Mainos

Sanna Marinin hallitus

  • 2 676 963
  • 21 453

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun nykyinen hallitus (tosin Rinteen johdolla) aloitti, totesin, että ollaan Venezuelan tiellä. Tuolloin asia tuntui kovasti huvittavan montaa nimimerkkiä. Sen jälkeen on nähty mm. yrityksien kiinnilaittamista valtion mahtikäskyllä ilman kunnollisia korvauksia, matkustusrajoituksia, uhkailuja pakkokaranteeneista, poikkeustilalainsäädäntöä ja kohta internetin blokkaamisia sekä sananvapauden rajoittamista lainsäädännöllä. Jokohan siellä suunnitellaan leirejä?

Leirejä ei varmaan ole tulossa, ja vakava asia, joten en sen enempää.

Luin Ruotsin budjettiesitystä ja mieleen tuli, olisiko Ruotsin vihervasemmistolaisen vähemmistöhallituksen päätökset Suomessakin parempia, jos päittäin hallituksia vaihdettaisiin. Epäilen tosin, että Ruotsissa ei Marinin linjaa hyväksyttäisi. Ruotsissa pieni- ja keskituloisten tulovero alenee samalla kun työnantajamaksua alennetaan nuorten osalta. Ruotsin kotitalousvähennystä vastaavan järjestelmän verovähennyksen yläraja nousee 75 000 kruunuun, mikä on noin 7 200 euroa.

Minä kutsun tuota työn kautta elvyttämiseksi, kun muutkin Ruotsin elvytyspäätökset otetaan mukaan. Suomessa hallitus on hyvin konservatiivinen. Muutkaan puolueet eivät halua poiketa SDP:n peruslinjalta, joten jälki on sitten kysyntää vähentävää. Esimerkiksi pien- ja keskituloisten ansiotuloveron alentaminen + 7 000 euron kotitalousvähennys loisi työtä Suomeen. Ruotsissa hallitus tarvitsee liberaalien ja keskustan tuen, ja tämä luultavasti näkyy osaltaan talouslinjan järkevyytenä suhteessa Suomeen.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Parempi kun ei kommentoi tähän mitään. Se on kyllä todettava, että Veikkauksen tuotot eivät blokeilla tule nousemaan. Ammattilaispelaajat ja vakavammat harrastajat kiertävät nuo rahansiirtojen blokit helposti.

Lisäksi veronmaksajille tulee vielä kymmeniä miljoonia maksettavaa PAF:lle hyvitystä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kun nykyinen hallitus (tosin Rinteen johdolla) aloitti, totesin, että ollaan Venezuelan tiellä.

Ikään kuin tuo olisi jotenkin vähemmän naurettava ja järjetön väite nyt. Suomi ei ole edes Kreikan tiellä, eikä ole koskaan ollutkaan, vaikka tuollaisella retoriikalla on vaalejakin voitettu.

Ei sillä, itsellekin hallituksen tekemä budjettiesitys oli kyllä pettymys. Toisaalta en usko, että Suomessa millään puolueella olisi ollut rohkeutta tehdä aidosti elvyttävää pakettia ensi vuodelle kun opposition kritiikin kärkikin on jotain semityperää velkamongerrusta.

No, olosuhteet tulevat lähitulevaisuudessa joka tapauksessa pakottamaan melko suuriin rakennemuutoksiin. Katsotaan sitten mihin päädytään ja kenen johdolla.
 
K

Kiekkokatsoja

Vuodessa 65000 työllistä vähemmän. Elokuu 2019-2020. Satatonnia voi paukkua, ennen hallituskauden loppua.
Hallituskupla poksahtelee vähän väliä, mutta hillotolpasta pidetään kiinni.
No ehkäpä kikkailulla, voi saada tilostoja paremmaksi.
Tai velkaakin voisi ottaa lisää, se ei tunnu missään. (Koska vielä ei ole takaisin maksuaika).
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

"Rydmanin mukaan arviona on, että saatavuuden rajoittaminen voisi vähentää nettipeleihin liittyviä ongelmia, vaikka estoja voisikin mahdollisesti kieltää.

– Veikkauksen tuoton turvaaminen ei ole EU-oikeudellisesti hyväksyttävä peruste lainsäädännöllisille toimenpiteille. Monopolia ei saa ylläpitää siksi, että se tuottaisi mahdollisimman paljon rahaa, vaan monopoli perustuu erityisesti pelihaittojen torjuntaan, Rydman muistuttaa.

Rydman kertoo, että arpajaislainsäädännön uudistuksia valmisteleva työryhmä tarkastelee muun muassa sitä, puuttuisiko maksuliikenteen esto elinkeinovapauteen sekä mitkä lainsäädännön muutokset ovat tarpeellisia. Myös maksuliikenteen estojen vaikutuksia arvioidaan.

Rydman arvioi, että esitysluonnos arpajaislain muutoksista voisi olla valmis lausuntokierrokselle vuodenvaihteen aikaan."
 

Jeffrey

Jäsen
Ja sitten vielä ihmetellään, miksi yritykset vetävät investointejaan pois Suomesta. Hallitus rajoittaa kilpailua ja haluaa vahvistaa valtionyhtiön monopoliasemaa. Opetusministeri puhuu, että Suomessa ei haluta yrityksien omistavan tuotannontekijöitään, vaan halutaan kansan demokratiaa. Hallitus lupailee satasia eläkeläisille ja lupaa työttömille lisää rajaa - tämä rahoitetaan työnantajamaksuja ja verotusta kiristämällä. Kiinteistöveroa ollaan muuttamassa entistäkin rankemmin siten, että mitä arvokkaampi kiinteistö sitä enemmän maksat - eli älä tee fiksuja investointeja tai joudut niistä maksamaan verottajalle. Ja tämä kaikki vasta kun hallitus on pääsemässä vauhtiin.

Lienee ihan aiheellinen kysymys, investoisitko itse tällä hetkellä Suomeen. Tai jos investoit, miten otat nämä kaikki riskit huomioon investointilaskelmassa seuraavalle 20 vuodelle.

Tehtaat sulkee, työttömyys kasvaa, mutta yhdessä samassa bussissa mennään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja sitten vielä ihmetellään, miksi yritykset vetävät investointejaan pois Suomesta. Hallitus rajoittaa kilpailua ja haluaa vahvistaa valtionyhtiön monopoliasemaa.

Pidän merkittävänä virheenä. Mutta valitettavasti Suomi ei ole ainoa maa EU:ssa tai Euroopassa, joka näin toimii mm. veikkaus- ja pokeritoimintojen osalta.

Itsekin olen tuota pohtinut, että mitä ihmeen pahaa Suomen hallitus teki vuosina 2014–2018, kun suorat investoinnit Suomeen laskivat vuodesta toiseen.

Ei mitään pahaa. Hallitus antoi sijoituksille paremmat mahdollisuudet tuottoon. Kyse on ns. arvostuserien muutoksesta, joilla sijoitukset laskivat lähes 11 mrd euroa. Tuottoprosentti nousi.

Se mitä Sipilän hallitus ei tehnyt, on Suomen vieminen NATO:n jäseneksi. Ilman sitä ulkomaiset sijoittajat hinnoittelevat ns. Venäjä-riskin, jota esimerkiksi Ahtisaari on avannut. Tällöin 50-50 tilanteessa valitaan Suomen sijasta Ruotsi ja 50-50 tilanteessa Suomen sijasta Viro. Ja vähän voi olla allekin 50 Ruotsi ja Viro. Pahoin pelkään, että nykyinen hallitus päätyy samaan ja ei tee asialle mitään.
 

Jeffrey

Jäsen
Tämä lienee se luotettava tilasto eikä Business Finlandin esitykset, joita olen joskus aiemmin käyttänyt lähteenä.

Nyt pitäisi myös ymmärtää mitä tilastoa lukee. Eli mitä nämä sisältää. Itse en pidä pahana, että esimerkiksi kiinalaisten eläkevakuutusyhtiöiden tai venäläisten oligarkien sijoitukset suomalalaiseen kiinteistökantaan ovat vähentyneet.

Vielä suoran sijoituksen määritelmä:
Suorilla sijoituksilla tarkoitetaan pääomasijoitusta, jonka yritys tekee toisessa maassa sijaitsevaan yritykseen pysyvän taloudellisen suhteen luomiseksi ja määräysvallan hankkimiseksi. Käytännössä sijoitus tilastoidaan suoraksi sijoitukseksi, jos yrityksen omistusosuus tai äänivalta ulkomaisessa yrityksessä on vähintään 10 %.


Tarjoamasi tilaston perusteella siis edelliseltä hallitukselta ihan massiivinen onnistuminen kasvattaa Suomen BKT:tä, ja samalla pienentää ulkomaalaisten määräysvaltaa Suomeen ja suomalaisiin.

Todetaan vielä, että ilmeisemmin tässä tilastossa ei edes näkyisi, jos esimerkiksi Tesla tai UPM investoisi miljardi euroa Suomessa sijaitsevaan tehtaaseen.
 
Viimeksi muokattu:

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mahtaakohan tuo rahapeliyhtiöiden ja asiakkaiden välisten rahansiirtojen estäminen olla EU-lainsäädännön mukaan edes laillista. Voisi kuvitella, että näin radikaalia kilpailun rajoittamista ei saisi EU-alueella tehdä ainakaan ilman todella merkittävää syytä. Rahapelaamisen haitat ei mielestäni voi olla se syy, koska suomalainen monopoliyhtiö kuitenkin tarjoaa ihan niitä samoja palveluita ja niistä aiheutuu ihan vastaavanlaisia haittoja. Mitään todisteita ei ole, että haitat edes vähenisivät tuolla rajoituksella.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mahtaakohan tuo rahapeliyhtiöiden ja asiakkaiden välisten rahansiirtojen estäminen olla EU-lainsäädännön mukaan edes laillista. Voisi kuvitella, että näin radikaalia kilpailun rajoittamista ei saisi EU-alueella tehdä ainakaan ilman todella merkittävää syytä. Rahapelaamisen haitat ei mielestäni voi olla se syy, koska suomalainen monopoliyhtiö kuitenkin tarjoaa ihan niitä samoja palveluita ja niistä aiheutuu ihan vastaavanlaisia haittoja. Mitään todisteita ei ole, että haitat edes vähenisivät tuolla rajoituksella.
Ja suomi lienee ainoa euroopan maa joka tällaista holhousta kansalaisilleen tarjoaa. Alkon kanssa parina sellaista parempaa korruptiota. Kun aikanaan äänestin EU:n puolesta, niin kyllä yksi tärkeimmistä motiiveista oli se, että suomalainen poliitikko ei pääse perseilemään enää niin paljon, kun euroopasta ihan täysipäisiäkin valonpilkahduksia siellä täällä joskus on. EU on epäonnistunut suomalaispoliittikkojen sääntelyssä ja valonpilkahdukset suomessa eivät loista.

Kiva kuitenkin, että pääministeri jaksaa hymyillä.

VMP
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Itsekin olen tuota pohtinut, että mitä ihmeen pahaa Suomen hallitus teki vuosina 2014–2018, kun suorat investoinnit Suomeen laskivat vuodesta toiseen.

Onko tämä vitsi vai "hieman" poliittisesti värittynyt tulkinta? Minusta kaavio näyttää siltä, että Suomen hallitus teki vuosina 2014-17 hyvää, koska nuo neljä vuotta olisivat top-4 vuodet tarkastelujaksolla kotimaisten investointien määrässä. Toki 2014 saattoi olla paras ja pudotusta tuli jokunen promille, mutta sitä on paljain silmin vaikea arvioida.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Sijoitukset Suomeen = vihreät tolpat.
NIin nimenomaan ne ovat kaikki top4 lukemia tuossa tilastossa ja sitten 2018 alkoi lasku.
Eikä sitä laskua tulla ihan heti oikaisemaan kun ideologia on tällä hallituksella sen verran vahva, ettei niitä ulkomaisia sijoituksia uskalla tänne kovin moni tehdä.

Soten kyllä Sipilän hallitus jätti tekemättä silloin ei olisi rakennettu uutta hallintorakennelmaa jo olemassa olevien päälle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Laskua on 2014-2018 koko ajan. Sipilän hallitus oli vallassa 2015-2019. Miksi siis nykyinen lasku (jos sellaista todellisuudessa on) johtuu Marinin hallituksesta ja sen ideologiasta, mutta Sipilän aikainen lasku ei johdu Sipilän hallituksesta? Miksi vastuu ilmiöstä ei ole sama kaikilla hallituksilla? Tästä keskustelun kaksoisstandardista oli tässäkin kysymys.

Koitin tuota jo osaltani avata, mutta taisi mennä ohi. Pointti on siinä, että kyse on pikälti arvostuserien muutoksesta, joilla sijoitukset laskivat lähes 11 mrd euroa.

Ulkomaiset suorat sijoitukset on myös tilastollinen ongelma. Jos ulkomaisessa omistuksessa oleva yhtiö tekee investoinnin Suomeen ilman ulkomaista rahaa, kyse ei enää ole ulkomaisesta suorasta sijoituksesta. Näin usein tapahtuu ja mahdollinen laina otetaan kotimaisen yhtiön toimesta. Johtuen rahoitusmarkkinoiden ja monista muista muutoksista, YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön julkaiseman investointiraportin mukaan vuonna 2018 maailman suorien sijoitusten virrat supistuivat noin 17 prosenttia (UNCTAD: World Investment Report 2019).

Kovin paljon ei siis tilasto kerro Sipilän hallituksen toimista.

Nettoinvestoinnit sekä yritysten investoinnit Suomessa omaan toimialaansa kertovat enemmän. Niissä meillä on ollut kasvavia ongelmia vuosi- ja hallituskausia. Onneksi sentään kansa sijoittaa yhä enemmän osakkeisiin ja kiinteään omaisuuteen, vaikka tekeekin sen osin velaksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nyt pitäisi myös ymmärtää mitä tilastoa lukee. Eli mitä nämä sisältää. Itse en pidä pahana, että esimerkiksi kiinalaisten eläkevakuutusyhtiöiden tai venäläisten oligarkien sijoitukset suomalalaiseen kiinteistökantaan ovat vähentyneet
Ovatko nämä ainoita sijoittajia Suomeen vai voisiko Suomeen tulla myös muunlaisia sijoittajia?
Tarjoamasi tilaston perusteella siis edelliseltä hallitukselta ihan massiivinen onnistuminen kasvattaa Suomen BKT:tä, ja samalla pienentää ulkomaalaisten määräysvaltaa Suomeen ja suomalaisiin.
Eikö tällainen protektionismi ole enemmän sosialististen neuvostotasavaltojen, arabi sosialistien ja muiden vasemmistolaisten hommaa? Koitetaan pitää kaikki toiminta kotimaisten yritysten hallussa jne. ja toivotaan valtion puuttuvan ulkomaisiin omistuksiin?
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Hallituksen talouspolitiikan tarkoituksena on ollut alunperinkin lisätä menoja maksimimäärä. Tähän on käytetty pääosin kahta välinettä: valtion omaisuuden myynti ja valhetta nousevasta työllisyydestä. Jälkimmäisessä menoja on etukäteen lisätty laskennallisen 60k työpaikan verran, sillä verukkeella että kutsuttiin työryhmiä miettimään työllistämistapoja. Tosiasiassa kaikkien tiedossa oli koko ajan, että mitään keinoja jotka ovat hyväksyttävissä ei ole löytymässä, eikä menoja olla perumassa mikäli työllisyys ei parane. Etenkin kun suhdanne oli jo muutenkin jäähtymässä.

Vuonna 2007 korotettiin palkkoja kilpailijamaita enemmän (Sari Sairaanhoitaja) ja tietenkin juuri ennen talouskriisiä. Tietenkin nyt tehtiin juuri sama asia, kiky tuntien ja palkankorotusten yhteisvaikutus on yli 5%. Eurotaloudessa kun devalvaatiota ei ole käytössä olisi parempi pitää palkankorotukset kokoajan maltillisina, koska alaspäin jousto on hyvin kivuliasta. 90-luvun lamasta muuten noustiin Nokian lisäksi myös maltillisen työvoimapolitiikan avulla. Martti Ahtisaari veti Matti Pekkasen työryhmää, joka keksi lääkkeitä työllisyyden parantamiseksi. Karkeasti sanoen ryhmän löytämät lääkkeet olivat maltilliset palkankorotukset ja mahdollisuuksien mukainen verojen kevennys. Nämä toimenpiteet sitten Lipposen ja Niinistön vetämä hallitus otti ohjenuorakseen. Sattumoisin aikalailla samat toimenpiteet mitä Sipilän hallituksella. Työmarkkinajärjestöt toki sopii mitä sopii, mutta samaan aikaan hallitus kuitenkin jo käyttää rahoja uusista työllisistä, kun taputtelevat selkään työntekijä puolta, siitä huolimatta että tehty sopimus vie hallituksen tavoitteita kaemmas.

Nykyhallituksen pääasiallinen keino joka lisää työllisiä määrällä 10k on aktiivimalli, jonka hallitus ensin perui, ja nyt otti uudestaan käyttöön eri nimellä. Näin pienenä vinkkinä jos samaisen aktiivimallin vielä peruu ja ottaa käyttöön uudestaan vaikkapa sata kertaa päästään miljoonaan uuteen työpaikkaan! Näin hallituksen matematiikalla. Työllisyyttä vähentäviä toimia, kun ei lasketa.

Työllisyys keinona esitetään myös oppivelvollisuuden pidennystä. Tosiasiassa lyhyellä tähtäimellä valtion kulujen kasvattaminen johtaa lähinnä verojen korottamiseen, joka pikemminkin vähentää työllisyyttä. Pitkässä juoksussakin on epäselvää auttaako uudistus syrjäytyviä nuoria vai olisiko parempi ollut esimerkiksi panostaa pienempään luokkakokoon ja parempiin tukitoimiin opetuksessa. Korona oloissa näitä keskusteluja ei tietysti ole tarvinnut vielä käydä, kun ollaan oltu selviytymis moodissa.
 

Salama44

Jäsen
Vuodessa 65000 työllistä vähemmän. Elokuu 2019-2020. Satatonnia voi paukkua, ennen hallituskauden loppua.
Hallituskupla poksahtelee vähän väliä, mutta hillotolpasta pidetään kiinni.
No ehkäpä kikkailulla, voi saada tilostoja paremmaksi.
Tai velkaakin voisi ottaa lisää, se ei tunnu missään. (Koska vielä ei ole takaisin maksuaika).

Miten kovasti se työllisyys on muissa maissa korona--aIkana lisääntynyt?

Jos siellä paiskitaan niska limassa töitä ilman että työllisyys on kärsinyt tai oikeistohallitukset ovat saaneet työllisyyden kukoistamaan niin onhan se ihmei ettei Suomesta osteta entiseen malliin.

Luulen kuitenkin että koronalla on joku vaikutus maailmanlaajuiseti kun Euroopassakaan ei ole enää matkustusrajoitusten ulkopuolella kuin 4 maata.
 

Salama44

Jäsen
Tässä vähän aempia ennusteita koronan vaikutuksista tuhosiko Sanna Marinin hallitus Suomen talouden ja ottiko Suomi turhaan velkaa.


Verratkaa Suomen tilanetta muihin maihin kun Suomen bkt:n laskuennuste tälle vuodelle on 5 %. Se on keväällä ennustetussa koronatilanteessa torjuntavoitto.

Nyt tapahtuvat tehtaiden sulkemiset ja työpaikkojen menetykset eivät ole tämän hallituksen syy eikä se ole tehnyt mitään mikä on dramaattisesti huonontanut kilpailukykyä. Päinvastoin on tuettu ja tuetaan muita yrityksiä pysymään pystyssä kriisin yli ja työttömiksi joutuvia.

Kilpaikukyvyn huononeminen on jo edellisten hallituten ajoilta eivätkä ne pystyneet parantamaan hyvinä Ikoinakaan sitä niin paljon että se olisi kestänyt maailmanlaajuisen koronaiskun ja kysynnän hiipumisen.

Tottahan toki Marinin hallituksen pitäisi nyt pystyä kilpailukyky korjaamaan koronasta huolimatta ja Suomen elämään velattomana, koko ajan uusia työpaikkoja luoden, mutta jotkut asiat ovat vaan mahdottomia ja pitää tyytyä siihen ettei kaikkein pahin ennuste koronasta ehkä toteudu ja talouden ja työllisyyden nousemista joutuu odottamaan hieman pidempään.

 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kilpaikukyvyn huononeminen on jo edellisten hallituten ajoilta eivätkä ne pystyneet parantamaan hyvinä Ikoinakaan sitä niin paljon että se olisi kestänyt maailmanlaajuisen koronaiskun ja kysynnän hiipumisen.
Melkoista mustan valkoiseksi puhumista. Edellisen hallituksen aikana työttömyyden paraneminen ylitti kaikki odotukset ja varsinkin vasemmisto oli oppositiossa 100% varma että niihin ei tulla pääsemään. Nyt sitten kehdataan itkeä, ettei tarpeeksi pystytty parantamaan.
Tottahan toki Marinin hallituksen pitäisi nyt pystyä kilpailukyky korjaamaan koronasta huolimatta ja Suomen elämään velattomana, koko ajan uusia työpaikkoja luoden, mutta jotkut asiat ovat vaan mahdottomia ja pitää tyytyä siihen ettei kaikkein pahin ennuste koronasta ei ehkä toteudu ja talouden ja työllisyyden nousemisa joutuu odottamaan hieman pidempään.
On valheellista väittää, että kilpailukyvyn parantaminen olisi mahdotonta. Marinin hallitukselle on mm sen perustaman työryhmän toimesta kerrottu nippu keinoja, mutta se ei halua niitä tehdä. Jos niitä keinoja ei tehdä myöhemminkään, niin työllisyysaste ei tule tämän hallituksen aikana nousemaan. Ihan oma syy.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kilpaikukyvyn huononeminen on jo edellisten hallituten ajoilta eivätkä ne pystyneet parantamaan hyvinä Ikoinakaan sitä niin paljon että se olisi kestänyt maailmanlaajuisen koronaiskun ja kysynnän hiipumisen.

Kun puhutaan kustannuskilpailukyvystä ja muusta kilpailukyvystä, ongelma ovat SDP, Keskusta ja Vasemmistoliitto. Hallituksessa tai oppositiossa. Kokoomuksessa on myös paljon vikaa, mutta viennille tärkeän kustannuskilpailukyvyn Kokoomus ymmärtää. Keskustan ongelma on tuet, jotka estävät aivan liikaa maatalouden kehittymistä kilpailukykyisemmäksi.

Tämä näin välihuomautuksena. Muilta osin @dana77 kertoikin sen, mitä kertoa piti.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vuodessa 65000 työllistä vähemmän. Elokuu 2019-2020. Satatonnia voi paukkua, ennen hallituskauden loppua.
Hallituskupla poksahtelee vähän väliä, mutta hillotolpasta pidetään kiinni.
Oikeastihan Suomi on selvinnyt hienosti tähän mennessä koronakriisistä. Tautitilanne Suomessa on parempi kuin juuri missään muualla Euroopassa ja myös talous on ottanut selvästi vähemmän osumaa kuin mikä on EU-alueen keskiarvo. Tässä mielessä hallituksen voidaan sanoa onnistuneen erinomaisesti viimeisen puolen vuoden aikana taspainottelemaan talouden ja terveyden ehdoilla.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Oikeastihan Suomi on selvinnyt hienosti tähän mennessä koronakriisistä. Tautitilanne Suomessa on parempi kuin juuri missään muualla Euroopassa ja myös talous on ottanut selvästi vähemmän osumaa kuin mikä on EU-alueen keskiarvo. Tässä mielessä hallituksen voidaan sanoa onnistuneen erinomaisesti viimeisen puolen vuoden aikana taspainottelemaan talouden ja terveyden ehdoilla.
Kerrotko mitkä ovat olleet ne Suomen hallituksen merkittävät muista maista poikkeavat ansiokkaat teot joiden johdosta ollaan koronan suhteen vähemmän huonossa tilanteessa?
Siihen miksi Suomessa ollaan toistaiseksi päästy vähemmällä on kyllä selittävä tekijä, mutta se ei ole hallitus.
 
K

Kiekkokatsoja

Oikeastihan Suomi on selvinnyt hienosti tähän mennessä koronakriisistä. Tautitilanne Suomessa on parempi kuin juuri missään muualla Euroopassa ja myös talous on ottanut selvästi vähemmän osumaa kuin mikä on EU-alueen keskiarvo. Tässä mielessä hallituksen voidaan sanoa onnistuneen erinomaisesti viimeisen puolen vuoden aikana taspainottelemaan talouden ja terveyden ehdoilla.
No miten näkee asiat.
Halliituspohja oli väärä. Keskusta ei sinne kuulunut, ja sdp jousti.
Tautitilanne.. Heh, sen tianteeseen mukaan on nyt valtavasi joustoa, on täysin tietämätöntä, missä esim jouluna, jossa pian olemme.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Oikeastihan Suomi on selvinnyt hienosti tähän mennessä koronakriisistä. Tautitilanne Suomessa on parempi kuin juuri missään muualla Euroopassa ja myös talous on ottanut selvästi vähemmän osumaa kuin mikä on EU-alueen keskiarvo. Tässä mielessä hallituksen voidaan sanoa onnistuneen erinomaisesti viimeisen puolen vuoden aikana taspainottelemaan talouden ja terveyden ehdoilla.
Tautitilanne on hyvä mutta se on enemmän olosuhteista ja ihmistä kiinni ei hallituksesta.

Talous on ottanut nimenomaan hallituksen sulkujen yms. takia osumaa ja nimenomaan palveluissa todella paljon jo nyt.
Nyt alkaa vaan sama näkymään vielä raadollisemmin teollisuuden puolella kun sisällä olleet tilaukset on tehty pois niin uusia ei ole tullut.
Näiden seuraukset tullaan näkemään nyt syksyn aikana ja siinä ei puhuta sadoista, eikä tuhansista työpaikoista vaan kymmenistä tuhansista.

Se, että hallitus oikeasti tukisi näitä yrityksiä tai yrittäisi luoda niille olosuhteita selvitä, tyytyy hallitus puuhastelemaan polkupyörien, hanhien ja veronkorotusten parissa.
Tilanteessa jossa pitäisi nimenomaan keventää verotusta ja nostaa mm. kotitalousvähennystä niin sitä ollaan pienentämässä. Se kun on oikeasti yksi tehokkaimmista keinosta kotitalouksille työllistää, nyt samat hommat tehdään ilman korttia ja ne vähäisetkin verot jäävät saamatta.
Samoin alkoholivero tuottojen määrä tullee ensi vuonna laskemaan kun porukka hakee tai tilaa entistä enemmän ulkomailta.

Tälle hallitukselle ainut keino kerätä lisää rahaa on veron korotus vaikka verotuksen kevennys toisi oikeasti enemmän rahaa kassaan.
Tästähän on Suomessakin ihan todettua materiaalia kun autoveroa laskettiin niin kovasti väitettiin verotulojen tippuvan kas kummaa kun hinnat laskivat niin verotulot nousivat.
No eihän valtion virkamiehiltä voi vaatia niin kovaa osaamista, että osaisivat laskea noin vaativaa laskentaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös