Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. Jango Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Imatran Ketterä
  Lainaus:
  Viime kaudella Jääskeläinen-Juntheikki-Vuoti ja pistepörssin sijat 1,2 & 5. Ei kyllä pelannut tuossa kokoonpanossa koko kautta jos tässä sitä haettiin, tuo ketju löytyi Tammikuussa ja kesti pleijareihin saakka. Vuoti ja Jääskeläinen taisivat pelata melkein koko kauden samassa ketjussa. Tuota kovempaa ketjua saadaan Ketterässä odotella varmaan melkoisen pitkään.
   
 2. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Jos ajatellaan tilannetta runkosarjan lopussa, niin kaudella 2015-16 Jukurit miehittivät pistepörssin kärkikolmikon Palveen johdolla. En tosin tiedä, pelasiko koko kolmikko samassa ketjussa.

  Mestiksen alkuvuosilta mieleen tulee ainakin Hyvinkään Ahmojen ketju Jäske-Penttinen-Loikas, joka taisi myös olla kauden lopussa 5 parhaan joukossa. Samoin TuTon ykkösketju kaudelta 2007-08, eli 1. Forsell, 2. Virpiö ja 5. Vuorisalo. Ylipäätään TuTon kovimmat ketjut muodostuivat yleensä Forsellin ympärille, ja useimmiten laidoilla olivat Vuorisalo ja Saunamäki joko yhdessä tai erikseen. Forsellin ketjujen rinnalle voi nostaa myös ketjut Keinänen-Pulliainen-Hakulinen ja Keinänen-Pulliainen-Pärssinen, kun nimenomaan puhutaan ketjuista. Kovia tutkapareja on toki ollut niiden lisäksi mm. V-V Vainiola ja Antti Virtanen sekä Mestiksen ensimmäisellä kaudella Vesa Lehtonen ja Tuomas Jalava.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2018 klo 21.42
 3. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Tätä ketjua olin tulossa postaamaan. Lisätään koko viisikko täyteen, kun pakkeina oli Syväsalmi - Järvinen. Tuota parempaa viisikkoa tuskin nähdään Mestiksessä ikinä. Jos en ihan väärin muista niin pakitkin tuossa viisikossa painoi yli 35 pistettä.
   
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  2002-2003 Ahmojen ykköskenttä on edelleen hyvässä muistissa. Pistepörssin Top-5:

  1. Miikka Jäske Ahmat 41. 22+39=61
  2. Sami Kaartinen Hokki 42. 30+22=52
  3. Jukka Penttinen Ahmat 44. 17+33=50
  4. Juha-Pekka Loikas Ahmat 43. 26+23=49

  5. Ilari Filppula K-Vantaa 41. 19+28=47


  Kausi 2004-2005 puolestaan KalPalaisten näytöstä... Pistepörssin seitsemästä parhaasta kuusi Kuopiosta:

  1. Tomi Mustonen KalPa 43. 23+38=61
  2. Sami Kaartinen KalPa 41. 19+26=45
  3. Kasper Kenig KalPa 40. 19+23=42

  4. Jaska Vilén Haukat 41. 26+14=40
  5. Adam Hall KalPa 36. 23+17=40
  6. Marko Ahosilta KalPa 39. 16+23=39
  7. Ville Hämäläinen KalPa 44 13+26=39
   
 5. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Hyvää uutta vuotta kaikille mestis -tovereille ja veljille. Periksi ei anneta.
   
 6. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Hyvää ja parempaa uutta vuotta. Jotenkin on sellainen kutina, että Mestiksen pudotuspeleistä tulee varsin jännät ja mielenkiintoiset tänä vuonna.
   
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Samat satiaiset taitaa olla minullakin... LeKi ja Hermes näyttäisivät ottavan kotiedun, vaikka tahti vähän hiipuisikin kevään aikana. Kumpikin ehkä kuitenkin pieni arvoitus pudotuspeleihin: LeKi kokoonpanonsa osalta ja Hermes ehkä jostain mystisestä syystä viime kautensa johdosta. TuTo ja Jokipojat ovat petranneet ja voivat varsin hyvin lähteä suosikkeina pleijareihin. SaPKo tuolta tuskin onnistuu pusaamaan itseään neljän sakkiin, mutta jos saavat joukkueen terveeksi niin voivat ihan saletisti yllättää ekalla kierroksella kenet tahansa.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Ja jos ei saa joukkuetta terveeksi niin en jaksa uskoa minkään kärkipään voittamiseen playoffsarjassa. Mutta sellainen huomio tuosta sarjatilanteesta, että SaPKolla on parempi ottelukohtainen pistearvo kuin edellä olevista RoKilla, Ketterällä ja Jokipojilla. Tämä tarkoittaa että nuo ns. rästimatsit pelaamalla alkukauden pistekeskiarvolla joukkue on rs sijalla 4.
  Tuskin on ihan hyvä sana, mutta 4. paikan saavuttaminen ei toisaalta vaadi mitään ihmetemppua. Nyt 4. oleva Jokipojat on 7 pinnaa edellä mutta pelannut 5 ottelua enemmän. Viivan päälläkin pysyminen on homma sinällään kun en ainakaan vielä liputa KeuPaa, enkä sen enempää Kiekko-Vantaata ulos.
   
 9. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Joukkueen tervehtyminen oli tuossa minullakin oletusarvona, mutta ei syksyn pelien perusteella siipirikkoiselta SaPKoltakaan playoff-voitto mikään mahdottomuus olisi. Ainoastaan TuTo (1 ottelu) ja LeKi (2 ottelua) jäivät syksyn aikana voittamatta ja näistä kahdesta kevään LeKi on ainakin melkoinen arvoitus. Muita mahdollisia playoff-joukkueita vastaan SaPKolla on jopa ihan hyvä rekordi syksyltä:

  Hermes: 2 voittoa, 0 tappiota
  Jokipojat: 2-2
  Ketterä: 1-1
  KeuPa: 2-1
  K-Vantaa: 2-0
  RoKi: 1-1

  Mutta juu, vähän vielä turhan varhaista pohtia tätä. SaPKolle on runkosarjan osalta periaatteessa mahdollista kaikki.
   
 10. Jango Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Imatran Ketterä
 11. Nurmiovaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Eivätköhän nuo tuonkin onnistu ryssimään. Parempi olisi jos johonkin YouTubeekin olisivat tuon myös tehneet niin olisivat tavoittaneet vielä vähän enemmän yleisöä. No hyvä että edes jotain panostusta löytyy tuohon markkinointiin, tehkeehän hyvä siitä niin ettei tarvitse hävetä.
   
 12. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Lainaus artikkelista:
  "- Instagram on tänä päivänä paras kanava saada kiinni nuoret aikuiset ja kuvien & videoiden avulla herätetään mielenkiinto. Yhteistyöllä saamme kiinni Mestikselle normaalisti vaikeasti tavoitettavaa kohderyhmää heitä kiinnostavalla ja viihdyttävällä tavalla, toteaa Timo Ahokanto T&T Agencylta."

  Eiköhän tuo siis perseilty jo heti kättelyssä. Mikä lienee Mestis-katsojien keskimääräinen ikä ja kuinka moni heistä käyttää edes mitään Instagramia? Tilastojen mukaan 25% 16-89-vuotiaista suomalaisista ei käytä internetiä puhelimessa ja toistakymmentä prosenttia ei käytä koko internetiä. Mitä vanhempi Mestis-katsoja, sitä epätodennäköisempää on, että hän mitään Instagrameja jaksaa seurata tai ylipäätään kyttää ns. oman seuransa asioita jatkuvasti somessa. Ja ainakin minun näppituntumani on, että Mestis-katsojien keski-ikä on ainakin hallilla korkeampi kuin esim. SM-liigan katsojien.

  Voihan sitä some-sisältöä pyörittää Instagramissa, mutta ei tuollaista voi omaksi tv-kanavaksi kutsua ja melkoisen turhalta panostukselta tuo tuntuu. Siinä oli aikoinaan oma kanava, kun Urheilukanava lähetti televisiosta Mestis-matseja perjantai-iltaisin, ja luulisi Mestiksen kaltaisen sisällön kelpaavan esim. Ylelle ja Areenaan lähes ilmaiseksi kun Ylellä kerran esitetään kaiken maailman eukonkantoakin ja ties mitä suopotkupalloa. YouTube-lähetyksetkin olisivat voineet olla parempia kuin Instagram.

  Tämä puuhastelu vain vahvistaa käsitystäni siitä, että Mestis-joukkueille aikoinaan varatuilla palkintorahoilla on nyt lähinnä palkattu suojatyöpaikkoja muutamalle PR/some-hepulle, jotka saavat käydä jossain LeKin hikisessä pukukopissa kuvaamassa tulikuumaa spektaakkelia someen ja kutsua tuotostaan "tv-lähetykseksi".

  Oheisviestintä on silloin hyödyllistä kun itse tuote on kunnossa ja kiinnostava, toisin päin ei aitoa kiinnostavuutta voida keinotekoisesti some-puuhastelulla lisätä jos itse tuotteessa ei ole tarpeeksi sisältöä ja se on jatkuvasti vaihtuvien satunnaispelaajien farmisarja.
   
 13. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Eiköhän IGTV llä haeta uusia katsojia, ja nuorempi sukupolvi käyttää instagramia. En mää tuossa mitään perseilyä nää, helpommin ja useampi ihminen nuo videot instan feedistä näkee kuin esim YouTuben ehotuksista. Silti toivois ettei nuo videot pelkkään IGTV hen jää vaan lisätään myös YouTubeen, en tiiä mutta uskoisin ettei oo iso homma lisätä molempiin. Mietin vaan että luulis sarjan kelpaavan Viihteen valikoimiinki. Toittovasti tän toteutus ei sitte oo mitään käsin kännykällä kuvattua parin minuutin koppikierrosta ja lyhyitä haastatteluita mitä ei isolla ruudulla ees vihti kahtoo.

  Paras vaihtoehto olis jos saatais pelejä, koosteita ja tuo sarja Ylelle pyörimään, mutta se ei taia jostain syystä onnistua.
   
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ainakin luulisi että nimenomaan tässä haetaan sitä että suorat lähetykset tulisi tuolta Instagramin kautta ja ehkä löytää uusia katsojia ja tulisi sen jälkeen näkyviin muihin lähteisiin. Jos on vain ainoa lähde niin sitten vähän kummastuttaa. Parempi ehkä noin kun että lataisivat videopätkiä vain youtubeen ja sitten linkataan johonkin. Halukkaat voi katsoa suoran lähetyksen tuolta ja muut sitten myöhemmin toisen lähteen kautta, olkoon sitten Elisan arkistoista tai Youtubesta.

  Se on sitten että saadaanko jollain joukkuesittelyillä eri kaupungeista yhtään uutta fania mutta varmaan tyhjää parempi. Nyt kun vauhtiin pääsee ei varmaan olisi huono veto tehdä joku viikottainen makasiiniohjelma tuloksista ja maalikostetta. Mahdollisesti jopa joka kierokselta.
   
 15. Nurmiovaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Ennenhän tämä Säterin vetämä viikkomakasiini oli, nimeltään Mestis Weekly. Mielestäni ihan kelpo viihdettä ja toimiva konsepti, mutta nämä viisaat miehet jostain syystä tämän jäädyttivät. Loppuiko budjetti vai mielenkiinto, mene ja tiedä.
   
 16. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin toki en itsekään tiedä että antaisiko se mitään hinta/laatusuhdetta jos iltamyöhään jossain tv5 pyörisi mestis Weekly , mutta toisaalta ei kai se nykytekniikalla hirveän vaikea ole koostaa otteluista maaleja ja pistää ne vaikka Youtubeen tai upottaa tv-yhtiön sivuille. Tuommoisen viikkolähetyksen koostaminen todennäköisesti maksaa jonkinverran ja antaisiko sitten kuinka paljon hyötyä verrattuna että sama raha käyttäisi vaikka ottelujen näkymiseen YLE:llä, Areenassa tai veikkaus tv ym.. Lähinnä siis mietin että hinta/laatusuhde ei tuossa välttämättä kohtaisi vaikka tyhjää parempi olisi tuokin. Kuitenkin aika paljon ihmiset kuitenkin ihan noita otteluvideoitakin jakaa sosiaalisessa mediassa ja jos tuo nyt on se tärkein mainoskanava ja mittari niin aika metsään mennään että ottelukoosteita ja maaleja saa etsiä. Sekin kun jauhetaan sosiaalisesta mediasta paljon mutta kotisivuja ei ole nykyaikaan saatu.
   
 17. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Yleen ja Yle Areenaan pitäisi päästä jos ja kun kerran on kyse suomalaisen jääkiekkoilun toiseksi korkeimmasta sarjatasosta.

  Tässä ihan malliksi miten voidaan luoda nostetta:
  Jääkiekon naisten MM | Jakso 1: Naisleijonat#Nelli

  Yllä siis linkki ensimmäiseen osaan dokumenttisarjasta Naisleijonista, jotka valmistautuvat tuleviin kotikisoihin: "Sarjassa tutustutaan neljään uransa eri vaiheessa olevan jääkiekkoilijan elämään. Nellin, Isan, Ronjan ja Tanjan tarinan lisäksi sarjassa nähdään läheltä millaista on Naisleijonien kotikisoihin valmistavalla leirillä ja otteluissa."

  Laadukas dokkarisarja, Areenassa, HD-kuvalla. Luulisi nyt Mestikseenkin palkattujen uusien PR-henkilöiden kykenevän edes tähän mitä naiskiekkoilijoiden parissa on kyetty.

  Ottelu- ja maalikoosteet jonnekin keskitetysti, vaikka sitten jonnekin Mestis-yleissivuille upotettuna. Mestis-seurojen kotisivut vaikka nekin keskitetysti kuntoon. Ei mitään Instagram-somepöhinää jonkun KeuPan pukukopista. Mielellään vaikka Ylen Areenaan joku vastaava minidokkarisarja kuin naisleijonillakin, samaa pätkää voisi pyörittää vaikka tv-kanavillakin täytteenä jos olisi tarpeeksi lyhyitä pätkiä.
   
 18. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Vaatiiko tuo Instagramiin rekisteröitymisen, että pystyy MestisTV:tä katsomaan. Koittanut välttää viimeiseen asti.
   
 19. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Samaa kyselisin^ Voisiko nuoriso tulla vastailemaan.

  On kyllä todella outoa jos tätä ei YLE Areenaan saa???
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  En ole juurikaan käyttänyt tuota kun sen vertaa että tunnukset on ja sovellus esiasennettuna puhelimeen, mutta kun kirjautuu tuolta ulos niin mitään ei näyttäisi pystyvän sovelluksessa tekemään ilman kirjautumista. Toinen on että ei näyttäisi tuolla IGTV olemaan minkäänlaista chromecast tai vastaavaa tukea, tietenkin peilaamalla varmaan jotenkin saa telkkariin toimimaan, mutta kännykällä joutunee katselemaan jos haluaa. Toteutus ei tosiaan kuitenkaan varmaan huonoimmasta päästä jos tuo ei ole ainoa jakelukanava ja muualta saadaan melkein samaan katselutahtiin tuo sarja ulos.
   
 21. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Vältän edelleenkin Instagramiin kirjautumista myös jatkossa. Harvinaisen typerää jos on pakko kirjautua ja jos ei tosiaan edes chromecast toimi kuten @-pasi- kirjoitti. Kännykällä räplättävä ja rekisteröitymisen vaativa sovellus ei ihan vastaa minun käsitystäni siitä, mikä on "oma tv-kanava".

  Se vastaisi jo tv-lähetyksen käsitystä jos Mestiksessä kyettäisiin edes tuohon mitä Naisleijonilla eli Ylellä ja Areenassa näkyviin ammattimaisesti (HD-laajakuva kunnon äänellä) tehtyihin lähetyksiin ja dokkaripätkiin naiskiekkoilijoiden taipaleesta kohti MM-kisoja.

  Instagram-kännykkälähetyksillä ei ainakaan Mestiksen tunnettavuutta ja näkyvyyttä laajenneta tosimielessä, tuollainen on näpertelyä jolla voidaan saada joitain yksittäisiä ns. tykkääjiä ja Insta-katsojia, mutta joka menee ns. suurelta yleisöltä täysin ohi. Minuutin kooste Mestiksestä Urheiluruudussa kerran viikossa toisi moninkertaisesti enemmän huomiota Mestikselle kuin mikään Insta-tv.

  Saa sitä tietysti some-lähetyksiä tehdä. Se vaikutelma näistä vain tulee, että näitä tehdään vain siksi, että saadaan joku nimellinen oikeutus sille, että Mestis-seurojen palkintorahoilla on palkattu pari PR- ja some-hemmoa säännöllistä liksaa nostamaan sen sijaan, että edes ne vähät voittorahat annettaisiin köyhille Mestis-seuroille itselleen. Kyllä sillä aiemmalla 150 000 euron palkintorahapotilla olisi ollut varmasti enemmän käyttöä seuroilla joiden vuosibudjetit ovat todella pieniä.
   
  -pasi- tykkää tästä.
 22. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin no toistaiseksi ainakin näyttäisi että 150 000e on käytetty siihen että mestis saa muutaman tuhatta seuraajaa lisää Someen ja sitäkautta näkyvyyttä. Se sitten onko se oikein mikään mittari ja oikea kohderyhmä kasvattaa sarjan suosiota (ainakin kun pääpaino näyttää somessa olevan).

  Tuosta 150 000e jos jakaisi vaikka 120 000e seuroille ja 30 000e jättäisi palkintorahoja niin tulisihan siitä 10 000e per seura mainosrahaa. Varsinkin jos ajatellaan kuinka pieniä seuroja ja paikkakuntia osa on ja kuinka pieni niiden kohderyhmä on, jossain Lempälässä tai Keuruulla jos sulla on 10 000e lisää käytettävissä markkinointiin niin sillähän saa todella laajasti jo paikallisesti mainostettua. Vertailuksi paljonko rahaa ja katsojia tuo se että sarja on saanut jonkun 1000 seuraajaa lisää instaan :) varsinkin kun asiaa viellä suhtauttaa koko Suomen mittapuussa noita seuraajien määrää.
   
 23. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Tulipa tässä mieleen miten voitaisiin ehkä saada Mestis valtakunnan mediaan keskellä talveakin: Allstars-ottelu jonkinlaisella taitokisalla höystettynä.

  Etelä vs Pohjoinen ja pelattaisiin juuri ennen joulutaukoa. Pelipaikkana vuorovuosina etelän mestispaikkakunta ja pohjoisen mestispaikkakunta.

  Tuto, Leki, Koovee, Vantaa, Peliitat, Keupa

  Roki, Hermes, Ketterä, Sapko, Ipk, Jokipojat
   
 24. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ei ole kyllä aiemmilla kerroilla toiminut tuo All Stars -matsi laisinkaan. Toteutuksesta ja markkinoinnista kyse toki siinäkin, mutta näillä osa-alueilla Mestiksen näytöt ovat viime vuosilta varsin ohuet.

  Divariaikoina pelattiin joinakin syksyinä peli, jossa divarin All Stars -miehistö kohtasi liigan mestarijoukkueen. Näitä pelejä pidettiin kai höpöluonteesta huolimatta jonkunlaisena näyttöpaikkana, eli kiinnostivat divaripelaajia.

  Mestis-maajoukkue oli kanssa ihan mielenkiintoinen, olkoonkin että tuskin toi sarjalle uusia seuraajia sekään kokeilu.
   
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kenties Suomen CUP finaaliottelun yhteyteen saisi jotain muodostettua kun yleisö on jo valmiina paikalla.