SaiPa kaudella 2014–2015

  • 780 337
  • 2 817

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kauppinen on myös sen luokan nimi liigaan, että voisi vanavedessään houkutella lisääkin menestyneempiä kavereita Lappeenrantaan... jos siis sellaisia sinne haluatte : )

Eiköhän Tirkkosen näytöt parilta viime kaudelta takaa tuon vaikka ilmankin Kauppista? Vaikka Kauppinen hyvä vahvistus olisikin niin ei hän kuitenkaan mikään supertähti ole, enpä nyt keksi kuka juuri hänen perässään tulisi SaiPaan pelaamaan.

Ilmeisesti SaiPa on järjestämässä jonkinlaista joukkueen esittelytilaisuutta satamatorille toukokuun puolenvälin paikkeilla, varmaan siellä viimeistään julkistetaan jotain.
 

ahal

Jäsen
Kauppinen olisi varmasti SaiPalta hyvä hankinta. Ei mikään varsinaisen "kova jätkä" saati luuta oman maalin edessä. Hyvä kiekollinen puolustaja, osaa tehdä maaleja ja antaa hyviä syöttöjä, toimi KalPassa eräänlaisena johtohahmonakin välillä.

Kauppis-Make täyttäisi varmaan hyvin ruutunsa kiekollisena jäsenenä 2-parissa. Rinnalle vaikka perusluuta Ahonen. Mutta 1-pariin en lähtisi välttämättä kaveria istuttamaan. Taitavalle mutta pehmeälle Spangille sellainen ladonovi 2 -tyyppinen peluri olisi tarpeellisempi, kun PSN poistui kotimaisemiin. Jos DS nyt kerran jatkaa. Muuten menee paletti aika lailla uusiksi.

Kauppisen liigastatsit ovat kelpo luokkaa ja kokemuksessa löytyy. Sikäli perusteltu sainaus toteutuessaan. 35 mittarissa ei ole katastrofi, ja A KalPa-paidan rinnuksessa kertoo vastuun kannosta. Ei paha. Silti toivon, että jostain roudataan Kudrocia tasapainoisempi maskipelote tyyliin "Kankaanperä" tai "Väänänen", jotta Markkasen eteen ei kukaan erehtyisi perustamaan leiriä.

Jos MK-diili toteutuu, SaiPa ottaa aimo askeleen työurien pidentämisen suuntaan. Viime vuosina rosterit ovat olleet suhteellisen nuoria. Toisaalta onhan tässä viime aikoina monesti nähty, ettei nelikymppinenkään kiekkoilija vielä välttämättä ikäloppu kehäraakki ole, vaan hyödyllinen palanen joukkueessa jos toisessakin.

Varovainen peukku. Kaupan päälle Eme?
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Tässä valmis rosteri, jolla voitaisiin lähteä pettymykseen päättyneestä kaudesta viisaastuneena uuteen. Scouttailin Tuomenoksalle meijän poikien näköiset vapaat pelaajat, jolla ei vielä julkistettua sopimusta ole ensi kaudelle.

Tavi-Koho-Mankinen
Machacek-Tessier-Spina
Venäläinen-V.Hämäläinen-Jokinen
Leivo-Flinck-Pitkänen
Kuronen, Suutari, Toivanen, R.Hämäläinen, Zboril, Jääskeläinen...

Kauppinen-Spang
Maalahti-Ahonen
Eddy-Riikola
Backman, Huhtanen

Viime kaudesta viisastuneena leveyttä sentteriosastolle alusta asti. Ei ehkä kylläkään hillot riitä ihan tällaiseen, mutta tuossa hahmotelmia minkälaisia pelaajia haluaisin tärkeille paikoille. Machacek ja Eddy toisivat fyysisyyttä koviin vääntöihin esim. Tapparaa vastaan.

Glenniä tulee vielä ikävä, ja hauista tarvitaan ehdottomasti takalinjoille. Sieltä lähtee Glenn, Savilahti-Nagander, Cutta ja asenteessa kaikille pärjäävä Taipalus, eli käytännössä kaikki oman maalinedustan siivoajat muille maille.

Spina ansaitsee jatkon. Oli pleijareissa ajoittain erinomainen ja meidän rosteri tarvitsee jatkuvuutta. Välieräjoukkueen ratkaisuosastosta ei ole kohta muuta jäljellä, kuin Markkanen ja ykkösketju.

Onhan tämä nyt v*ttua, kun ei niitä miehiä kuulu mistään!

Sinne meni nyt tuo Swiftin ehdottama Tessier. Sport nappasi kaveri. Jollakin he*vetin Sportillakin on miehistö jo kasassa ja meillä puuttuu kaikki kärkimiehet! Tässä pitäisi vielä lähteä miekkailemaan eurooppaan ja pari kentällistä kavereita uupuu.

Kuten huomaatte, niin minun kasetti ei enää tahdo kestää. Lisäksi mitä pitemmälle mennään, niin sitä huonommin sieltä saadaan niitä kavereita naarattua, kun isommat seurat laittaa enemmän pelimerkkejä samoihin jamppoihin. Taistellaan sitten ensi vuonnakin ilman ykkössenaa. Pyörihän se ylivoima noillakin...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan tämä nyt v*ttua, kun ei niitä miehiä kuulu mistään!
Onhan tuossa nyt pari kaveria jo tullut ja jatkosopimuksiakin?

Eikä nuo ole kaikki muutkaan joukkueet vahvistuksia ilmoitelleet. Sport nyt ymmärrettävästi riehuu markkinoilla kun on liigatulokas ja joukkue on saatava kasaan pian, sen verran vahvasti uudistuu miehistö.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan tämä nyt v*ttua, kun ei niitä miehiä kuulu mistään!

Mulla on kyllä ihan kova luotto näihin meidän pelaajien hankkijoihin eli Rikuun, Atuun, Peksiin ja Sanniin. Siinä on kuitenkin niin paljon pelitaustaa takana, jos vertaa johonkin käytettyjen toyotojen kauppiaaseen, joka lukee jatkiksen saipa osiota vinkkien toivossa.

Itse näkisin että tänne ei hankita valmiita pelaajia, koska sellaisia ei oikein SaiPan sapluunaan ole vaan hankitaan potentiaalisia aihioita (Pitkänen, Kuronen), joista työstetään pelimiehiä. Itse odotan näiltä ns. toisen kauden miehiltä esim. Tavilta, Riikolalta ja Maalahdelta tasonnostoa ensi kaudelle.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Onhan tuossa nyt pari kaveria jo tullut ja jatkosopimuksiakin?

Eikä nuo ole kaikki muutkaan joukkueet vahvistuksia ilmoitelleet. Sport nyt ymmärrettävästi riehuu markkinoilla kun on liigatulokas ja joukkue on saatava kasaan pian, sen verran vahvasti uudistuu miehistö.


Lähinnä nyt tarkoitan sitä, että ne kirkkaat tähdet puuttuu ja nuo jo haetut luen kategoriaan mestishaut vol2, eli hiukka niitä tuurimestishakuja parempia.
Ykköskenttä(tai kakkos) puuttuu kokonaan ja ykköspakkipari. Kyllähän siinä minusta on suht iso aukko...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ykköskenttä(tai kakkos) puuttuu kokonaan ja ykköspakkipari. Kyllähän siinä minusta on suht iso aukko...
Kieltämättä, mutta en nyt silti näkisi tässä olevan hätää, kun kausikin juuri päättyi. Tokihan se tuskastuttaa, jos muut julkistaa nimiä, mutta en nyt ole huomannut kaikkien joukkueiden olevan niin erityisen aktiivisena. Ja mistä sitä tietää, mitä the toimistolla on muhimassa...
 

ahal

Jäsen
Onhan tämä nyt v*ttua, kun ei niitä miehiä kuulu mistään!
Eikä taida kuuluakaan ennen ensi viikkoa, kun toimistokin jo valmistautuu munkin paistoon ja kuohujuomien hörppimiseen. Perjantai menee sitten "kotitöissä" tms. askareissa. Näin päättelisin Twitterin perusteella.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Ei nyt kannata hermoilla, kyllä niitä uusia ukkoja vielä ilmaantuu, niin kuin Ted Raikas sanoi, niin eihän me tiedetä, mitä siellä toimistolla on muhimassa.

Minä epäilen, että Kallioniemi, Tuomenoksa ja Tirkkonen tutkivat tarkasti, että tulevat miehet sopivat varmasti pelisysteemiin ja todellakin vahvistavat joukkuetta, ehkä jopa neuvotteluja on käynnissäkin, tiedä häntä.

Viikonlopun Vartti lehdessä Tersa sanoi, että budjetti nousee jonkin verran, mutta lopullista päätöstä ei ole vielä tehty, jota hiukan kyllä epäilen, eiköhän se tiedossa ole ja julkistetaan sitten menneen kauden talouslukujen kanssa yhtä aikaa.

Eikös vanha sananlasku sano, että "hiljaa hyvä tulee".
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ykköskenttä(tai kakkos) puuttuu kokonaan ja ykköspakkipari. Kyllähän siinä minusta on suht iso aukko...
Mutta eihän me tiedetä mitä puuttuu ja mitä on vain julkaisematta. Jos isompia nimiä on saatu, niillä halutaan myös huomiota julkaistessa ja SaiPa voi myös venyttää julkaisua, kun kaikki ei vuoda heti ulos. Esim. Kurosen tiedettiin Ilveksen foorumissa tehneen pahvin liigaan jo pari viikkoa ennen julkaisua. Odotetaan nyt muutamia viikkoja, kauden alkuun on kuitenkin vielä aikaa.
 

Wolves

Jäsen
Tässä pitäisi vielä lähteä miekkailemaan eurooppaan ja pari kentällistä kavereita uupuu.

Rauhotus nyt hyvä mies, ei se kausi huomenna ala.

Paljon ukkoja puuttuu, mukaanlukien se ykkösketju. Lähtökohtaisesti kun Ville Kohon ketju ei voi toimia ykkösketjuna.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Jätän nämä vain tähän:

Pe 3.5.2013 Jussi Markkanen palaa SaiPaan

To 23.5.2013 Ryan Glenn SaiPaan

Pe 5.7.2013 Patrick Davis SaiPaan

Ei tää jokavuotinen kitinä milloin minkäkin nimimerkin taholta jaksa enää edes naurattaa. Joka ikinen vuosi joukkueen rakennus lähtee alhaalta ylöspäin ja jotenkin se silti jaksaa aina yllättää. Nyt on kuitenkin jo yksi varma hyökkäyksen kärkikolmikko kasassa ja kaksi maalivahtia, ei sekään ole ihan jokavuotista herkkua ollut. Sportin hankinnoista Tessier ja Fleury ovat toki potentiaalisia kärkipelaajia mutta en minä heitä lähtisi vaihtamaan Kohoon ja Taviin, ja sen jälkeen alkaakin Vaasassa olla vähän hiljaisempaa. TPS:llä on tällä hetkellä sopimuksenalaisena 0 maalivahtia, 5 puolustajaa ja 11 hyökkääjää. KalPan tämän hetken ykkössentteri on Arttu Ilomäki tai Jaakko Rissanen. Aika harvassa on ne joukkueet, jotka voivat sanoa olevansa valmiina liigakauteen.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yksi mielenkiintoinen kysymys on, että kuinka leveäksi joukkue tehdään heti syksyllä, ja kuinka paljon jätetään ruutia kauden aikana tapahtuviin täydennyksiin.

CHL:n vuoksi rosteri saisi periaatteessa olla vähän leveämpi kuin viime kaudella. Toisaalta CHL-pelit sijoittuvat pääasiassa alkusyksyyn, joten rasittuminen on siinä vaiheessa pienempää. Toki jos jatkoon pääsee, niin pelejä tulee marras-tammikuulle jolloin on otteluruuhkaa.

Mielestäni SaiPan toimiston track-record hankintoihin ennen kauden alkua on ollut erinomainen. Kauden aikana se on ollut tyydyttävä/hyvä - pelaajia vaan on vähemmän tarjolla ja moni rahakkaampi seura apajilla. Siinä mielessä voisi toivoa, että rosteri tehtäisiin vähän aiempaa leveämmäksi heti kauden alusta.

Viime kaudella mitali jäi saamatta pitkälti sen vuoksi, että ratkaisupeleissä oli liikaa avainpelaajia loukkaantuneina ja haalariosastolta ei löytynyt ratkaisijoita. Toimisto on varmasti noteerannut tämän.
 

ahal

Jäsen
Ymmärrän hyvin odotteluun tuskastumisen. Kausi on paketissa ja lähtöä uuteen tehdään - kuka milläkin aikataululla. Kiekossa ei tapahdu isoja liigoja lukuun ottamatta juuri mitään, eivätkä mm-kisat olympiavuonna juuri nappaa. Liika on liikaa. Ja liiga on liigaa.

Silti toivoisin, että ns. vanhoista, jatkavista sopimuspelaajista voisi tiedottaa heti kun diili on varmistunut. Jos SaiPalla sellaisia nyt enää on olemassa. Harmi jos ei ole. Voi toki olla, että esim. Spang ja Venäläinen mittauttavat arvonsa markkinoilla rauhassa ja jäävät SaiPaan ellei muuta/parempaa ilmene. Luultavasti joku takaraja tällaiselle venttaamisellekin on asetettu.

Spina oli kiitellyt 15.4 twitterissä sekä Modota että SaiPaa kuluneesta kaudesta ja suunnannut kotimaisemiinsa. Sanan puolikkaallakaan viestistä ei paljastunut tulevia suunnitelmia. Jotta pelaajat pitävät hyvin "kielensä kurissa" sopimusasioista.

Täysin uusien hemmojen kanssa on eri juttu. Tulevat kun aika on kypsä ja paperit kunnossa. Voi mennä pitkälle kesään heinätöiden jälkeiseen aikaan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Juu ei todellakaan ole syytä painaa paniikkinappulaa. SaiPa ei ole koskaan ollut niin houkutteleva pelipaikka eteen päin pyrkiville lahjakkuuksille kuin mitä se on keväällä 2014, ja pelaajabudjetissakin on varaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Luotto toimistoon on kova.

Se on fakta että mm. yksi raskaan sarjan kärkisentteri tarvitaan, mutta ei kai Allsvenskanissa yhden kauden pörrännyt Vaasan Sportille päätynyt mikkihiiri ollut se THE sentteri, jonka olisi odotettu vievän SaiPan ensi keväänä vähän pidemmälle kuin tänä keväänä?!

EDIT: No jaa, olihan tuolla Virmasen Vaasaan kalastamalla Tessierillä liigakarsinnassa 16 otteluun tehot 8+1=9, eli taitaa siellä olla potentiaalia kuitenkin.

EDIT2: Nappasin hauskan kommentin Varmistuneet siirrot -ketjusta, ei ollut SaiPalla jakoja Tessierin suhteen kun Virmanen hieroi kauppoja agentin kanssa kaksi viikkoa Lappeenrannan yöelämässä. Tämä on suorastaan legendaarista Virmas-kamaa...

Matti Virmanen kommentoi asiaa Vaasan Sportin omilla nettisivuilla seuraavasti:
"Tessierin sopimus saatiin solmittua agentin kanssa nuorten MM-kisojen yhteydessä Lappeenrannassa.

Pelaajan agentti asui samassa hotellissa kaksi viikkoa ja keskustelimme asiasta joka ilta. Lopulta pääsimme sopimukseen ja mikä parasta, Tessier tulee Vaasaan pienemmällä palkalla mitä olisi muulta saanut. Iso rooli kärkiketjuissa houkuttelee eteenpäin pyrkivää pelaajaa, jonka tarkoitus on siirtyä vuoden päästä isompiin sarjoihin."


Mene ja tiedä sitten, paljonkohan on jeuroja kyseiseen jamppaan tarvinnut upottaa, että saatiin tänne länsirannikolle.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika tietysti näyttää, mutta ei tuo Tessier nyt ainakaan statsien puolesta ole sellainen pelaaja, etteikö vastaavia ja ehkä parempiakin voisi saada SaiPaan. Eli siinä mielessä ei mikään suuri surku, kun ei tarttunut haaviin. Liekö edes ollut kiikarissa.

Haluaisin itse nähdä jonkun kookkaamman rymistelijän siellä sentterinä ja pieni kokemus NHL:stakaan ei olisi pahitteeksi, mutta AHL vähintään. Tessierillä toki kiitettävästi AHL-kokemusta, mutta kuten todettua: meni jo.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Ei tää jokavuotinen kitinä milloin minkäkin nimimerkin taholta jaksa enää edes naurattaa.

......

Näyttääkö siltä, että täällä minua naurattaa?
Pajatso on ihan tyhjä tällä hetkellä. kakkoskenttä ja mokke +muut. Kyllä tuossa vielä on se isoin nippu tulematta.

Onhan tuossa jo monet joukkueet ihan sitä kirkkainta kärkimiestä vaille jo valmiita ja esim. tepsukat on ilmoittanut, että 5.5 pamahtaa, mitä se nyt sitten tarkoittikaan. HIFK on kasannut jo nyt hyvän joukkueen etc.

Aikainen lintu sen madon nappaa, vai miten se oli? Toivottavasti siellä olisi jo valmiina jotain papereita.

Olishan tuossa sitten kiva vähän reenatakkin, ennen kuin ne CHL-matsit alkaa. Se on muutenkin peli alussa sekaisin ja sitä enemmän, mitä vähemmän on harjoituksia yhdessä alla.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Olenko ainoa joka odottaa kovasti Tessieriä kovempia kavereita tuonne ykkös/kakkoskoriin? En oikein osaa vielä masentua SaiPan tulevan kauden satsauksista.

Vähän nyt tuntuu että tuo katastofikausi 10-11* pyörii pelottavana mielessä kaikilla SaiPa-faneilla, ja vähän ahdistaa heti ajatus siitä että saataisiin oikeaa korotusta pelaajabudjettiin ilman miljoonatappiota. Nyt on pari sen verran hyvää kautta ollut taloudellisesti, että tuota budjettia voisi hilata ylöspäin edes sen 200-300k.

Ja olen melko varma että meidän ei tarvitse katsella Jokista ja Leivoa ensi kauden alussa kakkosketjussa - eiköhän sinne tule parempia tekijöitä. Emmerton? Nokelainen? Belle? Ei välttämättä, mutta tuon tasoisia nimiä voisi ainakin yhden kappaleen odottaa ensi kaudeksi. Ja kun SaiPan kysyntä markkinoilla on varmasti huomattavasti suurempi kuin viime kaudella, ei uusien pelaajien hankkimisella varmaan vielä ole kovinkaan isoa kiirettä. AHL:ssäkin on vielä playoffit menossa, ja sieltä irtoaa pelaajia vasta kohta.

* Katoinpas tuota rosteria - huhhuh. Salcido, Lintner, Sondell, Tuominen, PSN, Barney, Redenbach, McTavish, Koskirannat, Je Saarinen.. ei ihmekään että budjetti vähän meni yli. Ei päästy edes playoffeihin.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
"Huomenta! Jotain uutta sopimusrintamalta tulossa tänäään aamupäivällä ulos."

Näin kertoo Facebook.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Veikkaan, että joku jatkosopimus sieltä tulee.

Näin voisi kuvitella, tällaisena välipäivänä ei varmaan mitään mediapommia julkaistaisi, vaikka sellainen olisi räjäyttämistä vaille valmiina. Mielelläni olen toki väärässä tämän ennusteen kanssa...
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Lasse Lappalainen, Matti Järvinen ja Flinckin jatkosopimus. Lappalainen korvaa varmaankin Pukan ja Järvisestä tulee näillä näkymin rotaatiosentteri. Hyvä asia on se että saadaan ainakin kokoa tuonne pakistoon, voihan se olla että Lappalainen esittää yhtä hyviä otteita kuin Ahonen syksyllä.
 
Lappalainen on hyvä haku, erinomainen pelimies kaikinpuolin. Viime kausi KooKoossa meni pipariksi loukkaantumisen vuoksi. Peksi tietää, mitä saa. Tsemppiä Lasselle ja SaiPalle tulevaan kauteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös