Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 607 608
  • 5 631

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ratkaisuhan on tässä... ja mistäpä muualta näin ainutlaatuisen hieno ajatus kiistan ratkaisuun tulee, kuin vasemmalta!
Minä en tajunnut tuota juttua. Oliko Lapintie ehdottanut oikeasti tuota matemaattista kaavaa tehykokkarien tyydyttämiseksi, vai oliko tuo irvailua Lapintien prosenttilasku-sammakosta liittyen Itämeren saaste-hässäkkään?

Hyvä kuva liittyen tuohon sisar-hento-valkoinen-fraasiin
 
Viimeksi muokattu:

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Minä en tajunnut tuota juttua. Oliko Lapintie ehdottanut oikeasti tuota matemaattista kaavaa tehykokkarien tyydyttämiseksi, vai oliko tuo irvailua Lapintien prosenttilasku-sammakosta liittyen Itämeren saaste-hässäkkään?

Lapintien prosenttiopin soveltamista työkiistaanhan tuo selvästikin oli.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ymmärrän. Älä usko kaikkea mitä Jyrki sulle syöttää.

Loistava argumentti. Not.

Miten ne ovat perseilleet? Kyseiset maathan eivät kyenneet täyttämään annettuja inflaatioehtoja. Missä ovat uutiset niiden katastrofista ja talouden hallitsemattomasta syöksykierteestä? Mitä ovat ne siellä nähtävät peruuttamattomat seuraukset joista Suomikin joutuisi kärsimään jos samalle tielle päätyy?

Luetunymmärtäminen taitaa falskata taas pahan kerran siellä päässä. Kuka täällä on puhunut hallitsemattomasta syöksykierteestä?

Puutteelliset taloustietosi eivät oikein mahdollista kovin hedelmällistä keskustelua tästäkään aiheesta.

Tästä asiantuntijoilla on kuitenkin eriäviä näkemyksiä. Ja puhutaan edelleen maltillisesta plusmerkkisestä inflaatiosta, ei hyperistä. Pistäpä ne tieteelliset julkaisut aakkosjärjestykseen jossa tuo laki kiistatta ja yksimielisesti todetaan.

Sinähän väitit että 3-5% inflaatio on Suomelle hyvästä. Pistäppä linkkejä asiantuntijoiden lausuntoihin jotka tukevat tuota väitettäsi.

Mutta tässä nyt esim. sos.dem. SP:n pääjohtajan mietteitä:

"Inflaatio-odotusten vahvistuminen voi johtaa kustannuskierteeseen, jossa yritykset nostavat hintoja tulostensa ylläpitämiseksi ja työntekijät esittävät entistä suurempia palkkavaatimuksia. Tällainen kotimaisten kustannusten nousukierre rapauttaisi suomalaisen tuotannon kansainvälistä kustannuskilpailukykyä ja heikentäisi työllisyyden paranemisen ja talouskasvun edellytyksiä tulevaisuudessa. Pahin vaihtoehto on se, että kilpailukykymme heikkenee samalla, kun Suomi ajautuu kansainväliseen laskusuhdanteeseen", pääjohtaja Erkki Liikanen arvioi esitellessään Suomen Pankin ennustetta.

http://www.suomenpankki.fi/fi/suomen_pankki/ajankohtaista/tiedotteet/2007/tiedote35_2007.htm

Minusta taastuntuu, että olet kyllä äskettäin lukenut tenttiin ja tykkäät paukutella siitä henkseleitä, mutta siihen se jää.

Heh, kurssit on käyty about 8-10v sitten joten olet taas väärässä.

Ilmeisesti sinua harmittaa se että sinulta puuttuu perustiedot makrotaloudesta jonka vuoksi et pysty tästäkään aiheesta keskustelemaan kovin rakentavalta pohjalta.

Kuten nyt on juuri nähty? Hoitsuille rahaa on riittänyt hyvin? Mielenterveyden avohoitoon on rahaa ihan paaleittain? Kouluterveydessä on varaa satsata oppilaiden henkiseenkin terveyteen? Tieverkoston ylläpitoon on riittänyt erinomaisesti varoja? Tämä kilpailukykydiskurssi on yhtä suurta humppaa jossa tavallista lukijaa kuljetetaan pitkin lavaa kunnes pää on sopivasti pyörällä. Me ollaan oltu maailman kilpailukykyisin maa. Missä se näkyy?

Noniin, siinä tulee kunnon vasemmistolaisen aatteen paloa! Missä se näkyy? No ehkäpä siinä että työttömyys on laskenut jostain 16% paikkeilta 6%:n paikkeille? Pitkäaikaistyöttömien määrä on tippunut dramaattisesti. Suomen varallisuus kasvaa kohisten.

Tuliko koskaan mieleen että mitä panostukset noihin mainitsemiisi kohteisiin olisi jos Suomen kilpailukyky ei olisi nykyistä luokkaa? Ei varmaan.

Se että toivot 5%:n inflaatiota ei auta MITENKÄÄN noihin mainisemiisi asioihin, päinvastoin.

Mutta kuten totesinkin, sinua kiinnostaa vain työllisten asuntovelallisten asema eikä esim. työttömien tai sairaiden vuokralaisten asema.

Palkat, korvaukset ja palkkiot seuraavat inflaatiokehitystä, joten reaaliansiot pysyvät ennallaan. Koskee niin työtöntä kuin palkansaajaakin. Reaalieläminen ei kallistu, vain velat kevenevät.

Ja tässä tulee taas esiin se sinun totaalinen taloustietämyksen puute. Kun palkat, korvaukset ja palkkiot nousevat 5%:n tahtia, Suomen kilpailukyky heikentyy. Se tarkoittaa vähemmän vientiä, vähemmän verotuloja ja vähemmän rahaa yhteiskunnalle.

Mutta tämähän ei sinua haittaa kunhan asuntovelat sulavat nopeammin.

Tyypilliseen vasemmistotyyliin katselet maailmaa putken läpi.
 

Morgoth

Jäsen
Yhdessä kyltissä lukee "RAHAT VAI HENKI". Alkaa pikkuhiljaa pelottamaan tämä hoitajien asenne potilaisiinsa, kun ihan avoimesti uhataan potilaiden hengillä, jos ei rahaa tule.

Kertovat ainakin rehellisesti mistä tästä on kyse, siitä pisteet. Eivät edes yritä naamioida tuota "suomalaisen terveydenhuollon pelastamisen" paskapuheiden taakse vaan sanotaan suoraan, että rahat tänne vaikka potilaiden henkien kustannuksella.

Käsittämätön soppa ja on ihan täyttä kusipäisyyttä tämä koko tuohu. No, on siinä jollakin kerrottavaa jälkipolville: "joo, mä synnyin Ruotsissa, kun vuonna 2007 Suomessa ei pystyneet takaamaan että pystyn syntymään turvallisesti, niin mut lennätettiin sinne äitini kanssa".
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Muistanko ihan väärin että Ruotsissa syntynyt saa automaattisesti Ruotsin kansalaisuuden niin halutessaan?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Turmion Kätilöt voisi vetäistä ajankohtaisena coverina Mullekaikkihetinyt!

Hieman aihetta sivuten, itselläni on alkanut soida päässä tässä tapauksessa suuresti arvostamani Ismo Alanko Säätiön ehkä huonoin kappale, elikkäs Paskiainen. "Anna kaikki heti mulle nyt niin..."
 
K

kiwipilot

Tämän aamun Hesarissa on juttu Tehyn mielenilmauksesta kuvan kera. Kuvassa on hoitajia kyltit käsissään. Yhdessä kyltissä lukee "RAHAT VAI HENKI". Alkaa pikkuhiljaa pelottamaan tämä hoitajien asenne potilaisiinsa, kun ihan avoimesti uhataan potilaiden hengillä, jos ei rahaa tule.

Mielestäni vielä paremmin tilannetta kuvaisi fraasi: "RAHAT TAI HENKI"
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Yksi uutislinkki lisää.

Hieman ristiriitainen lausunto:"Kukaan potilas ei jää heitteille. Me taistellaan siitä, että tulevaisuudessa meillä on hoitajia ja siitä, ettei hoitajien tarvitse enää venyä rajattomasti, Kosonen painottaa."

Joiltain osastoilta ilmeisesti kaikki hoitajat ovat irtisanoutuneet, mutta kirkkain silmin vakuutetaan ettei kukaan potilas jää heitteille. Mites tämä on mahdollista? Potilasturvalakikaan ei tuo hoitajia kuin tietyille kriittisimmille osastoille, mutta pääluottamusmies Kosonen ja osastonhoitaja Sjöholm vakuuttavat ettei kukaan jää heitteille. Aikas suuri lupaus heiltä jos irtisanoutumiset realisoituvat. Ja mitä he huolta kantavat heitteillejäämisestä, koska syy ja vika on työnantajan ja hallituksen. Ihme venkoilua.

Ja sitten osoitetaan perusymmärtämättömyys:"Pakkotyöhön määrätyt hoitajat saavat 30 prosenttia enemmän palkkaa kuin muut. Tämähän on ihan järjetöntä koska Tehyn palkankorotusvaatimus on 24 prosenttia. Kaikkien pitäisi lopettaa työt ja tulla takaisin pakkotyömääräyksellä, koska saamme niin enemmän palkka kuin edes vaadimme, Sjöholm hämmästelee."

Hyvin ne vetää.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Toimihenkilöunioni aloittaa Tehyn työtaistelun tukitoimet.

"Unionin puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan unioni haluaa olla tukitoimien päänavaajana monia ihmisiä kuohuttaneessa lakkoasiassa."

Lisää tietoa tulee klo 13.

Ylen uutinen aiheesta
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä työtaistelu on todella ratkaiseva, hoitsut tuntuvat uskovan Tehyyn niinkuin johonkin kaiken pelastavaan messiaaseen.
Oma luottoni Tehyyn ei ole paljoa suurempi kuin mihinkään muuhunkaan isoon organisaatioon,(vaikka ovatkin homman hoitaneet hyvin tässä työtaistelussa) mutta luottamus hoitajien yhteishenkeen ja työtaistelutahtoon on sen sijaan vankka. Se on se syy miksi tämä työtaistelu ei pelota vähimmissäkään määrin.
. Kysymys hoitajilla ilmeisesti on siinä että pelastaako Tehy nyt Suomen terveydenhuollon tulevaisuuden ja samalla hoitajien arvostuksen näillä vaatimuksille. Jokainen järkevä ihminen tietää vastauksen tähän kysymykseen, luulen että kylmä vastaus tulee teillekkin ennemmin tai myöhemmin selviämään, kun hurmahenki on vähän laskenut =)
Niin että tyhmä tehyläinen ja järkevä vastustaja..? Jokainen järkevä ihminen tietää ettei tällaista asiaa joka selviää vasta historian kirjoista voi kukaan tietää. Arvailua ja spekulointia tämä on niin minulla kuin sinulla.

Mitä?!? Eikö tämän pitäny olla läpihuutojuttu eli tässä vaiheessahan hallituksen ja työnantajan piti olla kieli ruskeana Tehyn suuntaan.
Kukas tällaista on väittänyt; itse ainakin olen puhunut työtaistelusta koko ajan. No, itse uskon edelleen vahvasti että kyllä se ääni työnantajan kellossa muuttuu, viimeistään parin viikon päästä on äänensävyyn tullut pykälä nöyryyttä lisää.
Toimihenkilöunioni aloittaa Tehyn työtaistelun tukitoimet.
Hyvä, suunta on oikea!!
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Saman tien poliisit voisivat joukkoirtisanoutua, heilläkin kehno palkka. Tai palomiehet.

No, itse olin silloin aikoinani täysvalmiudessa, kovat piipussa siirtymään tampesteriin lainvalvojaksi, kun poliisit lakkoilivat suomessa, siihen aikaan valtiolla oli toki sen verran järkeä, että maksoivat mitä pyydettiin, että turvallisuus säilyi, meinaan, että me varusmiehet kovat piipussa ammattitaidottomina oltaisiin kyllä oltu ihmishengille uhka vailla vertaa.

Ehkä tietysti silloin oli suurempi pelko päättäjillä, kun rikkaimpien rahat oli vaarassa, ja rosmot olis saanu vapaasti rellestää, nythän siellä mahdollisesti kuolee vaan joitain kunnallisen puolen köyhiä, niin joutaa pelleillä kaikkien pakkotyölakien kanssa hoitajia kyykyttäen. Pojjaat pohtii vaan miten sais vesilait kumottua, että vuotoksen sais rakennettua, siinä prioriteetit tällä kompetenssilla ja mitähän hauskaa vielä kerkeevät aikaan saamaankaan, ennenkuin kaatuvat omaan mahdottomuuteensa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ohessa kiinnostava linkki, jossa analysoidaan kunnioitetun Brookings-instituutin tilaamaa tutkimusta amerikkalaisesta sosiaalisesta liikkuvuudesta. Tästä nähdään mihin määrätietoisen oikeistolainen talouspolitiikka vähitellen johtaa: sosiaalisten luokkien jähmettymiseen, taloudellisen kasvun hyödyn keskittymiseen yhä pienempään tuloeliittiin ja siten sosiaalisen liikkuvuuden vähentymiseen. Jos synnyt köyhään perheeseen niin sinun on todellakin syytä toivoa, että synnyt siihen pohjoismaissa etkä USA:ssa sillä siellä vanhempiesi taloudellinen asema on paljon paljon määräävämpi tekijä omalle yhteiskunnalliselle asemallesi kuin mitä meillä Skandinaviassa. USA:ssa on myös yhä suurempi joukko ihmisiä, joiden taloudellinen asema on huonompi kuin heidän vanhemmillaan ja yhä pienempi joukko niitä, jotka voivat odottaa elämänsä aikana taloudellisen asemansa kohoavan (tästä ilmestyi juuri Pew-tutkimuskeskuksen jatkoraportti).

http://ezraklein.typepad.com/blog/2007/06/your_world_in_g.html

Voidaan kysyä haluavatko oikeistolaiset tälläistä vähittäistä sääty-yhteiskunnan rakentamista? Eivät tietenkään halua. Nyky-oikeisto edustaa lähinnä klassista liberalismia, johon ei todellakaan kuuluu perinnöllisen aseman korostaminen. Tilanne on vain se, että jatkuvat lyhyen tähtäimen askeleet "talouden tehostamiseksi" ja tulonsiirtojen heikentämiseksi, johtavat yhdessä ja pitkällä aikavälillä yhteiskunnallisen kilpailun heikentymiseen. Tulonsiirtojen ja verotuksen pienentyessä resurssit kunnollisen, universaalin koulujärjestelmän ylläpitoon vähenevät: syntyy huonoja kouluja ja hyviä kouluja, korkeakoulutuksen hinta kasvaa ja jopa keskiluokalla alkaa olla kasvavia vaikeuksia rahoittaa opintoja laatu-yliopistoissa. Myös terveydenhuoltojärjestelmä eriarvoistuu radikaalisti, USA:ssahan kaikilla ei edes ole sairausvakuutusta: tilanteesta riippuen vakava sairaus voi olla pienituloiselle perheelle täysi katastrofi. Kehittyy slummialueita, joihin pelkkä syntyminen merkitsee, että on radikaalisti pienemmät mahdollisuudet kilpailla yhteiskunnallisesta asemasta. Kehittyy myöskin yhä rikkaampi varallisuus-rälssi, johon syntyminen puolestaan takaa aseman yhteiskunnassa ilman kilpailua. Näiden välissä keskiluokka joutuu ponnistelemaan yhä voimakkaammin pysyäkseen paikallaan. Sen osuus väestöstä voi jopa alkaa pienentymään.

Suomessa on nyt tämä kehitys iduillaan. Laman seurauksena on syntynyt vielä toki suhteellisen pieni mutta kuitenkin jatkuvasti kasvava väestöryhmä, jossa köyhyys ja kouluttamattomuus näyttävät periytyvän voimakkaasti. On alueita, joissa tämän väestöryhmän osuus on merkittävä. Näiden alueiden koulut ovat kasvavien paineiden alaisia: ongelma-nuorien osuus on yhä suurempi ja näiden myötä myös muiden oppilaiden asema vaikeutuu. Jos kehitys jatkuu näiden trendien mukaisena meille kehittyy 10-20 vuodessa suhteellisen tyylipuhtaita slummialueita, joihin syntyminen merkitsee jo itsessään merkittävästi heikentyneitä mahdollisuuksia kilpailla omilla kyvyillään ja taipumuksillaan. Vastaavasti on myös kehittymässä selkeä varallisuus-eliitti, jonka ero muuhun yhteiskuntaan kasvaa vahvasti. On alueita, jolle puolestaan tämä väestöryhmä keskittyy. Vireillä on suunnitelmia yksityiskoulujen perustamisen helpottamisesta ja yliopisto-opiskelun tekemisestä maksulliseksi. Sairaanhoitojärjestelmän kasvava kaksinapaisuus lienee kaikille tuttu: terveyskeskuksia vältellään yhä enemmän, niistä on tulossa ongelma-keskuksia.

Ellemme pidä varaamme niin avoin, universaali koulutusjärjestelmämme rapautuu, lakkaamme olemasta slummiton yhteiskunta ja perinteisesti korkea sosiaalinen liikkuvuutemme jähmettyy ja alkaa laskemaan. Vanhempien ja iso-vanhempien menestyminen alkaa yhä paremmin ennustaa lapsien menestymistä. Lasten omat kyvyt ja taipumukset puolestaan painavat yhä vähemmän yhteiskunnallisessa kilpailussa. Mitään tästä ei oikeisto halua, mutta äärimmäisen, korostetun oikeistolainen talouspolitiikka voi tähän johtaa. Että säilyttäisimme mahdollisimman tasaisen pelikentän, mahdollisimman avoimen yhteiskunnallisen kilpailun, meillä täytyy jatkossakin olla merkittäviä tulonsiirtoja, vahvoja hyvinvointirakenteita, talouskasvumme täytyy jatkossakin olla valjastettu koko yhteiskunnan hyödyksi, leijonanosa siitä ei saa kohdistua vain kapean, pian perinnöllisen eliitin hyödyksi. Tämä yhtälö toki voi tulla yhä vaikeammaksi, ja voi olla että vaivumme johonkin jähmettyneeseen luokka-yhteiskuntaan, josta 1900-luvun kuluessa suurella työllä ja vaivannäöllä itsemme nostimme pois. Mutta toivottavasti ei sentään vapaaehtoisesti, ilman vakavaa yritystä parempaan.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Hyvä kysymys. Tehyn korotusvaatimuksen argumenteista yksi oli se, että juuri he ovat hirveässä palkkakuopassa suhteessa korkeaan koulutukseensa. Tämä perustuu siihen hirvittävään väärinkäsitykseen, että AMK-tutkintoa voisi verrata oikeaan korkeakoulututkintoon.

Luullaan, että ruuvaamalla nimikyltti amitsun oven päältä irti ja ripustamalla tilalle plakaatti, jossa lukee korkeakoulu muuttuu opetuksen taso ja opiskelijoiden taso korkeakoulustandardin mukaiseksi.

Korkeakoulun ja ammattikorkeakoulun ero on sama kuin realismin ja sosialistisen realismin.
Erittäin hyvin sanottu siellä takana!

Tätä olen toitottanut jo kymmenen vuoden ajan täällä JA:ssa, samoin kuin sitä ovat yrittäneet tuoda esille yliopistoväki ja entisen teknillisen oppilaitoksen väki.

Miksei voida myöntää, että tämä AMK-tasapäistäminen on ollut täysin keinotekoinen ja typerä tapa ajaa eri aloja samaan koulutusastemuottiin huomioimatta alojen erilaisia vaatimuksia opetuksen tason ja oppilasmateriaalin suhteen. Nythän kaikenmaailman kaupankassat ja sairaanhoitajatkin luulevat olevansa akateemisia.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Voidaan kysyä haluavatko oikeistolaiset tälläistä vähittäistä sääty-yhteiskunnan rakentamista? .

Ei tietenkään halua, en ole kuullut kenekään ehdottavan moista.

Mielenkiintoinen aihe sinänsä mutta kuuluisi vaikkapa omaan ketjuun koska sairaanhoitajien lakon kanssa sillä on hyvin vähän tekemistä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tuota.. Se lakihan tehtiin nimenomaan estämään se, ettei kukaan kuolisi hoitajien "pelleilyn" takia. Joskus on pakko pistää joku kyykkyyn, että tajuaa paikkansa.

JypFabu ei ole osottainut mitään kykyä nähdä isoja kokonaisuuksia vaan ainoa ratkaisukeino on tämä "lisää rahaa" tajuamatta sen vaikutuksia tulevaisuudessa.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
.

Kukas tällaista on väittänyt; itse ainakin olen puhunut työtaistelusta koko ajan. No, itse uskon edelleen vahvasti että kyllä se ääni työnantajan kellossa muuttuu, viimeistään parin viikon päästä on äänensävyyn tullut pykälä nöyryyttä lisää. Hyvä, suunta on oikea!!

Ihan itse väitit, jotta kunhan irtisanomislistat julkaistaan mahtaa aika heti puoleen tulla sopu.

Mitenkäs se on Kalevi, vieläkös tahtoisit keskipalkan sinne 4000€:n korville?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei tietenkään halua, en ole kuullut kenekään ehdottavan moista.

Mielenkiintoinen aihe sinänsä mutta kuuluisi vaikkapa omaan ketjuun koska sairaanhoitajien lakon kanssa sillä on hyvin vähän tekemistä.

Höh, sinä ja kumppanithan täällä hölötätte jatkuvasti uskomatonta soopaa vasemmistolaisesta tai vasemmisto-liberaalista ajattelusta, eiköhän nyt ollut paikallaan, että olisi jonkinlaista autenttistakin debattia, eikä vain tätä lespo-kommari -höpinää, jota te tosiaankin suollatte joka väliin jonkinlaisessa autuaassa eristyksessä empiirisestä reaalimaailmasta.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Kukas tällaista on väittänyt; itse ainakin olen puhunut työtaistelusta koko ajan. No, itse uskon edelleen vahvasti että kyllä se ääni työnantajan kellossa muuttuu, viimeistään parin viikon päästä on äänensävyyn tullut pykälä nöyryyttä lisää. Hyvä, suunta on oikea!!

Ja työnantajaosapuoli on ollut ylimielinen missä vaiheessa? Siinäkö, kun eivät suostuneet heti vaatimuksiin, vai silloin kun lähettivät kirjeet, vai silloin kun ilmoittivat laittaneensa paikkoja hakuun? Vastaus näihin potentiaalisiin ylimielisyyksiin saatiin työtuomioistuimesta.

Jos irtisanoutumiset toteutuvat niin luultavasti myös Tehyltä alkaa löytyä sitä nöyryyttä. Reilu 700 000 euroa päivässä avustuksia ja siihen päälle muut tavalliset liiton kulut. Toki sitä rahaa saa pankista niin paljon kuin ulos jaksaa kantaa, mutta tarvii muistaa, että se on lainarahaa, joka tarvii palauttaa korkojen kera lainaajalle.

Tehyn nöyryyden puutteesta paras esimerkki on mielestäni se, kun ei suostuta edes neuvottelemaan suojelutyöstä. Kuten aiemmin kirjoitin niin nythän Tehyllä olisi oiva tilaisuus rajata työ sinne jossa sitä kipeimmin tarvitaan. Onhan Tehy niskan päällä ja kaikki valtit kädessä, vai mitä?
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Höh, sinä ja kumppanithan täällä hölötätte jatkuvasti uskomatonta soopaa vasemmistolaisesta tai vasemmisto-liberaalista ajattelusta, eiköhän nyt ollut paikallaan, että olisi jonkinlaista autenttistakin debattia, eikä vain tätä lespo-kommari -höpinää, jota te tosiaankin suollatte joka väliin jonkinlaisessa autuaassa eristyksessä empiirisestä reaalimaailmasta.

Sinä aloit puhumaan luokka- tai sääty-yhteiskunnasta yleisesti, se on helvetisti laajempi aihe kuin tämä sairaanhoitajien lakko. Vaikka täällä on keskutelu rönsyillyt aika paljonkin niin mielestäni noin pitkälle ei ole vielä menty.

Kuten sanoin, mielenkiintoinen aihe ja keskustelen mielelläni siitä toisessa ketjussa. Aiheen laajuus vain hautaa tämän sairaanhoitaja-keskustelun alleen aika tehokkaasti.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuota.. Se lakihan tehtiin nimenomaan estämään se, ettei kukaan kuolisi hoitajien "pelleilyn" takia. Joskus on pakko pistää joku kyykkyyn, että tajuaa paikkansa.

Tuota... se lakihan ei tuota juuri takaa, siksihän se on valtion taholta pelkästään kiusantekoa ja kyykyttämistä. Asiahan menee tokikin niinpäin, että valtio tuolla lailla pesi vastuunsa kuolleista, poliitikot tässä leikkivät ihmishengillä vastuuttömasti. Vielä ei kansan voima riitä panemaan näitä tomppeleita ruotuun, mutta se se päivä tulee, usko huvikses.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Tuota... se lakihan ei tuota juuri takaa, siksihän se on valtion taholta pelkästään kiusantekoa ja kyykyttämistä. Asiahan menee tokikin niinpäin, että valtio tuolla lailla pesi vastuunsa kuolleista, poliitikot tässä leikkivät ihmishengillä vastuuttömasti. Vielä ei kansan voima riitä panemaan näitä tomppeleita ruotuun, mutta se se päivä tulee, usko huvikses.

Tuota... jos potilasturvalaki säädetään ja hoitajia menee heille osoitettuun paikkaan auttamaan esimerkiksi keskosia niin se on kiusantekoa ja kyykyttämistä hoitajia kohtaan? Mihin ihmeeseen ne potilaat unohtuvat? Se on potilaiden kyykyttämistä ja kiusaamista, kun kaduilla kuljetaan kylttien kanssa missä lukee "Rahat vai henki". Potilaille tulee varmasti pirun mukava olo, kun näkevät niitä uutisissa. Lisäksi eilen uutisissa yksi mieltään ilmaissut hoitaja totesi lakonisesti ettei voi aina kuulla, kun puhelin soi (jos siis kutsu suojelutyöhön käy). Totta tuo on tietenkin, mutta jos asiat ovat noin huonosti niin vaihtaisi oikeasti alaa. Yhtä rohkeasti vaan kuin banderollien kanssa riekkumaan kaduille.

Kansa käy uurnilla kerran neljässä vuodessa eli, joka neljäs vuosi on mahdollisuus laittaa tomppelit kuriin. Miksei kansa tee niin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös