Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Tulin tänään sählypeleistä ja vilkaisin Ketterä-SaPKo pelin seurannan. Ennen kuin scrollasin alaspäin niin sanoin itsekseni ääneen "jaa varmaan Vuohtoniemi"
  Tein tämän päätelmän täysin peliä näkemättä niin en nyt ota kantaa menikö hyvin vai huonosti. Tämä mielleyhtymä jäähymäärään ja Vuohtoniemeen huvitti siinä määrin, että päätin jakaa tämän huumorin.
   
 2. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Traumat ovat kohta jo viiden vuoden takaa, mutta silti minun on pakko todeta. Otan osaa. Meillä on selkeästi jaettu kohtalo, mutta osa siitä jatkuu vain sinun kohdallasi, minä päästin siitä jo irti.

  Oli pakko käydä katsomassa. Eihän siellä ollut kuin 16 kpl kakkosia kampituksesta, koukkaamisesta, estämisestä, huitomisesta tai poikittaisesta mailasta. Ville jatkaa tasollaan.
   
 3. Linnankundi Jäsen

  Katsoin tuon pelin ja ei minusta nyt mitenkään vihkoon vihellellyt. Tarkka linja oli tuomioissa ja peruste löytyi jäähyille. Ehkä siellä oli enemmän kurittomuutta harjoituspelin luonteesta johtuen. Varmaan joku olisi osan jättänyt jäähyistä viheltämättä, mutta siinäkin voi sitten miettiä, kumpi olisi toiminut lähempänä sääntökirjaa. Peli sinällään ei kummoinen ollut.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Joo edelleenkään en nähnyt peliä, enkä ota siihen kantaa miten eilinen meni. Olen kuitenkin aina ollut ja tulen olemaan sitä mieltä, että viheltämättä jäänyt rike on aina pienempi paha jääkiekkopelille kuin väärin tai liian heppoisesti vihelletty jäähy. Tätä ajatusta ei varmasti Vuohtoniemen Ville kanssani jaa.
   
 5. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Nyt kun Neste hylkäsi Espoon niin saapa nähdä missä vaiheessa kautta lentää lusikka nurkkaan.
   
 6. Linnankundi Jäsen

  Vapautunutta rahaa Neste voisi käyttää Porvoon Huntersin tukemiseen. Porvoo on iso talousalue Uudellamaalla, joka ei kuitenkaan sulaudu pääkaupunkialueeseen. Pitkäjänteisellä työllä olisi Hunters jopa liigakelpoinen ainakin talousalueen puolesta.
   
 7. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Viralliset fanireissut reissaa tänä vuonna taas ilman lippumaksuja, tiedottaa Mestis.
  Eli virallisille fanireissuille osallistuvat saavat lipun otteluun ilmaiseksi. Käsittääkseni koskee vain virallisia fanikerhoja.
   
 8. swingwood Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk , Hokki, Kalpa
  Siellä uusi Kiekko-Laser keissi pulputtaa Espoossa. Puhkeaako kupla jääkiekkoliiton herrojen silmille ennen sarja avausta vai esim. joulutauolla.
  Vahvaa ja vakuttavaa suorittamista, jälleen kerran, onnea Pirkka ja kumppanit.
   
 9. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Tiedoksi mahdollisesti asiasta kiinnostuneille: Marko Tuomainen on tehnyt Haaga-Heliaan amk-opparin Mestiksen kehittämisestä (englanniksi). Pitänee ittekin lukaista jahka ehtii.

  Linkki amk-opinnäytetöiden Theseus-verkkoarkistoon.

  https://www.theseus.fi/handle/10024/125558
   
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lähinnä sekalainen kommentti jatkoajan jutuista. Melkoinen top flop 3 juttu tuossa. Osuuhan siellä TUTOn hyökkäys ja jotain LeKistä, muuten aika koomista luettavaa, etenkin nuo kommentit pelaajista.
  Ihan yhtenä pointtina, en jaksa olla hämmästymättä miten Sami Jekunen on jollekin vähän nobody pakki kun on takana jo kolme täyttä Mestiskautta, kahdelta edellisestä mestaruus, eikä yhdelläkään kaudella tehotilasto pakkaselle. Ei se ole mikään supermieskään, mutta en nyt keksi montaakaan joukkuetta johon ei mahtuisi.
   
 11. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Todella mystinen otteluohjelma kyllä. Osalla joukkueista 8 peliä, ja osalla vasta 4. Kun kerran 12 joukkuetta on, niin miksei saada kolmea kertaa viikkoon kuuden pelin iltaa? Ruotsissa homma toimii, miksei täällä?
   
 12. Linnankundi Jäsen

  Kaipa ne ohjelmaa tehdessä laskeskeli, että United ei pelaa alkukautta pitemmälle ja vahinkojen minimoimiseksi sillä on pelejä puolet vähemmän kuin muilla tässä vaiheessa kautta.
   
 13. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Otteluohjelmaa laadittaessa on selvästi pyritty välttämään sitä, että joukkue pelasi sekä perjantaina että lauantaina kotonaan. Samalla on pyritty laittelemaan vieraspelejä nippuun jonkun verran. Jos pelattaisiin sekä perjantaina että lauantaina täydet kierrokset, yhtä monta joukkuetta joutuu pelaamaan kaksi koti- tai kaksi vieraspeliä putkeen. Kaivoin otteluohjelmasta neljän joukkueen tuplapelien paikat, mikä vahvistaa käsitystä. Näistä neljästä United ja RoKi pelaavat kerran tuplasti kotona. Tuplavieraspelejä oukkueilla on yhteensä 14. Huomattavaa on, että Keuruun sijainti Keski-Suomessa johtaa siihen, että heillä ei tuplavieraspelejä ole.

  Espoo United
  Espoo/Heinola
  Espoo/Vantaa
  Espoo/Espoo
  Iisalmi/Joensuu
  Vantaa/Espoo
  Rovaniemi/Kokkola
  Espoo/Keuruu
  Turku/Espoo
  Espoo/Lempäälä
  Keuruu/Espoo
  Joensuu/Iisalmi
  Kokkola/Rovaniemi

  RoKi
  Rovaniemi/Iisalmi
  Rovaniemi/Savonlinna
  Turku/Lempäälä
  Kokkola/Rovaniemi
  Espoo/Heinola
  Rovaniemi/Rovaniemi
  Imatra/Savonlinna
  Rovaniemi/Iisalmi
  Espoo/Turku
  Rovaniemi/Joensuu
  Keuruu/Rovaniemi
  Heinola/Imatra
  Keuruu/Lempäälä

  KeuPa HT
  Keuruu/Vantaa
  Keuruu/Heinola
  Iisalmi/Keuruu
  Keuruu/Savonlinna
  Lempäälä/Keuruu
  Keuruu/Imatra
  Keuruu/Espoo
  Vantaa/Keuruu
  Keuruu/Joensuu
  Keuruu/Lempäälä
  Keuruu/Savonlinna

  IPK
  Rovaniemi/Iisalmi
  Turku/Vantaa
  Iisalmi/Joensuu
  Turku/Espoo
  Iisalmi/Keuruu
  Savonlinna/Iisalmi
  Heinola/Lempäälä
  Keuruu/Iisalmi
  Espoo/Vantaa
  Joensuu/Iisalmi
  Keuruu/Iisalmi
  Iisalmi/Heinola
   
 14. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Edelleen otteluohjelmasta asiaa... Ketterä pelaa tällä viikolla NELJÄ ottelua, joista pe-su kolme ottelua putkeen. Onko joku aivopieru vai onko kaikilla samanlainen jossain kohtaa vai mikä ihme?
   
 15. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
 16. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus: Siis painovirhe? Olis kyllä saanut Pirkka-Poika vähän tarkemmin selvittää. Jos kuitenkin ilmoitettiin, että ohjelma oli hyvissä ajoin myös Ketterän nähtävissä, niin miten se painovirhe on voinut asiaan vaikuttaa? Kyllä minä näen, että virhe on tapahtunut ohjelman suunnittelussa. Vielä kun pelit on lähes järjestään ke pe la, niin en sunnuntaipelejä on niin vähän, etten ymmärrä, miten tota ei ole ohjelman laatija huomannut.

  Sinänsä Pirkka on oikeassa, että Ketterä on ohjelman käynyt läpi ja hyväksynyt kesällä, joten turha tässä nyt on valittaa. Eikä toki taida olla valitettukaan. 50 ottelun runkosarjassa kuitenkin melko pieni asia.
   
 17. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  On kyllä aikamoinen tervetuloa sarjaan viikko Ketterälle. Jos tästä onnistuu raapimaan täydet pisteet niin ei voi muutakun hattua nostaa. Kolmen peliä kolmeen päivään on vaan aika verottava asia, ja voisin tuohon sunnuntaiseen LeKi-Ketterä matsiin laittaa LeKille rahat, etenkin kun LeKi ei edes pelaa lauantaina.

  Hauskinta tässä on se, että vain yksi niistä peleistä on kotona. Kilometrimäärä viikonloppuna pysyy ihan kohtuudessa kuitenkin (558km), tuohon kun olisi sunnuntaille lätkästy Rovaniemen matka, niin siinä sitä vasta oliskin oltu.
   
 18. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Huvittavinta tuossa episodissa on taas kerran Mr.Antilan suunnalta tulevan kommentin sävy:"näin hyvin näitä ohjelmia luetaan".. Eli Pirkka se ottaa välittömästi sinkkiämpäristä sankaotteen ja on valmis kaatamaan satsit muiden niskaan...(mr.täydellisyys)

  Onneksi Ketterällä on aika laaja rinki, joten 100% varmasti kiertoa tapahtuu pelipaikoilla.
   
 19. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Onko muuten Lempäälän Gardeniin tullut jo lisenssin vaatima videotaulu?
   
 20. rasperi75 Jäsen

  Lainaus:
  Taitaapi olla Kokkolan kanssa ainoat paikat mistä ei videotaulua löydy.
   
 21. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Olin muuten perjantaina Mehtimäellä katsomassa Jokipojat - SaPKo peliä ja ihmeteltiin siellä, missä videotaulu on. Ei sitä ainakaan meidän silmiin osunut, eli tuskinpa sellaista on.
  Jos on, niin olen pahoillani yhden keppanan hämärtämästä näkökyvystä.
   
 22. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  TUTOn nettisivuilta löytyi juttua yleisömääriin, ja miten ne lasketaan (itse juttu käsittelee siis sitä, että kausareita myyty enemmän kuin vuosiin, mutta yritykset ottavat mielummin yksittäislippuja kuin kausikortteja):

  "Yksi vähemmän huomioitu seuraus tästä on Aavisen mukaan se, että hallissa kuulutettava yleisömäärä on jatkuvasti lähempänä totuutta. Mestiksen yleisten ohjeiden mukaisesti kaikki kausikortit tulee laskea mukaan yleisömäärään, sillä ne ovat myytyjä paikkoja. Kun kausikorttilainen ei saavukaan matsiin, syntyy niin sanottu haamukatsoja; eli katsoja joka on mukana yleisömäärässä, muttei varsinaisesti läsnä hallilla.

  ”Tämän kehityksen myötä olemme päässeet yhä lähemmäs sitä tilannetta, että Marli Areenalla ilmoitettava yleisömäärä on sama kuin sisällä oleva yleisömäärä. "Haamukatsojia" on siis yhä vähemmän.”

  Aavinen lisää, että haamukatsojien poistumisen myötä yleisömäärät saattavat vaikuttaa aiempaa pienemmiltä.

  ”Toisaalta tämä kehitys peilautuu siihen, että yleisömäärämme ovat alkukaudesta olleet hieman aiempia kausia pienempiä, vaikka todellisuudessa hallissa on ollut suunnilleen sama määrä katsojia kuin aiemminkin.
   
 23. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Tulinpa pitkästä aikaa katsottua mitä kuuluu Mestikselle. No ei nähtävästi kovin hyvää. Kiitos Liigalle, että otti nuo kolme joukkuetta (Sportin, KooKoon ja Jukurit) mukaan isojen poikien hiekkalaatikolle, mutta nyt on tapettu Suomen toiseksi korkein sarjataso tyystin eikä paluuta enää ole. Kauhea ajatella, mitä esim KooKoolle kävisi, jos/ja/kun se syystä tai toisesta tippuisi takaisin Mestikseen. Esim Espoo ei enää kauaa mukana sinnittele. Ei Jussi tuota venettä enää saa käännettyä eikä hänen rahat enää kauaa riitä. KeuPa johtaa sarjaa ja perinteiset seurat kuten Tuto ja Jokipojat ovat paljon luultua alempana. Onko tilanne todellakin näin paha vai olenkomvain unisin silmin katsonut tilannetta väärin?
   
 24. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  KooKoo tai kukaan muukan ei tee paluuta, muuta kuin konkurssin kautta. Nykyään pelataan Mestiksessä enemmän selviytymisestä. United tilanteesta ei kukaan tiedä. Heinolassa jotain ongelmia ja Turussa lainoja neuvotellaan. Samalla kysellään mitä tulevaisuudessa tulossa vai onko mitään. Hirveän vaikeaa on seuroissa varmaan tukijoita hakea ja toimintaa yrittää kehittää, kun ei tiedetä mitä varten.
  Jos jotain positiivista hakee, niin yllätyksellinen sarja on ollut. Tai miten se nyt ottaa. Muutamia hyviä ja viihdyttäviä pelejä on ja ne miellyttävät ja luovat hieman uskoa. Toisaalta tuo Eliteprospectin sovellus kun pompauttaa noita ilmoituksia lainoista aina pelipäivinä, niin miettii kyllä että mihin tämä on menossa.
   
 25. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Useampia kahden joukkueen farmeja tällä kaudella näköjään, osa jopa useamman.
  KeuPa HT on kahden seuran ylijäämäjoukkue, meinaan siis sitä, että kaksi joukkuetta pitää useampaa pelaajaa siellä pidemmällä lainalla.
  LeKi on jokaisen joukkueen ylijäämäjoukkue, en pysy enää perässä, mutta tällä kaudella ainakin HPK, Tappara ja Ilvekseltäkin varmaan jotain.
  Ketterä on erikoistunut kahteen joukkueeseen isoilta määrin, SaiPa ja Jukurit. Tänään tuli myös kolmas seura, IFK.
  SaPKo (yllättäenkin?) IFK, Sport, TPS, Ässät.

  Ei ole tarkoitus hyökätä mihinkään joukkueeseen, mutta onhan tuo hieman surullista kuinka paljon noita on. Vaikka osa on vain lainoja, eikä suoraan farmeja, niin silti, esimerkiksi en ymmärrä miksi Ketterä otti vastaan edes Kevin Lankisen, varsinaista tarvetta ei ollut, mutta silti otettiin kun saatiin. Kertoo taas hieman lisää Mestiksen nykytilasta kun useamman joukkueen "farmeja" on jo 4. Älkää ottako sanaa farmi liian tosissaan (paitsi KeuPa ja LeKi), tiedän että osa on lyhyitä lainoja jne.