Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 610 878
  • 5 631

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Tehyllä on varsin utopistisia juttuja:

Kuntasektorilla maksetaan tulevaisuudessa palkat ammattiliiton ei ammattinimikkeen perusteella, lupaa uusia jäseniä kalasteleva Tehy.

Joukkoirtisanoutumisiin valmistautuva Tehy värvää tosimielellä uusia jäseniä muista ammattiliitoista. Kentällä puhutaan painostuksesta ja uhkailusta.

Tehyn mukaan he lupaavat vain uudenlaista palkkausjärjestelmää, jossa palkka määräytyisi ammattiliiton eikä ammattinimikkeen perusteella, kuten vielä tällä hetkellä.

Jännä että tehy lupaa järjestelmää, jonka tasa-arvolaki kieltää.

Tämä avaus tarkoittaisi sitä, että liittoon kuulumattomille maksetaan vähemmän, jotain mielikuvituspalkkaa X. Mutta jos yleissitovuudesta ollaan valmiita tinkimään (mikä muuten on laissa, ei TEHY:n neuvoteltavissa), niin eikö se avaa oven myös työnantajapuolelle? Eli siihen että työntantaja (jos ei kuulu neuvotteleviin liittoihin, esimerkiksi monet PK-yrityksistä) maksaa sitä palkkaa mitä katsoo haluavansa, ei sitä mitä EK on neuvotellut, tai mihin EK on sitoutunut? Eli työnantaja maksaisi myös sitä palkkaa mihin työnantajapuolen liittoon sattuu kuuluvansa?

Tehy puhuu suun ja silmät täyteen paskaa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa huomata, miten paljon täällä on asiantuntemusta sairaanhoitajan työstä eli keskimäärin ei yhtään. Ihmetellään Tehyn "kohtuuttomia" vaatimuksia, vaikka jääkiekon pelaajapalkkioista todetaan vain "ei se ole hullu, joka pyytää vaan se joka maksaa".
...

Jääkiekkoilijan, kuten paperimiehen palkan maksaa työnantaja, jonka tavoitteena on tuottaa voittoa. Hoitajan palkan maksaa veronmaksaja.

Jos tätä eroa ei ymmärrä, ei kannata osallistua keskusteluihin ihmisten palkoista.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
jussi_j; kirjoitti:
Jääkiekkoilijan, kuten paperimiehen palkan maksaa työnantaja, jonka tavoitteena on tuottaa voittoa. Hoitajan palkan maksaa veronmaksaja.

Jos tätä eroa ei ymmärrä, ei kannata osallistua keskusteluihin ihmisten palkoista.

Aivan, ja viime kädessä paperimiehen ja jääkiekkoilija palkan maksaa kuluttaja, joka on valmis maksamaan tuotteesta.

Hoitajienkin palkkauksessa voisi yrittää jonkinlaisia mittareita siitä, miten työ hoidetaan.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan, ja viime kädessä paperimiehen ja jääkiekkoilija palkan maksaa kuluttaja, joka on valmis maksamaan tuotteesta.

Hoitajienkin palkkauksessa voisi yrittää jonkinlaisia mittareita siitä, miten työ hoidetaan.

Minun mielestä hoitajien pitäisi osata ajatella myös sitä, että heidän työnsä on pysyvää, jota tehdään 30 vuoden päästä. Paperimiehen hommasta ei voi sanoa samaa, firmoja lakkautetaan ja siirrellään ulkomaille.

Oliko Kauppalehdessä arvio, että nämä puutullit tulisi vähentämään noin 8000 työpaikkaa ja pahimmillaan 16 000 työpaikkaa. Hoitajilla ei moista pelkoa ole, ja tällekkin voisi jonkun arvon antaa.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Jääkiekkoilijan, kuten paperimiehen palkan maksaa työnantaja, jonka tavoitteena on tuottaa voittoa. Hoitajan palkan maksaa veronmaksaja.

Halvemmalla sinä palvelun kuitenkin hyvin todennäköisesti saat veroja maksamalla kuin yksityisellä vakuutuksella. Tarkoitan nyt vakavia sairauksia.

Voi toki käydä tämänkin työtaistelun siivittämänä niin, että Suomessa siirrytään malliin, jossa yksilö ostaa omat terveydenhuoltopalvelunsa, mutta pahoin pelkään, että jos aikoo yhtä kattavan turvan saada mikä nykysysteemissä on, niin se tulee maksamaan aivan hitosti, paljon enemmän kuin mitä se nykyään maksaa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Hienoa huomata, miten paljon täällä on asiantuntemusta sairaanhoitajan työstä eli keskimäärin ei yhtään. Ihmetellään Tehyn "kohtuuttomia" vaatimuksia, vaikka jääkiekon pelaajapalkkioista todetaan vain "ei se ole hullu, joka pyytää vaan se joka maksaa".

Tehy lunastaa nyt viime kevään vaalitaistelussa luvattuja lupauksia. Kukaan ei luvannut 500 euroa, mutta esimerkiksi oman puolueeni vaalikampanjassa oli Sari Sairaanhoitaja ja tämä teema oli esillä lähes jokaisessa vaalikeskustelussa. Tasa-arvo korotus nähtiin tarpeellisena ja se luvattiin hoitaa.

Viime kevään vaalitaistelu avasi tämän pandoran lippaan ja siksi heidän (=politikkojen) pitäisi tämä myös sulkea. Pääministeri Vanhanen on itse myöntänyt, että vaalitaistelussa kuppi läikkyi yli tässä kysymyksessä, poliittinen järjestelmä lupaili liikaa hoitajille. Seuraavassa lausunnossa hän sanoo, ettei valtiolta tule lisärahaa, poliittinen järjestelmä ei puutu tuloneuvotteluihin. Eli virhe tuli tehtyä, mutta sitä ei korjata. Hallituksen pitäisi viheltää tämä peli nyt poikki, ottaa Tehyn johto neuvotteluun, sopia/ ilmoittaa kompromissikorotus ja rahoittaa tämä valtionbudjetista. Näin politikot kantaisivat vastuunsa vastuuttomista lausunnoista ja tämä jopa yhteiskunta rauhaa uhkaava tilanne loppuisi.
Hoitajien ja liigapelaajien palkoilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Hoitsujen palkan maksaa yhteiskunta, eli me veronmaksajat. Liigapelaajien palkat makselee seurat sen mukaan miten fyffee sattuu olemaan. Yhteistä näillä on toki se, että molempien palkat ovat jäljessä esim Ruotsiin verrattuna. Ovatko liigapelaajat siis mielestäsi palkkakuopassa? Olisitko valmis maksamaan korotuksen, jotta palkat saadaan Ruotsin ja Sveitsin tasolle?

Vaalilupauksista on tässä ketjussa väännetty jo niin paljon, ettei enää jaksa. Kovimmat lupaukset on kuitenkin tainnut antaa liiton johto luvatessaan kenttäväelle tuntuvat korotukset. Toivottavasti joutuvat tilille lupauksistaan.

Tämä kohta ei koskenut maksaako joku jotain tai ei, vaan sitä ilmapiiriä mikä esimerkiksi täällä on. Se että Tehy vaatii jotain ja käyttää kovia aseita sen saavuttamiseksi tuomitaan vääräksi.

On ihan ymmärrettävää, että ei haluta maksaa lisää hoitajille, se on arvostus kysymys. Mutta sitä en ymmärrä miksi vaatiminenkin tuomitaan.
Ilmapiiri täällä tai muualla johtuu lähinnä tällä hetkellä käytettävistä keinoista, ei siitä, että rahaa vaaditaan. Tätä tukee mm eilen julkistettu tutkimus. Valtaosan mielestä naisvaltaisten alojen (ei pelkkien Tehyläisten) palkkausta pitää korottaa, mutta Tehyn toimintamalli ei sympatiaa pahemmin kerää. Tämän hetkinen kampanja perustuu lähes yksinomaan valheisiin, joiden läpimenoa vahvistetaan laittomalla uhkailulla.

Höpö, höpö. Valtio ottaa tämän rahan budjetin sisältä, sillä selvä. Ehkä joku kulttuuri tai urheilupaikka voidaan jättää rakentamatta, se sitä arvostamista.
Tuolla ajattelumallilla rahaa löytyy mihin tahansa. Otetaan vain muualta pois. kerrotko mistä kohteista rahat minäkin vuonna otetaan? Vaadittu korotushan ei ole mikään kertakorvaus, vaan lankeaa vuosittain meidän kaikkien maksettavaksi. Lisäksi tietenkin korotukset jotka kuuluvat kaikille palkkakuopassa oleville, koska hoitajille maksettiin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Hoitajilla ei moista pelkoa ole, ja tällekkin voisi jonkun arvon antaa.
Lisäksi julkisen puolen irtisanomismenettely on työntekijän kannalta paljon turvallisempi kuin yksityisen puolen yt-rumba.

Kuinka arvokas on turvallinen työpaikka?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suomi on hyvinvointiyhteiskunta, joka pitää huolta jokaisesta kansalaisestaan, riippumatta hänen älykkyydestä, kyvystään tehdä työtä, sosiaalisesta asemasta tms. Tätä varten on rakennettu järjestelmä koulutuksen, sosiaaliturvan ja terveydenhoidon alalle. Tämän maksaa yhteiskunta.

Yhteiskunta saa rahansa verovaroina kansalaisilta ja yrityksiltä/ yhteisöiltä.

Näitä hyvinvointiyhteiskuntaa yllä pitäviä tehtäviä on arvostettu aina hyvin korkealle eli opettaja on ollut kylän arvostettuja johtohenkilöitä, lääkäri heti jumalasta seuraava ja hoitaja hänen avustajansa. Heidän palkkauksensa on ollut hyvä muuhun yhteiskuntaan verrattuna.

80 - 90 -luvun vaihteessa Suomi siirtyi kontroloidusta markkinataloudesta todelliseen markkinatalouteen eli rahamarkkinat vapautuivat. Tämä toi tullessaan voimakkaan talouskasvun vaatimuksen eli kaikki toiminta mitataan rahassa. Peruskoulun käynyt voimalaitos- tai paperitehtaan työntekijä on nyky-yhteiskunnassa arvostetumpi työntekijä kuin opettaja, lääkäri tai sairaanhoitaja.

Suomi on maailman sivistynein maa, meillä joka ikäluokka saa hyvän perusopetuksen ja koulutus taso on muutenkin äärettömän hyvä.

Tutkimusten mukaan kansalaiset ovat valmiita maksamaan enemmän veroa, jotta hyvät sairaanhoito palvelut turvataan. Aika ristiriitaista kun lukee vaikka tätä palstaa.

Nythän on kysymys mitä työtä arvostamme. Eräs kaverini on ahtaajana Porin satamassa, tekee hyvää työtä. He olivat menossa lakkoon muutama vuosi sitten, vaativat lisää palkkaa. Kyseenalaistin tämän baarin pöydässä ja tunsin itseni aika yksinäiseksi tämän jälkeen. Pöytäseurueen käsityksen mukaan ahtaajat tekevät fyysisesti raskasta työtä, huonoissa olosuhteissa ja mihin vuorokauden aikaan tahansa, älä sinä opettaja siinä yritä! Näin se varmaan on, mutta kaikesta huolimatta ahtaajan työ on kuitenkin aika yksinkertaista. No, sen jälkeen tuli satamien merkitys Suomen taloudelle ja erityisopetus on vain verovarojen tuhlausta... jep, jep.

Kysymys onkin minkälaisen yhteiskunnan me haluamme. Minä olen valmis siihen, että yksittäinen kansalainen maksaa enemmän omista valinnoistaan eli supistetaan hyvinvointiyhteiskuntaa. Perusjutut pitää hoitaa eli koulutus-, sosiaalitoimi ja terveydenhoito, mutta kaikki muu voidaan yksityistää. Tarkoittaa sitä, että peruskoulu ja toisen asteen koulutus on ilmaista, kuten nytkin, mutta esim. yliopistot maksullisiksi jne. Kaikki muu kunnan toiminta voidaan joko lopettaa tai yksityistää.

Sairaanhoidossa ns. hoitoseteli mahdollistaa yksityisten palveluiden toteuttamisen eli jos haluat parempaa palvelua menet yksityiselle ja maksat osan itse. Yhteiskunnalle jää ainoastaan henkeä uhkaavien sairauksen hoito. Tällöin markkinatalous mahdollistaa myös sairanhoitajille kunnon palkat.

Yksityiskoululle pitäisi antaa lupia, jotta ne kenellä on rahaa voisivat valita.

Porin kaupungilla on lähes 7000 työntekijää, se on aika paljon. Ulkoistetaan heidän, paitsi sosiaali, terveys ja koulutuspuolelta. Loput työt hoidetaan yksityisten kautta.

Kysymys on mitä arvostamme, koulutusta ja osaamista vai suorittamista, tuottavuutta vai perustarpeiden tyydyttämistä jne.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jääkiekkoilijan, kuten paperimiehen palkan maksaa työnantaja, jonka tavoitteena on tuottaa voittoa. Hoitajan palkan maksaa veronmaksaja.

Jos tätä eroa ei ymmärrä, ei kannata osallistua keskusteluihin ihmisten palkoista.

Lopetaan yhteiskunnan maksama terveydenhoito ja jokainen on omillaan. Toisaalta lopetetaan yhteiskunnan tuki jäähalleille, jääkiekkoliitolle ja -seuroille.

Älä ole tyhmä.
 

Pietari02

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suomi on hyvinvointiyhteiskunta, joka pitää huolta jokaisesta kansalaisestaan, riippumatta hänen älykkyydestä, kyvystään tehdä työtä, sosiaalisesta asemasta tms. Tätä varten on rakennettu järjestelmä koulutuksen, sosiaaliturvan ja terveydenhoidon alalle. Tämän maksaa yhteiskunta.

Voitko ihan tosissaan väittää, että Suomessa pidetään kaikista ihmisistä huolta?
 

Pietari02

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voin ihan tosissaan. Voitko sinä ihan tosissasi väittää, että Suomessa ei pidetä huolta kaikista ihmisistä? Esimerkkejä.

Yhtenä esimerkkinä voisin sanoa, että hyvin useat omaishoitajat. Esimerkiksi keskiviikkona ohjelmassa 45 minuuttia oli juttua autistipojajasta ja hänen syöpää sairastavasta äidistään.

Laki takaa, että takaa kotihoidossa oleville vammaisille ja vanhuksille tilapäishoidon vähintään kolmeksi päiväksi kuukaudessa. Mutta heillä ei tämä toteudu ja he eivät tosiaankaan ole ainoita samassa tilanteessa olevia.

http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?568081
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Tutkimusten mukaan kansalaiset ovat valmiita maksamaan enemmän veroa, jotta hyvät sairaanhoito palvelut turvataan. Aika ristiriitaista kun lukee vaikka tätä palstaa.
Enemmän veroja verrattuna mihin? Itse en olisi valmis maksamaan vielä nykyistäkin korkeampaa veroa, jotta joidenkin kansalaisryhmien epäoikeutetun korkeisiin palkankorotuspyyntöihin voitaisiin suostua. Jos sen sijaan kysymys on siitä, onko porukka valmis ylipäätään hyväksymään korkean verotuksen, eli veroja maksetaan enemmän kuin monissa muissa maissa, ni se on ihan ymmärrettävä vastaus sitten, että joo joo nykyjärjestelmä on hyvä.

Otsikon kysymykseen vastaan että arvostan siinä missä muitakin työtä tekeviä, mutta arvostukseni ei kasva hiukan vertaa on tilipussi sitten 10%, 25% tai 50% suurempi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yhtenä esimerkkinä voisin sanoa, että hyvin useat omaishoitajat. Esimerkiksi keskiviikkona ohjelmassa 45 minuuttia oli juttua autistipojajasta ja hänen syöpää sairastavasta äidistään.

Laki takaa, että takaa kotihoidossa oleville vammaisille ja vanhuksille tilapäishoidon vähintään kolmeksi päiväksi kuukaudessa. Mutta heillä ei tämä toteudu ja he eivät tosiaankaan ole ainoita samassa tilanteessa olevia.

http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?568081

Nyt onkin kysymys yhteiskunnan huolenpidon tasosta. Yhteiskunta ei pakota omaishoitajaksi, mutta antaa tähän mahdollisuudet. Vapaapäiviä ei valitettavasti pystytä takaamaan, kun täytyy sijoittaa myös jäähalleihin.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Tehyllä on varsin utopistisia juttuja:



Jännä että tehy lupaa järjestelmää, jonka tasa-arvolaki kieltää.

Tehyllä on nyt sellainen hurmos päällä että suomenennätys palkankorotuksien lisäksi kirjoitetaan myös Suomen perustuslakikin uusiksi. Siinä ihan turha pullikoida kun Jaana Laitinen-Pesola kyykyttä valtiota, kuntaa ja Suomen lakiakin. Mikäs siinä kun vauhtiin ollaan päästy, saa nähdä koska Tehy vaatii uudet vaalit ja eduskunnan hajotettavaksi. Tai Jaanahan voisi suoraan nimittää hallituksen, joka osaisi budjetista ohjata Tehyn hoitajille pitkän siivun. Hoitsut pistävät nyt kerralla koko Suomen asiat kuntoon. Kyllä tällaista pyyteetöntä yhteiskunnan eteen tehtävää työtä pitää arvostaa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lopetaan yhteiskunnan maksama terveydenhoito ja jokainen on omillaan. Toisaalta lopetetaan yhteiskunnan tuki jäähalleille, jääkiekkoliitolle ja -seuroille.

Älä ole tyhmä.

Missä mä tuollaista olen ehdottanut, vain demarit väittävät, että kokoomus purkaa hyvinvointipalvelut, vaikka KUKAAN ei suomessa aja sellaisia pyrkimyksiä.

Etkö tajua, että yhteiskunnan mahdollisuudet järjestää näitä hyvinvointipalveluita ovat rajalliset ja ne raja nimenomaan asettaa vientiteollisuus ja sen kilpailukyky. Nyt ollaan tunkemassa isoa kakkua rahaa amis-koulutuksen omaavien henkilöiden palkkojen nostamiseksi REILUSTI yli vaikkapa nyt opettajien yms. oikeasti korkeakoulutettujen.

Lisäksi eri ammattien "tärkeyden" vertaaminen on aivan turhaa. Mikäli et pysty vastaamaan kysymykseen, mikä ammatti voidaan suomesta lopettaa tarpeettomana, joudut toteamaan kaikki ammatit tarpeellisiksi.

Ammattimaisen urheilun kaikenlainen tuki voidaan puolestani lopettaa samantien. SM-liigassakin taitaa vain yksi seura toimia ihan kokonaan omillaan ja muut saavat vähintään välillistä tukea kunnilta. Sama koskee tietenkin kaikenlaista muutakin teatteria, oopperaa ja kulttuuria yleensä. Urheiluseurojen tukea en kokonaan lopettaisi, sillä niillä on luultavasti merkittävä vaikutus kansalaisten terveyteen.

Oopperatalon vuotuiset kustannukset yhteiskunnalle ovat muuten samaa luokkaa kun nyt hoitajien vaatiman korotuksen vaikutukset, vaihtarin paikka sanon minä.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Tutkimusten mukaan kansalaiset ovat valmiita maksamaan enemmän veroa, jotta hyvät sairaanhoito palvelut turvataan. Aika ristiriitaista kun lukee vaikka tätä palstaa.
Tällä palstalla tuomitaan Tehyn järjettömät vaatimukset ja keinot niiden kiristämiseen. Kirjoitusten sävy olisi varmasti aivan toista, mikäli vaikka keskusteltaisiin, että pitäisikö hoitopaikkoja ja/tai hoitohenkilöiden määrää lisätä viidenneksellä (=sairaanhoitopalveluiden parantaminen) ja mistä siihen rahat revittäisiin.

Niin, omasta mielestäni hyvät sairaanhoitopalvelut ja hoitohenkilökunnan liksa ovat kaksi täysin eri asiaa, paitsi tietenkin siinä mielessä, että joku voisi väittää tolkuttomien palkankorotusten tuhoavan hyvät sairaanhoitopalvelut.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jääkiekkoilijan, kuten paperimiehen palkan maksaa työnantaja, jonka tavoitteena on tuottaa voittoa. Hoitajan palkan maksaa veronmaksaja.

Jos tätä eroa ei ymmärrä, ei kannata osallistua keskusteluihin ihmisten palkoista.

Kysymys onkin arvostuksesta, haluammeko hyvää terveydenhoitoa myös tulevaisuudessa. Jos kysymys asetetaan, kuten sinä sen teet, on turha keskustella minkään julkisensektorin alan palkankorotuksista.

Yhteiskunnalla on rahaa tarpeeksi, niin valtion- kuin kuntataloudessakin. Nyt pitää käydä keskustelu siitä, mitä me haluamme hyvinvointivaltiolta.

Sairaanhoitajien koulutustason kutsuminen "Amis" vertauksella onkin hieno.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tällä palstalla tuomitaan Tehyn järjettömät vaatimukset ja keinot niiden kiristämiseen. Kirjoitusten sävy olisi varmasti aivan toista, mikäli vaikka keskusteltaisiin, että pitäisikö hoitopaikkoja ja/tai hoitohenkilöiden määrää lisätä viidenneksellä (=sairaanhoitopalveluiden parantaminen) ja mistä siihen rahat revittäisiin.

Niin, omasta mielestäni hyvät sairaanhoitopalvelut ja hoitohenkilökunnan liksa ovat kaksi täysin eri asiaa, paitsi tietenkin siinä mielessä, että joku voisi väittää tolkuttomien palkankorotusten tuhoavan hyvät sairaanhoitopalvelut.

Kysymys on tulevaisuudesta. Kunnat ja kuntayhtymät joutuvat kymmenen vuoden sisällä käymään läpi saneerauksen ja työpaikat tällä puolella tulevat vähenemään radikaalisti. Se, että saamme edelleen päteviä työntekijöitä tälle sektorille vaatii satsauksia.

Ikäluokat pienevät jatkuvasti eli koulutettava määrä pienenee luonnollista tietä. Jos kuntasektorin työtekijöiden arvostu jatkuvasti pienenee, valinta tulee olemaan selvä. Kohtuullinen palkka on yksi arvostuksen mittari.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kysymys onkin arvostuksesta, haluammeko hyvää terveydenhoitoa myös tulevaisuudessa. ....

Ei ole kysymys arvostuksesta vaan siitä maksetaanko työstä asiallinen palkka. Kaikista töistä pitää maksaa asiallinen palkka, mutta ei kohtuutonta. Sairaanhoitajat ovat onnistuneet jotenkin luomaan mielikuvan olevansa jossain palkkakuopassa, missä ne ei ole nytkään. Keskiansiot yli 2500, mikä on reilusti yli suomalaisen keskipalkan, mediaanipalkasta puhumattakaan. Nykyinen palkkavaatimus on kohtuuton.


Yhteiskunnalla on rahaa tarpeeksi, niin valtion- kuin kuntataloudessakin. Nyt pitää käydä keskustelu siitä, mitä me haluamme hyvinvointivaltiolta.
..

Yhteiskunnalla on velkaa joitain 50 miljardia. Rahaa saadaan kulumaan älyttömiä määriä ihan mihin tahansa, mutta yleensä kukaan ei saa kaikkea mitä haluaa. Mistä sinä olisit valmis luopumaan, jäähallit mainitsitkin, mutta mistä sellaisesta mikä rahottaisi hoitajien palkankorotukset?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Kysymys onkin arvostuksesta, haluammeko hyvää terveydenhoitoa myös tulevaisuudessa.
Sori, että irroittelen näitä yksittäisiä lauseita. Jos tulevaisuudesta puhutaan, niin ei kuitenkaan voi olla mainitsematta valtion velkaa ja sen jatkuvasti jauhavaa totaalisen tuottamatonta turhaa korkomenoa. Ensi vuonna pelkkiin korkoihin uppoaa 2,4 miljardia. Jos korot nousevat yhdellä prosentilla, niin korkomenot nousevat 500 miljoonalla. Tuon velan mahdollisimman nopea lyhentäminen on sekä viisainta, että kaikkein epäitsekkäintä tulevaisuuden kannalta. Pelkästään nyt lyhennettävä 2 miljardia antaa 100 miljoonaa lisää tuleville vuosille. Sekin on tavallaan arvokysymys, että kuinka kauaksi tulevaisuuteen haluaa nähdä.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Yhteiskunnalla on velkaa joitain 50 miljardia. Rahaa saadaan kulumaan älyttömiä määriä ihan mihin tahansa, mutta yleensä kukaan ei saa kaikkea mitä haluaa. Mistä sinä olisit valmis luopumaan, jäähallit mainitsitkin, mutta mistä sellaisesta mikä rahottaisi hoitajien palkankorotukset?

Olen sen jo moneen kertaan tuonut esille. Mielestäni yhteiskunnan pitää hoitaa perustarpeet, terveydenhuolto, sosiaalitoimi ja koulutus, muut voidaan yksityistää.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sori, että irroittelen näitä yksittäisiä lauseita. Jos tulevaisuudesta puhutaan, niin ei kuitenkaan voi olla mainitsematta valtion velkaa ja sen jatkuvasti jauhavaa totaalisen tuottamatonta turhaa korkomenoa. Ensi vuonna pelkkiin korkoihin uppoaa 2,4 miljardia. Jos korot nousevat yhdellä prosentilla, niin korkomenot nousevat 500 miljoonalla. Tuon velan mahdollisimman nopea lyhentäminen on sekä viisainta, että kaikkien epäitsekkäintä tulevaisuuden kannalta. Pelkästään nyt lyhennettävä 2 miljardia antaa 100 miljoonaa lisää tuleville vuosille. Sekin on tavallaan arvokysymys, että kuinka kauaksi tulevaisuuteen haluaa nähdä.

Miksi pistää valtionvelka ja nämä palkankorotukset vastakkain??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös