Suomen ja Ruotsin pelikirja on ihan erilainen, ja selkeimmin tuo näkyy tartunta- ja kuolleisuustilastoista. Suomi pyrki jarruttamaan viruksen ensiaaltoa merkittävästi ja rajoittaa hoitopaikkojen tarvetta, Ruotsi ei niinkään ja haluaa laumaimmuniteetin jo tämän ensiaallon yhteydessä. Nythän jo raportoitu, että laumaimmuniteetti olisi huono kortti, koska taudin sairastaneilla ei ole toistaiseksi todettu immuniteettia lainkaan. Tästä kannattaa kyllä odottaa lisätietoa, tuntuisi jotenkin täysin aiemman tiedon/virusten vastaiselta, ettei ihmisen elimistö kehittäisi vasta- aineita sairastettuihin flunssiin.
Laumaimmuniteetin hakeminen tuntuu olevan Ruotsilta vähän huono kortti sikälikin, että ovat arvioineet aika optimistisesti että oltaisiin aika lähellä jo, mutta taidetaan olla aika kaukana. Tarpeeksi paljon ihmisiä ei ole sairastanut vielä tautia, tosin Ruotsista ei ole oikein hyvää dataa vielä, mutta muiden epidemiakeskusten perusteella se voi olla jotain 10-15 % väestöstä vain. Immuniteetti tulee siis vasta viidennessä tai kuudennessa aallossa, tai rokotteesta. Jos tulee.
Toinen virhearvio Ruotsilla taitaa olla tuo, että kuolleiden määrä nousee kuitenkin aika korkeaksi nopeassa tahdissa heidän taktiikallaan. Alkuvaiheen puheissa he eivät kuitenkaan tietoisesti tuntuneet tavoittelevan muita Pohjoismaita korkeampia kuolleisuuslukuja, vaan puhe oli että tehdään vain sellaiset toimet joilla on varmasti vaikutusta ja se riittää sitten samaan kuin muilla mailla jotka laittaa varmuuden vuoksi lähes kaiken säppiin. No, näin ei kuitenkaan näytä käyvän.