenäisemmäksi ja muut tekee päinvastoin..
Eiköhän se rupea kaikille valkeamaan kuinka vaikeaa on tehdä tulosta Mestiksessä ilman yhteistyötä Liiga joukkueen kanssa jossakin muodossa. Vai oliko se sitä farmi toimintaa sittenkin?
Pitää myös muistaa että LeKi jättää aika monelle seuralle loven siihen mihin pelaajia pystyy pistämään ja mestis on myös kausi kaudelta tiukentänyt sääntöjä joten paikkoja on yhä vähemmän tarjolla jolloin kyselyjä useammalle seuralle tulee enemmän. Optimihan jopa olisi että joka seurassa se muutama yhteistyöpelajaa olisi ja isossa mittakaavassa pelleilyt jää välistä.
 
Hockeyarena.net

J_L_

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT, Tappara
Pitää myös muistaa että LeKi jättää aika monelle seuralle loven siihen mihin pelaajia pystyy pistämään ja mestis on myös kausi kaudelta tiukentänyt sääntöjä joten paikkoja on yhä vähemmän tarjolla jolloin kyselyjä useammalle seuralle tulee enemmän. Optimihan jopa olisi että joka seurassa se muutama yhteistyöpelajaa olisi ja isossa mittakaavassa pelleilyt jää välistä.

Joo niinhän siinä on käynyt ja pelaamalla kehittyy joten en itse pidä pahana vaikka joka joukkueella olisi parikin yhteistyö sopimusta jos vaan laina pelaajat ovat vuoden mittaisia lainoja. Tottakai lyhyitä stuntteja tulee loukkaantumisten myötä ja joitain a-junnu kokeiluja mitkä kuuluukin asiaan.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En tiedä mihin tämä kuuluisi, mutta Janne Tikkaoja siirtyy K-Vantaan ja TUTO organisaatioiden kautta nyt Mestiksen markkinointipäälliköksi. Toivotetaan hänelle onnea ja menestystä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Nopealla vilkaisulla en löytänyt Mestiksen otteluohjelmalle omaa ketjua joten kysynkin täällä, että viime vuonna joku taitava teki tuosta otteluohjelmasta semmoisen linkin jota klikkaamalla sen sai puhelimen kalenteriin yhdellä napsautuksella. Sen verran olen peukalo keskellä kämmentä tuossa kohtaa, etten osaa sitä itse tehdä.Taisi olla vieläpä siten, että siitä pystyi valitsemaan haluamansa joukkueen pelit. Kukapas semmoisen osaisi värkätä?
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy