Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Sebastian Aho – professori

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 23.10.2016 klo 11.02.

 1. Itäpuu Jäsen

  Lainaus:
  Sepen poikkeuksellinen pelitäly näkyi heti ensi vaihdoista lähtien, mutta olihan kaveri aika heiveröinen. Ei olisi ikinä uskonut, että fysiikka nousee noin nopeasti noin hyvälle tasolle.
   
 2. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Se oli tosiaan varmaan tuo koko joka oli suurin kysymysmerkki. Mutta kyllähän esim. Elias Petterson varattiin korkealla numerolla vaikka fysiikka oli heiveröinen. Mikähän oli Ahon korkein rankkaus ennen draftia näiden ns. ammattilaisten kirjoissa?
   
 3. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  On se heiveröinen vieläkin. Mutta silmä pettää tässä tapauksessa. Toiset osaavat käyttää kroppaansa paremmin kuin toiset. Nykykiekkoilija ei tarvitse lihasmassaa ihan kaikkialle. En kyllä tiedä, onko ennenkään tarvinnut. Koivet ja keskikroppa pitää tuolla tasolla olla kyllä kuosissa.
   
 4. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Mielikuva väittää, että Ahoa arvailtiin vielä tuota nykyistäkin alemmas ja että se olisi tuossa kohdin ollut melkoinen reach. Ja tulipa tarkastettuakin. Bobin koontilistalla oli kohdassa HM eli sijoilla yli 75.

  https://www.tsn.ca/mcdavid-tops-mckenzie-s-final-draft-ranking-1.300634
   
  Vislami, Jyyd, Kari Runk ja yksi muu tykkäävät tästä.
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Tässä koonnissa Pronman ainut joka nostanut ensimmäiselle kierrokselle.

  2015 NHL Draft Prospect Rankings

  Ihan mielenkiintoinen drafti jälkikäteen kun niin monta hakua tuolta myöhemmiltä vuoroilta. Barzal oli noissa arvioissa aika paljon korkeammall kuin lopulta meni.
   
  teppana tykkää tästä.
 6. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ihan helvetin hyvä sivu muuten. Pointsit linkkauksesta. Tuli ainakin itselle aivan uutena ja menee välittömästi suosikkeihin. Kiitos!
   
  aessi tykkää tästä.
 7. Caniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
  bebeto, steierwrass, Carlos ja yksi muu tykkäävät tästä.
 8. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Mielenkiintoinen juttu, kiitoksia linkkauksesta. Avaa myös vähän sitä työmäärää mikä noiden valintojen taustalla on. Useampia ammattilaisia lyömässä päitä yhteen useaan kertaan.

  Mielenkiintoinen aspekti myös se, että näitä myöhempien kierrosten varauksia ei välttämättä seurata kaikkia kovin tarkkaan. Ahon tapauksessa Robert Kron taisi tosiaan olla se mies joka kiinnostui enemmän ja käytti ihan aidosti aikaa seuratakseen Ahon juniori-uraa. Toki sieltä joku varausnumero olisi Aholle tullut joka tapauksessa, mutta onhan se "helpompi" saada se näytön paikka aukeamaan kun on toisen kierroksen kärkivarauksia kuin se että olisi vaikka varattu viidennen kierroksen loppupuolella.

  Mielettömän paljon se näillä pelaajilla on myös tuurista kiinni että kuka scoutti sattuu katsomaan minkäkin pelin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2019 klo 18.42
 9. Tikiti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
  Aho on kyllä kaikki kaikessa Carolinalle. Ahon tehopisteet tähän mennessä 24+36=60, +18. Toisena Teräväinen 12+33=45, +17 ja kolmantena Williams 13+17=30, -12. Aholla on siis kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin joukkueen kolmanneksi tehokkaimmalla pelaajalla. Aika hurjaa tahtia pisteitä ropisee ketjukavereihin nähden.
  Jännä tosiaan nähdä minkälaista sopimusta Aho saa kauden jälkeen.
   
  Naamavelli ja Jyyd tykkäävät tästä.
 10. Lecavalier Jäsen

  Ahoa on kyllä viihdyttävä seurata. Lähes aina oikea ratkaisu kiekollisena ja kiekottomana. Tuohon kun yhdistää vauhdin ja sen, että pää ja jalat toimivat kovissakin nopeuksissa niin...

  Puskista pääsi Aho lyömään ja itsekin oivalsin vasta varauksen jälkeisellä kaudella, kuinka paljon sitä potentiaalia on. Sitten vielä se miten se on realisoitunut viimeisen kolmen vuoden aikana ja kehityskäyrä sojoittaa tasaisesti ylös päin.

  Laine tuli ryminällä sisään, mutta Aho on ajanut tyylikkäästi ja vauhdilla ohi. Lieneekö tämän hetken paras suomalainen kenttäpelaaja. Aholla on hyökkäyspäässä tervettä röyhkeyttä Barkovia enemmän ja Rantanen tulikuuman alkukauden jälkeen hieman hiipunut.

  Tästä puuttuu enää, että jatkaa loppukauden samaa rataa ja hinaa Canesin pleijareihin.
   
  Patasydän2013 tykkää tästä.
 11. jaakr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Pistetahtikin näyttäisi vain kiihtyvän. Vuoden alusta tähän päivään saakka 21 pisteellään toisena pistepörssissä edellään vain Kane, joka on kerännyt 26 pistettä. Periaatteessa satasen rikkominen ei olisi edes kovin mahdoton temppu.

  NHL.com - Stats
   
 12. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Tästä on kyllä hyvä jokaisen itseään muistuttaa kun Ahoa miettii. Aivan uskomaton pelimies ja pystyy lisäksi tekemään ympärillään olevista pelaajista parempia, ei vieläkään oikein meinaa uskoa miten nopeasti se sentterin tontin omaksuminen kävi NHL:ssä. Ja jos vilkuilee pistepörssiä, niin voi miettiä millaisten kavereiden kanssa siinä ympärillä olevat pelaajat pelaavat ja mitä apuja Aholla on. Herran jumala... ja silti 90 pistettä on aivan realismia.

  Jos olisin Carolinan GM odottelisin vielä hetken että Edmontonilla menee lopullisesti usko Puljuun ja tarjoaisin 2.kierroksen varausta vaihdossa. Edmonton olisi tyytyväinen että sai menetetystä lupauksesta noinkin korkean varauksen. Väitän että Puljusta kuoriutuisi 40 pinnan laituri yhdellä Ahon sormien näpsäytyksellä ja potentiaalia yhteistyössä olisi vielä paljon enempäänkin.
   
  holynordic tykkää tästä.
 13. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Robert Kron vanhana Lukkolegendana varmasti koki erityistä iloa kun pääsi seuraamaan raumalaisen Sebastianin uraa ja vielä lopulta edustamansa seura onnistui varaamaan hänet.
   
  Tibexe, Fat Cat, Vislami ja yksi muu tykkäävät tästä.
 14. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Onhan tuossa ideaa, mutta toisaalta Aho on tällä hetkellä ihan eri stratosfääreissä kuin Pulju ja tuosta olisi varmaan haittaa Aholle, ainakin tällä hetkellä.
   
 15. JJ#36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Totta, mutta ei kai Carolinan tarvitse nyt aivan tätä kautta ajatellen vielä vahvistua kun ei Stanley Cup ihan vielä realistinen ole. Vielä kun antaisi vasta ensi vuoden draftin 2.kierroksen vuoronsa niin se saattaisi olla huonommalla numerolla kuin tänä vuonna.
   
 16. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Miksi ihmeessä Carolinan GM haluaisi antaa kakkoskierroksen varauksen tuosta?
   
 17. Mark Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  No, jos katsoi niitä pelejä, niin kyllä se piti nähdä jo silloin. Tai rehellisesti voin sanoa, kysykää vaikka lapsiltani, että itse ainakin näin.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 18. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Myönnän että en osaa tulkita teholukemia. Mutta jos Alexander "Suomen paras jääkiekkoilija" Barkovin teholukema on sama kuin Ahon mutta miinusmerkkinen niin kyllä siihen nyt joku syy täytyy olla. Barkovkin kuitenkin pystyy tekemään pisteitä mutta omissa vuotaa vaikka pitäsi olla Selke-tason puolustava sentteri. Onhan tuo Ahon teholukema ihan älytön.
   
  Jääkoneenkuljettaja tykkää tästä.
 19. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Jos ajatellaan, että Aho oli Carolinan toisen kierroksen valinta ja scouttaus on kunnossa, niin hyvällä varaamisella voivat löytää Puljua potentiaalisemman pelaajan.

  Tietenkin Jessellä on vielä mahdollisuus kehittyä, mutta juuri nyt ei ole mitään takeita, että vahvistaisi ylipäätään Hurrikaania. Itse en tekisi tuota treidiä.
   
 20. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Veikkaan, että tuohon hintaan aika moni olisi valmis kokeilemaan Pulju nimistä projektia.
   
 21. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kyllä ja ei. Laineen vetouhka ja nopeat pienet siirrot ja Puljun vahvat pyöritykset ja ajot junnuissa vielä vahvalla kropalla ja luistelulla oli ihan yhtä lailla osana. Ei siitä kannata jälkikäteen mystifioida että se oli juuri Aho, sen sijaan näyttää selvältä että nyttemmin Sebu tulee nousemaan kovimmaksi peluriksi näistä.
   
  olkikuukkeli, LostHorizon, teppana ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 22. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jännä, että se on noin älytön, koska jos katsoo Ahoa ja ihan oikeasti katsoo kun se pelaa, niin kyllä se aikamoinen marjanpoimija on omissa, eikä mikään Selke -tason puolustava raataja. Voin sanoa että Barkovia et näe koskaan omalla alueella niin ylhäällä, kuin missä Sebastian pelaa. Paitsi kun kiekko on varmasti omilla. Siihen on syynsä minkä takia Aho on aika usein yksin läpiajossa.

  Kyllä pelejä katsomalla sen eron näkee. +/- on paskaa. Ja siinäkin sen eron saattaa ehkäpä selittää se, että Carolinalla on ihan törkeän hyvä puolustus verrattuna Floridaan.
   
  Patasydän2013 ja bebeto tykkäävät tästä.
 23. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Tuskinpa Barkov on enää tämän kauden jälkeen lähes yksimielisesti Suomen paras jääkiekkoilija, sen verran hyvin Aho ja Rantanen pystyneet nostamaan tasoaan, mutta ellen nyt jotain missannut viestisi pointtia, niin en ainakaan vielä itse lähtisi laittamaan Ahoa Barkovin edelle saatika rinnalle mitä tulee puolustussuuntaan pelaamiseen, ihan sama miltä ne teholukemat näyttävät.

  Aho on erinomainen myös puolustussuuntaan mitä tulee kiekonriistoihin ja syötönkatkoihin, mutta ei silti kuulu siihen muutaman kaverin eliittiryhmään puolustuspäässä johonka Barkov on jo muutaman kauden ajan kuulunut.
   
  Patasydän2013 tykkää tästä.
 24. jaakr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Pulju tulee olemaan hyvä peluri NHL:ssä. Saa ottaa talteen ja vaikka nauraa päälle. Tarvitaan vaan kypsyttelyä ja mahdollisesti se maisemanvaihdos voisi myös nopeuttaa asiaa. Carolina ei olisi huono osoite.
   
  Jeff Petry #26 tykkää tästä.
 25. Rantojen mies Jäsen

  Joskus Marjamäen kanssa sanailin muutaman tovin Ahosta kun hän pelasi Kärpissä ensimmäistä pudotuspelikevättä ja ääneen ihmettelimme, miten uskomattoman valmis pelaaja on kyseessä. Marjamäki kertoi Ahon yllättäneen kypsyydellään Liigassa, vaikka kaikki sisäpiiriläiset toki tiesivät miten hyvästä pelaajasta on kyse. Marjamäki sanoi myös, miten helposti pekka peruskatsojalta unohtuu, kuinka nopasti nuoret voivatkaan kehittyä. Manner tuossa puhui ennen vuodenvaihdetta samaan tyyliin nykyisistä kärppäjunnuista kun sanoi, miten muutama kuukausi saattaa kasvattaa nuorta uskomattoman paljon kaikella tavalla.

  Vaikka ymmärrän että olemme kaikki yksilöitä ja mitään yhtenäistä "oikeaa tietä" NHL-kaukaloihin ei ole olemassa, jotenkin näen että jos yksilö kykenee sopeutumaan siihen, että häntä nakataan jatkuvasti haastavampaan paikkaan, saadaan maksimipotentiaali esiin mahdollisimman aikaisin. Marjamäki oli kanssani samaa mieltä, että tuollaisen polun kulkeminen vaatii ennen kaikkea hyvää pelikäsitystä, eikä niinkään fysiikkaa, kuten usein ajatellaan. Kotkaniemen osalta voitaneen sanoa, että kyseinen polku näyttää (myös) toteutuvan, kun miehenalku on sopeutunut puolessa kaudessa NHL-peliin loistavasti.

  Ahon menoa katsellessa pitää itselleen välillä muistuttaa, miten peliäly tosiaan vielä tuossa iässä kehittyy ja on kutkuttavaa miehenalun menoa seuratessa pohdiskella, minkälaiseksi pelaajaksi Sepe lopulta muovautuu. Selvää on, että tärkeimmät palaset olla maailman huippusentteri ovat ehdottomasti olemassa.
   
  Ippenator ja Moses tykkäävät tästä.