Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 625 557
  • 5 632

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Mutta jatkakaa hysteeristä itkuanne, ei se totuus kuitenkaan miksikään muutu, että jotain on tehtävä ja kyettävä palaamaan normaaliin elämään.
Pidän täysin kohtuullisena vaihtoehtona, että sairaanhoitajien palkat hilataan mainitsemasi Italian tasolle, samoin julkisen sairaanhoidon saatavuus ja taso. Minulle se sopii varsin hyvin. Tätä myöten päästäisiin ainakin kahdesta Tehyläisiä vaivaavasta ongelmasta: 1) työvoimapulasta, kun hoitajia vapautuisi työmarkkinoille 2) palkat Italian tasolle (en tiedä mikä se on), joka JypFabun mukaan on korkeampi kuin Suomessa.

Hoitajat, Suomen työläisten eliitti, koko kansan aivot ja kädet... Mihin tämä maa on menossa?
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
A-Talk

Todella säälittävä esiintyminen Kataiselta A-Talkissa. Ei voi esiintyä noin epäuskottavasti tuossa asemassa ja tässä tilanteessa. Heinäluoma vei kuin litran mittaa, tosin irtopisteitä keräilevällä tyylillä. Mikä kiveenhakattu ja tähtiinkirjoitettu summa se n. 10 kertaa Jyrkin mainitsema 150 milj. € valtionosuutena on? Tuskin Suomi nyt kehitysmaaksi muuttuu jos tuota summaa vähän korottaisi, vaikkakaan ei nyt välttämättä aivan sinne Heinäluoman kaavailemalle 600 milj. tasolle, niin säilyttäisi hallituskin kasvonsa edes osittain. Siitä ei tuskin edes voi kiistellä, että Kokoomuksen aikaansaama soppa tämä on, ei ne hoitajien (osittain epärealistiset) odotukset ja vaatimukset tyhjästä kumpua. Sitä saa mitä tilaa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Nyt ollaan palkkauksessa siellä turkin tasolla ja jos tuo vaatimus täytettäisiin viimeistä prosenttia myöten oltais vasta jossain italian tieppeillä ja sieltä on vielä aimo matka niille sijoille missä maan varallisuus ranking on, jotta eipä noita painokoneita lisärahan takia tarvitse kuluttaa.

Tässä taas vasemmisto näyttää miten taloustiede on hallussa.

Pitää olla jo aika vitun kassalla että pystyy vetämään bkt %-osuuksista johtopäätöksen että Suomen sairaanhoitajat ovat palkkauksessa Turkin tasolla.

Ei oikein tiedä itkeäkö vai nauraa kun kuuntelee näitä vasemmiston luentoja aiheesta.

5% inflaatio on ok, "investointi tarkistukset" ja sitten tämä viimeisimpänä...Huhhuh.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kataisella oli vaikea paikka, ei voinut mennä yksityiskohtiin tarkemmin koska neuvottelut ovat parhaillaan kesken.

Heinäluoma taas keskittyi paskapopulismiin mikä ei varmaan yllätä ketään, harmi että keskustelun vetäjällä ei ollut munaa kysyä miksei SDP tehnyt MITÄÄN viimeisen 12v aikana sairaanhoitajien eteen.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt ollaan palkkauksessa siellä turkin tasolla ja jos tuo vaatimus täytettäisiin viimeistä prosenttia myöten oltais vasta jossain italian tieppeillä ja sieltä on vielä aimo matka niille sijoille missä maan varallisuus ranking on, jotta eipä noita painokoneita lisärahan takia tarvitse kuluttaa.

Ja nimimerkki Jypfabu jatkaa aina yhtä asiantuntevia kommenttejaan. Mistähän ne Turkin ja Italian luvut on tempaistu? Vinkiksi laitan pari lainausta italialaiselta keskustelupalstalta (joviaalina miehenä käännöksien kera):

Nimimerkki Neleromano, sairaanhoidon opiskelija Cataniasta (Sisiliasta) kirjoittaa:

Salve, lavorando al nord come infermiere (visto che ne mancano) facendo gli straordinari, a quanto può arrivare uno stipendio? grazie a chi risponderà

Se on suomeksi:

Terve, jos työskentelee Pohjois-Italiassa sairaanhoitajana (niistä kun on siellä pula), tehden ylitöitä, paljonko voi saada liksaa? Kiitos vastaajille.

Ja vastaukseksi paukuttaa nimimerkki Dottoressino:

Se non ricordo male...mi sembra che si aggiri sulle 1200-1400 euro mensili
Dipende anche dalla citta' in cui vai a lavorare. Una cosa certa e' che facendo i servizi notturni...riesci a racimolare qualche centinaio di euro in piu'...

Elikkäs:

Ellen muista väärin...luulen, että palkka voi nousta 1200-1400 euroon kuussa riippuen vähän missä kaupungissa olet duunissa. Varmaa on kuitenkin, että tekemällä yövuoroja onnistut nostamaan sitä vielä muutamalla sadalla eurolla.

Tästä voisi siis päätellä, että italialaisen hoitsun liksat liikkuvat hieman kahden tonnin alapuolella ja siihen vaaditaan jo vuorotöitä. Sinulla Jypfabu tietenkin on parempaa tietoa asiasta? Niin, ja voin vakuuttaa, että en keksinyt näitä sitaatteja itse enkä kääntänyt väärin. Linkki koko keskusteluun on tässä:

http://www.ammissione.it/forum/viewtopic-nc-p-68034.html
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kataisella oli vaikea paikka, ei voinut mennä yksityiskohtiin tarkemmin koska neuvottelut ovat parhaillaan kesken.

Heinäluoma taas keskittyi paskapopulismiin mikä ei varmaan yllätä ketään, harmi että keskustelun vetäjällä ei ollut munaa kysyä miksei SDP tehnyt MITÄÄN viimeisen 12v aikana sairaanhoitajien eteen.

Valitettavasti Kataisen kokemattomuus tulee näkymään jo kevään kunnallisvaaleissa. Ei edes ollut munaa kysyä Heinäluomalta "miksei SDP tehnyt MITÄÄN viimeisen 12v aikana sairaanhoitajien eteen" vaikka huomasikin ettei kukaan muu sitä esittänyt.

Melkonen vässykkä, valtiomieheksi vielä pitkä matka. Mantra tuli ainakin selväksi: "Olemme historiallisesti ensimmäisen kerran..." Just vittu joo. Tekis melkein mieli vaihtaa puoluetta mutta kun se ideologia. Ja se jäsenkirja.
 

Milanista

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Kysäisin viime viikolla leikkaussalihoitajalta Milanossa, yliopistosairaalassa kun minua leikkelivät. Sanoi tienaavansa lisineen 1600€, joka Milanon kustannustasolla ei ole paljon. JypFabu varmaan tarkoitti ainakin osittain bruttokansantuotteesta terveyteen menevää prosenttia, joka Italiassa ja monessa muussakin EU maassa on Suomea korkeampi.

http://ec.europa.eu/health/ph_information/dissemination/echi/echi_25_en.pdf
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Valitettavasti Kataisen kokemattomuus tulee näkymään jo kevään kunnallisvaaleissa.

Kyllä ne kuitenkin vasta syksyllä ovat. Eli melkein vuosi aikaa vielä. Ja niissä vaaleissa painaa enemmän paikallinen politiikka, ainakin toivottavasti. (Oletko Kossu ehdokkaana?)


Tehylle ei oikeen voi luvata seuraavalle 2,5 vuodelle juuri enempää kuin mitä muille on annettu. Eikä lie ollut tarkoituskaan. Valtion tuki toi sinne ne muutamat prosentit ylimääräistä. Se että lähtivät kiristämään on heidän oma missionsa. Myöntyykö KT sitten muihin korotuksiin (luovat ratkaisut TV. L-P) onkin toinen asia? Ja kyllähän se vähän niinkin on että kun vaatii 16 niin saa 12, jos taas vaatii 24 niin saa...
 
Viimeksi muokattu:

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ainoa osapuoli joka tässä taistossa voi sanoa tehneensä järkevästi, on se joka ei ole osallistunut koko sekoiluun. Soininvaaralla oli helppo paikka sanoa asiansa.

Kokoomus on saanut koko paskan aikaan nimenomaan kaatamallla liikaa bensaa kyteviin liekkeihin ja siitä Katainen maksaa nyt kunnon koulutuksen ja oppirahat. Eikä homman jälkihoito ole toiminut. Kyllä miehen pitää nyt tulla kunnolla esiin kun on kerran sopan keittänyt. Eikä väliä, vaikka faktat ovat mitä ovat. Kun poliittinen vastuu ei ole aina pelkästään siitä kiinni, että mitä oikeasti sanotaan. Myös tulkitsevien ihmisten mielipide on olennaista älykkyysosamäärästä riippumatta.

Mutta ennen kuin taas jatkatte tappelua, niin totean että Tehy vetelee todellakin överivaatimuksia. 24% kerralla ei ole realististista. Ja faktat ovat hukassa. Ei se niin käy. Maltti olisi nyt valttia. Rahat tai henki meininki on tyystin perseestä. Palkkakuopan ymmärrän, mutta kokemattomat neuvottelijat ovat vieneet homman liian pitkälle. Sopu olisi mahdollinen ja kaikki lienisivät tyytyväisiä johonkin riidan keskiväliin menevälle korotukselle.

Ja pakkotyölaki oli pakollinen juttu, mutta Jatkoajan insinöörien pitää pohtia sitä, että menisikö itse alalle, jossa ei voi edes lakkoilla työetujensa parantamiseksi. Ja jos ei, niin miksi on niin, että ala ei houkuta, kun palkkakaan ei niin iso ole. Ns. hoitovietin omaamia ihmisiä on kuitenkin Suomessa ehkä hieman vähemmän kuin alan työntekijöitä.

Ja toivon lämpimästi että kukaan ei vastaa viestiini käyttämällä lähinnä asiaan sinänsä liittymätöntä oikeisto/vasuri -retoriikkaa. Tyylin käyttäjät tietävät mistä puhutaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ketjun otsikkoon suora vastaus; arvostan ja kunnioitan tätä ammattiryhmää paljon. Oma arvostukseni johtuu pitkälle paitsi siitä, että vaimoni on sairaanhoitaja (ja ylpeä TEHYläinen), mutta myös siitä, että olen tehnyt aikanaan sairaalassa töitä muutaman vuoden ja nähnyt hoitajien työtä erittäin läheltä.

Pitää sanoa, että hoitajien työ ei todellakaan käynyt (eikä käy tänäkään päivänä, kun puheita kuuntelee) kateeksi. Hoitajat tekivät käytännössä samoja töitä, mitä minä luulin lääkäreiden hommiksi ennen sairaalassa työskentelemistä. Lisäksi hoitajat joutuivat usein joko suoraan tai epäsuoraan työpaikkaväkivallan kohteeksi kaiken kiireensä keskellä.

Tätä taustaa vasten oma kantani palkkataisteluun on selvä. Hoitajat tarvitsevat merkittävän palkankorotuksen, sillä ammatti on kaikin puolin vaativa. Ammatti on erittäin vastuullinen, erittäin riskialtis ja työn hektisyyden puolesta pääosin erittäin raskas sekä fyysisesti, että henkisesti.

Tuntuu erittäin erikoiselta ja nurinkuriselta, että minä sain aikanaan parikymppisenä pussihousuna hiekkapuhalluskoneen vieressä (työnä oli painaa yhtä nappia kahden minuutin välein - sinänsä siis erittäin vaativaa ja stressaavaa työtä...) suunnilleen saman verran palkkaa kuin vaimoni tänä päivänä ihmisten terveyden ja pahimmissa tapauksissa jopa henkien kanssa työskennellessä.

Hoitajien palkankorotusvaatimus kuulostaa erikoisen kovalta, mutta taitaa olla oikeasti aika harvassa ne hoitajat, jotka hamuavat tätä 24%:n korotusta ja uskovat sen saavansa. Kuten nimimerkki -Mercury- sen sanoi; "Ja kyllähän se vähän niinkin on että kun vaatii 16 niin saa 12, jos taas vaatii 24 niin saa..."

Toivottavasti saisivat edes 16.
 

Viljuri

Jäsen
OT, rankasti (ja voisit useinkin siirtää nämä filosofis-ideologiset sivupolkusi niille sopiviin ketjuihin) mutta taidan siis olla vähän vähemmän postmodernilla kautta relativistisella linjalla, kun väitän että sosiaalinen liikkuvuus on suhteellisen yksiselitteinen tekijä mitata. (...)

Kuitenkin itse kirjoitit vuodatuksen luokkayhteiskunnasta, minkä konnektio tähän hoitajakiistaan ei selvinne ilman "kolmannelle tasolle" menemistä.

Sinänsä US Treasury on luotettavampi lähde kuin yksikään instituutti, ei siitä kahta sanaa, vaikka rehellisesti sanoen en WSJ:iin laitetun poleemisen mielipidekirjoituksen perusteella päässytkään tutkimuksen metodologian jäljille. Se kuitenkin osoitti jatkuvan Yhdysvaltoihin suuntautuvan maahanmuuton ohella sen, ettei ehkä ihan kaikki ole Yhdysvalloissakaan niin kuin vasemmiston olkiukkomaisessa viholliskuvassa yritetään väittää. Ja täskin huolimatta George W. Bush on melkoisen epäonnistunut presidentti, mutta miten se parantaa SDP:n menneiltä vuosisadoilta omaksutun korporaatioihin nojautuvan yhteiskuntamallin hyväksyttyvyyttä ei kyllä tosiaan aukene myöskään ilman "kolmannelle tasolle" menemistä... (~ ilm. alunperin marxilaiseen "dokumentin" tekoon liittyvä termi, jolla saadaan oikeutettua sellaista selektiivisyyttä, jossa Ruhrin alueen hiilikaivostyöntekijää voi kuvata vakavin ilmein suoraan pölyn peittämältä työpaikaltaan, siinä missä kolhoosin parasta lypsäjää kuvataan hymyilemässä silminkantamattomiin ulottuvat viljalakeudet takanaan).

Yksiselitteistä lienee se, että 1950-1970 lukujen "onnela" on takana Yhdysvalloissa (muilla kansoilla meni tämä aika maailmansodan tuhoista nousemiseen), mutta mitä se tarkoittaa hoitajien lakon kannalta ei kyllä aukene, vaikka luokkayhteiskunnan ja Yhdysvallat esiin toitkin. Hyvinvointi on kasvanut länsimaissa, ei laskenut.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kuitenkin itse kirjoitit vuodatuksen luokkayhteiskunnasta, joka konnektio tähän hoitajakiistaan ei selvinne ilman "kolmannelle tasolle" menemistä.

Tämä sinun väittelytaktiikkasi on todella ikävä (ja ikävystyttävä): jos haluat olla eri mieltä, ota autenttinen vastapuolen argumentti ja käsittele sitä. Perustele miksi se on väärä. Älä vihjaile, älä käytä guilt by association -argumentteja, älä kohdista kritiikkiäsi asioihin, mitä ei ole väitetty, ja mitkä eivät olisi - kätevästi - järkevästi väitettävissäkään. Ja tee kaikki tämä sille kuuluvassa ketjussa. Sinänsä on legitiimiä keskustella ideologiasta tässä hyvin ideologisessa ketjussa, mutta jos haluat keskustella ideologiasta, keskustele ideologiasta. Sinuun verrattuna Daespookin on kuin Oxford Unionista, taivahan alla.
 

Viljuri

Jäsen
Tämä sinun väittelytaktiikkasi on todella ikävä (ja ikävystyttävä): jos haluat olla eri mieltä, ota autenttinen vastapuolen argumentti ja käsittele sitä.

Kehoittaisin kaikella ystävyydellä vastaisuudessa pysymään asiassa, vaikka mammuttiketjusta onkin kysymys. On erittäin ikävystyttävää lukea lähes jokaisesta poliittisia aiheita käsittelevästä ketjusta Yhdysvalloista tai luokkayhteiskunnasta, ja tämä riippumatta ketjun aiheesta.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pitää sanoa, että hoitajien työ ei todellakaan käynyt (eikä käy tänäkään päivänä, kun puheita kuuntelee) kateeksi. Hoitajat tekivät käytännössä samoja töitä, mitä minä luulin lääkäreiden hommiksi ennen sairaalassa työskentelemistä. Lisäksi hoitajat joutuivat usein joko suoraan tai epäsuoraan työpaikkaväkivallan kohteeksi kaiken kiireensä keskellä.

Tätä taustaa vasten oma kantani palkkataisteluun on selvä. Hoitajat tarvitsevat merkittävän palkankorotuksen, sillä ammatti on kaikin puolin vaativa. Ammatti on erittäin vastuullinen, erittäin riskialtis ja työn hektisyyden puolesta pääosin erittäin raskas sekä fyysisesti, että henkisesti.
...
Hoitajien palkankorotusvaatimus kuulostaa erikoisen kovalta, mutta taitaa olla oikeasti aika harvassa ne hoitajat, jotka hamuavat tätä 24%:n korotusta ja uskovat sen saavansa. Kuten nimimerkki -Mercury- sen sanoi; "Ja kyllähän se vähän niinkin on että kun vaatii 16 niin saa 12, jos taas vaatii 24 niin saa..."

Toivottavasti saisivat edes 16.
En viitsinyt lainata koko tekstiä, mutta niin hyvin se osuus omaan ajatusmaailmaani tässä aiheessa, että aivan hyvin olisin voinut. Nuck tiivisti asian juuri niin kuin minäkin asian näen. Tässä aiheessa on mopo karannut käsistä aika monelta osapuolelta. Tehy ja osa (pieni osa loppujen lopuksi) sen jäsenistä ovat välillä menneet mauttomuuksiin pahemman kerran. Sitä ei mielestäni tule sallia, mutta se tuntuu olevan osa ammattiyhdistysliikkeiden toimintaa. Siksi en juuri pidäkään ammattiyhdistysliikkeistä. Kuten olen aiemmin todennut, on opposition politiikka ollut vastenmielistä.

Silti ihmettelen hieman sitä lynkkausmielialaa mikä tällä palstalla on olemassa. Luulisi kaikkien tietävän millä tavalla ammattiyhdistysliikkeet toimivat ja kuinka siellä, kuten yleensä joukossa, tyhmyys tiivistyy. Silti en lähtisi yleistämään ongelmaa kaikkiin sairaanhoitajiin. Edelleen he tekevät erittäin arvokasta työtä, jossa he joutuvat sellaisten paineiden alle, että uskon harvan jatkoaikalaisen siihen oikeasti suostuvan. Toki kyseessä on kutsumusammatti, mutta ei kai se herran tähden tarkoita, etteikö saisi pyytää parempia työoloja? Edelleen silti 24 % on liikaa.

Toisaalta Kataisenkin esiintyminen julkisesti hakee vielä itseään. Siitä hyviä tuli aiemmin tässä ketjussa esille esimerkiksi Daespoon toimesta. Varmasti julkinen keskustelu voisi myös hieman keskittyä siihen, mitä työnantaja voisi tehdä parantaakseen sairaanhoitajien ja yleisesti terveydenhoitoalan tilannetta. Sehän on tälläkin palstalla yleisesti todettu, että esimerkiksi johtamisessa ja työn organisoinnissa olisi varmasti parannettavaa.

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eikö sairaanhoitopiireissä lääkärit toimivat johtajina, kun sen sijaan omiin yksityissairaaloihinsa he palkkaavat ammattijohtajan. Miksiköhän näin? Olisiko julkisellakin puolella syytä siirtyä ammattijohtajien johtamiseen?

EDIT: Viljuri olikin ottanut johtamisen esille juuri ennen minua. Tärkeä asia kuitenkin.
 

Tobias

Jäsen
Tässä kun on selannut tuota illan aikana ilmestynyttä viesteilyä, ei ole voinut välttyä naurulta.

Suomi on kuitenkin euroopan rikkaimpia valtioita ja silläkö muka ei ole varaa maksaa terveydenhuollostaan käypää hintaa?

Paskaa olen ennenkin kuullut, mutta tuo itku rahattomuudesta on jo aimo lorttia!

Nyt ollaan palkkauksessa siellä turkin tasolla ja jos tuo vaatimus täytettäisiin viimeistä prosenttia myöten oltais vasta jossain italian tieppeillä ja sieltä on vielä aimo matka niille sijoille missä maan varallisuus ranking on, jotta eipä noita painokoneita lisärahan takia tarvitse kuluttaa.

Mutta jatkakaa hysteeristä itkuanne, ei se totuus kuitenkaan miksikään muutu, että jotain on tehtävä ja kyettävä palaamaan normaaliin elämään.


Hah, päivän naurut tulee (jälleen kerran) vasemmistoleiristä. Demarithan ovat jo naurattaneet ja vituttaneet jo iät ja ajat joten sinänsähän asiassa ei ole mitään uutta.

Jos nyt ymmärtää edes aivan perusasiat valtiotaloudesta niin ymmärtää, että sairanhoitajien palkkavaatimus on täysin mahdoton toteuttaa. Itseäni asia ei edes jännitä, koska tiedän että tuo vaatimus ei mene läpi.

Se, että valtiotalous on vahvasti ylijäämäinen ei tietenkään tarkoita sitä että rahaa on jaettavaksi kuin saatana roskaa. Rahaa pitää olla puskurina tulevaisuuteen kun makrotaloude bull-sykli tässä selkeästi on hidastumassa samaan aikaan kun paine julkisen sektorin palveluja kohtaan kasvaa mm. väestön ikääntymisen vuoksi. Tästä on onneksi seurauksena se, että todennäköisesti loisille jaettavat suorat tulonsiirrot, kuten toimeentulotuki ja työttömyyskorvaukset, ovat tulevaisuudessa entistä harkinnanvaraisempia.

Nyt pyydän, että joku teistä jatkoajan kommunisteista kertoisi minulle, että MIKSI SAIRAANHOITAJAT EIVÄT YKSITYISTÄ TARJOAMAANSA PALVELUA, JOS HE OVAT SITÄ MIELTÄ ETTÄ HEIDÄN PALVELUNSA ON KORVAAMATTOMAN, TÄRKEÄÄ JA SIITÄ PITÄÄ MAKSAA ENEMMÄN? Mikäli nuo kriteerit täyttyvät, niin markkinoilla varmasti olisi kysyntää sairaanhoitajista nykykorvausta korkeammalla kompensaatiolla. Näinhän lääkäritkin ovat toimineet (esim. MedOne), mikseivät hoitsut? Mikä vittu siinä voi olla että vaaditaan mahdottomia korotuksia julkiselta sektorilta kun markkina on vapaa myös yksityisille palveluille? Veikkaan että kyse on sitä, että sairaanhoitajat ymmärtävät sen, että heidän tarjoamillaan yksityistetyillä sairaanhoitopalveluilla ei olisi riittävästi kysyntää, koska tarjonta (sairaanhoitajakoulutukseen on riittävästi edelleen hakijoita) olisi julkisella puolella edelleen niin suurta.

Tällä perusteella olen sitä mieltä että sairaanhoitajille ei kuulu mitään muuta korotusta kuin mahdollinen inflaatiohyvitys tuleville vuosille. Mikäli Suomen olet eivät kelpaa, muuttakaa hoitajat ulkomaille tai vaihtakaa alaa ja lopettakaa ruikutus.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt pyydän, että joku teistä jatkoajan kommunisteista kertoisi minulle, että MIKSI SAIRAANHOITAJAT EIVÄT YKSITYISTÄ TARJOAMAANSA PALVELUA, JOS HE OVAT SITÄ MIELTÄ ETTÄ HEIDÄN PALVELUNSA ON KORVAAMATTOMAN, TÄRKEÄÄ JA SIITÄ PITÄÄ MAKSAA ENEMMÄN? Mikäli nuo kriteerit täyttyvät, niin markkinoilla varmasti olisi kysyntää sairaanhoitajista nykykorvausta korkeammalla kompensaatiolla. Näinhän lääkäritkin ovat toimineet (esim. MedOne), mikseivät hoitsut? Mikä vittu siinä voi olla että vaaditaan mahdottomia korotuksia julkiselta sektorilta kun markkina on vapaa myös yksityisille palveluille? Veikkaan että kyse on sitä, että sairaanhoitajat ymmärtävät sen, että heidän tarjoamillaan yksityistetyillä sairaanhoitopalveluilla ei olisi riittävästi kysyntää, koska tarjonta (sairaanhoitajakoulutukseen on riittävästi edelleen hakijoita) olisi julkisella puolella edelleen niin suurta.
Ei saatana mikä jätkä. Aikaisemmin nauroin jo tälle samalle jutulle ja luulin jälkikäteen menneeni miinaan, mutta kaveri vetää saman uudestaan. No, katsopas tuolta mainostamasi MedOne:n sivuilta ketä sinne halutaan duuniin:

http://www.medone.fi/cms/page.php

Vittu mikä urpo, noita yksityisiä palveluntarjoajiahan on jo olemassa. Mutta ei niillä ole mitään velvoitetta taata kaikille kansalaisille palveluita. Siellä puhuu raha.

Ja kyllä mulle kävisi että yksityistetään koko sairaanhoito. Mulla on vakuutukset kondiksessa ja käytän Dextraa/Diacoria, tunteella vuorotellen. Eipä tarvitsisi maksaa veroissa muiden hoitokustannuksia. Kumpaa sektoria muuten itse käytät? Vai käytätkö vielä YTHS:sää.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Vastataan alkuperäiseen kysymykseen, että en enää. Sairaaloissa ja muissa laitoksissa työtä tehneenä on tullut huomattua, että erikoisosaamista vaativat työtehtävät ovat aika harvassa. Monia töitä pystyy tekemään vaikka työpaikkakoulutettu lähihoitaja. Niitä sairaanhoitajiakin kun on niin monenlaisia. Osa on aivan huippuja ja korotuksensa ansainneet, mutta suurin osa taas heikosti motivoituneita, klikkiytyneitä valittajia, jotka syövät työpaikan henkeä rotan lailla.

Eikä se AMK-koulutuskaan niin ihmeellinen asia ole, että siitä mahdottomia pitäisi maksaa. Se asia mikä kunnioitusta herättää on alan paskamaiset työvuorot ja se kuinka paljon osa hoitajista on valmis työnantajan puolesta venymään. Näihin lisiin ja ylityökorvauksiin olisi syytä laittaa lisää rahaa, mutta peruspalkkaa ei noin paljoa voi nostaa.

Fakta on kuitenkin se, että vaikka tämä korotusvaatimus läpi menisikin, niin hoidon taso eikä työntekijöiden motivaatio nousisi mihinkään. Samoja mukakiireisiä hapannaamoja siellä olisi jatkossakin, mutta heillä vaan olisi yksi asia vähemmän mistä valittaa. Kai sitä sitten korotusten toteutuessa olisi potilailla ja asiakkaillakin oikeus vaatia neljänneksen parempaa, nopeampaa ja ystävällisempää hoitoa?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En nähnyt tuota Heinäluoman ja Kataisen sanailua, mutta kuvauksista päätellen aivan kiinnostava debatti. Tietysti oppositio yrittää ottaa irtopisteitä helpoilla lupauksilla_ se on opposition rooli - joku onnistuu siinä uskottavasti, "valtionhoitaja"-puolueelta se ei välttämättä aivan helposti suju. Silti on puhdas fakta, että tuo 150 miljoonaa on itsessään täysin mielivaltainen raja, joka on omiaan vain muuttamaan kiista idioottimaiseksi arvovaltataisteluksi. Mutta voi siis olla että neuvotteluissa ollaan se jo kiertoteitse ohitettu kuten Hesari uutisoi viikon alussa, tästä Katainen ei tietenkään voi puhua, kun neuvottelut ovat kesken. Mutta jos työtaistelu alkaa sen takia, että julkisuuteen on annettu kiveen hakattuna joku itsessään mielivaltainen summa niin tilanne on sangen absurdi. Tietenkään valtion kassa ei ole pohjaton, ilmaisia lounaita ei ole, eikä Tehyn 24%:iin voi suostua, mutta on oltava mahdollisuus löytää kompromissiratkaisu, ja on typerintä mahdollista neuvottelutaktiikkaa etukäteen lyödä lukkoon jokin asema, joka ei mitenkään tule vastaan toista osapuolta. Paitsi tietysti ellei nimenomaan halua työtaistelun alkamista ja tämän toisen osapuolen totaalista lannistamista hyväksymään puhdas saneluratkaisu. Olisikohan tosiaan niin, että tämä homma todella päästetään alkamaan?
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuntuu erittäin erikoiselta ja nurinkuriselta, että minä sain aikanaan parikymppisenä pussihousuna hiekkapuhalluskoneen vieressä (työnä oli painaa yhtä nappia kahden minuutin välein - sinänsä siis erittäin vaativaa ja stressaavaa työtä...) suunnilleen saman verran palkkaa kuin vaimoni tänä päivänä ihmisten terveyden ja pahimmissa tapauksissa jopa henkien kanssa työskennellessä.

Hoitajien palkankorotusvaatimus kuulostaa erikoisen kovalta, mutta taitaa olla oikeasti aika harvassa ne hoitajat, jotka hamuavat tätä 24%:n korotusta ja uskovat sen saavansa. Kuten nimimerkki -Mercury- sen sanoi; "Ja kyllähän se vähän niinkin on että kun vaatii 16 niin saa 12, jos taas vaatii 24 niin saa..."

Toivottavasti saisivat edes 16.
Kerro nyt tarkasti paljonko tämä sinun suunnilleen saman verran on, ilman mitään lisiä.
Aika harvassa on hoitajat jotka uskaltavat tuoda julki etteivät ole vaatimassa 24% korotusta.

Sääliksi kyllä käy jos eivät saa 24%. Toivottavasti edes säälittävät 16% että pääsevät pois palkkakuopasta muita oikeasti palkkakuopassa (koulutukseen nähden) olevia, ponnistusjakkaranaan käyttäen.

Aika ruhtinaallinen korotus olisi käteen annettu. Eipä kelvannut. Joukkoirtisanoutumisissa tyhmyys tiivistyy.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Vittu mikä urpo, noita yksityisiä palveluntarjoajiahan on jo olemassa. Mutta ei niillä ole mitään velvoitetta taata kaikille kansalaisille palveluita. Siellä puhuu raha.

Kuka sitten onkaan tässä Urpo?
MedOne vuokraa kunnalle terveyskeskukseen lääkärin, koska virkaan ei ole tulijoita. Vastaavasti hoitaja X voisi olla vaikka MedTwo yrityksen palkkalistoilla ja tehdä töitä HYKS:ssä
Kuka siis tarjoaa palvelun ja kenellä näissä tapauksissa?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Nyt pyydän, että joku teistä jatkoajan kommunisteista kertoisi minulle, että MIKSI SAIRAANHOITAJAT EIVÄT YKSITYISTÄ TARJOAMAANSA PALVELUA, JOS HE OVAT SITÄ MIELTÄ ETTÄ HEIDÄN PALVELUNSA ON KORVAAMATTOMAN, TÄRKEÄÄ JA SIITÄ PITÄÄ MAKSAA ENEMMÄN? Mikäli nuo kriteerit täyttyvät, niin markkinoilla varmasti olisi kysyntää sairaanhoitajista nykykorvausta korkeammalla kompensaatiolla. Näinhän lääkäritkin ovat toimineet (esim. MedOne), mikseivät hoitsut? Mikä vittu siinä voi olla että vaaditaan mahdottomia korotuksia julkiselta sektorilta kun markkina on vapaa myös yksityisille palveluille? Veikkaan että kyse on sitä, että sairaanhoitajat ymmärtävät sen, että heidän tarjoamillaan yksityistetyillä sairaanhoitopalveluilla ei olisi riittävästi kysyntää, koska tarjonta (sairaanhoitajakoulutukseen on riittävästi edelleen hakijoita) olisi julkisella puolella edelleen niin suurta.

No niin, nyt vain odotetaan niitä jatkoajan kommunisteja. Voi käydä pitkäksikin aika. Pitääkö olla jäsenkirja vai riittääkö vain marxismi-leninismin kannattaminen? Lasketaanko trotskilaiset kommunisteiksi? Anarko-syndikalistit varmaan ei. Entä lespo-kommunistit? (Epäilenpä että vain tuo viimeinen termi on edes vähän tuttu, mutta kyllähän tarkoitus tuli selväksi.) Jos sitten ei-kommunistit saavat vastata niin ongelmana tässä taitaa olla tuo täälläkin hankalana pidetty perustuslaki, joiden mukaan näistä asioista Suomessa päättää eduskunta, jonka vallassa nykyinen sairaanhoito-järjestelmämmekin siis on. Mutta jos olisi mahdollista kaikkien sairaanhoitajien julistautua parasta tarjousta vastaan töitä tekeviksi freelancereiksi niin epäilenpä että ainakin noin lyhyellä tähtäimellä palkat voisivat aika mukavastikkin nousta. Voisi tulla jopa tarpeelliseksi säätää PAKKOTYÖLAKI varmistamaan potilasturvallisuutta tälläisessä vapaassa markkinatilanteessa. Mene ja tiedä.
 

Wristlock

Jäsen
Kataisella oli vaikea paikka, ei voinut mennä yksityiskohtiin tarkemmin koska neuvottelut ovat parhaillaan kesken.

Heinäluoma taas keskittyi paskapopulismiin mikä ei varmaan yllätä ketään, harmi että keskustelun vetäjällä ei ollut munaa kysyä miksei SDP tehnyt MITÄÄN viimeisen 12v aikana sairaanhoitajien eteen.

Katainen on väärässä paikassa valtionvarainministerinä ja siitähän syntyy vaikeita paikkoja vielä jatkossakin.

Ohjelmassahan kerrottiin Eeron suulla, että edellisen hallituksen aikana hoitajien palkkoja nostettiin 4% yli yleisen korotuslinjan eikä Jyrki tähän osannut mitään sanoa.

Nythän hoitajat eivät ole saamassa prosenttiakaan yli yleisen korotuslinjan.

17%, 3 vuoden soppari ja valtio laittaa jonkun euron lisää kuntien tukemiseksi. Tuo valtion lisätuki kunnille voitaisiin sopia ja naamioida kabineteissa siten, että Jyrki ei menetä jämyn jätkän mainettaan.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Lievän hymyilyn aiheutti aamun uutinen, että Vanhas-Masa onpi joutunut sairaalaan virtsakivien takia. Mahtaakohan hoitajilla olla aikaa jopa hieman kommunikoida potilaan kanssa siinä hoitojen ohessa? Kivulias vaiva ja kivuliaat hoidot, tietääkseni.

t. hanu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös