Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Entä jos tekisi sellaisen oletetun tutkimuksen, jossa muukalaisvihan havaittaisiin syntyvän matalan älykkyysosamäärän ja yleisesti tunnepitoisen reagointitavan yhteisvaikutuksena, ilman että vihan kohteiden toiminnalla olisi mainittavaa vaikutusta fobian syntymiseen? Vainottaisiinkohan sellaista tutkijaa, tulisiko vihapostia?
Tuo riippuisi epäilemättä tutkimuksen käsittelytavasta ja itse tuloksista.

Voihan se olla, että dunkkuun tulee ja kunnolla. Avaimet tutkijan nippuun laittamiselle saattaisivat liittyä mainitsemaasi älykkyysosamäärän käsitteeseen, ja erityisesti tilanteeseen, jossa tutkimuksessa ei jostakin syystä tutkittaisi pelkästään perimältään umpikantasuomalaisia rummukaisia ja mähösiä, vaan myös romaneita sekä ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajia eri kansallisuuksista. Ja vieläpä siten, että kaikkiin sovelletaan samoja tutkimusmenetelmiä, eikä oleteta jo menetelmävalintojen kautta suomalaisia saatanallisiksi rasisteiksi, ja muita edellisten uhreiksi - jota asetelmaa härskisti esille tuoden kannattaa toki hakea tolkuttomasti tutkimusrahaa, koska irtoavalla rahamäärällä kelpaa kernaasti tutkia jo isompaakin kohdejoukkoa.

Sitten vaan jännittämään, ilmeneekö etniseltä taustaltaan erilaisten väestönosien kesken eroavuuksia mitatuissa älykkyyden viitteellisestä indikaattoreissa. Tietysti tutkija voi olla oman uransa ja persnahkansa suhteen järkevä, päättäen rajata moisen tarkastelun koko tutkimuksen ulkopuolelle, ja keskittyä syynäämään kantasuomalaisten keskinäisiä älykkyyden eroavuuksia.

En minä tietenkään sitä valmiina totuutena ennakoi, että esimerkiksi parikymppisenä eläköityneet entiset hevosmiehet olisivat älylliseltä kapasiteetiltaan muusta väestöstä poikkeavia. Tutkitaan ensin ja ihmetellään sitten.
 
Viimeksi muokattu:
We’re only immortal for a limited time.
- Neil Peart

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo
En minä tietenkään sitä valmiina totuutena ennakoi, että esimerkiksi parikymppisenä eläköityneet entiset hevosmiehet olisivat älylliseltä kapasiteetiltaan muusta väestöstä poikkeavia. Tutkitaan ensin ja ihmetellään sitten.
Näppärästihän heistä useat pystyvät esiintymään poliiseina tai milloin kenenäkin, suunnittelemaan verkkokauppahuijauksia ja saamaan samanaikaisesti sosiaalietuuksia kahdesta tai useammasta Pohjoismaasta. Kyllä se vaatii älyllistä kapasiteettia.
 
Ei muuta toivoa, kuin käydä kontillensa ja alkaa syödä ruohoa, sillä vihreä väri se kaiken ratkaisee!
Ei muuta keinoa, kuin myydä rekka-auto ja ostaa tila Kainuusta, ja toivoa, että halla kaiken viljan veis!

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt alkavat aasinsillat olla jo niin pitkiä, että eiköhän laiteta samaan rahaan romanien syyksi vielä ryssäviha, saamelaisten sorto, ilmastonmuutos (se hevosenlanta se), brexit, Trump ja brittidynastian kriisi!
 
“My goal is simple. It is a complete understanding of the universe, why it is as it is and why it exists at all.”
― Stephen Hawking

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Älykkyysosamäärät sikseen, mutta olisi myös perinnöllisten sairauksien tutkimus eli siis seuranta jossain tietyssä pienessä geeniallastelussa rasismia.
Kantasuomalaiset on riittävän iso osajoukko, sitä voidaan onneksi tutkia geenikartoittaen, Suomessa.
Se on hyvä juttu, opettavaista. Hyödyttää tulevia kantasuomalaisia, noin niinku eliniän odotusarvoa lisäävä.

Ja lähes juuri nyt, voihkin online tajutessani eläkeiän nousevan ja silti eläkeläisten määrän kasvavan lähes exponentiaalisesti, ainakin kamreerien talouskirjanpidoissa. Oikeastaan onkin aika huono juttu, tuo geenien kyyläys.
 
Se on kyllä hyvä tämä värimaailma

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene

Tässä juttu romaninaisesta ja hänen perheestään. Ihan hyvä välillä muistaa, että kaikki romanit eivät tosiaan ole perseestä.

Itselläni on kyllä siitä huolimatta ennakkoluulot olemassa ja ihan syystä. Jokusen kymmenen "mustan" kanssa olen enemmän tai vähemmän ollut tekemisissä ja 2-3 on sellaisia, jotka eivät täytä stereotypioita. 2 näistä harvinaistapauksista kertoivat häpeävänsä mustalaisuuttaan, koska mannet ovat enemmistötasolla huonostikäyttäytyviä riitapukareita ja varkaita. Omat kokemukseni tukevat heidän näkemyksiään.

Kohtelias ja avoin olen silti aina uuden ihmisen kohdatessani, mutta se on myös omaan nilkkaanikin napsahtanut yhden mustalaismiehen kanssa, kun silmän välttäessä tippikuppi kilisten tyhjeni puoleen alkuperäisestä, kun itse olin takahuoneessa hänen leipäänsä lämmittämässä. En jaksanut alkaa parin kymmenen euron takia vääntämään. Vaikka avoin ja kohtelias olenkin, niin huomattavasti valppaampana saa olla kyllä ihan syystäkin. Myös 15-35 vuotiaan mustalaismiehen tulossa röökiä tai tulta pyytämään, ihan perusteltua on olettaa, että on merkittävä mahdollisuus sille, että asia ei hoidu ihan yhtä sulavasti kuin tavallisen oloisen kantaväestön edustajan kanssa.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Näppärästihän heistä useat pystyvät esiintymään poliiseina tai milloin kenenäkin, suunnittelemaan verkkokauppahuijauksia ja saamaan samanaikaisesti sosiaalietuuksia kahdesta tai useammasta Pohjoismaasta. Kyllä se vaatii älyllistä kapasiteettia.
Hyvä huomio. Tuon lajin kelmihommat eivät täysin tumpulalta onnistu edes vähää alusta. Vaikuttavaa toimintaa heiltä, joiden kirjallinen suorituskyky vaikuttaa yleensä saavuttavan kliimaksinsa lottolappua ruksatessa. Ei pidä hämääntyä pintapuolisista seikoista, ihmisistä löytyy joskus yllättävää potentiaalia!

Fiksuimmat eivät edes jää hevillä kiinni, kun ymmärtävät suunnitella jekkunsa riittävän yksityiskohtaisesti. Älyä vaatii myös ahneuden välttäminen, kun samaa temppua riittävän kauan veivaamalla jää lopulta aina kiinni.
 
We’re only immortal for a limited time.
- Neil Peart

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
45100, sympatiat 00100 ja 20100.
Nyt vihdoinkin tiedän, mitä musiikkia mannenuoriso kuuntelee.

Paikallisen amiksen pihalla seisoskelivat tupakoimassa pahvihousuissaan ja kansallispuvuissaan ja älypuhelimista raikasi - tadaa! - sellainen vanhan liiton suomalainen iskelmä. Diggailivat kovasti.

Onhan tuo vaihtelua kantasuomalaisiin lökäpöksyjonneihin ja leggaripissiksiin, jotka luukuttavat räppiä tai jotain muuta ähinää.
 
Kouvolan Kiekko.

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Kommentaattori Pekka Saravo
Yhteen romaniin olen vähän paremmin tutustunut aikanaan. Samassa firmassa oltiin töissä ja ihan kaikin puolin kunnollisen ja mukavan oloinen kaveri. Ahkerakin. Poristiin ihan niitä näitä, joskus puhui kulttuuristaankin mutta muuten ei työvaatteet päällä erottunut juuri massasta mitenkään. Pyyteli joskus viikonloppuisin kanssaan kuppia kumoamaan mutta ei tullut koskaan lähdettyä. Eräänä maanantaina ko. jannu ei ilmestynyt töihin ollenkaan ja jouduin häntä lähteä paikkomaan. Tiistaina sain tietää, että ei ole tulossa jatkossakaan. Oli viikonloppuna antanut verikoston nimissä puukkoa toisen suvun mannen kylkiluiden väliin.

Tämän tapauksen ulkopuolella kokemukset ovat enimmäkseen negatiivisia. Yleistä huonoa käyttäytymistä lähes aina kun kansanpuku jossain näkyy. Paikallisilta kauppiailta kuullut ihan sinänsä huvittaviakin tarinoita. Yksi tuttu kerran bongasi netistä ilmoituksen, että ajettava ruohonleikkuri olisi myytävänä. Ei muuta kuin luuria käteen ja kauppoja sopimaan. Paikan päällä tuote kuitenkin paljastui paljon huonokuntoisemmaksi kuin myynti-ilmoituksesta olisi osannut päätellä. Myyjäosapuolena ollut vanhempi romanimies ei kuitenkaan lannistunut vaan kertoi kaverillaan olevan lähes uusi paljon parempikuntoinen leikkuri. Ei kuulemma ollut heti nähtävillä joten uusi tuotekatsaus sovittiin parin päivän päähän. Tuttavani meni paikalle ja siellä odotti ihan iskemätön McCulloch ajettava leikkuri. Kuuleman mukaan mittariston suojakalvot ja leikkurin teräsuojatkin olivat vielä paikallaan. Tästä tietenkin pieni epäilys heräsi ja kaupat peruuntuivat naamioituen hintaerimielisyyksiin. Pieni paikkakunta ja pienet piirit niin tuttu soitti pari puhelua ja naapuripaikkakunnan rautakaupassa oli juuri pari yötä aikaisemmin anastettu kyseisen kaltainen ruohonleikkuri. Sattumaa epäilen.

En ihmettele ihmisten ennakkoluuloja hetkeäkään. Toki ristituleen joutuvien ko. kulttuurin kunnon kansalaisten puolesta harmittavaa mutta eipä kukaan koskaan ole sanonut, että tämä maailma mikään reilu paikka olisi. Tuohon nimiasiaan ja siihen, että tietynlaisesti kalskahtavalla sukunimellä jotkin ovet pysyvät kiinni muuten on neuvokkaimmat keksineet mainion keinon. Jos netistä vaikka on autoa ostamassa niin joku (nimi 100% kuvitteellinen) Henry tai Rainer Långström ei välttämättä saa potentiaalista asiaksasta vetämään viipymättä ostohousuja jalkaan ja lähtemään kaupoille. Mutta esimerkiksi Henri Pitkävirta (nimi jälleen 100% kuvitteellinen) taas. Ja väittävät vielä, että näiltä puuttuu älliä ja kielitaitoa.

Ihan omalla tavallaan hupaisaa sakkia mutta omaehtoisesti pyrin olemaan heidän kanssaan tekemisissä niin vähän kuin vain mahdollista.
 
#24 Viuhkola #5 Kukkonen #39 Palsola

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho!
Pitäisihän sitä jokainen ihminen osata ajatella yksilönä. On vaan ihan älyttömän vaikeaa romanien kohdalla, kun niitä hyviä kokemuksia ei juurikaan ole.
Viimeisin huono kokemus on, kun meikäläisen asuintaloon muutti reilu vuosi sitten nuori romanimies. Kaveri on hyvin pienikokoinen eikä häntä heti täysikäiseksi uskoisi. Hänet näki usein tossa ulkona tupakalla ja muutama sana tuli aina sillointällöin vaihdettua ja ihan mukavalta sälliltä vaikutti. Ainoa vaan, että kännissä oli ihan täysi ääliö ja melkoisia bileitä piti ja poliisit kävi noita bileitä muutamia kertoja hillitsemässä ja veretkin piti pariin kertaan rappukäytävästä ja pihalta siivota. Ei se kauaa tässä asunut.

On mulla sen verran ennakkoluuloja, että kun olen vaikka myymässä Torissa tai jollain facekirpparilla jotain ja romani ottaa yhteyttä ostaakseen tuotteen, niin kyllä mä valehtelen, että tuotetta on jo joku tulossa ostamaan ja olen sitten yhteydessä, jos kaupat peruuntuu. Mulkku olen siltä(kin) osin.
 
Sinä tykkäät tästä

Kerho!

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paitsi 99% tähän ketjuun kirjoittavista, myös poliisit ja vartijat ovat ennakkoluuloisia (tai realisteja - miten vain) suhtautumisessaan romaniväestöön. Niin ainakin romanit asian kokevat.
"Romaniyhteisöjen edustajat kertoivat, että epäasiallista kohtelua tapahtuu jonkun verran poliisin ja myös vartijoiden toimesta. "

Lainaus sisäministeriön artikkelista, joka kertoo siitä kun sisäministeri Ohisalo tapasi eilen romaniväestön edustajia.

"Sisäministeri Ohisalo tapasi romaniväestön edustajia"
 
“My goal is simple. It is a complete understanding of the universe, why it is as it is and why it exists at all.”
― Stephen Hawking

rice cooker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hippoksen Minardi, Suomi
Pitäisihän sitä jokainen ihminen osata ajatella yksilönä. On vaan ihan älyttömän vaikeaa romanien kohdalla, kun niitä hyviä kokemuksia ei juurikaan ole.
Viimeisin huono kokemus on, kun meikäläisen asuintaloon muutti reilu vuosi sitten nuori romanimies. Kaveri on hyvin pienikokoinen eikä häntä heti täysikäiseksi uskoisi. Hänet näki usein tossa ulkona tupakalla ja muutama sana tuli aina sillointällöin vaihdettua ja ihan mukavalta sälliltä vaikutti. Ainoa vaan, että kännissä oli ihan täysi ääliö ja melkoisia bileitä piti ja poliisit kävi noita bileitä muutamia kertoja hillitsemässä ja veretkin piti pariin kertaan rappukäytävästä ja pihalta siivota. Ei se kauaa tässä asunut.

On mulla sen verran ennakkoluuloja, että kun olen vaikka myymässä Torissa tai jollain facekirpparilla jotain ja romani ottaa yhteyttä ostaakseen tuotteen, niin kyllä mä valehtelen, että tuotetta on jo joku tulossa ostamaan ja olen sitten yhteydessä, jos kaupat peruuntuu. Mulkku olen siltä(kin) osin.
Aika paljon samansuuntaisia kokemuksia itsellä. Yksilötasolla saattavat romanitkin olla joskus toisinaan (lue harvoin) ihan mukavia, mutta silti tuntuvat toimivan pohjimmiltaan täysin piittaamatta ainakaan valkonaamaisista naapureistaan ja rotusortokorttia käytetään sitten kiistatilanteissa yleensä heti ensimmäisenä. Kierrän nämä heimolaiset kyllä kaukaa ja pidän lompakosta kiinni, olkoon se miten "syrjintää" tahansa. Eihän heiltäkään selvästi odoteta mitään itsekriittisyyttä käytöksensä suhteen yhteiskunnan taholta, joten ei tässä asennoitumisessani mitään sen henkilökohtaisempaa ole.
 
Voi vittulan väki.

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Helsingin Jokerit
Paitsi 99% tähän ketjuun kirjoittavista, myös poliisit ja vartijat ovat ennakkoluuloisia (tai realisteja - miten vain) suhtautumisessaan romaniväestöön. Niin ainakin romanit asian kokevat.
Lihavointi oma mutta kun alalla esimiehenä niin kommentoidaan.

Useinhan tilanne menee näin: Romanit tulee kauppaan, et huomaa koko asiaa, mutta pian on hameenhelma tai housunlahje naaman edessä huutamassa syrjinnästä ja kyttäämisestä. Ja yleensä nämä ovat niitä, jotka ovat toistuvasti jääneet ympäri kylää kiinni näpistelystä.

Tässä ihan parisen viikkoa sitten olin paikallisessa iltaravintolassa työn puolesta. Kaksi romanimiestä ja kolme hametta paikalle, äijät aivan kaatokännissä ja ekat kommentit henkilökunnalle oli:” Tehän teette mitä me halutaan”. Johon tietty asiallinen vastakysymys:” Ensin kun tietäisi mitä tehdään”. No toinen lähti vessaan. Palatessaan sammui päin seinää ja pyörtyi keskelle aulaa. Siinä sitten autettiin minkä pystyttiin, kun ensin ei saanut soittaa apua paikalle, sitten vittuiltiin, sitten vastailtiin taas kysymyksiin, vittuiltiin, koitettiin auttaa, lanssi paikalle, vittuiltiin lanssiporukalle, vastailtiin kun lanssiporukla yritti heiltä kysyä tarkempaa tietoa potilaasta ja lopulta poistuttiin paikalta potilaan kanssa kuin mitään ei olisi tapahtunut ja mietittiin mihin mennään seuraavaksi ryyppäämään. Tosin sammunut/ pyörtynyt äijä oli edelleen pihalla lanssissa katselemassa mikä on tilanne.

Sellaisia ennakkoluuloja minullakin ihan lähiajoilta. Näitä riittää. Kyllä on mukaviakin juttutuokioita tullut vietettyä, mutta 98% tapauksista sun ei tarvitse tehdä mitään vaan ennemminkin olla kokoajan varuillaan, että kuka yrittää hyökätä sun tietämättä niskaan, kun ”syrjit ja kyttäät”.

Edit: No eihän se lihavointi näköjään tällä puhelimella jostain syystä toimi. Eli turvallisuusalalla esimiehenä toimin, joista nämä kokemukset :D
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olen joskus miettinyt että kuinkahan paljon minulla mahtaa olla otsikon porukasta myönteisiä kokemuksia siten etten ole ymmärtänyt toisen ihmisen olleen Manne. Legenda kertoo että jotkut mustalaiset eivät käyttäisi aina pussihousuja, ja osaisivat jopa käyttäytyä ihmisiksi. Mistä tällaisessa tapauksessa nyt tietää että oliko se kaupassa ihan normaalisti käyttäytynyt ja tavalliseen parkkiruutuun autonsa pysäköinyt tyyppi manne vai valkolainen. Pitäisiköhän alkaa miettimään jotain hihamerkkejä tms. kaikille mustalaisille, näin saataisiin tavallisille ihmisille ehkä enemmän myönteisiä kokemuksia kyseisestä porukasta.
 

iiron_troikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stiiv Jatserman
Tuossa lähitalossa asuu yksi porukka. Varmaan aika normimeininki, aika usein parvekkeen ovi auki ja hirveä selitys kuuluu. Poliisi on käynyt pari kertaa jotain selvittelemässä ja alaovi on ainakin kertaalleen mennyt remonttiin. Toisella kertaa poliisikäynti liittyi tähän ja jonkun kai ne ottivat mukaansakin. Autolla asukit ja vieraat ajavat yleensä rapun viereen, eivät koskaan talon toisella puolella oleville parkkipaikoille.

Itselle ei heistä haittaa ole ollut joten ei siltäosin mitään, mutta en nyt ehkä omiksi seinänaapureikseni ensimmäisenä toivoisi.
 
Rakastan noita Bostonin poikia.

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tuossa lähitalossa asuu yksi porukka. Varmaan aika normimeininki, aika usein parvekkeen ovi auki ja hirveä selitys kuuluu. Poliisi on käynyt pari kertaa jotain selvittelemässä ja alaovi on ainakin kertaalleen mennyt remonttiin. Toisella kertaa poliisikäynti liittyi tähän ja jonkun kai ne ottivat mukaansakin. Autolla asukit ja vieraat ajavat yleensä rapun viereen, eivät koskaan talon toisella puolella oleville parkkipaikoille.

Itselle ei heistä haittaa ole ollut joten ei siltäosin mitään, mutta en nyt ehkä omiksi seinänaapureikseni ensimmäisenä toivoisi.
Joo mannet ei hirveästi halua ympäröivää maailmaa huomata, vaan vetävät siinä omassa kuplassaan sitkeästi samaa kaavaa isältä pojalle jne. Sellasta aika arvaamatonta ja epämääräistä sakkia, joiden kanssa esimerkiksi kolari liikenteessä olisi kyllä vaikea keissi... huh.
 
7-6, 106-105, 3-0

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Olen joskus miettinyt että kuinkahan paljon minulla mahtaa olla otsikon porukasta myönteisiä kokemuksia siten etten ole ymmärtänyt toisen ihmisen olleen Manne. Legenda kertoo että jotkut mustalaiset eivät käyttäisi aina pussihousuja, ja osaisivat jopa käyttäytyä ihmisiksi. Mistä tällaisessa tapauksessa nyt tietää että oliko se kaupassa ihan normaalisti käyttäytynyt ja tavalliseen parkkiruutuun autonsa pysäköinyt tyyppi manne vai valkolainen. Pitäisiköhän alkaa miettimään jotain hihamerkkejä tms. kaikille mustalaisille, näin saataisiin tavallisille ihmisille ehkä enemmän myönteisiä kokemuksia kyseisestä porukasta.
Ironista tässähän on se, että mustalaiset tuomitsevat toisensa, jos eivät pidä heimovaatteita. Tästä olen kahden ihmisen kanssa jutellut ja ei tule kuuloonkaan, että voisi kulkea valkolaisten vaatteissa. Toki ne romanit, jotka irtautuvat yhteisöstään myös vaatteiden osalta, ovat niitä väliinputoajia, joita mahdollisesti nimen takia syrjitään, mutta monien kohdalla sitä ei päälle päin edes huomata, jolloin ennakkoluuloja ei tarvitse kohdata. Heille nostan hattua.

Sinänsä mielenkiintoista, että täällä Kauko-Aasiassa asuvana monilla on intialaisista käsitys, että ovat lipeviä kusettajia. Sinänsä vaikeaa ei ole kuvitella, että vaikka romanit ovat alunperin Intiasta lähteneet, on huonoista tavoista pystytty pitämään kiinni.

Ja en kyllä edelleenkään halua, että minut käsitetään romanivastaisena tai rasistina. Olen ollut romanien kanssa tekemisissä ihan aidosti kaverinakin, ja tulen luultavasti olemaan jossain vaiheessa elämääni, kun Suomeen palaan. Kaikille uusille tuttavuuksille annan täyden mahdollisuuden, oli kuka tahansa. Vaikka haluankin kohdata, ja kohtaankin, ihmiset yksilöinä, ei tarkoita sitä, etteikö romanikulttuuri olisi oikeasti monilta osin perseestä ja sisäänpäin lämpiävänä se mahdollistaa monia yhteiskunnalle haitallisia elementtejä.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Jos netistä vaikka on autoa ostamassa niin joku (nimi 100% kuvitteellinen) Henry tai Rainer Långström ei välttämättä saa potentiaalista asiaksasta vetämään viipymättä ostohousuja jalkaan ja lähtemään kaupoille.
Heh, tässä vähän aikaa sitten tuli yhdellä autonmyyntipalstalla justiinsa tuon sukunimen omaava vastaan (etunimi sentäs eri), myi n. 1000e arvoista ykköskoppaista Subaru Imprezaa/Legacya, neliveto bensakoneella jne. Muuten hyvä mutta joku oli ottanut traficomin kautta selkoa auton tiedoista ja täysin suomalaisen jantterin nimissä :D Sitä ihmettelen kyllä et miksi nuo kyselee niin pirusti romuakkuja, katalysaattoreita, kupariputkea jne... ei kai niillä nyt niin hyvin rahoiksi saa pistettyä?

Omakohtaiset kokemukset noista on yhtä "positiivisia" kuin muillakin. Joskus jotkut nuoremman sukupolven tummat huuteli solvauksia kun luulivat et olin kuvannut heidän riehumista puhelimella (pidin puhelinta vaakatasossa polven päällä kun istuin kahvikuppi kourassa). Hyvä kun huutelivat tuolloin miten soittavat poliisin perään jne :D Kyselivät et miksi kuvasin jne, en vastannut mitään, enkä muutenkaan oo osoittanut mitään mielenkiintoa jutusteluun...

Onhan noita työhalukkaita ja muutenkin ihan ok-tason tummia tullut vastaan mutta tuntuu siltä et kun se 1 löytyy, niin seur 9/10 on ei-niin-hyvinkäyttäytyviä.
 
No mistään kauneuskilpailustahan täs ei ole kyse, mutta elämässä on niin että saa helpommin uuden muijan kun kunnon kaverin! - Simo "Sörsselssön" Salminen kiteyttää elämän tosiasiat Uuno Turhapuro Muuttaa Maalle - elokuvassa
CAN - FIN 55:54 1-3 Pesonen (Tyrväinen, Hakanpää)

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Kommentaattori Pekka Saravo
Sitä ihmettelen kyllä et miksi nuo kyselee niin pirusti romuakkuja, katalysaattoreita, kupariputkea jne... ei kai niillä nyt niin hyvin rahoiksi saa pistettyä?
Romuakuista en tiedä mutta kaippa sillä lyijyllä joku arvo on kun vie romuttamolle. Katalysaattorit arvometalleineen saattaa olla vuosimallista riippuen aika arvokkaitakin ja kuparin kilohinta pyörii siinä neljän euron paikkeilla. Ihan käypä bisnes tuo on monille ja sattumoisin tiedän, että tämän ko. vähemmistön edustajia on alalla aika paljon. Nykyään on aika tarkat vaatimukset romuttamoillakin, että millaista materiaalia ja millaisilla asiakkaan tiedoilla saa ottaa vastaan puhumattakaan, että isommat tai muuten epäilyttävät kertaerät on ilmoitettava virkavallalle eli saattaa hillitä intoa tuoda 150m "iskemätöntä" suurjännitekaapelia panttirullassa kuten taka vuosina oli kuulemma tapana.
 
#24 Viuhkola #5 Kukkonen #39 Palsola

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olen joskus miettinyt että kuinkahan paljon minulla mahtaa olla otsikon porukasta myönteisiä kokemuksia siten etten ole ymmärtänyt toisen ihmisen olleen Manne. Legenda kertoo että jotkut mustalaiset eivät käyttäisi aina pussihousuja, ja osaisivat jopa käyttäytyä ihmisiksi. Mistä tällaisessa tapauksessa nyt tietää että oliko se kaupassa ihan normaalisti käyttäytynyt ja tavalliseen parkkiruutuun autonsa pysäköinyt tyyppi manne vai valkolainen. Pitäisiköhän alkaa miettimään jotain hihamerkkejä tms. kaikille mustalaisille, näin saataisiin tavallisille ihmisille ehkä enemmän myönteisiä kokemuksia kyseisestä porukasta.
Eihän ne saa kulkea kun niissä omissa vaatetuksissaan. Yhteisö kieltää muun tyylin.

Hieman huvittava kokemus heistä oli tänä syksynä, kun näin pikku K-Marketin kassajonossa romanimiehen tinkaavan kassalla ostoksistaan. Siinä oli kassatyypillä hyvä ilme päällä kyllä. Ei kyllä ilmeisesti tippunut sitä pyydettyä alennusta.
 
7-6, 106-105, 3-0

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
"Should the aggregate score be level after 90 minutes, extra time will be played.” Fulham’s matchday programme for the second leg of the Littlewoods Cup tie in 1986-87. Liverpool were 10-0 up from the first leg

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters

Ikävää, että hyväntahtoista perhettä maalitetaan ja heidän taustansa tuodaan esille asiassa, jossa ei ole vielä yhtään tuomiota annettu. En keksi mitään rikollista siinä, että syrjäytyneille tarjotaan asunto ja virikkeellistä tekemistä. Toivottavasti naurettavat syytteet kaatuvat oikeudessa. On tässä maailmassa johonkin hyvään uskottava.
 
Cobol 1.1.2009: En mene sanomaan mitään muista joukkueista ja siitä kuinka niiden johto seuraa Jatkoaikaa, mutta Jokerien johto lukee moneen kertaan päivässä sen mitä kirjoitan.
(1)
  • Tykkää
Reactions: Roku
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy