Rottailut ja muut häröilyt NHL:ssä

  • 1 292 179
  • 6 157

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vertailukohtana toi on vähän huono, koska Carcillon tönäisy oli aika vähäinen ja tapahtui tilanteessa, jossa linjamies rauhoittaa kuumana käyvää pelaajaa kahinan jälkeen
Niin jos toi Carcillon tönäisy oli 10 matsin arvoinen niin mitä Widemanin rike sitten tulee olemaan. Kyllä toi Widemanin teko näyttää siltä että kaveria hieman vitutti saatu niitti ja sitten linjuri tuli vielä tielle jolloin pistettin vahniko kiertämään. Jos olisin kurinpitäjä niin en kyllä uskoisi sekunttiakaan mitään höpötyksiä siitä että Widman ei nähnyt linjuria ennenkuin oli liian myöhäistä. Jos toi katsotaan tahalliseksi niin kyllä mä uskon että tästä vähintään se 20-25 matsia tulee.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Eipä tuosta kyllä alle 20 peliä voi antaa. Kaveri luistelee ihan normaalisti jo hetkeä aikaisemmin kohti vaihtoaitiota, näkee tuomarin, ottaa hiukan vasemmalle ja tuuppaa poikittaisen puskista kaverin niskaan. Ja kyseessä oli vielä tuomari.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Darren Dregerin Twitter:

Confirming NHL linesman Don Henderson was in hospital for precautionary reasons. Home now. NHL expected to decide on Wideman today.

Eli Henderson vietiin varotoimenpiteenä sairaalaan, mutta on jo päässyt kotiin. NHL:n odotetaan tekevän ratkaisunsa tänään Widemanin suhteen.
 
Pakko sanoa, että naurettavaa jos joku ei näe tuon tahallisuutta.
Oli taklauksen takia tööt, mutta tajusi sentään torpata tuomarin jäähän poikittaisella? Nii joo...

Steve Downie sai nuorena farmipelaajana 20 ottelun pelikiellon kun huitaisi mailalla tuomaria jalkaan. Eiköhän tässä päästä vähintään samaan tulokseen.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän tästä pitäisi ainakin 20 ottelua tulla. Äijällä vissiin huono kasetti kun vieläpä tuomariin purkaa tunteensa.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tästä helähtää kunnon kielto. Tuomari on koskematon, ja tuo oli täysin tahallinen temppu, oli Salomäen pommi kova tai ei.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en usko mitään "en nähnyt selitystä" isku on niin "hyvin" suoritettu ja selkeä painu helvettiin teko. Ainoa selitys minkä voisin uskoa on, että oli sen verran sekaisin, että sekotti dumarin vaalea paitaiseen vastustajaan, mutta olisihan tämä jo vihuakin vastaan pelikiellon arvoinen. Kakua on pakko tulla.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten nyt kukakin ymmärtää eri sanat, tässä tapauksessa "vahinko" ja "tahallaan" ovat ne ääripäät, joiden sisällä Widemanin teon tuomittavuutta hahmotellaan.

Mun mielestä tuo ei mene kumpaankaan ääripäähän eli ei ole sattumanvarainen törmäys mutta ei myöskään mikään benamorointi päällekarkaus. Ja se tekee rangaistuksen asettamisen hankalaksi. Ei voi katsoa läpi sormien, mutta ei myöskään todeta, että päätti tahallaan satuttaa tuomaria.

Itse kallistun sille kannalle, että kaverilla ei ollut ihan ajan ja paikan taju tikissä. Kyllähän Wideman vaihtoa kohti spurttaa tietoisen näköisesti ja vaikuttaa huomaavan tuomarin ajoissa, mutta käytännössä silmissä pyörii ehkä hedelmäpeli tuolla penkilläkin vielä. Tuossa tilassa kaveri voi jopa puhuakin jotain (yleensä outouksia), joten suun käymisestä ei voi päätellä mitään.

Mutta joo, muutaman pelin panna olisi ok, ellei sitten sääntökirja pakota valitsemaan ääripäiden väliltä. En sitten tiedä, pitäisikö sääntöjä muuttaa siten, että kovan päätällin jälkeen ohjestettaisiin pelaajaa jäämään pötköttämään ja tuomareita pistämään pelin poikki. Tämä ja varsinkin se Bambi-Kapanen olivat kuitenkin niin pahannäköisiä tapauksia, että pitäisi turvallisuuden nimissä ehkä rauhoittaa tilanne. Vaikka se sotiikin tietyllä tavalla pelin henkeä vastaan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
"If the league were to determine that Wideman hit Henderson intentionally, he would be subject to a suspension of no fewer than 20 games for deliberately attempting to injure an official, per the NHL rulebook."
Eli vaihtoehdot olisivat joko (a) ei mitään tai (b) vähintään 20. Mikään vahinko tuo ei ole, kuten täällä on jo aiheellisesti todettu, joten kuppi saludoa vetoa siitä että tuo 20 tai enemmän tulee.
Todennäköisesti juuri tällä linjalla mennään.
Johan sen näkee tuosta videolta että katsoo vaihtopenkin suuntaan (samalla näkee tuomarin), nostaa mailan ilmaan vaihdon merkiksi ja kahta sekuntia myöhemmin iskee tahallisen poikkarin tuomarin selkään.
Tahallisuutta tukee myös se, ettei tuomari ollut ihan samalla linjalla vaan puolimetriä sivussa.
Olipahan kusipäinen teko.
Tämä tuomarin kimppuun käyminen on liki suurin rike minkä voi pelikentillä tehdä. Toinen vastaava ja yhtä kusipäinen teko on hyökkäys katsojien kimppuun. Näistä on rankaistava isolla pelikiellolla.
Yhtä kaikki siis voi hyvin olla, että oli vähän pihalla, mutta eihän se ole mikään syy. Kiekotonta vastustajaa poikkarilla niskaan tilanteen ulkopuolella voisi olla jo pelikiellon arvoinen juttu. Tuomarin ollessa kyseessä, on vaan pakko antaa kova rangaistus.
Vaikka olisi kuinka pihalla, mutta jos vetää tuomaria pelitilanteen ulkopuolella poikkarilla selkään, niin kova rangaistus tulee. Tuo pihalla olo ei ole mikään selitys. Jos saisi kovan taklauksen päähän ja sen jälkeen nousisi ylös ja löisi toiselta pelaajalta pään irti, niin ei tuo taklaus juurikaan vähennä pään irti lyömisen rangaistavuutta.

Aivan saletisti pelikieltoa tulee +20 peliä. Todenäköisesti 25 peliä tai jopa hieman enemmän.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Oma veikkaus on, että tulee 12 peliä eli menee tuohon 40.3 category II:n alle, mutta tuota ei mielestäni pitäisi tuomita pienimmän mahdollisimman rangaistuksen mukaan sillä sen verta kova tuo tuuppaisu oli ja ei ollut kaukana, että tuomarilla olis tällä hetkellä leuka tuhannessa palassa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Wideman toistaiseksi pelikiellossa. Kuuleminen pidetään ensi tiistaina. Tuomari oli käynyt sairaalassa niskakipujen ja pahoinvoinnin vuoksi ja hänelle oli tehty aivotärähdyksen oireita selvittäneet testit.

Flames D Wideman suspended indefinitely for hit on linesman - Article - TSN

Kyllä se taitaa siihen ykköskategoriaan mennä, koska tuomari oli loukannut itseään tuon tönäisyn seurauksena.
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
From the NHL rulebook:

“40.3 Automatic Suspension – Category II – Any player who deliberately applies physical force to an official in any manner (excluding actions as set out in Category I), which physical force is applied without intent to injure, or who spits on an official, shall be automatically suspended for not less than ten (10) games.”

Vaihtoehtoja:

(1) without intent to injure --> vähintään 10 peliä
(2) for deliberately attempting to injure --> vähintään 20 peliä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tossa TSN:jutussa oli maininta että The NHL Officials’ Association on esittänyt huolensa Widemanin niitistä ja vois hyvin kuvitella että kyseinen Association kulisesissa lobbaa/vaatii tota 20+ pelin rangaistusta. Mutta varmaan Widemanilla tulee olemaan hauskaa sitten kun palaa kaukaloon kun on aivan varmasti jokaisen tuomarin silmätikku. Siinä saattaa käsi nousta herkemmin ylös jos Wideman rikkoo ja jos taas jossain maalinedusta tilanteessa Wideman saa vähän hanskasta naamaan taikka poikkaria selkään niin niitä tilanteita katsellaan sitten läpi sormien.
 

WannabeParros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
Tuo ihmisperse mitään pihalla ollut! Käpy vaan palo ja ihan turha ja tahallinen teko! Sais olla vaikka loppukauden sivussa, kyllähän tämä on semmonen paikka että kuripidon pitää näyttää mihin raja vedetään. Muuten on meno kuin suomen koulumaailmassa... Ei saa tuomari antaa jäähyä ettei tule paha mieli!
 

Baldrick

Jäsen
Itseasiassa mitä enemmän tuota videota katsoo, niin sitä tahallisemmalta tuo näyttää. Wideman vielä kääntää luistimensa ponnistusasentoon ja oikein lataa voimaa tuohon poikkariin, joten ei käsien nouseminen ole pelkkä reaktio säikähdykseen. Ei tuo penkilläkään näytä mitenkään sekavalta, enemmän vain vittuuntuneelta. Nyt, kun tuon tilanteen on katsonut yhteensä jo n. 50 kertaa, niin olen tullut siihen tulokseen, että kyllä tuossa aivan tarkoituksella pamautettiin tuomaria ihan vain oman vitutuksen takia ja penaltia sietäisi antaa vähintään se 25 peliä. 20 peliä noista on minimi, mutta tässä tapauksessa se ei mielestäni riitä. Otti kipeää, turhautti ja sitten päässä napsahti.

Ei se vahingossa vain vähän töytäise tuomaria, kun katsoo, että hyvän matkaa ennen kontaktia lataa koko kehollaan voimaa tuohon poikkariin, niin en näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin erittäin pitkän pelikiellon.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuulun näemmä selvään vähemmistöön, kun olen sitä mieltä ettei tuossa ollu mitään tahallista, vaan täysin puhdas vahinko. Näkeehän sen nyt ihan selvästi Widemanin elkeistä, että oli aivan kuutamolla luistellessaan vaihtoon ja tajusi tuomarin olevan edessä liian myöhään, jolloin väistöliike ei enää auttanut. Kädet tulivat mukaan ihan puhtaasti säikähdyksen tuomana reaktiona, eli ns. itsesuojeluvaiston kautta.

Mikä tahansa rangaistus tuosta on liikaa. Puhdas vahinko, jota törkeästi väännetään tahalliseksi teoksi median toimesta.

Eihän nyt jumalauta kukaan pelaaja ole niin tyhmä, että tuollaista tekee tahallaan. Tai jos tekee, niin on totaalinen idiootti, joka näkyisi kaikissa muissakin peleissä, eikä olisi montaa peliä NHL:ssä sellaisella touhulla koskaan pelannut.
 

Baldrick

Jäsen
Kuulun näemmä selvään vähemmistöön, kun olen sitä mieltä ettei tuossa ollu mitään tahallista, vaan täysin puhdas vahinko. Näkeehän sen nyt ihan selvästi Widemanin elkeistä, että oli aivan kuutamolla luistellessaan vaihtoon ja tajusi tuomarin olevan edessä liian myöhään, jolloin väistöliike ei enää auttanut. Kädet tulivat mukaan ihan puhtaasti säikähdyksen tuomana reaktiona, eli ns. itsesuojeluvaiston kautta.

Mikä tahansa rangaistus tuosta on liikaa. Puhdas vahinko, jota törkeästi väännetään tahalliseksi teoksi median toimesta.

Eihän nyt jumalauta kukaan pelaaja ole niin tyhmä, että tuollaista tekee tahallaan. Tai jos tekee, niin on totaalinen idiootti, joka näkyisi kaikissa muissakin peleissä, eikä olisi montaa peliä NHL:ssä sellaisella touhulla koskaan pelannut.

Katsoppa Widemanin alakropan liike ennen kontaktia. Valmistautuu jo hyvissä ajoin lataamaan voimaa tuohon poikkariin, jonka vetää vielä hieman sivuun. Ei tuo pelkkä säikähdys ollut, vaan päätös poikkarista oli tehty jo siinä vaiheessa, että se olisi myös pystynyt jättämään tekemättä.

Turhautumisesta tapahtuvia pimenemisiä on kiekkohistorian sivut pullollaan, joten periaatteessa moni pelaaja on ollut erittäin tyhmä. Kun tunteet ottaa vallan, niin saattaa tulla tehtyä typeriä asioita, mitkä jälkeenpäin kaduttaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Katsoppa Widemanin alakropan liike ennen kontaktia. Valmistautuu jo hyvissä ajoin lataamaan voimaa tuohon poikkariin, jonka vetää vielä hieman sivuun. Ei tuo pelkkä säikähdys ollut, vaan päätös poikkarista oli tehty jo siinä vaiheessa, että se olisi myös pystynyt jättämään tekemättä.

Turhautumisesta tapahtuvia pimenemisiä on kiekkohistorian sivut pullollaan, joten periaatteessa moni pelaaja on ollut erittäin tyhmä. Kun tunteet ottaa vallan, niin saattaa tulla tehtyä typeriä asioita, mitkä jälkeenpäin kaduttaa.
Paskat, olet vain päättänyt, että Wideman on maailman idioottimaisin pelaaja ja sitä myöten videosta löytää mitä haluaa.

Pelkkää ajojahtia koko homma. Harmittaa Widemanin puolesta.
 
Samaa mieltä ylläolevan kanssa. Wideman on taklauksesta sekaisin ja niittaa vaistomaisesti linjurin laitaan. Miksi hän ylipäätään haluaisi taklata linjuria?

Vahingosta saanee muutaman pelin huilia.
 

Baldrick

Jäsen
Paskat, olet vain päättänyt, että Wideman on maailman idioottimaisin pelaaja ja sitä myöten videosta löytää mitä haluaa.

Pelkkää ajojahtia koko homma. Harmittaa Widemanin puolesta.

Itseasiassa minulla ei ole mitään Widemania vastaan. Päinvastoin hän on sellainen pelaaja, joka herättää pieniä positiivisa fiboja. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö noin typeristä tempuista sietäisi tulla kunnon kakku. Jos olen eri mieltä, niin olen vain päättänyt nähdä mitä haluan? Pelkkää ajojahtia? Kuten sanoit, olet mielipiteesi kanssa vähemmistössä ja sille on myös syynsä. Vai onko suurella enemmistöllä niin karmeat antipatiat Widemania kohtaan, että näkevät mitä haluavat?

En tiedä, että minkälainen aamukiukku sinulla tänään on, mutta toivottavasti pääset siitä yli.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itseasiassa minulla ei ole mitään Widemania vastaan. Päinvastoin hän on sellainen pelaaja, joka herättää pieniä positiivisa fiboja. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö noin typeristä tempuista sietäisi tulla kunnon kakku. Jos olen eri mieltä, niin olen vain päättänyt nähdä mitä haluan? Pelkkää ajojahtia? Kuten sanoit, olet mielipiteesi kanssa vähemmistössä ja sille on myös syynsä. Vai onko suurella enemmistöllä niin karmeat antipatiat Widemania kohtaan, että näkevät mitä haluavat?

En tiedä, että minkälainen aamukiukku sinulla tänään on, mutta toivottavasti pääset siitä yli.
Ei ole aamukiukkua, itseasiassa varsin kiva fiilis.

Silti sylettää tällainen touhu, kun käytännössä vahingon vuoksi pelaajan koko ura asetetaan vaakalaudalle. Tuntuu vain siltä, etteivät ihmiset osaa lähestyä tätä tapausta neutraalisti.

Kyllähän tuo tilanne herkästi näyttää tahalliselta, jos asiaa ei mieti yhtään syvällisemmin. Kannattaisi asettua Widemanin asemaan ja koettaa miettiä, että jos tapaus ei ollutkaan tahallinen, niin mistä voisi johtua, että näin kävi. Nyt tuntuu siltä, ettei kukaan edes yritä miettiä, miten kyseinen tilanne voisi olla tahaton, kun se äkkiseltään kovin tahalliselta vaikuttaa. Ja se vaikuttaa pidemmällälkin tarkastelulla tahalliselta, jos asiaa ei lähesty neutraalisti.

Kuten todettua, niin tilanne vaikuttaa herkästi tahalliselta ja ihmisten sympatiat ovat täysin luonnollisesti tuomarin puolella, joten tilannetta ei kertakaikkiaan osata katsoa siltä kantilta, että se olisi voinut olla tahaton.

Toivottavasti kyseinen tuomari toipuu tuosta nopeasti. Todella ikävä tilanne kaikenkaikkiaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Katsoppa Widemanin alakropan liike ennen kontaktia.
Mä katselin tota Widemanin luisteluasentoa/linjaa Salomäen taklauksen jälkeen. Pää on jo pystyssä b-pisteen kohdalla ja katse kohti vaihtopenkkiä. Jos ei siinä Nahsvillen vaihtoaition kohdalla näe linjuria niin aika paljon tähtiä pitää silmissä olla. Mutta se että iskun jälkeen Wideman ei edes vaivaudu katsomaan niitaamansa tuomaria on musta merkki siitä että Wideman nyt käytti linjuria nyrkkeilysäkkinä mihin purkaa turhautumistaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös