Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

SaiPa kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana ahal, 03.11.2016 klo 16.08.

 1. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Mielenkiintoista nähdä, että tuleeko SaiPaan kesän aikana vielä useampi nuori pelaaja Lehterän perässä. Löfmanin ja Tanuksen lisäksi Tuomenoksa hankkinee sen 2-3 ulkomaalaishyökkääjä, yksi kotimainen top-6 hyökkääjä tekisi terää sekä pari nuorta ja potentiaalista hyökkääjää, niin hyökkäyspään paketti alkaa olla kasassa. Pakistoon vielä yksi top-4 puolustaja ja yksi syvyyspakki. Kun kuunteli Lehterän mietteitä SaiPan ensi kauden pelityylistä, niin voidaan varmaan toivottaa Koskirannan Terolle hyvät jatkot.

  Muutamia nuoria pelaajia, jotka ovat vapaana kauden päätteeksi:

  Eliteprospects.com - Urho Vaakanainen
  - Sopimus päättyy eikä ole ilmeisesti jatkamassa Jyväskylässä. Huhuissa Vaakanainen on liitetty Frölundaan sekä Pohjois-Amerikkaan. Euroopassa Frölunda on varmasti paras paikka kehittyä, mutta onko Frölundalla tarjota Vaakanaiselle riittävän suuri rooli? SaiPalla on penkin takana Vaakanaiselle tuttu heppu, joka kuvaili Vaakanaista "parhaaksi suomalaiseksi puolustajalupaukseksi ikinä" tämän pelatessa vielä B-junioreissa. Teron perässä hakemaan isompaa roolia Lappeenrannasta?

  Eliteprospects.com - Petrus Palmu
  - Huhuissa yhdistetty Turkuun ja jotain puhetta on ollut myös mahdollisesta siirtymisestä AHL:ään. Jos on vielä ilman sopimusta, niin äkkiä houkuttelemaan miestä Lappeenrantaan. Koko todennäköisesti estää NHL-uran, mutta tulee olemaan todennäköisesti kuitenkin Euroopan kaukaloissa aika iso stara, mahdollisesti jo ensi kaudella. Aika Lehterän näköinen pelaaja: hyvä liike, kiekollisesti taitava ja puolustussuuntaan kelvollinen.

  Eliteprospects.com - Atte Mäkinen
  - Ensi kauden teemuturunen? Nuori ja lupaava kaveri, joka on huhuissa yhdistetty Liigaan, mutta käsittääkseni ei mihinkään tiettyyn joukkueeseen. Mestiksen playoffeissa ollut selvästi Kiekko-Vantaan paras tehomies. Monipuolinen pelaaja, joka todennäköisesti liikkuu ensi kaudeksikin johonkin suuntaan kaksoisveljensä Miron kanssa. Aten näkisin näistä kahdesta potentiaalisempana.

  Eliteprospects.com - Frank Gymer
  - Yhdistetty myöskin Mäkisen veljesten lisäksi Liigaan, mutta käsittääkseni hänenkään kohdalla ei ole ollut mistään joukkueesta puhetta. Sai näistä nuorista pelaajista selvästi eniten vastuuta tällä kaudella Jokereissa, kun pääsi pelaamaan playoffeissakin. Teknisesti erittäin taitava pelaaja, jolta voi odottaa hienoja yksilösuorituksia, mutta miten riittää taso pelaamaan Liigassa täyden 60 ottelun kauden?

  Eliteprospects.com - Emil Oksanen
  - Lehterä mainitsi, että Espoossa ei ole oikein ketään SaiPan näköisiä pelaajia, mutta olisihan Oksanen ihan potentiaalinen yrittäjä jo Liigaan. Mestiksessä ei tällä kaudella vielä mitään järjetöntä dominointia, mutta voisi olla potentiaalinen "ottokoivula" ensi kaudelle.
   
 2. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jos mikään muu liigajengi ei ole vielä signannut, niin pitäisihän Tertsin napata tämä Espoosta mukaan.

  Lehterän Bluesin ajan A-junnuista puolenkymmentä lähti yliopistosarjoihin, mikäli takaisin päin palaavat on siellä muutama ihan mielenkiintoinen nimi, ainakin try-out pelaajiksi. Jännä nähdä myös johtaako tämä 'uusialku' yhteenkään voimassaolevan sopimuksen purkuun.
   
 3. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Hei, sovitaanks että mennään ns omilla junnuilla, jookos ? Ei mitään ryöstökalasteluu
  Mikä on muuten "SaiPan näköinen" pelaaja ?
   
 4. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Ihan normaalisiirtohan tuo olisi Liigan ja Mestiksen välillä.

  Selviöhän se on, että Espoon potentiaalisempia junnareita siirtyy myös pk-seudun ulkopuolelle Liiga-jengeihin, niin pitkään kuin Tapiolassa pelataan vain Mestistä. Fiksuimmat valitsevat sitten myös enenevässä määrin tuon Pohjois-Amerikan (high school ->) yliopistokiekkoreitin, josta saa mukaan tutkinnon.

  Ja hyvinhän se kuppausvirta on käynyt esim. Itä-Suomen yksittäisestä seurasta aikaisemmin myös etelään päin, kuten vaikkapa joensuulaiset Miro Aaltonen, Teemu Väyrynen ja Urho Vaakanainen osaavat varmasti kertoa.
   
 5. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  No joo, vähän kieli poskessa sanoin koska ei niitä top-junnujakaan nyt ihan hirveesti täälläkään ole joten olis hyvä jos joku pelaisi vähän pitempään täällä.
  Sitäpaitsi voihan se olla kehittävempää junnun pelata top-6 roolissa Mestistä yv:tä jne kun pienessä roolissa Liigaa.
  Onhan teillä jo yksi Espoolainen, V Virkkunen.
   
 6. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Joo, onhan niitä silloin tällöin ollut. Männä kaudella oli lisäksi Järvis-Matti. Reilut 10 vuotta sitten mm. EU:n nykyinen valkku Timo "Hire" Hirvonen kiekkoili menestyksellä sputnik-paidassa. Hirvosen kaikki antavasta pelityylistä tykättiin Lappeessa. Muita Espoossakin pelanneita ovat mm. Markku Flinck, Ilmari Pitkänen ja Jere Myllyniemi. Kuka sitten on "aito espoolaisjunnu", sitä en mene arvioimaan nykyisen vilkkaan liikehdinnän aikakaudella.
   
 7. HUMPPAJUGEND Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, Wild
  Lainaus:
  Lisäksi tosiaan molemmat kärkisentterit teiltä jollain aikataululla rekrytoituja, Järvis-Matti ja huonompi Koskiranta. Onhan näitä nähty. Valkkukin mentiin teiltä nyysimään.
   
 8. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  On päässyt unohtumaan se, että tuo tutkinnon saaminen on mahdollista myös SaiPassa pelaamalla LUTin ja SaiPan vuosi sitten solmiman sopimuksen perusteella. Ja näköjään tuossa yhteistyöilmoituksessa mainitaan myös pelaajan puoliso, näinköhän jenkeissä.

  LUT ja SaiPa yhteistyöhön – tukea opintojen ja urheilun yhdistämiseen - Uutiset - www.lut.fi
   
 9. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Joo, kyllähän tuo opiskelujen ja pelaamisen yhdistäminen on toki Suomessakin osalla paikkakunnista mahdollista, ei siinä. Onko muuten tietoa kuinka moni SaiPan pelaajista on hyödyntänyt tuota/ylipäätään opiskelee pelaamisen ohella?
   
 10. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 11. Asbury Park Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Manchester United
 12. Artyukhin Jäsen

 13. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV
  Lainaus:
  Hahah niin Perrinin tilalle. Ensimmäisenä ajatuksena oli, että häh tuleeko Filppula Marko Ek:n tilalle toimariksi SaiPaan. =D
   
 14. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  JYPillä enää pronssiottelu jäljellä ja SaPKonkin mestaruus on sinettiä vaille valmis. Toivottavasti otetaan nämä varmat nyt pois kuleksimasta ja julkistetaan Löfman sekä Tanus jo ensi viikolla. Lisäisi joukkueen ympärillä olevaa pöhinää hyvin.
   
 15. lautamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itäsuomalainen jääkiekko.
  SaiPa kaudella 2017 - 2018, mitä tulemme näkemään?
  Nyt, tällä hetkellä hyökkäys on vain irvikuva siitä mitä sen tulee olla, joitain sopimuksia kai on valmiina, mutta nuo nyt listalla olevat nimet ei kyllä paljon mieltä lämmitä, Koho, Kaksonen, Strömberg, onko siinä kolmosketju, Salminen, Koski Nikko, voiko odottaa muuta kuin nelosketjun suorituksia?
  Puolustus? Tuomenoksa valmentajan julkistuksen jälkeen lehdessä sanoi, että se on lähes täytetty,,,, kuka on tyytyväinen? Olisi edes Backman, tasainen suorittaja, ei huippu, mutta kuka luottaa nimiin Sneck, Taipalus ja PSN, mennyt kausi ei paljon lupauksia anna, vain isoja kysymysmerkkejä.
  Minä todellakin odotan esille apuvalmentajien ja PELAAJAVAHVISTUSTEN nimiä, pelkkä jokin Tanus ja Löfman ei todellakaan riitä.
  Jos vielä aiotaan jotain SHL.n tyylistä peliä pelata, niin luistelunopeus on avainsana, siihen ei riitä mikään hitaasti kiiruhtaminen.
  Mielenkiinnolla tietoja ja nimiä odotellen.
   
 16. Machulda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
  Lainaus:
  Itse olen aika luottavainen tulevaisuuden suhteen. Itse näkisin, että tällä hetkellä sopimuksenalaiset pelaajat ovat järestään alaketjujen pelaajia(ainakin tulisi olla) ja kärkipelaajat ovat vielä tulossa. Tämä jos olisi oikeanlainen näkemys, niin joukkue tulee varmasti olemaan ihan iskukykyinen, mutta tulevien hankintojen pitää osua kohdalleen. Pakisto sitten taas. No joo. Ymmärrän todella, että jotakin hiukan epäilyttää sen riittävyys, mutta jos hankinnassa oleva kärkipakki(näin olen ymmärtänyt) onnistuu, niin hyvässä valmennuksessa pakisto minusta riittää tässä liigassa aika pitkälle. Tämä toki se vaatii myös sopimuksenalaisten pelaajien selkeää tasonnostoa viime kaudesta. Backman oli tasainen suorittaja, mutta valitettavasti tekemisen taso ja varsinkin liike ei vaan enää riitä liigatasolle. Isossa roolissa on jälleen kerran se kuinka tulevat hankinnat osuvat kohdalleen. Lehterän suhteen olen luottavainen. On varmasti hyvä pelaajien kehittäjä ja tuo takuulla paljon uutta SaiPan pelaamiseen. Viime kaudella moni asia meni persiilleen(mm. valmennus) ja se vaikutti selkeästi myös pelaajiston tekemiseen.
   
 17. startin13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Eipä hätäillä, viimekauden SaiPa oli kuin Valtakadulla pilkun jälkeen hommat kebab ranskalaisilla. Periatteessa kaikki jutult kondiksessa, mutta kovemmassa seurassa ei pitkälle pötkitä.

  Annetaanpa Terdelle keskittymisrauha, Tero heitteli lonkalta Anaa, jonka kanssa joukkuetta on tarkoitus kasata, joten siihen suuntaan homma on varmasti kunnossa. Kun Spina pelasi SaiPassa hän valitteli ettei tehosekoittimessa tehot riittäneet, joten faniosasto kävi kaappaamassa gigantista tehomyllyn, joten faniporukka voisi käydä kaappaamassa vaikka Biltemasta pari riisiä faksipaperia ja luovuttaa sen toimistolle, ettei ainakaan hyvät sopparit ensikaudelle jäisi siitä kiinni.
   
 18. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Muistetaan nyt kuitenkin se, että puolustuksessa on Carson. Viime kausi meni huonosti, mutta on meidän mittapuulla tähtihankinta. Olisi kelvannut muuallekin.
   
 19. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  En minä lähtisi viime kauden pohjalta hirveästi arvioimaan SaiPan pelaajien tasoa, sillä fakta on ettei yksikään pelaaja tuosta joukkueesta ylisuorittanut. Ja jos lähdetään miettimään, kuinka moni pelasi odotetulla tasolla, niin nekin nimet on melko harvassa. Järvinen, Koskiranta, Kaksonen, Leivo, Strömberg, Kuronen, Virkkunen, Mäkinen ja Tuohimaa. Ulkomaalaisten oikeaa tasoa on vaikea arvioida, sillä vertailukohtaa ei ole. Ei ole hirveän montaa ratkaisuyksikön pelaajaa tuossa ja ainut puolustajakin Mäkinen, joka oli kauteen lähdettäessä joukkueen kasipakki. Kertoo ehkä siitä, että noin monen pelaajan alisuorittaminen johtuu jostain muustakin kuin pelaajien tasosta.

  Moni on huolissaan SaiPan puolustuksen tasosta, mutta minä uskon puolustajien tason olevan SaiPan suurin vahvuus ensi kaudella, jos tuohon tulee vielä yksi kunnon kärkipakki ja yksi syvyyshankinta. Jos Lehterä saa organisoitua puolustuksen hyvin, niin en minä ainakaan usko, että ensi kauden onnistumiset jäävät puolustajien tasosta kiinni, vaikka jokaiselta SaiPan puolustajalta menikin viime kausi enemmän tai vähemmän vihkoon.

  Carson ei ollut niin kova alkukaudesta kuin olisi voinut toivoa, minkä jälkeen loukkaantuminen lopetti kauden ennen aikoja. Carson on kuitenkin yksi parhaista puolustajista SaiPassa koskaan. Omassa roolissaan ihan Liigan parhaimmistoa. Puolustuspäässä luotettava, liike kokoisekseen kohtalainen ja osaa antaa sen helpon ensimmäisen syötön. Jos olisi pari astetta fyysisempi, niin saattaisi pelata jopa NHL:ssä.

  Taipalus on saanut aika paljon kuraa niskaansa, mutta niinhän hänen kaltaisensa hyökkäävät puolustajat saavat silloin kun tehoja ei tule. Taipaluksen kohdalla pitää kuitenkin muistaa, että pari vuotta sitten hän teki IFK:ssa 52 pelissä 33 pistettä ja oli pelimäärän suhteutettuna Liigan tehokkain puolustaja. Seuraavalla kaudella rooli ja sen myötä myös tehot jäivät vähän pienemmäksi, kun IFK hankki Tommi Taimen kivikovaan pakistoonsa. Viime kausi SaiPassa aika vihkoon, kuten lähes kaikilla. Lehterän puheet pelityylistä, jossa puolustajien rooli hyökkäyspäässä korostuu, kuulostavat aika hyvältä Taipauluksen kannalta. Tulee tekemään paljon virheitä ensi kaudella, mutta toivottavasti tekee siinä samassa myös paljon pisteitä. Potentiaalia siihen on, kunhan saa itseluottamuksensa kuntoon.

  Sitten on Maalahti. Joka vuosi odotetaan, että nyt tulee se "THE KAUSI". Kausi alkaa hyvin ja sitten jossain vaiheessa hajoaa. Joko ensi kaudella? Sopii varmaan melko hyvin Lehterän pelisysteemin erittäin luisteluvoimaisena pelaajana. Olisikohan laukaus treenattu jo jonkunlaiseksi uhkaksi ensi kaudeksi? Vaikea sanoa, että mitä Maalahdelta uskaltaa odottaa ensi kaudella. Jos pelaa sillä parin vuoden takaisella tasollaan ja kestää koko kauden kasassa, niin pelaa todennäköisesti viimeistä kauttaan SaiPassa tällä erää. Puolustuksen mielenkiintoisin pelaaja. Toivottavasti kestäisi nyt tällä kertaa koko kauden kasassa.

  Savilahden olisin itse päästänyt pois jo sen ensimmäisen puolikkaan kauden jälkeen. Minun mielestäni ei ole se sama Savilahti, joka silloin aikoinaan lähti SaiPasta. Ymmärtääkseni myös melko kallis kaveri, mutta kun sopimus on, niin ainakin ensi kauden jatkaa vielä SaiPassa. Liike on vähän heikkoa, mutta toisaalta Savilahti on tuon SaiPan pakiston ainut isäntä. Kolmosparissa, alivoimalla ja kaukana ylivoimasta, niin hoitaa varmaan oman roolinsa ihan hyvin. Jos playoffeihin satutaan pääsemään, niin silloin nousee joukkueen ykköspakiksi. 2014 nevö föget.

  Lappalainen. Ensimmäinen kausi surkea, toinen kausi hyvä, kolmas surkea. Eikös tuo tarkoita, että seuraava kausi on taas hyvä? Ensimmäisen kauden jälkeen olisin halunnut päästä Lappalaisesta mahdollisimman nopeasti eroon, mutta toisella kaudella opin tykkäämään Lappalaisesta. Viime kaudella en sitten tykännyt SaiPan pelaajistosta muista kuin Matti Järvisestä (tervetuloa takaisin koska tahansa). Lappalaisella ei ole mitään erikoisominaisuuksia, mutta mielestäni ihan hyvä peruspakki Liigaan. Lämäri on myös aika kova ja hyökkäyspäähänkin saattaa olla annettavaa, jos sellaista roolia tarjotaan.

  Kaikki todennäköisyydet ovat minua vastaan viime kauden näyttöjen jälkeen, mutta minä väitän Jere Sneckin olevan hyvä liigapakki ensi kaudella. Ahonen ja Lappalainen ovat kuitenkin jo todistaneet sen, että vaikka ensimmäinen kausi olisi kuinka huono, niin siitä huolimatta seuraavalla kaudella voi olla liigatason pakki. Sneckin pitäisi kyllä ensi kaudelle parantaa oikeastaan jokaisella osa-alueella ollakseen liigatason pakki, mutta jostain syystä mulla on hyvä fiilis Sneckin suhteen. Koposta ja Torikkaa kohtaan ei ole ensi kaudelle mitään odotuksia, mutta saavathan hekin yllättää.

  Eihän tuo puolustuksen tilanne nyt niin lohduton ole? Mielenkiintoista nähdä, että hankitaanko puolustukseen vielä hyökkäävä puolustaja, puolustava puolustaja vai kahdensuunnan pakki. Löytyykö Lehterällä luottoa, että Taipalus, Maalahti ja miksei jopa Lappalainen voivat kantaa puolustuksessa isoa kiekollista roolia? Toivottavasti nyt puolustukseen on tulossa vielä kaksi kaveria, sillä muuten jää puolustusosasto aivan liian ohkaiseksi. Huhutuista Tikkasesta ja O'Connorista kelpaa kumpi tahansa, vaikka ovatkin melko erityylisiä puolustajia. Sitten joku Lehterän scouttaama lupaava puolustaja. Näillä mennään:

  Maalahti - Carson
  Lappalainen - X
  Taipalus - Savilahti
  (X - Sneck
  Koponen - Torikka)
   
 20. Don Sputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Koskahan alkas jotain pelaajauutisia tippua? Josko ne Löfman ja Tanus kohta, kun herrojen kausi on ohi. Yhtään julkaisua ei ole tainnut vielä pelaajien osalta tulla, tosi hiljaista siis ollut vielä...
   
 21. Machulda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
  Lainaus:
  Näiden herrojen sopparit julkaistaan varmaankin vasta kun pelit on ohi, mutta jos siellä ois pöytälaatikossa joku vaikka jo ensi viikolla julkaistavaksi. Ois hyvä vauhdittaa vähän viel kausarikamppistakin.
   
 22. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  SaiPaan huhuttu Tanus lyö Sapkolle Mestiksen mestaruuden.

  Katsoin tuon pelin, eikä kyllä mitenkään erityistä esittänyt tuo Tanus-Lepaus-akseli. Molemmat hukkasivat paljon paikkoja, ja Lepaus tuntui aika paljon sokkona heittävän noita kiekkoja. Aika paljon saivat silti paikkoja aikaiseksi, mutta ei ehkä vakuuttavin suoritus kummaltakaan kuitenkaan.
   
 23. IlPadrino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ei ehkä kannata yhden pelin perusteella tuomita, varmaan ratkaisevassa finaalissa puristaa mailaa hieman enemmän.

  Todellakin positiivisinta on se että pystyy luomaan paikkoja, koska kuten nähtiin niin kyllä se jossain vaiheessa sitten uppoaa. Hieman kyllä epäilyttää se että saako(haluaako) SaiPa molemmat Tanuksen ja Lepauksen ja mitä he pystyvät yksinään tekemään. Kahden mestispelaajan naaraus kuitenkin pitää sisällään riskin vaikka olisi kuinka hyviä pelaajia. Lisäksi rooli ei tule olemaan ykköskenttä/yv automaattisesti, miten peli soveltuu alempiin ketjuihin?
   
 24. Machulda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
  Lainaus:
  Ihan vaan huhujen perusteella Tanus olisi tulossa SaiPaan ja Lepaus Ilvekseen. Itse en laittaisi ollenkaan pahakseni vaikka molemmat tänne rantautuisivat. Uskon kuitenkin, että eri suuntiin lähtevät.
   
 25. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Niin, ihan vaan muistin virkistämiseksi lähihistoriasta pari episodia. Kaudella 2008-09 muuan Tomas Jasko hurmasi KiVassa, 24 peliä tehoilla 20+7. SaiPa tilastoskouttasi ja sainasi. Loppukausi 4+7 tehoin 27 pelissä. Seuraava kausi vielä ihan mukiin menevä, 22 pojoa, mutta rikkonaisessa kolmannessa 18 matsia ja 4 pojoa - Jukureissa kuitenkin myöhemmin 16 ottelussa 25 pistettä. Seuraavat kaksi kautta menivät Kasakstanissa hyvillä tehoilla ja loput kolme Slovakian 3-tasolla. Mutta liiga oli liikaa.

  Seuraava kausi 2009-10 ja Capo Grünn. KiVa jälleen kohteena ja Capon dominointia kaukaloissa syyskausi, 35 matsia 15+14 tehoin. SaiPa taas nappia painamassa ja diili Lappeeseen. 17 matsia ja 6+6. Ihan ok. Toinen kausi ja 48 matsia, 7+7 ja CG kiertoon. Seuraava kausi Saksan kakkosessa hyvin tuloksin ja viimeinen kausi vajaana Strasbourgissa Ranskassa. That's it.

  Yhteistä molemmille hemmoille oli, että Mestiksessä kaverit tuntuivat tekevän ihan mitä tahtoivat ja pitivät toisia pilkkanaan niin halutessaan. Molempia kavereita lähes jumaloitiin Vantaalla. Näin ja koin sen omin silmin. Tähän takertui myös SaiPa ja toivoi kavereilta ihmeitä lisää. No kirkkaammat valot himmensivät loistetta ja liiga jäi molemmilta valloittamatta.

  Jotta muistettakoon, että mestis on mestis ja liiga on liiga. Joillekin kynnys tai kaukalon reuna on liian korkea.