Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Sebastian Aho – professori

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 23.10.2016 klo 11.02.

 1. jiitu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Aho on oikeastaan mielenkiintoinen pelaaja siinä, että en oikeastaan osaa edes sanoa, mikä "tekninen" taito on se, miksi maaleja syntyy ja syntyy. Laukaus on hyvä, muttei poikkeuksellisen hyvä. Läpiajoissa variaatioita on hyvin vähän. On uskomatonta, miten ne maalivahtien haarat kuitenkin avautuu aina vaan halutulla tavalla, vaikka varmasti jo tietävät mitä on tulossa. Yleensä rystyn puolelta, mutta variaationa on vähän tullut kämmenpuolenkin ujutus.

  Mutta niitä vaan syntyy. Luistelu on varmasti se paras tekninen puoli, mutta kyllä se on se äly. Aho vain tuntuu olevan aina oikeassa paikassa ja jos on edes lähellä sitä, se luistelu tuo tarvittavat piirut.

  MCdaavid on kyllä pirun taitava, mutta kyllä puolustuspään toiminta tuntuu olevan alue, missä Sebu vie häntä kuin pässiä. Kun katsoo viimeisen car-edm ottelun, niin MCdaavid on kyllä lähinnä puolustavinaan ja on aina katsomassa juuri sopivalta etäisyydeltä, kun limppu on taas omissa.

  On ilo nähdä, että Ahokin alkaa saada arvostusta tuon Laine-hehkutuksen takaa. Jo junnukisoissa vit...harmitti, kun se oikeasti tärkein lenkki jäi vähimmälle huomiolle. Saattaapi tällä kaudella vielä Sebu tehdä jopa maaleja enemmän. Laineella yksinään melkein sama määrä miinuksia kuin muilla winnipegin miinuskerholaisilla yhteensä. Toivottavasti seuraavissa olympialaisissa ymmärretään jo pitää Laine korkeintaan neloskentässä pitämässä lämpöä yllä ylivoimia varten ja antaa Ahon ja kumppaneiden hoitaa 5vs5 pelin.

  edit: yksi parhausta puolista on kuitenkin juuri se, että etenkin voimapuolella on vielä selkeää kehitysvaraa. Ja jos jo nykytilanteessa etenee 90 pinnan tahdissa ja saa ketjukaverinsa palkan tuplautumaan (TT:n osalta toki paljon omaa hyvää, Ferlandin palkkatoive taitaa olla vähän jo ylimitoitettu, mutta varmasti yli tuplautuu sillä, kun on puoli kautta pelannut Sebun kanssa), voidaan hyvin sanoa, että Barkov ei ole Suomen ykkössentteri.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2019 klo 09.31
 2. teemu_s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool FC, Montreal Canadiens
  S. Aho vs S. Koivu - matolaatikko on auki
  Voiko kahden eri aikakauden pelaajia verrata toisiinsa? No ei välttämättä. Kuten tuolla jo aiemmin mainittiin niin ihmisten mieliin jää parhaiten ne tehopisteet. Kuitenkin tuo ajanjakso, jolloin Saku Koivu tuli NHL:ään tunnetaan parhaiten nimellä Dead Puck Era. Nimi syntyi siitä kun New Jersey Devils Jacques Lemairen johdolla löi keskialueen tukkoon ja sumputti itselleen mainetta ja kunniaa. Kaikki muut seurat tulivat perässä, ainakin suurimmaksi osaksi.

  Saku Koivu johti hetken aikaa NHL:n pistepörssiä ollen lopulta runkosarjan lopussa 31. eniten pisteitä tehnyt keskushyökkääjä. Vuoden 1996 viimeisenä päivänä Saku Koivu oli NHL:n 9. eniten pisteitä tehnyt keskushyökkääjä. Saku Koivu ei lopulta urallaan tehnyt huikeita pistemääriä mutta oli kuitenkin loistava pelintekijä ja kahden suunnan sentteri sekä loistava johtaja. Tämän viimeisen ominaisuuden myös Kimmo Timonen mainitsi kun hänen piti tuoda esille joukkueidensa ja vastustajien johtavia pelaajia. Koivu pystyi urallaan kuitenkin sellaisiin tekoihin kaukalossa, johon oikeastaan kukaan muu sentteri ei ole pystynyt häntä ennen eikä oikein hänen jälkeenkään, vielä: Nagano, World Cup 2004 ja Torino. Sebastian Aho voi tehdä enemmän pisteitä urallaan ja olla sillä mitaten parempi kuin Saku Koivu mutta muuten vaaditaan aika paljon lisää.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 3. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Aikaahan Aholla on runsaasti yltää Koivun saavutuksiin, ja hyvässä vauhdissa tuntuu poika olevan. Aho on johdattanut jenginsä jo kertaalleen nuorten maailmanmestaruuteen, siihen saavutukseen ei Koivu pystynyt.

  Koivu oli ehdoton suosikkipelaajani siitä asti kun Liigaan nousi. Valitettavasti loukkaantumiset veivät Sakulta parhaat pelivuodet, näin voinee sanoa. Polvivaivat NHL-uran alkutaipaleella ja vielä imusolmukesyöpä päälle. Myöhemmin tuli vielä olkapäidenkin kanssa ongelmia. On jossittelua spekuloida mihin hän olisi ilman näitä pystynyt, mutta fakta on, että toisella NHL-kaudellaan Koivu johti NHL:n pistepörssiä Joulun tienoilla loukkaantumiseensa asti.

  Sepelle täytyy toivoa ennen kaikkea terveyttä. Jos välttää isommat loukkaantumiset, uskon että Aho tulee kyllä rikkomaan melko monta Koivun saavutusta. Koivu oli pitkään Canadiensin kippari, Aholle lyötäneen rintaan Hurricanesin C-merkki ehkä jo ensi kaudeksi.

  Molempien pelaajien silmiinpistävä piirre on se tärkein huippupelaajan merkki, että nämä kaverit eivät tarvitse välttämättä huippuja rinnalleen ollakseen hyviä, vaan he itse tekevät ketjukavereistaan parempia. Se on ominaisuus, jonka varaan on helppo rakentaa muuta jengiä. Koivu ei pystynyt koskaan tuomaan Montrealiin Stanley Cupia. Aika näyttää pystyykö Aho Raleighiin.
   
 4. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Fakta on että Rane on johtanut melkein koko kauden NHL:n pistepörssiä tällä kaudella. Onko tuo nyt oikeasti Sakulla niin hehkuttamisen arvoinen asia.
   
 5. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Onhan se hehkuttamisen arvoinen asia. Rantastakin olisi voinut suitsuttaa vielä enemmän.
   
 6. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  En minä tietääkseni juuri hehkuttanutkaan. Koivun kohdalla on useasti puhuttu, että loukkaantumiset ja terveysvaivat estivät nousemisen aivan terävimpään kärkeen. Kunhan otin sen asian tuossa esille. Mutta kuten vanukas jo kirjoitti, kyllä se periaatteessa olisi hehkuttamisen arvoinen asia kenen tahansa suomalaisen kohdalla, sen verran harvinaista herkkua se täkäläisille kiekkoilijoille on.

  Enkä mä nyt oikein muutenkaan ymmärrä, miten tämä Rantaseen liittyi mitenkään. Ei se ole Koivulta pois jos Rantanen nyt menestyy tai Rantaselta pois jos Koivu aikanaan menestyi.

  Tässä verrattiin Ahoa Koivuun. Siksi kirjoitin itse Koivusta.
   
 7. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Hfboardsilla Canucks fanit veti raivarit, kun joku uskalsi avata threadin jossa verrataan Petterssonia ja Ahoa toisiinsa. Hyvään paikkaan tuli siis Carolinan tukkapölly Vancouverille ja tietenkin Ahon 0+2. Tuntuu myös pitävän Ninon kanssa pelaamisesta, joka sopii sen verta hyvin Ahon ja TT:n kanssa, että Ferlandin voi heivata pois.
   
  sinnepäinsä ja Euro71 tykkäävät tästä.
 8. Ice-Cold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki, Suomen maajoukkue
  Saku Koivu lenteli ympäri kaukaloa turvallaan kuten Mikael Granlund ensimmäisillä kausillaan NHL:ssä kun taas Sebastian Aho on kokoisekseen jäätävän vanttera ja hyvä suojaamaan kiekkoa ja hyvä myös kulmapeleissä. Kun Aholta kysyttiin minkälainen hän on haastattelussa viime kaudella niin hän ilmoitti olevansa power forward. Tykkään että Aho ampuu paljon, eikä ole todellakaan sellainen ns. syötän aina ensin kaveri vaan se ampuu silloin kun on paikka ja Aholla on huomattavasti parempi laukaus kuin Saku Koivulla. Sebastian Aho on paljon nopeampi luistelija kuin Saku Koivu. Se että Koivu on ollut erinomainen johtaja, kapteeni ja maajoukkueessakin paljon voittanut ja on kaiken kaikkiaan hieno herrasmies viimeisen päälle, on Sebastian Aho parempi jääkiekkoilija jo nyt nuorena miehenä.
   
  Ippenator, Patasydän2013, Tiedote ja yksi muu tykkäävät tästä.
 9. jundebooY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilya Kovalchuk
  Lainaus:
  Niin minkälaisiin tekoihin? Aivan, hävinnyt molemmissa isoissa finaaleissa. Toisessa ollut vielä vaikuttavana tekijänä häviöön.

  Vähän tuntuu että aika kultaa muistot, eikä tätä -68/-75 välissä syntynyttä hopea sukupolvea saa arvostella ikinä missään. Juu, on tuonut arvokisamenestystä Suomeen jne, mutta onhan nää laineet, ahot ja ristolaiset ihan eri maata. Siinä missä lehtiset koivut ym. teki mitä piti, nämä nyky superjunnut tekee mitä haluaa. Saatu vihdoin sitä itsevarmuutta siihen tekemiseen! Siitä osoituksena nämä U18 sekä U20 kullat.

  Eiköhän tuo olympiasaldokin saada päivitettyä heti kunhan se Sepekin päästettäisiin niitä pelailemaan.
   
 10. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Miten itse muistelisin Koivun olleen äärettömän hyvä luistelija, jopa dominoiva ennen polvivammoja. Loukkaantumisen jälkeen Koivun oli pakko muuttaa pelityyliänsä, mutta sekään ei ollut ongelma Koivun peliälyllä. Uskon, että Koivun ura olisi ollut vielä hohdokkaampi pisteiden valossa ilman vaikeita vammmoja.
   
 11. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ei johtanut ennen ottelun alkua eikä sen päätyttyä.
   
 12. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Niin, en tiedä. Nauttivathan he Suomessa aikamoista kansansuosiota, mutta kun on sitten Calgaryn 1988 nähnyt Leijonien ottavan turpaansa miehissä kahta finaalia lukuunottamatta joka saatanan isossa pelissä, niin uskon, että osansa ovat saaneet, aikoinaan ainakin, arvostelustakin. Aika moneen heistä henkilöytyy Suomen marssiminen lopullisesti maajoukkueturnausten tekijäkaartiin ja mitaleja tuli tasaiseen tahtiin, vaikkakin sitten usein katkerien kyyneleiden siivittämänä. Siinä on jotain sellaista yhdessä kuljettua polkua, joka kaikissa vastoinkäymisissä sopii jotenkin tämän katajaisen kansamme luonteeseen. Toki fakta on se, että olohuoneen sohvalta on jättimäinen matka olympiafinaalin jäälle, mutta silti; yhdessä koetaan, yhdessä itketään ja välillä iloitaan.

  Itselle tämä Laineen, Ahon ja kumppaneiden edustama uusi sukupolvi edustaa myös paljon muuta kuin "pelkkää" itsevarmaa tekemistä kentällä. Nuo uudet junnut yhdellä sun toisella elämänalalla eivät enää koe tätä kollektiivista alemmuuskompleksia mistä meidän sukupolvemme vielä kärsi. Maailma on avoin ja se taivutetaan oman itsensä näköiseksi välittämättä siitä muut sanovat, tai muualla Suomesta ajattelevat. Se on hieno suunta ja mitä jääkiekkoon tulee, niin suuri unelma olisi, että nämä superjunnut pääsisivät mittaamaan tasonsa kaikkien parhaiden olympiaturnauksessa. Ehkä siinäkin on sitä urheiluromantikkoa minussa, mutta arvostaisin o-kultaa best vs. best-turneessa järjettömän korkealle. Kerran se jo lähellä kävi.
   
  Fat Cat, tiilk, teppana ja yksi muu tykkäävät tästä.
 13. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyllä Lehtinen-Koivu-Selänne oli kivenkova ketju noissa isoissa turnauksissa aikoinaan, ja joutui aika ison kuorman kantamaan koska NHL-tasoa ei silloin riittänyt joka ketjuun. Niin vain taipui kaikkien aikojen Ruotsikin Naganon puolivälierässä, Torinossa ikävä kyllä ei enää natsannut finaalissa, mutta sitä ennen turnauksen parasta peliä kaikki Kanadankin tähtisikermät huomioiden.

  Suomen tulevaisuuden tilanne näyttää kyllä herkulliselta just nyt, mutta aika hullua lähteä vielä uuden sukupolven ylivertaisuudella keulimaan. Kun hyvin voi olla (jos niitä kaikkien parhaiden turnauksia edes tulee), että Ruotsi, Kanada ja kumppanit ei niin vain kaadukaan ja finaalit jää Ahon sukupolvelta haaveeksi. Sitten ehkä tulisi perspektiiviä siihenkin, miten kovia saavutuksia ne Koivun ja kumppanien aikanaan oli, vaikka kirkkainta palkintoa ei tullutkaan.

  Toivon tietysti, että turnauksia tulee ja tällä kertaa mennään päätyyn asti. Mutta ei se helppoa tule olemaan vaikka kuinka uudella sukupolvella olisi itseluottamusta ja nuorten mestaruuksia plakkarissa.
   
  Individual tykkää tästä.
 14. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Eh, ilman noita Saku-Selänne sukupolvia ei tätä nykyistä olisi edes olemassa.

  Siltä pohjalta kannattaisi vähän miettiä mitä näppikseltään ulos suoltaa.
   
  Jack DiBiase, Razzers, Fat Cat ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 15. teppana Jäsen

  Lainaus:
  No siinä tapauksessa Tammisen kritisointi on pyhäinhäväistys. :D
   
  RäpyläRepe, Moses & aessi tykkäävät tästä.
 16. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Mikäs ketju tämä olikaan? Maajoukkue aika kultaa muistot? Sakun ja Sebun vertailu on typerää. Nykyään treenataan aivan erilailla, kun aikoinaan. Myös ruokavaliota aletaan miettimään paljon aikaisemmin, kuin back in the days. Jos miehiä pitää verrata NHL uran aluilta niin mielestäni Sebastian on Sakua edellä. Uskon myös Sebun saavuttavan urallaan enemmän, kuin Saku. Toki MM- tai Olympiakultaa saa johtuen, ettei NHL pelaajat kisoihin pääse, mutta NHL:n puolella tullee olemaan hyvin arvostettu pelaaja. Carolina iski kultaan saadessaan Sebun.
   
 17. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Harvoinpa kukaan Tamin pelaajauraa kritisoi? (Eli eipä siirrellä niitä maalitolppia keskustelussa)

  Ketjun päähenkilöstä sanottava että on kyllä tulevan ison palkkapussinsa ansainnut. Tuo sellaista stabiiliutta Carolainan tuuliajolla olleeseen kokoonpanoon että varmasti seurakin on tyytyväinen jos ja kun pitkä pahvi saadaan aikaan.
   
 18. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Näinhän se on. Ihan vitsillä tuon muutenkin heitin. Tai no, kyllähän Tamin itse kertomaa uraansa pelaajana vähän leikkisästi pilkataan. Sen verran kylmäävää on meno Tamin mukaan ollut. :D
   
 19. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Aho on kyllä pelannut viime aikoina todella mallikkaasti. Taitavat Canesin johtoportaassa hieroa käsiään erittäinkin tyytyväisinä tuon Nino vs Victor kaupan myötä.
  Olisi kiva kuulla myös Ninon haastattelu, että miten on sopeutunut Raleighiin ja onko "tyytyväinen" ketjukavereihinsa. Melko tuloksellista toimintaa Euro-ketjulta. :)
   
 20. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Saku Koivu ja pistepörssin kärkitila -meemi se jatkaa kehittymistään. Lähes puoli kautta ja jouluntienoot mainittu. Ei kai siinä sitten mitään.

  Mitä Ahoon tulee niin kirkkaalta vaikuttaa tulevaisuutensa.
   
  Sämppäri tykkää tästä.
 21. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Jos Aho peliurallaan tulee yhtä arvostetuksi kuin Koivu, niin pirun kovan uran tulee tekemään. Toki siihen vaaditaan muutakin kuin pisteitä. Nuoren Koivun nousu kiekkohullun Montrealin ensimmäiseksi eurooppalaiseksi kapteeniksi, syöpä ja tämän jälkeinen paluu huipulle teki Koivusta melkoisen sankarin, ja pisteet ovat vähän sivuseikka hänen urassaan.
   
 22. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Suomen top-3 hyökkääjät tällä hetkellä ovat Rantanen, Aho ja Barkov, makuasioita sitten kuka on se paras jne. Kaikkien peliä on kuitenkin mahtava katsoa, ovat jatkuvasti ns. pelin sisällä ja tekevät pienetkin asiat oikein vaihdosta toiseen. Toivottavasti nämä kaverit nähdään seuraavissa olympialaisissa edustamassa Suomea!

  Saku Koivu oli huikea, yksi omista suosikeista. Vertailemaan en jaksa lähteä niin vaikeaa se on kun jääkiekko muuttuu vuodesta toiseen, milloin veskareiden varusteita pienennetään ja milloin sääntöjä muutetaan. Tällä hetkellä eletään aikaa jolloin tehdään maaleja liukuhihnalta, aina näin ei ole ollut kuten @Henkka taisikin jo aikaisemmin jossain tokaista...
   
  Konnamuori tykkää tästä.
 23. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Koivu nousi NHL:ään sen jälkeen kun koko Itä-Eurooppa oli tyjennetty sinne laarin pohjia myöten. SM-liiga oli tuolloin maailman toiseksi paras kiekkoliiga ennen Bosmankontraktia. NHL siinä kohtaa suvereenisti paras kiekkosarja, kun Venäjällä pelattiin ruplapalkalla. Kilpailu hieman kovempaa nousta NHL-pelaajaksi. Suomestakin moni yritti, mutta matkalle jäi.

  Samoin Koivu pelasi puu-Cooperilla. Sen haluaisin nähdä kuin nykypelaajat ampuvat niillä.

  Samoin haluaisin nähdä miten nykypelaajat pärjäävät säännöillä, jolloin sai kahvata, taklata päähän ja painia. Kuka sieltä tulisi kiekon kanssa kulmasta? Vaatisi Aholta ja kumppaneilta 10 kg lisää painoa. Kovat puntti -ja hormonikuurit sitten näkyisivät siinä, ettei nykyisenkaltaista elastista jääkiekkoilijaa olisi.
   
  Kaivanto, Ciry & RäpyläRepe tykkäävät tästä.
 24. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Lainaus:
  Nämä pitää kyllä totisesti paikkansa. Ei ollut hybridipitkää ja Sakun kokoiset hyökkääjät olivat melkoisia targetteja noissa pitkä kiekko-tilanteissa romuluisille ja yli 100kg painaville jääkaappi-pakastinyhdistelmille.
   
  RäpyläRepe ja DTremens tykkäävät tästä.
 25. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Itse olen ollut jo jonninaikaa sitä mieltä, että kyllä Aho on Suomen ykkössena.
  Laine-Aho-Rantanen on tosiaan sellainen ykkösnyrkki, ettei oikeastaan yhdelläkään toisella maalla olisi vastaavaa laittaa askiin tällä hetkellä. Ei edes Känädälla.
  Siinä olisi kaksi plus sadan pisteen miestä ja kolme 35-45 maalin miestä samassa kentässä plus kaikki muut erikoisedut niin olisihan se nyt ihan täyttä murhaa.
   
  Ippenator tykkää tästä.