SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 348 595
  • 5 779

Polemos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nakkilan uimaseura Uivat Nakit
Vielä tuohon osakkeen arvostukseen: otin talteen silloin kun se julkaistiin, liite.
 

Liitteet

  • Osakkeen arvostus.JPG
    Osakkeen arvostus.JPG
    115,3 KB · kertaa luettu: 301

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osakkeen arvon laskee liiga itse, ei sillä ole mitään merkitystä mitä kukin seura on siittä maksanut. Pelicans on taseessa arvostanut sen muistaakseni 850k euron arvoiseksi. Aika monen seuran taseessa se on nolla. Sen arvonnousulla taseessa voidaan parantaa tilinpäätöstä. Osakkeen arvoon suurin merkittävä tekijä on TV-korvaus ja Liiga OY:n omapääoma joka taitaa olla muistaakseni 8 miljoonaa.

Sinä et siis ilmeisesti tiedä yhtään mistä puhut.

Osakkeen hinnan määrää Liiga. Osakkeen arvoa toisen osakeyhtiön taseessa Liiga ei edes voi määrätä.

Kiitos linkistä, tuo pelicans on näköjään hillannut sen tuonne tappiin.

Ymmärräthän, että tuossa jäsenen @Polemos listalla voi joukkueilla olla monen eri yhtiön osakkeita? Kuten vaikkapa asunto-osakeyhtiön osakkeita.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat
Useampi seura, kuten JYP ja SaiPa, on arvottanut liigaosakkeen hinnan merkittävästi arvokkaammaksi. Tarkka summa ei käy artikkelista ilmi.

[
tuo liittyy siihen, että Liiga-osakkeen keinotekoisella yliarvostamisella saadaan taseessa omapääoma pysymään plussalla, jolloin vaikka seuran kassa olisi ihan tyhjä, niin ei tarvitse tehdä osakeyhtiölain vaatimaa ilmoitusta Kaupparekisteriin. Mikä ilmoitus käytännössä tekisi sen, että mikään palveluntarjoaja (bussifirmat, lounaspaikat jne) ei möisi enää luotolle, vaan ne pitäisi maksaa ennakkoon.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
tuo liittyy siihen, että Liiga-osakkeen keinotekoisella yliarvostamisella saadaan taseessa omapääoma pysymään plussalla, jolloin vaikka seuran kassa olisi ihan tyhjä, niin ei tarvitse tehdä osakeyhtiölain vaatimaa ilmoitusta Kaupparekisteriin.
Toki ja on tuttu juttu täällä Jyväskylässä. Omistajat eivät ole persaukisia, mutta on parempi pitää raha tuottoisimmissa kohteissa suoran pääomittamisen sijaan. Toki raharuiskeitakin tarvitaan aika ajoin, jotta laskut saadaan maksettua ja rahaliikenteen tökkiminen ei päädy protestilistan kautta yleiseksi puheenaiheeksi.
 

PH7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sinä et siis ilmeisesti tiedä yhtään mistä puhut.

Osakkeen hinnan määrää Liiga. Osakkeen arvoa toisen osakeyhtiön taseessa Liiga ei edes voi määrätä.



Ymmärräthän, että tuossa jäsenen @Polemos listalla voi joukkueilla olla monen eri yhtiön osakkeita? Kuten vaikkapa asunto-osakeyhtiön osakkeita.
Vika viesti tästä aiheesta. Älä sekoita osakkeen arvoa kirjanpitoarvoon.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Jokipojat
Loppuisipa tämä painajaismainen kausi!
Ei helkatti, vielä 10 matsia jäljellä....

Kateeksi ei käy myyntimiehiä, jotka lähtevät hattu kourassa keräämään rahaa ensi kaudeksi. Saattaa SaiPan mahtava strategia ottaa ensimmäisen iskun jo ennen kauden alkua? No, ehkä ne 10 omaa junnua pelaa jo ensi kaudella!
 

Antsku

Jäsen
Jos olen oikein ymmärtänyt niin aika moni tuosta tämän päivän kokoonpanosta on ensi kaudella muodostamassa joukkueen runkoa. Ei voi välttyä ajatukselta millaisen sontaläjän päälle tuleviakin kausia rakennetaan. Santanen veteli sen yhden kauden loppuun paljon kehnommalla rosterilla ja niissä peleissä edes jotenkin laitettiin kampoihin (vai onko aika kullannut omat muistot?).
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos olen oikein ymmärtänyt niin aika moni tuosta tämän päivän kokoonpanosta on ensi kaudella muodostamassa joukkueen runkoa. Ei voi välttyä ajatukselta millaisen sontaläjän päälle tuleviakin kausia rakennetaan. Santanen veteli sen yhden kauden loppuun paljon kehnommalla rosterilla ja niissä peleissä edes jotenkin laitettiin kampoihin (vai onko aika kullannut omat muistot?).
No viimeisiä pelejä kohti makoiltiin bussissa omalla alueella mutta tosiaan puolustuspelin rakenne toimi paremmin, se on ollut lähes koko kauden aika hirveää.
 

Shakey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt kun on hieman ylimääräistä aikaa, niin ajattelin vetää yhteen omia ajatuksia SaiPan strategiasta ja miten minun mielestäni sitä olisi vielä pitänyt muokata ja parantaa. Omasta tausta sen verran, että olen ollut mukana aika monessa strategiaprosessissa sekä vetäjän että osana tiimiä, joten minulla on aika hyvä näkemys strategian tekemisestä sekä sen käytännön toteutuksesta, mikä on yleensä se haastavin osa prosessissa.

Kun katsoo tuota SaiPan strategiaa, niin siinä on paljon hyviä elementtejä, mutta aika paljon myös itsestään selvyyksiä sekä ”unelmahöttöä”, jota toki yleensä aina tuonne ylätason strategialle tulee. Yksinkertaistettuna strategian tekeminen itsessään on yleensä aika suoraviivaista, hallitus asettaa tahtotilan mihin suuntaan firman pitää mennä, ja strategia pyritään luomaan sen mukaiseksi. Tuo ylätason strategia on kuitenkin vasta lähtökohta strategian täyttöönpanoksi, siitä se oikea työ vasta alkaa. Eli yleensä tuo ylätason strategian pilkotaan pienempiin vuoden tai muutaman vuoden kestäviin yksityiskohtaisiin tavoitteisiin, joille asetetaan vastuuhenkilöt ja aikataulut. Oletan, että myös SaiPa toimii näin, vaikkakaan tuossa materiaalissa sitä ei ole mainittu.

Jos olisin itse ollut tekemässä SaiPan strategiaa, niin olisin nostanut sen keskiöön seuraavat asiat:
  1. Pelillinen identiteetti – millaista jääkiekkoa SaiPa haluaa pelata tulevaisuudessa
  2. Asiakkaat ja yhteistyökumppanit – miten saada ne entistä paremmin mukaan
  3. Taloudelliset tavoitteet.
Minusta jääkiekkoseuralle tuo pelillinen identiteetti tulisi olla avainasia. Se määrittelee myös aika monta asiaa seuran toiminnassa:
  1. Valmennus. Haetaan valmentaja, joka pystyy ja haluaa peluuttaa SaiPan identiteetin mukaista kiekkoa. Viime vuosina asia on tehty toisinpäin ja menty valmentaja edellä ja muokattu omaa peliä vastaamaan valmentajan peli-ideaa. Ei ole oikein toiminut. Pekka Virta oli periaatteessa hyvä haku, mutta olihan siinä pelifilosofiassa iso muutos edelliseen ja jatkumoa ei tullut. Niin kuin ei tulostakaan.
  2. Pelaajat. Sama kuin valmentajissa, pelaajien pitää olla sellaisia, jotka pystyvät toteuttamaan SaiPan näköistä kiekkoa. Tämä tietysti vaatii osaavan UTJ:n, tekstitv skouttauksella ei tässä pärjätä.
  3. Juniorityö. Tämä luo osaltaan pohjan tuolle peli-identiteetille. Aloitetaan jo junioritoiminasta lähtien pelaamaan valitulla pelitavalla, jolloin siellä syntyy jatkumo ja siirtyminen ylemmälle tasolle on helpompaa.
Valitettavasti tuossa strategiassa ei tuota peli-identiteettiä ole huomioitu. Minusta tuo on asia mihin pitää panostaa ja minkä tulisi olla keskiössä. En kaipaile Etelä-Karjalaista kusipääkiekkoa takaisin, mutta silloin meillä oli ainakin joku peli-identiteetti, josta SaiPa tunnettiin.

Toinen asia, mikä mielestäni ei näy tarpeeksi strategiassa on asiakkaat eli katsojat. Yhteistyökumppanit strategiassa on hyvin huomioitu, mutta maksavat asiakkaat jäävät mielestäni hieman pimentoon. Ilman meitä business loppuu lyhyeen. Kaipaisin kyllä konkreettisia toimenpiteitä sille, miten asiakaskokemusta parannetaan, miten pelitapahtumia kehitetään, miten uusia ”elinkautisvankeja” meidän vanhojen lisäksi houkutellaan, miten saadaan Kisapuisto takaisin paikaksi johon vastustajan on ikävä tulla jne. Esim. katsojamäärä tavoitetta ei strategiassa ole mainittu, on vain maininta että yleisömäärää tulisi kasvattaa. Tässä pitäisi kyllä olla vähän rohkeutta mukana, selkeästi asetettu numeerinen tavoite olisi selkeä mittari ja ohjaisi toimintaa oikeaan suuntaan. Kaiken kaikkiaan tuntuu, että viime vuosina meistä katsojista ei juuri ole välitetty, ja tähän tarvitaan muutos.

Tulipa pitkä sepustus. Toivottavasti joku jaksoi lukea loppuun asti.
 

Kivisalmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitenköhän paljon SaiPa on saanut säästöjä/tuloja ulosmyynneistä ja valtiontukia viimeisen neljän vuoden aikana? Olisiko pari miljoonaa. Ja korona pelasti SaiPan talouden jo kerran vaikka toista väitetään.

Ja Markkanen sanoo, ettei osakeannista ole edes keskusteltu. Näillä säästöillä ei ole saatu vitt* mitään aikaan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Jokipojat
Ei ole mitään tulevaisuutta.

Jos ei omistajisto vaihdu.

Yksi samanlainen kausi ja seura on kuopattu.
Avatar, samaa mieltä kanssasi.

Vaan mitä SaiPan pitäisi tehdä? Vaikka ammattilaisten tekemä uusi strategia julkaistiin, niin siitä puuttuu kunnianhimo ja se suuri visio SaiPan tulevaisuudesta. Ollaanko vain mukana, halutaanko menestyä vai erottua joukosta positiivisesti. Mielestäni strategia keskittyy selviytymiseen ilman haluakaan menestyä. Valitettavasti se on vaan tuhon tie.

Lueskelin tuossa iltasella brittifutisseurasta Forest Green Roversista, joka on yli kymmenen vuoden ajan keskittynyt tekemään seurastaan vihreän ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Kyseessä on joku 5-sarjan jengi, jonka uusi puusta suunniteltu stadion on kapasiteetiltaan 5000 katsojaa. Hyvin pitkälti SaiPan kokoluokassa. Heillä on sentään suunnitelma ja visio, mitä kohti menevät ja mikä parasta, niin seura on saanut hurjasti huomiota ja hyvää PR:ää maailman vihreimpänä futisseurana. Kannattaa vilkaista, vaikka ei lätkäseura olekaan.

Jotain tällaista odotin SaiPaltakin, missä kaljaa juodaan muovituopeista ja makkaraperunoita tarjotaan, kuten 70-luvullakin. Olisiko ollut aika uudistua nyt, eikä jatkaa samaan malliin, kuin asiat on ennenkin hoidettu. En tarkoita, että SaiPan olisi pitänyt tehdä kuten FGR, mutta jotenkin massasta pitäisi erottua. No, ollaanhan me ihan omassa kastissamme sarjataulukon mukaan.

Olisin vaan kaivannut isoa muutosta seuran toimintaan, koska nykyinen malli on tullut tiensä päähän. Jos asiat tehdään aina samalla tavalla, niin tulovirta hiljenee, kuten on jo käynytkin. Tänäänkin 1000 katsojan läsnäollessa vietin erätauosta reilusti yli10 minuuttia jonossa, kunnes luovutin.Saattaa hitaiden myyjien takia mennä isot rahat ohitse...... No, onneksi sain lähteä 0-6 tilanteessa Mäkkärin kautta kotio!

Kyllä SaiPa ansaitsisi paremmat johtajat, joilla olisi ihan oikea visio, mitä SaiPan pitää olla. Totuus on, että erotu tai kuole pois.

Saipa RIP 2025?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Meinasin avata uuden ketjun "Entä jos kyntäminen jatkuu myös ensi kaudella?", mutta en rohjennut, koska joku olisi kuitenkin luullut provoksi ja vetänyt herneet nenään. Mutta Avatar on täällä jo vastannutkin tuohon kysymykseen:

Yksi samanlainen kausi ja seura on kuopattu.

En nyt oikeasti usko, että tilanne on ihan noin vakava. Mutta huolestuttava se on joka tapauksessa.

Kipeitä faktoja:

SaiPa on viime vuosien ylivoimaisesti huonoin seura liigassa
  • Kaudella 2018-2019 SaiPa oli 9. Tämä on kuitenkin nyt jo neljäs kausi putkeen, kun joukkueen viimeisillä peleillä ei ole mitään merkitystä.
  • Mikään toinen seura ei ole jäänyt tällä ajanjaksolla jokaisella kerralla pudotuspelien ulkopuolelle. Sport ja JYP ovat olleet kympin sakissa kerran. Myös Jukurit sekä Ässät ovat olleet yhden kerran, mutta saattavat yltää myös tällä kaudella.
  • SaiPan yhteispisteet kuluvalta kaudelta + kolmelta edelliskaudelta on 215. Muiden pisteitä: Sport 260, Ässät 270, JYP 272, Jukurit 294, Pelicans 332, KalPa 348, KooKoo 364. Hurja ero seuraavaksi huonoimpiin, saati sitten niihin paremmin pärjänneisiin seuroihin, joiden kanssa SaiPan pitäisi pystyä kilpailemaan.
Talouden kanssa on haasteita
  • Ok, muistetaan korona, mutta silti.
  • Kumulatiivinen tappio kolmelta viime kaudelta on noin miljoona euroa. Tältä kaudelta tappiota tulee ilmeisesti pieni summa, mutta se on pelkästään pelaajamyyntien ansiota.
  • Liikevaihto laskusuunnassa.
  • Yleisökeskiarvo pienentynyt koronaa edeltävästä ajasta noin 600-800 henkeä.
  • Valmentajanvaihdokset rasitteena.
  • Venäjänkaupan tyrehtyminen näkynee paikallisten yritysten mahdollisuuksissa tukea SaiPaa.
  • Olosuhteet (vuotava Kisapuisto) eivät ole otolliset.

SaiPan johtoa on kritisoitu varmasti ihan aiheesta ja jotain muutoksia on taatusti tehtävä. Huomauttaisin kuitenkin, että kyllä SaiPassa on yritetty myös viime vuosina.

On hommattu esimerkiksi Jarno Koskiranta, jota silloin pidettiin yhtenä koko liigan kovimmista kaappauksista. Palkattiin Pekka Virta ja aloitettiin monivuotinen projekti. On yritetty löytää markkina-arvoltaan "alihinnoiteltuja" potentiaalisia pelaajia niin ulkomailta kuin Suomesta.

Mutta mitä seuraavaksi? Ja mitä jos...

Yleisömäärä on simppeli juttu. Jos joukkue on kiinnostava ja pärjää, niin väki kyllä palaa hallille. Ihmiset tuppaavat kyllä unohtamaan vanhat asiat tällaisissa tapauksissa.

Talous on vaikeampi juttu, mutta samassa jamassa on monet muutkin pienemmät seurat. Jostain se raha kaikkien on kaivettava ja yritettävä pärjätä sillä. Jatkuva kyntäminen ja negatiivinen julkisuus ei kuitenkaan ainakaan helpota uusien yhteistyökumppaneiden löytymistä. Eli kierre voi syventyä.

Lisätwistinä on myös uusi jäähalli. Mitä vähemmän yleisö käy peleissä ja mitä vähemmän SaiPa herättää positiivisia ajatuksia, niin sitä helpommin hallisuunnitelmia supistetaan. Jos olisi buumi ja kova SaiPa-henki päällä, niin ilmapiiri ison ja komean hallinkin rakentamista ajatellen olisi suopeampi.
 

Sportsguy

Jäsen
Voimasuhteet sarjan keskikastissa ja sen alapuolella vaihtelevat useasti. SaiPalla nyt monta huonoa kautta, mutta yksi kausi sijalle 8 ja homma näyttää taas paremmalta. Jukurit oli vitsi, kunnes tuli OJ. Mitä, kun OJ lähtee? KooKoo ollut nousussa vaan joko huippu nähtiin? Pelicans ollut todella hyvässä liidossa. JYPillä ei jostain syystä auttanut edes kalliit hankinnat. Ässä-puolella puhutaan, että nyt seuraan on kiinnostusta. No rookie-koutsi ja huono ensi kauden alku niin nopeasti paluu kellariin.

Voittaminen auttaa kaikkeen. Sitten unohdetaan paska organisaatio, hyväveli-porukat ym ym. Tappioilla aletaan syitä hakemaan jo hallin huoltomiehestäkin.

SaiPa tarvitsee nyt aluksi uskottavan valmentajan/valmennustiimin ja urheilujohtajan. Nämä ovatkin toki tulossa.

Se on totta, ettei ensi kautta ole enää varaa kontata.
 

redpecka

Jäsen
Vaan mitä SaiPan pitäisi tehdä? Vaikka ammattilaisten tekemä uusi strategia julkaistiin, niin siitä puuttuu kunnianhimo ja se suuri visio SaiPan tulevaisuudesta. Ollaanko vain mukana, halutaanko menestyä vai erottua joukosta positiivisesti. Mielestäni strategia keskittyy selviytymiseen ilman haluakaan menestyä. Valitettavasti se on vaan tuhon tie.
Asiallista ja aiheellista pohdintaa ja kritiikkiä. Mutta eikö nyt puhuttu kumminkin välivaiheen strategiasta SaiPan taholta ennen mahdollista uutta hallia eli muutaman vuoden tulevaisuuden näkymistä?

Itse odotan oikeaa ja kunnianhimoista strategiaa sitten kun tiedetään missä pelataan vai pelataanko enää ollenkaan (pääsarjaa).
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Asiallista ja aiheellista pohdintaa ja kritiikkiä. Mutta eikö nyt puhuttu kumminkin välivaiheen strategiasta SaiPan taholta ennen mahdollista uutta hallia eli muutaman vuoden tulevaisuuden näkymistä?

Itse odotan oikeaa ja kunnianhimoista strategiaa sitten kun tiedetään missä pelataan vai pelataanko enää ollenkaan (pääsarjaa).
Alkaa tuntua siltä että harva ajattelee omilla aivoilla. Strategia yrityksellä? Miksi se pitäs seuraajia kiinnostaa? Olen edelleen sitä mieltä että tuon ois tunnissa kirjottanu. Ei mitään lisäarvoa yhtään mihinkään.

En tietysti toisten joukkueiden strategioita ole lukenu, mutta SaiPan ihan nollatason paskanjauhantaa. Itsestäänselvyyksiä jotka yritetään esittää hienosti.

Tämä liittyy siihen että en pidä siitä että jos joku on aina tehty niin se on tehtävä jatkossaki. Lukee vaikka SaiPan markkinointi ketjua niin henkilöillä on mielipide miten markkinointi tehdään. Miksi se sillei pitää tehdä? Ketä edes nuo suunnitelmat kiinnostaa, jotka on tasoa joka jokainen joukkuetta seuraava keksii 10 sekunnissa.
 

Marked

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Katoin tota strategiaa ja itekkin noitten kans paininu vuosien saatossa. Kyseisessä presentaatio ei mielestäni ollut mitään saipalaisuutta. Ei mitään muutako lupauksia. Oliko tää nyt tehty itelle vai markkinoinnillisesti muille?

Junnujen nostot liigaan huvitti. Tällä hetkellä junnupuoli on yhtä sekasi kun ite liigakin. Mitä meillä on tarjota junnuille? Ei taloudellista apuja eikä myöskään valmennuksellista apua. Suurin osa junnupuolen valmennus nojaa omatoimivalmentajiin. Eli ikäluokan tuuri on jos sieltä löytyy isiä joilla pelaajatausta ja halu valmentaa.

Strategia pitäs miettiä verpinä, mitä tulee tehä. Sille pitäs saaha selkeät mittarit välille et tiedetään et ollaan menos oikeaan suuntaan.

Varmaa joku konsultti sai kuitenki palkkansa.
 

Suomi Kiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Tappara
Vähän ironiaa mutta eikö strategia pitänyt esitellä vuoden 22 kesäkuussa ennen lomia vai oliko aikaisemmin jopa. Sitten ennen liigan alkua ei kuulunut....onnistuihan se sitten alkuvuodesta.

Valmentaja piti julkistaa tammikuussa toki tästä on useampi versio. UTJ on tulossa....toivottavasti.

Onko valmennuksen osalta otettu aikalisä? Itse tulkitsen asian niin, että tammikuussa oli tarkoitus julkistaa Ville Hämäläisen jatkosopimus. Matkan varrella on tullut muita ehdokkaita esille ja varsinkin kun nuo pelit eivät ole sujuneet niin varmasti muitakin valmentajia on kartoitettu.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Vähän ironiaa mutta eikö strategia pitänyt esitellä vuoden 22 kesäkuussa ennen lomia vai oliko aikaisemmin jopa. Sitten ennen liigan alkua ei kuulunut....onnistuihan se sitten alkuvuodesta.

Valmentaja piti julkistaa tammikuussa toki tästä on useampi versio. UTJ on tulossa....toivottavasti.

Onko valmennuksen osalta otettu aikalisä? Itse tulkitsen asian niin, että tammikuussa oli tarkoitus julkistaa Ville Hämäläisen jatkosopimus. Matkan varrella on tullut muita ehdokkaita esille ja varsinkin kun nuo pelit eivät ole sujuneet niin varmasti muitakin valmentajia on kartoitettu.
Eikös tuo ollut niin, että valmentajan suhteen piti tehdä päätös tammikuun aikana, eikä suoranaisesti julkistaa uutta valmentajaa? Eikä valmentajaa oikein voidakaan julkaista, mikäli hänellä on työt kesken tältä kaudelta toisessa seurassa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Eikös tuo ollut niin, että valmentajan suhteen piti tehdä päätös tammikuun aikana, eikä suoranaisesti julkistaa uutta valmentajaa? Eikä valmentajaa oikein voidakaan julkaista, mikäli hänellä on työt kesken tältä kaudelta toisessa seurassa.
Juuri näin. Ei valmentajaa luvattu julkistaa tuolloin - eikä sitä varmaan voisi tehdäkään, jos hän on kiinni toisaalla vielä. Mutta se päätös on tärkeä saada tehtyä, kun kerran joukkuetta kuitenkin kootaan tuon valmentajan tarpeisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös