Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 608 566
  • 5 631

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
Mitä tulee itse suunniteltavaan lainsäädäntöön, niin siihen on syytä ottaa kantaa siinä vaiheessa, kun teksti on selvillä, mikäli siihen vaiheeseen päästään. On selvää alkeellisemmassakin oikeudellisessa ja moraalisessa pohdinnassa, että oikeusperiaatteiden ja normien konfliktissa yksilöiden henkeen ja terveyteen kohdistuvat perusoikeudet ohittavat mahdollisesti näiden kanssa ristiriidassa olevat ylemmän tason kollektiiviset perusoikeudet. Mutta ei tästä tämän enempää ennen kuin teksti on tosiaan selvillä.

Tottakai perusoikeuksien punnintatilanteita syntyy, eikä kolareilta voida välttyä. Tässähän on lähinnä spekuloitu vain säätämisjärjestystä.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Kiertele kuinka paljon haluat, mutta täysin järjellä havaittavissa oleva asia on se, ettei Tehy ole mikään viranomainen eikä sen toimeenpanemat laittomuudet oikeuta huonon lain säätämistä.

En ole missään vaiheessa väittänyt, että Tehy on viranomainen Suomessa. Se on terveydenhuollossa työskentelevien ammattiliitto. Sen pitäisi minun mielestäni kantaa osavastuu siitä jos irtisanoutumiset realisoituvat ja potilaat alkavat kärsiä. Minua kuvottaa henkilökohtaisesti, että potilaiden parissa työskentelevät ihmiset siirtävät kaiken vastuun potilaista muille, pois itseltään. Kiertele ja kaartele nyt siinä. Ja siitä ollaanko säätämässä huonoa lakia niin se nähdään lain sisällöstä sitten jos sellainen tulee. Niinkuin Viljuri edellä kirjoitti.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Joo, se että aikaisemmin ollaan suostuttu tällaiseen, ei perusta velvollsuutta suostua myöhemminkin.

Niinpä. Nythän ei tarvitse edes kieltäytyä neuvottelemasta suojatyöstä?
Tässä on kai jo nyt venytetty yleisiä työmarkkinakäytäntöjä molemmin puolin pöytää?
Mahtaako tämä sitten poikia lisää erilaisia ja uusia tapoja käydä työmarkkinakiistoja?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Se, että Suomessa ei voida kunnolla tutkia lakien perustuslainmukaisuutta on kyllä melko suoraan sosiaalidemokraattien ansiota, yhdessä akatemian ja eduskunnan kekkoslaisten kanssa. Nämä kun ovat historian saatossa, siis sodan jälkeen, säätäneet jatkuvalla syötöllä perustuslain vastaisia lakeja (osin poikkeuslakimenettelyssä, osin ihan valehtelemalla), ja tähän poliittiseen "joukkojen ja kollektiivien voimapolitiikaan" on ollut vaiketa ottaa enää laillisuus- tai perusoikeusnäkökulmaa riittävissä määrin huomioon. Siis sellaisia lakeja on satoja, jotka olisi palautettu valmisteluun tai pysäytetty kokonaan perustuslaillisessa tuomioistuintarkastelussa.

Joo, tosiaan unohdin tämän sosialidemokratian vanhinten maailmanlaajuisen salaliiton, joka on syypää jokaiseen negatiiviseen asiaan kaikkialla, ja josta myös jokainen JA:n nimimerkki Viljurin käsitysten vastainen henkilö on myös henkilökohtaisesti vastuussa. Onko tämän historiallisen salaliiton johtaja muuten Tanner, tuo julma bolsevikki vai esimerkiksi Fagerholm, tämä kommunistien juoksupoika tai vaikka asevelisosialistit? Alan kyllä vähitellen luokitella sinut TOJ- ja Special Guest -luokkaan eli ryhmään, joka ei keskustele hyvässä uskossa. Työnnät samaa ideologista spin-argumenttia, joka siunattuun kontekstiin eli sitä herää uskomaan että kontekstilla - siis varsinaisella keskustelunaiheella - ei ole sinulle mitään itsenäistä merkitystä vaan ainoastaan näillä sinun älyllisesti naurettavilla propagandistisilla heitoillasi.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Mitä vittua eikö Vanhanen lue ensinkään jatkoaikaa? Täällä on monta viikkoa asioista tietävät vannottaneet että tulevat irtisanomiset eivät vaikuta sairaaloissa työskentelyyn ja hoidon laatuun mitenkään. Lääkärit tekevät kaikki päätökset ja porukka joka irtisanoutuu on suorittavaa porrasta joka voidaan helposti korvata esim sairaanhoitajien pikakoulutuksella.
 

Viljuri

Jäsen
Joo, tosiaan unohdin tämän sosialidemokratian vanhinten maailmanlaajuisen salaliiton, joka on syypää jokaiseen negatiiviseen asiaan kaikkialla, ja josta myös jokainen JA:n nimimerkki Viljurin käsitysten vastainen henkilö on myös henkilökohtaisesti vastuussa. Onko tämän historiallisen salaliiton johtaja muuten Tanner, tuo julma bolsevikki vai esimerkiksi Fagerholm, tämä kommunistien juoksupoika tai vaikka asevelisosialistit? Alan kyllä vähitellen luokitella sinut TOJ- ja Special Guest -luokkaan eli ryhmään, joka ei keskustele hyvässä uskossa. Työnnät samaa ideologista spin-argumenttia, joka siunattuun kontekstiin eli sitä herää uskomaan että kontekstilla - siis varsinaisella keskustelunaiheella - ei ole sinulle mitään itsenäistä merkitystä vaan ainoastaan näillä sinun älyllisesti naurettavilla propagandistisilla heitoillasi.

Oli miten oli, niin Tannerin SDP:llä ei ole paljoakaan tekemistä sen SDP:n kanssa, joka tuli ulos vuosien 1969-72 myllerryksistä, kuten Rusin kirjassakin asiaa ohimennen sivutaan. Sinulle tämä on tietysti ikävä yllätys, mutta näin on.

Muutoin katson melko säälittäväksi kompentessin yliarvoinniksi, jos lähdet kyseenalaistamaan sellaista, josta sinulla ei ole käsitystä. Perustuslain ja oikeusnormien ylivallasta käyty debatti ON kulkenut päällisin puolin tasan tarkkaan niin kuin olen kertonut, huipentuen mm. Kekkosen 1970-luvun alussa suorittamaan laillisuuden alasajoon, enkä tarkoita poikkeuslakia hänen uudelleenvalitsemisekseen.

Valitan, jos maailma ei ole sellainen kun olet sen luullut olevan.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Täällä on monta viikkoa asioista tietävät vannottaneet että tulevat irtisanomiset eivät vaikuta sairaaloissa työskentelyyn ja hoidon laatuun mitenkään. .

Anteeksi, kuka on väittänyt eittei irtisanomiset vaikuttaisi millään tavalla mihinkään?
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä ainakin omasta kokemuksesta ja läheltä seuranneena tiedän että hoitajat myötäelävät potilaiden ja omaisten kanssa niin ilossa kuin surussa. Nyt kun he katsovat että ovat palkkakuopassa niin on minusta oikeutettua hakea palkankorotusta. En allekirjoita tuota että ei tunnu haittaavan vaikka joku kuolisi.
Totta helvetissä hoitajia pelottaa että hallitus ei taivu vaan tekee vuosisadan suurimman poliittisen virheen. Tieto siitä että onnistunut työtaistelu auttaa pelastamaan julkisen sektorin terveydenhuollon alasajolta, voittaa pelon ja antaa voimia uhmata esivallan päätöksiä. Parempi lyhyt kaaos kuin ikuinen katastrofi.
Nyt koulutetaan verorahoilla Ruotsille ja Norjalle sairaanhoitajia. Pian ollaan siinä tilanteessa että suuri ikäluokka jää eläkkeelle ja silloin tarvitaan entistä enemmän hoitajia. Tällä taistelulla haetaan myös kilpailukykyä ja ajatellaan Suomen sairaanhoidon tulevaisuutta. Luulen että se korotus jää 18-19 prosenttiin tai vaihtoehtoisesti se 24% pidemmälle ajalle.
Allekirjoitan kaiken tämän, ne jotka osaavat tilastoja lukea ymmärtävät kyllä työtaistelun merkityksen.
Ja mitä tulee prosenttikorotuksiin niin varmasti hoitajat ovat valmiita vastaantuloon, vastapuoli ei tähän ainakaan vielä ole kyennyt. 19. päivän jälkeen en enää hoitajien vastaantuloon juurikaan usko - ei ole enää tarvetta..
Itse olen valmis maksamaan tuloistani suuremman osan veroja valtioille jos se takaa että saan mennä sairaalaan kun sitä tarvitsen, ilman että tarvii tapella vakuutusyhtiön kanssa.
Plus että saat hoitoa äidinkielelläsi! Kypsiä kommentteja Tepeltä!!

Itsehän vältät vastaamasta selviin kysymyksiin
---
No mitä mieltä sitten olet suojelutyöstä?
Minulle esitetään tällä foorumilla kymmeniä kysymyksiä vuorokaudessa, ei ole tarkoituksenmukaista että täytän palstatilaa vastaamalla asioihin joita on käsitelty useita kertoja tässä viestiketjussa. Lukekaa threadi alusta saakka läpi niin kyllä sieltä minunkin mielipiteet löytyvät.

Mielipiteeni suojelutyöhönkin olen jo kertonut; se on velvoite joka on vesittänyt kaikki aikaisemmat hoitoalan lakot ja vieläkin se tuottaisi työtaistelutilanteessa ongelmia.


Radiossa eräs asiantuntija (en nyt muista nimeä) sanoi tästä TEHY-kiistasta erittäin fiksun kommentin toissapäivänä. Hän sanoi, että jos kerran valtio on valmis tulemaan vastaan todella paljon asiassa, niin pallo täysin "tehyläisillä"
Tuota... milläs tavalla valtio on tullut vastaan tässä työtaistelussa? Orjatyölakia ei ainakaan hoitajat laske sellaiseksi.


Eli kysymyksessä kireydestään huolimatta on kuitenkin normaali työtaistelu.
Olen kanssasi täysin eri mieltä. 24% korotukset yhdelle kunnalliselle palkansaaja ryhmälle on poliittisesti katastrofi ja taloudellinen riski, joka realisoituessaan aiheuttaa mittaamatonta vahinkoa valtiontaloudelle.
Kyseessä on normaali laillinen työtaistelu, taloudelliset vahingot tulevat olemaan merkittävästi pienempiä kuin esimerkiksi lakkoilemalla olisivat olleet.
Ja pitkän tähtäyksen säästöjä ei pystytä edes rahassa mittaamaan.

Tehy olisi varmasti saanut riittävän vaikutuksen tehtyä kohdistamalla lakon/irtisanoutumiset vähemmän kriittisille alueille.
Siis olisit hyväksynyt pitkän, työnantajalle kalliin (leikkausjonot, hoitotakuu) lakkomallisen työtaistelun jossa lopputuloksena olisi ollut sama prosenttikorotus kuin nyt on tulossa?

Niin, on itse asiassa ongelmallista, jos hallituksella ei tälläisiä keinoja ole. Mutta tilannetta ei paranneta sillä, että runnotaan läpi parissa päivässä jokin ad hoc -laki, jonka perustuslaillisuudesta ei tule olemaan mitään todellisia takeita tälläisessä politisoidussa pikakäsittelyssä. Vieläkin on itse asiassa vaikea uskoa, että hallitus tähän tosissaan ryhtyisi - ehkä se vain odottaa että oppositio tämän torpedoisi sen itsensä puolesta. Aikatauluhan on niin tiukka, että tähän pitäisi oppositiolla olla hyviä mahdollisuuksia. Mutta jos hallitus tähän tosissaan lähtee niin sellaista sirkusta ei ollakaan eduskunnassa aikoihin nähty.
Bluffia ja painostusta on tämä laki, ei mitään muuta. Ja vaikka hallitus saisi sen runnottua lävitse niin minkäänlaista vaikutusta irtisanoutumispäivän tilanteeseen ja työtaistelun onnistumiseen ei orjatyölailla tule olemaan, sen on kertonut jo mm. HUSsin varatoimitusjohtajakin.

Anteeksi, kuka on väittänyt eittei irtisanomiset vaikuttaisi millään tavalla mihinkään?
Selaileppa parin viikon takaisia viestejä; sen aikainen foorumin totuus löytyy samoilta sivuilta kuin missä jutellaan Tehyn bluffista ja yhdestä - kahdesta irtisanoutuvasta...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Oli miten oli, niin Tannerin SDP:llä ei ole paljoakaan tekemistä sen SDP:n kanssa, joka tuli ulos vuosien 1969-72 myllerryksistä, kuten Rusin kirjassakin asiaa ohimennen sivutaan. Sinulle tämä on tietysti ikävä yllätys, mutta näin on.

Muutoin katson melko säälittäväksi kompentessin yliarvoinniksi, jos lähdet kyseenalaistamaan sellaista, josta sinulla ei ole käsitystä. Perustuslain ja oikeusnormien ylivallasta käyty debatti ON kulkenut päällisin puolin tasan tarkkaan niin kuin olen kertonut, huipentuen mm. Kekkosen 1970-luvun alussa suorittamaan laillisuuden alasajoon, enkä tarkoita poikkeuslakia hänen uudelleenvalitsemisekseen.

En todellakaan tajua näiden asioiden relevanssia tämän keskustelun tai muun kuin niihin itseensä liittyvän keskustelun suhteen. En ymmärrä. En ole sosiaalidemokraatti. Minusta perustuslain arvon halventaminen 70-luvulla ei oikeuta halventamaan sen arvoa vuonna 2007. En usko kollektiiviseen syyllisyyteen, en usko käsitteeseen "guilt by association", joka näyttää olevan sinun pääasiallinen argumentointitapasi. En pidä vihjailuja ja puolitotuuksia älyllisenä keskusteluna. Alkaa yhä selvemmin vaikuttaa ettet keskustele hyvässä uskossa näistä asioista, jolloin on ilmeisesti ajanhukkaa pyrkiä vakavaan dialogiin kanssasi. Menetelmäsi muistuttavat juuri niitä 60- ja 70-luvun ääri- ja uusvasemmiston häikäilemättömiä lähestymistapoja ja mustavalkoisia kysymyksenasetteluja, joita niin vuolaasti väität vastustavasi. Hmm, pitäisiköhän vielä lisätä että yksi suosikkiteoksistani on "Esseitä tästä ajasta"?
 

Viljuri

Jäsen
En todellakaan tajua näiden asioiden relevanssia tämän keskustelun tai muun kuin niihin itseensä liittyvän keskustelun suhteen. En ymmärrä. En ole sosiaalidemokraatti. Minusta perustuslain arvon halventaminen 70-luvulla ei oikeuta halventamaan sen arvoa vuonna 2007. En usko kollektiiviseen syyllisyyteen, en usko käsitteeseen "guilt by association", joka näyttää olevan sinun pääasiallinen argumentointitapasi. En pidä vihjailuja ja puolitotuuksia älyllisenä keskusteluna. Alkaa yhä selvemmin vaikuttaa ettet keskustele hyvässä uskossa näistä asioista, jolloin on ilmeisesti ajanhukkaa pyrkiä vakavaan dialogiin kanssasi. Menetelmäsi muistuttavat juuri niitä 60- ja 70-luvun ääri- ja uusvasemmiston häikäilemättömiä lähestymistapoja ja mustavalkoisia kysymyksenasetteluja, joita niin vuolaasti väität vastustavasi. Hmm, pitäisiköhän vielä lisätä että yksi suosikkiteoksistani on "Esseitä tästä ajasta"?

Minusta on hyvin kuvaavaa, että saat näitä herneitä nenääsi joka välissä.

Jollain tasollahan se syntynee siitä, että vasemmistolainen ideologia on kaikenselittävyydessään niin varma "oikeassa olostaan", että muiden kantojen edustajat ovat välttämättä väärässä deterministisellä varmuudella ja siten ainakin moraalittomia.

Tässä mielessä oma keskustelutapasi muistuttaa melko paljon 1970-luvun taistolaisliikkeen toimintatapoja, kun jatkuvasti sinun (ja muutamien muiden) tapana on pyrkiä julistamaan eri keskustelijoita joko hyviksi tai sitten täysin "pahoiksi", eli taistolaisterminologialla neuvostovastaisiksi.

SDP:n melko perinteiselle epäluulolle lainpykälien ja tuomioistuimen valtaa kohtaan muuten oli perusteita. Eivät asiat tapahdu missään vakuumissa, jossa moraalipohdintoja tehtäisiin pelkästään hyvä/paha-akselilla. Sen sijaan, että julistat vastakeskustelijoitasi trolleiksi, valehtelijoiksi tai muutoin kansanvihollisiksi, sinun tulisi pyrkiä argumentoimaan, että "historiallinen tausta" oli tämä ja tämä, ja sen takia SDP näki näin ja näin. Näin syntyy diskurssia, en voi käydä diskurssia yksikseni...

Minun ja monen muun kaupunkilaisen liberaalipuolen kokoomuslaisen avarakatseisuutta todistanee muuten parhaiten vihreiden hallituksessa olo. Siis vihreiden vihervasemmistoon kuuluvat osat akatemian patomäkineen (sic!) ja relandereineen ovat paljon enemmän "vasemmalla" kuin SDP:n valtavirta. Silti yhteistyöhön asiakysymys kerrallaan on edellytyksiä, ja jopa tosiaan hallitusyhteistyöhön.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tuota... milläs tavalla valtio on tullut vastaan tässä työtaistelussa? Orjatyölakia ei ainakaan hoitajat laske sellaiseksi.

Valtio on myöntynyt ns. tasokorotukseen, eli siihen, että TEHY tulee saamaan muita suuremman korotuksen. 24% on suuruudeltaan vaan sitä luokkaa, että sitä ei voida toteuttaa. Eli 12.6% (pohjatarjous) ja 24%:n (vaatimus) keskiarvo on noin 18%:n tietämillä. Valtion taholta on moneen otteeseen sanottu se, että sopu halutaan, ja että he ovat valmiita tulemaan vastaan. TEHY taas ei ole tullut vastaan yhtään, ellei viime neuvotteluissa kellon ääni ole muuttunut.

Jos tuo korotus olisi esim. tuo keskiarvo 18%, niin siihen olisi molempien osapuolten syytä tarttua. Tuon luvun tasokorotus on noin 8%.
 

Ender00

Jäsen
Totta helvetissä hoitajia pelottaa että hallitus ei taivu vaan tekee vuosisadan suurimman poliittisen virheen. Tieto siitä että onnistunut työtaistelu auttaa pelastamaan julkisen sektorin terveydenhuollon alasajolta, voittaa pelon ja antaa voimia uhmata esivallan päätöksiä. Parempi lyhyt kaaos kuin ikuinen katastrofi.

? Toivottavasti tämä on pelkkää puhetta, eikä hoitajien joukkosuggestio ole oikeasti jo noussut tuollaisiin sfääreihin. Pelottavaa puhetta... ihmishenkien uhalla Tehy on pelastamassa maailman. Ihan varmasti.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sen sijaan, että julistat vastakeskustelijoitasi trolleiksi, valehtelijoiksi tai muutoin kansanvihollisiksi, sinun tulisi pyrkiä argumentoimaan, että "historiallinen tausta" oli tämä ja tämä, ja sen takia SDP näki näin ja näin. Näin syntyy diskurssia, en voi käydä diskurssia yksikseni..

Hmm, tässä empiirisessä reaalitodellisuudessa olen nyt viiden vuoden aikana julistanut trolliksi TOJ:n ja Special Guestin, sinä olet sillä rajalla. Nuo nickit puhukoot puolestaan, uskon että verraten kaunopuheisestikin. Kansanviholliseksi ja valehtelijaksi en toisaalta ole julistanut ketään. En kuitenkaan jatka tästä aiheesta, voisi tulla bänniä, sen verran innoittava aihe. Myös kysymys on toki täydellisestä OT:stä, joten voit avata taistolaisuus-metodi -ketjun jonnekin muualle (sen pohjaksi voit vaikka ottaa oman käsitykseni tuosta aatteesta ja ajasta: http://stockholmslender.blogspot.com/2006/03/good-old-times-when-we-sang-horst.html)

Itse aiheesta sen verran, että hallitus on nyt näköjään todellakin ilmoittanut esittävänsä tätä poikkeuslaki-menettelyä eli äärimmäisen kiintoisia aikoja elämme - luulenpa ettei tälläistä spektaakkelia ole eduskunnassa vuosiin nähty, mikä nyt on edessä. Pitkälle on siis päästy - ja kiinnostavia tässä valossa nämä tämän ketjun alkupuolen kommentit, miten helposti korvattavissa nämä irtisanoutumiset ovat, ja miten toisarvoista hoitajien työ yhteiskunnalle on. Jos on tullut jonkinlainen äkillinen muistinmenetys tämän asian suhteen, niin sopii mennä lukemaan, ei ole pulaa teksteistä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Selaileppa parin viikon takaisia viestejä; sen aikainen foorumin totuus löytyy samoilta sivuilta kuin missä jutellaan Tehyn bluffista ja yhdestä - kahdesta irtisanoutuvasta...

Ja millä saat nykytilanteesta sanottua ettei kyseessä ole bluffi? Niin kauan kun ruikutetaan ettei "irtisanoutuneiden" paikkoja saa laittaa hakuun tai täyttää muilla ihmisillä kyseessä on kaikkea muuta kuin se tilanne jossa ollaan oikeasti irtisanouduttu töistä ja lähdetty nauttimaan työtaistelupäivärahoista ja vetäydytty suunnittelemaan sitä että kun on edelleen perhe elätettävänä niin suhailisikohan sitä tästä lähtien vaikka taksia kaiket yöt ja viikonloput läpeensä että pääsisi samoihin tienesteihin. Pelkällä 7.00-15.00 suoritetulla arkiajeluilla kun ei moista tienestiä saa.

Sanan varsinaisessa merkityksessä irtisanoutunut ihminen ei käy tällä palstalla rehvastelemassa että palaanpa vanhoihin duuneihin saavutetuin etuisuuksin jos vaan huvittaa. Ja jos vaan tulee helkkarinmoinen palkankorotus. Niinhän sinä olet tehnyt ja silloin ollaan kaikkea muuta kuin irtisanouduttu. Jos Tehy ei jousta vaatimuksistaan yhtään ja neuvottelut venyvät niin että sattuukin käymään niin että irtisanoutumisesi "realisoituu" niin mietipä siinä sitten 15. päivä kun lopputili ja lomarahat ovat tilillä että olikohan tämä sittenkään "virtuaali-irtisanoutuminen".
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Nettikyttääjän paluu

Minun ja monen muun kaupunkilaisen liberaalipuolen kokoomuslaisen avarakatseisuutta todistanee muuten parhaiten vihreiden hallituksessa olo. Siis vihreiden vihervasemmistoon kuuluvat osat akatemian patomäkineen (sic!) ja relandereineen ovat paljon enemmän "vasemmalla" kuin SDP:n valtavirta.

Nyt on pakko kysyä arvon lakiasioiden ja historian yleis- erityisasiantuntijalta tuota yllä olevaa heittoa! Olitko sinä ja muutama muu liberaali kokoomuslainen päättämässä sen, että Vihreät otettiin/pääsivät hallitukseen? Vaikka henkilöllisyyttä ei saa arvuutella, niin tuolla heitolla hlö saattaa ehkä jopa paljastaa olevansa mahdollisesti erään poliittisen puolueen jäsen, kansa******a, puolues*****i tai jopa mini****i? Hymiöitä tarpeen mukaan ja modesedille ja tädeille tiedoksi, että kyseessä on ns. savolainen heitto. Kyseisen asian saa tulkita haluamallaan tavalla. Vastuu on siis lukijalla - kaitten.

Mielenkiintoista debattia mjr:n ja Viljurin välillä.
T: Holocaust ja kyseenalainen kompetenssi yhtään mihinkään...
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Totta helvetissä hoitajia pelottaa että hallitus ei taivu vaan tekee vuosisadan suurimman poliittisen virheen. Tieto siitä että onnistunut työtaistelu auttaa pelastamaan julkisen sektorin terveydenhuollon alasajolta, voittaa pelon ja antaa voimia uhmata esivallan päätöksiä. Parempi lyhyt kaaos kuin ikuinen katastrofi....

Minusta olisi hyvä, jos hoitajat tekisivät sitä mitä osaavat ja jättäisivät terveydenhuoltoon liittyvät strategiset päätökset niille joille ne kuuluvat.

Tämä peruste, että muka pelastetaan jotain, on ihan sitä itseänsä, eli täyttä paskaa. Tehyllä tai kalevilla ei ole minkäänlaista kompetenssia asioissa jotka liittyvät valtion- tai kuntatalouteen. En väitä, että sitä poliittisilla päättäjilläkään liikaa on, mutta jollain virkamiehellä saattaa olla. Muutenkin tuo peruste on tasan yhtä kestävä kun tässä taistelussa muutkin tehyn perusteet:

- vertaillaan palkkoja ulkomaille = paskaa, ei muutkaan vertaile
- verrataan omaa peruspalkkaa muiden keskiansioihin
- puhutaan palkkakuopasta = paskaa, keskiansio jo nyt liki 2500€ johon on jo luvattu historian suurin korotus
- puhutaan korkeasti koulutetuista = paskaa, hoitajat ovat parhaimmillaan käyneet AMK-tason koulutuksen, vrt. opettajat jotka ovat korkeakoulutettuja

Muita perusteita ei tainnut siinä Tehyn alkuperäisessä "irtisanoutumis"-power pointissa ollakaan.

Kun lisäksi uhkaillaan viattomien hengellä ja työtaistelukeinot on jo muutenkin todettu osin laittomiksi, ei voi kun hattua nostaa kalevin kaltaisille, jotka päivästä toiseen käyvät puhumassa paskaa täällä, jonka vielä itse uskovat.

Joukossa tyhmyys tiivistyy.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Totta helvetissä hoitajia pelottaa että hallitus ei taivu vaan tekee vuosisadan suurimman poliittisen virheen. Tieto siitä että onnistunut työtaistelu auttaa pelastamaan julkisen sektorin terveydenhuollon alasajolta, voittaa pelon ja antaa voimia uhmata esivallan päätöksiä. Parempi lyhyt kaaos kuin ikuinen katastrofi.

Ihan kättelyssä pyydän anteeksi kaikilta palstalaisilta poikkeamista sivistyneen keskustelun säännöistä tässä viestissä. Penaltia tulee jos on tullakseen. Nyt on kuitenkin pakko, sillä opettajana en enää jaksa lukea tätä tekohurskastelevaa paskanjauhantaa, jonka päässä on vielä eilistä suurempi murhenäytelmä. Siis:

Hyvä Kalevi,

Ole nyt vihdoinkin mies ja kerro asiat suoraan niin kuin ajattelet. Lakkaa se loputon vedätys siitä, että olet muka huolestunut terveydenhuollon tulevaisuudesta. Todellisuudessa se ei kiinnosta sinua paskan vertaa. Sinua kiinnostaa vain ja ainoastaan viisi kimaltelevaa satasta lisää tilillä joka helvetin kuukausi. Jos sen tavoitteen saavuttaminen merkitsee keskosten ruumisröykkiön yli marssimista, se ei sinua liikuta paskan vertaa. Jos sen tavoitteen saavuttaminen merkitsee uusien virkojen jäähän menoa nähtävissä olevassa tulevaisuudessa ja määräaikaisuuksien uusimatta jäämistä kaikkine vaikutuksineen hoidon laatuun, sinä paskat nakkaat.

Ole Kalevi äijä ja puhu asioista niiden oikealla nimellä. Lakkaa hurskasteleva paskan jauhaminen täällä. Ota vastuuta mielipiteistäsi jos et potilaistasi.

Ilman kunnioituksen häivääkään,

Jussih

P.S. Kun tämä prosessi on ohi. Kävi miten kävi, lähde helvetissä töihin johonkin muuhun maahan, ei kuitenkaan Norjaan. Se on liian lähellä.
 

Viljuri

Jäsen
Nyt on pakko kysyä arvon lakiasioiden ja historian yleis- erityisasiantuntijalta tuota yllä olevaa heittoa! Olitko sinä ja muutama muu liberaali kokoomuslainen päättämässä sen, että Vihreät otettiin/pääsivät hallitukseen? Vaikka henkilöllisyyttä ei saa arvuutella, niin tuolla heitolla hlö saattaa ehkä jopa paljastaa olevansa mahdollisesti erään poliittisen puolueen jäsen, kansa******a, puolues*****i tai jopa mini****i? Hymiöitä tarpeen mukaan ja modesedille ja tädeille tiedoksi, että kyseessä on ns. savolainen heitto. Kyseisen asian saa tulkita haluamallaan tavalla. Vastuu on siis lukijalla - kaitten.

Mielenkiintoista debattia mjr:n ja Viljurin välillä.
T: Holocaust ja kyseenalainen kompetenssi yhtään mihinkään...

Nythän on niin, että kansanedustajuus, puoluesihteeriys tai jopa ministeriys ei kasvata kompetenssia keneltäkään, mitä nyt libidoa ja vientiä Storyvillessä ja jo kuopatussa (Vaakunan) Kymppikerroksessa.

Tässä mielessä palstan muutamat - ilmeisesti kahden käden sormilla laskettavat - naisenpuolet voivat olla aivan rauhassa, siis ainakin mitä allekirjoittaneeseen tulee.

Kompetenssi on luonnollisesti suhteellista. Välillä sitä on ja välillä sitä ei ole, jos tarkastellaan kompetenssia asiakohdittain. Muodollisesta kompetenssista tai kompetenssin kompetenssista en ole kuullut kuin etäisesti puhuttavan, ja silloinkin sordiinolla.

Valitan.

P.S Muutama tohtorismies näyttää kuitenkin palstalle kirjoittelevan. Siitä vain bongaamaan ja arvailemaan...
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja millä saat nykytilanteesta sanottua ettei kyseessä ole bluffi
Oikeassa olet siinä että totuus tiedetään vasta 19. päivä, (jos siis ei sopimusta) ainakin puheet hoitajien bluffista ovat viimeisten päivien aikana kovasti vähentyneet.

Jos Tehy ei jousta vaatimuksistaan yhtään ja neuvottelut venyvät niin että sattuukin käymään niin että irtisanoutumisesi "realisoituu" niin mietipä siinä sitten 15. päivä kun lopputili ja lomarahat ovat tilillä että olikohan tämä sittenkään "virtuaali-irtisanoutuminen".
Tuohon ollaan täysin varauduttu henkisesti, ne muutamat tunnit - maximissaan päivät kyllä jaksetaan viettää rauhallisia vapaapäiviä. Työtaistelun loputtua joudutaan todennäköisesti palaamaan vanhaan työpaikkaan, sitten tutkaillaan tilannetta ja päätetään palataanko vanhaan duuniin vai mitä tehdään.


Minusta olisi hyvä, jos hoitajat tekisivät sitä mitä osaavat ja jättäisivät terveydenhuoltoon liittyvät strategiset päätökset niille joille ne kuuluvat.
Kuten kenelle? Hallitus ei siihen ainakaan näytä kykenevän vaikka esim. valtiovarainministeri on tuonut asian esille jo vuosia sitten:

EDIT: Sääntöjen 13 §:n vastainen lainaus poistettu. Linkki riittää viitteeksi. T. Moderaattorit

www.nly.fi/0506/edunvalvonta0506_katainen.pdf

ei voi kun hattua nostaa kalevin kaltaisille, jotka päivästä toiseen käyvät puhumassa paskaa täällä, jonka vielä itse uskovat.
Se että kuka puhui paskaa ja kuinka paljon selviää aikanaan, kenelläkään ei pitäisi olla kompetenssia laukoa tämän laatuisia kommentteja täällä.

Hyvä Kalevi,

Ole nyt vihdoinkin mies ja kerro asiat suoraan niin kuin ajattelet. Lakkaa se loputon vedätys siitä, että olet muka huolestunut terveydenhuollon tulevaisuudesta. Todellisuudessa se ei kiinnosta sinua paskan vertaa. Sinua kiinnostaa vain ja ainoastaan viisi kimaltelevaa satasta lisää tilillä joka helvetin kuukausi. Jos sen tavoitteen saavuttaminen merkitsee keskosten ruumisröykkiön yli marssimista, se ei sinua liikuta paskan vertaa. Jos sen tavoitteen saavuttaminen merkitsee uusien virkojen jäähän menoa nähtävissä olevassa tulevaisuudessa ja määräaikaisuuksien uusimatta jäämistä kaikkine vaikutuksineen hoidon laatuun, sinä paskat nakkaat.

Ole Kalevi äijä ja puhu asioista niiden oikealla nimellä. Lakkaa hurskasteleva paskan jauhaminen täällä. Ota vastuuta mielipiteistäsi jos et potilaistasi.

Ilman kunnioituksen häivääkään,

Jussih

P.S. Kun tämä prosessi on ohi. Kävi miten kävi, lähde helvetissä töihin johonkin muuhun maahan, ei kuitenkaan Norjaan. Se on liian lähellä.
Viestisi kuvastaa hyvin foorumin henkeä; kun ei kyetä enää perustelemaan asioita faktoilla ja huomataan jäävän väittelyssä tappiolle niin mennään henkilökohtaisuuksiin. Surullista että foorumin moderointipolitiikka sallii tällaisen henkilökohtaisuuksiin menemisen ja alatyylisen kielenkäytön sallimisen. Tulee mieleen että tämä vapaa keskustelu taitaa olla täysin villi alue valvonnan suhteen...?

Vai on Jussih opettaja, kuollut opettajaäitini taisi juuri pyörähtää haudassaan..

Jussih:n viestejä kun lukee niin palaset alkavat loksahdella paikoilleen; itse ainakin saan vastauksen moneen opetusmaailmaan liittyvään itseäni askarruttaneeseen asiaan. No, jätän tarkemmin kommentoimatta mitä ajattelen nykyopettajista ja heidän roolista/vastuusta yhteiskunnallisissa suurissa tragedioissa, jonkun täällä pitää edes yrittää pysyä asialinjalla.

edit:
Vastataan nyt sen verran tuohon sinun valtaisaan syytösryöppyyn että jos minä oikeasti olisin ahne paskiainen niin miksi minä olen valmis hyväksymään 17 prosentin sopimuksen koska tahansa vaikka työkalut 24 prosentin korotuksiin ovat loistavat?
Iso osa tehyläisistä alkaa olemaan hyvinkin tinkimättömällä linjalla, itse pidän tällä hetkellä sopimusta ja molemminpuolista vastaantuloa kuitenkin erittäin tärkeänä asiana.
 
Viimeksi muokattu:

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tuohon ollaan täysin varauduttu henkisesti, ne muutamat tunnit - maximissaan päivät kyllä jaksetaan viettää rauhallisia vapaapäiviä.

Sanotaanko nyt vaikka näin; hyvä että sieltä joukoista löytyy järkevästikin ajattelevia ihmisiä jotka varautuvat tuohon "worst case - scenaarioon". Pahasti pelkään että ihan kaikille ei ole selvillä että irtisanoutuminen saattaa olla loppupeleissä ihka oikea sellainen ja tulee puskista jos on tullakseen. Omalta kannaltasi siis erittäin hyvä että et tuohon "varautumattomien" joukkoon kuulu.

Ja sen verran tulikivenkatkuista täällä keskustelu on ollut joten välillä jotain muutakin. Vedän siis hihastani kiitoskortin, eli kiitos asiallisesta vastauksesta josta selvisi se takaa-ajamani "pointti".
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
Viestisi kuvastaa hyvin foorumin henkeä; kun ei kyetä enää perustelemaan asioita faktoilla ja huomataan jäävän väittelyssä tappiolle niin mennään henkilökohtaisuuksiin....

Sinä kalevi käyttäydyt täällä kun pikkulapset. Puhut ihan selvää paskaa, valehtelet, siis muiden mielestä. Itsehän luultavasti uskot kaiken mitä tehyn intra kertoo todeksi. Kun ihmiset pyytävät sinulta perusteluja, jätät ne kylmästi huomiotta, ellet tehyn intrasta löydä jotain repäisevää.

Tuo jussih:n ja minun äsken esille nostama (ja monen muun aiemmin) asia, että hoitajien lakon motiivi ei todellakaan ole terveydenhuollon pelastaminen, eikä se teille kuulu yhtään enempää kuin perusäänestäjälle.

Siteerasit minua edellisessä viestissä, mutta jätit pois sen kohdan missä epäilin poliitikkojen kompetenssia, mutta perään totesin virkamiehiltä sitä kompetenssia toivottavasti löytyy. Kuitenkin jankkaat perään, että "kenellä sitten", vittu! mähän just sanoin että virkamiehillä. Toisaalta ei Tehykään, virallisesti ainakaan, ole noin läpinäkyvää hurskastelua heittänyt ilmoille.

Joko olet helvetin tyhmä tai idioottia liki oleva hyväuskoinen urpo.

Tästä keskustelusta tulee mieleen eräs keskustelu minkä kävin vuosia sitten lapseni kanssa:

poika: isi, kalle kerto että kuu on juustoa
jussi_j: ei ole, se on iso kivenmurikka mikä kiertää maata avaruudessa
poika: en usko, se on juustoa
jussi_j: no, uskoisit nyt mua, kalle on vasta 4, kyllä se kivenmurikka on
poika: en usko, kuu on juustoa
jussi_j: okei, sovitaan niin toistaiseksi

kalevi, sun kuu on juustoa!
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Joko olet helvetin tyhmä tai idioottia liki oleva hyväuskoinen urpo.
Ja kaikki tämä viha siitä syystä että olet lähes kaikista asioista eri mieltä kanssani ja lähes kaikki kertomani väitteet ovat yksi kerrallaan osoittautuneet todeksi? Tekeekö se todella noin kipeää??

Rauhoitu hyvä mies, nyt on kyseessä vain hieman tavallista tiukempi työmarkkinatilanne eikä tästä kannata paineita nostaa! Ja mitä se sellainen keskustelu olisi jossa kaikki olisivat samaa mieltä; tylsää, yksipuolista ja erittäin näkoalatonta.

Hyvä tästä tulee, usko pois!!

kalevi, sun kuu on juustoa!
Tähän löytyisi monta hyvää suomalaista sananlaskua mutta antaapa olla. Tyydyn nyt sanomaan vain että palataanpa asiaan hieman myöhemmin...
 
...
Kuten kenelle? Hallitus ei siihen ainakaan näytä kykenevän vaikka esim. valtiovarainministeri on tuonut asian esille jo vuosia sitten:

Viestisi kuvastaa hyvin foorumin henkeä; kun ei kyetä enää perustelemaan asioita faktoilla ja huomataan jäävän väittelyssä tappiolle niin mennään henkilökohtaisuuksiin. Surullista että foorumin moderointipolitiikka sallii tällaisen henkilökohtaisuuksiin menemisen ja alatyylisen kielenkäytön sallimisen. Tulee mieleen että tämä vapaa keskustelu taitaa olla täysin villi alue valvonnan suhteen...?

...No, jätän tarkemmin kommentoimatta mitä ajattelen nykyopettajista ja heidän roolista/vastuusta yhteiskunnallisissa suurissa tragedioissa, jonkun täällä pitää edes yrittää pysyä asialinjalla.
Niin. Tuossakaan valtionvarainministerin antamassa lausunnossa ei puhutta viidestäsadasta tai 24 prosentista mitään. Vaan ansionkorotuksesta - ja suurin sellainen on jo annettu. Pointtisi siis tuolla lainauksella?

Kyllä täällä näkemyksiä perustellaan - sinä hivenen harvemmin.

Äläkä edes lähe tuohon opettajien arvosteluun. Sitten olet heikoilla hangilla. Siellä ne vaikutusmahdollisuudet ovat nykyisillä ryhmäkoilla aika pienet.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Minulle esitetään tällä foorumilla kymmeniä kysymyksiä vuorokaudessa, ei ole tarkoituksenmukaista että täytän palstatilaa vastaamalla asioihin joita on käsitelty useita kertoja tässä viestiketjussa. Lukekaa threadi alusta saakka läpi niin kyllä sieltä minunkin mielipiteet löytyvät.

Se ei siis ole tarkoituksenmukaista, jotta perustelisit paskanpuhumisesi? Muut perkeleet puhuvat vain paskaa tehystä, sinusta ja sairaanhoidosta yleensä, mutta sinä yrität asialinjalla pärjätä?

Väitätkö kaikki tällä puhumasi asiat todeksi? Älä vittu viitsi aikuinen(kai) mies oikeasti. Sinulta on heittojesi jälkeen asioista kysytty, mutta ethän sinä vastaa, jatkat paatollista paasaamista tehyn teeseillä välittämättä kysymyksistä, joihin et halua/osaa vastata. Kalevi ei se keskustlu/väittely mene vaan niin, jotta toinen saa heittää mitä paskaa tahansa, toisen joutuessa perustelemaankin jonkaisen asiansa.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
lähes kaikki kertomani väitteet ovat yksi kerrallaan osoittautuneet todeksi? Tekeekö se todella noin kipeää??

Kalevi sinun väitteitäsi

- kaupan kassalla tienataan sairaanhoitajia paremmin
- Kerrossiivoojat tienaavat sairaanhoitajia paremmin
- Usealla (useimmilla) sairaanhoitajilla on usea/useita ammatteja

Tässä muutama esimerkki väittämistäsi, näistä olen monta kertaa kysynyt, mutta kertaakaan et ole tainut vastata, miksi? Ai niin se on turhaa väittelyä. Niin sinä saat siis väittää asioita, mutta muiden täytyy vain puhua totta. Millä vitulla ne teitä tehyssä aivopesee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös