Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Jotain liikkeitä on tosiaan pakko tulla. Laidat huutaa tyhjyyttään ja syvyyttä sen johdosta tarvitaan enemmänkin. Marleau jos nyt tulee niin siinä yks laiturin slotti, mutta se rightin mies on tosiaan must. En nää Simmondsissa tai Williamsissa ainakaan tällä hetkellä järkeä, enemmän TDL hankintoja, mutta pakon edessä tottakai. Pulju vois olla hauska, jos todella halvalla saa. Odotellaan tonne seiskaan ja studioo päälle, näkee sitten mitä on tullakseen. Omien miesten soppareita nyt varmaan saa tämän vaiheen yli odotella kuitenkin.
 
Ambitious, but rubbish

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Meierille jatko: 4 vuotta, 6 miljoona per kausi. Ovat RFA-vuosia. Lähde PierreLeBrunin twitter.
 
“Shut up, have you ever played the game? I’d have my cock out if I scored four goals. I’d have my cock out, stroking it.” (Joe Thornton)

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Meierille jatko: 4 vuotta, 6 miljoona per kausi. Ovat RFA-vuosia. Lähde PierreLeBrunin twitter.
Timo tienaa vikalla kaudella 10milliä, joten QO vuonna -23 onkin sitten massiivinen(?). Tällä keinolla Wilson varmaan sai caphitin pysymään nyt alhaisena, aijai kelepaa.

Heed 1v/960k, enpä olisi uskonut, että alle miljoonalla juuri Sharks miehen saisi pidettyä.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Pavelski Starsiin. Vähän outo olo kun vanhasta jengistä Pavelski ja Braun poissa. No vissiin Marleau vissiin tulossa takaisin. Eipähän Dillonia ole vielä ainakaan kaupattu, vähän vaan mietityttää kuka pelaa ne Braunin av-minuutit.
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Sharks maksaa Hertlistä ja Meieristä yhtä paljon kun Rangers maksaa Panarinista.
 
“Shut up, have you ever played the game? I’d have my cock out if I scored four goals. I’d have my cock out, stroking it.” (Joe Thornton)

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Oikein hyvä sopimus Timolle. Heed myös signattu vuoden sopimukseen.

Pavelskin lähtö tottakai harmittaa, mutta kyllä siitä yli pääsee. Kaikkea hyvää.

Tarvettahan tässä vielä on, Thornton ja Marleau vois vetää spezzat ja 700k sopparit. Sillon jäisi muutama milli vielä pelivaraa signailla.
 
Ambitious, but rubbish

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Eli frenzy jäi odotettua vaisummaksi Wilsonin osalta. Timon ja Heedin jatkot ainoa tekeminen mitä Sharks toimistolta nähtiin.
Sopimuksia RFA rosteripelaajista odottaa vielä Gambrell ja Labanc, näiden lisäksi non-rosterit Suomela, Letunov, Wood ja DeSimone. UFA pelaajista Jumbo. Kattoon matkaa 7,882,583 $.

Tähän kylkeen Marleaun huhuttu paluu, niin tarve on hyökkäyksessä etenkin rightilta ampuvalle kakkos/kolmoskentän pelaajalle. Spekuloidaan vähän:
Jos nyt oletetaan et Joe ja Patty heittää Spezzat ja minimisopparilla > kattoon jää 6,482,583 $. Gambrell saa max reippaan millin lapun, riippuen tietenkin vuosista, jos joku 1,2 milj vaikka tulisi, kattoon jää siis 5,282,583 $. Tähän Labancin 3-4 milj väliin asettuva silta, niiin käppiin jäisi pari miljoonaa käytettävää. Tietenkin täysin hypoteettisia spekulaatioita näin aamukahvin ääressä, ilman mitään varmuutta tai huhuja.

Rightin miehiä tai kunnon hyökkääjiä ei oikein tunnu olevan enää vapailla, vaan parhaat vietiin. Jo parjattu Pominville Vanek kaksikko ainakin vapailla. Halvalla lapulla voisi tietenkin ottaa testiin, kyllä ne jotain saattaisi saada aikaan. AHL puolelta voi joku olla ottanut kehitysaskeleet hyvään syvyysrooliin, mutta en usko tulosketjuihin kellään olevan asiaa. Mahdollisuuksia ois tietenkin kokeilla RFA pelaajien kanssa, Noita parin millin soppareita pystyttäs vielä kompensoimaan 2nd roundilla joka jäljellä, tarvittaessa hommaamaan oma kolmonen varmasti takaisin. Ihme kyllä vaan jos tiimit ei mätsäisi jotain 1,5 milj offer sheettiä..
 
Ambitious, but rubbish

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eiköhän Gambrellin pahvi ole yksisuuntainen minimilappu. Näyttöjä ei vielä oikeasti ole, mutta paikka olisi.

Ja eiköhän, kunhan saavat Labancin nimen pahviin, Doug tee puhelinsoiton johonkin, anna pari kassillista kiekkoja ja lahjakortin Owen Nolanin ravintolaan ja saa vastineeksi jonkun kakkosketjun laiturin.
 
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Dalton Prout Sharksiin. 1v, 800k.
 
“Shut up, have you ever played the game? I’d have my cock out if I scored four goals. I’d have my cock out, stroking it.” (Joe Thornton)

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Dalton Prout Sharksiin. 1v, 800k.
Ryan meni 725kilolla Kingseihin. Tää ei kyllä nappiin mennyt nyt. No Pete sai mitä halusi; ison ja fyysisen kaverin. Katotaan miten päättyy. Ryanin pelit sekoitettiin vaatimalla nousemaan mukaan hyökkäyksiin, onneksi nyt Boughner on vastustamassa ideaa samasta Proutin kohdalla.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Itselle kyllä harmi jos Prout käytännössä syrjäyttäisi kuitenkin Heedin kokoonpanosta katsomon puolelle. Jos näin käy niin olisi saanut Heed katsella muuta joukkuetta.

En mä nyt usko että Thornton ja Marleau ihan minimisopparilla joukkueeseen tulee, mutta kai pienellä palkalla kuitenkin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
En mä nyt usko että Thornton ja Marleau ihan minimisopparilla joukkueeseen tulee, mutta kai pienellä palkalla kuitenkin.
Thornton ja Marleau katselee miten muu joukkue asettuu ja tulee sitten sellaisilla sopimuksilla mitä sattuu jäämään jäljelle.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Näin loman alun kunniaksi voitaisiin aloittaa Maalivahti-Gate. Itse en tiedä onko Sharksin nykyinen ykkösveska Martin Jones muuri, kalaverkko vai musta aukko. Sharksin kakkosveskasta voi sanoa, ettei ainakaan ole muuri, mutta lintu-kala-ilmiön voi liittää myös häneen.

Martin Jones torjui runkosarjassa Sharksin ykkösveskaksi viimeisen 15 vuoden ajalta ennennäkemättömän huonolla torjuntaprosentilla 89,6 %. Taakse jäi ykkösveskoista vain Quick, mutta joukkueiden rosterissa ero oli valtava Sharksin hyväksi. Koko liigan veskatilastoissa (yli 8 peliä) Jones sijoittui sijalle 62. GAA toki oli huomattavasti parempi, 2,94, jolla sijoitutaan jo sijalle 45, jättäen taakse useita liigan bottom-10-joukkueiden ykkösveskoja.

Pudotuspeleissä Jonesin taso vaihteli syvimmästä helvetistä jeesuksen sädekehän päälle. Torjuntaprosentti 89,8 % ja GAA 3,02. Torjuntaprosentti toiseksi huonoin yli yhden playoffsarjan pelanneista vahdeista, GAA huonoin. Tai no, huonommaksi pisti vain Sharksin kakkoskassari Dell. Toki pitää muistaa, että Vegas-sarjan jälkeen Jonesin peli muuttui ja syvin helvetti jäi pääosin taakse. Mutta anyhow, numerot runkosarjassa ja playoffeissa ovat samaa tasoa.

Aaron Dell pelasi 25 peliä ja onnistui kirjaamaan torjuntaprosentin 88,6 %, jolla jäi taakse (sittemmin) farmiveskat Darling, Johnson ja Pickard. Sija 70. Toki myös Dellin tapauksessa GAA oli huomattavasti parempi, ollen runkosarjassa 3,17 (60. sija), takana jo enemmän liigan pohjasakkaa. Huonoin playoffeihin selviytyneen joukkueen maalivahdin GAA.

Playoffeissa Dell päästettiin kahdesti maalille, ja torjuntaprosentiksi kirjattiin 86,1 % ja GAA 3,35.

Sharksilla oli siis liigan huonoin maalivahtikaksikko viime kaudella. Drafti tuli ja meni eikä UFA-markkinoilta ole vielä tarttunut maalivahtia organisaatioon. Lehner, Bob ja Varly sainattiin sopimuksiin. Vapaina olevia maalivahteja on muutama jäljellä, mutta yhtään nuorta, vielä kehittyvää mutta edes vähän tasonsa osoittanutta ei ole. Top 5 vapaat maalivahdit (ei järjestyksessä): Darling, Ward, Neuvirth, Montoya, Mason. Lisäksi vanha huippulupaus Fucale näyttää jääneen ilman QO:ta, mutta luultavasti varsin hyvästä syystä. Vaihtoehdoista voisin antaa Neuvirthille mahdollisuuden alle miljoonan sopimuksella, jos Dell saataisiin tuupatuksi muualle.

UFA-markkinoilta ei taida pelastusta tulla, joten miten olisi pelaajakauppa? Kaupassa toiseen suuntaan täytyisi liikkua Dell, jos sisään tulisi nuorehko esim. RFA-statuksella oleva maalivahti Jonesin kirittäjäksi. Tämä tarkoittaisi varausvuoroa kylkeen. Toinen vaihtoehto on Jonesin ulostaminen, mutta Jonesilla on vielä neljä vuotta 5,75 miljoonan sopimusta jäljellä. Sopimushan olisi hyvä, jos mies nostaisi tasoaan. Lieneekin siis järkevämpää luottaa Jonesin uuteen tulemiseen, kuin kaupata hänet pois huonolla vastineella. Maalivahtien taso tunnetusti vaihtelee kausien välillä (liittyy se sitten joukkuepuolustuksen muutokseen tai ei).

MUNA VAI KANA?

Sekä Jones että Dell, eli Sharksin molemmat maalivahdit vetivät uransa heikoimmat kaudet, eikä homma muuttunut edes pudotuspeleissä. Päästikö Sharks paljon maaleja, koska molemmat (aikasempina vuosina ihan hyviä lukuja kirjauttaneet maalivahdit) muuttuivat reikäjuustoksi, vai voidaanko suuresta määrästä omiin päästettyjä maaleja syyttää pelitapaa ja puolustusta? Erikoista, jos maalivahtien taso on tippunut ilman syytä. Tuskin molemmille veskoille on alettu ajaa tekniikkamuutosta offseasonilla.

Mikä sitten muuttui puolustuksessa tai joukkueen rakenteessa ennen viime kautta?
- Karlsson sisään
- DeMelo ulos
- Tierney ulos
- Boedker ulos
- (Kane sisään ja O'Regan ulos viime vuoden TDL:llä)

Yleistettynä: puolustusta on heikennetty ja hyökkäystä vahvistettu.

DeMelon vahvuus oli kiekollisena, mutta mies sijoittui myös hyvin puolustuspäässä. Pärjäsi varsin mainiosti molempiin suuntiin kolmoskentän minuuteilla. Tierneytä on vieläkin ikävä, ja mies hoiti velvoitteet molempiin suuntiin mallikkaasti. Tierneyn peliäly paistaa läpi betonistakin ja hänen lähtö vaikutti varmasti merkittävästi Sharksin sentteripeliin. Boedkerista en enää muista miten mies hoiti puolustusvelvoitteet, mutta kai ihan kohtalaisesti, kun pisteiden tekoon ei kyennyt.

Karlssonista ei tarvitse kertoa, mutta ainakaan viime kauden otteilla miehen Norris-taso puolustussuuntaan on hyvin kaukana. Huonoja ratkaisuja ja sijoittumista omalla alueella. Varma yhteys maalivahtien torjuntaprosentteihin.

Tähän voisi kaivaa advanced-tilastoja, mutta en osaa. Mielenkiintoisia olisivat high danger paikat Sharksia vastaan suhteessa pariin viime vuoteen.

TUOMIO

Maalivahtikaksikon huonot tilastot johtuvat suurelta osin joukkueen puolustuksellisista ongelmista. Tähän kun yhdistetään Jonesin vähän huonompi kausi, jälki on rumaa. Jonesilla kannattaa jatkaa, sillä hyvän puolustuksen takana mies on loistava. Jones varmasti treenaa kesän hyvin ja tulee huippukunnossa treenileirille. Suurin vastuu silti tulevan kauden suorittamisesta tulee olemaan valmennusjohdolla, jotta viime kauden kaltaisia avoimia ovia ei nähdä uudestaan. Kyse ei voi olla pelkästään Karlssonista, tai jos on, niin nyt viimeistään pelitavan pitäisi olla myös EK65:lle selvä.

Hommaa ei tietenkään helpota Pavelskin poistuminen. Mies on NHL:n yksi parhaita aloittajia, joten Sharksin kiekonhallintaluvut tulevat hieman pienentymään. Tämä heijastunee Jonesia kohti suuntautuneiden vetojen määrään. Se ei sinänsä ole ongelma, jos vedot saadaan pidettyä poissa slotista.

Pavelskin poistumisesta huolimatta odotettavissa on tiiviimpi viisikkopuolustus ja täten vähemmän maaleja omiin. Lopun märäksi päiväuneksi toivon Tierneyn paluuta rosteriin. Siinä Sharksille viimeinen silaus matkalla Cupiin.
 
Young Joe Thornton

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta kuka mahtaa ottaa saada seuraavaksi C rintaansa?
 
Stanley Cup 2019 finaalipeli #7, 2-0 maali. Mäkinen -"Brad Marchand tekee itsestään pehmeän ja kapteeni rokottaa"

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta kuka mahtaa ottaa saada seuraavaksi C rintaansa?
Ei se väärin ole tämmöisissä kysymyksissä.

Jumbohan on varmasti semmonen joukkueen isähahmo, mutta en usko että C palaa hänen rintaansa.
Couture on imo paras vaihtoehto ja siihen tullaan päätymäänkin. Kai siellä voi Vlasic, Burns olla myös keskusteluissa, mutta todnäk ottaavat sen A:n rintaan jos jotain.
 
Ambitious, but rubbish

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Ihan hyvä ratkaisu. Itse niin kyseenalaistan Labancin taidot, ensi vuonna saa näyttää ja sen jälkeen tekee varmaan monivuotisemman sopparin. +Sharksin palkkakatto-ongelma. Onneksi sieltä poistuu mm. Paul Martinin ulososton rahat tämän vuoden jälkeen,
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jossain huhuilivat, että 1,9 miljoonan pahvi.

Doug Wilson on maantierosvo, jos tuo pitää paikkansa.
 
If that's true, if you don't know who I am, then maybe your best course would be to tread lightly.

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Jossain huhuilivat, että 1,9 miljoonan pahvi.

Doug Wilson on maantierosvo, jos tuo pitää paikkansa.

Toi oli sivustolta, joka ennustanut näitä kesän soppareita.

Kurzin mukaan LaBancin soppari on tasan milli. Jos pitää paikkansa, niin onhan toi aivan huikeeta. Wilson puhui, että LaBancin soppari on hyvä pelaajalle, että joukkueelle. Mutta kyllä tässä nyt LaBancia vietiin.

Samaan väliin Wilson kerskui pakistoa ja centteriosastoa. Näiden ollessa niin hyvät kuin ovat on laituriosasto helpompi täyttää/löytää palasia. Eli tällä hetkellä varmaankin idea antaa omien junnujen ottaa roolia isosti laidoissa, eikä mitään hankintoja ole luvassa enempää.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Aivan käsittämätöntä miten miljoonalla voi saada vajaan 60 pisteen miehen, vaikka onkin RFA.
 
Marko Anttila - Vain vähän kovempi clutch kuin Logan Couture.

"Hienoa peliä kyllä, mutta et sitten ilmeisesti ole naista (tai miestä) ikinä saanut?? " totesi vihainen Manu-fani Jakke76 Liverpoolin johtaessa 1-0 Manua.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Aivan käsittämätöntä miten miljoonalla voi saada vajaan 60 pisteen miehen, vaikka onkin RFA.
Joo, melkoista. 3.7M oli omaan exceliin lyöty ennuste. Tosin pitempi paperi.

***

Jotain huhuilua, että siellä on EHKÄ neuvoteltu 2 eri sopimusta.

Olisi suullisesti sovittu 6-vuotinen 4.5M per vuosi mutta mennään 1M 1 vuosi ja sitten tammikuussa vedetään perään 5-vuotinen 5.2M lappu, koska Särjillä on juuri nyt kireää capin kanssa.

Ei siis perustu tämä mihinkään, mutta hauska nähdä mennäänkö näin.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Onneksi sieltä poistuu mm. Paul Martinin ulososton rahat tämän vuoden jälkeen

Samoin M.Karlsson ja Dellin sopparit. Vaikka nämä sopparit eivät nappiin lopulta menneet, niin nätisti Wilson silti löysi keinon pelata hyvin kortit tiukan cappitilanteen kanssa. Tämä LaBancin soppari antoi yhtäkkiä pari milliä pelivaraa mitä kukaan ei osannut odottaa/laskea.
Seuraavaksi Thornton ja Marleau milleillä sisään, niin Sharks lähtisi kauteen noin 4.5miljoonan hajurakolla cappikattoon. Sillä tekee vaikka ja mitä TDLlla.

Wilson on suoriutunut erinomaisesti tänä kesänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy