Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kyseessä on väärinkäsitys. Alkuaikoina, kun Suomeen rantautui karvakäsipizzerioita, niin lounassetelillä ei saanut eräässä paikassa ostaa illalla.

  Yrittäjä kertoi kuinka hän ei voi myydä lounasajan ulkopuolella. Siitä ei tietenkään älämölöä syntynyt, mutta kuitenkin ikävä yllätys.
   
 2. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
 3. SMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Tuo älämölö on tullut koettua itsekin, kun noin kuukausi sitten tapahtui tälläinen episodi.

  Taisi olla perjantai ja oltiin kavereiden kanssa liikenteessä. Minä ajoin ja yksi takapenkin kaveri alkoi valittaa kusihätää. No sitten auto kaupan pihaan parkkiin ja kaveri ulos. Siinä kului noin kymmenen sekuntia, kun Mersu kurvasi pihaan ihan saatanallista kyytiä. Tuli ihan minun auton viereen. Sitten ne alkoivat nousta ylös autosta. Voin kertoa, että kusella olleelle kaverille tuli hieman kiire, kun Mersun takapenkiltä kömpi seitsemättä serkusta. Kun kaveri pääsi takaisin autooni, niin alkoi kuulua poliisiauton ääni. Nekin tuli siihen meidän viereen ja jäimme katselemaan mitä tapahtuu. Valitettavasti meidän käskettiin häipyä, mutta kuulin ainakin sen, kun poliisit kysyivät: miksi ette pyshtyneet ja montako teitä on siellä? Noiden kysymysten jälkeen ne kaikki aloitti sen päiväisen mölinän ja selittämisen, että siinä oli poliiseilla selvitettävää.

  Tuon jälkeen ei olekaan tuota samaista Mersua näkynyt.
   
 4. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  2 kerrosta alempaan kämppään muutti nainen, joka nyt sattuu olemaan romani. Hän on parvekkeella 24/7 ja polttaa tupakkaa 24/7. Hän myös puhuu kaiken ajan puhelimeen huutamalla, paitsi kun hänellä on vieraita. Silloin he laulavat iskelmiä, polttavat tupakkaa ja huutavat yhdessä puhelimeen. Ehkä tuo talveksi rauhoittuu.
   
  Eetska, Salo70 & Ilmari Ahde tykkäävät tästä.
 5. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Kaverilla melkein sama tilanne. Erona vain, että tämä romani asuu hänen yläpuolellaan.

  Musiikki tosiaan soi aika usein ja nimenomaan iltaisin siihen aikaan, kun normaalit työssäkäyvät ihmiset alkavat menemään nukkumaan. Puhelimeen tosiaan kailotetaan ja senhän pitää aina olla kaiuttimella, koska ilmeisesti heillä on aina kuulossa vikaa tai jotain sellaista.
  Sukua myös lappaa ovista ja ikkunoista kylään. Välillä on pihalla neljäkin eri autoa, joista aina vähintää 3/4 on Ruotsin kilvissä olevia "romuja".
  Nämäkin sukulaiset tuntuvat tulevan kyläilemää aina siihen aikaan, kun koko muu talo olisi menossa nukkumaan. Kenkiä ei ilmeisesti tarvitse pois ottaa, kun kopina on yläpuolella sen mukaista.

  No onhan tällä asukkaalla omakin auto ihan autopaikan kerakin. Toki autopaikalle ilmestyi joku romu yllättäen Ruotsin kilvissä, jota ei ajettu puoleen vuoteen mihinkään siitä ja toimi jonkinlaisena varastona ainakin sen perusteella mitä itsekin pari kertaa ohi kävellessä autoon sisään näin. Toinenkin auto tältä asukkaalta löytyi, Ruotsin kilvissä oleva vanha Opel, josta oli muunmuassa takalasi vedetty ilmastointiteipillä umpeen ilmeisesti sen takia, kun takalasia ei yksinkertaisesti ollut ja koko autossa muutenkin enemmän lommoja kuin suoraa peltiä...
  No autopaikan auto lähti viimein kadun varteen pitkän ajan jälkeen, kun taloyhtiöllä alkoi palamaan käpy sen suhteen. Siitä sen kaupunki sitten aika nopeasti siivosi omaan talteen oletettavasti roskaamasta. Toki tästäkin autosta oli muutama kuukausi aiemmin kilvet hävinneet, luultavasti uudelleenkäytettäväksi jossain toisessa biilissä.

  Jätteiden lajittelu on myös ilmeisen hankalaa tälle. Yleensä ne on heitetty roskakatoksen ovelle tai parhaimmassa tapauksessa jaksettu pistää sisäpuolellekin.
  Astiaan asti ei kuitenkaan usein ole päätyneet. Muutaman kerran kuulemma roskapussi on laitettu jopa jäteastian päälle, ei kuitenkaan sisälle.

  Yleisestikin kaikenlaista roskaa alkaa pihalta löytymään. Milloin pikaruokien jätepapereita sun muuta. Toki voihan se olla, että joku niistä talossa asuvista mummoista on haksahtanut pysyvästi, mutta mystisesti roskaaminen ja kaikki nämä "ongelmat" alkoi siinä kohtaa kun tämä romani taloon muutti eikä talossa ole muita asukkaita vaihtunut.

  Ilmeisesti sisäsiisteydestä pidetään kuitenkin huolta, koska siivouksen ääniä kuuluu useasti. Imurissa ei ilmeisesti ole pyöriä, koska aina kun imuroinnin aika on niin kuuluu armoton vinkuminen, eli ilmeisesti imuri on laitettu jonkun tuolin päälle tai muuta sellaista ja sitä sitten vedetään mukana lattioita pitkin.

  Noh, kuulemma yhden varoituksen on jo saanut joten tuskin enää kauaa joutuu kärsimään. Asunnon omistaja ilmeisesti ottaa Kelalta helpot rahat pois eikä asunnon kunto taida kiinnostaa, kerta tuollaiselle vuokrailee.
  Eihän tuolla asukkaalla mitään luottotietoja ole. Ai mistäkö se tieto? Kuulemma kerran löytyi oven edestä tämän asukkaan joku lasku, joka oli perinnässä.

  Ehkä tämä toivoi vain, että joku sen maksaisi pois tms.
   
  Salo70 tykkää tästä.
 6. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Tämä juuri on pointtina. Varastavien narauttaminen on palvelus kaikkia kohtaan, sillä kaupan hävikki varastamisen tähden on aito ongelma. Toki harrastavat tätä taiteenlajia muutkin kuin vähemmistöt, mutta toki romanien keskuudessa on valitettavan yleistä varastaminen.

  Ymmärrän vain niitäkin, jotka huonona päivänä eivät aina jaksa aiheetonta kyyläämistä. Mainitsemistani tutuistani menen kyllä takuuseen, työssäkäyviä veronmaksajia olleet jo vuosikymmeniä.
   
 7. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Noin enempää ottamatta kantaa niin yksityisten perintätoimistojen kirjeillä ja luottotietojen kunnolla ei ole varsinaista korrelaatiota keskenään. Nykyään vuokra-asuntoja saa tiedottomanakin jos ei ole vuokrarästejä olemassa ja eipä tuolle kansanryhmälle niitä juuri pääse tulemaan Kelan hoitaessa tuon maksu puolen.
   
 8. Rannelaukaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Sosiaalitoimella on joukko ihmisiä ja ennen kaikkea perheitä, joille on erittäin vaikea saada asuntoa. Siksi he toisinaan suostuvat sitoutumaan maksamaan paitsi vuokrat, myös huoneistolle aiheutuvat haitat. Tämä on vuokranantajan unelma; vuokraa voi vedättää joka vuosi reippaasti ylöspäin ja mitä enemmän vuokralaiset asuntoa rikkovat, sen kattavamman remontin saa maksatettua. Ainoa ongelma tässä toimintamallissa on pahuksen isännöitsijät ja hallitukset, jotka eivät ymmärrä erilaisten kulttuurien arvoa ja pyrkivät terrorisoimaan toimivaa liiketoimintamallia antamalla varoituksia ja uhkaamalla huoneiston haltuunotolla.

  Itselle näitä mahdollisuuksia on siunaantunut, mutta jokin on estänyt. Kauppalehdestä voi käydä lukemassa, miten jupit kehuskelevat tällä.
   
 9. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Täysin huumekauppaan rinnastuvaa toimintaa. Ehkä vielä paheksuttavampaa, koska heikkoa ihmispoloa riudutetaan hengiltä hitaammin ja ilman rangaistuksen uhkaa.
   
 10. Rannelaukaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Lähinnä kerroin, miksi osa vuokranantajista on ulkopuolisten näkökulmasta jopa välinpitämätön huoneiston kulumisen suhteen. Jossainhan sitä pitää kaikkien asua.
   
 11. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Siis, tuossahan oli kyse yhteiskunnan maksamista vaurioista ja vuokrista. Ei vuokralaisen.
   
 12. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Ja minä komppasin. Sanoin että joku mulukku lypsää ihmisen raadolla itselleen rahaa ja maksattaa laskun yhteiskunnalla aiheuttaen samalla turvattomuutta alueella X.
  Aivan kuten huumekauppiaatkin.

  Mun optimiyhteiskunnassa vuokra-asujilla olisi mahdollisuus saavuttaa hyvällä suorituksella paranevia asumisoloja.

  Alimmalla tasolla olisi lämpimiä tai ainakin riittävän lämpimiä tiloja, lähinnä vankisellitasoisia. Janan toisessa päässä täysin moderneja asuntoja jotka ovat yksittäisiä vuokrakämppiä omistusasujien keskellä.

  Hädänalaisilla tehty yhteiskunnan kuppaaminen tulisi tulpata juuri nyt.
  Tietysti meillä on säännöt ja lait, jotka estävät tuollaisen selliasumisen mutta eivät sillan alla asumista. Siksi syntyy kaikenlaista paskaa. Sääntöjä on liikaa ja ne ovat liian tarkkoja. Sellainen tulee veronmaksajille kalliiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2019 klo 10.10
  finnjewel tykkää tästä.
 13. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
  Lainaus:
  Itseä huvitti tuossa viikonloppuna autoa tankatessani kun joku vähän vanhempi fatsi-manne kysyi viereisellä tankkauspisteellä omasta autostani et kulkeeko tuo lujaa (1.6 litrainen amistojota jossa hevosia kyllä vähän päälle 100kpl mutta osa muuttuneet matkalla shetlanninponeiksi). Vastasin Räikkösmäisesti et no emmä tiiä, ihan tarpeeksi lujaa.

  Hetken päästä tämä herrasmies ehdotti et ruvetaan ajamaan kilpaa. (100hp vs 150hp, päätin kattoa reknrotiedot, kummasti ei ollut veroja yms rästissä niinkuin useasti kys kansanryhmällä on) Totesin et kiitos tarjouksesta mutta en lämpene.
   
  Zodiac tykkää tästä.
 14. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Tänään Rauman Honkkarissa aioin mennä opastamaan mannet oikeaan parkkiruutuun, kun vahingossa parkkeerasivat normaaliin parkkiruutuun, vaikka inva-ruutukin oli vapaana. Ehkä he eivät huomanneet sitä. Valitettavasti minulla oli kiire. Nyt joutuivat eläkeläiset kävelemään 2 metriä kauempaa kauppaan.
   
 15. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eli kun romanit tekivät oikein, he tekivät kuitenkin väärin, senkin eläkeläiset.
   
 16. SMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Olispa meilläkin tälläisiä, eikä sellaisia ihme kyhäilijötä ja myhäilijöitä.
   
 17. ultrar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Arsenal
  Onko kukaan koskaan kertonut, miksi noin puolet alle 30 vuotiaista romaaneista on sairaseläkkeellä? Itse olen todennut, että on todella vaikea oikeasti sairaankaan päästä sairaseläkkeelle.

  Mikä on se vaiva, millä nämä veijarit onnistuvat tekemään sen. Ainoa mikä tulee mieleeni on voimakas allerginen oireyhtymä puhuttaessa työstä.
   
  Salo70 tykkää tästä.
 18. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Tämä ei ole tieto, mutta käsittääkseni kyseessä on ainakin hevosmiehillä kavioallergia.
   
 19. luukkumies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, maajoukkue , voima
  Kohtuullinen rimanalitus länsihelsingin suunnalla. Konalan S-marketin pihalle kurvasi invaruutuun asuntoauto. Vetivät roikalla kaupan seinästä sähköt ja pistivät leirin pystyyn. Ehkä joku sukulainen on liikuntarajoitteinen, niin tuo invapaikka on siten ilmeinen valinta. Kauppias jaksoi tätä hetken katsella meni hätistämään (sähkö)rosvot muualle. Eivät poistuneet, tietenkään. "mitä tää sähkö maksaaaaa ?" Mölysivät.

  Kauppias soitti piiskan paikalle ja tilanne selvisi sillä.

  En tiedä saatana, olisiko itsellä moiseen pokkaa ? Tuntui, että näillä ei häpeä ollut mielessä, vaan oikeus olla missä ja miten huvittaa. Säännöt on töissä käyviä varten. Tuttava, joka on kaupan kyljessä olevassa Deli kahvilassa töissä kertoi myös, että lounas aikaan kun on esim. salaattibuffa tarjolla tapahtuu useasti viikon aikana klassikko. 6-8 vekkihousua tulee sisään ja max 2 maksaa lounaan. Koko seurue syö.

  Milläs mitään todistat? Menet siitä huomauttamaan, niin alkaa älämölö ja kuvataan kännyllä kun "me ei edes saada lounasta syödä."

  Järjestääkö joku taho kusipäisyys kursseja vai mistä nämä nerokkaat taidot oppii?
   
  Salo70 tykkää tästä.
 20. Broadsword Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Noin viikko sitten olin kävelemässä kohti Pukinmäen asemaa ja kiinnitin huomioita henkilöauton menoon parkkipaikalla. Ei siinä muuten mitään, mutta ihmettelin, kuka käyttää talvirenkaita heinäkuussa. Autosta nousi romanipariskunta.....
   
 21. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
 22. Jannacci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ihan liian negatiivista uutisointia tuntemattomasta vähemmistöstämme. Kaipaisin sellaisia uutisia, joissa kerrottaisiin jonkun romanin olevan esim. toimitusjohtaja, huippu-urheilija tai maisterin tutkinnon suorittanut. Ihan liikaa on uutisissa esim. petos, näpistys, varkaus, puukotus, sukuriita jne. Media on osaltaan vastuussa, kun uutisoi negatiivisia uutisia sorretusta vähemmistöstämme.
   
 23. Perusjäbä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Keskitysleiri näille pystyyn.
   
 24. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tiedättekö miksi heimoveljet ajelevat Ruotsin kilvissä olevilla autoilla, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä Ruotsissa asumisen kanssa?

  Autot poistetaan liikennekäytöstä Ruotsissa, jolloin niistä ei juokse mitkään maksut, eikä vakuutus ole myöskään voimassa, jolloin siitäkään ei ole kuluja. Suomalainen kun ajaa suomen rekisterissä olevalla liikennekäytöstä poistetulla ja vakuuttamattomalla autolla, niin aivan järkyttävät sanktiot tulee. Poliisit eivät pääasiassa osaa puuttua niihin mitenkään, vaikka kyselyiden tekeminen Ruotsin kilpisistä autoista onnistuu keneltä vaan ilmaiseksi: Sök Fordonsuppgifter ja vaikka saisivatkin tiedon, niin eivät silti oikein osaa niihin puuttua. Lisäksi nykyisin on olemassa ihan kansainvälisiä lähes koko euroopan kattavia viranomaiskyselyitä, joista sama asia selviäisi, samat tiedot ja myös auton omistaja.

  Toisekseen se auto ei yleensä koskaan ole sen silloisen haltijan nimissä. Voi automaattikameravalvontaan ajella ihan huolella. Kaikki tämmöinen natsiliikennevalvonta on vain rahastuskeino, jolla ei ole mitään todellista tekemistä liikennevalvonnan kanssa. Ne suurimmat systeemin väärinkäyttäjät kiertävät tuollaiset. Sama homma on myös monilla muillakin kansalaisuuksilla, esim. brittikilpisillä autoilla ajellaan ympäri eurooppaa samasta syystä ja kuskeina monesti Romania ja Bulgaria.
   
  Salo70 ja Trenchtown tykkäävät tästä.
 25. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Fake News? S-marketissa ei ole kauppiasta.
   
  Janatuine, luukkumies & teppana tykkäävät tästä.