Miksei ammattiliitot ole jo marssimassa mielenosoituksiin? Lehdistö paikalle...Ihan huutonaurua täältä. Ja tää HS piti olla jokin faktankirjoituksen esikuva....
Ihan huutonaurua täältä. Ja tää HS piti olla jokin faktankirjoituksen esikuva....
On huolestuttavaa, että tutkimukset kikyn työllistävästä vaikutuksesta sivuutetaan HS:ssa kokonaan.
Kilpailukykysopimus nosti työllisyyttä ja paransi Suomen kilpailukykyä, käy ilmi julkaistusta Etlan tutkimuksesta. Työajan pidennyksen osuus työllisyyden parantumisesta oli noin 40 prosenttia, loput kikyn työllisyysvaikutuksista selittyvät sosiaaliturvamaksujen ja verotuksen keventämisellä. Etla arvioi työllisyyden parantuneen noin 16 000 työpaikalla.
Esimerkiksi SAK:n Jarkko Eloranta totesi kikyyn liittyen, että työllisyyden nosto on hyvä ja tavoiteltava asia, mutta numerot eivät kerro kaikkea.
Tekee mieli epäillä välillä näiden ihan kaikkien arvioiden todenperäisyyttä. Ovat tietysti arvioita, mutta onko niille arvioillekkaan mitään pohjaa. Tuntuu että tutkimuksista saadaa sellaisia tuloksia kuin halutaan riippuen siitä kuka tutkimuksen tilaa tai suorittaa. EK:n / ETLA:n tutkimuksessa Kiky paketti toi 100 miljoonaa työllistä lisää, ja vain ja ainoastaan kikyn ansiosta, huomioon ei oteta minkäänlaisia suhdannevaihteluja ja taloudentilaa. Ja sama koskee Pellervoa ja palkansaajien tutkimuslaitosta.
Laitoin jo tuonne toiseen ketjuun, että tässä on massiivinen ongelma hesarin jutussa. Varmaan noiden piiperrysten vaikutuksia on arvioitu suht objektiivisesti, mutta KIKY, erityisesti nollalinja ja työnantajamaksujen siirto, olivat Sipilöiden merkittävin työllisyystoimi, ja se ei tuossa tule esiin.On huolestuttavaa, että tutkimukset kikyn työllistävästä vaikutuksesta sivuutetaan HS:ssa kokonaan.
Kilpailukykysopimus nosti työllisyyttä ja paransi Suomen kilpailukykyä, käy ilmi julkaistusta Etlan tutkimuksesta. Työajan pidennyksen osuus työllisyyden parantumisesta oli noin 40 prosenttia, loput kikyn työllisyysvaikutuksista selittyvät sosiaaliturvamaksujen ja verotuksen keventämisellä. Etla arvioi työllisyyden parantuneen noin 16 000 työpaikalla.
Esimerkiksi SAK:n Jarkko Eloranta totesi kikyyn liittyen, että työllisyyden nosto on hyvä ja tavoiteltava asia, mutta numerot eivät kerro kaikkea.
Voi olla, mutta onhan se nyt oikeasti ihan selvää, ettei moista KIKYä olisi syntynyt ilman Sipilän hallituksen massiivista painostamista. Näin sen näkee ay- liike haitoista puhuessaan, niin todettakoon se näin myös hyötyjen osalta.En tiedä onko Hesarin tulkinta mennyt niin, että kiky oli ensisijaisesti työmarkkinajärjestöjen välinen sopimus eikä hallituksen toimi, joitä jutussa vertaillaan. Toki Sipilän hallituksen kätilöimä. Sinänsä kikyn laskennallinen työvoimakustannusten alenema (4,2%) oli ainakin niillä aloilla, joissa ylimääräiseksi mielletty työaika suoritettiin jonain ertyisenä "kiky-tuntina", siis näennäistyönä, pelkästään silmänlumetta. Esim. kouluissa ei taidettu muuttaa lainkaan opettajien opetustuntien määrää. Voi miettiä, mitä ne työllisyysvaikutukset tällaisissa tapauksissa mahtoivat olla.
En tiedä onko Hesarin tulkinta mennyt niin, että kiky oli ensisijaisesti työmarkkinajärjestöjen välinen sopimus eikä hallituksen toimi, joitä jutussa vertaillaan.
Tämä on taas foliohattuilua, HS on kuitenkin ideoloisesti lähempänä Kokoomusta kuin vaikkapa SDP:tä/vasemmistoa. Vihreiden suuntaan löytyy liberalismin osalta paljon yhteistä ideologiaa myös.Se mikä tässä naurattaa on tuo niin kirkkaasti läpi paistava HS:n ideologinen hallituksen kehuminen. Ihan tietoisesti tehty heille ideologisesti lähempänä olevaa hallitusta kehuva juttu josta jätetty tarkoituksella tämmöisiä juttuja pois.
Siis niin todellakin. Hesari on sangen helsinkiläinen: kokoomus-vihreä. Talouspoliittisesti suhteellisen tyhmä ja ennustettavan stereotyyppinen, mutta ympäristö ja arvopolitiikka ovat kohtuullisen kohdallaan.Tämä on taas foliohattuilua, HS on kuitenkin ideoloisesti lähempänä Kokoomusta kuin vaikkapa SDP:tä/vasemmistoa.
En tiedä onko Hesarin tulkinta mennyt niin, että kiky oli ensisijaisesti työmarkkinajärjestöjen välinen sopimus eikä hallituksen toimi, joitä jutussa vertaillaan. Toki Sipilän hallituksen kätilöimä. Sinänsä kikyn laskennallinen työvoimakustannusten alenema (4,2%) oli ainakin niillä aloilla, joissa ylimääräiseksi mielletty työaika suoritettiin jonain ertyisenä "kiky-tuntina", siis näennäistyönä, pelkästään silmänlumetta. Esim. kouluissa ei taidettu muuttaa lainkaan opettajien opetustuntien määrää. Voi miettiä, mitä ne työllisyysvaikutukset tällaisissa tapauksissa mahtoivat olla.
En oikein usko tuohon. Päätös on tehty, ja tavallaan se negatiivinen efektikin tästä jo kärsitty, joten miksi lähteä enää perumaan tarpeelliseksi tiedettyä päätöstä, kun korvaavan loihtiminen olisi taas vaikeampaa. Näissä tämäntyyppisissä ratkaisuissa ihan yleistä, että on jonkinlainen siirtymäaika, varsinkin Vasemmiston takia tuo taisi olla ihan pakollinen kompromissi, että muutos saatiin edes aikaan. Kaikkinensa hyvä päätös, ja parin vuoden viive ihan yksi ja sama sitten pitkässä juoksussa kuitenkin. Tämä ei myöskään ole mikään vastuun siirto seuraavalle hallitukselle, ei heidän tarvitse tätä enää päättää ja ottaa hittiä kannatukseen.Mielestäni on tavattoman mielenkiintoista (ja tässä voisi käyttää jotain muutakin sanaa), että Hesarissa iloisesti lasketaan eläkeputken poisto Marinin hallituksen saavutuksiin. Eihän asian suhteen ole käytännössä vielä tehty yhtään mitään. Jos arvaus sallitaan, saattaa käydä niin, että valmistelu pitkistyy ja mutkistuu niin paljon, että lakiesitys tulee eduskuntaan liian myöhään ja raukeaa, koska sitä ei ehditä käsitellä tämän hallituksen viimeisten valtiopäivien aikana. Jos vastoin ennakointiani kävisikin niin, että laki tulee, on huomioitava, että se EI astu voimaan tämän hallituksen aikana ja siten sen vaikutus tämän hallituksen toimikaudella työpaikkoihin on pyöreät 0. Työttömyys on nyt ja toimenpiteidenkin pitäisi olla heti vaikuttavia, ei sellaisia jotka ehkä implementoidaan seuraavalla hallituskaudella.
En oikein usko tuohon. Päätös on tehty, ja tavallaan se negatiivinen efektikin tästä jo kärsitty, joten miksi lähteä enää perumaan tarpeelliseksi tiedettyä päätöstä, kun korvaavan loihtiminen olisi taas vaikeampaa. Näissä tämäntyyppisissä ratkaisuissa ihan yleistä, että on jonkinlainen siirtymäaika, varsinkin Vasemmiston takia tuo taisi olla ihan pakollinen kompromissi, että muutos saatiin edes aikaan. Kaikkinensa hyvä päätös, ja parin vuoden viive ihan yksi ja sama sitten pitkässä juoksussa kuitenkin. Tämä ei myöskään ole mikään vastuun siirto seuraavalle hallitukselle, ei heidän tarvitse tätä enää päättää ja ottaa hittiä kannatukseen.
Totta kai nopeampi olisi ollut parempi, mutta kymmeniä vuosia toimimeen käytännön osalta pari vuotta lisää ei ole katastrofi. Nykyhallitukselle tällaiset päätökset ovat vaikeita, joten kyllä aktiivimalli II ja tämä ovat kuitenkin positiivisia juttuja. Jos jotain kunnollista vielä tulisi luaäksi, alkaisi jo ennakko-odotukset vasemmistohallituksen työllisyystoimista ylittyä.Voi olla näinkin, mutta on kuitenkin muistettava, että valmistelu tapahtuu tässä Vasemmistoliiton ministerin johdolla ja hän tulevan lakimuutoksen myös esittelee. Mahtaako ministeri Pekosella olla sydämenasiana painaa kaasua tässä asiassa? Epäilen myös, ettei demareilla ole isoa intressiä hoputtaa Pekosta jos ottaa asiakseen pelata aikaa tämän päätöksen kanssa. Tämä on kuitenkin epäolennaista. Olennaista on se, että pitkän siirtymäajan johdosta tämä päätös ei tuo mitään helpotusta nyt päällä oleviin ongelmiin ja on sikäli vastuunpakoilua, että nykyhallitus ei tätä joudu implementoimaan - mikä oli juurikin Li Anderssonin alleviivaama Vasemmistoliiton saavutus (siis siirtymäaika, ei vastuunpakoilu).
Totta kai nopeampi olisi ollut parempi, mutta kymmeniä vuosia toimimeen käytännön osalta pari vuotta lisää ei ole katastrofi. Nykyhallitukselle tällaiset päätökset ovat vaikeita, joten kyllä aktiivimalli II ja tämä ovat kuitenkin positiivisia juttuja. Jos jotain kunnollista vielä tulisi luaäksi, alkaisi jo ennakko-odotukset vasemmistohallituksen työllisyystoimista ylittyä.
» Viekö Sanna Marin Suomen Natoon? (suomensotilas.fi)
Onko Sanna Marin Suomen pelastaja myös sotilaspoliittisesti?