Niin minäkin. Sitä ennen pitäisi kuitenkin tehdä ainakin seuraavat asiat:
-vähentää julkisen sektorin henkilöstöä (ja korkeintaan puolen vuoden irtisanomisajalla)
-pienentää julkisen sektorin palkansaajien palkkoja kaikkien yli 3500 euroa/kk tienaavien kohdalla
-lopettaa puoluetuet
-lopettaa ay-jäsenmaksujen verovähennyskelpoisuus
-lopettaa lapsilisät ja kotihoidontuet
-korottaa julkisten palveluiden maksuja
Noiden kohtien toteutumisen jälkeen myös Veikko on valmis talkoisiin yhteisen hyvän puolesta.
-Siellä, missä minä olen nähnyt julkisen sektorin työntekijöitä, niin ei niitä ainakaan kamalasti liikaa ole ollut (välittömästi päiväkodit ja suuret sairaalat, välillisesti poliisi)
-Korkeimpien palkkojen kehitystä voisi suitsia, ja samalla poistaa muodolliset pätevyysvaatimukset tehtävistä, joissa todellisuudessa pärjäilisi parhaiten luovuuden ja maalaisjärjen yhdistelmällä (suomeksi: parannettaisiin amk-tasoisesti koulutettujen asemaa suhteessa maistereihin).
-Puoluetuet ovat nappikauppaa, ja osa demokratiaa. Toimivat puskurina joka torjuu korruptiota. Jos on periaatteen mies tai -nainen, ei tietenkään tunnusta että asia on näin. Tästä en lupaa alkaa väittelemään.
-Ay-jäsenmaksuista olen täsmälleen samaa mieltä.
-Lapsilisät ovat nappikauppaa. Niitä voisi kyllä muokata niin, että kolmanteen lapseen liittyisi jokin bonus, koska siihen liittyy useimmiten myös korkein kustannusloikka. Tosiasiassa naisten keskimääräistä ensisynnytysikää pitäisi hilata kohti luonnollisempaa. Yhä myöhemmäksi siirtyvää ensisynnyttämistä tulisi ehkäistä kaikin mahdollisin keinoin. Siinä on kysymyksessä terveysasiat, joihin verrattuna kansantalouden hifistelyt eivät ole mitään.
Kotihoidontuen minkäänlainen alasajo aiheuttaisi päivähoidon kysynnän äkillisen kasvun. Tämä vaatisi tuhansia lisähoitajia ja kymmeniätuhansia lisäneliöitä päivähoitoon. Käytännössä kunnat ratkaisivat ongelman alkamalla maksaa kotihoidontukea omasta kassastaan. Hölmöläiset siis pidentäisivät peittoja. Hoitajia ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi nytkään. Tämä heijastuisi heti myös vanhustenhoitoon, jossa hoitajapula on vielä suurempi. Toki tässä kohtaa voisi taas tunnustaa tosiasian: lasten kasvattamiseen vaaditaan enemmän oikeanlaista persoonallisuutta kuin oikeanlaista koulutusta. Kotihoidontuen alasajon yhteyteen tulisi siis sorvata uudet, alemmat koulutusvaatimukset päivähoitajille.
-Nimeäsitkö julkisten palveluiden maksuja, joita voisi korottaa? Esimerkiksi terveyskeskuskäynneistä erittäin suuri osa on sellaisten henkilöiden käyntejä, jotka eivät kuulu työterveyden piiriin. Eli siis maksukykyrajoitteisia. Jos päivähoitomaksuja korotettaisiin, siivoojan ja kaupan kassan kapea töissäkäynnin kannattavuus kapenisi entisestäänkiin. Jos on yhtään käytännön ihminen, niin työttömyys alkaisi näyttää houkuttelevalta. Ihminen kun ei ymmärrä arvioida useinkaan töissäkäynnin muita, kuin taloudellisia vaikutuksia. Se ruokkisi siis syrjäytymistä.
Minä en ole ikinä tunnustanut muuta poliittista idealismia kuin maalaisjärjen. Periaatteiden perässä juostessa ja karjuessa ei yleensä ehdi keskittymään oikeisiin hommiin. Yhteiskunnassa on vain harvoja rakenteita, jotka voisi romauttaa "kertarysäyksellä", hallitsemattomasti. Mainitsit niistä yhden: ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden.