Suosikkijoukkue
SaiPa ja Jokipojat
Todella harvoin tulee Jatkoaikaan kirjoiteltua, mutta seuraan kuitenkin säännöllisesti täällä versoavaa keskustelua. Se ei kuitenkaan ole ainoa SaiPaan liittyvä aktiviteettini vaan seuraan kotipelit aina kun mahdollista ja tietenkin Eero pitää ajan tasalla:)

Olen nyt nähnyt tällä kaudella kaikki kotipelit ja täytyy tunnustaa että olen todella huolestunut tämän vuotisen joukkueen tilanteesta ja koko organisaation tilasta nyt ja tulevaisuudessa. Siksipä ajattelin virittää vähän keskustelua tälle palstalle ja aion osallistua aktiivisesti keskusteluun tästä eteenpäin.

Edellisellä viikolla oli loistava tilaisuus ottaa 6 pistettä , mutta saalis jäi kahteen. Tämmöistä sattuu aina välillä, mutta tapa jolla joukkue pelaa on kyllä melkoisen syvältä. Suorastaan täysin munattomat esitykset.Hyökkääjät pyörii kulmissa ja heitellään sokkosyöttöä sinne tänne ja jos joskus saadaan syöttö omille, niin minkäännäköistä organisoitua peliä ei saada aikaiseksi. Valtaosa pelaajista tuntuu ajattelevan aivan muuta kuin peliä...lieneekö syy kotioloissa vai missä? Muutama pelaaja yrittää kaikkensa, mutta ei se riitä joukkuepelissä. Puolustus taas keskittyy heittämään kiekkoa päätyyn tai laukoo päin vastustajan pelaajia aiheuttaen jatkuvia vaaranpaikkoja. Pelottavaa katsella, ja lisäksi omissa soi puolustajien virheiden ansiosta lähes joka ottelussa vähintään kerran. Eniten yössä on meidän etukäteen tämän vuotinen ykköspakkimme ja hänen pakkikaverinsa. Kehumista ei ole paljon muissakaan. Vastustajan päästyä SaiPan päätyyn on koko puolustuksen teemana paniikki. Maalivahti osasto on kokonaisuutena pärjännyt parhaiten ja ovat pitäneet meidät useassa pelissä mukana, tosin Kalpaa vastaan sekin osasto petti aluksi. Tällä joukkueella ei taatusti kevääseen mennä, vaan muutoksia on taatusti luvassa. Mutta pitäisikö muuttaa jotain muutakin?

Olen aiemmin ollut Mälkiän Heikin kannattaja, mutta nyt tuntuu että olisi vaihdoksen paikka. Tapahtuuko se kauden aikana vai kauden jälkeen ei ole minun päätettävissä, mutta jatkosopimusta en löisi kouraan enää Mällille. Kuten toisessa ketjussa Tosiveteraani kirjoitti, niin eväät on syöty. Lisäksi Mälkiän oma persoona, josta voisi käyttää termiä narsistinen, syö taatusti monelta pelaajalta motivaatiota. Eräs syy takinkääntööni on myös viime keväiset kommentit Mälkiältä, jossa hän arvosteli eräiden joukkueen pelaajien otteita. Itse hän on jokaisen jätkän joukkueeseen valinnut, koska tuskin kenelläkään valmentajalla koko sarjassa on samoja yksinvaltiaan oikeuksia valita mieleisensä pelaajat joukkueeseen( budjetin raameissa tietenkin). Mielestäni Mällillä olisikin pienen itsetutkiskelun paikka, jos tänä talvena jatkuu sama meininki kuin viime viikkoina.

Muutenkin koko organisaatiolla on mielestäni paljon parannettavaa kaikilla osa-alueilla. Talous jurraa paikallaan ja olotilaan ei taida olla luvassa muutoksia. Joukkueen näkyvyys kaupungin katukuvassa olematon, eikä SaiPan otteluiden seuraaminenkaan enää monia kiinnosta. Ottelutapahtuma on melko vaisu ja yhtenä syynä siihen on yleisö. Siinä meillä kaikilla on parantamisen varaa, mutta toisaalta eipä ole SaiPa antanut siihen oikein aihettakaan. Tämä jatkuva sarjan häntäpäässä roikkuminen ei kyllä pitkällä aikavälillä tiedä hyvää. Sarjan avaaminen tai joukkuemäärän vähentäminen voivat olla SaiPalle kohtalokkaita. Putoaminen liigasta voi merkitä sitä ettei Lappeenrannassa enää seurata Jokereiden ja Lukon otteita, vaan jännitetään kumpi voittaa Saipa vai Kajaanin Hokki. Eli jotain tartteis tehdä....vaan mitä? Heitän lyhyesti loppuun muutaman ehdotuksen. Kaikkiin ei tarvitse suhtautua kuolemanvakavuudella, mutta kait ne vähän antaa suuntaa.

1. Kiekkobuumin herättäminen Lappeenrantaan. Huippupelaajia tänne ei saada, joten olisiko tilausta Juhani Tammiselle jossain roolissa?

2. Rahaa on jostain löydyttävä ja ne on käytettävä harkiten.

3. Valmentajan vaihto viimeistään tämän kauden jälkeen

4. Yhteistyön virittäminen kenties Pietarin suuntaan. Luulisi sen kokoisesta kaupungista löytyvän muutama vikkelä SaiPan oloinen pelaaja. Tämä voisi houkutella yleisöä venäläistaustaisista lappeenrantalaisista. Kalinkahan hallilla jo soikin ja saa yleisön mukaansa.

5. Yleisöön potkua kunnon peliesitysten kautta tai sitten tappelemalla.

6. Omille pelaajille peliaikaa. Hostikka,Rämä ja Lippojoki mahtuu taatusti joukkueeseen

7. Faniporukalle ilmaiset kaljat niin torstaipelissäkin laulu raikaa jopa tappioasemassa
 
Lappeenranta tunnetaan SaiPasta

Peggis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse en ainakaan lämpene tuohon ryssien kanssa käytävään yhteistyöhön. Jos hallilla alkaa sitä porukkaa pyörimään, niin itseäni ei siellä enää nähdä. Muuten on kyllä ihan hyviä ideoita.
 
Älä tee sitä tänään minkä voit jättää huomennakin tekemättä.

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Aika jännä ketjun avaus, ja vähintäänkin monipuolinen aloitusviesti.

Aneemisuutta ja väsymistä on havaittavissa. En tiedä onko seurajohto tehnyt kaikkensa varainhankinnassa, ja mistä ne isot sponssikalat saadaan koukkuun, mutta onhan siellä jo sanitereidinkiä SaiPankin pöksyissä.

Onko kannattajat tulleet kylläiseksi?

Silloin kun Kaarna oli peräsimessä ja salibandymansikka/Räisästeisa/Pantteri valmentajana oli jatkuva itku ja parku + varojen ylieläminen, vielä harvemmin tuli menestystä.

Nyt on hyvä, siisti halli ja riittävät palvelut . Mihinkään ei varsinaisesti tarvitse jonottaa ja sm-liiga ottelu kokonaisuus on riittävän tyylikäs tapahtuma peruslappeenrannan meininkiin. Voihan omaa rimaa nostaa kipaisemalla ennen peliä latella lappeenrnannan coffee shopissa ja heilahtaa sitten bleiseri päällä aitioon viisastelemaan.

Tikkisen ja muiden "sijoittajien" merkitys korostuu mielestäni lähimenneisyydessä koska heidän hoitama ja laittama rahoitus mahdollisti SaiPan toiminnan jatkamisen parikolme kautta sitten.

Mahdottomiin pelaajasatsauksiin ei ole mahdollista tällä meiningillä lähteä, sitä on aikaisemmin tehty mutta viimevuosina joukkuetta ei ole enää tyhjennetty tammikuussa ja se on hyvä se. Yhteistyökumppanit ja kannattajat riemuitsevat varmasti tästä, ja se on tuonut SaiPan toiminnalle lisää uskottavuutta.

Sm-liigaan taso on laskenut, isoilla seuroilla on vielä jotain kunnon staroja mutta pikkuseurat SaiPa mukaan lukien on semikiinnostavia satunnaisen katsojan suunnalta katsottuna.Tämä näkyy katsojaluvuissa.

Mälkiä on tehnyt käytössä olevilla välineillä ja resursseilla mielestäni hyviä tuloksia. Viitaluoma, Vihko , Pihlström ja vaikkapa Holma ovat varmasti saaneet Mälkiän metodeilla uutta potkua kiekkouralleen. Nämä miehet eivät olleet kovin kysyttyjä/haluttuja muualla, mutta SaiPaan he mahtuivat.

Tappioputket ja viimeaikojen hankaluudet eivät vielä anna mielestäni aihetta paniikkinappulahommille. Kurssin kääntäminen keskellä synkintä syksyä on rankkaa hommaa, mutta ei mahdotonta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei sinänsä, että sitä nyt suorastaan toivoisin, mutta kun liiga nyt avautuu lähiaikoina, niin pieni kiepsahdus Mestiksessä voisi ehkä tehdä SaiPalle hyvääkin. Se voi olla jopa mahdollista, jos olosuhteita ei saada paremmiksi sikäli, että kasvamista organisaationa selvästi tapahtuisi. JYP ja Pelicans on jo menossa selvästi ohi resursseissa ja ei välttämättä ole mahdotonta, että KalPa myös saa hommat pelittämään lähivuosina. Näin ollen SaiPalle on sijattuna se selkeästi pienimmän seuran rooli ja vaikka sellainen aina välillä voikin näpäyttää isoja, niin... noh, realismi on realismia.

Toki Mestiksestä pomppaaminen takaisin liigaan ei ole helppoa, mutta flegmaattinen E-Karjalaisyleisö ei ehkä ansaitse liigaseuraa, jonkinlainen inflaatio siellä lajia kohtaan on ollut havaittavissa, vaikka muutaman kauden nyt onkin kai yleisöä vähän enemmän ollut, kun seurakin on kasvanut.

Tosin voiko siitäkään ketään syyttää, jos ei joukkue ei vaan otteineen kiinnosta? Pertti Peruskatsoja ei jaksa välttämättä kelailla sitä, mitä joku vihkiytyneempi fani, miten porukassa on lupaavia nuoria sieltä ja täältä haalittuna ja potentiaali kytemässä ja käynnissä on pidemmän kantaman projekti. Mielestäni tämä nykyinen rakennustapa on ainoa oikea järkevä ja toimiva resursseihin nähden, mutta tietty suuren maailman tuulahdus on se, mitä suurempi yleisö kaipaa ja tuo hallille ja sellainen yhdistettynä menestykseen vaatii sitä rahaa ja tästä pääsemme taas siihen jutun alkuun ja ongelman juurille, eli...
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

Alexandre

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei sinänsä, että sitä nyt suorastaan toivoisin, mutta kun liiga nyt avautuu lähiaikoina, niin pieni kiepsahdus Mestiksessä voisi ehkä tehdä SaiPalle hyvääkin. Se voi olla jopa mahdollista, jos olosuhteita ei saada paremmiksi sikäli, että kasvamista organisaationa selvästi tapahtuisi. JYP ja Pelicans on jo menossa selvästi ohi resursseissa ja ei välttämättä ole mahdotonta, että KalPa myös saa hommat pelittämään lähivuosina. Näin ollen SaiPalle on sijattuna se selkeästi pienimmän seuran rooli ja vaikka sellainen aina välillä voikin näpäyttää isoja, niin... noh, realismi on realismia.Äläpäs nyt Ted vaivu synkkyyteen.Kyllä SaiPa pysyy liigassa myös tulevaisuudessa vaikka joutuisi karsintojen kautta menemäänkin.
Tälläkään hetkellä yksikään mestisporukka ei SaiPalle pärjäisi ja ensikaudella
seurat saavat n.900000€ televisiorahoja.
Hätätapauksessa pelaajabudjetin voi lähes tuplata.
Jos ja kun ne rahat käyttää viisaasti niin ei vaaraa putoamisesta.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
1. Kiekkobuumin herättäminen Lappeenrantaan. Huippupelaajia tänne ei saada, joten olisiko tilausta Juhani Tammiselle jossain roolissa?

2. Rahaa on jostain löydyttävä ja ne on käytettävä harkiten.
Tamille ja hänen mediapersoonalleen olisi minun papereissani aina paikka 13 liigajoukkueen organisaatiossa. SaiPa ei tosin kuulu näihin. Jos tuollainen kaveri olisi missään hämmentämässä, kannattaisi seuran pitää huoli siitä, että minkäänlaista valtaa hänellä ei ole. Sen verran savuavia raunioita on taakse jäänyt, että esim. SaiPa pienenä organisaationa voisi olla todella suurissa ongelmissa, jos (kun) jossain vaiheessa ongelmia Tamin kanssa tulisi. Tosin suurelle yleisölle tätä roolia ei uskottavuuden nimissä voisi paljastaa, mutta eihän tuollainen kaveri, Aurinkokuningas, marionetiksi lähde. No, ei oteta tätä heittoa liian vakavasti.

En tarkalleen tiedä SaiPan hallituksen jäsenien roolia toiminnan pyörittämisessä. Kuitenkin toimiston miehet ovat varsin nuoria ja koska sen suurempaa historiaa yritysmaailmasta ei ole, kontaktiverkosto ei välttämättä ole kovin kummoinen jo nykyään SaiPaa sponsoroivien yrityksien lisäksi. Voin toki olla väärässäkin. Tässä vaiheessa olisi varsin tärkeää, että hallituksessa olevien jäsenten kontakteja ja panosta voitaisiin hyödyntää mahdollisimman paljon ja heillä olisi halu sekä mahdollisuus osallistua toimintaan tällä tapaa. En tiedä tarkalleen, mikä tilanne tämän osalta nykyisellään on, mutta jollain tapaa en ole täysin vakuuttunut. En kuitenkaan väheksy heidän merkitystään seuran selviytymisen kannalta parin vuoden takaa. Velkarahalla ja suurella riskillä en minäkään missään nimessä halua SaiPan nähdä pelaavan.

5. Yleisöön potkua kunnon peliesitysten kautta tai sitten tappelemalla.
Kyllä. Myllyt sallittava. Tosin showtappelut eivät voisi juuri vähempää kiinnostaa, joten pelityylin tulee olla tarvittaessa riittävän provosoiva ja tarvittaessa hieman ylilyövä, että nahinaa tulee kuin itsestään. Vieläkin lämmittää sydäntä jatkoajalla hävitty Pelicans-matsi kahden kauden takaa ja joukkueen silloiset reaktiot tuomariin turhautumisen jälkeen. Kaappi-IFK.

Onko kannattajat tulleet kylläiseksi?
Yleisö alisuorittaa tällä hetkellä joukkuettakin pahemmin. Pieni visiitti divarissa ei olisi pahitteeksi, jos sarjojen välinen tasoero olisi vähän pienempi, osattaisiin taas arvostaa liigakiekkoa muutaman vuoden korpivaelluksen jälkeen ihan toiseen malliin. Jotenkin pelkään, että divariin putoaminen nykyisellä sarjajärjestelmällä voisi olla aika fataali SaiPallekin.

Venäläisten sponsoreiden houkuttelemisesta on aina silloin tällöin puhetta ja ihmettelyä, eikö sieltä mitään löydy. Varmaan aika selväksi on tullut, että rahan löytäminen sieltä, etenkin ilman kontakteja, on erittäin hankalaa.
 
"Sometimes you have a bad day and then you can punish somebody to put your frustrations out. It feels good." -Kristian Kudroc

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Varmaan aika selväksi on tullut, että rahan löytäminen sieltä, etenkin ilman kontakteja, on erittäin hankalaa.
Eipä tuo Rakuunoidenkaan "onni ja autuus" sitten näillä itä-euroilla ole kovin houkuttelevaa kuvaa veli venäläisen kanssa urheiluseuran pyörittämisestä jättänyt, vaikkakin on selvää että eri tason yhteistyöstä olisi kyse. Kysymys kuuluu; mikä venäläisiä kiinnostaisi SaiPassa ja ennenkaikkea, halutaanko Lappeenrantalaista kiekkoa "venäläistää". Jos minulta kysytään, niin ehdoton ei tämmöiselle hankkeelle, mielummin sitten painitaan vaikka Mestiksen herruudsta.

Mutta ihan hyviä pohdintoja oli avausviestissä, muutamasta herää joitakin omia ajatuksia:
1. Kiekkobuumin herättäminen Lappeenrantaan. Huippupelaajia tänne ei saada, joten olisiko tilausta Juhani Tammiselle jossain roolissa?
Kiekkobuumille olisi varmasti olemassakin ihan hyvä tilaus, sillä 90-luvun nousuhuuman ja loppupuolen menestyksen pölyt ovat varmasti ehtineet jo laantua ja näiden aikojen "nukkuvia" on varmasti tavoitettavissa vieläkin. Lisäksi on ehtinyt hyvin jo kasvaa uutta sukupolvea seuraamaan kiekkoilua, joten seutukunnan kiekkoilulle olisi tilausta nyt hyvästä sisäisestä markkinoinnista. Toisaalta "joku vitun SaiPa" -asenne istuu myöskin tiukassa, joukkueen uskottavuus menestyksen myötä on pystyttävä palauttamaan ja mielellään pitämään hyvällä tasolla. Vaikka tämä työ ei ole ollutkaan niin näkyvää, niin minun mielestäni viimeiset pari kautta ovat olleet kuitenkin urheilullisen menestyksen puuttuessakin kuitenkin olleet ihan hyviä viitteitä omaan tekemiseen uskomisesta. Play off-sarja HIFK:ta vastaan kiinnosti hyvin paljon paikallisia, joten buumin syntyminenkin voi olla ihan pienistä asioista kiinni.
2. Rahaa on jostain löydyttävä ja ne on käytettävä harkiten.
Rahaa on kai tuloillaan Canal+ -sopimuksen myötä? Ei nuolaista ennenkuin on tipahtanut, jos jokaiselle liigaseuralle yhtäkkiä tarjotaan satoja tuhansia euroja ekstrabudjettia niin se tarkoittaa että melkoinen ruletti pyörii joka suuntaan. Siinä olet napakympissä, että nämä rahat taskussa on hyvä olla myös perusta siinä kunnossa etteivät rahat kulu katastrofikauden tappioiden kuittaamiseen ja tulevat käytetyksi järkevään toimintaan. Kuten esimerkiksi seuraorganisaation ajanmukaistamiseen ja jopa kasvattamiseen. Harva yritys on pystynyt hakemaan kasvua supistamalla budjettiaan, kun nyt on tyrkyllä "ylimääräistä" rahaa useaksi tulevaksi kaudeksi, on siinä hyvää vetoapua myös Liiga-SaiPa Oy:n harkitulle kasvulle ja oikean organisaation ja avainhenkilöiden palkkaamiselle. Toimiva organisaatio ammentaa jatkossa paremmin hyötyä esille ottelutapahtumien markkinoinnista ja pystyy myöskin luomaan laajempaa yhteistyökumppaneiden verkostoa. SaiPa tekee hommia nykytilanteessa erittäin pienellä organisaatiolla liigatasolla ja myös se näkyy loppuviimeksi joukkueen edesottamuksissa - vaikka kaikki tietenkin kulminoituu tapahtumiin kaukalon sisällä ja pelaajien esityksiin. Silti, silti...
5. Yleisöön potkua kunnon peliesitysten kautta tai sitten tappelemalla.
Kyllä, tunnelmaa ja tunnelatausta peli kaipaa. Viimeiseksi nyt - tai varmaan koskaan - tarvitaan sitä suoristuvaa selkää ja "taas näin" -mentaliteettiä. Yleisöllä on oikeutensa reagoida näkemäänsä, tai olla reagoimatta. Totuus kuitenkin on se, että yleensä "isot" tapahtumat myös herättävät erilaisia tunteita, joita joukkueen täytyisi pystyä kaukalossa luomaan, illasta toiseen. Ei yleisöä voi velvoittaa innostumaan näennäisistä tai mitättömistä tapahtumista, kyllä se itse lajin tunteen palon välityksellä sitten löytyy se sykkivä suoni katsomostakin.
6. Omille pelaajille peliaikaa. Hostikka,Rämä ja Lippojoki mahtuu taatusti joukkueeseen
Varauksetta kyllä, etenkin tilanteessa jossa ollaan nyt; kotitappio alla liigajumbolle heikolla peliesityksellä. Hei, mulle on aivan sama minkä niminen kaveri siellä pelaa ja jos ei pelaa niin sitten nimi selässä vaihtuu. Ja ukko siis paidan sisällä myös.
7. Faniporukalle ilmaiset kaljat niin torstaipelissäkin laulu raikaa jopa tappioasemassa
Heh, hyvä. Bisset saisi varata koko katsomolliselle väkeä - toisaalta siinäpä kyllä hyvä vetonaula ottelutapahtumiin, lipun hinnalla juot niin paljon kuin jaksat. ;)

No mutta hyvä että puhutaan, ehkä oikeita asioita, ehkä vääriä mutta kiva kun jotain ajatuksia nousee pinnalle. Ei painella paniikkinappia, pelejä "jo" kaksitoista alla kaudesta ja vuoristorata-suorituksiin on jo varmasti jokainen joukkuetta viime vuosina seurannut ehtinyt tottumaan, joten "tää on meidän SaiPa" ja ei kun eteenpäin taas toiveikkaana siitä että kyllä tästä viime kaudesta on viisastuttu ja opittu pitämään otteet tasaisina läpi kauden. Eipä minun nähdäkseni vielä kannata sortua sen enempää valmentajan, toimarin ja vähintään kuuden kenttäpelaajan eroa vaatimaan, kuin toisaalta yliarvioimaan sitä omaa materiaalia ja valmennusta sen enempää. Joukkue elää kauden mittaan ihan varmasti, joten katsellaan nyt mihin suuntaan tässä lähdetään - tarvitaanko muutoksia nyt ennemmin vai selvitäänkö niihin vasta myöhemmin muilta vapautuvia kaloja kalastellessa.

Ruohon kasvua katsellessa ja SaiPan voittoja odotellessa siis, sitä ennen Lappeenrannan Kisapuistossa esitetään SM-liigatason jääkiekkoviihdettä joten ei muuta kuin kaupungin kiekkoihmiset paikan päälle vain nauttimaan ja aikaa viettämään, sekä tietysti vieraspaikkakuntien fanibussit myös. Mukavahan se olisi, että tätä viihdettä olisi jatkossakin tarjolla paikkakunnalla, mutta näin se vain on että sitä tarjotaan pidemmän päälle vain kysynnän perusteella!
 
SaiPan kannattajana oppii nöyryyttä.

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Mielenkiintoinen keskustelu, pari lyhyttä kommenttia minultakin:
Jos mestikseen pudotaan niin sinne myös jäädään. Pieni kaupunki ja sponsorirahaa rajallinen määrä, maan mestaruussarjan joukkueita kumminkin useita. Venäläisten kanssa bisneksen teko on niin arpapeliä, että pitäisi olla oharin sattuessa varapanoksia, joita ei SaiPalla ole. Yleisön suosikiksi nouseva venäläispelaaja kyllä toisi neuvostokarjalasta kotoisin olevat uusiosuomalaiset halliin.
Tamminen on tosin keksinyt jääkiekon ja tietää kaikesta kaiken, mutta jos nyt ei kumminkaan.
 
Hakali!

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tälläkään hetkellä yksikään mestisporukka ei SaiPalle pärjäisi ja ensikaudella
seurat saavat n.900000€ televisiorahoja.
No, tuon seikan unohdin tuossa, mutta se silti lienee jonkinlainen hätäratkaisu ja ei välttämättä poista ongelmia. Tuollaisen rahan järkikäyttö on kaiken a ja o. Sitten pitää tietysti muistaa, että kaikki sen saa ja ei se sinänsä voimasuhteita välttämättä muuta. Kyllä sitä kasvua pitäisi pystyä tekemään omalla tontillaan, eikä elää muiden almujen varassa.

Ei sillä, että valittaisinkaan tuosta sopimuksesta.
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

Nametuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Katsojat...

No olen käynyt kattomassa tällä kaudella Saipan 3 kotipeliä ja joka ikisessä ylöise on ainoastaan tuulettanut Saipan maalien aikana muuten seistään ja ollaan hiljaa. No joukkueelta ei voi tällä kaudella ihan hirveästi vaati. Puolustus kusee ja pahasti, noh jotain positiivista maalivahdit on pelannu hyvin. Yhtä hankintaa olen ihmetellyt ja sehän on "yllättäen" Henrik Höglund (Tuo "iso" karvainen mies) Ukolla on jalat puusta tehty ja taidot ovat jääneet veljille. Tälläisille ulkomaalais"vahvistukset" ostaisin Viking line lipun ruottiin takas.

Ps. Älkää narisko, tämähän on vain minun mielipiteeni :)
Pss. Tänään Blues peli, paras voittakoon :P
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Helsingin IFK, Espoon juniorikoulu
No olen käynyt kattomassa tällä kaudella Saipan 3 kotipeliä ja joka ikisessä ylöise on ainoastaan tuulettanut Saipan maalien aikana muuten seistään ja ollaan hiljaa. No joukkueelta ei voi tällä kaudella ihan hirveästi vaati. Puolustus kusee ja pahasti, noh jotain positiivista maalivahdit on pelannu hyvin. Yhtä hankintaa olen ihmetellyt ja sehän on "yllättäen" Henrik Höglund (Tuo "iso" karvainen mies) Ukolla on jalat puusta tehty ja taidot ovat jääneet veljille. Tälläisille ulkomaalais"vahvistukset" ostaisin Viking line lipun ruottiin takas.
Tuo on kyllä totta, että Kisapuiston yleisö on paria ensimmäistä kotiottelua lukuunottamatta ollut hiljainen. Mutta ei tämä mitään uutta ole. Vuosikaudet joukkueen menestys ja yleisön kannustus ovat kulkeneet käsi kädessä. SaiPalla on suurimmaksi osaksi erittäin vaativa yleisö. Jos voittoja ei tule, ei kannustustakaan kuulu. Jos tappioita tulee jatkuvasti, oli joukkueen peli kuinka hyvää tahansa, aletaan ennen pitkää äänestämään jaloilla. Tällä kaudella tosin ollaan kuitenkin vajaa 600 katsojaa plussalla keskiarvoon nähden, mutta kyllä sekin tulee laskemaan, mikäli pisteitä ei ropise.

Ja tuohon puolustuksen kusemisasiaan puutun sen verran, että suurempi syy tähän astiseen huonoon menestykseen taitaa kuitenkin olla tuo hyökkäyksen tehottomuus. SaiPa eroaa muista tyvipään joukkueista päästettyjen maalien määrässä. Jos tehtyjä osumia olisi kymmenenkin enemmän, oltaisiin tuolla tasaisessa keski/kärkikastissa. Eihän tuo puolustus kylläkään hääppöinen ole, ja hyvä maalivahtipeli onkin ehkä suurempi syy päästettyjen maalien vähyyteen.
 

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä mihin ketjuun tämä pitäisi kirjoittaa vai pitäisikö kirjoittaa mihinkään, mutta nyt on alkanut liikkua aika vahvoja huhuja miksi pelaajabudjetti olisi tänä vuonna niin pieni.
SaiPahan juhlii ensi kaudella 60-vuotis synttäreitä (+eikö karsinnat palaa ensi vuonna) ja niitä varten olisi säästelty pelaajabudjetissa tänä vuonna. Juttujen mukaan ainakin kaksi todella kovaa ulkomaalaista, ex-saipalaista yleisön suosikkia (tiedätte kyllä ketä tarkoitan), olisi suunnitteilla ensi kauden joukkueseen.
Tiedän, että kuulostaa aivan diibadaabalta, enkä itsekään jaksa tähän uskoa, mutta onko sattumoisin kukaan kuullut asian tiimoilta mitään?
Olisihan se kiva juhlia synttäreitä näiden vanhojen hallin sytyttäjien kanssa :)
 
Viimeksi muokattu:
Come to the dark side - We have cookies

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
SaiPahan juhlii ensi kaudella 60-vuotis synttäreitä ja niitä varten olisi säästelty pelaajabudjetissa tänä vuonna. Juttujen mukaan ainakin kaksi todella kovaa ulkomaalaista, ex-saipalaista yleisön suosikkia (tiedätte kyllä ketä tarkoitan), olisi suunnitteilla ensi kauden joukkueseen.
No sehän kuulostaisi kivalta noin nostalgisessa mielessä. Sen jälkeen jääkin sitten kysymysmerkiksi, ketä "kaksi todella kovaa ulkomaalaista, ex-SaiPalaista yleisön suosikkia" (joista en todellakaan tiedä ketä tarkoitettaisiin) tänne haluttaisiin olla tuomassa takaisin - ja vieläpä niin, että näiden johdolla olisi hyvä suunnitella juhlakauden joukkuetta. McTavish ja Richter? Itse Vladimir Machulda? Kris Kudroc? Vetääkö Juri luistimet taas jalkaan? Huippuvahvistukset Eric Veilleux ja Doug Derraugh? Tomas Duba tai Otakar Janecky? Ranskalaistunut Matti Hana? Kun vielä listataan Petr Sachl ja Lubomir Vaic niin nyt ei pysty enää löytämään sellaista ex-SaiPalaista ulkomaaneläväduoa joiden uran uskoisin olevan siinä vaiheessa että toisivat paluullaan kovin vahvaa panosta keltamustiin, ehkä Kudroc tai Duba mutta heidän paluunsa Kisapuistoon taitaa olla SaiPan puolesta yhtä lähellä kuin euroviisujen isännöinti kolmena vuotena peräkkäin - ja huijaamatta iskelmäkisassa hevibiiseillä!

Mutta mukavalta ajatukselta tuo kuitenkin kuulostaa juhlakauden kunniaksi ja toki muutoin tuntuisi järkeenkäyvältä että tämän kauden penninvenytys on osittain ensi kauteen erityispanostamisesta johtuvaa.
 
SaiPan kannattajana oppii nöyryyttä.

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Kun vielä listataan Petr Sachl ja Lubomir Vaic niin nyt ei pysty enää löytämään sellaista ex-SaiPalaista ulkomaaneläväduoa joiden uran uskoisin olevan siinä vaiheessa että toisivat paluullaan kovin vahvaa panosta keltamustiin, ehkä Kudroc tai Duba mutta heidän paluunsa Kisapuistoon taitaa olla SaiPan puolesta yhtä lähellä kuin euroviisujen isännöinti kolmena vuotena peräkkäin - ja huijaamatta iskelmäkisassa hevibiiseillä!
Kyllähän piste per peli tahtiin seitsemättä kautta Sveitsissä painava Dale McTavish olisi juuri se maalitykki, jonkalaista SaiPa tarvitsisi. Dalen panos olisi enemmän kuin vahva, mutta valitettavasti ei taida rahat kaveriin riittää vaikka tämän kauden budjetista olisi puolet säästetty ensi kaudelle....
 
.

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Edelliseen vielä, että huomioippa mistä McTavishin piste/peli tahti pääasiassa koostuu: Maaleista.
4 ensimmäistä syöttöä
1 toinen syöttö
10 maalia
Sveitsin pojilla vaan on sen verran enemmän rahaa, että en edes haaveile näkeväni miestä kisapuistossa keltaisessa paidassa. Ainakaan koko kautta, joku juhlaottelu yhden pelin sopimuksella kyllä toisi hallin täyteen laakista.
 
Hakali!

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
"kaksi todella kovaa ulkomaalaista, ex-SaiPalaista yleisön suosikkia" (joista en todellakaan tiedä ketä tarkoitettaisiin)Ranskalaistunut Matti Hana?
Banham ja McTavish...alustavia neuvotteluita käyty kuulema. Korostan kuitenkin tässä vaiheessa, että aika utopiselta tuntuu minustakin. Nuo kaverit veisivät yhdessä melkein 400 000 euroa pelaajabudjetista. Extrarahoitusta se vaatisi joltain taholta, mutta onhan juhlakausi aina juhlakausi.
Kivahan siitä on ainakin haaveilla.


Mattson hieroo hanskalla naamoja nykyään Ruotsissa.
 
Come to the dark side - We have cookies

atsku

Jäsen
Banham ja McTavish...alustavia neuvotteluita käyty kuulema. Korostan kuitenkin tässä vaiheessa, että aika utopiselta tuntuu minustakin.
Jep, sehän on selvä, että nämä miehet tulevat ensi kaudeksi Saimaan rannoille. Sitten vielä Niklas Bäckström maalille? Uneksiahan saa, mutta McTavish ja Banham SaiPaan on silkkaa utopiaa. Edes Jokerit/Kärpät ei pysty moiseen, miten sitten piskuinen SaiPa???
 
Jep.

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Banham ja McTavish...alustavia neuvotteluita käyty kuulema. Korostan kuitenkin tässä vaiheessa, että aika utopiselta tuntuu minustakin.
Oman lähteeni mukaan myös Keijo Taskula ja Ari Suutari ovat aloittaneet treenauksen. Siinäkö ykköspakkiparimme juhlakaudelle? Lisäksi pitää mainita, että viiksekäs mies on nähty syömässä vetyä Lappeenrannan torilla. Ettei vain Steve Gatzos tulisi vahvistamaan keltamustia ensi kaudeksi?
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Nyrkkiosastolle kuuluu myös hyvää, Tim Hrynewich kun mailoineen heiluu, niin on ässien kumipääkin kovilla. Mutta mistä pojille kuski iltapeleihin, joko Harrisonin kortti on kuivunut?
 
Hakali!

atsku

Jäsen
SaiPan hallituksessa istuu aivan helvetisti tienaava liikemies, mutta koko ajan valitetaan, ettei rahaa ole. Liigan selvästi pienimmällä budjetilla mennään eteenpäin vaikka hallituksen herra itse istuu pehmeän lompakon päällä. Eikö hänen firmansa voisi pitää SaiPasta huolta enemmän? Jos herra puheenjohtaja Tuomo Räsänen tienaa yksin 7 310 306 euroa, on kummallista, miksi SaiPa pelaa liigan pienimmällä budjetilla.
Olenko täysin väärässä jos väitän, ettei Räsänen ole kiekkomies täydestä sydämestä vaan pitää SaiPaa pikku harrastuksena? SaiPan pelaajabudjetti kun on 900 000e. Siis melkein kymmenen kertaa pienempi kuin tuon yhden miehen vuosiansiot. Nyt Tuomon firmat sponsoroimaan SaiPaa ja reilusti. Tässä kohtaa taas tullaan markkinoinnin ammattimaisuus-kysymykseen. Jos SaiPan omistajat eivät itse ole valmiita sijoittamaan yhtiöön, miksi kukaan ulkopuolinenkaan haluaisi sijoittaa. Tässä nähdään, että rahaa on, mutta sitä ei haluta sijoittaa. Paskaa huuleen.

http://www.esaimaa.fi/Online/2007/1...Etel%E4-Karjalan+suurituloisin/200714291152/4
 
Jep.

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
SaiPan hallituksessa istuu aivan helvetisti tienaava liikemies, mutta koko ajan valitetaan, ettei rahaa ole. Liigan selvästi pienimmällä budjetilla mennään eteenpäin vaikka hallituksen herra itse istuu pehmeän lompakon päällä. Eikö hänen firmansa voisi pitää SaiPasta huolta enemmän? Jos herra puheenjohtaja Tuomo Räsänen tienaa yksin 7 310 306 euroa, on kummallista, miksi SaiPa pelaa liigan pienimmällä budjetilla.
Olenko täysin väärässä jos väitän, ettei Räsänen ole kiekkomies täydestä sydämestä vaan pitää SaiPaa pikku harrastuksena? SaiPan pelaajabudjetti kun on 900 000e. Siis melkein kymmenen kertaa pienempi kuin tuon yhden miehen vuosiansiot. Nyt Tuomon firmat sponsoroimaan SaiPaa ja reilusti. Tässä kohtaa taas tullaan markkinoinnin ammattimaisuus-kysymykseen. Jos SaiPan omistajat eivät itse ole valmiita sijoittamaan yhtiöön, miksi kukaan ulkopuolinenkaan haluaisi sijoittaa. Tässä nähdään, että rahaa on, mutta sitä ei haluta sijoittaa. Paskaa huuleen.

http://www.esaimaa.fi/Online/2007/1...Etel%E4-Karjalan+suurituloisin/200714291152/4
Käsittääkseni nuo tienestit johtuvat siitä, että kyseinen herra on myynyt firmansa, eli Iskon. Korjatkaa toki joku, jos olen väärässä.
 

Peggis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan hallituksessa istuu aivan helvetisti tienaava liikemies, mutta koko ajan valitetaan, ettei rahaa ole. Liigan selvästi pienimmällä budjetilla mennään eteenpäin vaikka hallituksen herra itse istuu pehmeän lompakon päällä. Eikö hänen firmansa voisi pitää SaiPasta huolta enemmän? Jos herra puheenjohtaja Tuomo Räsänen tienaa yksin 7 310 306 euroa, on kummallista, miksi SaiPa pelaa liigan pienimmällä budjetilla.
Olenko täysin väärässä jos väitän, ettei Räsänen ole kiekkomies täydestä sydämestä vaan pitää SaiPaa pikku harrastuksena? SaiPan pelaajabudjetti kun on 900 000e. Siis melkein kymmenen kertaa pienempi kuin tuon yhden miehen vuosiansiot. Nyt Tuomon firmat sponsoroimaan SaiPaa ja reilusti. Tässä kohtaa taas tullaan markkinoinnin ammattimaisuus-kysymykseen. Jos SaiPan omistajat eivät itse ole valmiita sijoittamaan yhtiöön, miksi kukaan ulkopuolinenkaan haluaisi sijoittaa. Tässä nähdään, että rahaa on, mutta sitä ei haluta sijoittaa. Paskaa huuleen.

http://www.esaimaa.fi/Online/2007/1...Etel%E4-Karjalan+suurituloisin/200714291152/4
Kukapa haluaisi työntää rahansa huoranperseeseen, jos niillä ei ole tuottoa? Tietysti aina voidaan sanoa, että harrastukset maksaa. Luultavasti rahoilleen on paljon helpompiakin tapoja saada tuottoa kuin SaiPa. Olisi tietysti mukavaa, jjos rahoittajaksi saataisiin joku joka esim. pesisi rahaa joukkueen avulla. Siinä tapauksessa pieni tappiokaan ei haittaisi, koska tuloksena olisi puhdasta rahaa.
 
Älä tee sitä tänään minkä voit jättää huomennakin tekemättä.

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Ensin vastaus Tronicille: Räsänen möi ISKON jo monta vuotta sitten saaden todella ison tukun rahaa, nuo viimevuoden tulot ovat tulosta kahden kiinteistösijoitusyhtiön myynnistä. Sijoituksia miehellä on vielä jäljellä, esimerkiksi osakkuus Markantalossa ja vain harva tietää mitä kaikkea muuta.

Sitten SaiPan kannattajille: Ei se SaiPan rahoitus voi minun mielestäni hallituksen jäsenten osalta olla mitään Salonojamaista rahan tuuleen heittämistä ja on siellä muitakin rahamiehiä hallituksessa kuin vain Räsänen, esimerkiksi Koskimies ja Tersa, ei nämäkään miehet sitä rahaa sinne liiemmin sijoita.
Kyllä rahavirtojen pitää tulla sponsoreilta ja niiden hankkimisessa voisi hallituksen jäsenet kyllä seuran markkinointia auttaa, en sitten tiedä onko näin tapahtunut kuin Tersan taholta.
 
Totuuden torvi: Minä ja Ernesti Hentusen sanomalehti.

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Kyllä rahavirtojen pitää tulla sponsoreilta ja niiden hankkimisessa voisi hallituksen jäsenet kyllä seuran markkinointia auttaa, en sitten tiedä onko näin tapahtunut kuin Tersan taholta.
Tämä totta!

Esim, laidoissa on vielä myymättä mainostilaa jokunen metri, enkä osaa kertoa miten otteluisännyys/aitio kauppa on käynyt tänä vuonna. Ääni mainoksetkin ovat jostain syystä unohtuneet käytkatsoen tyystin.

Mutta sitten on nämä tavalliset turakaiset jotka katsovat pelit tai oikeastaan tulokset tekstiteeveestä ja netistä ja ovat ensimmäisenä itkemässä (täälläkin) kun rahaa ei SaiPalla ole.

SaiPaa auttaisi jos nämä etäsaipat tulisivat itsekkin joskus hallille, ostaisivat lipun, UKK-kiekkokisankiekkoja vaikkapa 5kpl, joisivat vaikka peliä kohden vähintään 3 kaljaa, ja ostaisivat siihen palanpainikkeeksi 2x2 lihistä kahdella nakilla sinapilla ja ketsupilla päälle. Myös fanituotekaupassa voi visiteerata erätauolla shoppailemassa.

Tämän kaavan kun toistaa uskollisesti joka koti pelissä on pääsylippu yms, tulot kohdillaan.
 
Viimeksi muokattu:

atsku

Jäsen
Mutta sitten on nämä tavalliset turakaiset jotka katsovat pelit tai oikeastaan tulokset tekstiteeveestä ja netistä ja ovat ensimmäisenä itkemässä (täälläkin) kun rahaa ei SaiPalla ole.

SaiPaa auttaisi jos nämä etäsaipat tulisivat itsekkin joskus hallille, ostaisivat lipun, UKK-kiekkokisankiekkoja vaikkapa 5kpl, joisivat vaikka peliä kohden vähintään 3 kaljaa, ja ostaisivat siihen palanpainikkeeksi 2x2 lihistä kahdella nakilla sinapilla ja ketsupilla päälle. Myös fanituotekaupassa voi visiteerata erätauolla shoppailemassa.
Just. Tämä oli taas fiksusti käytetty puheenvuoro. Noita pelejä "etäSaiPalaiset" käyvät katsomassa vierasmatseissa paljon enemmän kuin nämä Karjalan hemmot. Sinne päähän kaivataan Startin13 kaltaisia huutamaan SaiPalle. Leprasta kun ei liikaa ole peleissä keltanuttuja näkynyt. Lisäksi ainakin omalta kohdaltani käyn aina kotipeleissä kun se vain on mahdollista ja ostan myös ne paljon kuulutet lihikset sieltä. Mikä saa sitten Startin13 olemaan parempi kuin "tavallinen turakainen", sitä en tiedä. Toivottavasti mies itse osaa vastata tähän kysymykseen.

Omistajien rahojen sijoittamiseen ja sponsorihankinnan auttamiseen olen vieläkin sitä mieltä, että omistajien esimerkillä on iso vaikutus myös sponsoritulojen lisääntymiseen. Kuka SaiPaan uskoo jos omistajatkaan sitä eivät tee?
 
Jep.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy