Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

  • 1 097 952
  • 6 012
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Sitä kun aina monissa yhteyksissä toistellaan, että sarjojen tasoero on valtava jne. Tottahan se onkin, mutta jos nousumahdollisuus olisi, niin varmasti seurat sponsoreineen panostaisivat huomattavasti enemmän joukkueisiin myös mestiksessä. Tasoerot kaventuisivat, samalla molempien sarjojen taso nousisi.
Toki tämän valtavan tasoeron kurominen johtaisi myös todennäköisesti hallitsemattomiin taloudellisiin riskeihin á la Sport 2000-luvun lopulla. Enkä sano etteikö Liigaa pitäisi avata, mielestäni se vaan vaatisi paljon radikaalimpia toimenpiteitä kuin pelkkä sormien napsautus ja Liiga on auki.

Mielenkiintoista seurata kuinka kauan Liigan puolella menee huomata, että tämä nykytila vaikuttaa aivan yhtä lailla myös heidän omaan tilanteeseensa. Liigan kiinnostus laskee jatkuvasti ja esimerkiksi omalla kohdallani ei tule seurattua sarjaa varmaan edes puolia siitä mitä joskus 10 vuotta sitten, tuskin olen ainoa. Itselläni tämä johtuu ennen kaikkea aivan liian suuresta joukkuemäärästä ja täten myös ns. turhien pelien määrästä. Ketä kiinnostaa joku marraskuisen tiistain Ässät-Jukurit? Tai sitten kärkipäähän povattujen joukkueiden lukuisat, yleensä varsin haluttomat kohtaamiset näitä ihan eri tason joukkueita vastaan. Jotkut aina jaksavat kehua Liigan tasaisuutta ja yllätyksellisyyttä, kun joku KooKoo voittaa surffailevan ja haluttoman Tapparan, mutta ei se ihan näinkään mene. Lisäksi näiden kärkiseurojen kannattajat vaivautuvat paikalle vasta aikaisintaan pudotuspeleihin, jos sinnekään.

Lisäksi toki Liigan nykytilaan vaikuttaa moni muukin asia, esimerkiksi NHL:n seuraamisen helppous. Nyky-nuorison ei tarvitse kuin painaa paria nappia, niin pääsevät seuraamaan lajin absoluuttista huippua. Tämä myös sitten vähentää halua lähteä katsomaan paikallisia liigajyriä, saati sitten alkaa käymään siellä säännöllisesti. Täten myös lasten on vaikeampi alkaa fanittamaan jotain kotimaan sarjan pelaajia, kun vaihtoehtona on laineet ja kumppanit.

Kuten tuossa edellä sanottiin, liigaseurat tuijottavat vain lyhytaikaista etuaan. Varmasti tulot ovatkin parempia (Lue: Tappiot pienempiä) muutaman vuoden tähtäimellä, kun ei tarvitse pelätä sarjatason vaihtumista. Pitkällä tähtäimellä touhussa ei kuitenkaan yhdenkään osapuolen kannalta ole sitten pienintäkään järkeä. Voisinkin lyödä mistä tahansa vetoa, että yleinen kiinnostus Liigaa kohtaan ei ainakaan tule nousemaan sanotaanko nyt vaikka kymmenen vuoden tähtäimellä jos mitään ei tehdä. Täten laskevat myös sponsoreilta tulevat tuotot ja niin edelleen. Kumman hiljaa ovat myös KooKoo, Sport ja Jukurit, jotka niin kovin äänekkäästi vaativat Liigan avaamista vielä jokin aika sitten. Nyt on sitten sieltä pöydän toiselta puolelta hyvä myötäillä kylläisenä.

Jos saisin päättää niin tekisin ykkösliigasta 10 tai maksimissaan 12 joukkueen sarjan, räjäyttäisin koko Mestiksen ja toisin tilalle jonkin kakkosliigan, johon Liigan supistamisen myötä tulisi ihan koviakin joukkueita. Kyse on siitä kuinka tämä uudistus myydään nykyiselle Liigalle ja kannattajille. Esimerkiksi jalkapallon Nation League osoitti kuinka tämänkaltainen formaatti voisi toimia, kun pelataan ns. oman tasoisia joukkueita vastaan. Kakkosliigaan putoaminen pitäisi myydä mahdollisuutena, ei uhkana. Tällöin myös sponsorit ja kannattajat pysyisivät mukana vaikka väliaikainen tippuminen sattuisikin kohdalle. Jos vaikka Liigaan 10 joukkuetta, sama kakkosliigaan, kaksi ykkösliigan viimeistä ja kaksi kakkosliigan parasta vaihtaisivat paikkoja jokaisen kauden jälkeen. Tai jotain muuta vastaavaa, vain mielikuvitus on rajana. Harmi vain kun sitä mielikuvitusta, puhumattakaan aitoa halua uudistua ja pelastaa Suomi-kiekko ei ole.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jotkut aina jaksavat kehua Liigan tasaisuutta ja yllätyksellisyyttä, kun joku KooKoo voittaa surffailevan ja haluttoman Tapparan, mutta ei se ihan näinkään mene. Lisäksi näiden kärkiseurojen kannattajat vaivautuvat paikalle vasta aikaisintaan pudotuspeleihin, jos sinnekään.

Ai jaa kiva kun kerroit, että KooKoon voittoputki johtuukin siitä, että vastustajat ovat surffailevia ja haluttomia. Varmaan Tapparan pelaajat alkaisivat pelaamaan joka ilta sata lasissa, kun kuulisivat, että Keuruun Pallolla on mahdollisuus päästä liigakarsintoihin. Saanen huomauttaa, että KooKoo on liigan 10 viimeisen pelin kuntopuntarissa toisena heti Kärppien jälkeen vaikka KooKoolla on peräti 11 pelaajaa loukkaantuneena. Olen sen verran pitkään seurannut aikoinaan mestistä ja nyt liigaa, niin en voi kyllä sanoa mestispelien ainakaan olleen aikoinaan yhtään sen tasaisempia kuin liigapelit nykyään. Päinvastoin kyllähän mestiksessä olivat tasoerot huomattavasti liigaa suurempia.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitä kun aina monissa yhteyksissä toistellaan, että sarjojen tasoero on valtava jne. Tottahan se onkin, mutta jos nousumahdollisuus olisi, niin varmasti seurat sponsoreineen panostaisivat huomattavasti enemmän joukkueisiin myös mestiksessä. Tasoerot kaventuisivat, samalla molempien sarjojen taso nousisi.
En kyllä ymmärrä tätä, että Mestiksestä ei voi pelaamalla nousta. Otetaan mallia vaikka jalkapallon Veikkausliigasta. Siellä voi pudota liigasta. Lisäksi karsitaan ja divarista noustaan.
Mielestäni pitäisi olla jääkiekossa myös tuo karsinnan kiima.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
En kyllä ymmärrä tätä, että Mestiksestä ei voi pelaamalla nousta. Otetaan mallia vaikka jalkapallon Veikkausliigasta. Siellä voi pudota liigasta. Lisäksi karsitaan ja divarista noustaan.
Mielestäni pitäisi olla jääkiekossa myös tuo karsinnan kiima.

No, kysehän on siitä, että liigan heikoimpien/köyhimpien joukkueiden tyhjennysmyynti ja talouden pelastaminen ei olisi mahdollista ilman suljettua sarjaa. Jos karsinnan kiima olisi voimassa, niin tyhjennysmyyntiä ei voitaisi tehdä, joka tarkoittaisi sitä, että muutama heikommalla, joskus jopa paremmalla, talousalueella elävä joukkue saattaisi kosahtaa konkurssiin. Siinä sitä olisi liigalla ja seuran johtohenkilöillä ihmettelemistä, että mites tässä nyt oikein kävi. Eli olisi pakko jättää ainakin muutama kärkipelaaja myymättä ettei vain tapahdu ennakoimatonta pelillistä tippumisvahinkoa Mestikseen, joka voisi toisaalta myös sekin johtaa pysyviin talousvaikeuksiin.

Se tietysti Mestiksen Jokipoikien kannattajana harmittaa, että esimerkiksi Mikkeli on mukana liigassa, vaikka sen näytöt sekä edellytykset esimerkiksi junioritoiminnan osalta ovat nyt ja luultavasti aika pitkälle jatkossakin paljon heikommat kuin Jokipojilla (vrt. vaikkapa C:n SM -sarja ja Jokipoikien kehittyvät harjoitteluolosuhteet, 3 hallia vierekkäin parin vuoden sisällä). Jos sarja olisi avoin, Jokipoikien hyvä juniorityö saattaisi saada jatkoa C:n jälkeen niin, että sieltä kasvaisi hyviä pelaajia pidempään paikallisesti Mestiksen kautta jopa liigaan saakka kun olisi mahdollisuus nousukarsintoihin.

Nyt C:n jälkeen parhaimmat häipyvät liigaseuroihin kun Jokipojita puuttuu jatkuvuus ja mahdollinen karsinnan kiima. Juuri esimerkiksi Jokipojat ja Tuto, hyvää juniorityötä tekevinä seuroina, joutuvat luovuttamaan parhaat pelaajansa muille seuroille saamatta mitään takaisin. Tosin HIFK tekee nyt vanhempien junnujen kanssa yhteistyötä Jokipoikien kanssa, joka on hyvä asia, mutta ei se pelasta seuraa jatkossa siltä, että jos karsinnan mahdollisuus puuttuu ja mitään toivoa ei ole pääsystä ylemmäksi, kuihtuu myös seuran junioritoiminta vääjäämättä koska se suurin motivaatio - nousumahdollisuus - on suljettu pois. Suuressa kuvassa koko Suomen jääkiekkoilu kärsii tästä kun Mestis -seuroista tulee vain puhtaita farmiseuroja (jollainen on esim. KeuPa) ja ja oma juniorityö hiipuu vähitellen tämän mädän liigasysteemin mukana. Tässä jää kyllä jatkossa uskomattoman laaja pelaajapotentiaali suurimpia kaupunkeja ja seuroja lukuunottamatta hyödyntämättä.

Onko tähän Suomen jääkiekolla varaa? En usko, että on ja käy niin, että Suomen kärkipään varaukset NHL:n myös hiipuvat jatkossa. Jukureilla on vasta jatkossa tulossa mm. Kokkosen myötä varaus NHL:n, mutta Jokipojilla niitä on jo useita menneiltä sekä lähivuosilta ja uusia hyviä pelaajia tulossa koko ajan. Myös oma kiinnostukseni liigaan on laskenut koska sarjassa on niin paljon "pellailua" eikä todellista taistelua karsintapaikan välttämisestä. Olenkin siirtynyt enemmän NHL:n puolelle vaikka toki seuraan aktiivisesti miten HIFK pärjää liigassa.

Paska homma, mutta en näe liigan ja Jääkiekkoliiton sopimuksessa mitään järkeä sen enempää todellisen kilpaurheilun kuin suomalaisen jääkiekon kehittymisen kannalta. Luultavasti tulevaisuudessa todetaan, että surkein päätös mitä koskaan on tehty paikallisen ja suomalaisen jääkiekon edistämiseksi. Muutenkin nopeasti kokoon kyhätty sopimus oli todella outo tapaus.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Tosin HIFK tekee nyt vanhempien junnujen kanssa yhteistyötä Jokipoikien kanssa, joka on hyvä asia

Tuosta en ole kuullutkaan, kerro lisää jos on tietoa. Vaikka Jokipoikien Juniorit -ketjussa.

Minä lopetin jo sen eilisen uutisen murehtimisen. Ei sille mahda mitään, joten ihan turhaa. Jokipojat menee kabinetin kautta liigaan muutaman vuoden päässä. Kaupunki on linjannut, että halli muutetaan ”liigakelpoiseksi”. Lisäksi Mehtimäelle tulee kenties Suomen parhaat harjoitteluolosuhteet, jäähallin rempan lisäksi kaikki mahdolliset palloilulajit ja muutkin lajit omaavat erittäin hyvät harjoitteluolosuhteet siinä parin-kolmen sadan metrin säteellä. Karjalaisessa on ollut paljon juttua siitä. Tämä tulee houkuttelemaan urheilijoita Joensuuhun ja lupaavia jääkiekkoilijoita myös, koska pääsevät tällaiseen ympäristöön, jossa pyörii myös paljon muita urheilijoita.
 

MHbreik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itä-Suomen Mestisjengit, SaiPa, Liigakarsinnat
Tässähän vaan helposti käy Joensuunkin osalta niin, että kyllä ne kaupungillakin osaavat uutisen lukea niin, että liiga on kiinni ja pysyy. Tämä tarkoittaa sitä, että hallin päivittäminen liigatasolle stoppaa väkisinkin. Ei hallia ole mitään järkeä lähteä päivittämään paremmaksi kun ei ole mitään varmaa tietoa siitä, että liigaan pääsee nousemaan.

Ja kyllä se vaan on niin, että Espoo tulee lähivuosina puskemaan ennemmin liigaan kuin Joensuu.

Kiitoksia liiga ja kiitoksia jääkiekkoliitto. Tapoitte lopullisesti suomalaisen jääkiekon.
 

rasperi75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Kiitos jääkiekkoliitto ja liiga. Nyt se viimeistään loppui Mestiksen seuraaminen minun osaltani. Palaan seuraamaan kotikaupunkini seuraa jos ja kun sarjat ovat auki tai täällä pelataan Suomi-sarjaa/rautaliigaa..
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Ja eikö Mestis ite uskalla pistää uutista jakoon facessa paskamyrskyn takia ku pistää seurat jakamaan tämän uutisen?!?
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Se tietysti Mestiksen Jokipoikien kannattajana harmittaa, että esimerkiksi Mikkeli on mukana liigassa, vaikka sen näytöt sekä edellytykset esimerkiksi junioritoiminnan osalta ovat nyt ja luultavasti aika pitkälle jatkossakin paljon heikommat kuin Jokipojilla
Ottiko koville kun Jukurit kaatoi tänään toisen suosikkijoukkueesi A:n Liigassa? Ai niin, myös edustus on niiden edellä taulukossa..
Aika provoa tuosta junioritoiminnasta, mutta kaikki kunnia joensuulaiselle juniorityölle. Toivottavasti hyviä pelaajia nousee maailmalle myös jatkossa. Tuo C-ikäisten pako on ihan tuttua Jukureissakin takavuosilta. Nyt se virta on alkanut ehtyä, kun polku ylöspäin on houkutteleva.

Mestiksen tilanne kiekkokartalla ei tietysti edelleenkään ole kehuttava. Siitä on vuosien kokemus täälläkin. En näe kuitenkaan tietä ylöspäin täysin mahdottomaksi, vaikka joku julkilausuma lähitulevaisuudesta annettiinkin. Olosuhteet ovat tietty tärkeä asia, joka Mikkelissäkin tiedetään, kun remontti toteutettiin lopulta isommalla pensselillä. Joensuussakin vaan paikat kuntoon ja hyvällä suunnitelmalla liigapaikka hakuun. Hallisuunnitelmia ei pidä nyt missään nimessä alkaa jarruttelemaan.

Tuskin laajentaminen 16 joukkueeseen olisi mahdotonta, koska siitähän tehtiin jo päätös Jukurien noustessa. Sitten vaan Blues ei pysynyt mukana ja jäätiin kuitenkin 15:een. Kyllä Mestiksestä 3-5 vuoden aikavälillä voisi 2-3 potentiaalista nousijaa olla, joista yksi voitaisi hyvin nostaa jos hakupaperit ovat kunnossa. Kyllä tämä sellaista vatkaamista on viim. 10 vuoden aikana ollut, ettei kukaan pysty varmuudella sanomaan kuka tässä missäkin 5 vuoden päästä pelaa.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Jännähän tämä on nähdä mihin tämä Suomessa ajettu ns yhden sarjan malli meitä vie. Kun muualla Euroopassa (Ruotsi, Sveitsi, ja Tsekki) toimitaan karsintamalleilla ja sama on ilmeisesti palautumassa Saksaankin. Joka tapauksessa karsintoja tai ei niin edellä mainitussa maissa on eloa kakkos sarjoissa aivan eri tavalla kuin Suomessa. Enkä näe sitä ollenkaan negatiivisena kyseisten maiden kiekkoilulle. Suomi taitaa olla myös ainut kiekkomaa missä pyörivät näin isoissa ja puhututtavissa määrin nämä keväiset tyhjennys myynnit ja siitäkään huolimatta aika harvinaisia nämä täyskonkurssit ovat ulkomaillakaan.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kyllä Mestiksestä 3-5 vuoden aikavälillä voisi 2-3 potentiaalista nousijaa olla
Onko liigassa potentiaalisia seuroja, joista ehkä joku tulee viiden vuoden aikavälillä kulkemaan Bluesin viitoittamaa tietä ja joutuu luopumaan liigapaikasta taloudellisista syistä?
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko liigassa potentiaalisia seuroja, joista ehkä joku tulee viiden vuoden aikavälillä kulkemaan Bluesin viitoittamaa tietä ja joutuu luopumaan liigapaikasta taloudellisista syistä?
Vaikea sanoa kun en tunne tarkemmin liigaseurojen taloudellisia taustoja, mutta kyllähän tuo vaatisi aika monen asian pieleen menemistä. Tietysti jos urheilullinen menestys sakkaisi jollakin monta vuotta putkeen, niin ehkäpä. Tappioiden sietokyky ei vaan ole kaikilla sama.
Olen jo vuosia ollut silti sitä mieltä että 16 joukkueen Liiga on todennäköisempi kuin alle 15:n.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko liigassa potentiaalisia seuroja, joista ehkä joku tulee viiden vuoden aikavälillä kulkemaan Bluesin viitoittamaa tietä ja joutuu luopumaan liigapaikasta taloudellisista syistä?

Kaikki kolme nousijaa voisi varmaan nimetä, mutta niidenkin tilanne lähivuosina helpottuu kun saavat liigaosakkeet maksettua jolloin kuolema ei ole ainakaan niin nopeaa jos ongelmat jatkuvat ja toistaiseksi tämä kausi on mennyt kaikilla urheilullisesti ihan hyvin joten aikaisempia kausia isompi mahalasku tuskin tulee vaikka loppukaudesta hyytyisi.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Vaikea sanoa kun en tunne tarkemmin liigaseurojen taloudellisia taustoja, mutta kyllähän tuo vaatisi aika monen asian pieleen menemistä. Tietysti jos urheilullinen menestys sakkaisi jollakin monta vuotta putkeen, niin ehkäpä. Tappioiden sietokyky ei vaan ole kaikilla sama.
Olen jo vuosia ollut silti sitä mieltä että 16 joukkueen Liiga on todennäköisempi kuin alle 15:n.
Esimerkiksi Ilves kävi todella, todella, todella lähellä tätä. Vain kykenevä ja tahtova ostajajoukko (Jalo & Co.) sekä edellisen omistajan kyllästyminen pään seinään hakkaamiseen ja velkojen anteeksiantaminen mahdollisti jatkamisen nykymuodossaan.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Viime keväänä useat lähteet kertoivat, että Liigan ja liiton neuvotteluiden päätavoite on turvata Liigan ja Mestiksen elinvoimaisuus. Esillä olivat mm. Liigan joukkuemäärän vähentäminen ja malli saman katon alla olevasta A- ja B-liigasta. Neuvottelujen tuloksena käytännössä mikään ei kuitenkaan muutu, vaikka tiedotteen perusteella voisi kuvitella, että nyt tehdyllä päätöksellä ratkaistaan sekä maailmanrauha että ilmaston lämpeneminen ja poistetaan maailmasta köyhyys.

Liigan Mestikselle maksama tuki kuulostaa tietenkin hienolta. Samassa yhteydessä olisi kuitenkin voinut kertoa, että Liiga on maksanut tukea Mestikselle tähänkin asti. Summan korottamisestahan ei ole ollut mitään puhetta. On vain mainittu, että summa on jatkossa merkittävä. Tiettävästi summa on tähän asti ollut 375k kaudessa. Keväällä kerrottiin, että jatkossa summa pyörisi jossain 300k ja 400k välillä. Eli ensin lyödään puukko Mestiksen selkään ja sitten tarjotaan laastaria. Ongelma ratkaistu.

Eräs nimimerkki jo aiemmin toikin hyvin esille dilemman, joka Mestis-seurojen kannattajilla tällä hetkellä on. Kiinnostus tätä koko touhua kohtaan on olematon, mutta matseista poisjääminen heikentää oman suosikkiseuran toimintamahdollisuuksia entisestään. Vastaavasti, matseissa käyminen tulkitaan taas tämän vallitsevan tilanteen ja valitun suunnan hyväksymiseksi.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Kyllä siellä oli A ja B-liigat pöydällä. Mutta sitten Liiga torppasi kaiken kehityksen. Vuosi sitten Espoo-Roki-ottelun erätaukohaastattelussa pelaajayhdistyksen Saarela aivan kuin olisi tiennyt jotain sarjojen nimien muuttumisesta lipsautti puhuessaan:

"...täytyy sitten todella harkitusti vielä miettiä se, että kuinka monta joukkuetta 'tää tavallaan liiga' ja sitten 'se tuleva sarja', olkoon se sitten b-sarja tai mestis tai mikä tahansa, että taloudellisesti ne pystyvät hoitamaan asioitaan"
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Eli perinteinen pää pensaaseen, turvataan oman p*rseen hyvinvointi hetkeksi -ajatusmalli voitti saunakabinetissa. Yllättyneet käsi ylös hep.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Idioottimaisuus jatkuu suomalaisessa jääkiekossa. Nyt päästään taas odottelemaan mistä sammuu valoja. Jääkiekkoliiton pomoille täysi lampaanperse, miten voittekin osata tuhota noin systemaattisesti Mestiksen? Hävetkää lampaat ja erotkaa tehtävistänne. Tekisi mieleni avautua urakalla mutta jätetään nyt pelikielto ottamatta, saatana.
 

miraculeux

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Taisi olla viides Jokipoikien peli nyt putkeen, jota ei tämäkään vannoutunut seurafani jaksanut enää lähteä vuosien jälkeen katsomaan. Ei vaan enää kiinnosta, kun sarjojen tilanne on nyt tämä. Kyllä kummaksuttaa sivustakatsojaa miten on menty jopa viidessä vuodessa järkyttävästi alaspäin. Ja ne päätökset ja uudistukset joita Mestistä varten tehdään eivät näy missään, tai kääntyvät Liigan hyväksi. Palkintorahoista luovutaan, niill palkataan joku uusi ekspertti johtoon ja tilanne ei muutu millään tavalla parempaan suuntaan. ”Kehitetään Mestistä” Ihan saatana uskomatonta.

Taitaa jäädä loppukauden pelitkin katsomatta tuon viimeisimmän sarjapäätöksen takia. Toivottavasti muissa lajeissa ei pelleillä tulevaisuudessa kiekon tapaan.

Terveisin kausikortin omistanut.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
... Toivottavasti muissa lajeissa ei pelleillä tulevaisuudessa kiekon tapaan.
...
Ei, muissa lajeissa ei todellakaan olisi vara toimia näin lyhytnäköisesti ja törkeästi. Jääkiekko nyt vaan (tässä tapauksessa valitettavasti) on Suomessa se "ykköslaji", jolloin ei tarvitse miellyttää läheskään kaikkia seuraajia, vaan voidaan toimia eliittikerhon ehdoilla.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Jokipoikien Toni Leinosella oli tänään erikoinen kahden maalin ilta. Toinen maali tuli rankkarista ja toisessa Leinonen oli aloittajana ja siitä aloituksesta pamautti tyhjään rysään. Erikoistilanteiden mies tämä Leinonen.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Eilen oli Paavo Hölsä erätauolla kommentoimassa. Miehelle ihan ok, että Liiga pysyy suljettuna. Kertoi, että asiat ei voi tehdä täällä niin kuin Ruotsissa, joka on kaksi kertaa isompi maa. Luulin, että tästä maasta ei pelaajaa löydy, joka puolustaisi suljettuja sarjoja, mutta näköjään erehdyin.
 

J_L_

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT,Washington Capitals,Los Angeles Kings
Eilen oli Paavo Hölsä erätauolla kommentoimassa. Miehelle ihan ok, että Liiga pysyy suljettuna. Kertoi, että asiat ei voi tehdä täällä niin kuin Ruotsissa, joka on kaksi kertaa isompi maa. Luulin, että tästä maasta ei pelaajaa löydy, joka puolustaisi suljettuja sarjoja, mutta näköjään erehdyin.


Taas täälä halutaan vetää johtopäätöksiä yhden lauseen perusteella...

Sanoi myös että olisi hienoa että sarja olisi auki.

Kun kysymys oli esitetty muodossa vaikuttaako se henkilökohtaisesti hänen antamaansa panokseen peliin. Mikä luonnollusesti ei pitäisi ammattimiehen peliin vaikuttaakaan onko liiga auki vai ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös