Sanna Marinin hallitus

  • 2 610 000
  • 21 526

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ihan mielenkiinnosta - onko esim. tällä keskustelupalstalla ketään, joka uskoisi Marinin hallituksen pysyvän pystyssä vuoteen 2023? Itse pidän jopa varsin todennäköisenä, että Kepu kävelee ulos hallituksesta viimeistään budjettiriihen jälkimainingeissa ja keväällä 2022 pidetään eduskuntavaalit. Toinen, joka saattaa yllättää lähtemällä Kepun sijaan, on Vihreät. Hallituksen piti kasassa lähestyvät kuntavaalit, koronan jälkihöyryt ja EUn elpymispaketti - unohtamatta toki kaiken viisauden alkua, eli persunpelkoa. Kuitenkin, jahka vaalit on käyty ja lomat lusittu, niin monessa puolueessa alkaa varmasti asemoituminen ja asennoituminen "uuteen normaaliin" ja varsinkin Kepu joutuu tekemään valinnan vihervasemmiston ja porvarillisuuden välillä.
Jos mitään loppuhetken(Sipilän hallitus) eroa tai näennäistä vaihtumista pääministerin vaihtuessa(Rinteen, Kataisen ja Vanhasen hallitukset) ei lasketa, niin kyllä uskon tämänkin kokoonpanon jatkavan vaaleihin asti. Ei hallituspuolueilla ole nyt oikein motiivia kaatoon.

Mutta en mä vetoa tästä kovin paljoa löisi, vaikka tuollaiset luuri korvaan jutut jätän huomiotta. Kyllä tuolla on tunteet leiskuneet aina, ja monikin saanut huutia milloin keneltäkin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kysymykseen siitä, että uskooko hallitukselle pitkää eloa, niin epäilin sen hajoavan jo aiemmin ja nyt vallanhimo on pitänyt tämän hallituksen kasassa näinkin pitkään. Liimana toimii ainoastaan ministeriauton takapenkit ja vallanhimo. Näin sekasortoista ja vastakkain ajattelevaa hallitusta en muista meillä olleen aikoihin. Hallitukselle pitäisi olla myös selkeitä yhteisiä yhteiskunnallisia intressejä, mutta vaikea niitä on tuolta löytää. Denniksen heitto ensi keväästä on varmaan se viimeinen hetki hallituksen kaatua, ehkä se voi tapahtua jo ensi syksynä.

Mielenkiintoisinta on jatkossa nähdä, ketkä kaikki mahtuvat samaan hallitukseen? Kuka haluaa keskustan mihinkään koalitioon, entä Vihreät, kovin moni ei välttämättä halua heitäkään mukaan, Vasemmisto ei kelpaa muille kuin SDP:lle. Kuitenkin noista jotain tarvitaan lähes kaikkiin hallitusvaihtoehtoihin. Persut, Kokoomus ja SDP saisi enemmistön aikaiseksi ilman näitä apupuolueita, mutta kovin on näillä kolmella erilaisia näkökantoja, olisiko suurimpana SDP:n ja Kookoomuksen erot työllisyyden ja työmarkkinoiden suhteen. Jotenkin en usko EU:n ja Persujen olevan suurin kompastuskivi, koska en oikein jaksa uskoa, että he edes haluavat eroa EU:sta, vaikka jotkut siitä jaksavat puhuakin. Se on eri asia, että haluavat muutoksia EU:n päätöksentekoon ja siihen on tietysti aitoa tarvettakin. Esimerkkinä tämä tukipaketti, uskoo ken haluaa, että se jää viimeiseksi, ei jää.

Täälläkin keskustellaan siitä, että Suomi tarvitsee työvoimaa. Se on aivan totta, että tarvitsemme, mutta mistä me saamme niitä osaajia? Taksitolpilla on jo autoja jonossa enemmän kuin tarpeeksi, pizzerioita on jo riittävästi, että saadaan reviiririidat aikaan, Foodoran lähetit väistelevät toisiaan jo jne. Joihinkin "hanttihommiin" tarvitaan lisää tekijöitä ja matalapalkkatöihin, mutta niihinkin lähinnä sen vuoksi, että niiden palkoilla ei pysty elämään ja tämän vuoksi meillä on runsaasti työttömiä korvausten kattaessa elämisen kustannukset. Niitä kovan luokan osaajia tänne ei saada ja niitäkin syitä täällä on käsitelty, elinkustannukset ovat meillä kovat, verotus rajua ja on vain kasvamassa ainakin välillisten verojen kautta, ilmasto pääosin vuodesta kylmä ja sateinen. Nykyinen hallitus korjaa työvoiman saannin tuomalla tänne 50 000 taksikuskia ja pizzerian pyörittäjää tietyistä valtioista?

Ehkä tässä normaali veronmaksaja masentuu hiukan turhaan, mutta aika paska fiilis on meidän nykyisestä hallituksesta ja sen toimista. Asiantuntijat ovat varoittaneet päättäjiä, mutta heitä kuunnellaan jos saadaan mieleisiä ehdotuksia. Tilataan sopivia raportteja oikeilla etukäteen mietityillä spekseillä, jotta saadaan aikaiseksi hallituksen (lue SDP:n) mieleinen päätös aikaiseksi. Väännetään soteratkaisua, johon kukaan ei kai usko, ainakaan sen toimivuuteen, suuret ongelmat siirretään seuraaville hallituksille. Pitäisikö sanoa, että hallitus on niin syvällä paskakasassaan, jonka itse on rakentanut, että siitä ulospääsy on jo mahdotonta, mikä näkyy kiukkuna sekä hallituksen sisällä, asiantuntijoita kohtaan oppositiosta puhumattakaan. Huvittavaa on ollut myös seurata Niinistön ja Marinin heikkoa keskusteluyhteyttä, jossa kuitenkin ehkä suuremman syyttävän sormen osoitan pääministerimme suuntaan.

Ei korona ole tehnyt tästä ajanjakosta helppoa, mutta ei kaikkea sekasortoa hallituksen nimissä voi pistää koronan piikkiin, joka on Suomessa kestänyt kohtuullisen hyvin hallinnassa, osin kiitos hallituksen, mutta vähintään yhtä paljon pidättäytyvän kansanluonteemme vuoksi.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tämähän tässä on huolestuttavaa, että sinä saatat olla ylioptimistinen ja ainakin itsellä on melko huonot tulevaisuudennäkymät mitä valtiontalouteen tulee. Eikä se kansantalouskaan missään taivaallisissa kantimissa ole kun nykyhallituskin lähinnä haluaa viedän kansan rahat.

Hallituksen valehtelun mittakaava pitäisi saada jotenkin kansalaisten ymmärrykseen ja ennenkaikkea sen seuraukset. Mielestäni joku voisi tehdä kantelun ministerien lausunnoista, joissa puhutaan työllisyysvaikutuksista tai velkajarrusta.

Ja sitten tämä ulkomainen työvoima. Kuka helvetti nyt tänne haluaa tulla? Jotain yliopistotutkijaa roikotetaan tuntikausia malmilla paskassa säässä pakolaisten kanssa odottamassa jotain helvetin leimaa. Enkelisijoittaja ei saa edes oleskelulupaa vai mikä siltä puuttui. Säätilasta 99% maailman ihmisistä on sitä mieltä, että tämä on danten helvetistä seuraava. Aivan vitun huono sää lähes aina. Kaikki normaali maksaa aivan saatanasti. Jos tienaat keskiverron 3500 kuussa ja maksat jonkun rupisen rivitalon asuntolainaa, niin illallinen ihan normaalissa ruokaravintolassa vie 10% kuukauden käteisvaroista. Eihän tuossa ole mitään järkeä maksaa suomen veroja.

Itse olen jo päätökseni tehnyt ja kun vaan pääsen niin lähden. Kämppä lihoiksi ja eteläeurooppaan.
Sepä se, mutta minä en haluaisi luovuttaa, koska Suomella on monia hyviäkin asioita annettavana. Liki ilmainen koulutus, liki ilmainen terveydenhuolto, infrastruktuuri muutenkin, työntekijöitä jotka korkeasti koulutettuja, turvallisuus, puhdas luonto, turvattu vanhuus. Ei tämä nyt ihan paska paikka kuitenkaan ole. Kyse onkin siitä, että meillä olisi paljon mitä "myydä", mutta sitten tämä paskotaan aivan typerillä päättäjillä ja päätöksillä. Kyllä Suomi olisi houkutteleva maa lapsiperheille ja lapsien saamiselle jos me haluaisimme sen olevan. Pitäisi vain ratkaista mitkä on ne ongelmat miksi tämä ei toteudu. Kaikkea ei tokikaan voida tehdä, mutta kyllä sen kynnyksen lapsen saamiselle pitäisi olla huomattavasti matalampi. Moni noista ongelmista olisi ratkaistavissa jos vain olisi halua.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.... Liki ilmainen koulutus, liki ilmainen terveydenhuolto, infrastruktuuri muutenkin, työntekijöitä jotka korkeasti koulutettuja, turvallisuus, puhdas luonto, turvattu vanhuus. Ei tämä nyt ihan paska paikka kuitenkaan ole.....
Tuo ensimmäinen pitää osin paikkaansa ja onkin varmaan tärkein tekijä jonkun ulkomaalaisen tänne tulemiselle. Toki koulutus ei ole ilmainen, vaan muiden maksama. Kuten on terveydenhuolto ja infrakin. Totta on myös se, että täällä on korkeakoulutettuja työntekijöitä, mutta en tiedä tulisiko joku sen takia tänne. Myös turvallisuus ja turvattu vanhuus ovat nykyhallituksen menolla hyvin pitkälle historiaa jossain vaiheessa. Puhdasta luontoa täällä riittää, mitä toki ulkomaalainenkin arvostaa. Kerran etelä-afrikkalainen työkaverini matkusti autolla ekan kerran helsingistä joensuuhun. Sanoi, että olihan paljon puita, eikä uskonut matkaa ennen että koko pallolla olisi noin paljon.
 
Suosikkijoukkue
FC Barcelona
Kyllähän Suomen suurin ongelma on verotus. Minun ei mitenkään erityisen hyvästä palkasta katoaa joka kuukausi 35% ennenku se tulee tilille. Sitten kyllähän tuo bensaki alkaa olla aika pahanhintasta, tuossa ku kaks autoa, kelkka ja mönkiä kaikki haluaa osansa, niin kyllä se 1,75€ litralta kirpasee. Ja jos nettiä ja puhelimen käyttöä ei lasketa, niin mikäpä täällä ei olis kallista. Jos Suomessa alettais pikkuhiljaa tekemään toimia sen eteen, että ostovoima lisääntyis, niin ei tarttis viikottain miettiä, että pitäiskö muuttaa parikymmentä kilometriä pohjosemmas Norjan puolelle.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Hallitus leikkaa... tiederahoituksesta.


Soteen sen sijaan riittää rahaa.

Eduskunnasta on kantautunut poikkeuksellista kritiikkiä siitä, että hallitus yrittää parhaillaan runtata sote-esitystään kovalla kiireellä läpi parlamentarismista piittaamatta, eli asiantuntijoiden varoitukset on sivuutettu, valiokuntia on järjestetty päällekkäin ja hallituspuolueiden edustajat vievät lausuntoja valiokunnissa äänestysvoimaallaan eteenpäin.

Syykin on selvä, sillä sote-lait pitäisi saada eduskunnan läpi ennen kesän istuntotaukoa, sillä jos niiden hyväksyminen jää syksylle, edessä voi olla maakuntavaalien (2022) siirto. Sen jälkeen voidaan olla tilanteessa, jossa sote-lait eivät olekaan voimassa alkuvuonna 2023, jolloin saman vuoden huhtikuun eduskuntavaaleista tulee sote-vaalit. Tästä syystä esimerkiksi keskustalla on kiire turvata maakuntamallin läpimeno ennen vaalikevättä.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hallitus leikkaa... tiederahoituksesta.


Soteen sen sijaan riittää rahaa.

Eduskunnasta on kantautunut poikkeuksellista kritiikkiä siitä, että hallitus yrittää parhaillaan runtata sote-esitystään kovalla kiireellä läpi parlamentarismista piittaamatta, eli asiantuntijoiden varoitukset on sivuutettu, valiokuntia on järjestetty päällekkäin ja hallituspuolueiden edustajat vievät lausuntoja valiokunnissa äänestysvoimaallaan eteenpäin.

Syykin on selvä, sillä sote-lait pitäisi saada eduskunnan läpi ennen kesän istuntotaukoa, sillä jos niiden hyväksyminen jää syksylle, edessä voi olla maakuntavaalien (2022) siirto. Sen jälkeen voidaan olla tilanteessa, jossa sote-lait eivät olekaan voimassa alkuvuonna 2023, jolloin saman vuoden huhtikuun eduskuntavaaleista tulee sote-vaalit. Tästä syystä esimerkiksi keskustalla on kiire turvata maakuntamallin läpimeno ennen vaalikevättä.
Toivottavasti kiirehtivät nyt niin maan perkeleesti, niin eiköhän tuo saa taas semmoisen vastaanoton pevissä, että kaatuu kertarytinällä koko paska kyhäelmä.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Hallitus leikkaa... tiederahoituksesta.


Soteen sen sijaan riittää rahaa.

Eduskunnasta on kantautunut poikkeuksellista kritiikkiä siitä, että hallitus yrittää parhaillaan runtata sote-esitystään kovalla kiireellä läpi parlamentarismista piittaamatta, eli asiantuntijoiden varoitukset on sivuutettu, valiokuntia on järjestetty päällekkäin ja hallituspuolueiden edustajat vievät lausuntoja valiokunnissa äänestysvoimaallaan eteenpäin.

Syykin on selvä, sillä sote-lait pitäisi saada eduskunnan läpi ennen kesän istuntotaukoa, sillä jos niiden hyväksyminen jää syksylle, edessä voi olla maakuntavaalien (2022) siirto. Sen jälkeen voidaan olla tilanteessa, jossa sote-lait eivät olekaan voimassa alkuvuonna 2023, jolloin saman vuoden huhtikuun eduskuntavaaleista tulee sote-vaalit. Tästä syystä esimerkiksi keskustalla on kiire turvata maakuntamallin läpimeno ennen vaalikevättä.
En ymmärrä miten tällainen on mahdollista Suomessa. Täyttä pelleilyä koko touhu. Sote on susi jo syntyessään.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Turpeeseen meni 70 miljoonaa, joten tietenkin puolet siitä pitää ottaa pois tieteeltä. Kun turvepuolueen johtaja päästetään opetus- ja kulttuuriministeriksi, niin tätä saadaan.

Kuvittelin naiivisti, että tämä hallitus tekee vaikeiden aikojen jälkeen tieteen kunnianpalautuksen, etenkin nyt kun tiede näytti merkityksensä ihan jokaiselle ajattelevalle yksilölle selättämällä koronakriisin. Väärin luulin. Suomen tiede putoaa lopullisesti B-sarjaan tai alemmas ja pätevin porukka suuntaa muualle. Sanna Marinin hallitukselle ei tukea minulta enää heru.
Turpeeseen ei ole mennyt euroakaan. Joko tämä valehtelu voitaisiin lopettaa?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihan mielenkiinnosta - onko esim. tällä keskustelupalstalla ketään, joka uskoisi Marinin hallituksen pysyvän pystyssä vuoteen 2023?
Minä olen pitänyt sitä koko ajan todennäköisimpänä skenaariona. Oikeastaan on huvittanut, miten iltapuluissa ja somessa on manattu kaatumista nyt kohta kaksi vuotta.

Toki voi käydä niin, että vähän ennen vaaleja tulee taktinen hallituksesta lähtö esim. vasemmistoliitolta. Tai miksei kepultakin. Mutta siitä olen melkoisen varma, että sote juntataan läpi ennen mitään kaatumisia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En ihmettele, jos IS/Haapala on oikeassa sinä, että Vasemmistoliitosta Markus Mustajärven ja Johannes Yrttiahon uskotaan äänestävän hallituksen esitystä vastaan EU:n tukipaketin osalta. Tuo kaksikko on vasemmistokonservatiiveja, USA-vastaisia ja pitkälti Venäjä-myönteisiä.

Hallituksen esitys voittaa silti. Tarvittava apu tulee Kokoomukselta, jos tiukaksi menee. Muutama edustaja poikkeaa huhujen mukaan tyhjästä ryhmäpäätöksestä, jotta vastaan äänestävät eivät voita.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
En ihmettele, jos IS/Haapala on oikeassa sinä, että Vasemmistoliitosta Markus Mustajärven ja Johannes Yrttiahon uskotaan äänestävän hallituksen esitystä vastaan EU:n tukipaketin osalta. Tuo kaksikko on vasemmistokonservatiiveja, USA-vastaisia ja pitkälti Venäjä-myönteisiä.

Hallituksen esitys voittaa silti. Tarvittava apu tulee Kokoomukselta, jos tiukaksi menee. Muutama edustaja poikkeaa huhujen mukaan tyhjästä ryhmäpäätöksestä, jotta vastaan äänestävät eivät voita.
Juurikin näin. Tämä on teatteria ja poliittista peliä. Kaikilla on tähtäimessä Eduskuntavaalit ja menestyminen niissä.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sellainenkin juttu tuli tässä iltalenkillä mieleen, että mitenköhän tuo perhevapaauudistus? Sehän oli nyt helmi-huhtikuussa lausunnolla ja tietojeni mukaan asia jossain määrin etenee. Uudistus vastaa erityisesti vasemmistopuolueiden ja kohtuullisen pitkälti myös Vihreiden pidemmän ajan tavoitteita, mutta on arvatenkin Keskustalle jonkunasteinen kauhistus tai ainakin asia, jota joudutaan selittelemään. Onkohan se ollut näissä surullisenkuuluisissa neuvotteluissa esillä?

Siinä myös @msg lle yksi asia listaan, miksi Vihreät eivät ehkä just nyt ole lähdössä hallituksesta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En ymmärrä miten tällainen on mahdollista Suomessa. Täyttä pelleilyä koko touhu. Sote on susi jo syntyessään.
Sotesta sekin, että tuohon liittyvä sote-palkkojen harmonisointi saattaa hyvinkin mennä niin, että palkat määräytyvät sen mukaan, miten kussakin tehtävässä tällä hetkellä parhaiten ansaitaan(HS 4.5.21). Paitsi että tämä olisi muutenkin järjetöntä, niin lähes kymmenkertaistaisi tuohon harmonisointiin budjetoidun rahan(60 milj =>500 milj).
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Turpeeseen meni 70 miljoonaa, joten tietenkin puolet siitä pitää ottaa pois tieteeltä. Kun turvepuolueen johtaja päästetään opetus- ja kulttuuriministeriksi, niin tätä saadaan.

Kuvittelin naiivisti, että tämä hallitus tekee vaikeiden aikojen jälkeen tieteen kunnianpalautuksen, etenkin nyt kun tiede näytti merkityksensä ihan jokaiselle ajattelevalle yksilölle selättämällä koronakriisin. Väärin luulin. Suomen tiede putoaa lopullisesti B-sarjaan tai alemmas ja pätevin porukka suuntaa muualle. Sanna Marinin hallitukselle ei tukea minulta enää heru.
Tervetuloa joukkoon joka tajuaa että tämä hallitus bluffaa ihan jokaisen tärkeän asian kohdalla. Tekojen tilalle tarjoillaan pelkkää sanahelinää, kunhan vain näytetään ulospäin siltä että oltaisiin niin maan perkeleen aikaansaavia ja järkeviä.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Sotesta sekin, että tuohon liittyvä sote-palkkojen harmonisointi saattaa hyvinkin mennä niin, että palkat määräytyvät sen mukaan, miten kussakin tehtävässä tällä hetkellä parhaiten ansaitaan(HS 4.5.21). Paitsi että tämä olisi muutenkin järjetöntä, niin lähes kymmenkertaistaisi tuohon harmonisointiin budjetoidun rahan(60 milj =>500 milj).
Näinhän se yleensä julkisella puolella menee, että kenenkään palkka ei laske vaan harmonisointi tehdään nostamalla vähemmän tienaavien palkkoja.
Siihen tuokin 500M€ voi olla pieni summa ja siihen päälle luonnollisesti kaikki tietojärjestelmien muutokset yms. niin tarvittavien muutosten kustannukset ovat useita miljardeja.
Sitten voidaan kysyä mistä ne rahat otetaan?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Näinhän se yleensä julkisella puolella menee, että kenenkään palkka ei laske vaan harmonisointi tehdään nostamalla vähemmän tienaavien palkkoja.
Siihen tuokin 500M€ voi olla pieni summa ja siihen päälle luonnollisesti kaikki tietojärjestelmien muutokset yms. niin tarvittavien muutosten kustannukset ovat useita miljardeja.
Sitten voidaan kysyä mistä ne rahat otetaan?
En tiedä tarvitseeko kenenkään palkan laskeakaan, jos paremmalle palkalle on joku syy. Sote palkkojen lähtökodaksi voitaisiin kuitenkin nyt vaikka sopia alan mediaanipalkka sen huippuliksan sijaan.

Pitää muistaa sekin, että vaikka ikälisä sinällään huono peruste saada parempaa palkkaa, niin nämä korkeita ikälisiä saavat ovat myös uransa alun joutuneet tyytymään keskipalkkaa heikompaan liksaan suorituksesta riippumatta. Se on ihan ok, jos sääntöjä ei muuteta kesken kaiken.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sotesta sekin, että tuohon liittyvä sote-palkkojen harmonisointi saattaa hyvinkin mennä niin, että palkat määräytyvät sen mukaan, miten kussakin tehtävässä tällä hetkellä parhaiten ansaitaan(HS 4.5.21). Paitsi että tämä olisi muutenkin järjetöntä, niin lähes kymmenkertaistaisi tuohon harmonisointiin budjetoidun rahan(60 milj =>500 milj).

Tottakai mennään ylimmän palkan mukaan. Ei tämä hallitus uskaltaisi laskea yhdenkään Sari Sairaanhoitajan liksaa senttiäkään. Se olisi poliittinen itsemurha, onneksi taikalainaseinä on ehtymätön. Ja tähän duo Marin & Andersson laulamaan: ”Kaikkea on ja veronmaksajien rahat ne riittää.....”
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Edelleenkin yritän punnita asian kerrallaan, mutta kyllä nyt kokonaisuus on mennyt silmissäni miinuksen puolelle. Liian monta todella huonoa kompromissia, liian paljon näköalattomuutta ja peräpeiliin tuijottamista. Eltaantunutta poliittista kulttuuria teatterimaisinen "kriiseineen" ja jäsenkirja-virkanimityksineen. Lainvalmistelun heikkoutta.

Pahimmathan on vasta tulossa. Niistä ehkä suurin on 23 tms maakunnan sote. Viisi riittäisi, mutta se ei ole poliittisesti sopiva määrä. Vihreät on hyväksymässä tämänkin typeryyden:

 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Pahimmathan on vasta tulossa. Niistä ehkä suurin on 23 tms maakunnan sote. Viisi riittäisi, mutta se ei ole poliittisesti sopiva määrä. Vihreät on hyväksymässä tämänkin typeryyden:

Todellisuudessa tuo maakunta Sote aiheuttaa myös sen, että erikoislääkäri tilanne ei muutu mitenkään pienemmissä maakunnissa.
Ei kukaan osaava lääkäri halua maakuntaan, jossa sitä omaa erikoisalaa tehdään kerran kuussa tai harvemmin mutta siihenhän tämä tasapäistäminen johtaa.
Ainut kestävä malli olisi se yliopistosairaaloiden varaan rakentunut malli, jolloin jokainen yksikkö olisi ollut riittävän iso ja erikoisosaaminen riittäisi kaikkialle.
Samoin se olisi kustannusten hallussa pitämisen kannalta paras malli kun turhaa hallintoa olisi mahdollista karsia.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
....
Ainut kestävä malli olisi se yliopistosairaaloiden varaan rakentunut malli, jolloin jokainen yksikkö olisi ollut riittävän iso ja erikoisosaaminen riittäisi kaikkialle.
Samoin se olisi kustannusten hallussa pitämisen kannalta paras malli kun turhaa hallintoa olisi mahdollista karsia.
Näinhän se olisi tietenkin, eikä kenelläkään, ei yhdelläkään ihmisellä, joka käyttää aivojaan, ole yhtään hyvää syytä miksi maakuntia pitäisi olla enemmän kuin yliopistosairaaloita. Kepun peruste on se, että pitää olla tasa-arvoisia ja sillä tarkoitetaan, että jokaisella on yhtä pitkä matka lähimpään sairaalaan missä tehdään ohitusleikkauksia. Kyllä on niin idioottia toimintaa kuin vain voi olla. Miksi sitä ei voi sanoa ääneen, että jos muuttaa korvatunturin laelle, niin palvelut on kauempana kuin jos asuu meilahdessa, varsinkin erikoislääkärit?

Toinen tämmöinen tasa-arvoasia on näiden palkkojen harmonisointi. Mistä ihmestä on lähtenyt sellainen käsitys, että samalla tittelillä operoivien pitäisi saada samaa palkkaa ja mitä tekemistä sillä on tasa-arvon kanssa? Minusta se on hyvin väärin jos parempi työntekijä saa samaa palkkaa kuin huonompi.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Todellisuudessa tuo maakunta Sote aiheuttaa myös sen, että erikoislääkäri tilanne ei muutu mitenkään pienemmissä maakunnissa.
Ei kukaan osaava lääkäri halua maakuntaan, jossa sitä omaa erikoisalaa tehdään kerran kuussa tai harvemmin mutta siihenhän tämä tasapäistäminen johtaa.
Ainut kestävä malli olisi se yliopistosairaaloiden varaan rakentunut malli, jolloin jokainen yksikkö olisi ollut riittävän iso ja erikoisosaaminen riittäisi kaikkialle.
Samoin se olisi kustannusten hallussa pitämisen kannalta paras malli kun turhaa hallintoa olisi mahdollista karsia.

juurikin näin.


Suomeen riittää hyvin viisi Hyvinvointialuetta ja sata elinvoimasta kaupunkia/kuntaa. Suomessa on liikaa kuntia, jotka eivät kykene toimimaan ilman muiden apua. Maakuntakeskusten ympärille voidaan muodostaa laaja työssäkäyntialueen kokoinen alue, joka on elinvoimainen, tehokas ja viihtyisä asuinympäristö kaikkine palveluineen joita ihmiset tarvitsevat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Verkkouutisten kuntavaalidebatissa Elina Valtonen vs Jussi Saramo:


Kokoomuksen varapuheenjohtajan, kansanedustaja Elina Valtosen mukaan hallituksen sote-uudistuksella ei ole asiantuntijoiden mielestä tervettä menokattoa, joka pitäisi toiminnan tehokkaana, koska valtio kattaa kustannukset. Tässä on suorastaan menokiihdytin. Tämä on massiivinen ongelma, joka tähän hallituksen rakennelmaan liittyy.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, opetusministeri Saramo vastaa, että juuri tästä syystä vasemmistoliitto on vaatinut maakuntaveroa, jotta menot ja tulot ovat samoissa käsissä. Hallitushan on päättänyt, että maakuntavero tulee osana sotea tai sitten ei tule sotea, Saramo sanoo.

Minä puolestani totean, että Marinin mallissa kannustimia ei juuri ole, koska valtio takaa lisärahoituksen. Tämä tuli hyvin selväksi asiantuntijoiden kuulemisessa, josta mm. HS julkaisi kirjoituksen tai parikin. Maakuntaveron ottamista käyttöön parlamentaarinen maakuntaverokomitea ei puoltanut tässä vaiheessa.

Hyviä aiheita siis hallituksen kaatumiseen. Lisäksi Helsingin/Uudenmaan erityissote saattaa ola ongelmissa PeV:n käsittelyssä. Lisää sytykkeitä.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Tulevissa vaalitenteissä ennen kunnallisvaaleja olisi hyvä käsitellä niitä asioita, jotka ovat kuntien vastuulla ja mitkä tosiaan kuuluvat kuntien tehtäviin ottaen huomioon sen tuleeko hyvinvointialueet tai sitten ei. Miten käy verotuksen. nouseeko veroaste vai ei. Toivottavasti vaalitenteissä ei taas lässytetä EU asioista, joilla ei ole mitään merkitystä kunnallisvaaleissa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
En tahallani halua olla ilkeä, mutta kun nyt kerran tiede ja koulutuskin on hallitukselle kuin Kummelin sketsi "Kulakin pidätys", on pakko lyhyesti avautua.

Löysin tuossa pari kuukautta sitten muuton yhteydessä varastostani kirjan Unelma kommunistisesta Suomesta. En ole lukenut sitä vielä, mutta aiheena on siis maamme vaiheet aika pian sodan jälkeen.

Kun kyseisen teoksen ostin poistokirjoja myyvästä liikeestä, en tiennyt pitäväni kädessä 2020-luvun hallitusohjelmaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös