Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Ja @Cobol Pahkalan luotettavuusarvo on suunnilleen samaa luokkaa MV-lehden ja vastaavien kanssa.
Ei todellakaan. Kuten totesin, en itse luota Pahkalaan, vaan tarkistan juttunsa, jos mahdollista ja jos ne ylipäätään kiinnostaa. Mitä tapahtuu harvoin. Mutta vertaus MV-lehteen on sitten typerä. Ylipäätään ajattelu, jossa MV-lehti on samalla viivalla joidenkin vihreiden ja/tai vassariaktivistien kanssa, ei toimi.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Henkirikoksissa onkin suurempia eroja.
Jos haluat henkilökohtaisia kokemuksia romaneista suosittelen kaupan kassan tai vartijan uraa.
Pelkosenniemen kunnan asukkaista henkirikokseen tai sellaisen yritykseen syyllistyneitä vuosina 2000-2020 oli 1278 sataatuhatta asukasta kohden.

Romaneista henkirikokseen syyllistyy keskimäärin 2-3 vuodessa. Tosiaan on suuria eroja, etenkin jos kikkaillaan absoluuttisilla numeroilla ja suhteutetuilla osuuksilla.

Ja mitenkä niin? Mitä noloa tuossa esimerkissä kannaltani oli?
Todenperäisyyden puuttuminen. Nämä "argumentit" lähtivät valmiiksi metsästä ja eksyivät sielläkin.

Vuolasranta on tehnyt töitä mm. Suomen valtiolle ja EU:n komissiolle. Ihmisoikeusliitto on palkinnut hänet työstään.

Sinä kerrot hänestä: "saattoi olla Porissa mukana 15 vuotta sitten tämmöisessä romanit ei pääse baariin -hommassa".

Toinen näistä liittyy henkilöön ja on tarkistettavissa useasta luotettavasta lähteestä. Toinen on sinun kuvauksesi.

*****

Ei tässä nyt romanien vihaajilla oikein vahvasti mene. Aiheena on useampien todistajien ilmoittama romaninaisen rasistinen kohtelu Kelassa. Heidän kertomuksensa on täysin ulkopuolelta kyseenalaistettu seuraavilla perusteluilla:
- lehdet eivät ole tehneet juttua asiasta
- yhden todistajan (Pahkala) toiminta tähän asiaan liitymättömässä tapauksessa
- Porissa joku romani oli 15 vuotta sitten tehnyt jotain
- "todistajat saattavat olla samaa porukkaa ja hengenheimolaisia"
- romanit tekevät väkimäärään suhteutettuna paljon henkirikoksia

Ehkä jotain vastaavia savuavia aseita vielä ilmenee...

Loistava esimerkki tämä ennakkoluuloista ja rasistisista asenteista on. Kun on kyse romanista, kaikki kyseiseen väestöryhmään hieman viittaava huhu ja negatiivinen asia voidaan vetää asiaan mukaan. Tai pelkkä mutu vain.

Eks sä oo jo oppinu? Lainaamallasi nimimerkillä on tapana yrittää nollata ja mitätöidä eri mieltä olevien mielipiteet luokittelemalla ne "noloiksi" ja "Pahkasika-huumoriksi" ja tolla tavalla nostaa itsensä jotenkin vastapelureiden yläpuolelle.
Mielipiteitä maailmaan mahtuu vaikka kuinka paljon. Kokonaisen kansanryhmän alentaminen taas - varsinkin takapuolesta temmatuilla täysin asiaan liittymättömillä höpinöillä - ei ole mikään mielipide. Se on rasismia.
 
Viimeksi muokattu:
Viikkojen kuluessa syömme hehtaarin alalta petäjänlatvat paljaaksi.

Reverent

Jäsen
Käyttäjä on keskittynyt nimimerkkiin nyt sen verran paljon, että annamme viikon huilitauon.
Mielipiteitä maailmaan mahtuu vaikka kuinka paljon. Kokonaisen kansanryhmän alentaminen taas - varsinkin takapuolesta temmatuilla täysin asiaan liittymättömillä höpinöillä - ei ole mikään mielipide. Se on rasismia.
Kuten edellä jo mainitsinkin, vain @Osmo Rapeli :n väsyneessä vassaripropagandassa on sanomaa, kaikki muu on silkkaa paskaa ja rasismia.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Romaninainen kertoo heidän kulttuuristaan. Lihavoinnit omia.

Hameen kanssa kuuluu käyttää korkeakorkoisia kenkiä, joten pitkät kävelyreissut ovat raskaita. Hametta kantava romaninainen käyttäytyy ja puhuu siveellisesti vanhempien ihmisten seurassa. Samalla tulevat voimaan puhtauteen liittyvät käyttäytymissäännöt.

- Jos vanhemmat ihmiset asuvat alakerrassa, niin en voi mennä yläkertaan. Jos menen yläkertaan, niin alakerta on silloin likainen, Maritsa kertoo

Romanihameen kanssa ei voi astua tavaroiden päälle. Maritsan mukaan sääntöjä on tuhansia, ja niitä on vaikea selittää.

- Sitä ei monesti edes huomaa, että se vaikeuttaa meidän elämää – kunnes toinen ihminen huomauttaa, että eikö noin ole aika vaikeaa elää?

Maritsa muistuttaa, että romanien tapakulttuurissa on paljon samaa kuin siinä, miten valtaväestö ennen vanhaan eli.


- Eihän tytöillä ollut silloin housuja, hehän käyttivät mekkoja ja hameita. Oltiin siveliäitä, ei kiroiltu vanhempien edessä ja jos vanhemmat sanoivat ei, se oli ei. Ymmärrän että maailma muuttuu, mutta pidän siitä, että meillä asiat ovat pysyneet samanlaisina.
Olisikohan jo aika päivittää romanikulttuuri nykyaikaan ja luopua monista turhista säännöistä? Minun mielestäni on korkea aika. On aika myöntää, että monet romanien kokemista haasteista johtuvat heidän omasta joustamattomasta kulttuuristaan.
 
Shinsengumi Sanbantai Kumichou

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Raipe ja Blackhawks

Romaninainen kertoo heidän kulttuuristaan. Lihavoinnit omia.Olisikohan jo aika päivittää romanikulttuuri nykyaikaan ja luopua monista turhista säännöistä? Minun mielestäni on korkea aika. On aika myöntää, että monet romanien kokemista haasteista johtuvat heidän omasta joustamattomasta kulttuuristaan.
Voi veljet. Miettikää, jos vanhemmat mannet käskisivät olemaan varastamatta, niin nuorempien varastelu loppuisi siihen. Ilmeisesti ei ole eitä kuulunut siinä kohdalla...
 
Gatorade me bitch!

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Eikös nyt 8.4. ollut ensimmäinen Ohisalon määräämä liputuspäivä romanien kunniaksi?

Kävelin silloin ympäri Helsinkiä ja aika uniselta näytti. Mutta ehkä se siitä. Ehkä kansakin innostuu vielä juhlimaan tätä tulevina vuosina, kun ymmärtää, miten suuresta asiasta on kyse.

Tulevina vuosina kannattaa valmistautua liputtamaan myös 1.7. Se lienee Ohisalon seuraava projekti. Kansallinen juhla- ja vapaapäivä lienee tulossa.
 
Where were you while we were getting high?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy