Hallituksen lakiesitys (pdf)
Aika raju näyttää olevan sisällöltään. Saa nähdä, miten uppoaa eduskuntaan.
-tt
Aika raju näyttää olevan sisällöltään. Saa nähdä, miten uppoaa eduskuntaan.
-tt
Hallituksen lakiesitys (pdf)
Aika raju näyttää olevan sisällöltään. Saa nähdä, miten uppoaa eduskuntaan.
-tt
Riittääkö lain läpimenoon eduskunnan yksinkertainen enemmistö, vai tarvitaanko Heinäluoman porukoiden siunaus?
paljon mieluummin keskittyisin ajankohtaiseen tilannedebattiin, asialliseen ja sivistyneeseen toisten (eriävien) mielipiteiden analysointiin sekä pohdiskeluun eri vaihtoehtojen vaikutuksista tulevaisuuteen.
Yrittäkää pojat, edes yrittäkää kyetä torpedoimaan minun mielipiteeni jollakin muulla kuin kaivelemalla vanhoja viestejä tai haukkumalla alatyylisillä henkilökohtaisilla ilmauksilla.
Vielä epäselvää: (Lainaus esityksen sivulta 21)
Edellä olevaan viitaten hallitus katsoo, että lakiehdotus voidaan käsitellä tavallisessa lainsäätämisjärjestyksessä.
Koska lakiehdotus kuitenkin puuttuu henkilökohtaista vapautta, ammatillista järjestäytymistä ja työtaistelutoimenpiteeseen osallistumista koskeviin oikeuksiin, asiasta on syytä pyytää eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunto.
-tt
.
Eli kuulutan tällä foorumilla sisälukutaitoa sekä sitä että sanomisia ei väännellä omiin tarkoitusperiin sopiviksi. Lukekaa vahoista viesteistä mitä oikeasti olen alunperin sanonut ennen kuin alatte minun totuutena väittämään asioita.
Jos haluaisin voisin kaivella lähes jokaisen kohdalla vanhoja viestejä ja löytää niistä hyvin monta väitettä jotka pystyttäisiin jo nyt tapahtuneen perusteella osoittamaan täysin vääriksi arvailuiksi. En vain näe tällaista toimintaa kovin kehittävänä ja eteenpäin vievänä toimintana; paljon mieluummin keskittyisin ajankohtaiseen tilannedebattiin, asialliseen ja sivistyneeseen toisten (eriävien) mielipiteiden analysointiin sekä pohdiskeluun eri vaihtoehtojen vaikutuksista tulevaisuuteen.
Yrittäkää pojat, edes yrittäkää kyetä torpedoimaan minun mielipiteeni jollakin muulla kuin kaivelemalla vanhoja viestejä tai haukkumalla alatyylisillä henkilökohtaisilla ilmauksilla. Se että olen eri mieltä kanssanne ei vielä anna teille lisenssiä käyttäytyä niin kuin sikakatsomossa käyttäydytään, välillä herää epäilys että sieltäkö tämä foorumilla sovellettava toimintamalli erilaisen ideologian omaavia kohtaan on peräisin?
Mikähän arvo tämän jälkeen Suomen perustuslailla olisi, jos voidaan viikossa sutaista laki, joka kaventaa sen määrittämiä keskeisiä oikeuksia?
Tunnustan olevan niin radikaali, että vähän mietityttää, jos voidaan yksinkertaisella enemmistöllä päättää "henkilökohtaista vapautta, ammatillista järjestäytymistä ja työtaistelutoimenpiteeseen osallistumista" koskevista oikeuksista niitä siis reippaasti kaventaen.
Hyvä että voidaan "sutaista", jos sillä pelastetaan henkiä. En usko että kirjastonhoitajia (kaikki kunnia heille) olisi pakotettu töihin poikkeuslailla, oleellista on se että potilaiden henki on vaarassa ja se halutaan kaikin keinoin turvata. Nimim. kalevi tuntuu mielellään käyttävän ilmaisua "selkärangaton" hallituksesta puhuttaessa. Selkärangaton hallitus olisi tässä tilanteessa istunut käsiensä päällä ja vaikeroinut Tehyn ahneutta. Nyt avattiin työkalupakki ja käytiin käsiksi ongelmista tärkeimpään, eli potilaita uhkaavaan hengenvaaraan.
Tunnustan olevan niin radikaali, että vähän mietityttää, jos voidaan yksinkertaisella enemmistöllä päättää "henkilökohtaista vapautta, ammatillista järjestäytymistä ja työtaistelutoimenpiteeseen osallistumista" koskevista oikeuksista ja siis niitä reippaasti kaventaa. Kiinnostava on myös nähdä, miten perustuslakivaliokunta pääsisi sellaiseen tulokseen, että eihän tässä mitään sen kummempaa ole, että antaa mennä vaan... Mikähän arvo tämän jälkeen Suomen perustuslailla olisi, jos voidaan viikossa sutaista laki, joka kaventaa sen määrittämiä keskeisiä oikeuksia?
Tämä on erinomainen näkökulma ja saanut ainakin minut ihmettelemään Tehyn toimintaa. Palkkojen nostamisen voi nähdä terveydenhuoltoon panostamiseksi ainoastaan siten, että lisäpalkalla hoitajien työpanos parantuisi. Tämä taas ei ole mahdollista ellei aikaisemmin ole toimitttu ns. puolivaloilla ja tätä en usko. Hakisivat korotusta vaikkapa 12 % ja tietyn määrän lisähenkilöstöä niin vaatimukset terveydenhuoltoon panostamisesta olisivat edes jotenkin ymmärrettäviä. Hoitajien palkkojen nostaminen ei todellakaan ole panostamista terveydenhuoltoon, pikemminkin päin vastoin.
Reippaasti kaventaa? Keskeisiä oikeuksia?
Joko raja nyt sentään. Olipa tämän lähes farssimaisen poliittisen pelleilyn tulos täällä tai sitten eduskunnassa sitten mikä tahansa, niin tuon linjan argumentaatio ei vakuuta nyt ollenkaan. Onko arvostelukyky nyt ihan messissä?
Hakisivat korotusta vaikkapa 12 % ja tietyn määrän lisähenkilöstöä niin vaatimukset terveydenhuoltoon panostamisesta olisivat edes jotenkin ymmärrettäviä.
Jos palkkataso saadaan pykälää korkeammaksi tarkoittaa se sitä että saadaan avoinna olevat sijaisuudet, toimet ja virat täytettyä, useissa sairaaloissa on useiden satojen hoitajien vajaus koko ajan. Eli voit kuvitella että jos aamuvuoron kymmenestä hoitajasta puuttuu kolme tai neljä niin kiirettä pitää saada hommat tehtyä. Ja palkkatason vaikutustahan ei voi liikaa painottaa; esimerkiksi valtion sairaaloissa ei ole hoitajapulaa johtuen yksinkertaisesti n. 400 euroa paremmasta palkkatasosta.Tässä kaikessa on unohtuneet ne hoitajien työolot. Työn raskaus (en sitä kiellä) ja alituinen kiire (en kiellä sitäkään). Kukaan ei ole vielä kertonut miten se parempi palkka helpotta näissä kahdessa asiassa.
Tehy kielsi kirjoittamasta nimet henkilökohtaisesti sen vuoksi että silloin tästä hommasta olisi hävinnyt työtaistelun status ja esimerkiksi työtaistelun lopettamissopimuksen tekeminen olisi hankaloitunut merkittävästi.Kuten kukaan ei ole vielä vastannut niihinkään kysymyksiin miksi Tehy kielsi tekemästä henkilökohtaista irtisanoutumisilmoitusta ja miksi työnantajan kirjeeseen ei saanut vastata. Triviaa tietysti joidenkin mielestä, mutta minua asia kiinnostaa.
Katso vastaukseni gracelle + muut vanhat kommenttini aiheesta.Haluaisin nyt keskustella kanssasi seuraavasta asiasta. Miten on mahdollista että sairaanhoidon voisi pelastaa lisäämällä räjähdysmäisesti yhteen sairaanhoitajaan uppoavaa rahamäärää?
Koska kerrot etukäteen mitä saan ja mitä en saa vastata niin minun on pakko vaieta. Ehdotan että lueskelet pari sivua takaisin päin mitä Jyrki Katainen on kirjoittanut tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana tästä asiasta, Sieltä löytyy vastaus kysymykseesi.Sanottakoon nyt kuitenkin että kohdaksi neljä ei käy seuraav...
Ehdotan että perehdyt tilastoihin. Tutustu erityisesti hoitajien eläköitymiseen vuosina 2000 ja 2020 välisenä aikana sekä samalla ajanjaksolla tapahtuvaan laitoshoitopotilaiden määrän kehittymiseen.No nyt sanot että järjestelmä rapautuu koska ei ole tekijöitä. Miten sitten on selitettävissä että näillä nykyisillä ehdoilla valmistuneita on ihan riittävästi ja "hoitajavaihtotase" on kokoluokkaa nolla, niin yht'äkkiä historiallisten 12% korotusten jälkeen kaikki noi mittarit valahtaisivat miinukselle?
Mitä hyvää tällä saavutettaan?
Niin...
Sopimuksen syntyessä palkkakustannukset nousevat ja ajavat kuntatalouksia ahtaalle. Mistä luulet löytyvän lisää rahaa lisähenkilökunnan palkkaamiseksi?Jos palkkataso saadaan pykälää korkeammaksi tarkoittaa se sitä että saadaan avoinna olevat sijaisuudet, toimet ja virat täytettyä, useissa sairaaloissa on useiden satojen hoitajien vajaus koko ajan. Eli voit kuvitella että jos aamuvuoron kymmenestä hoitajasta puuttuu kolme tai neljä niin kiirettä pitää saada hommat tehtyä. Ja palkkatason vaikutustahan ei voi liikaa painottaa; esimerkiksi valtion sairaaloissa ei ole hoitajapulaa johtuen yksinkertaisesti n. 400 euroa paremmasta palkkatasosta.
Eivätkö hoitajat voi ottaa sitä puolta askelta? Yksikin ihmishenki on tärkeämpi kuin oikeus mihinkään työtaistelutoimenpiteeseen.Ja mitä tulee tähän pakkotyö/orjatyölakiin niin edelleen itse toivon ja luotan siihen että tämä laki on tehty pelkästään painostustarkoituksessa, jos 20 päivä tulee ja lakia joudutaan soveltamaan käytäntöön niin se ei voi tarkoittaa muuta kuin jättimäistä katastrofia useille yhteiskunnan eri osa-alueille, poliittista kriisiä, hallituksen kaatumista, hätätilahallitusta ja uusia vaaleja.
Vai onko todellakin niin että tästä asiasta on tullut niin suuri arvovaltakiista että suomen hallitus mieluummin kaataa itse itsensä kuin tulee hoitajia puoli askelta vastaan..
Voi olla että näen tilanteen yksinkertaisempana kuin mitä se ehkä on, mutta keskoskaapista katsottuna se on aika yksinkertainen. Onnekseni asia ei kosketa minua henkilökohtaisesti, mutta hiljattain synnytyssairaalassa asioineena oma tärkeysjärjestykseni on kutakuinkin seuraava:
1. Potilasturvallisuus.
En vähättele Suomen perustuslain arvoa tai esille nostamiasi kysymyksiä, mutta ne eivät kuulu synnytyshuoneisiin. Sairaanhoitajat kuuluvat.
Saatetaan pelastaa muutama ihmishenki.
ps. Kiitos kalevi vastauksista.
Ja menettää tulevaisuudessa useampi, varsinkaan kun nytkään ei tarvitsisi menettää tämän takia ainuttakaan.
Hieno vastaus ja mietitty.
nytkään ei tarvitsisi menettää tämän takia ainuttakaan.