Varmasti haluaa, mutta aika moni tuntuu olevan valmis vaihtamaan jo alaa. Kai heidät voisi sitten päästää pois hoitoalalta, kun kerran työ ei niin tärkeää ole, ettei palkkaa voi nostaa.
Kyllä ne sieltä päästetäänkin. Hoitajat voivat irtisanoutua itse, ei tehyn listan kautta. Tehyn joukkoirtisanoutumisessahan halutaan nimenomaan säilyttää vanhat työpaikat ja palata niihin takaisin. Ei sieltä kukaan ole oikeasti mihinkään lähdössä.
Samalla ilmoitetaan, että on työnantajan vastuulla järjestää terveydenhuolto, mutta pyritään estämään irtisanoutuneiden paikkojen täyttäminen.
Hoitajien tekemää työtä arvostan, mutta tehyhoitajia en arvosta enää pätkääkään. Hurmoshengessä vaaditaan ylisuuria palkankorotuksia (ja vain tehyläisille) vaikka erittäin hyviä palkankorotuksia jo tarjottiinkin. Lisäksi syyllistetään ongelmista esim. Kokoomuspuoluetta, vaikka se oli osaltaan järjestelemässä kunnille lisää rahaa matalapalkka-alojen palkankorotuksiin. Tuon tarjotun korotuksen olisi pitänyt riittää mainiosti myös tehylle.
Nyt väitetään mukamas tosissaan, että tarjottujen korotustenkin jälkeen oltaisiin edelleen palkkakuopassa vaikka keskiansio olisikin jo 2500e+13%. Pelkkä 2500e ylittää jo selkeästi suomalaisten mediaaniansion. Eli yli puolet suomalaisista saa jo tällä hetkellä huonompaa palkkaa kuin tehyläiset keskimäärin. Lisäksi tehyläisillä on mm. normaalia palkansaajaa pidemmät loma-ajat sekä halvemmat asumiskustannukset työnantajan tarjoamissa asunnoissa. Nämä edut tuovat jo huomattavan palkanlisän, jota tehyn puolelta ei tällä hetkellä huomioida mitenkään.
Kokonaisvaikutus kansantalouteen ja työmarkkinaneuvotteluihin, tyyli jolla asiassa edetään, ajankohta jo tarjottujen suurten palkankorotusten vuoksi ja mahdolliset uhrit, ovat asioita jotka ovat jääneet tehyltä harkitsematta tai sitten ne eivät vaan kiinnosta. Kiinnostuksen puutteen voi tietysti ymmärtää, kun liikkeelle lähdetään kiristystaktiikalla.
Naiset vastaan miehet, orjatyövoimaa, ei ole tekijöitä, muutetaan ulkomaille, oecd-ansio, rahalla tästä selviää yms. paskaa tulee myös jatkuvalla syötöllä tehyn taholta, joka nostaa vitutuskäyrää ainakin täällä.
Toivon, ettei tehyn kiristykseen suostuta. Sama tilanne on mahdollisesti muuten edessä uudestaankin sekä tehyn, että muiden liittojen kanssa. Tämä heikentäisi yhteiskuntarauhaa ja vaikeuttaisi asioista sopimista turhan paljon. Kokonaan toinen asia on terveydenhuoltosektorin rakenteelliset ongelmat, joita tämän jupakan seurauksena lähdetäänkin toivottavasti uudelleenorganisoinnilla ja kilpailutuksella ratkomaan.