Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. Severi94 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K-Vantaa
  Joo ei tämä sarja enään tästä nouse. Vantaallakin tänään alle 400 katsojaa ja nyt sitten tapetaan lopullisesti koko sarja. Kohta kaikilla yhteistyöseuran logo rinnassa joten se siitä..
   
 2. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Niin ja Joensuun kaupunki oli jo linjannut, että 2021 alkaisi hallin peruskorjaus ja muuttaminen "liigavaatimuksia vastaavaksi". Voi voi.

  Jokipoikien pj. Immonen istuu Mestiksen hallituksessa. Vois ensi viikolla ottaa kantaa tuohon uutiseen.
   
 3. Nurmiovaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Pitääköhän se perkele alkaa jotain adressia keräämään Liigan suuntaan, että ne tolvanat siellä norsunluutornissa hereille. Turhaapa sekin varmaan olisi, kun se menisi varmaan perseenaluseksi kabinetin saunaan. Minkäänlainen protesti ei auta, oma seura menee konkurssiin jos jättää peleissä käymisen, ja jos taas käy peleissä niin he luulevat kabineteissaan että tämä on toimiva systeemi. Suoraan sanoen vituttaa tämä Mestiksen paska kohtelu.
   
 4. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
  Kommentoin jo Liigapuolelle päivän suurinta jääkiekkouutista, että "Liiga pysyy suljettuna sarjana määrittämättömän ajan tulevaisuuteen. Asia varmistui tänään, kun Liiga ja Suomen jääkiekkoliitto tiedottivat solmineensa toistaiseksi voimassa olevan yhteistyösopimuksen.....Tuoreessa sopimuksessa linjataan, että Liigan joukkuemäärä pysyy sopimuksen ollessa voimassa lähtökohtaisesti nykyisellään. Liigakarsintoja ei järjestetä, eikä Liigasta voi näin ollen sopimusaikana pudota".

  Jatkokommenttina Mestiksen puolelle heitän, että pitäisikö Mestisseurojen laittaa yhteisellä sopimuksella vaikkapa 10000-20000 € kasvatusrahakorvaus/pelikausi liigajoukkueen maksettavaksi siitä, että Mestis seura ylipäätään suostuu ottamaan liigaseurojen junioripelaajia kehittymään Mestikseen. Sama voisi koskea sitä, että kun Mestisseura kasvattaa pienestä junnusta saakka lupaavan pelaajan, joka yleensä viimeistään B-junnuikäisenä siirtyy jonkun liigajoukkueen juniorijoukkueen rinkiin, hinta juniorin siirtymiselle voisi olla sama 10000-20000 €. Näin saataisiin Mestiksen ilmainen ryöstökalastus loppumaan ja samalla lisää varallisuutta Mestis-seuralle yleensä pelata sarjaa. Jotain tarttis tehdä, sillä muuten tällä uudella Jääkiekkoliiton ja Liigan välisellä sopimuksella Mestis kuopataan viimeistään viiden vuoden sisällä.
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Itse luin tuosta, että tavallaan ollut kiire saada edes jonkinlainen sopimus aikaan, koska muuten olisivat voineet ajautua sopimuksettomaan tilanteeseen. Se ei olisi varmaan hyödyttänyt ketään. Ei edes niitä Mestis kannattajia, jotka kuvittelevat tämän olevan tyyliin huonoin sopimus ikinä. Meinaa sopimuksettomassa tilanteessa Mestis ei saisi edes niitä rahoja, joita se tämän sopimuksen myötä tullee ilmeisesti saamaan. Sopimuksettomassa tilanteessa olisi ollut varmaan paljon muitakin asioita, joita Liiga olisi voinut päättää täysin ominpäin, joilla olisi voinut olla negatiivinen vaikutus Mestikselle. Lisäksi tuossa jutussahan korostetaan, että entisten sopimusten sijaan tämä on toistaiseksi voimassa. Ennen ei ole ollut mahdollista reagoida kiekkomaailmassa tapahtuviin muutoksiin kovinkaan nopeasti. Nyt on toistaiseksi voimassa oleva sopimus ja se on molemminpuolisesti irtisanottavissa kuudessa kuukaudessa. Eli jos löytyy aidosti parempi vaihtoehto, niin hyvinkin lyhyellä varoitusajalla voivat jatkossa reagoida.
   
 6. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Omasta mielestä tää kuulostaa siltä että jotain isompaa muutosta on tulossa. Ei tässä sopimuksen kestossa muuten olis mitään järkee... Hyvähän tää ei oo millään tasolla, mutta eipä se huonontunu ainakaan. Ja jos puhutaan Mestiksen kehityksestä niin tää ei auttanut yhtään. Toittovasti siellä on jotain isompaa ja oikeeta suunnitelmaa taustalla, muuten tää on kyllä aivan haistapaska hommaa ja taas ihmetellään ku mestis on niin kaukana Liigan tasosta...
   
 7. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  Ehkä tää kuvastaa sarjan nykytilaa. Ketään ei kiinnosta? En usko että kovinkaan moni on "ihan fine", vaan kokee että tähän ei oo muutosta tulossa eikä siihen voi vaikuttaa...
   
 8. Punamusta_peto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Sitä kun aina monissa yhteyksissä toistellaan, että sarjojen tasoero on valtava jne. Tottahan se onkin, mutta jos nousumahdollisuus olisi, niin varmasti seurat sponsoreineen panostaisivat huomattavasti enemmän joukkueisiin myös mestiksessä. Tasoerot kaventuisivat, samalla molempien sarjojen taso nousisi.
   
 9. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Juuri näin. Lisäksi tämä älytön nykysysyteemi johtaa siihen, että liigan häntäpään joukkueet tyhjentyvät hyvissä ajoin ennen runkosarjan loppua. Tämä johtaa jääkiekon irvikuvaan, kun kärkipään jengit kohtaavat häntäpään jämäpelaajia.

  Mestiksestä on tapettu unelmat, ja sen myötä jokseenkin kaikki muukin. Kiinnostus hiipuu, joukkuet ovat lähes kauttaaltaan farmeja. Tästä huolimatta moni joukkue horjuu konkurssin partaalla, ja Suomi - Sarjasta on tarjolla tilalle entistäkin heikompia joukkueita.

  Suomalainen jääkiekkoilu on kriisissä, tai ainakin sen partaalla. Liigaseurat tuijottavat lyhytaikaista etuaan, ja aiheuttavat mittaamattoman paljon vahinkoa kotimaiselle kiekolle. Olen omaa joukkuettani kannattanut intohimoisesti 25 vuotta. Olen nähnyt nousuja ja laskuja, mutta koskaan en ole ollut niin masentunut ja surullinen suomalaisen sarjakiekkoilun tilasta.
   
 10. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Toki tämän valtavan tasoeron kurominen johtaisi myös todennäköisesti hallitsemattomiin taloudellisiin riskeihin á la Sport 2000-luvun lopulla. Enkä sano etteikö Liigaa pitäisi avata, mielestäni se vaan vaatisi paljon radikaalimpia toimenpiteitä kuin pelkkä sormien napsautus ja Liiga on auki.

  Mielenkiintoista seurata kuinka kauan Liigan puolella menee huomata, että tämä nykytila vaikuttaa aivan yhtä lailla myös heidän omaan tilanteeseensa. Liigan kiinnostus laskee jatkuvasti ja esimerkiksi omalla kohdallani ei tule seurattua sarjaa varmaan edes puolia siitä mitä joskus 10 vuotta sitten, tuskin olen ainoa. Itselläni tämä johtuu ennen kaikkea aivan liian suuresta joukkuemäärästä ja täten myös ns. turhien pelien määrästä. Ketä kiinnostaa joku marraskuisen tiistain Ässät-Jukurit? Tai sitten kärkipäähän povattujen joukkueiden lukuisat, yleensä varsin haluttomat kohtaamiset näitä ihan eri tason joukkueita vastaan. Jotkut aina jaksavat kehua Liigan tasaisuutta ja yllätyksellisyyttä, kun joku KooKoo voittaa surffailevan ja haluttoman Tapparan, mutta ei se ihan näinkään mene. Lisäksi näiden kärkiseurojen kannattajat vaivautuvat paikalle vasta aikaisintaan pudotuspeleihin, jos sinnekään.

  Lisäksi toki Liigan nykytilaan vaikuttaa moni muukin asia, esimerkiksi NHL:n seuraamisen helppous. Nyky-nuorison ei tarvitse kuin painaa paria nappia, niin pääsevät seuraamaan lajin absoluuttista huippua. Tämä myös sitten vähentää halua lähteä katsomaan paikallisia liigajyriä, saati sitten alkaa käymään siellä säännöllisesti. Täten myös lasten on vaikeampi alkaa fanittamaan jotain kotimaan sarjan pelaajia, kun vaihtoehtona on laineet ja kumppanit.

  Kuten tuossa edellä sanottiin, liigaseurat tuijottavat vain lyhytaikaista etuaan. Varmasti tulot ovatkin parempia (Lue: Tappiot pienempiä) muutaman vuoden tähtäimellä, kun ei tarvitse pelätä sarjatason vaihtumista. Pitkällä tähtäimellä touhussa ei kuitenkaan yhdenkään osapuolen kannalta ole sitten pienintäkään järkeä. Voisinkin lyödä mistä tahansa vetoa, että yleinen kiinnostus Liigaa kohtaan ei ainakaan tule nousemaan sanotaanko nyt vaikka kymmenen vuoden tähtäimellä jos mitään ei tehdä. Täten laskevat myös sponsoreilta tulevat tuotot ja niin edelleen. Kumman hiljaa ovat myös KooKoo, Sport ja Jukurit, jotka niin kovin äänekkäästi vaativat Liigan avaamista vielä jokin aika sitten. Nyt on sitten sieltä pöydän toiselta puolelta hyvä myötäillä kylläisenä.

  Jos saisin päättää niin tekisin ykkösliigasta 10 tai maksimissaan 12 joukkueen sarjan, räjäyttäisin koko Mestiksen ja toisin tilalle jonkin kakkosliigan, johon Liigan supistamisen myötä tulisi ihan koviakin joukkueita. Kyse on siitä kuinka tämä uudistus myydään nykyiselle Liigalle ja kannattajille. Esimerkiksi jalkapallon Nation League osoitti kuinka tämänkaltainen formaatti voisi toimia, kun pelataan ns. oman tasoisia joukkueita vastaan. Kakkosliigaan putoaminen pitäisi myydä mahdollisuutena, ei uhkana. Tällöin myös sponsorit ja kannattajat pysyisivät mukana vaikka väliaikainen tippuminen sattuisikin kohdalle. Jos vaikka Liigaan 10 joukkuetta, sama kakkosliigaan, kaksi ykkösliigan viimeistä ja kaksi kakkosliigan parasta vaihtaisivat paikkoja jokaisen kauden jälkeen. Tai jotain muuta vastaavaa, vain mielikuvitus on rajana. Harmi vain kun sitä mielikuvitusta, puhumattakaan aitoa halua uudistua ja pelastaa Suomi-kiekko ei ole.
   
 11. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ai jaa kiva kun kerroit, että KooKoon voittoputki johtuukin siitä, että vastustajat ovat surffailevia ja haluttomia. Varmaan Tapparan pelaajat alkaisivat pelaamaan joka ilta sata lasissa, kun kuulisivat, että Keuruun Pallolla on mahdollisuus päästä liigakarsintoihin. Saanen huomauttaa, että KooKoo on liigan 10 viimeisen pelin kuntopuntarissa toisena heti Kärppien jälkeen vaikka KooKoolla on peräti 11 pelaajaa loukkaantuneena. Olen sen verran pitkään seurannut aikoinaan mestistä ja nyt liigaa, niin en voi kyllä sanoa mestispelien ainakaan olleen aikoinaan yhtään sen tasaisempia kuin liigapelit nykyään. Päinvastoin kyllähän mestiksessä olivat tasoerot huomattavasti liigaa suurempia.
   
 12. pappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  En kyllä ymmärrä tätä, että Mestiksestä ei voi pelaamalla nousta. Otetaan mallia vaikka jalkapallon Veikkausliigasta. Siellä voi pudota liigasta. Lisäksi karsitaan ja divarista noustaan.
  Mielestäni pitäisi olla jääkiekossa myös tuo karsinnan kiima.
   
 13. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
  Lainaus:
  No, kysehän on siitä, että liigan heikoimpien/köyhimpien joukkueiden tyhjennysmyynti ja talouden pelastaminen ei olisi mahdollista ilman suljettua sarjaa. Jos karsinnan kiima olisi voimassa, niin tyhjennysmyyntiä ei voitaisi tehdä, joka tarkoittaisi sitä, että muutama heikommalla, joskus jopa paremmalla, talousalueella elävä joukkue saattaisi kosahtaa konkurssiin. Siinä sitä olisi liigalla ja seuran johtohenkilöillä ihmettelemistä, että mites tässä nyt oikein kävi. Eli olisi pakko jättää ainakin muutama kärkipelaaja myymättä ettei vain tapahdu ennakoimatonta pelillistä tippumisvahinkoa Mestikseen, joka voisi toisaalta myös sekin johtaa pysyviin talousvaikeuksiin.

  Se tietysti Mestiksen Jokipoikien kannattajana harmittaa, että esimerkiksi Mikkeli on mukana liigassa, vaikka sen näytöt sekä edellytykset esimerkiksi junioritoiminnan osalta ovat nyt ja luultavasti aika pitkälle jatkossakin paljon heikommat kuin Jokipojilla (vrt. vaikkapa C:n SM -sarja ja Jokipoikien kehittyvät harjoitteluolosuhteet, 3 hallia vierekkäin parin vuoden sisällä). Jos sarja olisi avoin, Jokipoikien hyvä juniorityö saattaisi saada jatkoa C:n jälkeen niin, että sieltä kasvaisi hyviä pelaajia pidempään paikallisesti Mestiksen kautta jopa liigaan saakka kun olisi mahdollisuus nousukarsintoihin.

  Nyt C:n jälkeen parhaimmat häipyvät liigaseuroihin kun Jokipojita puuttuu jatkuvuus ja mahdollinen karsinnan kiima. Juuri esimerkiksi Jokipojat ja Tuto, hyvää juniorityötä tekevinä seuroina, joutuvat luovuttamaan parhaat pelaajansa muille seuroille saamatta mitään takaisin. Tosin HIFK tekee nyt vanhempien junnujen kanssa yhteistyötä Jokipoikien kanssa, joka on hyvä asia, mutta ei se pelasta seuraa jatkossa siltä, että jos karsinnan mahdollisuus puuttuu ja mitään toivoa ei ole pääsystä ylemmäksi, kuihtuu myös seuran junioritoiminta vääjäämättä koska se suurin motivaatio - nousumahdollisuus - on suljettu pois. Suuressa kuvassa koko Suomen jääkiekkoilu kärsii tästä kun Mestis -seuroista tulee vain puhtaita farmiseuroja (jollainen on esim. KeuPa) ja ja oma juniorityö hiipuu vähitellen tämän mädän liigasysteemin mukana. Tässä jää kyllä jatkossa uskomattoman laaja pelaajapotentiaali suurimpia kaupunkeja ja seuroja lukuunottamatta hyödyntämättä.

  Onko tähän Suomen jääkiekolla varaa? En usko, että on ja käy niin, että Suomen kärkipään varaukset NHL:n myös hiipuvat jatkossa. Jukureilla on vasta jatkossa tulossa mm. Kokkosen myötä varaus NHL:n, mutta Jokipojilla niitä on jo useita menneiltä sekä lähivuosilta ja uusia hyviä pelaajia tulossa koko ajan. Myös oma kiinnostukseni liigaan on laskenut koska sarjassa on niin paljon "pellailua" eikä todellista taistelua karsintapaikan välttämisestä. Olenkin siirtynyt enemmän NHL:n puolelle vaikka toki seuraan aktiivisesti miten HIFK pärjää liigassa.

  Paska homma, mutta en näe liigan ja Jääkiekkoliiton sopimuksessa mitään järkeä sen enempää todellisen kilpaurheilun kuin suomalaisen jääkiekon kehittymisen kannalta. Luultavasti tulevaisuudessa todetaan, että surkein päätös mitä koskaan on tehty paikallisen ja suomalaisen jääkiekon edistämiseksi. Muutenkin nopeasti kokoon kyhätty sopimus oli todella outo tapaus.
   
 14. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Lainaus:
  Tuosta en ole kuullutkaan, kerro lisää jos on tietoa. Vaikka Jokipoikien Juniorit -ketjussa.

  Minä lopetin jo sen eilisen uutisen murehtimisen. Ei sille mahda mitään, joten ihan turhaa. Jokipojat menee kabinetin kautta liigaan muutaman vuoden päässä. Kaupunki on linjannut, että halli muutetaan ”liigakelpoiseksi”. Lisäksi Mehtimäelle tulee kenties Suomen parhaat harjoitteluolosuhteet, jäähallin rempan lisäksi kaikki mahdolliset palloilulajit ja muutkin lajit omaavat erittäin hyvät harjoitteluolosuhteet siinä parin-kolmen sadan metrin säteellä. Karjalaisessa on ollut paljon juttua siitä. Tämä tulee houkuttelemaan urheilijoita Joensuuhun ja lupaavia jääkiekkoilijoita myös, koska pääsevät tällaiseen ympäristöön, jossa pyörii myös paljon muita urheilijoita.
   
 15. MHbreik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itä-Suomen Mestisjengit, SaiPa, Liigakarsinnat
  Tässähän vaan helposti käy Joensuunkin osalta niin, että kyllä ne kaupungillakin osaavat uutisen lukea niin, että liiga on kiinni ja pysyy. Tämä tarkoittaa sitä, että hallin päivittäminen liigatasolle stoppaa väkisinkin. Ei hallia ole mitään järkeä lähteä päivittämään paremmaksi kun ei ole mitään varmaa tietoa siitä, että liigaan pääsee nousemaan.

  Ja kyllä se vaan on niin, että Espoo tulee lähivuosina puskemaan ennemmin liigaan kuin Joensuu.

  Kiitoksia liiga ja kiitoksia jääkiekkoliitto. Tapoitte lopullisesti suomalaisen jääkiekon.
   
 16. rasperi75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Kiitos jääkiekkoliitto ja liiga. Nyt se viimeistään loppui Mestiksen seuraaminen minun osaltani. Palaan seuraamaan kotikaupunkini seuraa jos ja kun sarjat ovat auki tai täällä pelataan Suomi-sarjaa/rautaliigaa..
   
 17. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Ja eikö Mestis ite uskalla pistää uutista jakoon facessa paskamyrskyn takia ku pistää seurat jakamaan tämän uutisen?!?
   
 18. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Ottiko koville kun Jukurit kaatoi tänään toisen suosikkijoukkueesi A:n Liigassa? Ai niin, myös edustus on niiden edellä taulukossa..
  Aika provoa tuosta junioritoiminnasta, mutta kaikki kunnia joensuulaiselle juniorityölle. Toivottavasti hyviä pelaajia nousee maailmalle myös jatkossa. Tuo C-ikäisten pako on ihan tuttua Jukureissakin takavuosilta. Nyt se virta on alkanut ehtyä, kun polku ylöspäin on houkutteleva.

  Mestiksen tilanne kiekkokartalla ei tietysti edelleenkään ole kehuttava. Siitä on vuosien kokemus täälläkin. En näe kuitenkaan tietä ylöspäin täysin mahdottomaksi, vaikka joku julkilausuma lähitulevaisuudesta annettiinkin. Olosuhteet ovat tietty tärkeä asia, joka Mikkelissäkin tiedetään, kun remontti toteutettiin lopulta isommalla pensselillä. Joensuussakin vaan paikat kuntoon ja hyvällä suunnitelmalla liigapaikka hakuun. Hallisuunnitelmia ei pidä nyt missään nimessä alkaa jarruttelemaan.

  Tuskin laajentaminen 16 joukkueeseen olisi mahdotonta, koska siitähän tehtiin jo päätös Jukurien noustessa. Sitten vaan Blues ei pysynyt mukana ja jäätiin kuitenkin 15:een. Kyllä Mestiksestä 3-5 vuoden aikavälillä voisi 2-3 potentiaalista nousijaa olla, joista yksi voitaisi hyvin nostaa jos hakupaperit ovat kunnossa. Kyllä tämä sellaista vatkaamista on viim. 10 vuoden aikana ollut, ettei kukaan pysty varmuudella sanomaan kuka tässä missäkin 5 vuoden päästä pelaa.
   
 19. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  Jännähän tämä on nähdä mihin tämä Suomessa ajettu ns yhden sarjan malli meitä vie. Kun muualla Euroopassa (Ruotsi, Sveitsi, ja Tsekki) toimitaan karsintamalleilla ja sama on ilmeisesti palautumassa Saksaankin. Joka tapauksessa karsintoja tai ei niin edellä mainitussa maissa on eloa kakkos sarjoissa aivan eri tavalla kuin Suomessa. Enkä näe sitä ollenkaan negatiivisena kyseisten maiden kiekkoilulle. Suomi taitaa olla myös ainut kiekkomaa missä pyörivät näin isoissa ja puhututtavissa määrin nämä keväiset tyhjennys myynnit ja siitäkään huolimatta aika harvinaisia nämä täyskonkurssit ovat ulkomaillakaan.
   
 20. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Onko liigassa potentiaalisia seuroja, joista ehkä joku tulee viiden vuoden aikavälillä kulkemaan Bluesin viitoittamaa tietä ja joutuu luopumaan liigapaikasta taloudellisista syistä?
   
 21. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Vaikea sanoa kun en tunne tarkemmin liigaseurojen taloudellisia taustoja, mutta kyllähän tuo vaatisi aika monen asian pieleen menemistä. Tietysti jos urheilullinen menestys sakkaisi jollakin monta vuotta putkeen, niin ehkäpä. Tappioiden sietokyky ei vaan ole kaikilla sama.
  Olen jo vuosia ollut silti sitä mieltä että 16 joukkueen Liiga on todennäköisempi kuin alle 15:n.
   
 22. rasperi75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Melkoinen paskamyrskykommenttitulva siitä olisi varmasti syntynyt. Eipä tuo näytä olevan jaettu muualla kuin Keupa ja Hermes. Muut hyssyttelee?!
   
 23. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kaikki kolme nousijaa voisi varmaan nimetä, mutta niidenkin tilanne lähivuosina helpottuu kun saavat liigaosakkeet maksettua jolloin kuolema ei ole ainakaan niin nopeaa jos ongelmat jatkuvat ja toistaiseksi tämä kausi on mennyt kaikilla urheilullisesti ihan hyvin joten aikaisempia kausia isompi mahalasku tuskin tulee vaikka loppukaudesta hyytyisi.
   
 24. Emryt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan Hurtat
  Lainaus:
  Esimerkiksi Ilves kävi todella, todella, todella lähellä tätä. Vain kykenevä ja tahtova ostajajoukko (Jalo & Co.) sekä edellisen omistajan kyllästyminen pään seinään hakkaamiseen ja velkojen anteeksiantaminen mahdollisti jatkamisen nykymuodossaan.
   
 25. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Viime keväänä useat lähteet kertoivat, että Liigan ja liiton neuvotteluiden päätavoite on turvata Liigan ja Mestiksen elinvoimaisuus. Esillä olivat mm. Liigan joukkuemäärän vähentäminen ja malli saman katon alla olevasta A- ja B-liigasta. Neuvottelujen tuloksena käytännössä mikään ei kuitenkaan muutu, vaikka tiedotteen perusteella voisi kuvitella, että nyt tehdyllä päätöksellä ratkaistaan sekä maailmanrauha että ilmaston lämpeneminen ja poistetaan maailmasta köyhyys.

  Liigan Mestikselle maksama tuki kuulostaa tietenkin hienolta. Samassa yhteydessä olisi kuitenkin voinut kertoa, että Liiga on maksanut tukea Mestikselle tähänkin asti. Summan korottamisestahan ei ole ollut mitään puhetta. On vain mainittu, että summa on jatkossa merkittävä. Tiettävästi summa on tähän asti ollut 375k kaudessa. Keväällä kerrottiin, että jatkossa summa pyörisi jossain 300k ja 400k välillä. Eli ensin lyödään puukko Mestiksen selkään ja sitten tarjotaan laastaria. Ongelma ratkaistu.

  Eräs nimimerkki jo aiemmin toikin hyvin esille dilemman, joka Mestis-seurojen kannattajilla tällä hetkellä on. Kiinnostus tätä koko touhua kohtaan on olematon, mutta matseista poisjääminen heikentää oman suosikkiseuran toimintamahdollisuuksia entisestään. Vastaavasti, matseissa käyminen tulkitaan taas tämän vallitsevan tilanteen ja valitun suunnan hyväksymiseksi.