Sami Vatanen NHL:ssä

  • 512 276
  • 935

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Lähinnä olet tuijottanut ehkä liian sokeasti tehopisteisiin. Vatanen on pelannut ainakin omaan silmään paljon kokonaisvaltaisemmin, kuin ainakaan itse osasin odottaa, joten en ymmärrä miksi Vatanen on ollut sinulle pienoinen pettymys. Tehoja tosiaan voisi paremmalla säkällä olla tuplasti enemmän.

Varmasti monet kyyläävät herätessään teksti-tv sivua 235, mutta on silti typerää olettaa tehopisteiden puuttumisten johtavan aina siihen miten pelaajaa muka vain seurataan. Eräs muukin lisäkseni kiinnitti mm. Toronto-ottelussa huomiota miten Vatanen huikealla nousulla ja pienellä syötöllä hyökkäysalueella sai jatkopalan maalin eteen. Sen taisi Selänne ryssiä. Samaisesta(en takaa tätä) pelistä muistan Vatasen puolustamassa ylivoimahyökkäystä missä ainoana pakkina osoitti kelle lie puolustukseen tulevalle pelaajalle toisen hyökkääjän olevan vapaana. Tilanne ratkesi onneksi veskan hyvään torjuntaan. Mainittava myös mainio ja terävän oivallinen passi Winnikin eräässä ottelussa tekemään maalin.

Kaikkia pelejä en ole seurannut, mutta jopa minäkin muita vähemmällä seuraamisella tajuan Vatasen kehittyneen kokonaisvaltaisesti. Tämä ei silti poista minun odotusarvoani eikä mielipidettä siitä miten Vatanen saisi tehoilla enemmän. Ducksien ylivoiman kehnous on reagoitu myös minunkin pääkopassa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kysymys olikin onko pelannut riittävän hyvin? Totta kai fanipoikana toivon/himoitsen onnistumisia pisteiden muodossa, mutta ne ovatkin vain värilasien takaa.

Minun nähdäkseni tässä kohtaa pisteillä ei ole mitään merkitystä, koska Sami on ehdottomasti pelannut riittävän hyvin. Hän luo paikkoja jatkuvasti kanssapelaajille, mutta siihen maalintekoon ei Vatanen voi itse vaikuttaa. Kuten mainittua, niin yyveelläkään ei Vataselle paikkoja pelata. Se selittää pitkälle maalittomuuden. Vatanen on ehdottomasti Ducksin paras kiekollinen puolustaja, eikä häntä tulla alas pudottamaan, koska maalaisjärjellä ajatellen siinä ei ole mitään järkeä. Allen-Vatanen on myös jo pitkään ollut paras pakkipari, jota ei hevillä kannata rikkoa. Jos Ducks aikoo pudottaa Samin alas, niin heidän tarvitsee kaupalla saada toinen kiekollinen pakki tilalle. En millään usko, että samaan hintaan löytyisi yhtä potentiaalista tuon tasoista pelaajaa. En sitten millään.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Minun nähdäkseni tässä kohtaa pisteillä ei ole mitään merkitystä, koska Sami on ehdottomasti pelannut riittävän hyvin

En halua aliarvioida muiden kirjoittajien pelisilmää, mutta minä olen huolissani hierarkiasta mikä organisaatiossa vallitsee(tämä mutuna, korjatkaa jos olen väärässä). Hampus on selkeästi Samia kookkaampana pelaajana pelannut ilmeisen vakuuttavasti? Kiekollista taitoa löytyy yms. + nuori kaveri. Sbisa lienee jonkinlainen ankkojen perusmies ja onhan sieltä Sheldonikin palailemassa pitkän tovin kuluttua. Fowler on Fowler vaikkei saisi mitään aikaa milloinkaan. Loput jässikät ovat sitten ilmeisesti rooleihinsa räätälöityjä. Yhden Vatasen kohtalo tuskin kauheasti harmittaa jos mies vetelee perus kiikareilla ollen välillä väläyttelevä hyökkäävä pakki. Nämä siis puhtaasti omia pelkoja.

Sami on varmasti kehittynyt puolustamaankin, mutta tuskin hän korvaamaton roolissaan on jos samaan settiin on tarjota 100kg yv-pakki joka on jämäkkä vielä omassa päässäkin.

Voin nyt olla ihan hukassakin. Silti Samin fanipoikana haluan uskoa miehen isoon breikkaamiseen.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Kun tehopisteistä puhutaan niin on hyvä kuitenkin muistaa, että Vatanen on yhdessä Allenin kanssa kuitenkin sisäisen pistepörssin ykkönen puolustajista. Pisteitä on yhtä paljon kuin johtavalla kiekollisella parilla Fowler-Lovejoy yhteensä(!).

Viime matsissahan Sami pelasi Getzlafin kanssa viivalla ja Fowler luuti sitten tuossa ns. kakkosylivoimassa. Sikälikin vaikuttaisi, että vaikka tehopisteitä (maaleja) ei ole tullut kenties niin paljon kun toivottiin, on valmennusjohto tyytyväinen hänen panokseen.

Todella paljon on Sami mennyt viime kaudesta eteenpäin kuten täälläkin valtaosa näkee. Silloin tällöin pelaa itsensä pihalle mutta vastapainoksi nähdään tuollaisia suorituksia kun viimeyön ratkaisevassa maalissa. Aivan varmasti oppii lukemaan tilanteita paremmin kunhan saa matseja ja kokemusta. Hiljaa hyvä tulee.
 

bob barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Kannattaa nyt muistaa myös sekin tosiasia että Ducks on koko liigan kolmantena.

Tämä liittyy Vatasen pisteisiin ja pelaamiseen siinä kulmassa että isoilla minuuteilla ollut mukana joukkueen hyvässä startissa.

Kaikkea onnistumista ei kiekossa lasketa pisteissä, Samilta lähtee 99% tarkuudella kiekko lapaan ja samalla prosentilla syötössä on aina joku järki.

Useimmiten vielä erinomainen sellainen.

Vatasella useita "kolmansia syöttöjä" maaleihin peleissä, jossa varsinainen alkusysäys maaliin johtaneesen tilanteeseen lähtee Vatasen aktiivisesta pelaamisesta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Selvästi Duckseja tuntevia kirjoittajia mestoilla. Haluaisin siis udella tuosta hierarkiaan liittyvästä asiasta pakkien kohdalla. Eikös Vatanen tällöin ole juuri liipasimella kun saigonilta palaavat pelaajat saapuvat kehiin ja Samin riesana on vielä mahdollisesti parempi hampuusikin? Itseäni toistaen: Onko Sami ollut riittävän hyvä vakiinnuttaakseen paikkansa puolustuksessa? Vai onko luvassa bittersweet lähtölaulu kun Sbisa ja aikanaan Souray saapuvat kehiin? Toki välissä on kaiketi(?) mahdollista hankkia joku kiekollisempi pakki ellei Vatasen homma suju.

Onpa nyt normaalisti Vats-myönteiselle ZayWestille pelkotilat iskenyt?
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös Vatanen tällöin ole juuri liipasimella kun saigonilta palaavat pelaajat saapuvat kehiin ja Samin riesana on vielä mahdollisesti parempi hampuusikin?

Itse olen katsellut jokaisen Viasatin kautta tulleen Anaheimin pelin (pelkästään Vatasen takia) alkukaudesta, ja jos tuosta nipusta Vatanen farmiin lähtee, niin toivottavasti Sami pyytää siirtoa tai lähtee paikan tullen kytkemään koko organisaatiosta.

Ja tuo "Hampuusi". Mitä tuohon nyt sanoisi? Pitäkää tunkkinne tuli lähinnä mieleen kun silmissä vilisee kaverin toilailut. Fowlerinkin osalta taitaa vanhat meriitit olla kovaa valuuttaa täällä, ei ainakaan tän kauden näytöillä mitään asiaa kausikorttiin. Mutta hei, se on ykkösvaraus tai jotain.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En tietenkään tiedä Samin kohtaloa, mutta jaan tietyissä määrin ZayWestin pelot. Mutta tietääkseni GM Bob Murray on kuitenkin kova Sami-fani, joten jos tämä on edelleen totta, niin ehkä Samia ei nyt ihan helpolla heitetä farmiin. Lisää pisteitä odotellessa...
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
En tietenkään tiedä Samin kohtaloa, mutta jaan tietyissä määrin ZayWestin pelot. Mutta tietääkseni GM Bob Murray on kuitenkin kova Sami-fani, joten jos tämä on edelleen totta, niin ehkä Samia ei nyt ihan helpolla heitetä farmiin. Lisää pisteitä odotellessa...

Tuossa pari nimimerkkiä(tietty huumorilla kuittaillen) ehtikin jo vihjailla minua/muita tilastojen kautta pelaajan tasosta kertojiksi. Toistan itseäni ja minusta on hienoa kun vadusta kasvaa kokonaisvaltainen pelajaa hiljalleen, mutta hänen täsmäaseensa aka. vahvuus on rohkea tuki hyökkäyksissä sekä ylivoima kera laukauksen. Ilman tätä tällaiselle kaverille on vaikea keksiä mitään funkiota isojen poikien peleissä. Toivon siis tosiaan että Ducksien herra iso herra malttaa Samin kanssa vielä hyvin pitkään.

Kolmatta kertaa jo nostan ilmoille tuon Ducksien pakiston hierarkian. Tuskin sieltä Fowleria laitetaan pöprööneille saati sitten muita kovan statuksen miehiä. Oli heidän taso mikä tahansa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Mielestäni Ducksin depth chart on tälläinen jos kaikki on kunnossa.

Beauchemin
Fowler
Souray
Allen
Sbisa
Vatanen
Lindholm
Lovejoy
Fistric

Kun katsoo viittä ylintä pelaajaa, niin mielestäni Vatasen kiekollisille taidoille on tilausta. Toki tää on vaan mun näkemys.
 
Huonointahan tässä on Vatasen kannalta se, että kaikilla em. pelaajilla jatkuu sopimus myös ensi kaudella pl. Fistric, joka on muutenkin nokkimisjärjestyksessä alimpana. Toki Vatasella itselläänkin loppuu sopimus, mutta ei hänestä rajoittamatonta vapaata agenttia ole tulossa, sillä Anaheim tarjoamalla sen "marginaalikorotuksen" säilyttää oikeudet.

Aivan kuten maalivahtien, niin myös puolustajien osalta Anaheimilla on isoja ratkaisuja tehtävänä. Onko esim. Vatanen vielä ensi kaudella waiversilta suojassa? Jos ei, niin silloin tilanne on äkkiä se, että hän pääsee/joutuu muualle mikäli ei mahdu Anaheimiin.
 

wazuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Slovakia
Eipä se ainakaan omasta mielestä kovin huono juttu olis Samille tai Lindholmillekkaan vaikka kävisivät vielä AHL:ssa pyörimässä. Souray:n aikataulu on jossain joulukuun lopulla ja siitä ois sitte joku 20 matsia trade deadlinelle. Täydellä rosterillahan tulee lopulta tilanne jossa jonku sinne on kuitenki mentävä jos halutaan kaikki pelaajat pitää. Toki sinne voisi pistää jonku beleskeyn mutta samalla riskeeraa että joku nappaa ilmaseksi sen waivereista ja playoffeja varten nyt yksikään lisäpelaaja loukkaantumisen varalle ei ole liikaa. Sittenhän trade deadlinen jälkeen saa nostaa vaikka kaikki kaverit ylös ja tapella niistä pelipaikoista sitte oikein kunnolla. Eli vaikka sinne farmiin joutuisi vielä ei tarkoita sitä että olisi sen pelipaikan hävinnyt vaan että joukkueen ehdoilla mennään.
 

Palsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, STL Blues, Jymy
Eipä se ainakaan omasta mielestä kovin huono juttu olis Samille tai Lindholmillekkaan vaikka kävisivät vielä AHL:ssa pyörimässä. Souray:n aikataulu on jossain joulukuun lopulla ja siitä ois sitte joku 20 matsia trade deadlinelle. Täydellä rosterillahan tulee lopulta tilanne jossa jonku sinne on kuitenki mentävä jos halutaan kaikki pelaajat pitää. Toki sinne voisi pistää jonku beleskeyn mutta samalla riskeeraa että joku nappaa ilmaseksi sen waivereista ja playoffeja varten nyt yksikään lisäpelaaja loukkaantumisen varalle ei ole liikaa. Sittenhän trade deadlinen jälkeen saa nostaa vaikka kaikki kaverit ylös ja tapella niistä pelipaikoista sitte oikein kunnolla. Eli vaikka sinne farmiin joutuisi vielä ei tarkoita sitä että olisi sen pelipaikan hävinnyt vaan että joukkueen ehdoilla mennään.

No juurikin näin! Vatanen on ollut tällä kaudella aivan jäätävän hyvä myös kiekottomana, ja tätähän ei teksti-tv:ltä lueta.

Olen katsellut noita ankkojen pelejä ihan mielenkiinnosta Vatasta kohtaan, samoin kuin pingviinejä Määtän vuoksi, sillä kyllä tuo suomalaisten pakkien kehitys kiinnostaa ihan tosissaan. Vastapainoksi on tullut katsottua 3 peliä Senatorsilta ihan vaan Karlssonin seuraamisen takia ja täytyy sanoa, että ei häviä Suomi-poika tuossa skabassa lainkaan.

Itsellä on pistänyt silmään tuo Vatasen helvetin aggressiivinen pinchaaminen viivalla, ja joku jo epäilikin että tuo johtaa miehen pudottamiseen alas, mutta eiköhän tuo ole ihan tietoinen valinta sekä valmennukselta että pelaajalta. Jos Karlssoniin vertaa, ei Vatanen ole olltu vielä kertaakaan (väittäisin) yhtä myöhässä tilanteista kuin världens bästa.

Tuohon kiekolliseen rauhallisuuteen sekä omassa, että hyökkäys-sinisellä ei suomalainen kiekkokatsoja vaan yksinkertaisesti ole vielä tottunut. Epäilen että suurin kiitos tästä kuuluu nimille Lumme, Niinimaa sekä Kukkonen.

ps. Jägermaister puhuu enemmän kuin minä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Itse olen katsellut jokaisen Viasatin kautta tulleen Anaheimin pelin (pelkästään Vatasen takia) alkukaudesta, ja jos tuosta nipusta Vatanen farmiin lähtee, niin toivottavasti Sami pyytää siirtoa tai lähtee paikan tullen kytkemään koko organisaatiosta.

Ja tuo "Hampuusi". Mitä tuohon nyt sanoisi? Pitäkää tunkkinne tuli lähinnä mieleen kun silmissä vilisee kaverin toilailut. Fowlerinkin osalta taitaa vanhat meriitit olla kovaa valuuttaa täällä, ei ainakaan tän kauden näytöillä mitään asiaa kausikorttiin. Mutta hei, se on ykkösvaraus tai jotain.

Vatanen tekee huomattavasti enemmän hazardeja kuin Hampuusi ja Hampuusi vielä kykenee korjaamaan ne virheensä.

Minun mielestäni Vatanen & Fowler tuholaiskaksikko on suurin syyllinen joukkueen surkeaan ylivoimaan. Fowler ei nyt tee maalia vahingossakaan ja Vatasen ratkaisut ovat harmittavan usein paskoja, eivät toki aina mutta harmittavan usein koko ylivoima hajoaa Vatasen heikkoon ratkaisuun. Fowlerin etu tehottomaan Vataseen on myös se, että mies on oppinut puolustamaan.

Vatanen on omissa papereissani se seiska pakki, kun Souray ja Sbisa palaavat, mutta koska Vatasen kehityksen kannalta on parempi mielummin pelata kovia minuutteja AHL:ssä ja hankkia sitä kautta myös onnistumisia. Parempi vaihtoehto se farmi on kuin se, että hän saisi syödä poppareita katsomossa. Popparimiehen asema on mielestäni Lovejoyn. Ja eipä tuolla NHL:ssä tällä hetkellä kovin montaa joukkuetta ole missä Vatanen vain kävelisi suoraan pelaavaan kuusikkoon.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Fowlerin etu tehottomaan Vataseen on myös se, että mies on oppinut puolustamaan.

Miksei tämä näy +- -tilastossa suhteessa Vataseen? Miksi tämä seikka ei ylipäätään ilmene ko. tilastossa ihan sama miltä ajanjaksolta katsoo? Haluatko avata Fowlerin oppimaa puolustuspelaamista? Onko syyt aina siinä pakkikaverissa vaiko huonossa tuurissa? Tekeekö Fowler mitään väärin ylipäätään ikinä? Tuleeko nyt vastaukseksi "katsotaan niitä pelejä" -kommentti?
 
Kaikki tietävät Steegilin Suomi-antipatiat, joten antaa hänen olla rauhassa ja jatkaa tanskalaisten pistepörssin selailua yhdessä El Hazardo Lindemanholmin kanssa.

Vatanen on Ducksien tehokkain puolustaja tällä hetkellä, sekä paras pelin avaaja, ei mitään syytä farmiin ja jos tuollainen katastrofi kävisi, niin äkkiä vaatimaan treidiä.
 
Vatanen tekee huomattavasti enemmän hazardeja kuin Hampuusi ja Hampuusi vielä kykenee korjaamaan ne virheensä.

Minun mielestäni Vatanen & Fowler tuholaiskaksikko on suurin syyllinen joukkueen surkeaan ylivoimaan. Fowler ei nyt tee maalia vahingossakaan ja Vatasen ratkaisut ovat harmittavan usein paskoja, eivät toki aina mutta harmittavan usein koko ylivoima hajoaa Vatasen heikkoon ratkaisuun. Fowlerin etu tehottomaan Vataseen on myös se, että mies on oppinut puolustamaan.

Vatanen on omissa papereissani se seiska pakki, kun Souray ja Sbisa palaavat, mutta koska Vatasen kehityksen kannalta on parempi mielummin pelata kovia minuutteja AHL:ssä ja hankkia sitä kautta myös onnistumisia. Parempi vaihtoehto se farmi on kuin se, että hän saisi syödä poppareita katsomossa. Popparimiehen asema on mielestäni Lovejoyn. Ja eipä tuolla NHL:ssä tällä hetkellä kovin montaa joukkuetta ole missä Vatanen vain kävelisi suoraan pelaavaan kuusikkoon.

Kyllä tässä on selvästi eri pelejä seurattu. Minusta Lindholm on viimeisessä parissa pelissä ollut jo selvästi taantumaan päin ja virheitä kyllä tulee Vatasta enemmän, eikä kiekollisena ole lähellekään samalla tasolla. Vatanen taas on viime peleissä parantanut otteitaan, eikä puolustuksessakaan enää pahemmin virheitä tule. Sbisa puolestaan oli viime kaudella jo suurimman osan ajasta melkoinen hasardi ja Fowlerkin tuntuu vain menevän jatkuvasti alaspäin. Allen taitaa olla ainut, joka on tällä kaudella hieman parantanut tuosta pakistosta (Vatasen lisäksi).

Ja minä en tosiaankaan ole mikään Vatasen fanipoika, ihmetyttää vaan miten näitä pelaajia voi näin eri tavalla nähdä. Sinulla tuntuu vain olevan pakkomielteenä juuri suomalaisten pelaajien arvostelu ja samalla ylistät huonompiakin ulkomaalaisia. Oma kärkiviisikkoni kaikkien pakkien ollessa terveinä olisi: Beauchemin, Souray, Vatanen, Allen ja Fowler. Kuudennesta paikasta sitten taistelisivat Lindholm, Sbisa ja Lovejoy. Tämänhetkinen näkemykseni perustuu loukkaantuneiden osalta viime kauden otteisiin ja muiden osalta tämän kauden vastaaviin. Kauden mittaan mielipiteeni tietenkin voi muuttua. Vatasen tulisi olla kuuden pelaavan pakin joukossa ihan jo pelkästään kiekollisen taidon takia, jota muilla ei tuossa joukkueessa ole. Sitä roiskimista on nähty ihan tarpeeksi ja on välillä mukava myös katsoa kun joku ihan oikeasti tuo sen kiekon sinne hyökkäysalueelle.
 

wazuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Slovakia
Miksei tämä näy +- -tilastossa suhteessa Vataseen? Miksi tämä seikka ei ylipäätään ilmene ko. tilastossa ihan sama miltä ajanjaksolta katsoo? Haluatko avata Fowlerin oppimaa puolustuspelaamista? Onko syyt aina siinä pakkikaverissa vaiko huonossa tuurissa? Tekeekö Fowler mitään väärin ylipäätään ikinä? Tuleeko nyt vastaukseksi "katsotaan niitä pelejä" -kommentti?

Varmasti näkyisi +- tilastossa jos kaverien roolit vaihdettaisiin ja pistettäisiin Vatanen painimaan kovimpien kavereitten kanssa illasta toiseen isoilla minuuteilla. Jossei pelien katsominen riitä nii pistetään pienenhkön graphin muodossa. http://somekindofninja.com/nhl/usage.php?f1=2013_s&f2=5v5&f3=&f5=ANA&f4=D&f7=5-&bubbleType=corsiOn&yAxis=relQoc&update-filters=Update+Results Mitä ylempänä pallo, sitä kovempia vastustajia pelataan. Kuten näkyy Fowleriin on pistetty heti alkuun helvetinmoinen luotto ja kovat piippuun. Ja jätkä pelaa tuolla tasolla "seiskapakin" kanssa. On se aika uskomatonta omasta mielestäni, ja vielä jos alkaisi pisteitä tekemään olisi yks liigan parhammimista pakeista. Tuohan olisi oikeasti Beauchin rooli mutta vajaajalkasena on saanut tyytyä sisään ajamaan toista rookieta, joka myöskin on toiminut helvetin hyvin. Ja yhtään Allenia ja Vatasta vähättelemättä, kyllähän heilläkin homma on toiminut mutta siitä on vielä matka rooliin jota Fowler ja Beauch nauttivat joukkueessaan ja sitä tasoa jota he illasta toiseen esittävät.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Wazuke tuli näyttämään sen mitä itsekin meinasin. Vatanen pelaa helppoja minuutteja, niinkuin rookien kannalta on yleensä hyvä. Tämä luo helposti illuusion paremmuudesta. Sama ilmiö nähtävillä Määtän osalta.

Noihin tilastoihin jatkoksi voidaan katsoa zone finish %, josta voidaan päätellä kykyä ajaa peliä vastustajan päätyyn. Tosin sen katsominen tässä vaiheessa on pienen otoksen takia tilastollisen merkitsevyyden puuttuessa turhaa.
 

bob barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Kyllä me näköjään katsotaan eri pelejä.
Katsoin eilen vielä oikein uudestaan Ducks - Flyers pelin ja nimenomaan katse puollustajien tekemisessä.
Enkä ota sanojani takaisin kuin Fowlerin osalta joka pelasi hyvän perusvarman pelin sekä Hampus joka puollusti erittäin hyvin.

Omituista on myös noitten ulkomaan selostajien ammattitaidottomuus kun kehuvat ilmeisen aiheettomasti ? Vatasen ratkaisuja pelissä monta kertaa.

Ei mulla enää muuta tähän.

Aika näyttää ken oikeassa olikaan... :)
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Samoja pelejä katsotaan, mutta toiset puhuu omenoista ja toiset appelsiineista.
Vatanen pelaa hyvin roolissaan, mutta siihen on syy miksi häntä ei peluuteta vastustajan parhaita pelaajia vastaan, kuten Fowleria, tai miksi hänen aloituksensa eivät ole suurimman osan aikaa puolustusalueella, kuten Lovejoylla. Siksi puheet Samin paremmuudesta vaikkapa Fowleriin verrattuna eivät ole järkeviä.

Plusmiinus-tilasto on turhin tilasto juuri tästä syystä. Vatasen on selvästi helpompi päästä plussalle kuin Fowlerin. Lidström oli miinuksella monena vuonna, koska pelasi pelistä toiseen kovimpia vastustajia vastaan.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Omituista on myös noitten ulkomaan selostajien ammattitaidottomuus kun kehuvat ilmeisen aiheettomasti ? Vatasen ratkaisuja pelissä monta kertaa.
En koskaan ymmärrä tätä ajattelutapaa, että "ulkomaalaisuus" olisi jonkinlainen selitys sille, etteikö selostajat olisi täysin puolueellisia puusilmiä kotijoukkueen otteille. Useimmilla (kaikilla?) seuroillahan on omat selostustiimit juuri siksi, että yhtä puusilmäisille faneille saataisiin pönkitystä omille harhakuvilleen. Räikeimpänä esimerkkinä Bostonin kaksikko, jotka eivät ainakaan peittele omaa "ammattaidottomuuttaan" sekä "aiheetonta kehumistaan. Tämä nyt vähän aiheen vierestä, mutta menköön.

Olen katsonut useamman Vatasen pelin tällä kaudella, ja todettakoon, että hän alkaa näyttää NHL-pelaajalta. Tilanne vain on siinä, että hän pelaa todella kovassa joukkueessa, mikä toisaalta antaa helpotusta, koska joukkueessa on paljon taustatukea, mutta toisaalta tekee todella vaikeaksi vakiinnuttaa pelipaikka. Siinä vaiheessa kun veteraanit palaavat kehiin, ei katsota pelkästään pelitasoa, vaan sopimusasioita. Yksinkertaisesti tämä tarkoittaa sitä, että kahden suunnan sopimuksella ja waiver-vapaa Vatanen joutuu automaattisesti väistymään yhden suunnan pelaajan tieltä. Vatasen ainoa pelastus olisi päästä kunnon pisteputkeen, mikä pakottaisi Ducks-johdon tekemään tilaa Samille.

Plusmiinus-tilasto on turhin tilasto juuri tästä syystä. Vatasen on selvästi helpompi päästä plussalle kuin Fowlerin. Lidström oli miinuksella monena vuonna, koska pelasi pelistä toiseen kovimpia vastustajia vastaan.
Olen samaa mieltä, mutta pakko korjata, että Lidas oli ainoastaan kerran miinuksella.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lidström oli miinuksella monena vuonna, koska pelasi pelistä toiseen kovimpia vastustajia vastaan.

Yhtenä ainoana kautena -2, koko uralla +450?
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Näköjään kaikki näkevät Vatasen pelaamisen niin eri tavalla, että en jaksa lähteä sotkemaan tuota soppaa sen enempää. Ducksin muista pakeista ja hierarkiasta voin kyllä raapustaa pari sanaa.

Francois Beauchemin on Ducksin ykköspuolustaja, piste. Eniten vuosia organisaatiossa ja oli mukana jo Cup -kaudella. Kaukalon ulkopuolisessa hierarkiassa muiden yllä. Sen lisäksi on muuten vaan ylivoimaisesti paras puolustussuuntaan ja viime kaudella ropisi pisteitäkin. Koskematon pelaaja.

Näkisin Fowlerin olevan toinen hierarkiassa. Draftissa Fowlerhan putosi Ducksin saataville (12. varaus) ja jälkeenpäin kävi ilmi että Fowler oli Ducksin listalla kolmantena. Siis heti Taylor Hallin ja Tyler Seguinin jälkeen. Joten voisi kuvitella, että tuohon ennakkoasetelmaan kun lisätään varsin vaikuttavat ensimmäiset kolme kautta NHL:ssä (joista osa teini-ikäisenä) ja hänen saamansa viiden vuoden sopimus, niin kovaa arvostusta hän nauttii edelleen, vaikkei olekaan vielä lunastanut tulokaskauden asettamia odotuksia. Ja mitä tulee monen tekemiin vertauksiin Fowler vs. Vatanen, niin pitää tosiaan muistaa että Fowler pelaa huomattavasti vaikeampia minuutteja ja muutenkin enemmän, vaikka pelityylissä onkin paljon samaa. Ja jos joku luulee että Fowler laitetaan istumaan Vatasen vuoksi, niin valoja päälle.

Hierarkiassa kolmosesta voi olla montaa mieltä. Souray varmasti tulee saamaan mahdollisuuden palata Beauchin vierelle, mutta itseä vähän mietityttää onko hänestä niin suurta apua loppujen lopuksi. Nykyisellä puolustuksella joukkue on kuitenkin liigan viiden parhaimman joukkueen joukossa. Ja tämähän on tietysti hyvä asia Vatasen kannalta. Souray tulee kuitenkin pelaamaan, koska häntä ei voi treidata ja hänelle maksetaan 3,5 miljoonaa kaudesta.

Tämän kauden näytöillä neljäntenä on Allen. Ihan eri mies kuin viime kaudella, enkä näe miten hänet voitaisiin laittaa katsomoon. Vatanen on pelannut koko kauden Allenin kanssa ja he ovat olleet tasaisin pakkipari ihan selkeästi. Eikä voi väittää, että se olisi vain Allenin ansiota. Joten tämäkin puhuu Vatasen puolesta.

Yksi mies, joka periaatteessa voisi Vatasen paikan viedä on Luca Sbisa. Viime kaudella hän oli kuitenkin Ducksin huonompia pakkeja ja todella virhealtis. Vataselta ja Lindholmilta voidaan vielä katsoa virheitä sormien läpi, mutta ei Sbisalta. Sbisa palaa kokoonpanoon aivan lähipäivinä, mutta aika hyvin saa pelata, että saa otettua paikan takaisin. Kuten sanottua, tämänhetkinen puolustus on ollut riittävän hyvä, että joukkue on liigan kärkisijoilla.

Lindholm voi myös viedä paikan Vatasen edestä, mutta pitää muistaa myös se, että Lindholm saatetaan laittaa Ruotsin junnujen maajoukkueeseen. Siellä olisi Hampuusille kotikisat ja mahdollinen ykköspakin paikka tarjolla.

Jossain vaiheessa valintoja on kuitenkin tehtävä. Todennäköisesti tuo hetki on vuoden vaihteessa, kun Lindholm tulee takaisin mahdollisista junnukisoista ja Souray on tervehtynyt. Fistricillä ei ole mitään asiaa kokoonpanoon jos kaikki ovat terveitä. Lovejoyn näen olevan se seiskapakki. Lindholm ja Vatanen voidaan laittaa farmiin koska vaan, mutta enemmän näkisin siitä olevan hyötyä Lindholmille. Siellä hän olisi ykköspuolustaja ja saisi isoja minuutteja. Vatanen pelasi jo yhden All Stars -tason kauden Norfolkissa, eikä sinne paluusta ole mitään hyötyä.

Loppujen lopuksi pitää muistaa, että Ducks tekee päätökset sen mukaan, minkä he näkevät auttavan joukkuetta parhaiten. Sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Jos se tarkoittaa Vatasen treidaamista tai AHL-komennusta, niin fanipojista voi tuntua pahalta, mutta joukkueen etu on aina tärkein.

Oma veikkaus: joko A) Souray (tai joku muu puolustajista) loukkaantuu uudestaan ja missaa taas pelejä niin paljon, että Ducksin ei ole pakko lähettää ketään mihinkään. Korkeintaan Fistric laitetaan waiversiin ja sitten Sbisa, Vatanen, Lindholm ja Lovejoy istuvat vuorotellen katsomossa.

B) Sbisa treidataan. Hänellä on kuitenkin treidiarvoa ja hyvän hintainen sopimus. Uskon vahvasti että hän on ensimmäisenä liipasimella jos treidi on pakollinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös