Sanna Marinin hallitus

  • 2 590 622
  • 21 526
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Itseä ihmetyttää koko ajan maskikeskusteluissa että miksi normi kansalaisten tulisi käyttää samoja maskeja kuin hoitohenkilökunnan? Eikö maskiksi riitä vaikka ne omat bokserit ruskealla raidalla?

Ei tietenkään tarvitse olla saman tason suojausta tavan kansalaisella kuin hoitohenkilökunnalla. Mutta ei Suomessa toimi minkään askarteluohjeen jakaminen. Näkeehän näitä itsetehtyjä viritelmiä erittäin harvakseltaan jo nytkin siellä täällä, mutta suomalainen mentaliteetti on se, että jos hallitus tai viranomainen antaa suosituksen maskin käyttöön, niin sitten niitä pitää olla jossain halvalla myynnissä. Jos ne asetetaan pakolliseksi, niin sitten niitä pitää saada ilmaiseksi.

Tämä olisi pitänyt jo ajat sitten sanoa ääneen, että suositusta ei tule, ennen kuin kotimaassa pystyy joku niitä valmistamaan miljoonittain ja kohtuulliseen hintaan.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
...suomalainen mentaliteetti on se, että jos hallitus tai viranomainen antaa suosituksen maskin käyttöön, niin sitten niitä pitää olla jossain halvalla myynnissä. Jos ne asetetaan pakolliseksi, niin sitten niitä pitää saada ilmaiseksi.

Aika lailla tuolla lailla itse ajattelen ja mitä olen asiasta kaverien kanssa puhunut, niin samoilla linjoilla tuntuu suurin osa olevan.

Ilmeisesti noita kasvomaskeja ja/tai hengityssuojaimia on sen alun hyllyjentyhjentämisen ja eioon myymisen jälkeen alkanut taas kauppoihin ilmestyä, tosin eivät ne varmaan nyttenkään siellä hyllyssä kauaa ehdi vanhenemaan. En tullut kysyneeksi tarkempia speksejä, mutta kaveri oli hakenut jostain, olisiko ollut Würthiltä paketillisen hengityssuojaimia duuniin, mutta ei niitäkään hyllyssä ollut ollut, pomonsa oli ne sieltä tilannut ja kaveri kävi tilauksen noutamassa. Vaimoni jutteli tänään, että täällä oman kylän apteekissa oli ollut ihan reilusti hyllyssä jotain kasvomaskeja tmv. Oikein hyvä, jos edes jonkunmoisia päteviä suojia on edes toisinaan saatavilla. En kyllä hinnoista tiedä, mutta tuskin siellä kohtuuttomasti, jos ollenkaan lyödään lisähintaa päähän.

Mutta joo, jos viranomainen antaa vahvan suosituksen maskin käyttämisestä en näe mitään järkeä potkia tutkainta vastaan, kunhan niitä maskeja on kohtuuhintaan jostain saatavilla. Jos tulisi maskipakko, odottaisin että valtio jakaisi veloituksetta minulle ja muille kansalaisilleen niitä maskeja. Tai voisi kai niistä pientä hintaakin maksaa, mutta vain pientä. Mitä tulee niihin tee-se-itse-ja-säästä -maskeihin, niin kaatakaa itsellenne vaan. Ei sillä että askartelutaitoni edes riittäisivät sellaisen valmistamiseen, mutta vaikka riittäisivätkin, luottaisin lähtökohtaisesti "kaupan maskiin" merkittävästi kotikutoista enemmän. Kunhan ei olisi mitään onnisarmaste-malliston tuotteita.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Maskien osalta on sinänsä yhdentekevää, mitä laatua ne ovat; kotitekoinenkin maski suojaa kanssaihmisiä pisaroilta merkittävästi, minkä vuoksi niiden käytöllä on automaattisesti huomattavan suuret hyödyt mahdollisiin pieniin haittoihin nähden. Samalla saataisiin purettua yli 70-vuotiaiden epäinhimillinen semikaranteeni, joka uhkaa romahduttaa kokonaisen ikäluokan psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin.

Tämän toteamiseen ei tarvita puolitoista kuukautta kestävää selvitystä eikä ensimmäistäkään työryhmää.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Olipas kyllä harvinaisen paska ”tuki”paketti. Eihän tuo riitä alkuunkaan ravintoloille sun muille Suomessa. Ainakin tuplat olisi pitänyt olla.

Kiusallisesti vaikuttaa siltä, että matkailu- ja ravintolatoimintaa on pidetty jonkunlaisena taakkana valtakunnan korkeimmissa viroissa. No, huoli pois. Kun tämä tukipaketti on selvityskierrosten jälkeen pöydän kulmalla myös jaettavaksi, ei hakijoita ole enää niin paljon kuin akuutin tarpeen aikaan.

Ja kas, näin säästimme Suomen nousuun. Pelottavinta on, jos tämä ei olekaan ironiaa. Toisaalta voiko hallitus etsiä syytä itsestään, jos on mahdollisuus huokeaan hintaan istuttaa perunantaimia maa täyteen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olipas kyllä harvinaisen paska ”tuki”paketti. Eihän tuo riitä alkuunkaan ravintoloille sun muille Suomessa. Ainakin tuplat olisi pitänyt olla.
Jeps, ja muutenkin yritystuissa hallitus on epäonnistunut kaikkein pahiten. Yllättävästi hallituspuolueista juuri Keskusta on aiheuttanut eniten hidasteluita ja pullonkauloja. Suoraa tukea ja nopeasti ja etenkin pk-sektorille - ei pitäisi olla vaikea resepti. Jos lainsäädäntöä puuttuu niin sitä olisi voitu jo pari kuukautta reippaasti säätää. En ymmärrä tätä nuivuutta ja hidastelua.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Sannasta on hyvää vauhtia marinoitumassa tälle maalle presidentti, ehkä jo heti Saulin jälkeen. Erinomainen esiintyjä, selkeäsanainen puhuja ja varsinainen ilo silmälle. Edustava nuori nainen.
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Sannasta on hyvää vauhtia marinoitumassa tälle maalle presidentti, ehkä jo heti Saulin jälkeen. Erinomainen esiintyjä, selkeäsanainen puhuja ja varsinainen ilo silmälle. Edustava nuori nainen.

Keskivertoa selkeästi parempi poliitikko, mutta kun katsoo noita hallituksen tiedotustilaisuuksia niin tuntuu olevan ongelmia sujuvan puheen tuottamisessa melkein jokaisella ministerillä. Hyvät mahdollisuudet tulevaisuudessa presidentiksi, ei ainakaan huono vaihtoehto.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Tukipaketit yrityksille ja eritoten ravintoloille ovat ihan varmasti liian pieniä. Kusessahan ne ovat nyt joka tapauksessa ja onhan tuossa tekemistä, jos meinaa pinnalla pysyä. Tässä nyt kun on tilannetta seuraillut, niin yrittäjät jos jotkut tuntuvat olevan kovin kateellista porukkaa, kun jonkun saama tuki on kyllä ihan liian iso ja kyllä olisi pitänyt jättää sille antamatta kokonaan ja mulle mieluummin. Pyöritetään oikein yritystä, jossa on työntekijöitäkin ja ei osata jumalauta hakemuksia täyttää, saatika muutenkaan ymmärtää juuri mistään mitään. Kyllä pitäisi jonkun tuoda postiluukusta käteistä kirjekuoressa pyytämättä, kun tilanne on niin kurjaksi mennyt ja rahat loppu.

Ihan vaan vähän yleistelin aikani kuluksi, heh.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olen kyllä eri mieltä tuosta puhumisesta. Todella rasittavaa kuunneltavaa, kun joka sanan perässä on piste.

Näin on. Vastaukset aloitetaan usein vielä "Tietenkin" tai "Tietenkään", vaikka ne eivät asiayhteyteen edes sopisi. Mutta Marinin selkosuomi vetoaa suureen osaan vanhemmista kuulijoista/katsojista. Tämä näkyy myös SDP:n kannatussiirtymissä.

Kepulaiset näyttivät taas omat kieroilunsa. Haluavat vielä tarkastella ravintoloiden tukipaketin jakoperusteita. Otettiin siis pois hallituksen tämän pv käsittelystä

Kepulaiset haluavat yhden jakkaran tuen. Maatila nostaa yhden jakkaran ulos, laittaa siihen palan pullaa, ja tuki myönnetään taannehtivasti ilman erillistä yhtiötä verottajan toimesta.
 
Keskivertoa selkeästi parempi poliitikko, mutta kun katsoo noita hallituksen tiedotustilaisuuksia niin tuntuu olevan ongelmia sujuvan puheen tuottamisessa melkein jokaisella ministerillä.
Eikä pelkästään puheen, vaan myös sujuvien ja selkeiden päätösten, sekä ohjeistusten tekeminen tuntuu tuottavan jatkuvasti suuria ongelmia. Miten normijampan tulisi reagoida, kun edes viranomaiset eivät tunnu ymmärtävän milloin on kyseessä määräys, ja milloin taas ohje tai suositus? Tätä voi pohtia esim. hallituksen rajapäätösten ja viestinnän suhteen:
Politiikan tutkijatohtori Johanna Vuorelma Tampereen yliopistolta tajusi viime viikolla, että toisin kuin poliitikot viestivät, rajat eivät olekaan kiinni. Kuullessaan tapauksista rajalla, hän on hyvin hämmentynyt siitä, että hallitus yhtäältä sanoo tekevänsä tarkkaan asiantuntijatietoon ja laillisuusharkintaan perustuvaa päätöksentekoa, mutta rajatarkastuksia koskevat käytännöt ovat ristiriidassa tämän kanssa.

Vuorelma näkee hallituksen viestinnässä performatiivista, julistuksellista puhetta.

– Puhumalla siitä, että rajat ovat kiinni, ihmiset on saatu ajattelemaan ja toimimaan niin, että ne todella ovat kiinni. Ja tämähän on aivan käsittämätöntä avoimessa demokratiassa.

Oikeusoppineet ovat kritisoineet tiedottamista erityisesti sen osalta, että tuntuu olevan epäselvää koska on kyseessä suositus ja koska lakiin perustuva määräys. Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvasen mukaan yksi hyvä esimerkki on karanteeniohjeistus ulkomailta saapuville, jonka rajaa ylittävät ovat kokeneet rajaviranomaisten esittävän ikään kuin pakkona, vaikka se on suositus. Karanteenimääräyksen voi antaa vain terveysviranomainen.

Helsingin yliopiston oikeustieteen professori Tuomas Ojanen Helsingin yliopistosta on havainnut samana. Harhaanjohtavaa puhetta on liian paljon. Ohjeet ja suositukset kuulostavat liian usein määräyksiltä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eikä pelkästään puheen, vaan myös sujuvien ja selkeiden päätösten, sekä ohjeistusten tekeminen tuntuu tuottavan jatkuvasti suuria ongelmia. Miten normijampan tulisi reagoida, kun edes viranomaiset eivät tunnu ymmärtävän milloin on kyseessä määräys, ja milloin taas ohje tai suositus? Tätä voi pohtia esim. hallituksen rajapäätösten ja viestinnän suhteen:

Kyllä hallitus ja viranomaiset tietävät pääosin tarkkaan, mitä sanovat. Voidaan arvostella Marinia siitä, että hän sanoo mediassa X "Suomen laittavan rajat kohta kiinni." Mutta ei Marin niin sanonut. Marin sanoi, että "Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen".

Sitten on erikseen vedätys, joka tehdään taudin rajoittamisen takia. Esimerkkinä taas Marin "Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi".

Kyllä sieltä läpi pääsee ilman välttämätöntä syytäkin, mutta rajavartiosto voi toisaalta estää matkan, koska se noudattaa poikkeusmääräyksiä omalla tavallaan.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Liittyvätkö nämä Päivi Nergin pyssyyn ajettu nimitys ja ravintolatuet toisiinsa. Poliittisia lehmänkauppoja: jos ei toista, niin ei toistakaan?

Käsittämätöntä suhmurointia.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Eikä pelkästään puheen, vaan myös sujuvien ja selkeiden päätösten, sekä ohjeistusten tekeminen tuntuu tuottavan jatkuvasti suuria ongelmia. Miten normijampan tulisi reagoida, kun edes viranomaiset eivät tunnu ymmärtävän milloin on kyseessä määräys, ja milloin taas ohje tai suositus? Tätä voi pohtia esim. hallituksen rajapäätösten ja viestinnän suhteen:
Erittäin hyvä pointti.

Absurdia ja kornia on myös se, että mediaesiintymisiin vuosikausia koulutettu pääministeri lukee paperista sana kerrallaan ohjeita, ja HS ynnä muut jaksavat hehkuttaa "selkeää" "johtamista".

Tosiasiassa tätä kriisitilannetta ei johda ja koordinoi ammatillisesti mikään organisaatio. On vain puoluepoliittinen valtioneuvosto harmaine eminensseineen ja poliittisine avustajineen.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eittämättä kepu vain on ottanut alan palautteen huomioon ja haluaa antaa enemmän tukea. On ilkeää edes epäillä mitään muuta Suomen luotettavimmalta puolueelta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Olen kyllä eri mieltä tuosta puhumisesta. Todella rasittavaa kuunneltavaa, kun joka sanan perässä on piste.

Eiköhän tuo puhetapa ole valmennuksen ansiota, aivan kuten Sauli Niinistölläkin. Rauhallista, selkeää ja hyvin artikuloitua puhetapaa pidetään yleisesti vakuuttavampan kuin nopeaa kimitystä. Marin on marinoitu Tampereen kunnallispolitiikassa vuosien ajan ja osaa esiintyä vakuuttavasti ja rauhallisesti.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Sannasta on hyvää vauhtia marinoitumassa tälle maalle presidentti, ehkä jo heti Saulin jälkeen. Erinomainen esiintyjä, selkeäsanainen puhuja ja varsinainen ilo silmälle. Edustava nuori nainen.
Erityisesti Marin varmasti vetoaa ihmisiin, jotka muutoinkin tykkäävät katsoa selkokielisiä uutisia.

yli 150 000 lomautettua ja yli 200 00 työtöntä eli viitisentoista prosentia työvoimasta. Kansantalous kiittää, nationalekonomi tackar.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Suomi siis ei tavoittele laumasuojaa, koska sen saa ainoastaan rokotteen avulla ja sen saamisessa kestää oma aikansa. Suomi ja Saksa ovat strategioissaan samoilla linjoilla, puretaan rajoituksia asteittain ja tehdään korjausliikkeitä jos tarve vaatii.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ainakin joitakin ravintolayrittäjiä näyttää ärsyttävän se, että ne, jotka yrittivät jatkaa toimintaansa takeaway-toiminnalla yms. kärsivät niihin verrattuna, jotka löivät hanskat tiskiin. Onhan se toisaalta aika vieras ajatusmaailma yrittäjälle, ettei pyri edes muokkaamaan toimintaansa poikkeustilanteessa.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alkuvuonna monella ravintolalla on myynti pientä, joten korvausajankohtaa on syytä eduskunnan vielä tarkastella. Valtioneuvoston on syytä liittää esitykseen lausuma, että nämä asiat tulee huomioitua ja mahdollisimman moni ravintola saisi oikeudenmukaisen tuen.

Tuossa Lintilän twiitti siitä, miksi Keskusta halusi tarkentaa tätä ravintoloiden tukemista. Eli näyttää taas siltä, että Kepu on tästäkin hallitus poppoosta se ainut, joka haluaa tehdä mahdollisimman järkeviä päätöksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös