Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 608 276
  • 5 631

Kyynis

Jäsen
Hoitajat kuulemma haluavat pidempään sopimukseen prosenttikorotuksen ja lisäksi 10% enemmän mitä muut saavat seuraavissa neuvotteluissa. Näin totesi Ben Z eilen eduskunnassa.

Herää kysymys, voiko tällaista ehdottaa kukaan tosissaan, sillä tämähän olisi avoin shekki, jonka loppusummaa ei voi tietää. Tehyläistä taloudenhoitoako, jolla kuntatalous ja terveyspalvelut kuntoon? Saattaisi myös hieman vaikeuttaa muiden neuvotteluja seuraavalla kierroksella ja pienesti saada vitutusta aikaan muissa ammattiryhmissä. Kohta hoitajia pidetään niin kusipäinä, ettei kukaan hae koulutukseenkaan, ettei mene maine.

Olen tämän ruljanssin aikana ollut kaksi kertaa sairaalassa rutiini "korjauksissa". Molemmilla kerroilla olen käynyt keskustelun hoitajan kanssa kuuluuko hän Tehyyn ja onko hän irtisanoutuvien listoilla. Toisella kertaa vastaus oli: kyllä, kyllä. Tässä tilanteessa pyysin osastonhoitajan paikalle ja kysynyt olisiko mahdollista saada hoitaja kuka ei ole irtisanoutunut koska en luota hoitajaan, joka asettaa rahan etusijalle. Sain toisen hoitajan.

Niin kuin olen aikaisemmin sanonut. Aivan sama vaativatko hoitajat vaikka miljardin korotusta mutta avuttomien ja lasten kustannuksella ei ajeta omaa etua. Minkä ihmeen takia Tehy ei ole lähtenyt rajaamaan irtisanomisiaan yhdessä Kuntatyönantajan kanssa?
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikös se ole sen takia, että Kuntatyönantajalle rajatut irtisanoutumiset olisivat yhtä samantekeviä kuin aiemmat lakot?

Mites se sitten lääkäreillä onnistui?

Tehy teki sen virheliikkeen, että hyökkäsi samantien raaasti ja "voitto tai kuolema" asenteella.

Tällainen asian kärjistäminen ei anna kummallekkaan osapuolelle mahdollisuutta perääntyä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ja tehy tulkitsee nämä puheet niin, että valtio satsaa hoitajien palkkoihin, vaikka varsin hyvin tietää, että sellaista ei kukaan ole koskaan tarkoittanut.
Ja vaikka ei olekkaan tarkoittanut ovat valtio tehnyt kuntien kanssa useita palkkaohjelmia, joilla kunta-alan ja erityisesti terveydenhuoltohenkilöstön palkkoja on korotettu normaalin työmarkkinaprosessin puitteissa. Lainaus vuoden vanhasta Verkkouutisten jutusta, joka perustuu Tilastokeskuksen tilastoihin:

"Kuntien muita sektoreita paremmassa ansiokehityksessä näkyy palkkausjärjestelmän kehittämistoimien vaikutus. Kunta-alan ansiokehitys on Tilastokeskuksen mukaan ollut parempi kuin muilla työmarkkinasektoreilla. Säännöllisen työajan ansiot nousivat kuntapuolella keskimäärin 4,4 prosenttia lokakuusta 2004 lokakuuhun 2005, kun ansioiden muutos oli valtiolla 3,7 ja yksityisellä sektorilla 3,9 prosenttia....Terveydenhuollon hoitohenkilöstön ansiot ovat kunta-alalla nousseet monia muita ryhmiä enemmän. Kunta-alan palkkatilasto lokakuulta 2005 osoittaa, että terveydenhuollon hoitohenkilöstön kokonaisansiot olivat vuoden aikana nousseet keskimäärin 6,6 prosenttia. ."

Joten puheet, että nyt hoitsujen on pakko iskeä, koska heidät on sivuutettu palkkaratkaisussa vientivetoisten liittojen takia jatkuvasti ei pidä paikkaansa.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Enhän minä noita lukuja sinänsä kiistänyt, nuo 79 kunnille työskentelevää insinööriä ja diplomi-insinööriä varmasti tienaavat tuon.

Kyse oli siitä, että voimme valita siitä 25000 sairaanhoitajan joukosta myös 79 koko lailla saman tienaavaa.

Jos verrataan esimerkiksi kunnalle 20 vuotta työskennelleen insinöörin palkkakertymää ja verrataan sitä vastavalmistuneeseen hoitajaan, niin saadaanhan sitä ero näyttämään isolta. Onko ero oikeudenmukainen? Luultavasti ei, mutta työelämässä on sellainen tekijä kuin kokemuslisä/uskollisuuspalkkio.

Voisi luulla, että on siinä kuntatyönantajan hoitajien keskiansiossakin (joka oli siis kaikkine lisineen se noin 2500) mukana MYÖS niitä vanhoja hoitajia. Niitäkin joilla on työuraa takana yli 30 vuotta. Luulisin. Ei siis pelkästään nuoria hoitajia. Voisi luulla, että on siellä insinööriansioissa mukana myös joku nuorikin insinööri.

Tuo kiistelty tilastohan kertoi eri alojen keskiansioista mm. seuraavaa:
Päiväkodin opettaja 2 009
Kirjastoamanuenssi 2 063
Lastentarhanopettaja 2 068
Sairaanhoitaja 2 487
Palomies-sairaankuljettaja 2 483
Luokanopettaja 2 871
Historian ja yhteiskuntaopin lehtori 3 233
Lukion lehtori 3 578

Näistä ammateista hoitajat taitavat olla ainoita, joilla tuossa ansiossa on mukana merkittävissä määrin erilaisia haittatyölisiä, siis pyhätöitä ja yötöitä?

Laitoin Sulle Gentleman muuten pari iltaa sitten aivan oman viestin (postaus nro3472) kun silloin ruttasit yhden vastaukseni mielestäni tarpeettomasti. Et siihen ole vastannut, joten se on varmaan jäänyt huomaamatta, kun viestejä tulee tähän ketjuun koko ajan lisää. Voisitko katsoa ja vastata (vaikka YV:llä), kun jäi ihmetyttämään koko tilanne.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lakko ei käy.

Tehy ei oikein voi käyttää lakkoa, koska jo pöydällä oleva spoimustarjous on niin hyvä. Lääkärien käyttämän "täsmälakko" kaltainen lakko on teholtaan hidas ja koko lakon ajan ollaan vanhalla palkalla töissä. Pitkittynyt lakko syö pahasti mahdollisesti saavutettavan paremman sopimuksen hyötyä. Tämän takia on valittu "ruumiskasoja kaduille" kampanja, jolloin hallitukselle ja KT:lle ei jää "muuta mahdollisuutta kuin suostua" saneltuun korotukseen ja sopimusehtoihin.

PS. Onko muuten tämän "lakkoavustuksen" tarkempi määrä päätettynä. Julkisuuteen ei ole tihkunut muita tietoja kuin, että se on iso. Kuuden päivän päästä sitä alkaa kertymään, joten luulisi määrä piakkoin olevan tiedossa.
 
K

kiwipilot

PS. Onko muuten tämän "lakkoavustuksen" tarkempi määrä päätettynä. Julkisuuteen ei ole tihkunut muita tietoja kuin, että se on iso. Kuuden päivän päästä sitä alkaa kertymään, joten luulisi määrä piakkoin olevan tiedossa.

Kalevi kertoi noin 2500 viestiä takaperin että avustus on luokkaa 50€ ja maksetaan joka päivältä. 30 x 50€ = 1500€. Eli oikein kohtuullinen korvaus tekemättä mitään. Jännä nähdä miten Tehyn perse kestää jos vaikka 10 000:lle irtisanoutujalle maksetaan tuo 50€/päivä.
 

Kyynis

Jäsen
Eikös se ole sen takia, että Kuntatyönantajalle rajatut irtisanoutumiset olisivat yhtä samantekeviä kuin aiemmat lakot?



Kyllä Tehystä pitää löytyä sen verran äläyä ja osaamista, että irtisanomiset olisi voitu rajata niin, että kuntatyönantajasta olisi tehty itte perkele. Mutta nyt Tehy halusi tämän roolin. Meidän perheen kannatus gallupin tulos on: Tehy 0% työnantaja 0% ja ainut joka edes yrittää tehdä jotain=hallitus 100%

Täällä itketää pakkolaista. Mitä sinä aikana on tehnyt Tehy ja Työnantaja. Ei mitään. Kai tässä jonkun on tehtävä jotain eikä vaan teputtaa ympyrää kuin Ozzy ja ihmetellä mitä se hallitus oikein tekee.

Tehy ja Kuntatyönantaja tää on teijän juttu ja hoitakaa soppari aikaiseksi. Mitä enemmän olette vässyköitä sitä enemmän joku muu pelaa teidän pelin.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oli tosiaan livahtanut tutkan ali, pahoitteluni.

Lainasin tähän kaikki yhteen pötköön ja vastaan niihin kaikkiin. Luin nuo meidän väliset viestit moneen kertaan, mutta en vieläkään tiedä, mikä siinä oli se, joka sai arvostuksen putoamaan (siitä toki olen otettu, jos arvostusta on ollut). Voinet selventää siis, mikä sen romahduksen aiheutti? Vaikka YV:llä tarvittaessa. Ei siinä minun mielestä ollut mitään aiemmasta linjastani poikkeavaa, raflaavaa tai loukkaavaa. Väärinkäsityskö kyseessä? !

Minä olen sitä mieltä, että asialliseen keskusteluun eivät minkäänlaiset hymiöt kuulu. Etenkään jos niitä käytetään (kuten tulkitsin) toisen kannanoton arvioimiseen.

Saattoi olla osaltani ylireagointia.

Hymiöt laitoin siihen siksi, että tuntuu, että kierrämme kehää. Palaamme aina samaan kysymykseen julkisen talouden tilasta ja palkanmaksukyvystä. Kysyit voiko kunnat luottaa siihen, että valtiolta tulee aina rahaa lisää. Mielestäni voivat tämän asian suhteen. Valtion on lisättävä panostusta terveydenhuoltoon. Pakko. Ei tilanteesta voida selvitä ilman rahanlisäystä, kuten se tulevaisuusvaliokunnan raporttikin kertoi. !

Kuntien pitää voida luottaa valtion tukeen perustelluissa toimissa. Mutta ei se saa olla niin, että kunnat voivat nostaa palkkoja miten työntekijät vaativat ja valtio lisää avustustaan sitä mukaa.

On toki niin, että valtio on osaltaan vastuussa kuntien talouden heikosta yleistilasta. Mutta en pidä tämänsuuntaista palkkoihin kohdistettua korjausta oikeana tapana korjata tilannetta.

Ja valtiolta nimenomaan, kuten yhdessä viestissä tarkemmin selvitin. Täsmennän vielä, että rahaa pitää olla asiallisiin palkkoihin ja toivottavsti rakenteita purkamalla saadaan kustannushyötyjä. !


Rakennemuutosta ei pitäisi aloittaa näin, vaikka muutoksesta olemme samaa mieltä.

Ei julkinen talous ole yksinkertaista, suhdanteiden hallinta ainakaan. Ei tärkeän menon lisäystä voi MIELESTÄNI kuitenkaan perustella sillä, että laskukausi uhkaa. Minun mielestä valtiontalous ei kaadu, jos hoitajien alin peruspalkka nousee vaikkapa 2100 euroon. !

Hoitajien niin, tällä perusteellako sitten kasvatetaan palkkaeroja kunta-alalla lisää?

Ja toisaalta, kun muutosta ei haeta nimenomaan alimpiin vaan kaikkiin peruspalkkoihin.

Jos tavoite olisi esimerkiksi 15% ja kaikille vähintään +200e/kk tuntuisi tavoite perustellummalta.

Nythän haetaan osalle tehyläisiä jopa 800e korotusta.

Miten työtaisteluihin suhtaudutaan? Tätäkö halutaan? Ei varmasti kukaan tällaista halua. Potilaiden aseman huononemista ja pakkolakia, joka kiireellä väsätään. En minä ainakaan. Silti puolustan hoitajien oikeutta taisteluun. Keinot on rajuja, mutta niin on hoitajien pitkään jatkunut tyytymättömyys. Molemmilta, MYÖS TEHYLTÄ, kaivataan nyt ratkaisuntekokykyä ja sovitteluvaraa. Olen toivonut, että tehy rajaisi itse irtisanoutumisiaan. Itse en kuitenkaan usko hoitajien PELKKÄÄN rahanahneuteen. Ovat mielestäni varmasti ammattiryhmä, jolla on enemmän empatian kykyä kuin kansalaisilla keskimäärin. !

Ihan samaa mieltä oikeudesta työtaistella, ja asiasta sinänsä. Tehyn linja vaan on ollut niin kärjistävä, että vastareaktio on ollut voimakas.

Suhteellisuudentaju niin vaatimuksien kuin keinojen suhteen on minusta hoitajilla hämärtynyt.

Tätä henkilöintiasiaa en ymmärrä. Selvinnee myöhemmin? Vai tarkoitatko neuvottelujärjestelmän epäonnistumista. Tämänkin olen varmaan kirjoittanut:
- valtion potin olisi pitänyt olla suurempi
- kohdennusta olisi pitänyt tehdä enemmän kirjastoväelle, lastentarhan opettajille ja hoitajien tietyille ryhmille
- kohdennusta olisi voinut pienentää lukion opettajilta ja aineenopettajilta !

Tasa-arvo tupon epäonnistumisestahan siinä oli kyse. Ja minusta edelleen tuntuu siltä, että sen epäonnistumiseen vaikutti henkilöitä/järjestöjä molemmin puolin pöytää.

Sain vastauksestasi sen kuvan, että pystyt osoittamaan jonkun tietyn tahon epäonnistumisen aiheuttajaksi.

Kuntien palkkaluokat ovat sellainen viidakko, olen sen punaisen kirjan joskus nähnyt ja sen sitovuudesta väitellyt. (Päättyi siten että lähdin yksityisen tahon palvelukseen)

Nämä siis minun subjektiiviisia mielipiteitä. Ennen loppuu koiralta kusi, kuin minulta huumori, nimmittäin huono huumori!

Subjektiivisia mielipiteitä ja mutua nämä minun kirjoitukseni ovat ja ei kai näistä ilman huumoria selviä.

Ainakin minulle tuli parempi mieli, hälvenikö vai lisääntyikö sinun ihmetyksesi?

Mitä tulee tähän,

Voisi luulla, että on siinä kuntatyönantajan hoitajien keskiansiossakin (joka oli siis kaikkine lisineen se noin 2500) mukana MYÖS niitä vanhoja hoitajia. Niitäkin joilla on työuraa takana yli 30 vuotta. Luulisin. Ei siis pelkästään nuoria hoitajia. Voisi luulla, että on siellä insinööriansioissa mukana myös joku nuorikin insinööri.!

Toki siellä on niitäkin, minusta vaan tuntuu että keskimääräinen työura tuossa 79 insinöörin otoksessa on tuntuvasti pidempi kuin 25000 sairaanhoitajan.

Ainakin minulla on se kuva kunnallisen puolen insinööreistä, että heillä työpaikan vaihdot ovat melko harvinaisia.

Lisäksi, aika moni insinööri ihan oikeasti työskentelee nimenomaan peruspalkalla.

Esimerkiksi minulle ei makseta mitään olosuhdelisiä.
 
Viimeksi muokattu:

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
PS. Onko muuten tämän "lakkoavustuksen" tarkempi määrä päätettynä. Julkisuuteen ei ole tihkunut muita tietoja kuin, että se on iso. Kuuden päivän päästä sitä alkaa kertymään, joten luulisi määrä piakkoin olevan tiedossa.

Tehyn Viljakainen arveli sen olevan 30-35 euroa per päivä. Linkkiä uutiseen en jaksa hakea. Löytynee tästä ketjusta hieman ennen puoltaväliä. Veroraja menee muistaakseni 16 eurossa ja Viljakainen puhui noin kaksinkertaisesta summasta tuohon nähden.

Lainataan vielä oma laskelma:
Eli jos työtaistelu alkaa ja "mennään" tuolla 35€/vrk ja kaikki 12800 irtisanoutunutta niin luku on 13 440 000 euroa kuussa eli 448 000 euroa päivässä ja siitä selvitään helposti?!?! Vaikka lakkokassaa on kerrytetty 12 vuotta niin kyllä Tehyllä niitä kulujakin on ja noin suuren ammattiliiton kulut saattavat olla yllättävänkin suuret...klips...

Ja yllä oleva on leskettu siinä huumassa, jossa avustusta maksetaan myös viikonlopuilta.
 
Viimeksi muokattu:
Useampi sivu taaksepäin taisi olla puhetta tukilakoista jne. Tai siis kun niitä ei ole näkynyt tai kuulunut - taisi sitä kalevikin sitten sanoa solidaarisuuden puutteeksi tms.
Voisiko syy kuitenkin olla siinä, että Tehyn tulkitessa itsensä ainoaksi naisvaltaiseksi koulutetuksi alaksi, joka on siinä kuuluisassa kuopassa, syö se näillä korotusvaateillaan kaikki tulevat korotukset pois muilta aloilta.

Mielenkiintoinen ratkaisu olisikin, että annettaisiin hoitajille korotukset ja ilmoitettaisiin, että seuraavaan kymmeneen vuoteen ei ole varaan antaa millekään alalle (kunnallisille) indeksikorotuksia enempää - kiittäkää hoitajia siitä. Saattaisi olla leppoisat tunnelmat sen jälkeen eri järjestöjen kesken.
 

Kyynis

Jäsen
Tässä sopimu jonka voitte kiikuttaa sinne sovittelulautakuntaan

Ideana tässä on se, että 26.10.2008 pidetään maassamme Kunnallisvaalit. Vaaliteemaksi sopii mainiosti veroäyrin korotukset ja lunastus lupauksista joita julkisuudessa on kuultu, että kuntalaiset ovat valmiita maksamaan enemmän veroja jotta sairaanhoitajat saavat parempaa palkkaa ja samalla keskustellaan terveydenhuollon panostuksesta sun muusta.

Turha tässä on itkeä, että valtiolta kaivataan rahaa tämä on kuntien juttu. Näin se menee:

2-vuotinen sopimus

Sopimus syntyy lauantaina.

Saman tien sama raha kuin muille kunta-alan ihmisille on luvattu.
2008 marraskuu 4 prossaa lisää siihen mitä muille on luvattu

kokonaisvaikutus sama kuin muilla+ 4 prossaa.

2009 uudet kinkerit. Kunnallisvaaleissa kansalaiset ovat oikeasti kertoneet mielipiteensä ja jos kansalaisten mielestä tehyn meno rulettaa niin rahasta ei enään ole puutetta ja 2009 vuoden neuvotteluissa voidaan kinuta sitten loput mitä jäi aikaisemmin saamatta.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ideana tässä on se, että 26.10.2008 pidetään maassamme Kunnallisvaalit. Vaaliteemaksi sopii mainiosti veroäyrin korotukset ja lunastus lupauksista joita julkisuudessa on kuultu, että kuntalaiset ovat valmiita maksamaan enemmän veroja jotta sairaanhoitajat saavat parempaa palkkaa ja samalla keskustellaan terveydenhuollon panostuksesta sun muusta.

.

Pitää muistaa sitten, että veronkorotukset kohdennetaisiin ihan alapäähän, että kaikki halukkaat varmasti pääsevät talkoisiin mukaan.

"Kukaan ei ole niin pienituloinen, etteikö voisi maksaa tehyveroa."
 
Täälläkin tuntuu olevan useita Tehyn tukijoita ja kansalaisistahan se 60% on menossa mukana, niin eikö olisi vain helpompi järjestää keräys? Äkkiähän sillä sen muutaman satamiljoonaa kasaan saisi.

Ja luonnollisesti se on vuosittainen tapahtuma, koska ne palkatkin pitää maksaa joka vuosi.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tehyn Viljakainen arveli sen olevan 30-35 euroa per päivä. Linkkiä uutiseen en jaksa hakea.

Niin, siis arveluja on julkisuudessa ollut. Nyt on enää 6 päivää siihen kun Tehylle alkaa kertyä maksettavaa satoja tuhansia päivässä. Eikö kenestäkään muusta ole outoa, että mitään tarkkaa summaa ei ole vahvistettu. Jotenkin tuntuu siltä, että tämä 30e on ihan pelkkää uhoamista ja omien rivien rohkaisua.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niin, siis arveluja on julkisuudessa ollut. Nyt on enää 6 päivää siihen kun Tehylle alkaa kertyä maksettavaa satoja tuhansia päivässä. Eikö kenestäkään muusta ole outoa, että mitään tarkkaa summaa ei ole vahvistettu. Jotenkin tuntuu siltä, että tämä 30e on ihan pelkkää uhoamista ja omien rivien rohkaisua.

Tuosta voisi muuten tulla melkoinen farssi. Kataista on syytetty olemattomien lupausten pettämisestä. Kääntyykö tilanne siis päälaelleen?

Mietin itsekin, että minkälainen lakkokassa järjestöllä oikeasti on. Saisi olla aika pohjaton säkki.
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt on sitten omalta puolisolta lähtemässä työpaikka alta lakon ajaksi vain siksi, että nämä laitispesolat eivät saa tarpeeksi rahaa. Moniammatillisessa yhteisössä, varsinkin kuntoutuspuolella kun ei tehdä yhtään mitään ilman sairaanhoitajia. Lamautetaan sitten koko sairaala, kun näiden "ylikoulutettujen" tilinauha on 500 jöörös short.

Vittu mitä touhua.
 
Tuosta voisi muuten tulla melkoinen farssi. Kataista on syytetty olemattomien lupausten pettämisestä. Kääntyykö tilanne siis päälaelleen?

Mietin itsekin, että minkälainen lakkokassa järjestöllä oikeasti on. Saisi olla aika pohjaton säkki.
kalevihan huutelee, että ei-irtisanoutuvat maksavat ilomielin ja hurmoshengessä korotettua päivärahaa, ja että kassaa riittää muutenkin. Luulenpa vaan, että niin paljoa ei edes Tehy tohdi omiaan rahastamaan, että kestäisi kovin pitkään noita tukia maksella.. mutta irtisanoutuvathan ovat halukkaita ottamaan lainaa jne. Ja jokainen puljuhan on halukas ottamaan känkkäränkkähoitajan hommiin 1-30 päiväks, jos rahan tarvetta ilmenee. Ilmoittelee vaan sitten kun ehtii töihin tulla, ja jos sitten muistaisi jossain vaiheessa ilmoittaa kun ei enää tulekaan..
 

Kyynis

Jäsen
Pitää muistaa sitten, että veronkorotukset kohdennetaisiin ihan alapäähän, että kaikki halukkaat varmasti pääsevät talkoisiin mukaan.

"Kukaan ei ole niin pienituloinen, etteikö voisi maksaa tehyveroa."

Tiätty kaikkien on oltava mukana. Kyllähän gallupitkin sen todistava, että halukkuutta on olla tehyn menossa mukana.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Oli tosiaan livahtanut tutkan ali, pahoitteluni...
Subjektiivisia mielipiteitä ja mutua nämä minun kirjoitukseni ovat ja ei kai näistä ilman huumoria selviä. Ainakin minulle tuli parempi mieli, hälvenikö vai lisääntyikö sinun ihmetyksesi?

Hälveni täysin. No harm done.

Kuntien pitää voida luottaa valtion tukeen perustelluissa toimissa. Mutta ei se saa olla niin, että kunnat voivat nostaa palkkoja miten työntekijät vaativat ja valtio lisää avustustaan sitä mukaa...

Tässä olemme asiasta hyvin samaa mieltä, mutta katsomme sitä ehkä eri näkökulmista. Minä näen, että nykyinen kärjistynyt tilanne johtuu vuosikymmenten laiminlyönneistä, jotka nyt viimeistään vain pitää korjata. Olisi pitänyt korjata ilman, että sysäys tulee hoitajilta. Laman jälkeen on saatu talous siihen kuntoon, että nyt on aidosti varaa tehdä arvovalintaa.

Tässä suhteessa Laitinen-Pesolan "rahalla asia on ratkaistavissa" ei ole läpitunkemattoman pösilö. Kaikki ovat voivotelleet sitä, että julkinen terveydenhuolto on rapautunut. Kokoomus nosti asian keskeiseksi vaaliteemaksi ja oli hyvin huolissaan hoitajien siirtymisestä muihin töihin. En voi uskoa, että asiasta voitaisiin päästä mitenkään eteenpäin ilman merkittävää rahallista panostusta lähivuosien aikana. Ja siitä eteenpäin pysyvästi.

Ja toisaalta, kun muutosta ei haeta nimenomaan alimpiin vaan kaikkiin peruspalkkoihin...Nythän haetaan osalle tehyläisiä jopa 800e korotusta.

Tasa-arvo tupon epäonnistumisestahan siinä oli kyse. Ja minusta edelleen tuntuu siltä, että sen epäonnistumiseen vaikutti henkilöitä/järjestöjä molemmin puolin pöytää.

Tästäkin olemme täysin samaa mieltä. Siksi olen toistuvasti nostanut täällä esiin opettajia (vaikka oikeastaan olen itse jäävi OAJ:n jäsen). Loma-ajat huomioiden, olisi OAJ voinut tyytyä vähempään nimenomaan ylä-asteen ja lukion tasolla. Ensimmäinen sormi osoittaa siis Erkki Ojaniemeä, jonka voimakkaasta vaikutuksesta mm. lastentarhaopettajat joutuivat tyytymään vähempään kuin mitä halusivat.

Toinen sormi osoittaa Laitinen-Pesolaa, nimenomaan siitä syystä, että tuollaiset korkeimmat korotukset ovat liian suuria.

Ja kolmanneksi voin valitella sitä, että super ja kirjastoala tyytyivät sopuun, olisivat voineet yhdessä tehyn (ja lastentarhan opettajien) kanssa muutta painotuksia alimpiin luokkiin.

Olisiko neljäs osapuoli Jalonen, joka ei nähnyt alimpien luokkien voimakkaampaa painotusta tärkeämpänä ja toi nykyisen ehdotuksen pöytään. Miksei korotuksia tehty esimerkiksi voittopuolisesti europohjaisena. Siinä olisi voitu oikeasti kohdentaa ja tasoittaa. Niin helppoahan se on tietenkin täällä asioita arvottaa. Vaikea vyyhti kokonaisuudessaan, mutta tämä on minun linjaukseni.

Ja jotta saadaan koko käsi käyttöön, niin peukalon työnnän Kataiseen, jonka ylijäämäisestä esityksestä ei tähän asiaan riittänyt enempää. Eikä riitä vieläkään - paitsi ehkä kulisseisa.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Täälläkin tuntuu olevan useita Tehyn tukijoita ja kansalaisistahan se 60% on menossa mukana, niin eikö olisi vain helpompi järjestää keräys? Äkkiähän sillä sen muutaman satamiljoonaa kasaan saisi.

Ja luonnollisesti se on vuosittainen tapahtuma, koska ne palkatkin pitää maksaa joka vuosi.

Eikös oo jo? Veroksi tuota taidetaan kutsua... Sitä vaan suolletaan välillä minne sattuu...
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Tiätty kaikkien on oltava mukana. Kyllähän gallupitkin sen todistava, että halukkuutta on olla tehyn menossa mukana.

Kaikkihan ovat innolla odottaneet lähivuosille veronalennuksia. Jos aluksi jätettäis ne tekemättä, niin sekin auttaisi.

Moni on viime aikoina kaipaillut Tupoa, vaikka sen pitikin olla jo aivan kuollut jo kuopattu työkalu. Olisiko voinut kuitenkin olla toimiva ratkaisu sellainen, että...
- olisi tehty laajamittainen 3-vuotinen tupo, jossa yleiskorotus 4%+2%+2%
- tämän lisäksi valtion 10 vuoden ohjelma julkisten palveluiden kuntoonsaattamiseksi 300-500 miljoonaa euroa/vuosi, josta osa siis järjestelyvarana kunta-alan palkkoihin ja osa rakenteellisiin muutoksiin
- valtion veroratkaisuna veroasteikkojen maltillinen kevennys kaikkiin tuloluokkiin, painottaen alimpia luokkia
- tämän yhdistäminen Paras-hankkeeseen ja kunta-alan remonttiin

No eihän tämä onnistus, koska...
- demarimeininkiä ja ay-liike kuitenkin estäisi kaikki hyvät muutokset
- EK haluaisi rakenteelliset muutokset ilman palkankorotuksia
- keskustapuolue vesittäisi kunta-alan remontin
- kokoomus ei voi hyväksyä veroratkaisua, joka ei suosi hyvätuloisia, koska heillä on jo kansainvälisesti korkea verotus
- vihreiden mielestä tulisi ensisijaisesti turvata julkinen liikenne ja vähentää yksityisautoilua
- vasemmistoliiton mielestä tässä hylättäisiin kaikkein heikko-osaisimmat
- perussuomalaisten mielestä Suomen pitäisi erota EU:sta
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kalevi kertoi noin 2500 viestiä takaperin että avustus on luokkaa 50€ ja maksetaan joka päivältä. 30 x 50€ = 1500€. Eli oikein kohtuullinen korvaus tekemättä mitään. Jännä nähdä miten Tehyn perse kestää jos vaikka 10 000:lle irtisanoutujalle maksetaan tuo 50€/päivä.
Sanoin että tehy on ilmoittanut työtaisteluavustuksen olevan vähintään 35€/vrk. Korotettua työtaisteluavustusta maksaa töissä käyvät reilut 100 000 tehyläistä; jos tuo summa olisi esimerkiksi täysin hyväksyttävissä oleva 20-40 euroa/viikko niin ei olisi huolta lakkokassan loppumisesta.
 
Viimeksi muokattu:
...Moni on viime aikoina kaipaillut Tupoa, vaikka sen pitikin olla jo aivan kuollut jo kuopattu työkalu. Olisiko voinut kuitenkin olla toimiva ratkaisu sellainen, että...
- olisi tehty laajamittainen 3-vuotinen tupo, jossa yleiskorotus 4%+2%+2%
- tämän lisäksi valtion 10 vuoden ohjelma julkisten palveluiden kuntoonsaattamiseksi 300-500 miljoonaa euroa/vuosi, josta osa siis järjestelyvarana kunta-alan palkkoihin ja osa rakenteellisiin muutoksiin
- valtion veroratkaisuna veroasteikkojen maltillinen kevennys kaikkiin tuloluokkiin, painottaen alimpia luokkia
- tämän yhdistäminen Paras-hankkeeseen ja kunta-alan remonttiin

No eihän tämä onnistus, koska...
- demarimeininkiä ja ay-liike kuitenkin estäisi kaikki hyvät muutokset
- EK haluaisi rakenteelliset muutokset ilman palkankorotuksia
- keskustapuolue vesittäisi kunta-alan remontin
- kokoomus ei voi hyväksyä veroratkaisua, joka ei suosi hyvätuloisia, koska heillä on jo kansainvälisesti korkea verotus
- vihreiden mielestä tulisi ensisijaisesti turvata julkinen liikenne ja vähentää yksityisautoilua
- vasemmistoliiton mielestä tässä hylättäisiin kaikkein heikko-osaisimmat
- perussuomalaisten mielestä Suomen pitäisi erota EU:sta
-Ja koska hoitajat kokevat, että heidän pitää saada reilusti enemmän kuin muiden. Julkisten palveluiden kuntoon saattaminen = hoitajat pois siitä päivittäin syvenevästä kuopastaan, jonka reunalla mm. kirjastontädit ja lastentarhanhoitajat ilkkuvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös