Klips...En usko että siinä voitaisiin ihan noin suoria linjauksia vedellä, enemmän kyse lienee organisaation toimivuudesta ja julkisen hallinnon jäykkyydestä...Mutta sieltä sitä minusta pitäisi lähteä korjaamaan, syystä ei seurauksesta...
Näemme nykytilanteen hyvin samalla lailla, mutta korjauskeinot eri lailla. En usko siihen, että on jokin yksityistämisen autuus ja viisaat ihmiset, jotka tuosta noin korjaavat ennakkoluulottomasti asiat kuntoon. Enkä usko siihen, että pitkässä juoksussa yksityinen malli olisi jotenkin kokonaisvaltaisesti laadukkaampi ja taloudellisempi, ongelmattomampi. Kelpaa kyllä mulle sekin, että kokeillaan, mutta en usko siihen.
Olen samaa mieltä siitä, että organisaatioista kyllä pitäisi lähteä korjaamaan. Sitä on varmaan ammatti-ihmiset alalla tehneet koko ajan, mutta ei se ole niin helppoa, kuin täällä annetaan ymmärtää:
"Pannaan hommat kuntoon ja yhdistellään organisaatioita tehokkaammiksi"
"Priorisoidaan ja jätetään turhat hommat tekemättä"
"Potkitaan hankalat tapaukset ulos"
"Vedetään jo tarjotutkin prosentit pois ja odotellaan, että tulevat nöyrinä takaisin"
"Hyvin pärjätään ilman nyt irtisanoutuviakin, kun hoidellaan hommat järkevästi"
"Ongelmana on se, että sairaaloiden johdossa on lääkärit. Sinne pitäis laittaa ammattijohtajat laittamaan hommat kuntoon"
"Otetaan ulkomailta hoitajia"
"Koulutetaan jo Suomessa valmiiksi asuvat nyt thaihierojina työskentelevät hoitajiksi"
Joku peräänkuulutti korotuksia luokanopettajille, lastentarhaopettajille, kirjastoalalle jne. Olen samaa mieltä, mutta totean, että nyt olisi ollut myös heidän mahdollisuutensa neuvotteluaseman käyttöön. Tehy kokeilee ja katsoo, mitä saavat. Muut eivät nyt uskaltaneet tai halunneet kokeilla. eikös se ollut niin, että oma vika jos ei pyydä ja osaa neuvotella.
Koko kunta-alan palkka summa jaettiin voimapolitiikan mukaan. Mm opettajat pärjäsivät jälleen kerran hyvin. Enkä usko, että seuraava kerta siitä paljoa muuttuu. Tehy on kyllästynyt ja yrittää nyt ottaa sitä, minkä katsoo itselleen kuuluvan.
Lastentarhanopettajien kohdaltahan on muistettava, että he EIVÄT HALUNNEET sopimusta hyväksyä, mutta jäivät OAJ:ssa vähemmistöön. Korotusvarasta käytettiin rahaa myös "kuopassa oleviin" lukion opettajiin, jolloin lto:t jäivät vieläkin vähän kuoppaan. Sellaista se neuvotteluasema teettää. Ensi kerralla sitten lisää kuopan tasoitusta, kun neuvotellaan "paremmin".
Eiköhän kokoomuksessa ole johtopäätös jo syntynyt, että antaa olla palkkatasa-arvo tavoitteiden kanssa. Eivät "palkkakuopassa" olevat siihen halua puututtavan.
Kuuluisi hallitusketjuun, mutta laitan tänne: siis paluu oppositioon edessä seuraavien vaalien jälkeen?