Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Sebastian Aho – professori

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 23.10.2016 klo 11.02.

 1. Chris Sharma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
  Lainaus:
  Tähän kyllä täysin sama. Itse olen kasvanut -70 luvun alussa junnuna ja kaikki Suomen rämpimiset nähnyt. Mitään niin vaikuttavaa odotuksiin verrattuna en ole suomalaispelaajilta koskaan nähnyt kuin Lillehammerin Olympialaisten dominointi. Vaikka tulikin vain pronssia. Peli oli silmiähivelevän kaunista juuri pääasiassa Sakun veljenpoika ketjun vuoksi. Jotain mitä ei koskaan ennen oltu nähty Suomen joukkueelta.
  Ei todellakaan olisi tätä sukupolvea ilman Sakuja ja Teemuja.

  Ja mitä ketjuun tulee, niin onhan Sepe aivan huikea pelaaja. Omalla tavallaan vähän "väritön" mutta uskomattoman hieno jääkiekkoilija.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2019 klo 23.58
  Ex ja Rene Saari tykkäävät tästä.
 2. teppana Jäsen

  Aivan mahdotonta on arvioida joukkueen iskukykyä usean vuoden päähän. Edmontonin olisi kaiken järjen mukaan pitänyt jo kauan sitten nousta suosta ja alkaa taistelemaan muiden isojen poikien kanssa. Maple Leafs kynti ennen Matthewsin varaamista todella syvällä ja siitä seuraavana kautena nappasivat pleijaripaikan. Carolina voi neljän kauden päästä taistella pytystä tai sitten kyntää pohjissa. On Ahon ja muiden johtavien pelaajien tehtävä varmistaa, että neljän kauden päästä tilanne on ensin mainittu eikä viimeksi.
   
  Ippenator ja 2wayCenter tykkäävät tästä.
 3. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Nimenomaan näin. Ensimmäinen vaihtoehto on tosiaan odotella, että ympärille rakennetaan menestyvä joukkue. Toinen vaihtoehto on se, että olet itse johtaja, joka näyttää esimerkkiä koko joukkueelle. Jälkimmäistä tulee voittajia.
   
 4. Läskisalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, HauSi
  Lainaus:
  Ja tämän uskon olevan tilanne myös Carolinssa. Aho itse, C rinnassa, tulee nostamaan joukkuettaan ylöspäin nykyisestä. Herrasta huokuu johtajuus, on aina huokunut ja pitkällä sopimuksella Hurricanes valaa vahvan kivijalan tulevaisuuteen. Ja onko joukkue oikeasti kaukana menestyksestä? Maalivahtia kaipaisi, mutta muutenhan eväät ovat hyvät.
   
  Ippenator ja Euro71 tykkäävät tästä.
 5. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Tämä on aika vahvasti sanottu. Itse olen siinä käsityksessä, että useimmiten Suomalaisilla junnuilla esikuvat ovat jostain muualta kuin Suomesta. Se on paljon "coolimpaa" fanittaa jotain ulkomaalaista, kun Suomen kovimpia pelaajia. Huomaa tämän myös tältä palstalta. Mielestäni tällä perusteella voisi ihan yhtä hyvin sanoa, että ilman Lemiuxia ja kumppaneita ei olisi näitä uusia. Tässä asiassa on kuitenkin vain yksi fakta, ilman Harri Ahoa ei olisi Sebastian Ahoa.

  Toki sitten jos mennään ihan puhtaasti taloudelliselle puolelle, niin eiköhän tämä väite osittain pidä paikkansa. Menestys ja kovat pelaajat ovat kyllä varmasti tuoneet rahaa liitolle, ja siitä varmasti ovat myös junnut saaneet osansa.
   
 6. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Väittäisin, että suomalaisilla lajin tähdillä on aika paljon isompi merkitys kuin ulkomaalaisilla. Tässä vaiheessa sillä ei ehkä jääkiekon osalta ole kummemmin väliä enää, kun laji on saavuttanut tietyn aseman, mutta silloin kun laji on kohtuullisen pieni, oman maan pärjäämisellä/yksittäisillä tähdillä on iso merkitys. Uskon, että tästä syystä Suomessa on ollut pitkään kovia mäkihyppääjiä, hiihtäjiä, keihäänheittäjiä yms. Ruotsilla taas vaikkapa korkeushyppääjiä, pöytätennispelaajia, Hollannilla luistelijoita ja kelkkailijoita. Eihän esim. keihäänheitto noin yleisesti ottaen voi olla mikään suomalaisten vahvuusalue muusta syystä kuin, että sillä on pitkät perinteet ja siinä on tullut menestystä. Lapsi valitsee helpommin lajin, jossa tietää, että suomalaisena on hyvät mahdollisuudet, vaikkas sillä ei käytännössä ole mitään vaikutusta menestymisen kannalta.

  Toki tärkeämpää on lajin hyvät harrastusmahdollisuudet ja valmennuksen osaaminen eri lajeissa, mutta kyllä noilla idoleilla on iso merkitys sille, että laji pysyy elävänä. Esim. mäkihyppämenestys on aika lailla taakse jäänyttä Suomen osalta ja nyt tarvittaisiin uusia tähtiä, jotta lapset innostuisivat lajista. Sen sijaan vaikkapa Lauri Markkanen saattaa houkutella lapsia koripallon pariin, tai vaikkapa Kaisa Mäkäräinen harrastamaan ampumahiihtoa.

  Edit: ammuin kyllä viestillä rajusti ohi aiheen, eli Sebastian Ahon. :) Mutta sinänsä mielenkiintoinen keskustelunaihe, jota jossain toisessa ketjussa voisi käydä pidempäänkin. Itse Sebuun liittyen, hän on tehnyt tärkeitä maaleja tärkeissä tilanteissa ja näen hänessä juuri sellaista johtajaa, jonka ympärille voidaan rakentaa menestyvää joukkuetta. En tiedä löytyykö tällaisia pelaajia esim. Sabresista, Coyotesista ja Canucksista, jotka ovat saaneet varattua melko pienellä numerolla viime kausina. Onko esimerkiksi Eichel ja Pettersson tällaisia voittajia, jotka saavat joukkueet nousemaan varteenotettaviksi Cup-ehdokkaiksi. Enkä nyt väitä, että Hurricanes tulisi välttämättä sellainen koskaan olemaan, mutta tällainen mutu itselläni on Ahosta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2019 klo 10.15
 7. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  On Suomalaisilla tähdillä toki merkityksensä, mutta ei se nyt pelkästään siitä kiinni ole. Voisi tästä lonkalta heittää pari muutakin syytä miksi Suomesta tulee jääkiekkoilijoita ja syklisesti sykäyksissä. Ihan jo maantiede näyttäisi olevan otollinen tietynlaiseen kotikutoiseen harrastamiseen järvineen ja vesistöineen, jotka jäätyvät talvisin. Sitten syy miksi ikäluokat eroavat voimakkaasti toisistaan on Suomen käymät sodat, ja sotien jälkeinen suuri ikäluokka. Koivut ja muut taitavat olla tämän ikäluokan lapsia, kun sotien jälkeiset ikäluokat rupesivat naisiaan paksuksi laittelemaan. Tämä 90-luvun sukupolvi taitaa taas olla sitten sitä ryhmää, joilla vaarit ovat syntyneet sotien jälkeisessä buumissa. Toki näiden ikäluokkien vaikutukset laimenevat jatkuvasti, mutta viellä ainakin pystyn näkemään syklisyyttä.

  Ja jotta ei kokonaan ohi, niin hienoa työtä tekee tämä Aho. Vaikka on pieni, niin silti on suuri.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2019 klo 11.10
  Henkka tykkää tästä.
 8. jundebooY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilya Kovalchuk
  Niin eli Teemu&Saku on tehnyt ahot,laineet ja ristolaiset, onko sitten Kurri tehnyt Teukan ja Sakun? Kukas sitten Kurrin on tehnyt? Pentti Lund? Lundinin on sitten varmaan pistänyt aluilleen Louis Magnus. Voidaankin siis seuraavissa kotikisoissa heilutella Jamaikan lippua :)

  Kyllä se alemmuuskompleksi tässä yhteisössä edelleen velloo mikä täälläkin otettiin jo esille, näissä nykyjunnuissa ei.

  Kuten sanoin, -68/-75 hopea sukupolvea ei saa arvostella, ikinä missään. Aina tulee se Pera kertomaan miten sieltä suosta ollaan noustu talvisota hengessä ja yhdessä vuodattiin kyyneleitä&verta olohuoneissa jallupullot pöydällä Mertsin tahtiin,aivan kuin itse olisi ollut pelaamassa. Myytti on murtumassa onneksi, juurikin kiitos esimerkiksi Sebastian Ahon.
   
 9. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Jos miettii jääkiekkoa ison yleisön silmissä, niin en tiedä onko vaan tunne, mutta tuntuu, että juurikin nämä Aho ja Laine oli ne kaverit silloin 2016, jotka herätti kiinnostuksen jääkiekosta uudelle tasolle.

  He olivat suomikiekossa jotain sellaista, mitä ei oltu nähty pitkään aikaan. Kaikki kunnia Heiskaselle ja Tolvaselle, mutta silti. Varsinkin, kun pelasivat vielä miesten MM-kisoissa niin hienosti. Se MM-finaali oli katsojaluvuiltaan katsotumpi kuin itsenäisyyspäivän vastaanotto ja perinteinen äijien laji kiinnosti nuoria ja vanhoja ja miehiä ja naisia. Se näky, kun teinitytöt säntäsivät innoissaan Sebastian Ahon kimppuun lentokentällä, kun joukkue palasi Suomeen.

  Nämä kaksi kaveria ovat yksilöinä olleet se median kiinnostuksen kohde numero yksi. Barkov on jäänyt Laineen varjoon ja Teräväinen on jäänyt Ahon varjoon. Vaikka jääkiekko on joukkuepeli, niin kyllä tämmöiset Suomen mittakaavassa tähtiyksilöt on lajin kiinnostavuudelle kultaakin kallimpia. Yksi syy miksi esim. Rantanen jäi ehkä hiukan taka-alalle, voi olla yksinkertaisesti se, että ihmisten mieliin on iskostunut sanapari "Laine ja Aho".
   
  Jyyd tykkää tästä.
 10. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Mutta entäs Puljujärvi?

  Ja metoo-hengessä on sanottava, että jos ei Sebastian Ahoa olisi ilman Harria Ahoa, niin kyllä siihen on myös Sebastianin mutsi tarvittu.

  Ja oikeestaan jos mennään vielä taaemmas, niin jos ei ois ollu Harri Ahon ja Sebastianin mutsin vanhempia, ni ei ois taaskaan tullu Sebastian Ahoa.

  Ja jos taas niiden vanhempien vanhempia ei ois ollut, ni sittenkään ei ois Sebastiania. Ja ihan varmaan jotkut noista ois jääny tulematta jos Suomi ois hävinny talvisodan.

  Joten:

  Kiitos sotaveteraaneille siitä että teitte meille Sebastian Ahon!
   
  holynordic ja 5hole tykkäävät tästä.
 11. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Kyllä se näin taitaa olla. Ja muutenkin noita kovia pelaajia tulee nyt enemmän kuin ennen. Barkov, Ristolainen, Granlund. Siinä äkkiseltään suomalaisia kärkipään varauksia 2010-luvun alkutaipaleelta, ja noista Barkov oikeutetusti meni toisena ja näin ollen häntä kohtaan oli rapakon takana isot odotukset. Nyt on tullut sitten Aho, Laine, Puljujärvi, Heiskanen, Tolvanen, Kotkaniemi, Kakkoa ja Lundellia tulossa. Tossa on aika kova nippu kärkipään varauksia ja kovia pelimiehiä.

  Pulkkiset, Rajalat ja Granlundit edustavat ehkä vähän tätä vanhempaa nuorta sukupolvea, jossa oli taitoa kyllä mutta kun ovat niin helvetin pieniä. Granlund toki nyt poikkeusyksilö siltä osin, että on hienoa uraa tekemässä.

  Nyt on suomipoika oppinut laukomaankin. Sitten on Heiskasen kaltainen taitava ja nopea puolustajavirtuoosi.
   
 12. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Kyllä se just näin on. Laineen ja Puljujärven nimet tiesin jo 2014-15 kaudella. Lainehan ei silloin vielä liigaa pelannut kuin ihan pikkuisessa roolissa, mutta sitten 2015 U18 kisoissa pääsin sitä laukausta ihastelemaan ekaa kertaa. Noissa skaboissa kun seurasi sitä Laineen ja Puljujärven peliä, niin silloin tajusi että nyt on suomikiekossa pari todella megaluokan talenttia käsissä. Puljujärvihän oli jo samana vuonna pelannut U20 kisat ihan mallikkaasti ja Liigassakin saanut jonkinmoista tulosta aikaiseksi.

  Seuraavalla kaudella pankki räjähti sitten lopullisesti kun Aho dominoi liigaa ja U20 kisoissa vuoden vaihteessa pikkuleijonat pisti oikein kunnon hyökkäystalkoot pystyyn. Laine sitten keväällä pisti playoffit sekaisin ja onnistui aikaan saamaan semmoisen hypen jota ainakaan meikäläinen ei ole Suomessa koskaan ennen todistanut.

  Aho tuli kuitenkin vähän "puskista". Ei tuskin kukaan osannut 2015-16 kauden kynnyksellä ennustaa sellaista dominanssia.

  Se muutenkin näissä nuorissa jätkissä on hienoa että tuolta voi aina vähän nousta pikkuisen otsikoiden ulkopuolelta joku kaveri esiin. Heiskanen tuli kanssa vähän sillä tavalla.
   
 13. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Saahan sitä arvostella, kunhan ei liian rajusti. Uusi sukupolvi ei ole vielä päässyt sille hopeallekaan, aikuisten kisoissa.
   
 14. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  2016 MM-kisat...?
   
 15. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Oletin, että skoda-cupeja ei lasketa. Kun Koivua ja kumppaneita nimitettiin hopeasukupolveksi, vaikka 95 nevöforget.
   
  Vislami ja Reznik tykkäävät tästä.
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Jännähän se on tuokin, että jopa tämä -83 sukupolvi on voittanut Skoda Cupin.

  Ja tätä uutta sukupolvea pitäisi kohta alkaa kiinnostaa nämä Skoda Cupit, kun World Cuppeja ei ole näköpiirissä. Se on nyt ainoa sauma päästä nauttimaan näistä kavereista maajoukkueturnauksessa hetkeen. Kanadaa ainakin kiinnostaa. Vituttaa joka kerta niille hävitä, kun kieltäytyjiä riittää jo muutenkin ison materiaalieron vuoksi. Ehkäpä Jukka Jalosen imu tuo muutoksen.

  Tämä ei sinänsä kuulu Aho-keskusteluun. Mutta jospa alkaisi nyt kaikkia noita ELC:stä irtautuvia kavereita napostella, kun ei tarvi sopimuksen päättymisen takia loukkaantumisia pelätä.
   
 17. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Ensimmäistä kertaa näin Aholta noin tyylikkään rystyn. En tiennyt että sillä löytyy valikoimasta tuollainenkin.

  Alkaa poika varmaan herättää huomiota spurttinopeudellaan kanssapelaajien ja fanien keskuudessa. Ja onhan tuo nyt aika helvetin taitava kun kattoo tuotakin twitter pätkää missä heittää Vegasin kaverin selälleen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2019 klo 10.46
  Moses, Goljat, Robu ja yksi muu tykkäävät tästä.
 18. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Crosbyn ansiota, täällä ei ole mitään nähtävää.
   
 19. Kahvitunti Jäsen

  Kaveri kehittyy koko ajan kokonisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Tätä menoa on muutaman vuoden kuluttua täysin dominoiva pelaaja. Toivottavasti kehitys jatkuu sanalla tavalla.
   
 20. myhyjukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Aika dominoivaa tekemistä alkaa jo olemaan, peliä en katsonut mutta koosteessa tuntui että aho oli roolissa valtaosassa joukkueensa tilanteista
   
 21. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Aho hätyyttelee vaatimattomasti sellaista n.100 pisteen kautta, lyöden todennäköisesti ainakin Rantasen viime kauden pistemäärän (84). Laidallaan Ferland ja Teräväinen.

  Tällä hetkellä pistepörssissä sijalla 15. Takana sellaisia heppuja kuin Stamkos, Panarin, Ovechkin, Marchand, Giroux, Malkin, Tavares, Eichel ja Bäckström.

  Aikamoinen tuo meidän Sebu.
   
  Merovingi, Konnamuori, Kipinä ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 22. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Viime matseissa El Nino on korvannut Teukkulin. Tuskin vähentää Sebun pisteitä, kemiaa näyttäisi löytyvän tästäkin kombosta.
   
  Jyyd tykkää tästä.
 23. Schadowan Jäsen

  Lainaus:
  Niin siis Sebastian on pelaajatyyppinä sellainen, että nostaa kenet tahansa korkeammalle tasolle. Eli Aholla kulkee periaatteessa kenen kanssa tahansa. Sen takia Teuvon siirtäminen poies (yv:t varmasti pelaa yhdessä joka tapauksessa) voi olla ihan fiksu ratkasu.

  Aho on ollut kyllä aivan uskomattoman hyvä. Ja minä kun luulin, että Aho on sellainen Makke Granlund (ennen siis U20 kisoja jne tai kyseistä kautta, sen jälkeen toki ollut selvää, että eri tason pelaaja), josta tulee sellainen ihan OK NHL-pelaaja (jos sitäkään!). Aivan metsään mentiin siis.
   
 24. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Tästä huomaa kuinka hankala se on ammattilaistenkin nähdä 17-vuotiaista se tarkka tulevaisuus. Aho varattiin toisella kierroksella numerolla 35. Samasta draftista tällä hetkellä enemmän pelejä on pelannut vain Hanifin (varaus #5), McDavid(#1), Eichel(#2), Rantanen(#10) ja Provorov(#7). Keskiarvoksi näille varauksille tulee 5 Enemmän pisteitä on tehnyt vain McDavid(#1), Eichel(#2), Rantanen(#10) ja Marner(#4). Keskiarvo 4.25
   
 25. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Näin jälkikäteen voisi sanoa, että noiden U20-kisojen tähtiketjun pelin teki nimenomaisesti Aho, ei Laine eikä Pulju.