Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 610 939
  • 5 631

lihaani

Jäsen
Ainakin 11.10 Kauppalehdessä Etlan tutkija Hannu Kaseva toteaa seuraavasti: "Yksityinen sektori on paljon tehokkaampi. Poissaolot ovat vähäisempiä ja yksikkökustannukset ovat pienempiä kuin julkisella puolella. Lisäksi palvelu on parempaa". Oletan, että hänellä on jotain tutkittua tietoa tämän takana.?

Julkisen puolen terveydenhoidon sairauspossaolojen ja palvelun hyvyyden illuusio johtuu seuraavista tekijöistä:

Julkiselle puolelle jäävät tämmoiset pikkujutut kuten valtakunnallinen ensihoito palokuntineen ja 24/7 valmiudessa täydellä henkilökunnalla olevine ensi- ja tehohoitoyksikköineen. Samoin kaikkein vaativin ja kallein hoito, kuten elinsiirrot, dialyysi ja syöpäkirurgia. Eli terveydenhoidossa ekonomistit eivät tiedä tai tarkoituksella kaunistelevat yksityisen hoidon hyväksi. Ja kaverini, ensihoitaja, joka liikenneonnettumuuden yhteydessä piti kauhusta huutavaa kuolevaa lasta sylissään sai kahden viikon sairasloman. Paraskin pinnari, joka huijasi tunteilla. Tämmoinen ei yksityisellä puolella vetelisi! Tosin näitä ei yksityispuolella tule koskaan vastaan.

-Suomessa yksityinen puoli kuorii kerman päältä: Työterveyshoitoa, helppojen sairauksien hoitoa ja erilaisia elämäntapajuttuja kuten plastiikkakirurgia ja lievien taittovirheiden hoito. Muutama mainitakseni. Katteet ovat pilvissä, kun jostain indikaattoriliuskalla tehdystä "laboratoriokokesta" voidaan kylmästi laskuttaa 50€.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Vai monessako yksityisessä paikassa on mahdollista pitää 45pv palkallista lomaa vuodessa?

Varmaan kerrot kuka on oikeutettu 45 lomapäivään?

Julkiselle sektorille hakeutuvat ne jotka arvostavat varmaa työpaikkaa ja pitkiä vapaita. ARvostuskysymys.

Aivan. Raha ei ole kaikki. Vaikka kunta ja valtio ovatkin pahimpia pätkätyöllistäjiä tarjoaa kunta useimmiten varmemman leivän. Jotain vikaa?

Asenteesi on tyypillisen Vihreä. Et tajua talouden reaaliteetteja, maalailet täysin epärealistisia taivaanrantoja etkä ymmärrä lukemaasi.

Siis köyhät kyykkyyn.

Oletko kuullut koskaan sellaisesta kuin toiminnan tehostaminen/järkeistäminen? Veroja on mahdollista laskea nykyistä palvelutasoa vaarantamatta jos asiat tehdään tehokkaammin.

Totta on että organisaatioissa löytyy tehostamista ja sitä on tehtykin. Tieto ei ilmeisesti ole kantautunut sinun korviisi. Monessa kunnassa on toimialoja yhdistetty, eri toimialojen siivoojat lopetettu jne.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
mjr; kirjoitti:
Näinpä - monissa asioissa palvelu kannattaa hankkia yksityiseltä sektorilta, mutta kysymys on aina tapauskohtainen. Usein amatöörimäinen sopimus voi johtaa täysin ei-toivottuun lopputulokseen. Julkiselta puolelta tuntuu usein puuttuvan järkyttävän paljon pätevyyttä näissä palveluntuotantokysymyksissä ja ulkoistuksissa. Ideologia on tässä usein yksi este: joko ajatellaan että yksityinen palveluntuotanto on itsessään kirosana tai sitten että se automaattisesti, taianomaisesti johtaa hyvään lopputulokseen. Tällä jälkimmäisellä asenteella se varmasti usein johtaakin, palvelun myyjälle siis, jonka ainoa velvollisuus maksimoida oma voittonsa.

Tämähän se suurin este kunnissa yksityisten palveluiden ostamiselle on, kun ei osata ostaa. Ei tunneta tarpeita, ei tiedetä miten asiat pitää hoitaa.

Eipä silti, palveluiden ostaminen vaatii monenlaista asiantuntemusta ja kokemusta. Ja esiselvittelyyn pitää käyttää todella paljon aikaa ja vaivaa.

Se esiselvittely vaan jää usein tekemättä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... Siis köyhät kyykkyyn.

Tyypillinen vasuriheitto ilman sisältöä ja tietenkin ilman mitään perusteita. Myös pienituloisten etu on järkevä taloudenhoito tai itse asiassa juuri heidän. Vasemmistoliitto ja nämä eläkeläisten puolueet yms. turhakkeet ovat jatkuvasti jakamassa valtion rahoja holtittomasti. Tässäkin ketjussa joku heitti, että rahaa on koska sitä on ihmisten pankkitileillä.

Jotta suomessa olisi varaa ylläpitää hyvinvointipalveluja, pitää yritysten toimintaedellytykset olla kunnossa. Verotuksen pitää olla kilpailukykyistä, niin yritysten kuin työntekijöiden. Julkisen sektorin menoja pitää edelleen leikata ja järkeistää, eikä suinkaan maksaa hoitajille ylisuuria palkankorotuksia.

Minä en käy terveysasemalla, enkä vie lapsiani sinne. Kerran yritin, en yritä toiste. Lapseni eräänä aamuna jotain 3 vuotiaana itki tuskissaan kipeää korvaansa, niin soitin terveysasemalle ja kysyin aikaa lääkäriin. En saanut aikaa vaan kehoituksen mennä neljän jälkeen lastenklinikalle. Tiedustelin miten tämä on mahdollista ja että mitä tehtäisiin jos lapsella olisi esim. verta vuotava haava, pääsikö sitten. Vastaus oli että sitten kyllä. Johtopäätöksenä totesin puhelimessa, että onko siis niin, että lasta saa kyllä kiduttaa, mutta ei saa antaa vuotaa kuivaksi. "niinhän se vähän on" sanoi puhelimen toinen pää. Lääkärillä kestää noin 30 sekuntia diagnosoida korvatulehdus ja toisen saman printata tippojen ja antibioottien nimet reseptiin. Yksityisellähän se käy odottamatta ja jouhevasti ja lapselle annetaan jätski läksiäislahjaksi. Sikäli vaan vituttaa, että viimeisimmässä tilinauhassani on taas yli 3000 euroa maksettuja veroja yms. maksuja ja vasurit pitävät nykyistä verotusta oikeudenmukaisena. Luulisi tuolla rahalla saavan lääkärinpalveluja akuuttiin sairauteen. Käytännössähän noita julkisen puolen perushoitoa, kuten terveysasemia käyttää kuitenkin se kansanosa joka ei veroja maksa.

Sairaanhoidon yksityistäminen on tietenkin hieman eri asia kun jonkun siivouspalvelun. Ongelmahan on, että esim. joidenkin vakavien aivoverenvuotojen hoito on aivan saatanan kallista ja toisaalta kuka maksaa tajuttoman kalliit jälkihoidot jos joku menee vikaan. Taitaa nytkin olla niin, että jos joku käy virossa laittamassa silikonibosat ja tulee joku tulehdus tms. nämä hoidetaan suomessa julkisilla varoilla. Näkisin fikusa sellaisen systeemin, että nämä perushoidot, lasten korvatulehdukset ja kurkkukivut voisi aivan hyvin ostaa yksityisiltä ja valtio voisi sitten keskittyä kalliiseen erikoissairaanhoitoon.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämähän se suurin este kunnissa yksityisten palveluiden ostamiselle on, kun ei osata ostaa. Ei tunneta tarpeita, ei tiedetä miten asiat pitää hoitaa.

Eipä silti, palveluiden ostaminen vaatii monenlaista asiantuntemusta ja kokemusta. Ja esiselvittelyyn pitää käyttää todella paljon aikaa ja vaivaa.

Se esiselvittely vaan jää usein tekemättä.

Tarvittaisiin ainakin kaksi asiaa, ensinnäkin pitäisi olla täysin kiihkoton suhtautuminen kysymykseen - ei ole suuri ideologinen kysymys, mistä tietyn palvelun tehokkaimmin saa. Tilanteesta riippuen kumpikin vaihtoehto tulee kysymykseen. Toiseksi pitäisi nähdä, että palveluiden osto ja kilpailuttaminen on todellakin oma ammattialansa, johon ei pätevyyttä tule jonkinlaisen osmoosin tai muiden alojen kokemuksen kautta. Jos panostettaisiin tähän niin yksityisen sektorin käyttöalue entisestään kasvaisi. Kai ensisijaisesti olisi hyvä, että siellä missä se on järkevästi mahdollista, käytettäisiin yksityistä puolta. Mutta se ei monestikaan ole järkevästi mahdollista, ellei ostopuolella asiaan suhtauduta ammattimaisella asenteella.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Jotta suomessa olisi varaa ylläpitää hyvinvointipalveluja, pitää yritysten toimintaedellytykset olla kunnossa. Verotuksen pitää olla kilpailukykyistä, niin yritysten kuin työntekijöiden. Julkisen sektorin menoja pitää edelleen leikata ja järkeistää, eikä suinkaan maksaa hoitajille ylisuuria palkankorotuksia.
Tiedätkö kuinka vähän hoitajien palkat ovat viidessätoista vuodessa nousseet? Hesari mukaan 250eur. Lääkärien palkat viidessä vuodessa 2000eur.
Ei ihme että lääkärit ovat hiljaa.

Minä en käy terveysasemalla, enkä vie lapsiani sinne. Kerran yritin, en yritä toiste. Lapseni eräänä aamuna jotain 3 vuotiaana itki tuskissaan kipeää korvaansa, niin soitin terveysasemalle ja kysyin aikaa lääkäriin. En saanut aikaa vaan

Tiedän ,näin on käynyt omalla kohdallanikin lapsen kanssa.

Lääkärillä kestää noin 30 sekuntia diagnosoida korvatulehdus ja toisen saman printata tippojen ja antibioottien nimet reseptiin. Yksityisellähän se käy odottamatta ja jouhevasti ja lapselle annetaan jätski läksiäislahjaksi. Sikäli vaan vituttaa, että viimeisimmässä tilinauhassani on taas yli 3000 euroa maksettuja veroja yms. maksuja ja vasurit pitävät nykyistä verotusta oikeudenmukaisena. Luulisi tuolla rahalla saavan lääkärinpalveluja akuuttiin sairauteen. Käytännössähän noita julkisen puolen perushoitoa, kuten terveysasemia käyttää kuitenkin se kansanosa joka ei veroja maksa.

Aíkanaan kunnat saivat merkattua rahaa terveyden hoitoon mutta ei se raha sinne mennyt, valitettavasti.
Sairaanhoidon yksityistäminen on tietenkin hieman eri asia kun jonkun siivouspalvelun.

En puhunut yksityistämisestä vaan esim. sosterin siivoojat siirtyivät saman hallinnon alan alle muiden siivoojien kanssa eli hallinnon tehostamista.

Ongelmahan on, että esim. joidenkin vakavien aivoverenvuotojen hoito on aivan saatanan kallista ja toisaalta kuka maksaa tajuttoman kalliit jälkihoidot jos joku menee vikaan. Taitaa nytkin olla niin, että jos joku käy virossa laittamassa silikonibosat ja tulee joku tulehdus tms. nämä hoidetaan suomessa julkisilla varoilla. Näkisin fikusa sellaisen systeemin, että nämä perushoidot, lasten korvatulehdukset ja kurkkukivut voisi aivan hyvin ostaa yksityisiltä ja valtio voisi sitten keskittyä kalliiseen erikoissairaanhoitoon.

Tästä olen samaa mieltä. Ylipäätä valtion pitäisi osallistua enemmän erikoisairaanhoidon kustannuksiin. Kuten tämän päivän hesarista voi lukea Suomi ei ole mitenkään korkealla mitattaessa terveyskuluja bruttokansantuotteeseen. Jonkinlainen Kanadan systeemi voisi olla hyvä.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Toiseksi pitäisi nähdä, että palveluiden osto ja kilpailuttaminen on todellakin oma ammattialansa, johon ei pätevyyttä tule jonkinlaisen osmoosin tai muiden alojen kokemuksen kautta.
Amen. Kuulostaa samalta kuin yritysten ulkoistamisvimman yhteydessä - ajatellaan yllättävän optimistisesti, että hommat hoituvat "siellä jossain" ilman sen kummempaa ohjaamista. Kyse on ensisijaisesti ongelmien ulkoistamisesta: toivotaan, että hankalana tai sivuseikkana pidetty asia katoaa tai hoituu, kun se ulkoistetaan. Ulkoistaminen on varmasti kunnolla tehtynä onnistunut ratkaisu, mutta tuntuu siltä, että nykyisin tuo taikasana ammutaan hopealuotina monenkin alan ongelmiin nopeana tapana lakaista ikävät ongelmat muiden mattojen alle miettimättä onko se (nopealla aikataululla ja laajamittaisena ilmiönä) oikea ratkaisu.

Asiasta enemmän tietoa haluaville suosittelen Tampereen yliopiston julkaisua Sosiaali- ja terveyspalveluiden markkinat ja yksityisten palveluiden hyödyntäminen Pirkanmaalla. HV-alan palveluiden ostajille tarvitaan uusia toimintaa kuvaavia (ja oikeasti mitattavia) mittareita pelkän hinnan lisäksi, sillä kilpailutuksessa pitäisi pystyä huomioimaan myös muita arvoja kuin eurot. Kuinka arvioida kumpi ehdokkaista tekee laadukkaampaa jälkeä? Tällainen vertailu on nyt hyvin vaikeaa - vikaa voidaan etsiä niin osto- kuin myyntipäästäkin, sillä tilanne on molemmille osapuolille melko uusi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Amen. Kuulostaa samalta kuin yritysten ulkoistamisvimman yhteydessä - ajatellaan yllättävän optimistisesti, että hommat hoituvat "siellä jossain" ilman sen kummempaa ohjaamista. Kyse on ensisijaisesti ongelmien ulkoistamisesta: toivotaan, että hankalana tai sivuseikkana pidetty asia katoaa tai hoituu, kun se ulkoistetaan. Ulkoistaminen on varmasti kunnolla tehtynä onnistunut ratkaisu, mutta tuntuu siltä, että nykyisin tuo taikasana ammutaan hopealuotina monenkin alan ongelmiin nopeana tapana lakaista ikävät ongelmat muiden mattojen alle miettimättä onko se (nopealla aikataululla ja laajamittaisena ilmiönä) oikea ratkaisu.

Joo, olen samanlaisia tilanteita nähnyt. Ulkoistaminen sinänsä ei vielä kerro mitään: sen voi toteuttaa erittäin järkevästi, kontrolloidusti ja suunnitelmallisesti tai sitten tosiaankin rysäyttää olemassoleva ongelmakimppu huolimattomasti neuvotellun sopimuksen kera tilannetta suht. huonosti tuntevalle ulkoiselle toimijalle - sitten ihmetellään, että miksi ongelmat eivät ratkeakaan. Jos näin on usein yksityisellä puolella niin ei ihme että julkisella, mutta oudon etäinen tuntuu siellä vieläkin olevan suhde koko tähän asiaan, ikään kuin ei vieläkään oltaisi todella perehdytty näihin sinänsä hyvin tunnettuihin kysymyksiin ja eletään edelleen vanhojen ennakkoasenteiden varassa eli että joko ulkoistaminen on kirosana tai että se itsessään ratkaisee, automaattisesti kaikki ongelmat ilman että itse tarvitsisi tehdä tai ymmärtää mitään.
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710146716425_uu.shtml


Tuntuu olevan epävarmuutta TEHY:n kenttäväellä.

tuossahan alkaa jo kotirauhan häiritsemisen kynnys ylittyä.


Nyt olisi hallintojohtajien ja muiden esimiesten turvattava järjestäytymisvapauden toteutuminen. Nyt enshätään varoituksin ja viime kädessä yksittäisten työsopimusten tasolla. Aika huolestuttavaa ja siivotonta, vaikkakin sinänsä yllätyksetöntä puuhastelua.

En tiedä kovinkaan paljoa kentän tilanteesta, mutta luulisi tällaisen toiminnan vain hajoittavan rivejä. Tuskin TEHYnkään jäsenistö on aivan homogeeninen joukkio.
 

Viljuri

Jäsen
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710146716425_uu.shtml


Tuntuu olevan epävarmuutta TEHY:n kenttäväellä.

tuossahan alkaa jo kotirauhan häiritsemisen kynnys ylittyä.

Vaikka ilmeisesti tiedotusvälineet ovatkin nyt muuttamassa kurssia suhteessa hoitajien palkkavaatimuksiin, niin siltikään ei kannattaisi unohtaa sitä, että tuollaista tai paljon pahempaakin tapahtuu lähes jokaisen SAK:n alaisen liiton järjestämän lakon yhteydessä. Näitä tarinoita ei vain julkaista tai tule julkisuuteen läheskään samoissa määrin, koska uhatuksi itsensä tunteneet joko oppivat kerrasta tai valitsevat viisaasti totaalisen vaikenemisen.

Eivät korporatismin yhteydet tiettyihin "suuntauksiin" ole pelkkää ylätason sanahelinää, tai pahantahtoista panettelua, vaan korporatismiin on sisäänrakennettu ajasta ja ajan hengestä riippumaton automaatio siitä, että toisinaan niitä kollektiivin ja joukon alimpia yhteisiä nimittäjiä etsitään hyvin konkreettisestikin. Hurmoshenki, kateus, kauna ja suoranainen viha saavat julkisen ilmiasunsa korporatismissa, mikä voi pahimmillaan johtaa (tai johti vielä viime vuosisadalla) avoimeen fyysiseen väkivaltaan, pelkän henkisen väkivallan sijasta.

Ja nyt puhutaan sisarista hennoista valkoisista. Suhtautumistapaansa voi miettiä, jos "samaa" tulisi sanomaan yli satakiloinen raavas mies, joka ei ole missään elämänsä vaiheessa kokenut tarpeelliseksi opetella normaaleja inhimillisiä käytöstapoja... ;)
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Tiedätkö kuinka vähän hoitajien palkat ovat viidessätoista vuodessa nousseet? Hesari mukaan 250eur. Lääkärien palkat viidessä vuodessa 2000eur.
Ei ihme että lääkärit ovat hiljaa.
Mitä helvettiä lääkärit tähän kuuluvat? Koulutetumpia, suurempaa vastuuta kantavia valkokaulustyöntekijöitä verrattuna suorittavaan osaan, eli hoitajiin. Pitäisi kai nyt tyhmemmänkin jakeluun mennä, että duunarit saa murut, johto paistin. Opiskelkaa ihmiset älkääkä kitiskö.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Mitäs sitten kun kaikki kouluttautuisivat johtajiksi?
Näin on jo käynyt. Osin tästä syystä monessa entisaikojen "paskaduuneissa" revitään nyt maisteritason liksoja.
No en kyllä yhdy wild wild westin kommentiin. Näitä normiduuneja on vain yritetty keinotekoisesti nostaa "akateemiseen" luokkaan mm. amk-kikkailun avulla. Pää tulee samalla tavalla vetävän käteen kuin ennenkin. Ne alat minne massat menevät ovat "helppoja" ja massojen aloilla rimaa ei voida pitää liian korkealla. Lahjakkaammat ja ovelammat tekevät tulevaisuudessakin sellaisia töitä, joihin massoilla ei moottori riitä. Eikä tämä tarkoita vain korkeaa koulutusta vaan älliä on monella duunarillakin sen suhteen kuinka tehdä rahaa. Markkinatalousyhteiskunnan toimimiseksi kaikki eivät voi tienata paljon. Sorry normihoitajat, olette tässä suhteessa häviäjiä.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Mitä helvettiä lääkärit tähän kuuluvat? Koulutetumpia, suurempaa vastuuta kantavia valkokaulustyöntekijöitä verrattuna suorittavaan osaan, eli hoitajiin. Pitäisi kai nyt tyhmemmänkin jakeluun mennä, että duunarit saa murut, johto paistin. Opiskelkaa ihmiset älkääkä kitiskö.

Sanotaan vaikka niin että esim.terveydenhoitaja koulussa tekee toimenpiteen mutta lääkäri kuittaa siitä palkkion omaan taskuun. Hoitajille on muutenkin siirretty aiemmmin lääkäreiden tekemiä töitä kun lääkäreitä ei ole saatavissa. Liksassa se ei kuitenkaan näy. Vastuuta tarjotaan kyllä mutta entisellä palkalla.Toisekseen ero korotuksissa on suhteeton, kumpikin puoli tekee kuitenkin tärkeää työtä.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No en kyllä yhdy wild wild westin kommentiin. Näitä normiduuneja on vain yritetty keinotekoisesti nostaa "akateemiseen" luokkaan mm. amk-kikkailun avulla.

Taisin yleistää reilusti, mutta esim. metalli/putki/raksahommista tienaa nykyään ihan rutosti rahaa. Aikoinaan nämä alat eivät kiinnostaneet nuorukaisia ja siitä maksetaan nyt hintaa.

Tuttuni, jolla on "vain" talonrakentajan ammattikoulutus, tienasi viime vuonna 90 000e. Hän tosin toimii itsenäisenä yrittäjänä.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Taisin yleistää reilusti, mutta esim. metalli/putki/raksahommista tienaa nykyään ihan rutosti rahaa. Aikoinaan nämä alat eivät kiinnostaneet nuorukaisia ja siitä maksetaan nyt hintaa.

Tuttuni, jolla on "vain" talonrakentajan ammattikoulutus, tienasi viime vuonna 90 000e. Hän tosin toimii itsenäisenä yrittäjänä.
Eihän tuossa ole mitään uutta! Noususuhdanteiden aikaan on aina ollut pulaa osaavista ammattilaisista. 80-luvullakin kirves-, sähkö- ja putkimiehistä oli huutava pula ja taksat myös sen mukaiset. Eli mm. ko. aloille kannattaa opiskella, jos ahkeruutta löytyy. Ei niissäkään hommissa kuitenkaan ihan jokainen kengän kuluttaja pääse ystäväsi ansaitsemille palkoille. Fiksu ja ahkera kaveri. Niin kuin sanoin ei SE tekijä ole koulutus vaan se mitä siellä korvien välissä liikkuu. Miksi siis alkaa hoitajaksi ja palkasta kitisijäksi, kun muutakin on tarjolla? Nauttikaa siitä kutsumuksestanne, jos se muka on joku syy lähteä alalle. Eipä ole kukaan ikinä kertonut, että esim. putkihommat olisivat kutsumus. Miksihän?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuttuni, jolla on "vain" talonrakentajan ammattikoulutus, tienasi viime vuonna 90 000e. Hän tosin toimii itsenäisenä yrittäjänä.

Jäi hieman epäselväksi tekeekö kaverisi yksin töitä tässä yrityksessä vai toimiiko hän samalla myös työnantajana?

Yhden miehen Hiace-yrittäjä ei kyllä kovin helpolla tuohon tulotasoon pääse. Tai sitten kaverisi on ollut töissä koko vuoden 24/7, jolloin ei oikein voida puhua normaalista työajasta tai alan palkkauksesta yhtään mitään.

Onhan tuossa tietenkin vielä se vaihtoehto, että kaverisi ostaa huonokuntoisia kiinteistöjä, korjaa ne, pistää ne myyntiin ja repii hillot välistä. Tämäkään kyllä ei liity mitenkää rakennsualan palkkaukseen.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jäi hieman epäselväksi tekeekö kaverisi yksin töitä tässä yrityksessä vai toimiiko hän samalla myös työnantajana?

Yhden miehen Hiace-yrittäjä ei kyllä kovin helpolla tuohon tulotasoon pääse. Tai sitten kaverisi on ollut töissä koko vuoden 24/7, jolloin ei oikein voida puhua normaalista työajasta tai alan palkkauksesta yhtään mitään.

Onhan tuossa tietenkin vielä se vaihtoehto, että kaverisi ostaa huonokuntoisia kiinteistöjä, korjaa ne, pistää ne myyntiin ja repii hillot välistä. Tämäkään kyllä ei liity mitenkää rakennsualan palkkaukseen.

Ei mulla tarkkoja yksityiskohtia ole. Ihan Tmi. pohjalla yksin hommiaan tekee. Pk-seudulla kirvesmiehenä toimii. Ja varmasti tekee pitkää päivää. Viikonloput viettää landella perheensä kanssa. On tainnut joskus tehdä paritalon myytäväksi. Ei joka vuosi tuollaisille palkoille pääse.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nauttikaa siitä kutsumuksestanne, jos se muka on joku syy lähteä alalle.
Sori, kutsumuksen ja sisarhentovalkoisen aika on ohitse ja tänään tehyn tiedotustilaisuuden jälkeen selviää muillekin kuinka ohitse se on.
Seurailkaa uutisia ja hämmästykää; voi jatkoajan sovinistiosastolle tulla hieman sulateltavaa...
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
voi jatkoajan sovinistiosastolle tulla hieman sulateltavaa...

Eli jos ei suostu hyväksymään hoitajien kohtuutonta palkkavaatimusta on sovinisti?

Vaikeuksia oman seksuaali-identiteetin määrittelyssä?

Hyvä veto oli toi työsuhdeasuntojen irtisanominen. Meinaan, että jos irtisanot itsesi, niin kämppä irtisanotaan välittömästi. Taitaa olla 3kk se aika minkä saa kämpässä asua sen jälkeen.

Tehyllä on varmaan 10000 nimeä listassa "valmiina irtisanoutumaan", mutta kun irtisanoutuminen on kuitenkin vielä tehtävä henkilökohtaisesti, niin saattaa mennä suurimalla osalla pupu pöksyyn kun samalla pitää irtisanoa kämppä. Lisäksi kun alkaa miettimään että sairaaloissa on hoitohenkilökuntaa jotain 30 tuhatta, joista alle puolet tehyläisiä, niin ehkä se pistää miettimään.

Tehy on myöskin sikäli vetänyt tyhmästi, että valehtelee jäsenilleen mm. siitä, että korotukset olisi tulossa vain tehyläisille. Aika paksua omien jäsenten aliarviointia ja samalla oman järjestön uskottavuus on vaakalaudalla, mikä varmaan realisoituu kun lopulta ollaan sitä irtisanomislappua jättämässä.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Sori, kutsumuksen ja sisarhentovalkoisen aika on ohitse ja tänään tehyn tiedotustilaisuuden jälkeen selviää muillekin kuinka ohitse se on.
Seurailkaa uutisia ja hämmästykää; voi jatkoajan sovinistiosastolle tulla hieman sulateltavaa...

Ainoa mikä tuossa episodissa enää voi "yllättää" on se irtisanoutujien ilmoitettava määrä. Seuraavan yllätyksen tässä asiassa koen tasan silloin, kun realiteetit ymmärretään tässä asiassa. Ja sen verran kalevi, että ne jotka täällä pitävät tehyläisten toimintaa vähintäänkin arveluttavana, ei tee heistä sovinisteja. Täällä noita negatiivisia viestejä ei moderoida pois, kuten hoitsujen ikiomassa jatkiksessa hoitajat piste netissä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tehy sitten päätti käytännössä lopettaa TNJ:n sopimuksen irtisanomisen myötä. Saapa nähdä - ihan riippumatta Tehyn työtaistelun (tai mikä tämä nyt sitten onkaan, eihän joukkoirtisanoutuminen ole lainmukainen työtaistelutoimi) tuloksesta, millainen neuvottelujärjestelmä terveydenhoitoalalle tulee. Rajapinnat kun ovat vähintäänkin hankalia ainakin JHL:n, SuPerin, TAJAn, Terveydenhoitajaliiton, Työterveyshoitajien ja Tehyn kesken. Vaikea kuvitella, että yhtä lohkoa voitaisiin irrottaa, kun liittoihin kuulutaan niin reippaasti ristiin.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
DAF; kirjoitti:
Tehy sitten päätti käytännössä lopettaa TNJ:n sopimuksen irtisanomisen myötä. Saapa nähdä - ihan riippumatta Tehyn työtaistelun (tai mikä tämä nyt sitten onkaan, eihän joukkoirtisanoutuminen ole lainmukainen työtaistelutoimi) tuloksesta, millainen neuvottelujärjestelmä terveydenhoitoalalle tulee. Rajapinnat kun ovat vähintäänkin hankalia ainakin JHL:n, SuPerin, TAJAn, Terveydenhoitajaliiton, Työterveyshoitajien ja Tehyn kesken. Vaikea kuvitella, että yhtä lohkoa voitaisiin irrottaa, kun liittoihin kuulutaan niin reippaasti ristiin.

Tehyhän ajaa näemmä itseään alas... Erikoinen tapa edistää jäseniensä etuja.

Toisaalta Tehyn jäsenille ainoa järkevä teko onkin tässä tilanteessa vaihtaa johonkin muuhun liittoon. Sellaiseen joka pystyy neuvottelemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös