Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Tuossa yritin tutkiskella Mestiksen taloutta niin minulle ei selvinnyt tukeeko Mestis miten seuroja rahallisesti?
  Miten menee tulojen (lipputulot) jako playoffien suhteen, vai saako kotijoukkue koko potin itselleen?
  Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, kun Liigassa nämä loppuottelut menee liigan kassaan ja sitten liiga jakaa jos jakaa osan fyrkasta liigaseuroille runkosarja sijoituksen mukaan.
  Näin olin muistavan?
  Mikäli Mestis ei tue seuroja a) tv tulot b) muut tulot c) playoff lipputuloja, niin aika erikoista?
  Toki niille seuroille jotka menestyy sekä pelaa päätyyn asti tilanne on ihan hyvä, jos porukka käy katsomassa pelejä ja saa tulot omaan kassaan :)
   
 2. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  @Tupaukko

  Ihan 100% varma en ole, mutta tietääkseni Mestis ei tue rahallisesti seuroja ollenkaan. Joskus maksoi otteluiden erotuomarimaksut, mutta ei vissiin nykyään niitäkään. Yhteiset rahat käytetään yhteiseen markkinointiin tms. - tosin tämä yhteinen potti nyt ei ole kovin suuri, tv-tuloja ei ole, eikä sarjalla myöskään tietääkseni rahallisesti kovin merkittäviä yhteistyösopimuksiakaan. Liigan liitolle maksama veriraha (noin 300K?) on Mestiksen järjestäjille ylivoimaisesti merkittävin tulo.

  Playoffien lipputuloja ei ole koskaan Mestiksessä jaettu, eli kotijoukkue kerää fyffet.
   
 3. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Oliko se nyt jotenkin niin, että Liigan pysyessä suljettuna maksaa Liiga nyt tästä eteenpäin jotain suurempaa rahaa Mestiksen suuntaan?
   
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ei ne sitä summaa tainneet suostua julkistamaan. Puhuttiin vain "merkittävästä" tai "huomattavasta" summasta. Mun veikkaus on 300-400K.
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Vaikkei välttämättä merkittävä summa, niin kait Mestis nyt jotain rahaa ElisaTV:ltä sai? Ja nyt kun siirtyy neloselle, niin kait sieltäki nyt jotain rahaa tulee?
   
 6. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ainakin Urheilukanavan aikoihin Mestis joutui maksamaan tv-lähetyksistä. Veikkaan, että nyt ei joudu maksamaan, mutta ei myöskään saa rahaa. Kuvaus ja selostus on käsittääkseni seurojen omalla kustannuksella järjestämää, eli jos seurat jotkut provikat Elisalta saavatkin, niin ne menevät varmaankin kulukorvauksiin.
   
 7. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Jääkiekkoliitto ne rahat keräilee ja heiltä tulee mestisseuroille se mitä tulee. Ammattilaissarjoissa sitten erikseen osakkuudet joista tv-rahat jaellaan yms.

  Nythän Hermeksenkin pelejä nähtiin ilmaiskanavalla(Elisa Viihde Sport 1) usein ja se söi osaltaan väkeä hallilta, Hermekselle pelkkää miinusta tv-näkyvyydestä kun ei tuolla "kahden miehen" organisaatiolla kyetä hyödyntääkkään tuota.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Taidetaan puhua muutamasta tonnista mitä seurat ehkä nykyisellä TV-Sopimuksella tienasi. Ruudun kautta ensikaudella näkyvyyttä kyllä varmaan enemmän tulee mutta sopimus saattaa olla vielä heikompi tulojaon osalta kun pottia jakamassa ruudun omat palvelut ja muu urheilutarjonta. Jos hinta pysyy 10e/kk koko palvelulla ilman jakamista vaikka urheiluun eri hinnalla niin tuo sopimus voi olla yksi paskimpia nimenomaan seurojen näkökulmasta kun tulot ei juuri nouse mutta mahdollisesti aikaisempaa suurempi osa katsojista jää kotia matseja katsoon.
   
 9. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Olenko ollut humalassa taas, kun minulla on joku muistikuva, että olisi kyse 600k€ summasta? Siis en kyseenalaista tuota sinun tietoasi, mutta muistaakseni olen tuommoisesta summasta jostain lukenut. Lienee HTT uutinen....
   
 10. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Hiemen ennen kuin tuo sopimus Liigan ja Jääkiekkoliiton välillä julkaistiin, uutisoitiin että Liiga maksaa 600k€ kaudessa Jääkiekkoliitolle oikeudesta pyörittää Liigaa. Tästä summasta sitten oli muutama satatuhatta varattu seurojen kehittämiseen ja toinen lähes yhtä suuri summa Mestiksen kehittämiseen. Mutta kun nykyinen sopimus julkaistiin niin, puhuttiin vain tuosta "merkittävästä" summasta. Eli mitään tarkkaa tietoa ei taida olla tiedossa ja saattaa olla sellainen, että sitä ei haluta kertoa.
  Aiemmin on myös puhuttu, että Liiga olisi maksanut 375 k€ kaudessa avustusta Mestikselle (varmaan kuitenkin jääkiekkoliiton kautta). Eli tuo Evertonin haarkukka voi olla kohdillaan.
   
 11. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Julkisuudessa on tosiaan kerrottu, että Liiga tukee Mestistä jatkossa merkittävällä summalla. Missään ei ole kuitenkaan sanottu, että se merkittävä summa olisi suurempi kuin tähän asti. Sehän voi olla pienempikin.
   
 12. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lekin taival Mestiksessä on kaikesta päätellen nyt taputeltu: Koovee ja Tappara aloittavat pelaajayhteistyön (Aamulehti). Onhan se talouden puolesta ollut vaikeaa jo pitkän aikaa ja nyt on ilmeisesti tullut aika laittaa piste tälle tarinalle.
   
 13. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Minun tietooni eri toimijoiden käsitys Liigan taloudellisesta tuesta Mestikselle vaihtelee. Liiga tykkää laskea myös farmipelaajille maksetun palkan tueksi Mestikselle.
   
 14. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Sillehän tuo kieltämättä tuoksahtaa.
   
 15. Big Bear Jäsen

  Joko voi toivottaa Hokin tervetulleeksi takaisin Mestikseen?
   
  Dynamo_FIN tykkää tästä.
 16. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  No tuota kävin vaivihkaa Hokin osiossa kyselemässä jo...
  Kyllä taidatte päästä taputtelemaan vitostien derbyjä syksystä lähtien :)
   
  kumikiekko ja Big Bear tykkäävät tästä.
 17. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Toivottavasti eivät maksa millään tavoin penniäkään, mutta todellisuus on varmastikkin @Nick Brophy esittämä, valitettavasti.
   
 18. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Kukahan kirjoittanut Wikipedia-artikkelin Mestiksestä tai ylipäätänsä kuinka vanha kirjoitus mahtaa olla:

  Lainaus:

  Ottaen huomioon että I-divisioonalla ja Mestiksellä ei ole muuta yhteistä kuin viisi seuraa, niin mielestäni aika kehno alustus Mestikselle tämä.
   
 19. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Mestis ei myöntänyt lisenssiä Lekille ja antoi Hokille oikeuden hakia lisenssiä. Hienoa jos Hokki palaa Mestikseen.
   
  Sergei Fedorov tykkää tästä.
 20. redcougar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Wasa Royals
  Mestiksen uskottavuus kasvoi juuri LeKin lisenssin eväämisen myötä. Hyvä, ellei erinomainen, päätös.
   
  Porilaine miäs, Kuubextra & Sergei Fedorov tykkäävät tästä.
 21. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Nauran perusteluille.
  Lainaus:
  Kannatti varmaan jonkun liittoon soitella ja haukkua kaikki pystyyn. Lisäksi on hienoa huomata, että minulla yksittäisenä kilpaurheilun kannattajana tässä farmien puuhakentällä on valtaa päättää ketä Mestiksessä pelaa. Seuraavaksi aion humaltua täysin vallasta ja pistää seuraavan farmin ahtaalle.

  Ja kun kysytte kumminkin niin en ole soitellut liitolle vaan nauran lisenssin epäämisen valkopesua joidenkin muiden viaksi
   
 22. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Hyvää pöhinäähän tuo ainakin Mestikselle on kun yksi pieni seura pois ja hieman isompi tilalle. Samalla askel itsenäisempään toimintaan. Vaikka LeKi lopulta pärjäsikin hyvin urheilullisesti niin en tiedä olisiko voinut jopa jo viime kaudella evätä osallistuminen. Olisi muutamalta talousuutiselta ainakin vältytty.
   
 23. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Miten on Keupan hallikuviot? Ilmeisesti on saaneet kuntoon, kun lisenssi irtosi. Minulta on vissiin jäänyt jotain väliin.
   
 24. rasperi75 Jäsen

  Lainaus:
  Tuskimpa siellä tässä ajassa mitään ole tehty hallin parantamisen suhteen. Erikoista on se että Keuruun ladosta on tehty jo yleinen vitsi, vaikka se pitäisi jo olla syy evätä koko paikka Mestikseen sillä se rikkoo lisenssiehtoja melko räikeästi.
   
 25. J_L_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, Tappara
  Lainaus:

  Ilman halli remonttia ei olisi lisenssiä herunut niin eiköhän homma ole hoidossa.

  Kaupunki myönsi tarvittavan rahan ja remontti alkaa kesällä.