Sanna Marin

  • 948 815
  • 8 461

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Marinin Hornet-puheissa on oltava jotain mikä on laskelmoitu satavan hänen kannatuslaariinsa. Itse en vain keksi mikä se voisi olla? Henkilö jolle asia ei kuulu mitenkään alkaa ominpäin vihjailemaan hävittäjien lahjoituksesta puolustusministerin tai presidentin tietämättä asiasta mitään. Nyt Ukraina haluaa virallisesti keskustella hävittäjien lahjoituksesta ja jenkitkin on sotkettu mukaan, koska lahjoittaminen vaatisi heidänkin siunauksensa.

Olen myös ihmetellyt miten Marin on ajatellut, että Hornetien lahjoitus auttaisi Ukrainaa sitten vuonna 2026, kun F-35 hävittäjät alkavat saapua Suomeen. Hornetilla lentäminenkin vaatisi useamman vuoden koulutuksen jne. No vastaus tuli eilen uutisia katsoessani ja meinasin pudota tuolilta, kun Marin kertoi olevansa sitä mieltä, että Hornetteja voitaisiin lahjoittaa jo ennen kuin uudet F-35 hävittäjät saapuvat Suomeen. Mitä helvettiä? Siis Suomi luopuisi ilmapuolustuksestaan hetkellisesti ennen uusia hävittäjiä? Aivan absurdia, jos tosiaan Marin tuota mieltä oli.

Nyt Marin näyttää tietämättömältä ja osaamattomalta niin kotimaassa, kuin muuallakin. Mitä Marin näillä puheillaan siis voittaa? En usko hetkeäkään, että tämä olisi ollut ”spontaani ajatus” mikä heitetty ilmoille sympatessa ukrainalaisia vierailun aikana. Jotain EU-huippupestiähän tuo itselleen petaa mutta miten tämä sekoilu edistää mitään?

Irvokasta tuoda tällaista keskustelua ja turhia toiveita sotaa käyvälle maalle. Lisäksi narsistihan ei virheitään myönnä, toisaalta jos narsisti ei koe tekevänsä virheitä, ei ole mitään mitä myöntäisi.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Käsittämättömän typerää toimintaa kaikenkaikkiaan. Haluaako Marin heikentää Suomen puolustusvoimien puolustuskykyä.? Ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei ole leikin asia.

Marin käy vaalitaistelua kovilla panoksilla. Nyt tuli hutikuti. Pieleen meni.

Paljon tärkeämpää olisi keskittyä Suomen kansantalouden ongelmiin, joita riittää ihan riittävästi.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Toimittaja kysyy noin 1:40min kohdassa Marinilta, onko Hornet keskustelu karannut vähän käsistä.
Marin ei myönnä keskustelussa mitään, vaan puhuu että Eurooppalaiselle tasolla näistä on jo puhuttu ja Suomen pitäisi myös keskustelussaan puhua näistä. Virheitä ilmeisesti vähän vaikea myöntää.

 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Jotain EU-huippupestiähän tuo itselleen petaa mutta miten tämä sekoilu edistää mitään?
Sanna Marin on politiikan Christiano Ronaldo, yksilöurheilija joukkuelajissa. Sannahan on ehtinyt jo useaan kertaan vakuuttelemaan, että "hänen sanojaan on ylitulkittu kotimaisessa keskustelussa". Toki se, että sanoja on ylitulkittu myös Ukrainassa ja valtaosassa kansainvälistä mediaa ei muuta mitään. Sannaa on ylitulkittu, Sannassa ei ole vikaa, Sanna ei tee virheitä.

Se tässä itseäni hieman mietityttää, että mikäli Hornet farssi romuttaa Sannan urahaaveet kansainväliseen huippuvirkaan, niin siinä tapauksessa tuo jää sooloilemaan joko hallitukseen pääministeriksi, valtiovarainministeriksi tai oppositiojohtajaksi. Kahdessa viimeisessä roolina olisi tarjolla muuta kuin ykköstähden rooli ja hieman vaikea uskoa löytävän motivaatiota mihinkään muuhun kuin tähtipelaajan rooliin. Ja vaikka saisikin tuon ykköstähden roolin niin tuskin tulisi Kokoomukselta jatkuvasti samallla tavalla syöttöä lapaan kuten viime hallituskaudella hallituskumppaneiltaan. Ja olisihan se demareidenkin kannalta täysi katastrofi, jos Sanna pakkaisi laukkunsa ja jättäisi Suomen politiikan ja demareiden puheenjohtajuuden. Siinä olisi kuhnuriarmeija ihmeissään kun Hornet kuningatar vaihtaisi pesää. Bile-Ilmari tai joo-en-oo-menny-opiskelijatytön-kanssa-asunnolleni-eiku-olenkin-mennyt-opiskelija-tytön-kanssa-asunnolleni-Mäkynen ei taida ihan samalla tavalla houkutella kuhnureita palvomaan itseään.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Nyt Marin näyttää tietämättömältä ja osaamattomalta niin kotimaassa, kuin muuallakin. Mitä Marin näillä puheillaan siis voittaa? En usko hetkeäkään, että tämä olisi ollut ”spontaani ajatus” mikä heitetty ilmoille sympatessa ukrainalaisia vierailun aikana. Jotain EU-huippupestiähän tuo itselleen petaa mutta miten tämä sekoilu edistää mitään.
Eiköhän tuossa Marinin kaksilla korteilla pelaaminen ole vähän karahtanut kiville. Marin haluaa esittää kansainvälisesti merkittävää johtajaa, joka saa ja haluaa lisää huomiota näillä "yltiövenäjävastaisilla" ja ukrainalle kaikki tuki- puheillaan. Nyt ongelmana vain on, että Marin unohti kaiken realismin ja tuo huomionhakuisuus ampui yli. Nyt sitten hänen on pakko yrittää vain pitää tuosta Hornet ajatuksesta kiinni, että tuo kansainvälinen imago ei ota lommoa.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Demarit pelaavat kahden kärjen taktiikalla, joka voi olla hyvä tai huono asia vaalimenestyksen kannalta. Vain hyvin pieni osa SoMe-sisältöä seuraavasta Sanna faneista äänestää kuitenkaan demareita tai Sannaa eduskuntavaaleissa.

Moni eläkeläinen on järkyttynyt Marinin toiminnasta Hornet sekoilussa. Miten se vaikuttaa äänestyskäyttääntymiseen on jo ihan arvailujen varassa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sannalla on selkeästi tavoite jatkaa pääministerinä ja se vaatii sen että demarit olisi vaaleissa suurin puolue. Sanna ja hänen spin doctorit miettivät ja toteuttavat eri strategioita millä saadaan kannatus nousuun, se vaatii sitä että Sanna saa jotain aikaan ja että hänestä puhutaan, joka päivä. Nyt jo vihreiden kannatus on saatu romahdettua, seuraavaksi persut ja kokoomus. Kepu osaa kadottaa kannatuksen ihan itsestäänkin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sanna Marin on politiikan Christiano Ronaldo, yksilöurheilija joukkuelajissa. Sannahan on ehtinyt jo useaan kertaan vakuuttelemaan, että "hänen sanojaan on ylitulkittu kotimaisessa keskustelussa". Toki se, että sanoja on ylitulkittu myös Ukrainassa ja valtaosassa kansainvälistä mediaa ei muuta mitään. Sannaa on ylitulkittu, Sannassa ei ole vikaa, Sanna ei tee virheitä.

Se tässä itseäni hieman mietityttää, että mikäli Hornet farssi romuttaa Sannan urahaaveet kansainväliseen huippuvirkaan, niin siinä tapauksessa tuo jää sooloilemaan joko hallitukseen pääministeriksi, valtiovarainministeriksi tai oppositiojohtajaksi. Kahdessa viimeisessä roolina olisi tarjolla muuta kuin ykköstähden rooli ja hieman vaikea uskoa löytävän motivaatiota mihinkään muuhun kuin tähtipelaajan rooliin. Ja vaikka saisikin tuon ykköstähden roolin niin tuskin tulisi Kokoomukselta jatkuvasti samallla tavalla syöttöä lapaan kuten viime hallituskaudella hallituskumppaneiltaan.

En usko Marinin jatkavan SDP:n johdossa ilman pm-pestiä. Vuosi, pari korkeintaan ja sitten huippuvirkaan ulkomaille. Niin oudolta kun se voi kuulostaakin, Hornet-kommentit saattavat siivittää Marinia ja jopa varmistaa valinnan, jos Marin sanoo kyllä. Nuori nainen vaatimassa hävittäjiä Ukrainalle ja keskustelua asiasta heti ilman, että Suomi edes ehtii saada F-35 tilalle, voidaan kokea monissa kansainvälisissä järjestöissä Ukrainan lasten ja naisten puolestapuhujana tai puolesta puhumisena. Tai Suomen pääministerin puhumisena Ukrainan suulla.

Marin käy yhden naisen kisaa myös miesvaltaista, luutunutta turvallisuuspolitiikan johtoa vastaan. EU:n parlamentin sosialistit, vihreät, vasemmisto ainakin näkevät Marinissa todennäköisesti valon. Kompromissiehdokkaana hän voisi käydä muillekin ryhmille.

Vasemmistossa Marinin sädekehä kasvaa ja fanikerhonsa kattaa aika hyvin myös somen ja jonkin verran mediaa.

Meille muille, mielenkiintoista seurata, mikä on Marinin seuraava siirto. Pidin kovana jo sitä, että keskustelua tulisi käydä siitäkin, annettaanko Horneteja Ukrainaan ennen ensimmäisten F-35 hävittäjien saapumista. Marin kyseenalaistaa siinä sivussa vasemmalla kädellä oman hallituksensa päätöksen ja puolustusvoimien arvion Suomen tarvitsemien hävittäjien määrästä. Marin haluaa keskustelullaan ainakin epäsuorasti ilmaista sen, että 64 Hornetia on liikaa Suomen puolustamiseen ja siitä voidaan keskustella, että annetaan jokunen Ukrainalle.

(Poistin Orpoa ja Purraa koskevan spekulaation Hornetien vähentämiskeskustelusta ennen F-35 tuloa, koska en löytänyt yhtään syytä, miksi he sellaista ehdottaisivat edes kännissä ja läpällä).
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Jotenkin ajatus siitä, että Marin olisi tuleva valtiovarainministeri ei herätä minussa suurta luottamusta. Vaaleja ei tietenkään ole vielä pidetty ja siltä osin kaikki on vielä jokseenkin auki, mutta nähtyäni ja kuultuani Marinin edesottamuksia talousasioista viimeisten vuosien aikana olisi tuo rahaministerin salkku yksi vähiten hänelle sopivista salkuista. Toinen salkku, jota en hänelle toivoisi, on puolustusministeri, ihan näin kansalaisena.

Mitenköhän Marin suoriutuisi eduskunnan puhemiehenä? Se voisi hieman hillitä hänen kärkevää kommunikointiaan.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Jos on luovuttamassa Suomen ilmapuolustuksen kulmakiveä tai osaa siitä pois omalla päätöksellä ylittäen kaikki omat toimivaltuudet ja vieläpä konsultoimatta asiantuntijoita tai asiasta päättäviä tahoja ja ei tule kenkää pääministerin tontilta, niin mitä kaikkea ollaan valmiita katsomaan sormien lävitse? Satutaan vielä olemaan tuon terroristilandian ihan naapurissa.

Rinsessa on todellinen turvallisuusuhka Suomelle jo ihan sekoilusta itärajan sulkemisen kanssa lähtien. Jos pääministeri on valmis heikentämään Suomen puolustusta ja etenkin tässä tilanteessa niin miten voidaan luottaa siihen, että pääministerin toimet olisivat järkeviä todellisessa kriisitilanteessa?
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Jotenkin ajatus siitä, että Marin olisi tuleva valtiovarainministeri ei herätä minussa suurta luottamusta. Vaaleja ei tietenkään ole vielä pidetty ja siltä osin kaikki on vielä jokseenkin auki, mutta nähtyäni ja kuultuani Marinin edesottamuksia talousasioista viimeisten vuosien aikana olisi tuo rahaministerin salkku yksi vähiten hänelle sopivista salkuista. Toinen salkku, jota en hänelle toivoisi, on puolustusministeri, ihan näin kansalaisena.

Mitenköhän Marin suoriutuisi eduskunnan puhemiehenä? Se voisi hieman hillitä hänen kärkevää kommunikointiaan.
Tuo oli hyvä, että otit esille tuon eduskunnan puhemiehen asian. Siinä olisi Marinille sopiva " salkku ". Valtiovarainministerinä häntä en haluaisi nähdä ikinä. Opposition pomona hän pärjää parhaiten.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos on luovuttamassa Suomen ilmapuolustuksen kulmakiveä tai osaa siitä pois omalla päätöksellä ylittäen kaikki omat toimivaltuudet ja vieläpä konsultoimatta asiantuntijoita tai asiasta päättäviä tahoja ja ei tule kenkää pääministerin tontilta, niin mitä kaikkea ollaan valmiita katsomaan sormien lävitse? Satutaan vielä olemaan tuon terroristilandian ihan naapurissa.

Kannattaa huomata Marinin ja monen muunkin käyttämä taktinen kuvio. Hän ei kannata Suomen puolustuskyvyn heikentämistä suoraan, vaan esittää asiansa niin, että heikentäminen tulee käydä huolellisesti läpi.

"Marinilta kysyttiin, voiko Suomi luovuttaa osan nykyisistä 64 Hornetista jo ennen kuin uudet F-35-hävittäjät ovat saapuneet.
”Tämä on kysymys, joka pitää hyvin huolellisesti käydä läpi”, Marin vastasi.


Samalla Marin kertoi keskustelleensa hävittäjäkysymyksestä Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenzkyin kanssa jo ennen Ukrainassa vierailemista kokousten yhteydessä. Aiemmin viesti oli erilainen.

Rinsessa on todellinen turvallisuusuhka Suomelle jo ihan sekoilusta itärajan sulkemisen kanssa lähtien. Jos pääministeri on valmis heikentämään Suomen puolustusta ja etenkin tässä tilanteessa niin miten voidaan luottaa siihen, että pääministerin toimet olisivat järkeviä todellisessa kriisitilanteessa?

Suomen puolustuskyvyn käyminen huolellisesti läpi sen osalta, onko Horneteja laitettavaksi nopeammin Ukrainaan, antaa Marinista vähintään epäammattimaisen kuvan. Samaan aikaan kaikki muut tärkeimmät päättäjät ja puolustusvoimien edustajat ovat ilmaisseet täysin erilaisen näkemyksensä. Ei Horneteja Ukrainaan ja ehdoton EI sen osalta, että niitä lähtisi ennen F-35 hävittäjien tuloa.

Taustalla on tietenkin ammattilaisten näkemys hävittäjien kunnon vähimmäisvaatimuksesta, aseistuksesta, koulutuksesta, huollosta, varaosista, järjestelmien päivityksestä jne. Marin tuntuu puhuvan asiasta kuin kyseessä olisi sähköpyörien toimittaminen Suomesta Ukrainaan.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Marin käy yhden naisen kisaa myös miesvaltaista, luutunutta turvallisuuspolitiikan johtoa vastaan. EU:n parlamentin sosialistit, vihreät, vasemmisto ainakin näkevät Marinissa todennäköisesti valon.
Lasken valon näkijöiden joukkoon myös feministit ja liberaalit riippumatta siitä miten sijoittuvat poliittisella kartalla. Mielenkiintoinen ilmiö Marin jokatapauksessa on. Tuli keskusteltua erään itävaltalaisen, YK:ssa koko työuransa tehneen ystäväni isän kanssa toissa viikonloppuna. Hän on poliittiselta kannaltaan melko lailla oikeistoliberaali - kuten minäkin - mutta meillä oli melko lailla eri käsitys Marinista. Sanoin, että perspektiivi näyttää erilaiselta läheltä katsottuna kuin kaukaa. Ainakin yksityiskohdat erottuvat paremmin.

Toinen esimerkki. Kehuin taannoin eräälle virolaiselle ystävälleni heidän pääministeriään Kaja Kallasta. Tämä virolainen ystäväni oli kanssani eri mieltä. Sanoi Kallaksen tekevän politiikkaa keihäänkärkenään kansainvälinen huomio ja maine. Silloinkin perspektiivimme oli erilainen.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Kannattaa huomata Marinin ja monen muunkin käyttämä taktinen kuvio. Hän ei kannata Suomen puolustuskyvyn heikentämistä suoraan, vaan esittää asiansa niin, että heikentäminen tulee käydä huolellisesti läpi.
Tämä Suomen puolustuskyvyn mahdollinen heikentäminen on rinsessan mielestä näköjään syytä käydä ihan ensin Ukrainan presidentin kanssa läpi, makes sense...
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaa huomata Marinin ja monen muunkin käyttämä taktinen kuvio. Hän ei kannata Suomen puolustuskyvyn heikentämistä suoraan, vaan esittää asiansa niin, että heikentäminen tulee käydä huolellisesti läpi.

"Marinilta kysyttiin, voiko Suomi luovuttaa osan nykyisistä 64 Hornetista jo ennen kuin uudet F-35-hävittäjät ovat saapuneet.
”Tämä on kysymys, joka pitää hyvin huolellisesti käydä läpi”, Marin vastasi.


Samalla Marin kertoi keskustelleensa hävittäjäkysymyksestä Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenzkyin kanssa jo ennen Ukrainassa vierailemista kokousten yhteydessä. Aiemmin viesti oli erilainen.



Suomen puolustuskyvyn käyminen huolellisesti läpi sen osalta, onko Horneteja laitettavaksi nopeammin Ukrainaan, antaa Marinista vähintään epäammattimaisen kuvan. Samaan aikaan kaikki muut tärkeimmät päättäjät ja puolustusvoimien edustajat ovat ilmaisseet täysin erilaisen näkemyksensä. Ei Horneteja Ukrainaan ja ehdoton EI sen osalta, että niitä lähtisi ennen F-35 hävittäjien tuloa.

Taustalla on tietenkin ammattilaisten näkemys hävittäjien kunnon vähimmäisvaatimuksesta, aseistuksesta, koulutuksesta, huollosta, varaosista, järjestelmien päivityksestä jne. Marin tuntuu puhuvan asiasta kuin kyseessä olisi sähköpyörien toimittaminen Suomesta Ukrainaan.

Marini taktiikkaan kuuluu myös tehdä yleviä mutta mahdottomia ehdotuksia joita muut (=konservatiiviset äijät) vastustaa ja torppaa, mutta hän on ylevä uhri.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Tämä Suomen puolustuskyvyn mahdollinen heikentäminen on rinsessan mielestä näköjään syytä käydä ihan ensin Ukrainan presidentin kanssa läpi, makes sense...
Nämä asiat tulisi selvittää ja sopia kaikkien asianomaisten kanssa ensin Suomessa eikä lähteä sooloilemaan sotaa käyvän maahan. Suomi ei ole vielä Naton jäsen. Miten Venäjä reagoi tällaiseen perseilyyn onkin jo toinen keskustelun aihe. Suomi kaivaa verta nenästä tällaisen toiminnan seurauksena.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Rinsessa on todellinen turvallisuusuhka Suomelle jo ihan sekoilusta itärajan sulkemisen kanssa lähtien.
Tästä sanamuodosta jo paljastuu, mistä tässäkin ihan turhassa Hornet-kohussa on kyse. Marin ärsyttää setämiehiä ja jotain pitää keksiä. Jos joku miespoliitikko olisi sanonut saman asian kuin Marin, niin mitään kohua ei koskaan olisi syntynyt.

Todellisuudessa Euroopassa ja koko maailmassa käydään koko ajan keskustelua, mitä aseita Ukrainaan voidaan luovuttaa ja millä aikataululla. Ukraina vetää kaikista mahdollisista ja mahdottomista naruista saadakseen mahdollisimman paljon tukea.

Marin ja hänen hallituksensa teki isoja virheitä koronanhoidossa, ja siinä olisi asia, josta häntä pitäisi kritisoida. Mediaseksikkäämpää kuitenkin näyttää olevan nämä aivan turhat kohut.

PS. En ole koskaan äänestänyt SDP:tä tai muutakaan vasemmistoa.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Nämä asiat tulisi selvittää ja sopia kaikkien asianomaisten kanssa ensin Suomessa eikä lähteä sooloilemaan sotaa käyvän maahan. Suomi ei ole vielä Naton jäsen. Miten Venäjä reagoi tällaiseen perseilyyn onkin jo toinen keskustelun aihe. Suomi kaivaa verta nenästä tällaisen toiminnan seurauksena.

Venäjän reaktio on aivan se ja sama.

Toki Marinin meno on erikoista. Selvästi tämän Hornet asian kanssa on päätetty mennä päätyyn asti, pelataan upporikasta tai rutiköyhää. Käytännössä kaikki ympärillä sanovat että ei onnistu, mutta Sanna ei suostu perääntymään. Ja kun tähän pisteeseen on päästy, ei Sanna enää voi edes perääntyä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lasken valon näkijöiden joukkoon myös feministit ja liberaalit riippumatta siitä miten sijoittuvat poliittisella kartalla. Mielenkiintoinen ilmiö Marin jokatapauksessa on. Tuli keskusteltua erään itävaltalaisen, YK:ssa koko työuransa tehneen ystäväni isän kanssa toissa viikonloppuna. Hän on poliittiselta kannaltaan melko lailla oikeistoliberaali - kuten minäkin - mutta meillä oli melko lailla eri käsitys Marinista. Sanoin, että perspektiivi näyttää erilaiselta läheltä katsottuna kuin kaukaa. Ainakin yksityiskohdat erottuvat paremmin.

Toinen esimerkki. Kehuin taannoin eräälle virolaiselle ystävälleni heidän pääministeriään Kaja Kallasta. Tämä virolainen ystäväni oli kanssani eri mieltä. Sanoi Kallaksen tekevän politiikkaa keihäänkärkenään kansainvälinen huomio ja maine. Silloinkin perspektiivimme oli erilainen.

Kyllä, feministit, ainakin vasemmistoliberaalit ja kommunistit myös. Hienot esimerkit ja kuvaavat hyvin, miten eri tavalla näkökulmasta riippuen poliitikko voidaan kokea. Kaja Kallas nauttii vahvaa suosiota myös suomalaisessa oikeistossa hänen vahvojen ja tarkkojen Venäjä-näkemystensä osalta sekä Viron talousreformien osalta.

Tämä Suomen puolustuskyvyn mahdollinen heikentäminen on rinsessan mielestä näköjään syytä käydä ihan ensin Ukrainan presidentin kanssa läpi, makes sense...

Ei kai se olisi mitään, jos asiasta olisi etukäteen mm. valtioneuvostossa ja presidentin kanssa puhuttu? Siihen asia olisi torppaantunut.

Marini taktiikkaan kuuluu myös tehdä yleviä mutta mahdottomia ehdotuksia joita muut (=konservatiiviset äijät) vastustaa ja torppaa, mutta hän on ylevä uhri.

Tälle kuvalle on perusteensa. Marinin puheisiin on hermostunut ainakin puoliksi konservatiiveista mm. Sauli Niinistö, Ilkka Kanerva ja teollisuuden napamiehet. Jälkikäteen voisi sanoa, että Marin on ehkä miettinyt sittenkin sanottavansa tarkkaan.

Vai mitä mieltä voi olla siitä, että Kokoomuksen Häkkänen & Orpo sekä PS:n Halla-aho asettuivat kaikki juuri ennen eduskuntavaaleja Marinin "esitystä" vastaan ja samalla asemoivat itsensä asioista seuraamattomien kansalaisten silmissä vähemmän valmiiksi auttamaan Ukrainaa?

Tosin mahdollisesti selväkin enemmistö näkee Suomen 64 hävittäjän olevan sellainen osa puolustusta, että määrän vähentämisestä keskustelu on turhaa. Kun F-16 hävittäjistä on keskusteltu ja amerikkalaismedian mukaan koulutuksessa USA:ssa on jo ukrainalaisia pilotteja (simulaattoriharjoitukset menossa), Horneteista puhuminen on hävittäjätyyppinä turhaa.

Mutta ehkäpä Ukrainan mielestä Hornetin avulla saadaan painetta F-16 hävittäjiin, joita sekä republikaanit että demokraatit ovat yhdessä kirjallisesti vaatineet Ukrainaan? Jos näin, mikä on Marinin positio hänen halutessaan pohdintaa 64 hävittäjän vähentämisestä ennen F-35 tuloa?
 
Viimeksi muokattu:

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Irvokasta tuoda tällaista keskustelua ja turhia toiveita sotaa käyvälle maalle. Lisäksi narsistihan ei virheitään myönnä, toisaalta jos narsisti ei koe tekevänsä virheitä, ei ole mitään mitä myöntäisi.
Juuri näin. Mulla on takana suunnilleen parinkymmenen vuoden perehtyminen aiheeseen nimeltä narsismi joten narsismi, sumutusmenetelmät, sammakot kattilassa jne. ovat hyvinkin tuttuja aihealueita. Ei ole tosiaan tarkoitus mitään diagnoosia tässä tehdä, mutta todetaan nyt sen verran, että ainakin narsisti käyttäytyy juuri kuten meidän rinsessa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tästä sanamuodosta jo paljastuu, mistä tässäkin ihan turhassa Hornet-kohussa on kyse. Marin ärsyttää setämiehiä ja jotain pitää keksiä. Jos joku miespoliitikko olisi sanonut saman asian kuin Marin, niin mitään kohua ei koskaan olisi syntynyt.
Paskapuhetta, mutta pääsitpä pelaamaan taas naiskortin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Paskapuhetta, mutta pääsitpä pelaamaan taas naiskortin.
No enpä tiedä missä määrin tuo armas rinsessa-nimitys herättää luottoa argumenttiin ja argumentoijaan... Ehkä sitten joissain suunnissa herättää. Muistelen ilolla myös ammoista Tavjoitteilua.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Tästä sanamuodosta jo paljastuu, mistä tässäkin ihan turhassa Hornet-kohussa on kyse. Marin ärsyttää setämiehiä ja jotain pitää keksiä. Jos joku miespoliitikko olisi sanonut saman asian kuin Marin, niin mitään kohua ei koskaan olisi syntynyt.

Todellisuudessa Euroopassa ja koko maailmassa käydään koko ajan keskustelua, mitä aseita Ukrainaan voidaan luovuttaa ja millä aikataululla. Ukraina vetää kaikista mahdollisista ja mahdottomista naruista saadakseen mahdollisimman paljon tukea.

Marin ja hänen hallituksensa teki isoja virheitä koronanhoidossa, ja siinä olisi asia, josta häntä pitäisi kritisoida. Mediaseksikkäämpää kuitenkin näyttää olevan nämä aivan turhat kohut.

PS. En ole koskaan äänestänyt SDP:tä tai muutakaan vasemmistoa.
Turha syyttää setämiehiä, koska myös eräät iäkkäät naiset ( saako sanoa naiset ) ovat hyvin vihaisia Marinin toiminnasta tässäkin tapauksessa. Kaikki eläkeläiset eivät äänestä demareita ja vihervasemmistoa vaikka sellaisen kuvan saa somessa.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Toimittaja kysyy noin 1:40min kohdassa Marinilta, onko Hornet keskustelu karannut vähän käsistä.
Marin ei myönnä keskustelussa mitään, vaan puhuu että Eurooppalaiselle tasolla näistä on jo puhuttu ja Suomen pitäisi myös keskustelussaan puhua näistä. Virheitä ilmeisesti vähän vaikea myöntää.

Oli kyllä taas niin broilerikoulun vastaus. Varsinaisesti ei sanonut mitään 20 sekunnin vastauksessaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös