Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 625 889
  • 5 632

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen puolesta otan melkeinpä vittuiluna, jos joku tulee suunnilleen virka-ajan puitteissa tehdyn työn palkkausta suoraan vertailemaan oman tilinauhani "Yhteensä"-rivin kanssa ja pitää minulle työssäkäynnistä maksettua korvausta epäsuhtaisena, siksverta paljon esimerkiksi minunkin työaikamuodossani kuitenkin tulee ns. normaalielämää kapitalismin alttarille uhrattua.

Itsekin näen, että lisät ovat nimenomaan korvausta vapaan illan tai viikonlopun menetyksestä. Vertailtaessa tulisi käyttää pääsääntöisesti peruspalkkaa ellei lisät ole ns. suklaajuna eli muodosta erittäin merkittävää osaa palkasta.

Omasta mielestäni se tarjottu n. 1800e vaan on ihan sopiva palkka koulutetulle hoitajalle, joka tekee perushommia. Jos haluaa tienata enemmän, niin tekee iltoja, etenee urallaan vaativampiin tehtäviin tai siirtyy Ruotsiin, jossa ilmeisesti maksetaan paljon enemmän kuin Suomessa. Kaikilla ei varmaan ole kykyjä tai mahdollisuuksia näihin, mutta niin se menee useimmilla muillakin aloilla.

Kalevi sen sijaan ei kauheasti voi kommentoida, miten muut tekee palkkavertailuja. Oli sen verran hupaisaa vertailua taksikuskien palkkoihin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Jos haluaa tienata enemmän, niin tekee iltoja, etenee urallaan vaativampiin tehtäviin tai siirtyy Ruotsiin, jossa ilmeisesti maksetaan paljon enemmän kuin Suomessa.
Niin, Ruotsin hoitsujen keskipalkka on 2460 euroa. Mikäs se hoitsujen keskipalkka Suomessa olikaan?

Samaan aikaan toisaalla Tehyn johtajat johtavat joukkojaan takaapäin.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Niin, Ruotsin hoitsujen keskipalkka on 2460 euroa. Mikäs se hoitsujen keskipalkka Suomessa olikaan?

Edilliseltä sivulta Rodionin viestistä lainattu kuva.

Josta siis käy ilmi, että sairaanhoitajan säännöllisen työajan keskimääräinen ansio lokakuussa 2006 oli 2416 euroa eli noin 44 euroa vähemmän kuin Ruotsissa Ilta-lehden tiedon mukaan. Onhan tuo ero niin järkyttävä, että joukkopako Ruotsiin on enää ajan kysymys.

Toki tuollainen kuvahan nyt on helppo väärentää (hymiö).
 
Viimeksi muokattu:
Mielestäni ei voi sanoa, että päivävuoron hoitaja on palkkakuopassa, sille lisää, mutta samaa työkohtaista palkkaa saava vuorotyötä tekevä hoitsu onkin jo niin hyvätuloinen, että sille ei. Voisihan niitä vuorotyön lisiä tietenkin tarkastaa samassa yhteydessä, mutta onko niissä sitten jotain, mikä on liikaa?
Ei, tottakai korotus koskee kaikkia. Jos peruspalkka nousee päivävuoroa tekevällä, on sen noustava sillä eri vuorojakin tekevällä - ja lisät pysyä ennallaan. Sen voi ajatella kahdella tavalla a) korvauksena epäsäännöllisistä/"epämiellyttävistä" työajoista b) mahdollisuutena tehdä enemmän tiliä (nuoret, opiskelijat jne)
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
BS. Otetaan asioista kuitenkin selvää ennen kuin tullaan tänne niitä totuuksina laukomaan.

Miten kuvailisit ihmisen mahdollisuuksia selvitä hengissä, mikäli hänellä on vaikka verisuoniepämuodostumasta johtuva lukinkalvon alainen aivoverenvuoto aivovaltimossa, joka vaatii välitöntä kirurgista hoitoa ja leikkaussali on kiinni?

Vinkkinä, että noin yleensä näitä tapauksia on suomessa noin 1000 vuodessa ja 500 ei kerkeä hoitoon lainkaan.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Miten kuvailisit ihmisen mahdollisuuksia selvitä hengissä, mikäli hänellä on vaikka verisuoniepämuodostumasta johtuva lukinkalvon alainen aivoverenvuoto aivovaltimossa, joka vaatii välitöntä kirurgista hoitoa ja leikkaussali on kiinni?

Ei aavistustakaan mutta edellisen kerran 90-luvulla lakkoilivat joutui äitimuori odottamaan kivuissa ja kuolemanpelossa aivokasvainleikkaukseen pääsyä pikkuisen yli kaksi kuukautta. Tuollaisissa tapauksissa normaalioloissa maksimi odotusaika leikkaukseen on kaksi viikkoa johtuen kasvaimen aiheuttamista kivuista ynnä riskeistä saada sen takia aivohalvaus, aivoverenvuoto tai aivoveritulppa. Siitä vaan Tehyläiset läskinsä johdolla tavoitelkoot tähtitieteellisiä palkankorotuksiaan irtisanoutumisillaan mutta älkööt odottako saavanne multa pienintäkään sympatiaa moisille älyvapaille korotusvaateillenne. Itseasiassa toivottavasti ette saa enää edes sitä 12%:a.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ruotsin palkoista kun on tässäkin ketjussa keskusteltu, mutta nyt Iltalehden tiedon mukaan Ruotsissa onkin huonommat palkat. Mitenköhän tämäkin on mahdollista? Ruotsin keskipalkka on vieläpä laskettu kymmenen vuotta palveluksessa olleiden hoitajien palkoista, Suomessa työnantajapuolen laskelmien mukaista 2500€/kk keskipalkkaa ovat laskemassa uudetkin työntekijät.
Siinä se pointti onkin, ruotsissa palkkatasa-arvossa on huomauttamista eli vastavalmistunut saa työmarkkinatilannetta härskisti hyväksikäyttämällä helposti 10000 euroa paremman vuosiansion. Itse en ainakaan tunne ketään suomesta ruotsiin lähtenyttä hoitajaa joka olisi joutunut tyytymään alle 40 000 euron vuosiansioihin; osalla palkka on reilusti enemmänkin.

Olenko se vain minä, mutta minusta tuntuu, että ne ovat pääasiassa päivätyötä tekevät kaverit, joiden mielestä iltapäiväkolmesta iltapäiväneljään tehdyn tunnin tulisi olla saman hintainen kuin yökolmesta yöneljään tehdyn.
Puheissa vaan, jos näille päiväduunareille työnantaja ehdottaisi työn tekemistä viikonloppuöisin ja juhlapyhisin ilman lisäkorvausta niin kauhea älämölöhän siitä syntyisi.

Työantaja onneksi on meidän kanssa samoilla linjoilla ja arvottaa sunnuntait ja juhlapyhät jopa 200% arvokkaammiksi - yövuoroista, lauantaista ja etenkin iltavuoroista korvaukset ovat nimellisempiä.

Kuitenkin on vähän vaikea vertailla sairaanhoitajan ja teollisuuden yövuoroja, koska hoitajilla yövuoro kestää 10 tuntia (korjatkaa jos olen väärässä), kun taas teollisuudessa se on pääsääntöisesti klo 22-06. Eli hoitajan yövuoro on pari tuntia pidempi. Lisäksi olen siinä käsityksessä, että hoitoalalla kaikki eivät tee yövuoroja vaan näissä vuoroissa on omat hoitajansa, jotka tekevät tietyn määrän yövuoroja putkeen ja pitävät sitten hieman pidemmät vapaat siihen perään.

Yövuorot ovat yleensä hoitoalalla 9-11 tuntia, yötyökorvaukset maksetaan kahdeksalta tunnilta.
Niissä laitoksissa joissa itse olen työskennellyt ns. "vakiyököt" ovat tehneet yövuoroista enintään neljänneksen, loput öistä tekevät jakaantuvat sitten muille työpaikoissa työskenteleville hoitajille.

Eli terveydenhuolto suomessa on niin moninainen ja monimuotoinen että ei ole olemassa yhtä sabluunaa jonka mukaan toiminnot järjestetään; kaikki riippuu toiminnoista, toiminnan tavoitteista ja organisaation tavasta järjestää palvelut.
 
Puheissa vaan, jos näille päiväduunareille työnantaja ehdottaisi työn tekemistä viikonloppuöisin ja juhlapyhisin ilman lisäkorvausta niin kauhea älämölöhän siitä syntyisi.
Onku joku sanonut, että on jotain väärää siinä, että maksetaan lisiä illoista, öistä, vkonlopuista ja pyhistä? Tottakai siitä älämölö syntyisi, jos moista ilman korvausta ehdotettaisiin - tekeekö joku muka ilman lisiä?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en ainakaan tunne ketään suomesta ruotsiin lähtenyttä hoitajaa joka olisi joutunut tyytymään alle 40 000 euron vuosiansioihin; osalla palkka on reilusti enemmänkin.

Ja eikö niin, että puhut nyt peruspalkasta ilman lisiä, kuten mielestäsi palkasta puhuttaessa tulee puhua?
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Tuossa aikasemmin tuli esille se, että pitäisi aina verrata peruspalkkoja keskipalkkojen sijasta, myös vuorotöitä tekevillä. En tiedä miten sairaanhoitajilla pyörii työvuorot, mutta ainakin teollisuudessa kolmivuorotyötä tekevällä seuraa viimeisen vuoron jälkeen loma. Eli esimerkiksi esille tullut malli, jossa oli 2 aamua, 2 iltaa, 2 yötä ja 4 lomalla, tarkoittaa kuukaudessa melkein neljää vapaapäivää enemmän kuin normaali päivätyölaisellä. Työajat voi olla välillä huonoja, mutta yleensä koulutukseen nähden palkat ovat hyviä kun lisät lasketaan mukaan, kuten pitääkin. Kyllä työajat, palkat ja muiden palkat on tiedossa kun työpaikka on vastaanotettu.


Mielestäni on hienoa, että muut hoitoalalla toimivat järjestöt ovat puskemassa itseään ja omia mielipiteitään mukaan Tehyn työtaisteluun, toivottovasti ymmärtävät hakea irtisanoutuneiden Tehyläisten työpaikkojakin.

ps. Snakster ei kannata kysyä Kalevilta noin vaikeita. Tietääköhän enää itsekkään mistä puhuu milloinkin?
 
En tiedä miten sairaanhoitajilla pyörii työvuorot, mutta ainakin teollisuudessa kolmivuorotyötä tekevällä seuraa viimeisen vuoron jälkeen loma. Eli esimerkiksi esille tullut malli, jossa oli 2 aamua, 2 iltaa, 2 yötä ja 4 lomalla, tarkoittaa kuukaudessa melkein neljää vapaapäivää enemmän kuin normaali päivätyölaisellä. Työajat voi olla välillä huonoja, mutta yleensä koulutukseen nähden palkat ovat hyviä kun lisät lasketaan mukaan, kuten pitääkin. Kyllä työajat, palkat ja muiden palkat on tiedossa kun työpaikka on vastaanotettu.

Puhutaan nyt kuitenkin vapaapäivistä, eikä lomasta. Se ensimmäinen vapaapäivähän alkaa tosiaan siitä, kun tehtaan portista kävelee viimeisen yön jälkeen ulos. Perverssi on se, joka ei oikopäätä mene siitä nukkumaan. Kyseessä ei ole neljä vapaapäivää ihan siten, kuin päivätyöläisellä on esimerkiksi pääsiäisenä, että alkaisi jo edellisenä iltapäivänä. Osa siitä vapaa-ajasta on sijoittunut mielestäni aika tyhmästi jälkimmäisen aamuvuoron ja ensimmäisen illan väliin ja päivälle ennen ensimmäistä yövuoroa.

Juonenahan tuossa keskeytymättömässä työaikamuodossa (TAM 37) on se, että sillä tehdas pyörii tauotta arjet ja pyhät ja koneista saadaan kaikki irti. Hommaan tarvitaan viisi eri porukkaa l. vuoroa, joille työaika on kuvatulla tavalla rytmitetty siten, että yhden vuorokauden aikana kolme vuoroa on töissä ja kaksi vapaalla. Vapaapäivien määrä on järjestelmän myötä vähän pakosti tuollainen. Toki niitä kyllä tarvitseekin heittelevien unirytmien nollaamiseen. Tämä koskee tietystikin vain keskeytymätöntä vuorotyötä. Esmes keskeytyvään kolmivuorotyöhön (TAM 35), jossa ollaan arkiviikko töissä ja viikonloput vapaalla, ei tule ylimääräisiä vapaita ellei paikallisesti sovita, ja maksettavat lisät ovat vain se iltalisä ja yölisä.

Sen nyt vielä kuitenkin toistaisin, että takeita työvuoromuodon ja siten saman ansiotason pysymisestä ei ole kellään tehtaan osalta tai omalta osaltaan. Viime vuoden veropörssissä kerrottujen lukujen varaan ei sen puolesta oikein voi laskea, vaikka siellä hyvältä näyttäisikin. Työpaikkakin otetaan nykyään vastaan useammalla määräaikaisella työsuhteella, joiden aikana työnantaja ymmärrettävästi voi tahtonsa mukaan töniä henkilön toisessa vuoromuodossa tehtävään työhön. Terveydenhuoltoalallakin samanhenkistä ongelmaa uskoisin olevan: Tietysti ajattelisi sitä hyväpalkkaista vuorotyötä olevan alan laitoksissa pysyvästi tarjolla, mutta asia sinänsä on sitten taas se, että tekeekö esmes Sirpa Sairaanhoitaja niitä rahallisesti parhaita vuoroja miten paljon, kun Oili Osastonhoitaja päättää jakaa ne ensisijaisesti samalla osastolla työskentelevälle tyttärelleen Sari Sairaanhoitajalle (TÄYSIN keksitty esimerkki, uskottehan?). En tosiaan sano, että ainakaan tuo olisi kovin asianmukainen peruste korottaa ammattikunnan palkkausta. Mutta pointti onkin lähinnä se, että vuorotyössä voi syystä tai toisesta oma palkkaus heittää melko paljonkin siitä keskimääräisestä ansiosta. Siksi on aika yksinkertaistettua sanoa, että palkka olisi erityisen selvillä työsuhdetta vastaanotettaessa, ainakaan jos puhutaan siitä itselle tilikausittain maksettavasta tilistä. Sehän se kai on kuitenkin se kun lähinnä kiinnostaa, ja se tosiaan elää tasan tarkkaan sen mukaan millaisia vuoroja (eli niitä "epämiellyttäviä työn ajankohtia") tilikaudelle on kulloinkin sattunut.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
[Miten kuvailisit ihmisen mahdollisuuksia selvitä hengissä, mikäli hänellä on vaikka verisuoniepämuodostumasta johtuva lukinkalvon alainen aivoverenvuoto aivovaltimossa, joka vaatii välitöntä kirurgista hoitoa ja leikkaussali on kiinni?

Vinkkinä, että noin yleensä näitä tapauksia on suomessa noin 1000 vuodessa ja 500 ei kerkeä hoitoon lainkaan.]

Vinkkinä sinulle, että jokainen tilanne arvioidaan yksilöllisesti. On se sitten SAV tai mikä muu vuoto/aivotapahtuma tahansa. Akuutti ei kuitenkaan tarkoita sellaista vuotoa, joka pitää leikata tasan heti tai sitten ei ollenkaan. Paikkaansa pitää, että ei siinä paljoa aikaa ole, mutta siirtäminen eri hoitolaitosten välillä on silti mahdollista, joka arvioidaan joka potilaan kohdalla yksilöllisesti. Monesti valitettavasti arvion perusteella joudutaan toteamaan että siirrosta ei ole hyötyä ja vaan tämä tarvitsisi välitöntä hoitoa. Nämä ovat sitten juuri niitä tapauksia joista itse puhuit. Pitää muistaa että tuon akuutin sisälle sijoittuu todellakin myös tapauksia, joilla on mahdollisuuksia selvitä vaikka kirurginen hoito ei heti alkaisikaan.

Tämä vastauksena kun kirjoitit:
"Mitään mahdollisuuksia potilaiden siirtämiseen edes suomen sisällä ei ole, vaan hoito tulee heti tai ei ollenkaan."

Eri asia sitten jos leikkausosastot, jossa ko. leikkauksia tehdään, ovat suljettuja, niin sitten ei paljoa ole tehtävissä. Tämä on varmaan melko selvä asia.
 
Viimeksi muokattu:

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mutta pointti onkin lähinnä se, että vuorotyössä voi syystä tai toisesta oma palkkaus heittää melko paljonkin siitä keskimääräisestä ansiosta. Siksi on aika yksinkertaistettua sanoa, että palkka olisi erityisen selvillä työsuhdetta vastaanotettaessa
Hoitoalalla osa hoitajista voi kyllä hakeutua tekemään vuorotyötä, mutta läheskään kaikille tuo ei ole mahdollista. Yli 50% tehyläisistä tekee säännöllistä päivätyötä ilman vuorolisiä, eli olen Demislitionin kanssa samaa mieltä että oletusarvona alalle tullessa on se että palkka tulee todennäköisesti olemaan peruspalkka ilman vuorolisiä. Ja jos jotain lisiä tulee niin se on ainoastaan pientä hyvitystä luopumisesta säännöllisestä perhe-elämästä ja yhdessäolosta lasten kanssa.

Vielä tästä eri ammattien välisten palkkojen vertailemisesta sen verran että niin kauan kuin suomalaisella keskivertoduunarilla ei näytä olevan ymmärrystä miten verrataan asioita analyyttisesti keskenään, tällainen eri ammattiryhmien välisten palkkojen ja työaikamallien vertailu on täysin turhaa. Harmi kun tältä foorumilta ei taida löytyä esim. tutkijan koulutuksen saanutta henkilöä joka osaisi selittää miten vertailtaessa asioita keskenään puolueettomasti asioihin liittyviä muuttujia vakioidaan ja muuttujien välisiä riippuvuuksia selvitetään ennen vertailun tekoa ja tulosten analysointia. Tällaisten asioiden sisäistäminen kun voisi nostaa tällaisen juupas-eipäs keskustelun hieman paremmalle tasolle.

Vinkkinä sinulle, että jokainen tilanne arvioidaan yksilöllisesti. On se sitten SAV tai mikä muu vuoto/aivotapahtuma tahansa. Akuutti ei kuitenkaan tarkoita sellaista vuotoa, joka pitää leikata tasan heti tai sitten ei ollenkaan. Paikkaansa pitää, että ei siinä paljoa aikaa ole, mutta siirtäminen eri hoitolaitosten välillä on silti mahdollista, joka arvioidaan joka potilaan kohdalla yksilöllisesti.
St.lemiin puhuu asiaa, vuodon/iskeemisen aivotapahtuman saaneen siirrot suomen sisällä ja jopa ulkomailta suomeen ilman kirurgista operaatioita ovat mahdollisia ja jopa yleisiä. Eli yksilöllinen arviointi on tässäkin se avainsana.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmi kun tältä foorumilta ei taida löytyä esim. tutkijan koulutuksen saanutta henkilöä joka osaisi selittää miten vertailtaessa asioita keskenään puolueettomasti asioihin liittyviä muuttujia vakioidaan ja muuttujien välisiä riippuvuuksia selvitetään ennen vertailun tekoa ja tulosten analysointia. Tällaisten asioiden sisäistäminen kun voisi nostaa tällaisen juupas-eipäs keskustelun hieman paremmalle tasolle.

Olisin edelleen kiinnostunut sen muuttujan vakioinnista, että tarkoittaako tuo Ruotsissa tienattu 40 000 €/vuodessa, josta mainitsit peruspalkkaa ilman lisiä? Voisitko ystävällisesti kalevi vastata tähän?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olisin edelleen kiinnostunut sen muuttujan vakioinnista, että tarkoittaako tuo Ruotsissa tienattu 40 000 €/vuodessa, josta mainitsit peruspalkkaa ilman lisiä? Voisitko ystävällisesti kalevi vastata tähän?

Luin taannoin Länsi-Uusimaasta, että ruotsalaissiskojen peruspalkka liikkuisi jossain 2500 euron tietämillä. Tukholmassa sai enemmän ja joidenkin läänien tai piirien listoila vähemmän. Tarkkoja lukuja en jaksa muistaa millään, kun luin jutun sen enempää perehtymättä, mutta tuo neljäkymppiä meinaisi jo yli kolmen tonnin peruspalkkaa, enkä sellaista muista jutussa mainitun.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Loka-Laitinenkin ottaa kantaa. Ja jälleen kerran olen samaa mieltä:

Tehy on noudattanut Goebbelsin taktiikkaa. Kun valhetta toistaa riittävän usein, ihmiset alkavat uskoa siihen. Kun liitto hokee jatkuvasti, että sairaanhoitajat ovat korkeasti koulutettuja ja pienipalkkaisia, eikä media julkaise työnantajan, kunnallisen sopimusvaltuuskunnan tilastoja, valhe voittaa totuuden.

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200711026793915_ko.shtml
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...rkeampi+kuin+yksityissektorilla/1135231548400

Mielenkiintoista tässä on tämä kohta.

"Tehy hyväksyi 10. lokakuuta yksityispuolen terveyspalveluitten neuvottelutuloksen.

Palkankorotusten kustannusvaikutus on sopimuskauden aikana yhteensä keskimäärin 11,7 prosenttia: se sisältää 8,4 prosentin yleiskorotukset ja 3,3, prosentin järjestelyvaraerät. Sopimuskausi kestää vuoden 2010 tammikuun loppuun.


Tehyn yksityissektorin neuvottelupäällikkö Juha Niittylä kommentoi yksityispuolen korotustasoa näin: "Se oli sillä hetkellä ihan kohtuullinen sopimus, siinä tilanteessa."


Eli mikä siellä julkisella puolen mättää, ja miten ihmeessä suurempi palkka sitä ongelmaa poistaisi?

Kunnon tuuletusta se ilmeisesti kaipaisi, ei ongelmien lakaisemista maton alle.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Loka-Laitinenkin ottaa kantaa.
Tämä on melko hupaisa tilanne; mitä enemmän mediassa kirjoitetaan asian vierestä ja hoitajien työtaistelua vastaan, niin sitä vankempi kansan tuki on meidän takana - kyllä kansa tietää kuten ennen vanhaan sanottiin.
Joo, tiedetään kyllä sekin että kun ensimmäiset kuolonuhrit uutisoidaan niin kansankin tuki työtaistelua kohtaan vähenee. Mutta niinpä siinä kaatuu samalla hallituskin ja KT saa vähintään samalla mitalla kuraa niskaan, eli kaikki ovat häviäjiä siinä tilanteessa.

Kuntatyönantaja jaksaa näköjään edelleen käydä tätä epätoivoista "sairaalat varautuvat Tehyn työtaistelutoimiin" kampanjaa vaikka hyvin tietävät että varautuminen ei auta mitenkään ja päivääkään eivät selviä siitä ilman katastrofia.
Tulevalla viikolla tapahtuu paljon; Tehyn ja kuntatyönantajan kiistan käsittely jatkuu tänään työtuomioistuimessa ja sovittelulautakunta jatkaa myös tänään sovun hierontaa hoitajakiistassa. Huomenna kokoontuu Tehyn hallitus päättämään "toisen aallon" irtisanoutumisten realisoitumisesta, eli itse ainakin toivon tässä pattitilanteessa että hallitus päätyy antamaan sovittelulautakunnalle ja KT:lle sellaisen sopivan 3000-5000 (oma veikkaus) irtisanoutujan potkun persuuksille. Nämä irtisanoutujat ovat lähinnä näiden jo irtisanoutuneiden toimipisteiden viimeisiä hoitajia; kukapa sitä haluaisi jäädä tekemään töitä sellaisen katastrofin keskelle mikä irtisanoutumisista seuraisi.

Mutta kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen viikko tulossa! Jännityksellä odotan sitä päivää kun KT ja hallitus joutuvat ottamaan ensimmäisen askeleen hoitajia vastaan, se päivä ei enää ole kaukana..
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Tämä on melko hupaisa tilanne; mitä enemmän mediassa kirjoitetaan asian vierestä ja hoitajien työtaistelua vastaan, niin sitä vankempi kansan tuki on meidän takana - kyllä kansa tietää kuten ennen vanhaan sanottiin.

...

Mutta kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen viikko tulossa! Jännityksellä odotan sitä päivää kun KT ja hallitus joutuvat ottamaan ensimmäisen askeleen hoitajia vastaan, se päivä ei enää ole kaukana..

Mielenkiintoista tässä on se, että Kansa on antanut tukensa tietämättä mitä Tehy itseasiassa vaatii.

Sanot, että KT ja hallitus joutuvat tulemaan vastaan: mikä on loppujen lopuksi se prosenttiluku/rahasumma/muu mitä Tehy oikeasti tavoittelee (kun tämä 13%n korotus ei kelvannut)?
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Mielenkiintoista tässä on se, että Kansa on antanut tukensa tietämättä mitä Tehy itseasiassa vaatii.

Sanot, että KT ja hallitus joutuvat tulemaan vastaan: mikä on loppujen lopuksi se prosenttiluku/rahasumma/muu mitä Tehy oikeasti tavoittelee (kun tämä 13%n korotus ei kelvannut)?

Olisikohan se tuo 11,7% jokaTehyn mielestä kelpasi pienempää kokonaisansiosta nauttivalle yksityiselle puolellekin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Oma mielipide tähän on, se että TEHY vaatii liikaa, mutta on oikeassa, että heidän palkkojensa kuuluisi olla suurempia. Tuo vaadittu nousu tosin on jotain aivan muuta kuin realistista. Vähän pienempi vaatimus ja olisin heidän tukenaan.

Katainen taas lupaili ennen vaaleja kaikenlaista. Itsekin toivoin kokoomuksen pärjäämistä silloin, mutta en jumalauta enään koskaan. Tuo Katainen on niin pelle kuin olla ja voi. En voi sanoin kuvailla kuinka tuo tyyppi nykyään ärsyttää.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sanot, että KT ja hallitus joutuvat tulemaan vastaan: mikä on loppujen lopuksi se prosenttiluku/rahasumma/muu mitä Tehy oikeasti tavoittelee (kun tämä 13%n korotus ei kelvannut)?
Tehy tavoittelee oikeasti 24 prosenttia, 2.5 vuotta + oma sopimus + tekstikysymyksiin parannuksia. Koska nämä ovat neuvotteluita niin lopputulos on jonkin sortin kompromissi, omat arvailuni lopputuloksesta löytyy viestihistoriasta.

Ja mitä tulee yksityisen puolen kieltämättä huonoihin korotusprosentteihin niin siihen löytyy yksinkertainen syy; erittäin huono järjestäytymisaste. Tehyllä ei ole yksinkertaisesti työkaluja taistella parempien sopimusten puolesta vaikka haluja olisikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös