Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 10.11.2011 klo 09.56.

 1. Lainaus:
  Siitä olen samaa mieltä, että Ketterän ei olisi tarvinnut Lankista ottaa lainalle, kun omat maalivahdit ovat viimein nostaneet tasoaan ja torjuneet hyvin.

  Mutta noin niikun muuten. Ketterällä on jokaisessa ottelussa kokoonpanossa 21 pelaajaa, joista 18 on omia sopimuspelaajia ja pääsääntöisesti kolme pelaajaa kerrallaan on lainapelaajia. Näistä Kokkonen on ollut mukana lähes koko kauden. Näin siis joukkueessa, joka sai Mestis paikan vasta 31.5, jolloin normitilaanteessa joukkue olisi jo kasassa. Ketterä alkoi siinä vaiheessa vasta kasata joukkuetta Mestikseen. Siihen suhteutettuna ei tuo kolme lainapelaajaa kerralla pahalta kuulosta.

  Ymmärsin siis kirjoituksesi pointin, mutta halusin vaan nostaa tämän esille. Tottakai se olisi paras tilanne, että kenenkään ei tarvitsisi ottaa lainapelaajia.
   
 2. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Juu, onhan tämä nyt ollut SaPKonkin osalta vähän erikoista, etenkin kuvio jossa otettiin lainalle Vuorisalo ja Reunanen kun samaan aikaan lainattiin oma Ruuskanen Pelicanssiin, mutta minä en näistä kuvioista mitään tiedä.
  Noin niinkuin muuten lainapelaajat ovat yhteensä edustaneet SaPKoa 19 pelin verran kun pelattuna on 24 ottelua. Eli keskimäärin ottelussa on esiintynyt alle 1 lainapelaaja / ottelu. Ja nytpä veikkaan että se on koko sarjassa aika vähän.

  Ei tämä ole mikään puolustuspuhe, kun olen tuosta puolustajaringistä omatkin huumorit vedellyt, mutta toisaalta tässä vaan sellaista esitin, että ehkä SaPKo useammasta lainasta huolimattaan on ollut kokoonpanoon merkattujen pelaajien suhteen kuitenkin ihan omavaraisimmasta päästä.
  Tarkalleen ottaen tuolla mittarilla ei taida omavaraisempia olla kuin EU ja onkohan TUTO, en ole ihan varma heidän lainapelaajien käytöstään.
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TUTO lainat ovat olleet Timi Lahtinen, joka pelasi muutamia pelejä. Tämän jälkeen potilaana ja ei näy enää listoilla. En siis tiedä palaako enää.
  Kaarlehto piti olla koko kauden, mutta joku meni hänellä vikaan ja siirtyi naapurin A-nuoriin. Nyt sitten häntä tuli korvaamaan Ruusu Ilveksestä.
  Nuo taitavat olla ne toistaiseksi ainoat tähän mennessä.
  Toisaalta TUTO lainasi Kurun naapuriin ja sinne myös lopulta jäi.
   
 4. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Kuten aiemmin jo mainittu, tämä Ketterän viimeisin laina kummastuttaa ennakkoon. (K.Lankinen)
  Voihan olla että mies torjuu meille 6 pistettä kahdesta seuraavasta matsista näytöstyyliin, mutta kuitenkin.. Myllyniemi osoittaa vihdoinkin piristymisen merkkejä + Lipiäinen on nuoreksi mieheksi torjunut omaan silmään sangen hyvin, ottaen kokemuksenkin huomioon. Näillä liiallisilla lainaamisilla kun on myös se kortin kääntöpuoli, eli joukkuehenki ja se kuinka joukkue reagoi "ralliin".
  Muutenhan Ketterän lainat ovat olleet sangen maltillisia ja liikettä on myös ollut Ketterästä liigan suuntaan useampaan otteeseen. (Iso-Mustajärvi & Vuoti)
  Muistaakseni myös IPK:n pukkarin ovissa saranat lauloivat viimekaudella niin KalPan, kuin Jukureidenkin suunnasta? Eikä tuokaan ole mikään pahantahtoinen piikki, mutta näin se vaan on tässä sarjassa "pienissä" seuroissa näköjään vakiintunut tapa.
   
 5. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Oikeastaan olet väärässä viime kauden lainoista IPKlla. IPK ei saanut viime kaudella kuin pariin otteluun kauden alussa Godlan ja Leskisen, joista oli jotain hyötyä (= Ensimmäisissä 10 pelistä olivat mutamassa). Loppu kaudella kävi Piipponen ja Kokkola (luultavasti KalPan tahdosta), eikä heistä ollut mitään hyötyä. Jukureilta tulikin sitten erittäin isoa apua, ja heidän edelliskauden Mestistähdet ja pari muuta kävivät IPKssa, kun tuoreella liigatulokkaalla ei ollut mahdollisuutta peluuttaa. Ei siis ollut mikään isku Ketterään, kuhan vain mainitsin että harmillinen tilanne Mestiksessä. Maistuisi kyllä Iisalmeen Henri Auvinen ja Janne Kumpulainen, kovia pelimiehiä.
   
 6. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Juu, mutta kävivät kuitenkin Iisalmessa. Hyötyä ei rehellisesti sanottuna ole ollut kaikista Ketterässäkään pyörähtäneistä liigamiehistä, mutta nykyiset ovat kyllä sangen oivallinen lisä tuohon mikstuuraan.
  Erityisesti nuoren M.Kokkosen itseluottamuksen kasvua on ollut mukava seurata, iso käsi vaan Mikolle!
   
 7. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  95.38% torjunta 2 matsiin ja 3 päästettyä maalia, ei varmaan sen puoleen ainakaan huonosti pelannut, mutta tää on vähän tätä että vaikka Ketterätkään ei ole lopulta älyttömästi farmitouhuja ja lainoja ollut niin tämmöisillä lyhyillä pesteilläkin helposti menetetään imagoa että ollaan omavarainen ja tehdään pitkällä tähtäimellä hallaa vaikka lyhyesti voittaa.

  Jollain tapaa näkisin että vaikka mestikseen tuleekin farmin myötä lisää hyviä pelaajia ja osa seuroista saa rahaa toimintaansa tuota kautta niin pitäisikö liikennettä yrittää jollain säänöillä hieman rajoittaa jotenkin ja yrittää ehkä sitä kautta elvyttää tilannetta ja parantaa varsinkin näiden "perinteisten joukkueiden" tilannetta jotka nytkin on melko omavaraisia. >Nythän melkein joka jengillä on samanverran resursseja käytettävissä esim. pelaajabudjettiin eli käytännössä ei mitään tai pientä yllläpitokorvausta, mutta farmijoukkueet saa sitten hyviä pelaajia käyttöön ja niiden avulla sitten United, Jokipojat, Tuto ym.. vaikeampi ainakin näin kauden alkupuoliskolla taistella tasaväkisesti. En tiedä olisiko mestiksen etu koko farmiliikenteen pysäytys, mutta liikennettä voisi varmaan estää hieman niin helpotettaisiin niiden seurojen tilannetta joilla paremmat edellytykset pärjätä sarjassa ja toimia omillaan.
   
 8. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Ihan kysymyksenä, minkä jengin farmi EU on? Siellä ei ole tehty mitään sopimusta Liigajoukkueiden kanssa, ellei tilanne ole muuttunut viimeisen viikon aikana.
   
 9. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ei tuossa EU ole mainittu farmina. Siinä sanottiin, että United....joukkueilla on vaikeampaa taistella tasaväkisesti niiden kanssa jossa liigapelaajia käy.
  Tottahan tuo on, että vääristää hieman sarjaa. Ne tietyt rajoitukset, jotka olivat hetken ja joiden toivoin kiristyvät, ovat kadonneet.
   
 10. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Jaa, tuossa alla suora lainaus.
  Lainaus:
  Väitätkö, ettei tässä anneta kuvaa EUsta farmijoukkueena.
   
 11. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Vähän hassusti muotoiltu, mutta ei anneta kuvaa EU:sta, Tutosta tai Jokipojista farmijoukkueena, vaan joukkueina joiden vaikeampi taistella tasaväkisesti farmijoukkueita vastaan,
   
 12. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  No jos tarkoitus on ilmaista asia mainitsemallasi tavalla, niin sen voisi tietysti kirjoittaa siihen muotoon. Tuo on muotoiltu juuri niin, että farmipelaajia saa mainitsemasi joukkueet.
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei vaan nimenomaan lauseella tarkoitettiin että noiden joukkueiden on mahdotonta taistella kun muut saa farmipelaajia. Tietenkin jos haluaa nussia pilkkua ja pilkata jos joku ei osaa jokaista lausetta muotoilla oikein niin jokaiselle se suotakoon, mutta ei se tätä keskustelua eteenpäin vie.
   
 14. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo United
  Kyllä minä ainkain tulkitsin tuon tekstin juuri, niin, että mainitut joukkueet nimenomaan ovat ne, jotka eivät ole farmijoukkueita. Tosin noista kolmesta TuTolla taitaa olla ihan farmisopimuskin.
   
 15. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Mahtaako olla nykyään edes mitään yhteistyösopimusta. Pelaajia tasan nolla Tutossa ja sitäkin ennen vain kakkosmaalivahti. SapKolla on pelaajia huomattavasti enemmän käynyt TPS:stä.
   
 16. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Minulla ei todellakaan ole tarvetta tai halua pilkata sinua, joten pahoittelut jos asian näin koit. Lause on silti muotoiltu sillä tavalla, että tuosta saa helposti mainitsemani käsityksen ja sen takia asian esille nostin, koska tiedossani on ettei EU ole noihin farmisopimuksiin mukaan lähtenyt.
   
 17. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Nyt on pakko kysyä, että millä tavalla "huomattavasti enemmän", kun SaPKossa on tällä kaudella TPSstä ollut lainalla huikeat kaksi pelaajaa eli Siiki ja Reunanen?
   
 18. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Eihän siellä tosiaan ollut enempää käynyt. Väärä mielikuva ja Lämsäkin näyttää olevan SaPKon oma pelaaja.
   
 19. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Peliitat edelleen tässä vaiheessa kautta ilman 3 pisteen kotivoittoa. Onko joku tilastoniilo selvillä, joko on tehty Mestis-historiaa? Liekö mikään joukkue koskaan ollut ilman 3 pisteen arvoista voittoa tässä vaiheessa kautta?
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Uskoisin että jatkossakin kyllä mestiksen tulevaisuus on sitä että siellä pelaa lainapelaajia, mutta määrää pitäisi saada rajoitettua jotenkin niin että ei olisi niin kannattavaa ketjullista kerralla pyörittää mestiksessä eri liigajoukkueiden pelaajia. Esimerkiksi lauantaina oli KeuPa- Espoo United matsissa keupalla mukana 6 JYPin miestä(3 a-junnua, 3 sopimuspelaajaa), lienee jokunen Lukonkin pelaaja, kyllähän tuommoinen määrä yhteen matsiin jo alkaa voimasuhteita vääristää. Toki näen hyvänäkin asiana että noita nuoria liigapelaajia saa näytönpaikan miesten tasolla, mutta ei se oikein juurikin mestistä hyödytä eteenpäin, periaatessa se mahdollistaa kitumisen, mutta ei sitä että sarjaa pystyisi kehittymään.

  Esimerkiksi itse tykkään tuosta Rokin ja JYPin välisestä sopimuksesta Tuomas Salmelan kohdalla, pelaaja on käytännössä Rokin sopimuspelaaja, mutta pelaajasta tehtiin seuraavista kausista optiot JYPille ja että pelaa harjoituskauden + muutamia pelejä liigassa. Pystytään tasoa mittauttaan, pelaajalle kehitysmahdollisuus ja jos nähdään että ottaa harppauksia eteenpäin voidaan lätkäistä seuraavalla kaudella liigasopimus. Varmaan molemmat seurat hyötyy ja pelaaja tämänkaltaisista sopimuksista kun saa näytönpaikkaa.
   
 21. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Yksi Lukon sopimuspelaaja oli eilen kokoonpanossa, eli Joonas Niemelä.

  Nämä JYPin sopimuspelaajat Erving, Aitola ja Tiainenhan ovat koko kauden lainalla Keuruulla.

  A-junnuista vielä, olivat paikkaamassa poissaoloja, että enpä tiedä kumpaan suuntaan sitten kääntää voimasuhteita. Paikkaamassa kuitenkin semmoisia kavereita, kun Huhdanpää, Ahoniemi ja Tiitinen.
   
 22. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Joo no tuo nyt vaan oli yksi esimerkki ei varsinaisesti juuri tuohon tilanteeseen ja KeuPahan on juurikin ovelasti ja hyvin osannut sääntöjä hyödyntää näiden pelaajaliikenteiden osalta sen perusteella juuri mitä säänöt sallivat. Näin Jyväskylälaisenä juuri hyvä että on tuommoinen farmiyhteistyö ja voidaan lähettää pelaajia hakemaan vaikka koko kaudeksi siirtorajalle asti tuntumaa. Ei se kuitenkaan oikein kuitenkaan sarjaa eteenpäin vie nämä säänöt ja jos jatkossakin ei mikään muutu niin lienee KeuPa myös seuraavilla kausilla mestiksen kuumimpia joukkueita. Tavallaan se on oikein jos kentällä tehdään tulos, mutta ei se farmijoukkueiden menestyminen taas sarjaa vie eteenpäin jos ei pyrkimyksenä ole tarkoitus profiloitua pelkästään farmiliigaksi, jos halutaan taas olla omavarainen ja että sarjat menisi joskus auki niin tie menee ihan väärään suuntaan.
   
 23. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Se on juuri näin. KeuPalla loppuu Lukon kanssa yhteistyösopimus tähän kauteen. Käsittääkseni ensi kauden ainoa virallinen yhteistyöseura on JYP, jos KeuPa Mestiksessä jatkaa.
   
 24. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Liiton taholta on kerrottu, että nykyisillä poikkeusluvilla voi pelata mestistä enää tämän kauden. Siitä eteenpäin täytyy olla olosuhdeasiat kunnossa tai vähintään kunnilta saadut lukkoon lyödyt saneerauspäätökset. Mikäli kyseiset vaateet eivät täyty ensi kauteen mennessä, niin se on sit kabutt!

  Keuruun kohtalo lienee myös Lempäälässä. Muut hallit taitavat täyttää mestislisenssien olosuhde-ehdot.
   
 25. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Näinhän se menee. Yksi vaihtoehto mitä on väläytelty, että KeuPa siirtyy pelaamaan kotiottelunsa Jyväskylään. Tähän vaihtoehtoon en itse kuitenkaan usko.